اخباروگزارشات کارگری13آذرماه1391
- کارگران همچنان قربانیان نظام سود محور سرمایه داری اند
- تجمع اعتراضی كارگران نساجی مازندران مقابل نهاد ریاست جمهوری
- تجمع اعتراضی كارگران قند اهواز برای دومین روز متوالی
- علیرغم وعده و وعیدها، حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است
- مشكل بازنشستگی ومطالبات 40ماهه كارگران لوله سازی خوزستان
- کارگران قهوه خانه ها روزمزدوبدون بیمه!
کارگران همچنان قربانیان نظام سود محور سرمایه داری اند
باز هم حادثه و باز هم کشته شدن خیل عظیم کارگران بابت سود طلبی نظام سرمایه داری
بیش از 120 کارگر و به گفته ی برخی از کارگران، بیش از 200 نفر از کارگرانی که اغلب آنان را زنان تشکیل می دهند، در یک آتش سوزی در بنگلادش کشته شدند. کارگرانی كه از این حادثه جان سالم به در بردهاند، میگویند كه درهای کارگاه در زمان آتشسوزی قفل بود و قربانیان نتوانستند از محل فرار كنند. از طرف دیگر، این ساختمان درب خروج اضطراری نداشت و كارگران در طبقه بالا مانده و راه خروج نداشتند. در زمان آتشسوزی بیش از هزار کارگر در ساختمان این کارخانه حضور داشتند. این کارخانه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پوشاک در بنگلادش بوده و محصولاتش را به سفارش شرکتهای غربی بزرگ تولید میکرد.
همزمان به گفته مقامات رسمی دوکارگر در انفجار کارگاه رنگ رزی در شهریار کرج کشته و تعدادی زخمی شدند که به گفته شاهدان ارقام واقعی بیش از این است و صدای انفجار آن چنان شدید بوده که تا چند کیلومتر شهرک های اطراف و از جمله شهرک اندیشه شنیده شده است.
حوادث ناشي از عدم اجراي مسايل ايمني روزانه جان صدها كارگر را در ايران و ساير كشورهاي جهان در معرض خطر قرار مي دهد. بسياري از اين حوادث اصلا گزارش نمي شوند، اما طبق همين آمار رسمي و غيرواقعي هم حوادث كار دومين عامل مرگ و مير در ايران بعد از تصادفات است و کشته شدگان حادثه بنگلادش بیش از جنگ اخیر غزه بوده است.
در چنین حوادثی بسياري از كارگران جان خود را از دست مي دهند و تعداد زيادي نيز براي هميشه ناقص العضو و از كارافتاده مي شوند. قوانين حمايتي به خصوص در كشور ما و کشورهایی همانند بنگلادش به هيچ وجه پاسخگوي مشكلاتي نیست كه مصداق بارز جنايت عليه نيروي كار است.
حفاظت از نيروي كار و ايمني جان كارگران وظيفه اي است كه بر دوش مسوولان قرار دارد. اما متاسفانه حرص و آز سرمايه داران و سكوت معني دار مسوولان در اين زمينه هر روز جان انسان هاي شريف و زحمتكشي را مي گيرد كه جرمي جز فروش نيروي كارشان ندارند.
نهادهاي كارگري و نمايندگان آنان بارها هشدار داده اند كه نبايد سودطلبي سرمايه داران سبب به خطر افتادن جان انسان هاي زحمتكش و بي گناه شود. حوادث این چنینی نشان مي دهد كه بي مسووليتي و سودپرستي تا چه اندازه جان انسان ها را به بازي مي گيرد و آينده ي نيروي كار، اين باارزش ترين سرمايه ي جامعه ي انساني را در معرض خطر قرار مي دهد و باز هم اين امر مهم را ثابت مي كند كه تنها ايجاد تشكل هاي مستقل كارگري قدرتمند است كه مي تواند در برابر سود طلبي هاي روز افزون سر مايه دارا ن بايستد و ضامن حفظ ارزش هاي انساني باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد
اتحادیه نیروی کار پروژه ای
سندیکای فلزکار مکانیک
هیات موسس سندیکای کارگران نقاش
كانون مدافعان حقوق كارگر
تجمع اعتراضی كارگران نساجی مازندران مقابل نهاد ریاست جمهوری
به گزارش مورخ13آذرایلنا،صبح امروز حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه نساجی مازندران به نمایندگی از ۸۰۰ کارگر این كارخانه برای ششمین بار طی یك سال اخیر در اعتراض به پرداخت نشدن ۲۷ ماه حقوق و مطالبات معوقه و همچنین عدم بازگشایی این کارخانه در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
بنا بهمین گزارش، با وجود اتمام مهلت مقرر شده، نماینده کارفرما به توافق خود در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات کارگران عمل نکرده است. در حال حاضر سه روز از مهلت تعیین شده میگذرد اما ریالی بابت مطالبات کارگران پرداخت نشده و کارخانه همچنان تعطیل است.
گفتنی است، در اواخر ماه گذشته کارگران کارخانه نساجی مازندران، نماینده سرمایه گذار و خریدار خارجی کارخانه با اطلاع برخی مسئولان کشوری و استانی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران توافق کرده بودند.
به موجب این توافق نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران متعهد شده بود تا ۱۰ آذرماه ۲ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت کند و همزمان کارخانه را بازگشایی کند.
همچنین به موجب این توافق دولت متعهد شده بود تا در صورت عملی شدن تعهدات کارفرماٰ، مبلغ ۲ تا ۳ میلیارد تومان تسهیلات بابت پرداخت طلب باقیمانده کارگران فراهم کند.
یكی از كارگران حاضر در این تجمع، ضمن بیان اینکه تصمیم شب گذشته كارگران برای مسافرت به تهران برای برخی مسولان استانی خوشایند نبوده است، افزود: به نمایندگی از حدود ۸۰۰ کارگر به تهران آمدیم تا بدانیم چرا کارفرما در موعد مقرر به توافق خود عمل نکرده است.
براساس این گزارش،به دنبال این تجمع، سه نفر از کارگران با مسئولان مرکز رسیدگی به شکایات مردمی نهاد ریاست جمهوری گفتو گو کردند.
تجمع اعتراضی كارگران قند اهواز برای دومین روز متوالی
به گزارش ایلنابتاریخ13آذر،بیش از ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز – دوشنبه ۱۳ آذرماه - بار دیگر در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۲ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
گفتنی است این کارگران روز گذشته نیز در همین مکان برای رسیدن به خواستههای خود تجمع کرده بودند.
بنابهمین گزارش،کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در ابتدا متعلق به بانکهای ملی و ملت بوده است. ظرفیت تولید این کارخانه، ۵۰۰ هزار تن شکر در روز است. این کارخانه تا ۱۰ تیر ۸۷ تولید داشته و در این تاریخ به دلیل بازسازی و نوسازی کارخانه برای مدت موقت تعطیل شد که این تعطیلی تا به امروز ادامه داشته است. در سال ۸۷ طی سفر استانی رئیس دولت به خوزستان و مصوبهٔ هیئت دولت در این سفر در تاریخ ۱۳ تیر ۸۸، مسئولیت این کارخانه بر عهدهٔ وزارت صنایع و معادن قرار گرفت تا هر چه سریعتر این کارخانه راه اندازی شود.
علیرغم وعده و وعیدها، حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است
بنا به گزارشات فارس بتاریخ12و13آذر، با وجود وعدهها و وعیدهای مسئولان در راستای پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان صندوق فولاد، حقوق این کارگران در موعد مقرر پرداخت نمیشود.
براساس این گزارشات،با وجود گذشت قریب 2هفته از آذر ماه هنوز حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است.
مشكل بازنشستگی ومطالبات 40ماهه كارگران لوله سازی خوزستان
به گزارش13آذرایلنا،تعدا کارگران لوله سازی خوزستان بالغ به ۵۰۰ نفرکاهش یافته است.این کارگران در پی مشکلات به وجود آمده حداقل ۴۰ ماه مطالبات و حقوق معوقه طلبکار هستند. امکان استفاده از مزایای بازنشستگی از دیگر مشکلات این کارگران است،علیرغم برخورداربودن از شرایط بازنشستگی پیش از موعد اما به دلیل واریز نشدن حق بیمه همچنان دربلاتکلیفی بسرمی برند.
کارگران قهوه خانه ها روزمزدوبدون بیمه!
تحمل و تنفس و زندگي با شانزده ساعت «دود»، از هشت صبح تا يازده شب، حتي سق زدن هولهولكي به چند لقمه ناهار در ضيافت شبانهروز همين دود جريان دارد.
اين سهم و زندگي كارگران قهوهخانههاست، كارگراني كه معمولا به چشم نميآيند، بماند دستور و سركوفت و سفارشهاي تمامنشدني مشتريان از سوختن ذغال و تمام شدن تنباكو كه فرصت سر خاراندن هم براي كارگران باقي نميگذارد.
كارگران قهوهخانهها، «روزمزد» هستند، آخر شب، صاحب قهوهخانه، از دخل پولشان را ميدهد و آنها ميروند تا فردا، فردايي كه ممكن است نباشند، اخراج شوند، بهخاطر كم شدن مشتري يا يك اتفاق غيرمترقبه همچون ممنوعيت قليان.
يادتان باشد آن پيرمردهاي فرسوده يا جوانكهاي تازه رسيده از شهرستان كه براي شما قليان و چاي ميآورند، همه «روزمرد» هستند و طبعا بدون بيمه!
منبع:جام جم-13آذر
سیزدهم آذرماه1391
***************
اخباروگزارشات کارگری14آذرماه1391
- تجمع کارگران قند اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری خوزستان،امروزبه همراه خانوادهها
- کارگران اعتصابی شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن سیرجان ،امروزمقابل ایستگاه راه آهن سیرجان تجمع کردند
- تجمع اعتراضی کارگران یکی از شرکتهای گروه امیرمنصور آریا
- كارگران نساجی مازندران درادامه اعتراضاتشان امروزمقابل مجلس تجمع کردند
- به علت حقوق معوقه کارمندان موزههای تهران جلوی ارگ آزادی تجمع کردند
- بیکارشدن7549نفر از کارگران بخش صنعت و خدمات در استان زنجان طی 2سال گذشته
- آلودگی هوای تهران كارگران بخش خصوصی را تعطیل نكرد
- مرگ یک کارگر و 17 مجروح در حادثه برخورد اتوبوس دانش آموزان با نيسان گل کار شهرداری
- آتشسوزی در کارخانه تولید پوشاک در چین ۱۴ قربانی گرفت
- تعداد بیکاران در اسپانیا به مرز پنج میلیون نفر رسید
تجمع کارگران قند اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری خوزستان،امروزبه همراه خانوادهها
به گزارش14آذرایلنا،کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
براساس این گزارش، این کارگران که در دو روز گذشته نیز در اعتراض به تعویق حقوق ۲۲ ماه گذشته خود و همچنین محرومیت از خدمات رایگان درمانی تجمع کرده بودند، امروز صبح به همراه خانوادههایشان به مقابل استانداری خوزستان آمدند.
یکی از کارگران قند اهواز درباره علت همراهی خانوادههای کارگری در این تجمع گفت: معمولا بعد از این تجمعها، وقتی به خانه میرسیم خانواده منتظر شنیدن اخبار خوب درباره رفع مشکلات و تاریخ پرداخت حقوق هستند اما از آنجا که مسئولان هیچوقت جواب مشخصی به ما نمیدهند ما هم جوابی برای خانوادههایمان نداریم و شرمندهشان میشویم. امروز آنها را به همراه آوردیم تا خود شاهد باشند.
آهن سیرجان ،امروزمقابل ایستگاه راه آهن سیرجان تجمع کردند
به گزارش14آذرمهر،تعدادی از کارگران شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن سیرجان (تراورس)، به علامت اعتراض به وضعیت حقوق، مزایا و عدم پرداخت بیمه که از چند روز پیش دست از کار کشیده اند، صبح امروز سه شنبه مقابل راه آهن سیرجان تجمع کردند.
تجمع اعتراضی کارگران یکی از شرکتهای گروه امیرمنصور آریا
به گزارش14آذرایسنا،در پی تجمع صنفی از سوی کارمندان یکی از شرکتهای خصوصی شده راهآهن، تعدادی از نیروهای این شرکت خواستار بررسی وضعیت استخدامی خود شدند.
براساس این گزارش،یکی از معترضین اظهار داشت: این تجمع اولین تجمع از این دست نبوده است و قبل از آن نیز بارها این کار را انجام دادهایم و خواستار دریافت حقوق و مزایای کامل از شرکت خود هستیم.
وی با اشاره به اصل تجمع و دلیل آن گفت: در سال 81 اداره خط که یکی از ادارات راهآهن است به یک شرکت خصوصی به نام تراور واگذار شد، آن زمان به این افراد گفته شد شما مامور یک شرکت نیمه دولتی شدهاید و تا سال 89 این افراد مانند سایر افراد راهآهن حقوق و مزایای خود را به موقع دریافت میکردند و هیچ مشکلی نیز وجود نداشت.
وی خاطرنشان کرد: در سال 89 سازمان خصوصیسازی طبق اصل 44 قانون اساسی اعلام کرد که شرکت تراور را به یک شرکت خصوصی در فرابورس واگذار کردیم و به دلیل آنکه در فرابورس متقاضی خریدی وجود نداشت به مزایده گذاشته شد و این شرکت در نهایت به شرکت گروه امیر منصور آریا واگذار شد.
همزمان کارکنان این شرکت به راهآهن گوشزد کردند که حالا که کلا این شرکت به یک شرکت خصوصی واگذار شده است دوباره نیروهای آن را به راهآهن برگردانید، اما راهآهن کشور اعلام کرد شما طبق دستور سازمان خصوصیسازی به شرکت گروه امیرمنصور آریا واگذار شدهاید که متاسفانه این شرکت همان شرکت اصلی در پرونده اختلاس بزرگ سه هزار میلیاردی کشور بود.
وی گفت: امروز به دلیل نداشتن متولی کمکم تمام مزایا قطع شده است و هرگونه مزایا از قبیل پاداش، حق ماموریت، اضافه کاری، سهمیه بلیت رایگان و ... قطع شده است و آنقدر ادامه یافت که نیروهای خدمات درمانی راهآهن علاوه بر قطع شدن تمام مزایا، حقوقشان نیز با همان تعرفه سال 90 داده میشود.
وی افزود: از طرف دیگر خیلی از نیروهایی که روزمزد بودند، از تیرماه حق بیمه آنها قطع شده است و هیچ پولی به تامین اجتماعی بابت حق بیمه این کارکنان واریز نشده است و نیرویی که 28 سال سابقه دارد امروز بدون دفترچه تامین اجتماعی است. به همین دلیل در شهرهای کرمان، شاهرود، یزد، اصفهان، اهواز و بندرعباس به اسم اینکه این شرکت منحل شده نیروها نیز در حال تعدیل هستند.
وی افزود: در ماده 21 سازمان خصوصیسازی کشور آمده است که اگر قصد واگذاری سازمانی را به بخش خصوصی دارید باید چند موضوع را مدنظر گرفت، اول آنکه کارمندان باید اعلام رضایت کنند و دیگر آن که تا زمانی که شرکت مادر ظرفیت خالی دارد نباید نیروها را واگذار کند، اما راهآهن از سال 89 تا امروز 400 نفر نیرو با عناوین مختلف سوزنبان، مانورچی و ... در خراسان استخدام کرده است و حاضر نیست این نیروها را بازگرداند و حرفشان آن است که دولت میخواهد بدنهاش را کوچک کند و چون شما از طریق سازمان خصوصیسازی واگذار شدید دیگر نمیتوانید برگردید.
وی گفت: در این رابطه با استاندار، فرماندار، امام جمعه، نمایندگان مجلس، معاونین وزارت راه، مدیرکل راهآهن کشور و حتی دفتر ریاست جمهوری مکاتبه کردهایم و همه از این موضوع باخبر هستند.
وی با اشاره به اعتراض صنفی خود، تصریح کرد: این تجمع هم بدون هیچ نتیجه خاصی تمام شد و همچنان بدون جواب ماند.
این گزارش حاکیست،در مقابل خبرنگاراین خبرگزاری که در محل حاضر شد ابتدا هیچ یک از مسوولین راهآهن پاسخگو نبود و همه کلا وجود چنین اعتراضی را منکر میشدند و مدعی بودند نه تجمعی و نه اعتراضی در کار نبوده است، و همچنین مانع از ورود عکاس این خبرگزاری به محل و گرفتن عکس شدند.
در نهایت بشارتی مدیر روابط عمومی راهآهن خراسان رضوی ، نیز این خبر را به کل تکذیب کرد و مدعی شد که هیچگونه اعتراض و تحصنی وجود نداشته اس
كارگران نساجی مازندران درادامه اعتراضاتشان امروزمقابل مجلس تجمع کردند
به گزارش ایلنابتاریخ14آذر،۲۰۰ کارگر نساجی مازندران که به نمایندگی از همکارانشان از دیروز به تهران آمده بودند، امروز برای دومین روز متوالی تجمع کردند.
برپایه این گزارش، با اتمام بینتیجه تجمع دیروز این کارگران در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، کارگران معترض امروز نیز در تهران ماندند تا تجمع دیگری در مقابل ساختمان مجلس برپا کنند.
کارگران علاوه بر اینکه به تعویق ۲۷ ماهه حقوقشان معترضاند، از محقق نشدن وعدههای مسئولان دولتی که در تجمع اعتراضی ماه گذشته به آنان داده شده بود نیز گلایهمندند.
گفتنی است، در اواخر ماه گذشته کارگران کارخانه نساجی مازندران، نماینده سرمایه گذار و خریدار خارجی کارخانه با اطلاع برخی مسئولان کشوری و استانی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران توافق کرده بودند.
به موجب این توافق نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران متعهد شده بود تا ۱۰ آذرماه ۲ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت کند و همزمان کارخانه را بازگشایی کند.
به گزارش فارس درهمین رابطه، یکی ازکارگران حاضردرتجمع گفت: این دومین باری است که مقابل مجلس تجمع میکنیم ولی متاسفانه با وجود قولهایی که داده شده هنوز کاری برای ما انجام ندادند.
وی افزود: حدود 900 نفر در شرکت نساجی مازندران کار میکنند که 28 ماه از حقوق این افراد پرداخت نشده است.
به گزارش امروز خبرگزاری مجلس، کارگران معترض نساجی مازندران علاوه برپرداخت ۲۸ ماه حقوق معوقه و سنوات بازنشستگی خود ،خواستار سرمایهگذار دولتی برای این کارخانه و اداره نساجی مازندران از سوی دولت شدند.
به علت حقوق معوقه کارمندان موزههای تهران جلوی ارگ آزادی تجمع کردند
به گزارش13آذر، خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- کارشناسان و کارمندان موزههای تهران، امروز دوشنبه ساعت 10 صبح در مقابل ساختمان ارگ سازمان میراث فرهنگی تجمع کردند. این کارشناسان خواستار دریافت حقوق عقب افتاده خود بودند.
برپایه این گزارش، بیش از 30 نفر از کارشناسان و کارمندان موزه های تهران در مقابل ارگ آزادی تجمع کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت مالی خود شده اند. طی ماه های گذشته حقوق بسیاری از آن ها داده نشده و هیچ مسئولی هم پاسخگو نبوده است.
موزههای تهران که زیر نظر ستاد مرکزی سازمان میراث فرهنگی بودند، چند سال پیش استانی شده و موزههای تهران هم زیر نظر اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران قرار گرفتند.
کارمندان و کارشناسان که معترض به وضعیت مالی نابسامانشان شدند. بیشتر آنها نزدیک 14 و 15 سال سابقه کاری دارند.
گفته می شود که محمد حسین فراهانی، رییس میراث فرهنگی تهران به مقابل ارگ آمده و معترضان را دعوت به آرامش کرده است.
او از کارمندان موزهها خواسته به میراث فرهنگی تهران بروند تا در آنجا وضعیت مالی و حقوقشان مشخص شود.
بیکارشدن7549نفر از کارگران بخش صنعت و خدمات در استان زنجان طی 2سال گذشته
به گزارش14آذرفارس، فضایل مقدسی مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان زنجان، با اشاره به اینکه در سال گذشته 3 هزار و 768 نفر از کارگران بخش صنعت و خدمات در استان زنجان بیکار شده بودند،گفت: در سال جاری نیز 3 هزار و 781 نفر از کارگران دراستان زنجان بیکار شدهاند.
آلودگی هوای تهران كارگران بخش خصوصی را تعطیل نكرد
«گویا هوای آلوده شهر تهران، تنها موجب آزار رسیدن به کارکنان ادارات دولتی میشود و کارکنان بخشهای خصوصی از خطر این آلودگی مصون هستند.»
در حالی که استاندار تهران به دلیل افزایش آلودگی هوا در این شهر، تهران را در روزهای سهشنبه و چهارشنبه تعطیل اعلام کرده است، اکثر کارگران شاغل در بخشهای خصوصی از اجباری بودن حضور خود در محل کار خبر میدهند.
مرتضی تمدن استاندار تهران روز گذشته با اشاره به افزایش آلودگی هوای تهران گفت: برای جلوگیری از تشدید آلودگی هوا، سه شنبه ۱۳ آذر و چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۱ تمامی مدارس، دانشگاهها و ادارات دولتی و غیر دولتی تهران فردا و پسفردا تعطیل میشوند. این تعطیلیها شامل بانکها و مراکز اورژانسی و درمانی نمیشود.
صبح امروز یکی از کارگرانی که مجبور به حضور در محل کار خود شده بود گفت: متاسفانه شرکتهای خصوصی، کارگران و کارمندان خود را موظف میکنند که در روزهایی که از سوی دولت تعطیل اعلام میشود در محل کار خود حاضر شوند. امروز یکی از همکاران من که خانمی باردار بود در محل کار از هوش رفت.
وی ادامه داد: گویا هوای آلوده شهر تهران، تنها موجب آزار رسیدن به کارکنان ادارات دولتی میشود و کارکنان بخشهای خصوصی از خطر این آلودگی مصون هستند.
منبع:ایلنا-14آذر
مرگ یک کارگر و 17 مجروح در حادثه برخورد اتوبوس دانش آموزان با نيسان گل کار شهرداري
به گزارش خراسان،بر اثر حادثه رانندگي اتوبوس دانش آموزان در مشهد، ۱۷ تن مجروح شدند و يک کارگر فضاي سبز جان باخت.
بنا بهمین گزارش،رئيس پليس راهنمايي و رانندگي مشهد درباره علت اين حادثه گفت: در زمان حادثه نيساني حامل گل در سمت چپ زيرگذر تقاطع متوقف بود و کارگران در حال تخليه گل ها بودند که راننده اتوبوس پس از برخورد با نيسان به سمت راست منحرف مي شود و با ديوار پل برخورد مي کند. سرهنگ اسماعيلي افزود: مواردي چون احتمال بي توجهي راننده اتوبوس به جلو و نيز نبود علايم و عامل پرچم دار براي خودروي حامل گل و گياه که در مسير راه بوده وجود دارد و کارشناسان در حال بررسي هستند تا به طور کامل علت حادثه را اعلام کنند.
آتشسوزی در کارخانه تولید پوشاک در چین ۱۴ قربانی گرفت
به گزارش4دسامبردویچه وله،در پی وقوع آتشسوزی در کارخانه تولید لباسزیر در شهر شانتو، در جنوب چین، ۱۴ نفر طعمه حریق شده و جان باختند.
این آتشسوزی روز سهشنبه در ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر (به وقت محلی) رخ داد و به گفته مقامات چینی مأموران آتشنشانی پس از نیم ساعت موفق به خاموش کردن آتش شدند.
مسئولان اعلام کردهاند که تحقیقات برای یافتن علت وقوع حریق در حال انجام است.
تعداد بیکاران در اسپانیا به مرز پنج میلیون نفر رسید
به گزارش4دسامبریورونیوز،بنابر اعلام وزارت کار اسپانیا، با افزوده شدن بیش از 74 هزار نفر بر تعداد متقاضیان حقوق بیکاری در ماه نوامبر، تعداد بیکاران در این کشور با یک و نیم درصد رشد به مرز پنج میلیون نفر رسید.
همچنین نرخ بیکاری در اسپانیا در سه ماه سوم به 25 درصد و نرخ بیکاری در میان جوانان اسپانیایی به بیش از 50 درصد افزایش یافت.
یک جوان بیکاری می گوید:” اگر من کاری در اسپانیا پیدا نکنم، کشور را ترک خواهم کرد. پیدا کردن کار بیرون از مرزهای اسپانیا سریعترین روش برای حل مشکل بیکاری است.”
براساس این گزارش،اسپانیا از سال 2008 میلادی تاکنون در بحران شدید اقتصادی بسر می برد و هر ماهه بر شمار بیکاران آن افزوده می شود. این کشور در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری را در منطقه یورو دارد.
چهاردهم آذرماه1391
**************
اخباروگزارشات کارگری15آذرماه1391
- با تعهدات کارفرما درفرمانداری ساوه،کارگران کارخانه های پروفیل ساوه ونورد لوله صفا به اعتصاب خودپایان دادند
- توقف تولید کارخانه تیک تاک وعدم پرداخت حقوق کارگران رسمی و قراردادی
- گزارشی از درآمدها و هزینههای مردم در شمال و جنوب شهر
- ادامه اعتراضات کارگران کشاورزی آفریقای جنوبی دراعتراض به پایین بودن میزان دستمزدشان
- اعتصاب صدها هزار نفری کارکنان بخش بهداشت و درمان اسپانیا
- یازده هزار کارمند سیتی گروپ شغلشان را از دست می دهند
با تعهدات کارفرما درفرمانداری ساوه،کارگران کارخانه های پروفیل ساوه ونورد لوله صفا به اعتصاب خودپایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: 2400 کارگر کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا از روز دوشنبه 13 آذر ماه و بدنبال حضور کارفرمای این کارخانه ها در فرمانداری شهرستان ساوه و تعهد وی مبنی بر پرداخت بموقع دستمزد کارگران، بر سر کارهای خود بازگشتند بر این اساس کارفرما متعهد شده است 5 ماه دستمزد معوقه کارگران را نیز تا آخر سال جاری تصفیه کند و دست به اخراج کارگران اعتصابی نیز نزند.
بر اساس آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این تعهدات از سوی کارفرمای این دو کارخانه، کارگران نورد لوله صفا از صبح روز دوشنبه بر سر کارهایشان بازگشتند اما تعدادی از کارگران پروفیل ساوه تا ظهر روز دوشنبه در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند که بدنبال حضور یکی از مسئولین امنیتی در میان کارگران و قول وی مبنی بر پیگیری اجرای تعهدات کارفرما، آنان نیز بر سر کارهایشان بازگشتند.
کارگران این دو کارخانه علیرغم اینکه به اعتصاب خود پایان داده اند امیدی به اجرای تعهدات کارفرما ندارند و اعلام کرده اند چنانچه این تعهدات به مرحله اجرا در نیاید بار دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت.
1391 اتحادیه آزاد کارگران ایران – 15 آذر
تصویری از بستن درب اصلی کارخانه نورد لوله صفا توسط کارگران اعتصابی این کارخانه:
http://www.etehadeh.com/scripts/tinymce/uploaded/navarde%20lole%20safa.jpg
توقف تولید کارخانه تیک تاک وعدم پرداخت حقوق کارگران رسمی و قراردادی
ایلنا بتاریخ15آذر،از توقف تولید كارخانه تیك تاك وعدم پرداخت حقوق مهروآبان کارگران رسمی و قراردادیش گزارش داد.
این گزارش حاکیست، تعدادی از کارگران این کارخانه که در شرف بازنشستگی قرار دارند به سبب پرداخت نشدن چند ماه از حق بیمهشان شرایط بازنشستگی ندارند.
در همین رابطه یکی از کارگران کارخانه تیک تاک در تشریح وضعیت خود گفت: در طول ۲۰ سالی که به عنوان یک راننده لیفتراک کار کردهام سوابق بیمه من از سوی کارفرما به عنوان سخت و زیان آور پرداخت نشده است و اکنون با سازمان تامین اجتماعی در این مورد دچار مشکل شدهام.
او اضافه کرد: به گفته کارفرما مشکلات تهیه مواد اولیه عمدهترین مشکل این کارخانه است که در صورت ادامه مشکلات تولید این کارخانه همچنان متوقف خواهد ماند.
گفتنی است کارخانه تیک تاک واحد تولید کننده سیمهای جوش و میخهای پرچ بوده است.
گزارشی از درآمدها و هزینههای مردم در شمال و جنوب شهر
خرجی که گران آمد
پیشی گرفتن خرج از دخل، این اتفاقی است که این روزها به واسطه نوسانات نرخ ارز و افزایش بیش از صددرصدی قیمتها در جامعه رخ داده و مردم را در تنگنای معیشتی قرار داده است. در این آشفته بازار اما هستند افرادی که این نوسانات و افزایش قیمتها نه تنها وضعیت اقتصادی آنها را به چالش نکشیده است بلکه میزان ثروت آنها با این نوسانات رشد کرده است. دخل و خرج؛ دخلی که برای کارگران وابستگی بالایی به دستمزدها دارد و خرج هم که این روزها سنگینی آن قامت اکثر کارگران را خمیدهتر از گذشته کرده است. افزایش چندباره قیمتها پس از هدفمندی و تاثیرپذیری قیمت کالاهای اساسی و مصرفی از نوسانات نرخ ارز این سنگینی را دوچندان کرده است و به نظر میرسد قیمتها دیگر خیال رام شدن ندارند. خط فقر یکمیلیون و 350هزار تومانی اعلام شده (غیررسمی) برای کارگران و به شماره افتادن نفس این قشر نیز مفهومی جز اینکه کارگران بازندگان اصلی خواهند بود، ندارد. نگاهی به شرایط اقتصادی و سبد هزینه خانوارها در شمال و جنوب شهر شاید بتواند تصویر شفافتری از وضعیت این روزهای قشر کارگر و متوسط رو به پایین جامعه ارایه دهد. براساس این گزارش متوسط قیمت خرید مسکن در شمال شهر تهران برای هر مترمربع هفتمیلیون تومان است. اگر از شنیدن این قیمت تعجب کردید، باید بدانید این روزها در مناطق خوشنشین شهر قیمتها سر به فلک کشیدهاند و در بسیاری از موارد قیمتها توافقی بوده و از عرف و منطق خاصی پیروی نمیکند. مصالح استفاده شده و امکانات جانبی مهمترین مولفههای تعیین قیمت مسکن در این مناطق هستند؛ مناطقی که در آنجا آپارتمان با عمر بیش از 30 سال مترمربعی 35میلیون ریال قیمت میخورد. اگر گذرتان به آژانسهای معاملات ملکی در کامرانیه، فرمانیه، نیاوران، فرشته، محمودیه، مقصودبیک، باغ فردوس یا زعفرانیه افتاد، آمادگی شنیدن 30میلیون تومان برای هر مترمربع از یک آپارتمان لوکس را داشته باشید. در طرف مقابل و مناطق جنوب شهر اما قیمت هر مترمربع آپارتمان نزدیک به یکمیلیون و 800هزار تومان برآورد میشود. اجاره خانه نیز از جمله هزینههایی است که به تنهایی قسمت اعظم یا تمام درآمدهای ماهانه خانواده را میبلعد. متوسط 15میلیون تومان رهن یک واحد 60 متری در جنوب شهر در حالی است که واحدی به همین متراژ در شمال شهر 70میلیون تومان رهن داده میشود. داستان رهن در مناطق خوشنشین همچون خرید است و میزان رهن براساس امکانات، متریال، طبقه و چشمانداز تعیین میشود. با در نظر گرفتن موارد ذکرشده میتوان گفت متوسط 70میلیون تومانی برای رهن یک واحد 60 متری در شمال شهر تنها برای واحدهای معمولی و نوساز است. براساس این گزارش بررسیها نشان میدهد اکثر خانوادههای ساکن در بالای شهر درآمدی بیش از هشتمیلیون تومان دارند. متوسط درآمد ماهانه 12میلیون تومانی در شمال شهر برای خانواده چهارنفری و با احتساب شاغل بودن یک نفر در خانواده است. البته نباید فراموش کرد درآمد تمام خانوادههای ساکن در این مناطق چندمیلیونی نیست و خانوادههای ساکن روستاهای دیروز را که پس از توسعه شهر در زمره شمالشهرنشینان قرار گرفتهاند، باید از این فهرست جدا کرد. به هر حال درآمد سالانه یک خانواده چهارنفری با احتساب شاغل بودن یک فرد سالانه به بیش از 144میلیون تومان میرسد. درآمد ماهانه یک خانواده چهارنفری در پایین شهر اما به شرط شاغل بودن دو نفر در خوشبینانهترین حالت به 700هزار تومان میرسد. بر همین اساس درآمد سالانه یک قشر تنها هشتمیلیون و 400هزار تومان خواهد بود. بر همین اساس هزینههای بهداشت و درمان از جمله هزینههایی است که میتواند خانواده با درآمد و هزینه متوسط را به یکباره به زیر خط فقر سوق دهد. متوسط هزینه بهداشت و درمان سالانه یک خانواده چهارنفره در جنوب شهر (هزینههای پزشکی جاری و بدون احتساب دندانپزشکی، بیماریهای خاص و جراحی) نزدیک به یکمیلیون تومان است چراکه در بسیاری از مواقع افراد به واسطه هزینههای سنگین از مراجعه به پزشک خودداری کرده و به خوددرمانی روی میآورند. متوسط هزینههای درمان خانوادههای شمالشهر اما صرفنظر از هزینههای دندانپزشکی، بیماریهای خاص و جراحی به بیش از 15میلیون تومان میرسد.
تحصیل در تهران اما قیمتهایی به مراتب شنیدنیتر دارد. هزینه 18میلیون تومانی برای تحصیل یک دانشآموز دبیرستانی شاید در نگاه اول چندان هم زیاد نباشد ولی زمانی که این میزان هزینه برای تحصیل یک دانشآموز (شامل هزینههای سرویس رفت و آمد، معلم خصوصی، نوشتافزار و ثبتنام) را در کنار هزینه یکمیلیون تومانی برای یک دانشآموز دبیرستانی در جنوب شهر قرار میدهید و میزان ورود به دانشگاههای طراز اول و دولتی در این مناطق را با هم مقایسه میکنید، این رقم بسیار زیاد و آزاردهنده نشان میدهد. به هر حال چگونه تحصیل کردن در شمال شهر یکی از مولفههای مهم محسوب میشود؛ مولفههایی که موجب ازدیاد مدارس غیرانتفاعی و معلم خصوصی شده است. بررسی هزینههای تغذیه در مناطق یاد شده اما نتایج جالبی دارد. شیوه تغذیه در شمال شهر بسیار متفاوتتر از سایر نقاط است. متوسط هزینه خوراک یک خانواده چهارنفری در مناطق خوشنشین به واسطه شیوه زندگی و برخی تجملات به سهمیلیون تومان در ماه میرسد. هفتهای چند وعده صرف غذا در رستوران و پر کردن سبد غذایی با مواد لوکس از جمله لابستر و خاویار کافی است تا سالانه به طور متوسط 36میلیون تومان هزینه تغذیه یک خانواده چهارنفره شود. این هزینه در شمال شهر برای تغذیه یک خانواده چهارنفری در حالی است که این میزان در جنوب شهر ماهانه به طور متوسط 600هزار تومان است. خلوت بودن سبد غذایی و حذف آرام گوشت و مرغ از آن نیز نتوانسته تاثیری در میزان هزینه سالانه تغذیه یک خانوار چهارنفره بگذارد و در حال حاضر این رقم به هفتمیلیون و 200هزار تومان رسیده است.
منبع:روزنامه بهار-15آذر
ادامه اعتراضات کارگران کشاورزی آفریقای جنوبی دراعتراض به پایین بودن میزان دستمزدشان
به گزارش5دسامبریورونیوز،روزسه شنبه4دسامبر در غرب شهر کیپ تاون، صدها تن از کارگران صنعت کشاورزی آفریقای جنوبی به پایین بودن میزان دستمزدشان اعتراض کردند.
برپایه این گزارش، نیروهای پلیس در برخورد با کارگران معترض به شلیک گلولههای پلاستکی اقدام کردند.
اعتصاب صدها هزار نفری کارکنان بخش بهداشت و درمان اسپانیا
به گزارش5دسامبریورونیوز، صدها هزار نفر از کارکنان نظام بهداشت و درمان اسپانیا در اعتراض به خصوصی سازی واحدهایی از این بخش، برای دومین روز پیاپی، روز چهارشنبه در مادرید، پایتخت، اعتصاب کردند.
اتحادیه های کارگری می گویند با این سیاست دولت 5 تا 8 هزار نفر از کارکنان این بخش بیکار می شوند.
دکتر آلفونسو لوپز کارسیا دِ ویدما می گوید:“با هزینه کمتر نمی توان همان خدمات سابق را ارائه کرد. شرکتهای خصوصی برای سود بیش تر سرمایه گذاری می کنند. این می تواند به از دست رفتن کیفیت نظام خدمات درمانی منجر شود. این نظام باید همیشه کارآیی و کیفیت خود را حفظ کند.”
سیاست جدید دولت اسپانیا، خصوصی سازی 6 بیمارستان بزرگ و 40 مرکز خدمات درمانی در مادرید است.
یازده هزار کارمند سیتی گروپ شغلشان را از دست می دهند
به گزارش5دسامبریورونیوز، شرکت سیتی گروپ از برنامه اش برای اخراج یازده هزار کارمند در سراسر جهان خبر داد.
سومین بانک بزرگ آمریکا که دفتر مرکزیش در نیویورک است اعلام کرد اخراج چهاردرصد از کارمندانش یک میلیارد و صد میلیون دلار هزینه خواهد داشت اما سال آینده نهصد میلیون دلار و یک سال پس از آن یک میلیارد و صد میلیون دلار به سود شرکت اضافه خواهد کرد.
این اولین تصمیم جدی مایکل کوربات، مدیر کل سیتی گروپ است که دو ماه قبل منصوب شد و وعده اصلاحات ساختاری را در این شرکت داده بود.
پانزدهم آذرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com