logo





فارس، ساخته و پرداخته «كيهان» است

پشت پرده ی راه اندازی و ادامه به كار «خبرگزاری فارس»
از زبان «خبرنگار سابق پارلمانی» آن؛

پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۵ مارس ۲۰۰۹

fars-1.jpg
خرداد، رضا جلودارزاده: خبرگزاری فارس با خبرسازی و تحريف سخنان "دکتر هاشم آغاجری“ که با موضوع „اخلاق رهايی و اخلاق سلطه“ در منزل حاج شيخ عبدالله نوری ايراد شده بود، سناريوی جديدی را عليه آن استاد کليد زده و وقتی كه از اين سناريو نتيجه نگرفت، جوسازی عليه انديشمند برجسته ی كشور، مجتهد شبستری را آغاز كرد كه از قضا او نيز يكی از سخنرانان مستمر نشست های خانه نوری بوده است.
برای هيچ كس در فضای سياسی و رسانه ای كشور اين جوسازیها عجيب نبود اما برای من كه در آغاز به كار خبرگزاری فارس، „خبرنگار پارلمانی“ آن بودم، پيش از ديگران روشن بود كه ريشه ی اين تنگ نظری ها و جوسازی ها در كجاست. در ادامه با آغاز به كار فارس و ماجراهای پشت پرده ی آن گزارش را دنبال كنيد:

فارس از كجا آمد؟
"خبرگزاری فارس " که از ابتدای سال ۱۳۸۰ به صورت آزمايشی کار خود را آغاز کرده است در حقيقت دستمزد و مژدگانیای بود که از سوی آمران جريانهای پروندهساز به يکی از وفادارترين سناريوسازان عليه اصلاحطلبانو روشنفكران هديه شد؛ شخصی كه دست بر قضا در پروندهسازی عليه عبدالله نوری و نحله فکری وی نيز پيشقدم بود!
مجوز اوليه فعاليت خبرگزاری فارس به نام فردی از قاطبه اقتدارگرايان صادر شده است؛ فردی به نام س.ن با سابقهای طولانی در دادگاه ويژهی روحانيت. او اين مجوز را در قبال زحمات خستگیناپذيرش در ساخت و ساز مستندها و مدارک حقوقی و کيفری و در نهايت تدارک پرونده عليه شخصيتهايی چون عبدالله نوری در دادگاه ويژه روحانيتدريافت كرد. س.ن همان کاراکتری است كه در خاتمه آن دادگاه تاريخی، دادنامهای را انشا کرد که به محکوميت و زندانی شدن شيخ عبدالله نوری انجاميد.
"فارس" پس از اخذ مجوز فعاليت به مديرعاملی اين فرد از همان ابتدا از سوی يک نهاد حکومتی و سه جريان مطبوعاتی وابسته و يک نهاد حکومتی قدرتمند مورد حمايت و پشتيبانی قرار گرفت.
در بهار سال ۱۳۸۰ در يک برنامهريزی مدون با کد بندی و شمارهگذاری اهداف و چگونگی کار در هيات آزمايشی - دايمی و آنی و آتی و با ترکيب سه روزنامهی جوان، سياستروز و "کيهان" در چرخه تصميمگير آغاز شد و اين روزنامهها تامين کنندههای اصلی نيروهای مطبوعاتی و لجستيکی فارس بودند. در تقسيم کار و نوشتن شرح وظايفی گردانندگان روزنامهی كيهان نقش به سزايی داشتند تا انجا كه مديران کيهان در راس هرم مديريتی قرار گرفتند و مسوليت آموزش نيروهای متخصص و تامين منابع اطلاعاتی را بر عهده داشتند. جوان و سياست روز، دو روزنامه کمتيراژ نيز با معرفی و تزريق نيرو با قابليت "ساخت" و بنياد تعاون بسيج در مقام اسپانسر و حامی مالی آن برگزيده و تعيين شدند.

اهداف پروژهی فارس
„خبر گزاری فارس“ با چنين ترکيبی و با صورتبندی اهداف در بعد آنی و آتی و در بعد تمهيدات لجستيک با تعريف آن در قالب های پيش گفته وارد عرصه رسانه ای کشور شد. گردانندگان اين رسانه در راستای اهداف آنیشان، ايستادگی در برابر خبرگزاری رسمی دولت آنزمان اصلاحطلب "ايرنا" به طور اخص و خبرگزاری های ايسنا و ايلنا به طور اعم به عنوان اهداف آنی خود برگزيدند. "فارس" همچنين در تکميل پروژه هدفمند آتی خود، توليد اخبار مجعول و ساختگی و تحريف اخبار صحيح از اردوگاه اصلاح طلبان و تامين خوراک خبری را در شکل قانونمند که از سوی مديريت فکری کيهان سوژه سازی و رصد می شد در سر لوحه کار حرفه ای خود قرار داد و در اين راه از هر گونه تلاشی به مثابه يک وظيفه ای دينی و انقلابی فرو گذار نکرد....!
با تامين اخبار متنوع و متکثر با چاشنی جنجال از سوی اين رسانه نوپا و خبرساز برای نشريات همسو که با هدايت و محوريت تفکر حاکم بر "کيهان " که البته با تردستی صورت می گرفت؛ از سوی قاطبه اقتدارگرايان که در آن مقطع هم، دست شان از تمامی کانون های قدرت انتخابی کوتاه شده بود با حمايت های قضايی و معنوی از سوی گروه های هم سود؛" فارس " در جبهه ای جهاد گونه، موازی و هماهنگ در تهيه گزارش ها و اخبار به گونه ای عمل می کرد که در آغاز کار تنها با نابودی پارلمان ششم اميد به فرونشستن آن می رفت.

دستور پوشش دادن فارس

خبرگزاری خبر ساز فوق با تدوين و طراحی چنين برنامه ای با تحکيم منشور اوليه و پس از گذشت چهار ماه از کار آموزشی و تهيه و توليد اخبار و گزارشات هدايت شده، با فرمان بهره گيری از اخبار آن ازسوی مديريت مرکزی (کيهان) به عنوان فرمانده عمليات به تمامی نشريات همسو عملا و "علنا" به صورت رسمی وارد حوزه خبری شد.
پس از آن و در پی اين دستور، به تمامی واحدها تفهيم شد که تا می توانند از توليدات اين خبرگزاری استفاده و از درج و انتشار اخبار خبرگزاری های پيش گفته به ويژه خبرگزاری ايرنا جدا بپرهيزند تا خبر گزاری فارس به عنوان يک محفل مهم و تاثير گذار مطرح و زمينه برای پرونده سازی و سناريو گردانی های سياسی بعدی و گسترده تر با هدف حذف و تکفيرروشنفکران و گروه ها آماده و فراهم شود.

و اما امروز خبرگزاری فارس
شت سال پس از آن روزها، امروز " خبرگزاری فارس " به همت و اراده ای که در پشت آن قرار دارد، به نقطه ای از سيکل وارونه در تهيه و ويراستاری اخبار وگزارشات رسيده است که فارغ از اينکه هيچ نشانی از ماهيت و فلسفه وجودی تاسيس خود ندارد، " فارس " به نظر پس از هشت سال از آغاز کار خود، امروز به درجه ای از دروغ سازی و دروغ پردازی رسيده است که حتا آموزش دهندگان خود را هم به شگفتی و تعجب وا داشته است!
با تدقيق و توجه به توليدات اين خبرگزاری در طی دو هفته اخير در خصوص دکترين دو روشنفکر دينی که هردو آن البته قرابت فکری و سياسی نزديک با شيخ عبدالله نوری دارند، نمی توان اين اخبارهای ساختگی را بدون ارتباط با ورود اين شخصيت سياسی به عرصه انتخابات دانست و به ارزيابی و تحليل آن پرداخت...!
بدون شک سخنان دکتر هاشم آغاجری و پرونده سازی ديگر برای اين استاد و زمينهسازی برای از ميدان بدر کردن استادی ديگر با وسعت شهرت جهانی بيشتر، دکتر محمد مجتهد شبستری که بلافاصله در دستور کار قرار گرفته تنها گشايش پرونده برای اين اساتيد نام آشنا نيست، هدف اين سناريوهای جديد در آستانه انتخابات رياست جمهوری آينده، در حقيقت بازگشايی برخی مشكلاتبر جای مانده كسانی است كه مژدهبگير دادگاه ويژه روحانيت بودند و مالک حقيقی خبرگزاری اجارهای مذکور.
سخنرانی دکتر سيد هاشم آغاجری در منزل حاج شيخ عبدالله نوری با عنوان " اخلاق رهايی و اخلاق سلطه " و سخنرانی دکتر محمد مجتهد شبستری در دانشگاه اصفهان و جمع اين دو با آنچه که آن خبرگزاری محترم از ابتدای تاسيس اش والبته با آگاهی کامل و با عنايت به اهداف گردانندگان آن؛ نه در مقام تحليل محتوايی دکترين آن اساتيد بل به عنوان يک رسانه پرونده ساز و بی توجه به کمترين ايمان به اخلاق حرفه ای و البته تنها شايد با هدف تامين معاش؛ آيا مشغول پرداختن به يکی از وظايف دينی و انسانی خود است که با اينگونه روش های منسوخ و کهنه با تحريف آن خطابه ها و آن هم در حالی که سخنرانان مورد هجمه از آن گونه برداشت ها به شدت معترض و با صدور جوابيه و توضيحات مبسوط نسبت به آن اخبار جعلی و تحريف شده اعلام برايت کرده اند....!
خبرگزاری فارس تنها ابزار و وسيله ای موجه با پوشش رسانه ای فراگير با گستره جهانی، در اختيار کامل تفکر حاکم بر کيهان است و تنها هم با هدف " خبرسازی "به جای " خبرپردازی " و با گرايش های سياسی ضد اصلاحی و ضد روشنفکری و مروج انديشه های اقتدارگرايانه پا به عرصه رسانه ای نهاده است و پرونده سازی و سناريو گردانی از اهداف سازمانی اين تشکيلات تعريف شده است.
دکتر آغاجری، دکترمجتهد شبستری و دکتر عبد الکريم سروش و روشنفکران مورد غضب تفکر حاکم بر کيهان همواره و هميشه در معرض پرونده سازی های رصد خانه خبرگزاری فارس بوده و خواهند بود اما قوت و ضعف اين سناريو ها بستگی به شرايط مکانی و زمانی خاص دارد؛ آنگاه که آن شخصيت های نظريه پرداز از روشنفکر ان تاثير گذار و در هنگامه های انتخابات به ايراد سخن بپردازند، موضوع فرق می کند الخصوص آن سخنرانان حشر و نشری قريب با حاج شيخ عبدالله نوری را در کارنامه خود داشته باشد و در اين راه خبرگزاری فارس تنها مجری و مامور به انجام وظيفه است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد