logo





دیپلماسی زیرکانه ی عباس و آرامش فلسطینی ها

پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۱ - ۲۹ نوامبر ۲۰۱۲

رضا علوی

reza-alavi2.jpg
نوامبر که به آخر می رسد، ۶۵ سال از آن روزی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تاسیس کشور اسرائیل موافقت کرد، میگذرد . ٢٩ نوامبر سال ١٩٤٧ ، اسراییل تاسیس شد . اما دو نسل از فلسطینی ها هنوز سرگردان ، بدون سرزمین و کاشانه و هنوز اهل نا کجا آباد هستند
. قطعنامه مجمع عمومی۱۸۱ سازمان ملل متحد در ۲۹ نوامبر سال ۱۹۴۷به تقسیم فلسطین به دو کشور مجزا برای یهودیان و اعراب ساکن آن تصویب شد ، قطعنامه‌ای که کشورهای عرب آن را رد کردند.
سپس فلسطین به عنوان "نهاد نظارتی " بدون هیچ حق و حقوقی در سازمان ملل سرگردان و ویلا ن می چرخید .
سال ها ، فلسطینیان تلاش کردند ،که به عنوان کشور عضو در سازمان ملل هویت یابند .که این امر سودا وخیالی بیش نبو د.
امروز محمود عباس با ابتکاری دیگر وارد صحنه شده است. با دیپلماسی زیرکانه ای از مجمع عمومی سازمان ملل متحد می خواهد که جایگاه فلسطین را از یک «نهاد ‌ناظر» به یک «کشور ناظر غیرعضو» ارتقاء دهد.
این جهش در محتوای سیاسی و دیپلماسی دارای اهمیت فروان است . زیرا اولن فلسطین دارای هویت "کشور بودن " می شود .("واتیکان " نیز از این چنین شرایطی برخوردار است ) .دوم اینکه ، هرچند دارای رای نخواهد بود ، اما
پی آمد آن ، می تواند به سود فلسطین و به ضرر اسراییل تمام شود .
تا کنون بسیاری از کشورها ، (حدود ۱۵۰ کشور ، حتی فرانسه و اسپانیا ، ) اعلام کرده اند که از این طرح پشتیبانی خواهند کرد .
در صورت تصویب آن ، به این ترتیب، ‌برای اولین بار رتبه فلسطین در سازمان ملل متحد با جایگاه واتیکان برابر خواهد شد. در ظاهر امر ، این ترفیع ، کوچک و کم بها به نظر می رسد ، اما می‌تواند برای اسرائیل پیامدهای جدی داشته باشد. و نظم نوینی را در خاور میانه پایه ریزی کند . تاثیر این حرکت دیپلماتیک ، در طولانی مدت ، از پرتاب دهها راکت توسط حماسیون موثر تر و سودمند تر خواهد بود .
دولت خود گرد ان فلسطین ، در صورت کسب این چنین موقعیتی ، می تواند ، به سازمان‌های بین المللی و نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد مراجعه کند و از آن‌ها بخواهد جلوی اشغال نظامی و فجایع اعمال شده توسط اسراییل را بگیرند . و این نه تنها دیپلماسی هوشمندانه ای می باشد ، بلکه به امر صلح در منطقه یاری فراوانی می رساند .
در این میان ، اسراییل بیم ناک خواهد بود که احتمالن در آینده ای نه چندان دور ، محمود عباس از اسرائیل به دادگاه‌های بین المللی شکایت کند ، و افسران ارشد یا رهبران سیاسی اسرائیل را به عنوان جنایتکار جنگی به دادگاه بکشاند.
آقای محمود عباس ، در سن ۷۷ سالگی ، فردی است میانه رو و آرام . اما در این میانه میانه روی ، وی به قماری پر ریسک دست می زند .
محمود عباس ، هر سال ، پانصد میلیون دلار از آمریکا کمک می گیرد . پانصد میلیون دلار برای فلسطینی که دارای اقتصاد دردناک و ضعیفی می باشند ، مبلغی است قابل توجه . و در صورت خشم آمریکا و قطع این مبلغ ، دولت خود گردان با مشکلی اساسی در گیر خواهد شد .
شاید که این مناسب ترین شیوه برای عباس باشد .
REZAALAVIM@YAHOO.COM

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد