اخباروگزارشات کارگری22آذرماه1391
- به مناسبت چهلمین روز مرگ ستار بهشتی پور کارگر وبلاگ نویس
- دورجدیداعتراضات کارگران پتروشیمی فجر، بندر امام و شهید تند گویان
- نرخ تورم در آبان به 26.1 درصد افزایش یافت
- جان باختن 49کارگردراصفهان درسال جاری براثرحوادث کار
- جان باختن کارگری درکرمانشاه براثرسقوط ازآسانسور
- تظاهرات عظیم کارگران علیه قانون ضد اتحادیه های کارگری در ایالت میشیگان
به مناسبت چهلمین روز مرگ ستار بهشتی پور کارگر وبلاگ نویس
نویسنده: شاپور احساني راد
طبقه کارگر ایران خواهان پیگیری پرونده مرگ ستار بهشتی پور توسط قوه قضاییه است
نظام سرمایه داری در ایران شمشیر خود را برای کارگران از رو بسته است و برای بقای خود دست به هر عملی میزند. این فریاد ستار بهشتی پور است: "بندگی و بردگی سرمایه داری فرومایه دیگر قابل تحمل نیست". وبلاگ ستار، وبلاگ بچه های مرفهین بی درد شمال تهران نبود. وبلاگی از فقر و فلاکت و گرسنگی، از اخراج و بیکاری و نداری، از گرانی و تورم، از درد و رنج کودکان، کارگران و حاشیه نشینان رباط کریم بود. و این به مذاق حافظان سرمایه خوش نیامد. صاحبان سرمایه و قدرت نمی خواهند کارگری مثل ستار حتی در وبلاگ شخصی خود، ابراز عقیده کند یا از سیاست حرفی بزند. آنها می گویند: پابرهنه ها، یک لاقباها، زحمتکشان فقط باید بی سرو صدا برای ما کار کنند.جان بکنند و بمیرند. رفاه، آسایش، آزادی، عقیده و سیاست مال از ما بهتران است.
اما ستار خواب صاحبان سرمایه را آشفته کرد. او فریاد زد: من اگر چه کارگرم، انسانم و عقیده دارم. و حق دارم آزادانه نظرم را ابراز کنم. من میخواهم در سرنوشت خود سهمی داشته باشم.من برده وبنده شما قدرتمندان نیستم و نخواهم شد. سیاست های شما زورمندان سرنوشت من و هم نوعانم را رقم می زند. من آزادی را در آن می بینم که از قید کار، نان، مسکن، دارو و درمان و تحصیل رها باشم تا جسم و جان، روح و روان و اندیشه ام آزاد باشد. و خود حاکم بر سرنوشتم باشم.
و این چنین بود که ستار بهشتی پور 35 ساله، کارگر وبلاگ نویس اهل رباط کریم در 9 آبان به جرم مجهول" اخلال در امنیت ملی" بازداشت شد. و فقط پنج روز بعد در 13 آبان در "تحت نظرگاه" غیرقانونی پلیس فتا به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد.
و چندین روز پس از این واقعه تلخ، در تاریخ 23 آبان عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران اعلام کرد: در ارتباط با این پرونده چند نفر بازداشت شده اند که چند تن از بازجویان ستار بهشتی پور در میان آنان هستند. در تاریخ 24 آذر صادق لاریجانی گفت: فقط اگر اثبات شود که مرگ این شهروند در اثر اهمال یا شکنجه در زمان بازداشت بوده است، ماموران و مسئولان این حادثه مجازات خواهند شد. در تاریخ 25 آبان مهدی دواتگری نماینده ویژه مجلس شورای اسلامی در پرونده ستار بهشتی پور اقدام نیروی انتظامی در نگهداری وی در "تحت نظرگاه فتا" را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: نیروی انتظامی به جای انتقال ستار بهشتی پور به بازداشتگاه آگاهی، وی را در "تحت نظرگاه پلیس فتا" منتقل کرده و دو شبانه روز وی را در آنجا نگهداری کرد که در نهایت در روز پنجم در آنجا درگذشت. در تاریخ 2 آذر طی اطلاعیه ای، دادستانی تهران جزییات بیشتری از مرگ ستار ارائه میدهد: در تاریخ 10 آبان متهم به همراه مامورین به شعبه بازپرسی اعزام گردید و پلیس فتا طی گزارشی درخواست میکند به لحاظ ادامه تحقیقات بیشتر در مورد متهم، ده روز در اختیار مامورین پلیس فتا قرار گیرد. و در بخش دیگری از این اطلاعیه نظر کمیسیون پزشکی 7 نفره(پزشکان متخصص پزشکی قانونی) که درتاریخ 30 آبان صادر گردید" محتمل ترین علت منجر به فوت می تواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی این عوامل می تواند عامل شوک مذکور باشد. و بالاخره در تاریخ 3 آذر غلامحسین اژه ای سخنگوی قوه قضاییه تایید کرد که در این پرونده تاکنون ضرب و شتم و بددهانی مشخص شده است. وی ادامه داد پس از تحقیق از ماموران نیروی انتظامی 7 نفر از آنها بازداشت شدند که دو یا سه نفر از آنها با قرار قانونی هم اکنون آزاد هستند.
طبقه کارگر ایران ضمن هم دردی عمیق با مادر داغدیده ستار بهشتی پور، از قوه قضاییه می خواهد که پرونده مرگ ستار بهشتی پور را پیگیری نماید و عاملین این جنایت ضدانسانی را به سزای اعمالشان برساند.
امروز 23 آذر است. اکنون چهلمین روز است که هنوز چشمان قهرمان در گورستان رباط کریم باز است. ما کارگران به ستار قول می دهیم هر قطره از خون سرخ او را در رگهای تک تک مان جاری خواهیم ساخت و آن را برای کودکانمان به ارث خواهیم گذاشت تا همیشه و همواره روح سرکش مبارزه جویانه اش را برای زندگی، تلاش برای رهایی از بندگی و بردگی ،انسان دوستی و از خودگذشتگی برای هم نوعان. یاد و خاطره دلاوری هایت جاودانه بماند.
شاپور احسانی راد-23 آذر 91
دورجدیداعتراضات کارگران پتروشیمی فجر، بندر امام و شهید تند گویان
بنا به گزارش مورخ22آذرایلنا،در روزهای گذشته در واحدهای پتروشیمی فجر، بندر امام و شهید تند گویان اعتراضات صنفی پراكندهای رخ داده که فعلا به دلیل تعمیرات اساسی (over haul) پایان یافته است.
این گزارش حاکیست،کارگران پیمانکاری کارخانههای پتروشیمی ماهشهر مدت هاست كه از وجود تبعیض میان آنان و کارگران رسمی اعلام نارضایتی میكنند و خواستار اجرای هر چه سریعتر مصوبهٔ هیئت دولت مبنی بر تغییر وضعیت قرارداد خود از پیمانکاری به رسمی هستند.
برپایه این گزارش،در چند هفتهٔ اخیر کارگران پتروشیمی کارگران منطقه ماهشهر اعتراضات متعددی را در رابطه با مشکلات خود از جمله حقوق، دستمزد و مزایا ترتیب دادهاند.
در ماه گذشته نیز خبری از «اعتراض صنفی ۳۰۰ کارگر کارخانه پتروشیمی فجر» داشتیم. کارگران کارخانه پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم دریافت پاداش روز کارگر، عدم افزایش حقوق خود با توجه به قولهای قبلی شرکت پیمانکاری رامپکو و مسائل ایمنی طی چند روز دست از کار کشیدند.
نرخ تورم در آبان به 26.1 درصد افزایش یافت
به گزارش22آذرماه مهر،رئیس کل بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به آبان ماه امسال را 26.1 درصد اعلام کرد.
محمود بهمنی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی نرخ تورم آبان ماه را نهایی کرده است؟ گفت: نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه 1390 معادل 26.1 درصد بوده است.
بنا بهمین گزارش، در حالی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به آبان ماه امسال به26.1 درصد رسیده که این نرخ در مدت مشابه در مهرماه 24.9 درصد بوده است.
پیش از این، بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریورماه را 24 درصد، مردادماه 1391 را 23.5 درصد، تیرماه را 22.9 درصد، خردادماه را 22.4 درصد، اردیبهشت ماه را 22.2 درصد و فروردین ماه را 21.8 درصد اعلام شده بود.
در همین حال، عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران امروز در گفتگو با مهر از توقف اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی از فروردین 92 و واگذاری این مسئولیت به مرکز آمار و همچنین تغییر سال پایه محاسبه نرخ تورم از 81 به 90 خبر داده و گفته است: با تغییر سال پایه، نه تنها سبد کالاهای مورد بررسی تغییر میکند بلکه روشهای محاسباتی و جمع آوری اطلاعات نیز مانند مضنههای قیمتی به احتمال زیاد تغییر خواهد کرد.
جان باختن 49کارگردراصفهان درسال جاری براثرحوادث کار
سال گذشته براثرحوادث کاری دراصفهان104کارگرجانشان را ازدست دادند.
به گزارش22آذرایلنا، اصفهان دومین استان پرحادثه برای کارگران است.از ابتدای سال تاکنون ۴۹ کارگر فوت کرده و ۱۱۷ نفر قطع عضو، ۷۲ نفر دچار نقص عضو شدهاند ۴۲۳ مورد شکستگی، ۴۸ سوختگی، ۳۳۴ جراحت و ۷۴ مورد سایر صدمات نیز به ثبت رسیده است. اصفهان دومین استان پرحادثه برای کارگران است.
براساس این گزارش،رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از وقوع هزار و ۱۱۷ حادثه برای کارگران این استان در سال جاری خبر داد و گفت: بین ۷۰ تا ۷۵ درصد این حوادث به دلیل قصور کارفرمایان رخ داده است.
امیر مسعود حاجی رستم ، کوتاهی کارفرمایان را شامل طیف وسیعی از عوامل مانند نداشتن حفاظ در ماشین آلات، کمبود وسایل ایمنی و رعایت نکردن دستورالعملهای ایمنی در واحدهای تولیدی دانست و افزود: با اینکه آمار حوادث در مقایسه با سال گذشته، درصد بسیار جزیی افزایش داشته، اما اگر این عدد را با رشد روزافزون جمعیت بیمه شدگان مقایسه کنیم، کاهش هم نشان میدهد.
وی شرایط موجود در اقتصاد کشور را نیز در افزایش آمار حوادث ناشی از کار موثر عنوان کرد و گفت: در سالهای گذشته، کارگران کمتر به دلیل جراحتهای سطحی، پارگی و بریدگیها اقدام به شکایت میکردند اما افزایش رقم دیه، این روند را تغییر داده است.
رئیس اداره بازرسی کار استان اصفهان از فوت ۴۹ کارگر در واحدهای تولیدی از ابتدای سال تاکنون خبر داد و تاکید کرد: در این مدت ۱۱۷ نفر قطع عضو، ۷۲ نفر دچار نقص عضو شدهاند ۴۲۳ مورد شکستگی، ۴۸ سوختگی، ۳۳۴ جراحت و ۷۴ مورد سایر صدمات نیز به ثبت رسیده است.
وی آمار فوت شدگان بر اثر حوادث کار در سال گذشته را ۱۰۴ نفر اعلام کرد و ادامه داد: بر اساس آمار، پس از صنعت بیشترین حوادث کار، در کارگاههای ساختمانی رخ میدهد اما از آنجا که تعداد شاغلان در کارگاههای صنعتی ۲۰برابر ساختمان است میتوان نتیجه گرفت صنعت ساختمان پرحادثهترین کارگاهها برای شاغلان به شمار میآید.
وی با اشاره به وقوع بیشترین حوادث ناشی از کار در شهرستانهای اصفهان، کاشان، شاهین شهر و خمینی شهر، افزود: آمار وقوع این حوادث در اصفهان بیشتر از دیگر استانهای کشور است تا جایی که اصفهان را در جایگاه دوم و بعد از پایتخت قرار میدهد.
جان باختن کارگری درکرمانشاه براثرسقوط ازآسانسور
به گزارش22آذر پايگاه خبري پليس، يک کارگر حين کار در در خيابان اربابي شهر کرمانشاه ، از آسانسور سقوط کرد و جان داد .
بنا بهمین گزارش، ماموران کلانتري در بررسيهاي خود از محل حادثه دريافتند ، مردي کارگر حين کار بدلايلي از آسانسور سقوط کرده و بعلت مصدوميت و خونريزي شديد به مراکز درماني اعزام شده است .
اين خبر حاکيست ، متاسفانه پيگيري هاي بعدي ماموران کلانتري 14 کرمانشاه حکايت از آن داشت ، کارگر حادثه ديده که اهل استان همدان نيز مي باشد ، بعلت شدت جراحات وارده در بيمارستان فوت کرده است .
تظاهرات عظیم کارگران علیه قانون ضد اتحادیه های کارگری در ایالت میشیگان
اخباروگزارشات کارگری:"ریک اسنایدر" فرماندار ایالت میشیگان دو لایحه جنجالی ضدکارگری را دیروز در ایالت میشیگان به تصویب رساند. هر چند وی قبلا مخالفت خود را با چنین قوانین ضدکارگری اعلام کرده بود، اما دیروز با حمایت جناح "جمهوری خواه" در ایالت میشیگان و کلان سرمایه داران آمریکایی این دو لایحه را تصویب کرد.
چندین هزار نفر کارگرخشمگین در مخالفت با این لوایح درایالت میشیگان دست به تظاهرات اعترضی زدند .پلیس ایالتی میشیگان برای مقابله با کارگران معترض از گاز اشک آوراستفاده کرد.
میشیگان مکان تولد اتحادیه "ماشین سازان متحد" یکی از رزمنده ترین و مترقی ترین اتحادیه های کارگری در امریکا میباشد. ایالت میشیگان با ١٧.٥ % کارگران عضو اتحادیه از متشکل ترین ایالتها در امریکا میباشد.
http://www.democracynow.org/
بیست ودوم آذرماه1391
********
اخباروگزارشات کارگری23آذرماه1391
- گرفتن تعهد از کارگران برای حسن خدمت یا اسارت بیشتر
- علیرغم وعده و وعیدهابلاتکلیفی کارگران کارخانه نساجی مازندران ادامه دارد؟!
- ورشکستگی صندوق بیمه بازنشستگی
- مرگ و معلولیت کارگران در بندرعباس ازجمله مرگ یک نوجوان 16 ساله بر اثر برق گرفتگی
- افزایش نرخ بیکاری در یونان
گرفتن تعهد از کارگران برای حسن خدمت یا اسارت بیشتر
همانگونه که مستحضرید مسئولان شرکت واحد طی یک اقدام بی سابقه تعهد نامه بغایت توهین آمیز و اتفاقاً غیر قانونی ای، که نام غلط انداز "حسن خدمت" (منظور "حسن انجام خدمت" است) را با خود یدک می کشد، طراحی نموده و آن را به پرسنل این شرکت که خواهان بازگشت به کار بوده و هستند ارائه کرده اند. آنها در این "تعهد نامه" نه تنها مبارزه و تلاش کارگران شریف و زحمتکش شرکت واحد برای احقاق حقوق حقه خویش، از جمله حق ایجاد تشکل مستقل، را در ردیف اعمالی چون "حمل و توزیع مواد مخدر"، "اعمال خلاف عفت عمومی" و . . . جا زده اند، بلکه به طور کاملاً مزورانه ای، حق هرگونه اعتراض و حتی شکایت در صورت اخراج را نیز از کارگران این شرکت سلب نموده و آن را خاتمه یافته تلقی می کنند. کارفرمایان و کمیته انضباطی شرکت واحد، کارگران متقاضی بازگشت به کار را مجبور به امضای "تعهدنامه" ای می کنند که در آن نوشته شده: " به موجب این نوشته، به شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، وکالت بلاعزل تفویض می نمایم که (در صورت ارتکاب به اعمال مذکور در "تعهدنامه"ی فوق) بدون هیچ قید و شرطی به اشتغالم خاتمه داده و حق هرگونه اعتراض و شکایتی را در این خصوص از خود سلب نمایم"!
http://www.khamahangy.com/
جیره خواران سرمایه، در هراس از تشکل یابی کارگران، با اضافه کردن پسوند "غیر قانونی" به دنبال واژه هایی چون تشکل ، تجمع و ...، در واقع تلاش دارند تا حق مسلم و شناخته شده ی کارگران و در این جا کارگران شرکت واحد را برای برخورداری از حق تشکل، نادیده بگیرند.
نگاه سلطه طلبانه سرمایه داری در این اقدام ضدکارگری کاملا آشکار و مشهود است. سرمایه داران برای خود حق داشتن انواع و اقسام تشکل و تجمع، روزنامه و نشریه و ابزارهایی از این دست را جهت پیش برد مسائل و موضوعات مورد نظر خود قائل هستند. اما دراختیار داشتن آن ها را برای کارگران "غیرقانونی" اعلام نموده و برپایی همه اشکال اعتراض و ایجاد هرنوع تشکل را که مستقل از دولت و سرمایه بوده و برای تأمین و پیگیری منافع طبقه کارگر تشکیل شده باشند را در ردیف جرائمی چون "فروش مواد مخدر"، " تقلب وسوء استفاده در کار" و "خیانت در امانت" قلمداد می کنند.
عوامل و کارگزاران سرمایه تا آن جا پیش می روند که حتی به خود اجازه می دهند صرفن با تنظیم یک "تعهدنامه" و گرفتن "تعهد" از کارگران، حق مسلم آنان را در خصوص دفاع از حقوق مسلم خویش و به ویژه امر تشکل یابی این طبقه، به باد نسیان و فراموشی سپرده و به طور کلی نادیده بگیرند. نمایندگان این طبقه استثمارگر توضیح نمی دهند که با این حساب، دیگر چه نیازی به "قانون کار" و "قراردادهای میان کارگر و کارفرما" و در این رابطه، مراکز و مراجعی همچون "هیئت های تشخیص" و "حل اختلاف" و نهادهایی از این دست باقی می ماند؟ این حضرات در صددند تا صرفن با گرفتن یک "تعهد" از کارگران، همه چیز را ختم به خیر نموده! و گریبان خود را از پیامدهای ناشی از بروز "اختلاف میان کارگر و کارفرما" خلاص کنند. کاری که صاحبان سرمایه، به ویژه طی ماه ها و هفته های اخیر، با ترفندهایی ــ از جمله تغییر بندها و موادی از " قانون کار" و "قانون بیمه های اجتماعی" ــ و سپردن همه چیز به دست کارفرمایان، قصد انجام آن را دارند.
بدون تردید هدف از طرح و تنظیم چنین "تعهدنامه"هایی ازجانب عوامل سرمایه، همانا رو در رویی با خواست ها و مطالبات کارگران و به ویژه مسئله تشکل یابی آنان بوده و هست. خاصه اینکه مسئولین این شرکت، نتوانستند علی رغم همه ی دودوزه بازی ها و این درو آن در زدن هایی که در "تعهدنامه" مطرح کرده اند، قصد واقعی خود را لااقل با عدم طرح موضوعاتی چون: "شرکت در محافل غیر قانونی"، "تحریک نمودن کارگران و همکاران به اخلال در نظم" و جملات و عباراتی چون "برخورد نامناسب با مسئولین" که نشان از روحیه اعتراضی و حق طلبی کارگران، در تقابل با گستاخی های مسئولین این شرکت دارد را، لاپوشانی نمایند!
از امرخطیرتشکل یابی کارگران ــ و در این جا کارگران شرکت واحد ــ که از جمله خود را در طرح و تنظیم چنین "تعهدنامه"هایی آشکار می سازد اگر بگذریم، صرف اخذ "تعهد" از کارگران، با محتوایی تا این حد جسورانه و وقیح که: "مواد مخدرحمل و توزیع نکنید" و یا "عملی خلاف عفت عمومی انجام ندهید" و ازجمله "تک سرنشین زن سوار نکنید" و مواردی از این قبیل، خود اقدامی به غایت غیراخلاقی، شنیع، ضدکارگری بوده و همانا مصداق بارز "قصاص قبل از جنایت" است که مسئولین شرکت واحد نمونه ای از آن را به نمایش می گذارند. اقدام مذکورهمچنین علی رغم "واقانون" "واقانون" کردن های این مسئولین و کارگزاران، آشکارا اقدامی "غیرقانونی" بوده و با نص صریح قانون در تضاد و تقابل قرار دارد. به موجب قانون (اصل سی و هفتم قانون اساسی) "اصل بر برائت است و هیچکس مجرم شناخته نمی شود، مگر اینکه جرم او در دادگاه صالحه به اثبات رسیده باشد". اما در محضر حاکمان و صاحبان سرمایه ــ والبته جیره خواران آن ها در شرکت واحد ــ کارگران اساسن مجرم و خلافکارند. لذا باید به هر طریق ممکن و اگر شده به اجبار و از طریق امضای یک "تعهدنامه"، جلوی خلاف کاری های آن ها را سد کرد و آنان را از ارتکاب به عمل خلاف بازداشت!!!
معلوم نیست که اگر ارائه چنین "تعهدنامه"هایی در بهبود وضعیت اخلاقی کارگران و محیط های کار و لذا پیشگیری از انواع و اقسام جرم و جنایت، از جمله خدشه دار کردن "عفت عمومی" و ممانعت افراد از "حمل و فروش مواد مخدر"، "خیانت در امانت"، "ارائه مدارک تقلبی جهت استخدام" و مواردی از این دست مفید و مؤثر است، چرا مسئولین و کارگزاران سرمایه، چنین "تعهد"هایی را از صاحبان سرمایه، کارفرمایان و مدیران شرکت ها، نمی گیرند؟ یعنی این کارگزاران و مسئولین را اعتقاد بر آن است که: کارفرمایان و گماشتگان آن ها، هیچگاه مرتکب چنین تخلفات و تقلب هایی نمی شوند؟ به عنوان مثال "اسنادی را به منظور سوء استفاده، مخدوش نمی کنند"؟ و یا "مدارکی را برای استخدام و سوء استفاده از پست و مقام، جعل نمی نمایند"؟ برخورد نامناسب با ارباب رجوع ندارند"؟ " خیانت در امانت" نمی کنند؟ " از سوء استفاده و تقلب مبرا هستند" و ….
وانگهی، گیریم که اشتباه یا تخلفی از یک یا چند نفر، در یک نهاد یا واحد اجتماعی سرزده باشد. در این صورت، آیا می توان به صرف وجود یک چنین مورد یا مواردی، آن را عینن به تمامی افراد آن جمعیت یا نهاد اجتماعی تعمیم داده و همه را مورد سوء ظن و سرزنش قرار داد؟ مگر چند نفر از کارگران شریف و زحمتکش شرکت واحد که ــ همچون دیگر کارگران ــ با دستمزدی تا سه برابر زیر خط فقر و تحمل انواع و اقسام خطرات و مصائب، در سرما و گرما مشغول به کار و تلاش هستند و خیل عظیمی از مردم را جابه جا می کنند، مشغول "حمل و توزیع مواد مخدر" یا "اعمال خلاف عفت عمومی" هستند که باید از همه ی آنان که خواهان اعاده خدمت در این شرکت اند چنین "تعهد"هایی اخذ شود؟ آیا می توان به فرض وجود ایراد و اشکالی، در یک شخص و در این جا یک کارگر، از همه کارگران "تعهد" گرفت که دچار آن خطا یا آن اشکال نشوند؟ و حتی فراتر از آن، آیا در صورت اثبات یک جرم در یک شخص، می توان دیگری را به خاطر احتمال به ارتکاب آن، مورد بازخواست و سئوال قرار داد؟
واقعیت این است که چنین "تعهدنامه"هایی به منزله توهین آشکار به همه ی کارگران شریف و زحمتکشی تلقی می شود که زیر سلطه و حاکمیت همه جانبه سرمایه و سرکوب و تعرض سرمایه داران به حقوق و منافع آنان، از بام تا شام کار می کنند و از دولتی سر سرمایه داران، بار عمده مصائب و مشکلات جامعه بر دوش آنان نهاده شده است. کارگرانی که اگر متحد و یکپارچه باشند و در مقابل تعرضات سرمایه به حقوق و منافع خویش ایستادگی کنند، هیچگاه سرمایه داران و جیره خواران آن ها ــ از جمله در شرکت واحد ــ به خود اجازه نخواهند داد که اینگونه بی حرمتی ها را نثار آنان نمایند و چنین توهین هایی را در حق آنان روا دارند. کارگران، این تولید کنندگان همه ی رفاه و ثروت جامعه، به راستی مستحق این قبیل بی حرمتی ها که طبقه سرمایه دار، با سوء استفاده از تشتت و پراکندگی کارگران، درحق آنان روا می دارد نیستند.
ما کارگران باید به مثابه یک طبقه، ازحقوق و منزلت خویش دفاع نمائیم و با اتحاد و همبستگی طبقاتی، دهان یاوه گویان ضدکارگر را ببندیم. کارگران باید سرمایه داران و عوامل آن ها را بر سر جای خود بنشانند و به آن ها اجازه ندهند که چنین توهین ها و بی حرمتی هایی را در قالب طرح چنین "تعهدنامه"هایی در حق آنان روا دارند. دیر نخواهد بود که کارگران به خود آیند و توانایی های عظیم خویش را باور کنند که در این صورت هیچ کارفرما و سرمایه داری را توان آن نخواهد بود که برای بازگشت کارگران بر سر کارهای خویش، به عنوان یک حق طبیعی و مسلم، چنین "تعهد"های شنیع و وقیحانه ای را از آنان طلب کنند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-23 آذر 1391
ساجی مازندران ادامه دارد؟!
دریا نیوزبتاریخ23آذرازوضعیت کارگران کارخانه نساجی مازندران که چهارشنبه شب در برنامه ثریاتشریح شدخبرداد.
بنا بهمین گزارش، کارخانه علی رغم گذشت مدت طولانی و برگزاری جلسات متعدد با مجلس و ریاست جمهوری کماکان تعطیل می باشد.
براساس این گزارش،در جلسه ای که در تاریخ 27 آبان امسال با حضور وزیر صنعت و معدن و تجارت، وزیر اقتصاد و نمایندگان مجلس برگزار گردید مقرر شد که سرمایه گذار خارجی کارخانه بخشی از معوقات کارگران را پرداخت و کارخانه را بازگشایی نماید. همچنین مبلغ 3 میلیارد تومان نیز دولت برای پرداخت معوقات کارگران نساجی مازندران اختصاص دهد.
جلسه دیگری نیز در 12 آذرماه امسال در حاشیه تجمع کارگران نساجی در مقابل مجلس با بهارستان نشینان برگزار گردیدو مقرر شد که رئیس مجلس و معاون ایشان با وزیر اقتصاد و صنعت و معدن و تجارت جلسه داشته باشند و مشکلات کارگران را حل نمایند.
این گزارش حاکیست، در حال حاضر کارخانه امکان و ظرفیت استفاده از 300 تا 400 نیرو را دارد اما متاسفانه کارخانه بازگشایی نمی شود.به واسطه تزریق مبلغ 2 میلیارد تومان توسط دولت حدود 200 تا 240 نفر از کارگران نساجی بازنشسته شده و حدود 200 نفر به لیست بیمه بیکاری اضافه شده اند و حدود 300 نیرو وجود دارد که بلاتکلیف بوده و حدود 28 ماه حقوق معوقه طلب دارند.
اما انتظار کارگران کارخانه نساجی مازندران این است که اگر سرمایه گذر ترک به تعهدات خود عمل نکرده است مورد بازخواست قرار بگیرد و یا اگر بانک عامل ایجاد کنند اعتبار اسنادی به تعهدات خود عمل نکرده مشکل سرمایه گذار ترک حل شود که کارخانه و کارگران از این وضعیت خارج شوند.
براساس این گزارش،وضعیت اقتصادی کارگران به حدی اسف بار است که برخی از آنان برای خرید نان باید از دیگران قرض بگیرند .
ورشکستگی صندوق بیمه بازنشستگی
به گزارش23آذرمهر،معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست سازمان بیمه سلامت با اشاره به مشکلات بیمه های درمانی در کشور، گفت: بحران آینده کشور می تواند بحران بیمه خدمات درمانی باشد.
بنا بهمین گزارش،سید عبدالله عمادی با اشاره به اینکه بحران آینده کشور می تواند بحران بیمه خدمات درمانی باشد، اظهار داشت: متاسفانه وضعیت بیمه های درمانی در کشور مناسب نیست و این امر می تواند در آینده کشور را تهدید کند.
وی با بیان اینکه وضعیت منابع و مصارف صندوقها و موسسات بیمه ای در کشور متوازن نیست، گفت: متاسفانه قوانین و مقرراتی هم که در مجلس شورای اسلامی تصویب می شود علیه افزایش منابع سازمان تامین اجتماعی و سایر صندقهای خدمات بیمه درمانی در کشور است.
سرپرست سازمان بیمه سلامت ایرانیان با اشاره به اینکه متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگاه بخشی، زودگذر و آنی به مسئله خدمات بیمه درمانی در کشور دارند، ادامه داد: عدم توازن منابع و مصارف صندوقها و موسسات بیمه درمانی می تواند مشکلاتی را در آینده ایجاد کند.
عمادی با بیان اینکه امروز شاهد ورشکستگی صندوق بیمه بازنشستگی در کشور هستیم، تصریح کرد: هم اکنون 90 درصد از اعتبارات صندوق بیمه بازنشستگی را دولت پرداخت می کند و تنها 10 درصد از اعتبارات آن توسط خود این صندوق تامین می شود.
وی تصریح کرد: با استمرار این وضعیت در آینده چنین مشکلاتی نیز برای سایر صندوقهای بیمه درمانی کشور ایجاد می شود.
مرگ و معلولیت کارگران در بندرعباس ازجمله مرگ یک نوجوان 16 ساله بر اثر برق گرفتگی
مهربتاریخ23آذر،بطورسربسته از چند مورد برق گرفتگی کارگران در غرب بندرعباس که موجب مرگ و معلولیت کارگران شد،ازجمله مرگ یک نوجوان 16 ساله بر اثر برق گرفتگی، خبرداد.
این منبع،درهمین رابطه بنقل از احمد راستی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان،نوشت: شاهد چند مورد برق گرفتگی کارگران در غرب بندرعباس بوده ایم که اداره کل کار هرمزگان با چنین سهل انگاری هایی که موجب مرگ و معلولیت کارگران خواهد شد به شدت برخورد و پیمانکاران علاوه بر تامین دیه، باید جرائم سنگینی را بپردازند و نیز سعی می کنیم با اطلاع رسانی و آموزش مناسب ایمنی مجموعه های کارگری را افزایش دهیم.
وی در این راستا به مرگ یک نوجوان 16 ساله بر اثر برق گرفتگی در بندرعباس اشاره کرد و افزود: متاسفانه عدم رعایت ایمنی، موجب مرگ یک نوجوان در بندرعباس در روزی شد که به علت بارندگی شدید به دستگاههای مسئول اعلام شده بود تا برق قطع شود، و بازرسان ایمنی کار هرمزگان به این مسئله ورود پیدا کرده و در حال بررسی موضوع هستند و طبق اظهارات شهود حادثه رای خود را به دادگاه اعلام می کنند و هر کدام از مسئولان برق و مسئولان شهری به اندازه قصور خود در این مسئله مجازات خواهند شد.
افزایش نرخ بیکاری در یونان
به گزارش13دسامبریورونیوز،مطابق آمار و ارقام منتشر شده توسط مرکز آمار یونان، میزان بیکاری در سه ماهه سوم سال به ۲۴.۸ درصد جمعیت فعال این کشور می رسد.
این در حالی است که در سه ماهه دوم سال این رقم به ۲۳.۶ درصد رسیده بود.
نرخ بیکاری در زمان مشابه در سال گذشته در یونان ۱۷.۷ درصد جمعیت فعال آن اعلام شده بود.
مطابق آمار، بیشترین قشر گرفتار معضل بیکاری در یونان جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ سال هستند که ۵۶.۶ درصد آنان فاقد شغل هستند.
بیست وسوم آذرماه1391
*************
اخباروگزارشات کارگری24آذرماه1391
- علیه لایحه اصلاح قانون کار صدای اعتراض کارگران شدت گرفته است
- مراسم تودیع یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران خبازیهای سقز و حومه( سندیکا) آقای فتاح حسن پور
- گزارشی از وضعیت کارگران پمپ بنزینهای بانه
- کارگران معدن همکار در راورکرمان: مسئولین تنها به فکرخود بازدهی معدن هستند نه به فکر کارگری که بایستی ساعت ها در عمق بیش از 200متری زیر زمین زغال سنگ استخراج کند
- کشته شدن یک کارگر در حادثه ریزش دیوار حائل قریه سوست
- اعتراض اسپانیایی ها به کاهش بودجه های آموزشی
- افزایش نرخ بیکاری در اروپا
علیه لایحه اصلاح قانون کار صدای اعتراض کارگران شدت گرفته است
اتحادیه آزاد کارگران، به همین مناسبت اطلاعیهای منتشر کرده است و در آن به دولت هشدار داده است که کاری نکنند که شکل اعتراضات ابعاد گستردهتری پیدا کند و شکل دیگری بخود بگیرد ، یعنی محکم تر و شدیدتر شود.
در گفتگوئی با خانم پروین محمدی- عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، وی نقاط منفی این لایحه اصلاحی قانون کار را ، که بویژه از نظر او حق اخراج کارگران را بسیار ساده میکند به تفصیل بر میشمارد و یادآوری می کند که اتحادیه آزاد کارگران به همین مناسبت اطلاعیهای منتشر کرده است و در آن به دولت هشدار داده است که کاری نکنند که شکل اعتراضات ابعاد گسترده تری پیدا کند و شکل دیگری به خود بگیرد ، یعنی محکم تر و شدیدتر شود. اطلاعیه مذکور خواهان پس گرفتن این لایحه از سوی دولت شده است.
خانم پروین محمدی، میگوید بنظر میرسد که دولت به این صداهای کارگری وقعی نمیگذارد و انگار منتظر همان است که صدای کارگران بیش از این بلند شود.
به این گفتگو گوش کنید:
http://telechargement.rfi.fr
نوشتۀ بیژن برهمندی-رادیوبین المللی فرانسه-24آذر
مراسم تودیع یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران خبازیهای سقز و حومه( سندیکا) آقای فتاح حسن پور
روز پنجشنبه مورخ 23/9/91 مراسم تودیع فتاح حسن پور یکی از اعضائ هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران خبازیهای سقز و حومه با حضور جمع زیادی از کارگران خباز شهرستان سقز در محل سندیکا برگذار شد.
این مراسم بنا به دعوت اعضای هیئت مدیره در ساعت ٤ و نیم بعد از ظهر با شرکت تعداد زیادی از اعضای سندیکا شروع شد. مراسم با سخنان آقای محمد احمدپور رئیس سندیکا شروع شد.
محمد احمدپور سخنانی در مورد اعضای هیئت مدیره قبل و حال ایراد کرد و از تمام اعضاء تشکر کرد که در این مراسم شرکت کردند. سپس از محمود صالحی دعوت نمود تا در مورد مشکلات کارگران برای حضار سخنانی ایراد کند.
محمود صالحی در بخشی از سخنان خود گفت: "دوستان و کارگران عزیز؛ ضمن درود های گرم و با آرزوی سربلندی همه شما عزیزان، من عمیقا خوشحال هستم که بعد از مدتی، دوباره خود را در میان دوستان و کارگرانی می بینم که سالها با هم کار کردیم. این را با کمال صداقت می گویم که شما کارگران همیشه در ذهن و افکار من بودید و هستید و من می دانم که شما هم نسبت به من این احساس را دارید. کارگران عزیز:
امروز می خواهم چند مورد از مشکلات کارگران را هر چند کوتا به خدمت حضار تقدیم کنم و این مراسم باعث شد که ما یادی از کارگرانی کنیم که در چند روز گذشته بازنشسته شدند و ما برای تک تک آنان ارزوی تنددرستی می کنیم.
حضار محترم:
همچنان که خود شما اطلاع دارید یکی از مشکلات امروز ما کارگران، سازمان تامین اجتماعی می باشد که ما در چند سال گذشته با مبارزه خود هزینه های زیادی متحمل شده ایم تا نسبتا" امکاناتی برای خود و خانواده به وجود آوردیم. اما مسئولان سازمان تامین اجتماعی می خواهند این امکانات ناچیز را از ما بگیرند و ما سکوت کنیم. اگر ما کارگران خباز به پیشینه خود نگاه کنیم و گذشته خود را به یاد بیاوریم ما در چند سال گذشته همیشه در تمام عرضه های مبارزه پیشرو و از حقوق تمام کارگران ایران و جهان حمایت و برای آن مبارزه کرده ایم.
من یادم می آید که در سال 1380 زمانی که ما درخواست مابهالتفاوت دستمزد می کردیم، مسئولان ادارات مربوطه علیالخصوص استاندار اظهار می کرد " ما هر مصوبه ای در استانداری تصویب کنیم باید یکی از کارگران خباز سقز حضور داشته باشند چون بعدا" دست به اعتراض می زند" دوستان ما همان کارگران سال 1380 هستم که ده ها و صدها اعتراض را رهبری کردیم و از دولت مابهالتفاوت دستمزد کارگاه های کوچک یعنی خبازی های سقز را گرفتیم. حال ما چرا باید در برابر سازمان تامین اجتماعی سکوت کنیم و آنان با خیال آسوده حقوق ما را پایمال کنند؟ مگر ما کارگران خباز و بقیه کارگران دیگر یک سوم از حقوق خودمان را به سازمان تامین اجتماعی هر ما پرداخت نمی کنیم؟ یا مگر کارگر خباز اتوماتیک وار دارای طرح طبقه بندی مشاغل نیست؟ پس چرا به ما کارگران بازنشسته حداقل دستمزد پرداخت می کنند؟ حال برای ما مهم نیست که این یک سوم چه کسی آن را پرداخت می کنند. کارگر 7 درصد کارفرما 3 درصد و دولت 20 درصد برای کارگاه خبازی پرداخت می کند، اگر ما کار نکنیم دولت برای چه چیزی 20 درصد را پرداخت می کند. اکثریت کارگرانی که امروز بازنشسته شدند هر کدام بیش از 30 سال کار کردند و اگر برابر قانون کارهای سخت و زیان آور و سابقه آن کارگران را محاسبه کنیم تعدادی از آنان 40 سال کار کردند. مابه التفاوت این کارگران چه کسی پرداخت می کند.؟ ما کارگران نباید در مقابل این همه ظلم سکوت کنیم و ما باید در مقابل نسل آینده سر بلند و سرفراز باشیم، اگر ما امروز در مقابل این همه ظلم سکوت کنیم به نسل آینده خیانت کردیم.
ما در این مملکت زحمت کشیدیم و هر کدام از ما عمر و جوانی خود را به خاطر کارگردن از دست دادیم و شاید نتوانیم تا چند سال دیگر از حقوق بازنشستگی استفاده کنیم. هر چند امروز کسانی پیدا شدند و به ما می گویند بی سواد و کارگران نمی تواند کتاب مارکس را مطالعه کنند، بلی این راست است ما نمی توانیم کتاب مارکس را مطالعه کنیم بخاطر اینکه ما آنقدر خسته می شویم که وقتی بعد از 14 ساعت کار طاقت فرسا به خانه بر می گردیم دیگر توان نشستن هم نداریم به جای خوابیدن بی هوش می شویم. من خودم وقتی کار می کردم در فاصله بین خیابان شهدا تا میدان آزادی در داخل تاکسی خوابم می برد، ما می دانیم که وقتی در گرمای تابستان عقربه ساعت به 11 ظهر می رسد چه حالی داریم و مثل گنجشک دهانمان باز می شود. بلی ما مثل آن اشخاص در جلو کامپیوتر ننشسته ایم و هیچ کاری نکنیم. اگر ما هم کار نکنیم و مثل آنان بیکار باشیم مطمئن هستم که ما هم یاد خواهیم گرفت که چطور کتاب کاپیتال مارکس را در حافظه خود ثبت کنیم، ولی ما یاد گرفتیم که چطور از حقوق خود و هم طبقه ای هایمان دفاع کنیم.
به هر حال من نمی خواهم بیشتر از این وقت مراسم را بگیرم، ما باید در هر کجا که باشیم آن محیط را تغییر دهیم، این محیط نیست که ما را تغییر می دهد بلکه این ما هستیم که محیط را تغییر خواهیم داد و ما باید کانون بازنشستگان تامین اجتماعی را تغییر دهیم.
یک بار دیگر از اعضای هیئت مدیره تشکر و قدردانی می کنم و از آقای فتاح حسن پور هم تشکر می کنم به خاطر زحماتی که در چند سال گذشته در رابطه با کارگران متحمل شده است. ما آرزو می کنیم که زندگی را با خوبی و شادی سپری کند. زنده باشید."
در ادامه، محمد احمد پور از آقای فتاح حسن پور درخواست کرد تا سخنانی برای کارگران ایراد کند.
فتاح حسن پور گفت: "من از کلیه کارگران و اعضای هیئت مدیره کارگران خباز تشکر و قداردانی می کنم و از اینکه این مراسم را برای من تشکیل دادند سپاسگذارم. راستش من نمی توانم نسبت به این همه محبتی که نثار من کردید صحبت کنم تنها می توانم بگویم که من همیشه کارگر هستم و کارگر می مانم و به این اعتبار از حقوق کارگران در حد توان دفاع میکنم. موفق باشید."
در پایان مراسم، آقای احمد پور رئیس سندیکا یک بار دیگر از همه کارگران شرکت کننده تشکر کرد و تمام کارگران را دعوت کرد تا به هر شکلی که برایشان میسر است سندیکا را یاری کنند.
او در بخشی از سخنان خود گفت: "کارگران؛ چند ماه به پایان سال باقی مانده است و مبارزه جدی برای افزایش دستمزد ها در راه است. از همین امروز ما باید خود را برای آن آماده کنیم و ما از کلیه دوستان می خواهیم که در این مبارزه ما را تنها نگذارند. کارگران باید مثل گذشته ما را یاری کنند تا ما بتوانیم از حقوق خود دفاع کنیم و من در اینجا از آقای فتاح حسن پور نهایت تشکر را دارم که در این مدت چه در شورای سازش و چه در هیئت مدیره به ما کمک شایانی کرده است. من به عنوان یک کارگر از آقایان محمود صالحی و شمس الله محمد پور درخواست می کنم تا جهت تقدیر نامه ای که برای دوست و همکار گرامی فتاح حسن پور نوشته شده، آن را تحویل ایشان دهند تا این تقدیرنامه را از دست آنان تحویل بگیرد."
مراسم با تحویل تقدیرنامه، به پایان رسید. شرکت کنندگان با بحث آزاد در مورد سازمان تامین اجتماعی و کارهای سخت و زیان آور، محل سندیکا را ترک کردند.
سندیکای کارگران خبازیهای سقز و حومه
گزارشی از وضعیت کارگران پمپ بنزینهای بانه
در شهر بانه 6 جایگاه سوخت بنزین و گازوئیل و گاز طبیعی وجود دارد که در هرکدام از آن ها 8 تا 12 نفر کارگر در شیفتهای متفاوت مشغول کار می باشند.
در یکی از این پمب بنزین ها به نام جایگاه دومنظوره پویا، 12 کارگر کار می کنند که حقوق آنها 150.000 تومان در ماه است. کارفرما آنها را بیمه کرده و بهانه کمی حقوق در این جایگاه بیمه کردن کارگران می باشد؛ که البته تا این تاریخ سه ماه است که ان حقوق ناچیزراهم دریافت نکرده اند.
در جایگاه دیگری به نام جایگاه اختصاصی دانیال هم حدود 8 کارگر کارمی کنند که ماهانه 250.000 تومان دریافت می کنند و از مزایای بیمه هم محرومند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-23 آذر 1391
کارگران معدن همکار در راورکرمان: مسئولین تنها به فکرخود بازدهی معدن هستند نه به فکر کارگری که بایستی ساعت ها در عمق بیش از 200متری زیر زمین زغال سنگ استخراج کند
کارگران معدن همکار روستای فیض آباد شهرستان راوراعلام کردند: نبود پزشک واورژانس، نداشتن لباس کار،ماسک استاندارد،چکمه کار، پایین بودن حقوق ومزایا ونپرداختن به موقع آن،عدم پرداخت پاداش و بن کارگری و به حساب نیاوردن ضریب کاری از مشکلات عدیده ما می باشد.
کارگران گفتند: علاوه بر نداشتن امکانات رفاهی ووضعیت معیشتی واقتصادی و کم کاری مهندسین و مسئولان دراین زمینه باعث شده تا شاهد اتفاقاتی تامل بر انگیز همچون از دست دادن همکاران در این مجموعه باشیم.
کارگران یادآور شدند: طی سالهای متوالی شاهد مرگ دلخراش افراد متعددی از جمله عبدالرضا مولایی، علی حاج حسنی و علیرضا کاظمی بوده ایم و در این خصوص متاسفانه حدود یک ماه قبل (25/8/91) باز هم جوان 27 ساله ای بنام مجید شهریاری در این معدن براثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد که این مرگ را مسئولان امری طبیعی تلقی کردند.
آنان افزودند: متاسفانه مسئولین در این زمینه مسامحه وچشم پوشی می کنند و علت مرگ این عزیزان را سهل انگاری توجیه می کنند در صورتی که این معدن فاقد هرگونه امکانات وسائل ایمنی نیروهای امدادی ماهر و باتجربه، پزشک واورژانس متناسب بامحیط کار، لباس کار، ماسک استاندارد و چکمه کار است.
کارگران اظهار داشتند: از طرفی پایین بودن حقوق و نپرداختن به موقع آن همچنین نداشتن پاداش و بن کارگری و به حساب نیاوردن ضریب کاری باتوجه به اینکه باید هرساله ایمنی و امکانات مناسب در این زمینه لحاظ می شود باعث شده کارگران در عذاب باشند..
آنها تاکید کردند: مسئولین تنها به فکرخود بازدهی معدن هستند نه به فکر کارگری که بایستی ساعت ها در عمق بیش از 200متری زیر زمین زغال سنگ استخراج کند.
کارگران از مسئولین اداره کار، رفاه وامور اجتماعی و شرکت ذغال سنگ کرمان در خواست کردند با سرکشی از معدن فوق به مشکلات عدیده آنان بخصوص باز نشستگی پیش از موعد آنان رسیدگی کنند.
شهرستان راور واقع در125کیلومتری استان کرمان با جمعیتی بالغ بر 20هزار نفر است و دارای روستاهای متعددی از جمله روستای فیض آباد واقع در 45کیلومتری راور است که دارای معادنی متعددی از جمله معدن زغال سنگ همکار را در خود جای داده است.
منبع:ایلنا-24آذر
کشته شدن یک کارگر در حادثه ریزش دیوار حائل قریه سوست
به گزارش24آذرایلنا،رئیس پلیس تالش از کشته شدن یک کارگر بر اثر حادثه ریزش دیوار حائل جادهای در حال ساخت در این شهرستان خبر داد.
بنابهمین گزارش، حسین نیک فرد با اعلام این خبر، گفت: گروههای عملیاتی پلیس با کسب اطلاع از ریزش دیوار حائل جادهٔ در دست احداث قریه "سوست" در این شهرستان و گرفتار شدن دو کارگر در زیر آوار به محل حادثه اعزام شدند و با همکاری نیروهای امدادی توانستند جان یکی از کارگران را نجات دهند، اما متاسفانه کارگر دیگر پس از اعزام به بیمارستان به دلیل شدت جراحات وارده کشته شد.
نیک فرد، تصریح کرد: با بررسی از محل حادثه مشخص شد که سستی خاک منطقه به دلیل بارندگی علت اصلی ریزش دیوار حایل ۴ متری بوده است.
اعتراض اسپانیایی ها به کاهش بودجه های آموزشی
به گزارش14دسامبریورونیوز،در اعتراض به اصلاحات آموزشی مد نظر دولت اسپانیا، صدها نفر از شهروندان این کشور در مادرید و شهرهای دیگر تظاهرات کردند.
اعمال سیاست های ریاضتی در بخش آموزش و کاهش قابل توجه بودجه های تحقیقاتی مندرج در این طرح باعث شد تا تظاهرکنندگان از دبیران و دانش آموزان گرفته تا خانواده های آنها یکصدا خواستار استعفای خوزه ایگناسیو برت وزیرآموزش و پیشنهاد کننده این طرح شوند.
یک دانشجو می گوید: “اگر اینگونه ادامه دهیم با این فشاری که بر مردم وارد می شود به نظرم جامعه منفجر می شود و در آنصورت دیگر دولت انتخابی نخواهد داشت و نمی تواند کارهای امروز خود را جبران کند.”
یک معلم تاریخ اضافه می کند: “ آنها سعی در تحمیل مدلی دارند که برآمده از یک ایدئولوژی معین است. با این بحران اقتصادی و بریدن و کاستن ها همه چیز به بازی تبدیل شده است. آنها فکر می کنند با حفظ یک سیستم اقتدارگرایانه که پیش تر کاربرد داشته، امروز هم می توانند به نظام آموزشی بهتری برسند.”
در بارسلون هم صدها نفر از کاتالانها در اعتراض به پیش نویس جدید قانون آموزش و پرورش که بر خلاف گذشته تامین بودجه برای تحصیل به زبان های محلی را یک اولویت نمی داند، دست به تظاهرات زدند.
افزایش نرخ بیکاری در اروپا
به گزارش یورونیوزبتاریخ14دسامبر،بی میلی اروپایی ها به مسافرت و غذا خوردن در رستوران سرعت افزایش هزینه های زندگیِ حوزه یورو در ماه نوامبر را کاهش داده است.
بر اساس اعلام یورو استات، دفتر آمار اتحادیه اروپا نرخ تورم سالانه در هفده کشور عضو منطقه یورو، دو و دو دهم درصد در ماه نوامبر بوده که این رقم مطابق با پیش بینی های قبلی یورو استات است.
اما آمار اشتغال در سه ماهه سوم سال نسبت به سه ماهه دوم، دو دهم درصد کاهش داشته است. بیشترین میزان افزایش نرخ بیکاری در حوزه یورو در بخش ساخت و ساز بوده است.
بر اساس گزارش جداگانه ای که یورو استات منتشرر کرده، علت این کاهش را بحران بدهی ها ذکر کرده است.
در ماه نوامبر به دلیل کاهش کمک های مالی دولت و بیکاری، درآمد خانوارها صرفا به خرید خوراک و پوشاک اختصاص یافته و میزان افزایش هزینه خانوارها در بخش هایی همچون حمل و نقل، فعالیت های فرهنگی وسرگرمی، دو دهم درصد نسبت به ماه اکتبر کاهش داشته است.
بیست وچهارم آذرماه1391
*******
اخباروگزارشات کارگری26آذرماه1391
- آزار و اذیت علی نجاتی و خانواده اش باید متوقف شود
- انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه بد رفتاری مأمورین زندان با رضا شهابی را محکوم کرد
- آخرین وضعیت رضا شهابی اززبان همسرش ربابه رضایی
- اعتصاب کارگران مجتمع پتروشیمی"امیرکبیر" منطقه ماهشهر
- اخراج ۵۵نفر از کارگران بخش نگهبانی شرکت کیسون در پروژه قطار شهری اهواز
- دو سال است که هنگام کار از سرما میلرزیم
- روایت کارگرنیم سوز یکی از کارخانههای اردبیل وهمکارانش
- نمونهای از تخلفات گسترده شركتهای پیمانكاری در پرداخت حق بیمه كارگران
- تورم نقطه به نقطه در آبان ماه به 36 درصد رسید
- تظاهرات ضد ریاضتی در پرتغال
آزار و اذیت علی نجاتی و خانواده اش باید متوقف شود
دیروز 25 آذر ماه حدود ساعت 9 صبح شهناز سگوند همسر علی نجاتی بنا بر احضاریه دادگاه انقلاب دزفول در شعبه دوم این دادگاه حضور پیدا کرد و تا ساعت 30/9 صبح، همراه با علی نجاتی توسط قاضی دادگاه مورد بازپرسی قرار گرفت. اتهامی که این دادگاه به شهناز سگوند وارد کرده بود تبلیغ علیه نظام از طریق عکاسی از علی نجاتی در زمان بازداشتش بود. لازم به یاد آوری است زمانی که علی نجاتی در بازداشت بود همسرش عکسی از وی در حالی که دستنبد بر دست و پا داشت گرفته بود که همانجا این عکس توسط مامورین ضبط و امحا شد و هیچگاه این عکس از علی نجاتی منتشر نشد. با این حال شهناز سگوند یکبار در روز هفتم آبانماه سالجاری در دادگاه انقلاب شوش به همین اتهام مورد محاکمه قرار گرفت و حکم برائت اش نیز صادر شد و بار دیگر دیروز در شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول عینا به همین اتهام مورد محاکمه قرار گرفت.
از روز 29 مهر ماه سالجاری و در مدتی کمتر از دو ماه این سومین باری است که علی نجاتی (یک بار- 29مهر) و همسرش شهناز سگوند (دوبار – هفتم آبان و 25 آذر) به اتهامات واهی مورد احضار و محاکمه قرار میگیرند. بدون تردید اینگونه احضارها و محاکماتی که در مورد علی نجاتی و همسرش برگزار میشود هدفی جز آزار و اذیت این خانواده کارگری و به سکوت واداشتن دیگر کارگران معترض دنبال نمیکند. علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و از جمله کارگران معترضی است که هیچ جرمی جز دفاع از حقوق صنفی و انسانی خود و همکارانش مرتکب نشده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران تداوم آزار و اذیت علی نجاتی و شهناز سگوند را از طریق احضار و محاکمه با اتهامات واهی قویا محکوم میکند و اعلام میدارد اینگونه احضارها و محاکمات صورت مسئله شرایط برده وار کارگران ایران و اعتراضات روزمره آنان به این شرایط را پاک نخواهد کرد و طبقه کارگر ایران با خیزی که سیستم حاکم برای تحمیل بی حقوقی مطلق بر کارگران از طریق اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی برداشته است بیش از پیش دامنه اعتراضات خود را گسترش خواهند داد و تن به بردگی موجود نخواهند سپرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 آذر 1391
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه بد رفتاری مأمورین زندان با رضا شهابی را محکوم کرد
رضا شهابی بدون انجام هیچ معاینه ای دوباره به زندان انتقال یافت
طبق خبر منتشره از سوی کانون مدافعان حقوق کارگر، روز شنبه 25 آذر 91 رضا شهابی جهت انجام معاینات و عکسبرداری از زندان اوین به بیمارستان امام خمینی منتقل گردید، ، اما مورد بد رفتاری مأمور همراهش قرار گرفته و به دلیل اینکه او به این به بدرفتاری مأمور اعزامش معترض شده بود، مأمور مذکور بدون انجام گرفتن معاینات رضا را به زندان برگردانده است. رضا شهابی به همین علت تصمیم گرفته که از ادامه انتقال به بیمارستان و مداوای خود سر باز زند که این اقدام ممکن است خطر فلج شدن یا حتی مرگ او را به دنبال داشته باشد.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، بد رفتاری مأمورین زندان به رضا شهابی را محکوم نموده و مسؤلین قضائی و زندان را مسؤل هر گونه عواقب ناگواری برای او می داند. رضا شهابی باید فورا آزاد و تحت مداوا قرار گیرد.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 26/9/1391
آخرین وضعیت رضا شهابی اززبان همسرش ربابه رضایی
همسر رضا شهابی، فعال کارگری که به دلیل دردهای شدید از ناحیه گردن و کمر صبح شنبه ۲۵ آذرماه به بیمارستان منتقل شد گفت:
« همسرم را پس از مدت ها پیگیری ما امروز صبح به بیمارستان آوردند. دکترش پس از معاینه گفت که رضا نیاز به “ام آر ای” دارد اما ماموری به اسم “هادی کردی” که همراه او بود، می گفت نمی توانند برای این آزمایش صبر کنند و او را باید تا قبل ظهر به زندان برگردانند. او با عبارت های خیلی زشت رضا را تهدید می کرد که اگر الان به زندان برنگردد او را با کتک می برند. دکترش گفته بود که باید ساعت ۴ عصر ام آر آی انجام شود و مامور می گفت من باید تو را تا ظهر به زندان برگردانم. رضا هم عصبی شد و گفت دیگر هیچ درمانی را قبول نمی کند و از امروز اعتصاب درمان را شروع خواهد کرد. او گفت نه دیگر دارو می خورد و نه به بیمارستان می آید.»
ربابه رضایی با اظهار نگرانی شدید از وضعیت همسرش گفت:« ما ماه ها پیگیری کردیم تا دستور انتقال او را به بیمارستان بگیریم اما امروز که منتقل شد با برخورد زشت ماموری معایناتش نیمه کاره ماند و دوباره به زندان برگردانده شد. اگر او را اصلا نمی آوردند بهتر بود.رضا وضعیتش بحرانی است. دچار نوسان فشار خون شدید است، مرتب خون دماغ می شود، انگشتان دست و پای سمت راستش بی حس است. در ملاقات های کابینی چند دقیقه بیشتر رضا نمی توانست روی صندلی بنشیند، می گفت وقتی کمی بنشیم پاهایم کرخت می شود و وقتی راه بروم پاهایم درد می گیرد. اگر رضا دیگر داروهایش را هم نخورد معلوم نیست چه اتفاقی برایش می افتد. »
رضا شهابی، عضو هیات مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در تاریخ ۲۲ خرداد ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد. براساس گزارش ها او در طی دوران بازجویی مورد ضرب و شتم قرار گرفت که منجر به آسیب های نخاعی شد که هنوز تحت درمان پزشکی است و در تابستان امسال مورد عمل جراحی در ناحیه گردن قرار گرفت. او چندین بار به دلیل عدم رسیدگی پزشکی دست به اعتصاب غذا زده است و این بار اعلام کرده که دست به اعتصاب درمان می زند.
همسر رضا شهابی در خصوص اظهارنظر شنبه صبح پزشک معالجه گفت:« امروز پزشکش گفت که ممکن است رضا به عمل جراحی مجدد گردن و کمر نیاز داشته باشد. اما گفت اول باید آزمایش ام ار ای را انجام دهد.»
ربابه رضایی در خصوص اینکه پس از عمل جراحی همسرش در تابستان امسال آیا او مرتب به بیمارستان برای معاینه منتقل می شده است، گفت:« پس از عمل جراحی فقط یکبار برای عکسبرداری از گردنش به بیمارستان فرستاده شد و امروز هم قرار بود معاینه شود که اینطوری نیمه کاره او را به زندان برگرداندند. »
همسر رضا شهابی با اظهار اینکه این زندانی بیمار نه تنها از مرخصی درمانی محروم است بلکه ماه هاست ملاقات حضوری هم نداشته است، گفت:«پزشک معالجه رضا پس از عمل جراحی او در تابستان گفته بود که او سه ماه باید در فضای به دور از تنش و استرس باشد اما ماموران پس از عمل جراحی بلافاصله او را به اوین برگرداندند. از آن زمان تا کنون نه تنها علیرغم پیگیری های متعدد ما به رضا مرخصی تعلق نگرفته بلکه حتی به او ملاقات حضوری هم داده نشده است. حتی دختر ۱۲ ساله مان به دادستان تهران نامه نوشت که به پدرش اجازه مرخصی درمانی بدهند اما به حرف های ما گوش نمی کنند. اصلا برایشان مهم نیست که ما چه می گویم. نمی دانم اگر برای نزدیکان خودشان هم این اتفاق ها می افتد اینطور عمل می کردند.»
رضا شهابی طبق حکمی که به او در تاریخ ۲۶ فروردین ماه امسال ابلاغ شد، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس و به اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس محکوم شده است. او همچنین بر اساس این حکم به ۵ سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی نیز محکوم شده است. این زندانی اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.
منبع: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران -26آذر
اعتصاب کارگران مجتمع پتروشیمی"امیرکبیر" منطقه ماهشهر
گزارش 1
یورش جدید کارفرمایان پتروشیمی به دستمزدهای ناچیز کارگران
کارگران مجتمع پتروشیمی"امیرکبیر" منطقه ماهشهر بار دیگر، از روز سه شنبه 21/9/91 اعتصاب خود را آغاز کردند. با کنار رفتن شرکت پیمانکاری قبلی (فریمکو)، پیمانکار جدید برای نمایش قدرت و کوبیدن میخ خود در برابر کارگران، به اقدامات ضد کارگری جدیدی روی آورد. کارگران که هنوزتسویه حساب هایشان با "فریمکو" صورت نگرفته بود و در حال دوندگی و پیگیری برای دریافت طلب های عقب افتادۀ خود از پیمانکار قبلی بودند، با تیغ زنی دیگری از سوی پیمانکار جدید رودررو گشتند.
طبق روال عادی شرکت، هر ساله به هنگام انعقاد قرارداد جدید، افزایش حقوق نسبت به قبل صورت می گیرد. اما این بار پیمانکار با تعیین پرداخت 40 تا 50 هزار تومان به دلخواه خود به هر کس، به صورت متفاوت قرارداد تنظیم کرد و به کارگران برای امضا ابلاغ نمود. کارفرما با حیله گری بیشرمانه ای این اضافه حقوق را «پاداش بهره وری» نام نهاد و نه افزایش مزد ثابت (بدون مزایا یا دریافتی)، تا هر زمان که لازم دید به بهانه هایی همچون "بهره وری شرکت بالا نبوده " از پرداخت آن امتناع کند. از سوی دیگر با عدم پرداخت یکسان به کارگران، می کوشد به رقابت و تفرقه بین آنان دامن بزند. کارگران که در تجارب گذشته خود با این سیاست های کارفرمایان به خوبی آشنا بودند، تنها راه مقابله را دست کشیدن از کار و اعتصاب دیدند. آنها با اعلام اینکه این طرح را قبول ندارند و اینکه اضافه حقوق حداقل باید بالای 100 هزار تومان باشد، از روز چهارشنبه جلو در ورودی شرکت تجمع کردند. کارفرما با دادن متن قراردادها به حراست ورودی شرکت، شرط ورود کارگران به شرکت را امضای قرارداد تعیین کرده است. کارگران از روز پنجشنبه عملا به خانه های خود رفتند و جلو شرکت نماندند. قرار است روز شنبه فرماندار ماهشهر به مجتمع بیاید و برای آرام کردن اوضاع عنوان کرده که حق با کارگران است!
پیمانکاران زالو صفت که دست در دست مدیریت و باندهای بسیجی حاکم بر مجتمع تاکنون از چپاول دسترنج کارگران و استثمار بی حد و حصر فروگذار نکرده اند حتی به دزدی از سهمیۀ غذای کارکنان و نیم شبی شبکاران برای کم کردن از هزینۀ خوراک کارگران نیز روی آورده اند مثلا باقی ماندۀ غذای روز قبل را با سرهم بندی کردن برای روز بعد یا شام همان روز به خورد کارگران می دهند، خورش قیمۀ روز قبل با اضافه کردن تکه های بادمجان می شود خورش بادمجان ناهار فردای کارگران. این کیفیت افتضاح غذا، بسیاری از کارکنان را از گرفتن غذای شرکت منصرف می کند. یکی دیگر از شگردهای پیمانکاران، گرفتن حق بیمه و کسر حقوق سنگین از کارگران و وارد کردن حق بیمه و کسری های غیر واقعی در لیست اصلی بود که با افشای این مسئله، نمایندگان کارگران با دوندگی های بسیار و شکایات خود پیگیر بررسی آن شدند. این امر که در لیست حقوقی کارگران حق بیمه و دیگر کسورات به میزان پایینی منظور شود در میزان دریافتی بازنشستگی تأثیر منفی خواهد داشت و مستمری اندک بازنشستگی را باز هم تقلیل خواهد داد. این ترفندها در حالی است که در ازای شیفت های 12 ساعته و شدت کار و ایجاد درآمدهای میلیاردی، بالاترین دریافتی کارکنان این شرکت، حتی در مورد مهندسین با تحصیلات بالا، به بیش از 1 میلیون و 600 تومان در ماه نمی رسد در حالی که طبق اظهارات مقامات رسمی و حتی برخی از سرمایه داران اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، متوسط خط فقر در ایران حدود 2 میلیون تومان در ماه است.
این پیمانکاران که با ظاهر شرکت های تأمین نیروی انسانی برای شرکت وارد کار می شوند، در واقعیت شرکت هایی تام الختیار برای بستن قراد داد هستند و به همین دلیل به شکلی لجام گسیخته به دستمزد، مزایا و امکانات حداقلی و ناچیز کارگران یورش برده و به استثمار وحشیانۀ آنان می پردازند. اعتصابات پی در پی و مداوم کارگران صنعت پتروشیمی در تمامی نقاط ایران ناشی از همین وضعیت و تضاد فاحش بین کسب درآمدهای بالای صنعت فوق از طریق استثمار شدید کارگران و چلاندن هر چه بیشتر مزدهای آنان و در نتیجه کاهش دائمی سطح زندگی کارگران در مقابل فشار بالای هزینه های سرسام آور زندگی نابسامان آنان می باشد.
گزارش 2
مجتمع پتروشیمی "امیرکبیر" همچنان در اعتصاب
روز شنبه 25/9/91، 400 کارگر اعتصابی مجتمع پتروشیمی"امیرکبیر" در ساعت 8 صبح جلو فرمانداری تجمع کردند، اما همان طور که انتظار می رفت، مقامات با دادن جواب سربالا سعی در دست به سر کردن آنان داشتند. کارگران که از فرمانداری نتیجه ای نگرفته بودند، کوتاه نیامدند و همچنان در اعتصاب به سر می برند. در روزهای اعتصاب، کارگرانِ بخش هایی مانند گروه ماشینری و مکانیک که توربین و مبدل های باز شده را رها کرده بودند (دستگاه هائی که باید سریعا بسته می شد)، و دیگر کارگرانی که کار زیادی روی دستشان مانده بود و باید به پایان می رسید، به همراه دیگر همکاران خود دست از کار کشیده بودند. بدین سان اهمیت وجودشان برای مسئولان شرکت بیشتر از هر زمان آشکار می شد. ترفند مدیریت برای مقابله با اعتصاب و نخوابیدن کارهای ضروری، آوردن نیروی انسانی از پتروشیمی بندر امام (ایران – ژاپن) بود. حدود 10 تا 12 کارگر را (که آنها هم پیمانی بودند) آوردند. اما آنها هنگامی که فهمیدند اعتصاب در جریان است و به عنوان اعتصاب شکن از آنها استفاده خواهد شد علیرغم حقوق خوب و حق مأموریتی که این کار نصیب شان می کرد، از کار سر باز زده از شرکت خارج گردیدند و با کارگران اعتصابی همکاری نمودند. مدیریت بار دیگر اقدام به آوردن 13 تا 14 کارگر از پتروشیمی کرمانشاه کرد. با دادن جای خواب و استراحت در نمازخانۀ شرکت به این کارگران، عملا مانع بیرون رفتن شان از شرکت می شوند (به بیان دیگر آنها را زندانی کرده اند). کارگران اعتصابی نیز با اطلاع از این موضوع قرار است که فردا جلو در ورودی حاضر شده به حراست ورودی اخطار و با آن اتمام حجت کنند تا به این کارگران که عملا زندانی هستند امکان خروج از شرکت داده شود.
کارگران انقلابی متحد ایران
ruwo.iran@gmail.com
اخراج ۵۵نفر از کارگران بخش نگهبانی شرکت کیسون در پروژه قطار شهری اهواز
به گزارش26آذرایلنا،شرکت پیمانكاری کیسون، پیمانکار قطار شهری اهواز، با ۵۵ نفر از کارگران بخش نگهبانی خود اعلام قطع همکاری کرده است.
بنا بهمین گزارش،یکی از كارگران خش نگهبانی شرکت واسطه نیروی انسانی، تعداد مجموع نیروی انسانی بخش نگهبانی این شركت را ۲۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: این کارگران با بیش از ۶ سال سابقه کار، از ابتدای تجهیز کارگاه به عنوان نگهبان در اجرای پروژه قطار شهری همکاری داشتهاند که متاسفانه از مورخه ۲۲ آذر ماه به ۵۵ نفر از این کارگران گفته شده است که بر سر کار خود حاضر نشوند.
او اضافه کرد: اخراج این کارگران در صورتی است که قرار داد كاریشان تا پایان خرداد ماه سال ۹۲ همچنان باقی است.
به گفته وی میزان حقوق معوقه این کارگران بیش از ۶ ماه است و هنوز سنوات سه سال آخر خود را نیز دریافت نکردهاند.
دو سال است که هنگام کار از سرما میلرزیم
به گزارش26آذرایلنا،کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) بیش از ۲ سال است که در محیط کار خود از امکانات گرمایشی محروم هستند و نسبت به عدم پرداخت سنوات، مشمول مالیات قرار گرفتن حقوقشان و پرداخت نشدن بیمهٔ خود اعتراض دارند.
برپایه این گزارش،یکی از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) با بیان این مطلب گفت: ما چون در یک شرکت صنعتی کار میکنیم لوله کشی گاز نداریم و گرمای مجموعه با گازوییل تامین میشود. الان نزدیک به ۲ سال است که مدیران شرکت برای ما گازوییل تهیه نمیکنند تا خودمان را با آن گرم کنیم و سر کار از سرما میلرزیم.
این كارگر مدعی شد: متاسفانه سنوات کارگران را به آنان پرداخت نمیکنند و از حقوق ۵۰۰ هزار تومانی کارگران مالیات کم میکنند در حالی که خودشان تصویب کردهاند حقوق زیر ۸۰۰ هزار تومان مالیات ندارد. الان ۲ ماه است که بیمه نداریم و در حالی که حق بیمه را از حقوق ما کسر میکنند. این موضوع بیشك خیانت در امانت است.
این کارگر شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) با اشاره به اینکه مشکلات کارگران این بخش از زمان اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به وجود آمده است بیان کرد: البته زمانی که قانونی در کشور تصویب شود آن قانون لازم الاجرا خواهد بود اما آیا انتقال ما به بخش خصوصی باید این مشکلات را برای ما به وجود بیاورد؟
بنا بر این گزارش، در سال ۸۸ تعدادی از کارگران راه آهن جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف از جمله ماشین آلات، ریل گذاری و... در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی (خصوصی سازی) به شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) منتقل شدند.
وی در پایان اظهار داشت: به بهانه اصل ۴۴ قانون اساسی پوست ما را کندهاند و پدر کارگران را درآوردهاند. متاسفانه شکایت ۱۰۵ نفر از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) از كارفرما در مورد عدم پرداخت حقوق و مزایا علی رغم صدور حکم به دلیل یکی از پروندههای فساد بزرگ مالی بلاتکلیف مانده است.
گفتنی است روز سه شنبه هفته پیش، بیش از ۱۰۰ تن از کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی (تراورس) در اعتراض به شرایط فعلی خود مقابل اداره کل خط و ابنیه فنی راه آهن تهران تجمع کرده بودند.
روایت کارگرنیم سوز یکی از کارخانههای اردبیل وهمکارانش
به گزارش 26آذرفارس از اردبیل در یک حادثه تلخ، کارگر یکی از کارخانههای اردبیل به دلیل آتشسوزی، دچار سوختگی شدید شد.
براساس این گزارش،وحید جوانشیر فرد حادثه دیده که از ناحیه پایین تنه دچار سوختگی شدید شده به گونهای که قادر نیست تحرکی داشته باشد چشم انتظار بیمه است تا خسارات وی را پرداخت کند.
آنچه که در این بین مهم و اساسی به نظر میرسد اینکه کارگران این کارخانه از طریق پیمانکار با بیمه قرارداد بستهاند و پیمانکار از پرداخت حق و حقوق آنها طفره رفته و حاضر نیست این حق و حقوق مسلم کارگران را پرداخت کند.
نمونهای از تخلفات گسترده شركتهای پیمانكاری در پرداخت حق بیمه كارگران
«بنده با وجود مستأجری و داشتن فرزند دانشجو و بدهیها و اقساط گوناگون، علاوه بر کارشکنی و عدم پرداخت حق بیمه خود، از آن ناراحتم که چرا و به چه دلیلی رای دیوان عدالت اداری نادیده گرفته میشود.»
یکی از کارگران بازنشسته شرکت پیمان مرو مترو از پرداخت نشدن مزایای قانونی خود از سوی سازمان تامین اجتماعی به دلیل عدم پرداخت کامل حق بیمهاش از سوی شرکت پیمان مرو انتقاد کرد.
جواد انصاریون ضمن اشاره به وجود مشكلات مشابه برای سایر كارگران، گفت: همیشه این موضوع برای من جای سوال بود که چطور بعضی از کارفرماهای خصوصی، پرداخت حق و حقوق کارگران را به تعویق میاندازند و بعضا بیمه آنها را پرداخت نمیکنند و كارگران صدایشان به جایی نمیرسد. مگر ممكن است كسی كه كار یدی میكند بتواند از حقوق اساسیاش بگذرد؟
این كارگر كه چندی است خود گرفتار چنین مشكلی شده است ادامه داد: متاسفانه این موضوع - عدم پرداخت حق بمیه کارگران- در میان کارفرماهای بخش خصوصی به خصوص واسطههای نیروی انسانی زیاد مشاهده میشود.
انصاریون با طرح این سئوال كه «بازرسان تامین اجتماعی توانایی جلوگیری از این رفتارهای غیر قانونی را ندارند؟» اظهار كرد: بنده بیش از سه سال - از سال ۸۸ تا سال ۹۱ – است که به دنبال حق و حقوق خودم هستم و تا به حال به جایی نرسیدهام. متاسفانه به این دلیل که شرکت پیمان مرو مترو حق بمیهٔ من را به طور کامل پرداخت نکرده است، بسیاری از مزایایی که حق من بوده از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیشود. هنور هم با وجود رای دیوان عدالت اداری به نفع اینجانب و تاییدیه هیئت حل اختلاف (هم عرض) بر این رای و ابلاغ آن از سوی شعبه ۲۰۸ دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی از طرف کارفرما و شعبه ۱۶ سازمان تامین اجتماعی سردرگم هستم.
بنا بر این گزارش، شعبه ۱۸ دیوان عدالت اداری در تاریخ ۹۰/۱۱/۳ ، در دادنامهٔ مربوط به شکایت اقای جواد انصاریون از اداره کار و امور اجتماعی شمال غرب تهران، اظهارات شاکی مبنی بر عدم توجه شرکت پیمان مرو «به اضافه کاری ثابت دو سال آخر خدمت وی که در حقوق بازنشستگی موثر میباشد» را تایید کرده است و «به استناد ماده ۱۴۸ از قانون کار و ماده ۷۷ اصلاحی مورخ ۱۶ /۱۲ /۷۰ قانون تامین اجتماعی به لحاظ مستمر بودن اضافه کاری کارگر حسب فیشهای حقوقی» وی، شکایت را وارد دانسته و رای سابق هیات حل اختلاف مبنی بر وارد نبودن شکایت را باطل اعلام کرده است.
با ارجاع پرونده به هیات حل اختلاف (هم عرض) و با توجه به رای صادره دیوان عدالت اداری، این هیئت در تاریخ ۹۱/۲/۱۷ «با عنایت به اینکه، خواهان در مورخه ۸۹/۳/۱ به افتخار بازنشستگی نائل گردیده است و با توجه به فیشهای حقوقی ارائه گردیده از سوی وی که مورد تایید خوانده نیز میباشد […] مقرر میدارد کارفرمای شرکت مذکور مابه التفاوت حق بیمه نامبرده که ناشی از سایر موارد دریافتی مندرج در فیشهای حقوقی نامبرده میباشد برابر محاسبه و اعلام سازمان تامین اجتماعی به سازمان مذکور پرداخت نماید. رای فوق به استناد ماده ۱۵۹ قانون کار صادر و قطعی و لازم الاجرا است».
در تاریخ ۲۰ /۴ /۹۱ مدیر اجرای احکام مدنی شعبه ۲۰۸ دادگاه حقوقی تهران در نامهای به ریاست شعبه ۱۶ سازمان تامین اجتماعی غرب تهران نوشته است «به موجب پرونده ۲۰۸/۹۱۰۱۸۰، شرکت پیمان مرو به واریز حق بیمه معوقه جواد انصاریان مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار محکوم میباشد».
این كارگر با اشاره به سردرگمیاش در ادارت، اظهار داشت: متاسفانه شبعه ۱۶ سازمان تامین اجتماعی با گذشت شش ماه از این رای نه تنها هیچ اقدامی به عمل نیاورده بلکه طوری رفتار میکند که گویا این رای را قبول ندارد. با اصرار بنده و نشان دادن کلیه حکمها و خواهش فراوان، یكی از مسئولان درآمد شعبه ۱۶ سازمان گفت «این موضوع به ما ربطی ندارد، به سازمان تامین اجتماعی شرق منطقه ۶ مراجعه کنید» که آنها هم تا به حال جواب درستی به من ندادهاند.
این کارگر بازنشسته در پایان اظهار داشت: بنده با وجود مستأجری و داشتن فرزند دانشجو و بدهیها و اقساط گوناگون، علاوه بر کارشکنی و عدم پرداخت حق بیمه خود، از آن ناراحتم که چرا و به چه دلیلی رای دیوان عدالت اداری و قاضیهای محترم آنها و رای هیات حل اختلاف (هم عرض) وزارت کار استان تهران و ابلاغیهٔ شعبه ۲۰۸ دادگاه عمومی (حقوقی) مجتمع قضایی شهید مفتح تهران نادیده گرفته میشود.
به نظر میرسد که تعداد بیشتری از کارگران در سایر شركتهای پیمانكاری، همچون این کارگر از مشکلات این چنینی رنج می
تورم نقطه به نقطه در آبان ماه به 36 درصد رسید
بررسی آمارهای بانک مرکزی از افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه در آبان ماه امسال به حدود 36 درصد حکایت دارد.
به گزارش 26آذرمهر، بانک مرکزی چند ماهی است در اعلام نرخ تورم، به طور رسمی اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه را متوقف کرده است، اما محاسبات بسیار ساده نشان میدهد نرخ تورم نقطه به نقطه در آبان ماه به حدود 36 درصد رسیده است.
براساس اعلام بانک مرکزی، خلاصه نتایج به دستآمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 100=1383 در آبان ماه 1391 نشان میدهد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آبان ماه 1391 به عدد 381.2 رسید.
این در حالی است که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آبان ماه 1390 عدد 280.6 بوده است. حال اگر نسبت افزایش عدد شاخص 381.2 در آبان ماه 91 را با عدد شاخص 280.6 در آبان ماه 90 درصد محاسبه کنیم، نرخ تورم نقطه به نقطه حدود 36 درصد میشود.
در همین حال، بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به آبان ماه 1390 را معادل 26.1 درصد اعلام کرده است.
تظاهرات ضد ریاضتی در پرتغال
به گزارش16دسامبریورونیوز،دهها هزار نفر از مردم پرتغال روز شنبه در مخالفت با سیاستهای ریاضتی دولت و افزایش مالیاتها در لیسبون تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان که به دعوت اتحادیه های کارگری مقابل کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده بودند از آنیبال کاواکو سیلوا رییس جمهوری این کشور خواستند از امضاء و ابلاغ قانون بودجه سال آینده این کشور خودداری کند.
طبق قانون رییس جمهوری از حق وتو در این زمینه برخوردار است.
بیست وششم آذرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com