رادیو فردا: محمود عنايت، روزنامهنگار، نويسنده و مترجم ایرانی در سن ۸۰ سالگی پس از چند سال کسالت در کالیفرنیای آمريکا درگذشت.
آقای عنایت مجله نگین را برای ۱۵ سال در ایران منتشر کرد و کتابهایی از جمله «مهاتما گاندی و پيروان او»، «کالبدشناسی انقلاب» و «انسان در عصر توحش» را ترجمه کرده است.
او که طبق گزارشها از جوانی گرایشی ملیگرایانه داشته است، فعاليتهای سياسی و مطبوعاتیاش را در ۲۰ سالگی در حمایت از محمد مصدق رهبر نهضت ملی ایران در روزنامه شاهد ارگان حزب زحمتکشان ایران آغاز کرد.
بعد از جدا شدن راه مظفر بقایی، یکی از دو رهبر این حزب از محمد مصدق، محمود عنایت به «نیروی سوم» پیوست و در کنار خلیل ملکی رهبر این تشکل و نویسندگانی چون جلال آل احمد، نادر نادرپور، محمدعلی خنجی، ناصر وثوقی و علی اصغر حاج سید جوادی قلم زد.
محمود عنایت در سال ۱۳۴۴ با انتشار مجله «نگين» به فعاليت مطبوعاتی پرداخت. مجله نگين به مدت ۱۵ سال تا ارديبهشت سال ۱۳۵۹ منتشر شد.
سرمقالههای او در ستونی با عنوان «راپورت»، از معروفترین بخشهای هر شماره نگین بود که خود آقای عنایت آن را با زبانی آمیخته به طنز و با نگاهی انتقادی مینوشت.
محمود عنايت پس از آن خانهنشين شد و به ترجمه پرداخت.
آقای عنایت برادر دوقلوی حمید عنایت، استاد فلسفه و علوم سیاسی ایران، بود که در سال ۱۳۶۱ درگذشت. این روزنامهنگار از دانشگاه تهران دکترای دندانپزشکی گرفته بود.
او در دوران قبل از انقلاب تهیهکننده برنامهای رادیویی به نام «پنج و سه دقیقه» بود که بعدها به «همه روز، همین ساعت، همین جا» تغییر نام داد. این برنامه انتقاداتی را به حکومت مطرح میکرد و برنامهای پرطرفدار شد.
محمود عنایت همچنین از اسفند ۱۳۳۴ سردبیری نشریهٔ فردوسی را نیز عهدهدار شد. وی در این نشریه با افرادی چون جلال مقدم، فروغ فرخزاد، مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو که اکثراً از مخالفان شاه بودند، همکاری میکرد.
محمود عنایت در اواخر دهه ۱۳۶۰ برای معالجه بیماری قلبی از ایران خارج شد. او نخست به اروپا رفت و سپس به امریکا مهاجرت کرد و در لسآنجلس اقامت کرد.
او در این سالهای مهاجرت مجله «نگین» را دوباره در لسآنجلس کالیفرنیا منتشر کرد اما نتوانست توفیق آن در سالهای دهه ۴۰ و ۵۰ را تکرار کند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد