logo





دورخیز فرانسه برای اسکار

يکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۳۰ دسامبر ۲۰۱۲

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo.com
درحالی که تا همین چند ی پیش همه از پایان دنیا حرف می زدند نشریات فرانسوی با آب و تاب هرچه بیشتربه خبرهای مربوط به نامزد شدن فیلم ها و بازیگران فرانسوی در هفتادمین مراسم سینمایی گلدن گلاب می پرداختند . در واقع حتی اگر دنیا به پایان می رسید برای فرانسوی ها که در زمینه سینما و به طور کلی هنرهمواره دوست دارند جزو اولین ها باشند نه تنها دنیای به پایان نمی رسید بلکه دنیا زیباتر نیز می شد.

گلدن گلاب ( GOLDEN GLOBE ) نام مجموعه جوایزی است که هرساله در آمریکا توسط اتحادیه مطبوعات خارجی هالیوود (HFPA) به بهترین تولیدات سینمایی و تلویزیونی اهدا می شود. این جایزه اولین بار در سال 1944 به فیلمهای تولیدی و محصولات تلویزیونی تعلق گرفت . مهم ترین جایزه آکادمی با نام ( بهترین فیلم ) یکی از مهم ترین رقابت های فیلمسازان محسوب می شود. هم چنین جایزه ( یک عمر فعالیت هنری) که هرساله به یکی از بزرگان سینما و تلویزیون آمریکا داده می شود. گفتنی است که این جایزه برای فیلم ویا برنامه تلویزیونی خاصی اهدا نمی شود و تنها برای یک عمر دستاورد هنری بزرگان سینما و تلویزیون آمریکا اهدا می شود. قراراست در سیزدهم ژانویه 2013 ( روز اعلام برندگان و اهدای جوایز ) این جایزه که به نام ( سیسیل ب .دومیل ) کارگردان مشهور ودرگذشته سینمای آمریکا نامگذاری شده به جودی فاستر بازیگر و کارگردان آمریکایی اهدا شود.

جوایز گلدن گلاب معمولا معیار خوبی بر ای پیش بینی فیلم های راه یافتنی به جوایز اسکاراست . در شصت و نهمین دوره اهدای حوایز گلدن گلاب که در 15 ژانویه 2012 برگزارشد فیلم ایرانی ( جدایی نادر از سیمین ) ساخته ی اصغر فرهای موفق شد جایزه بهترین فیلم خارچی را دریافت کند و همانطور که انتظار می رفت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را نیز دریافت کرد.

نمایش موفقیت آمیز چند فیلم فرانسوی در داخل و خارج از کشور باعث شد تا سینمای فرانسه با اطمینان بیشتری برای دریافت جوایز آکادمی اسکار گام بردارد :

در بخش بهترین فیلم خارچی سه فیلم موفق فرانسوی نامزد هستند که با دو فیلم دیگر خارجی ( یک ماجرای سلطنتی ) ساخته ی نیکلا آرسل از دانمارک و ( کانتیکی ) محصول مشترک نروژ - انگلستان و دانمارک رقابت می کنند . فیلم ( عشق ) ساخته ی تحسین برانگیز میشل هانکه فیلمساز هفتاد ساله اتریشی تبار که نخستین بار در حشنواره سینمایی کن جایزه نخل طلای جشنواره را دریافت کرد یکی از نامزدهای دریافت بهترین فیلم خارجی دراین بخش است . گرچه این فیلم در فرانسه ساخته شده ولی از آنجا که تهیه کننده فیلم اتریشی است این فیلم به عنوان فیلمی از اتریش نامزد شده است . عشق روایتی تلخ و باور پذیر از دوران سالخوردگی یک زوج ( باشرکت دو بازیگر توانای فرانسوی ژان لویی ترین تینیان و امانوئل ریوا ) است که به رغم کهولت و بیماری همچنان به زندگی می اندیشند . به گمان بسیاری از منتقدان این فیلم که از زوایه ی تازه ای به موضوع عشق و مرگ پرداخته می تواند یکی از بخت های دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی باشد .

و اما فیلم دیگری از فرانسه که نامش در فهرست نامزدهای بهترین فیلم خارجی آمده یکی از فیلمهای پرفروش فرانسه در سال 2012 به نام ( دست نیافتنی ها ) ساخته ی اریک تولدانو و اولیویه نکش است که برخلاف فیلم ( عشق ) یک فیلم کمدی است در باره یک مرد ثروتمند معلول( با نقش آفرینی فرانسوا کلوزه ) که در جستجوی کسی است که بتواند از او به خوبی مراقبت کند . ا و در نهایت برخلاف نظر اطرافیانش مرد جوان سیاه پوستی ( عمر سی ) را به استخدام خودر در می آورد. رابطه مرد جوان با مرد ثروتمند همانند رابطه رایج و خشک یک پرستار با بیمارمعلول نیست . آن دو مانند دو دوست چنان زندگی شادمانه ای دارند که مرد معلو به زودی ناراحتی های خود را فراموش می کند . این فیلم نه تنها در فرانسه بلکه در اروپا و نیز آمریکا بسیار موفق بود .

معلولیت موضوع فیلم فرانسوی دیگری است که در این بخش نامش جزوفهرست نامزدهای بهترین فیلم خارجی آمده است : ( زنگار و استخوان ) ساخته ی ژاک اودیار با شرکت ماریون کوتیار در نقش زنی که براثر حادثه ای دو پایش را از دست می دهد ولی عشق ا و به مردی ( ماتیاس شوین ارتس) از رنج های او می کاهد.

ماریون کوتیار برای آمریکایی ها چندان ناشناخته نیست . او یکبار در سال 2008 به خاطر بازی در فیلم La Môme ساخته ی اولیویه داهان که در نقش ادیت پیاف خواننده مشهورقدیمی فرانسه بازی کرده بود موفق به دریافت جایزه گلدن گلاب و سپس اسکار شده بود. او باردیگر ا نیزدر هفتادمین مراسم گلدن گلاب نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن فیلم درام به خاطر بازی درفیلم زنگار و استخوان است گفتنی ا ست که پیش از این بازیگر فرانسوی ژان دو ژاردن نیزاسکار بهترین بازیگرمرد را به خاطر بازی در فیلم ( هنرمند ) دریافت کرده بود.

هرچند بازی کوتیار در فیلم زنگار و استخوان بسیار زیبا و هنرمندانه است ولی نباید فراموش کرد که وی در این بخش با رقبای ابرقدرتی روبروست : جسیکا چاستین بازیگر فیلم Zero dark thirty-هلن میرن ( هیچکاک ) - نائومی واتس ( غیرممکن ) و راشل ویز ( دریای عمیق آبی ).

مراسم جوایز گلدن گلاب سیزدهم ژانویه به طور زنده از شبکه تلویزیونی NBC پخش خواهد شد و تا آن زمان گمانه زنی ها در مورد بهترین ها ی گلدن گلاب ادامه خواهد داشت . در میان فیلمهای آمریکایی فیلم ( لینکلن ) ساخته ی استیون اسپیلبرگ نامزد بیشترین جوایز ( هفت جایزه ) است . فیلم های ( آرگو) ساخته ی بن افلک و ( جانگوی زنجیرنشده ) ساخته ی کوئنتین تارانتینونیز هرکدام نامزد پنج جایزه هستند .

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد