اخبار و گزارشات کارگری ۲۴آبان ماه ۱۳۹۱
(همراه با ضمیمه 14نوامبر،روزاعتراض عمومی علیه ریاضت اقتصادی در اروپا)
akhbarkargari2468@gmail.com
- پدرام نصر اللهی بازداشت و روانه زندان شد
- حادثه اي در پارس جنوبي
- وسایل خانه کارکنان وبازنشستگان نفتی مهمان خیابانهای آبادان شد
- جان باختن 2کارگرچاه کن براثرگازگرفتگی
- مرگ دو کارگر نوجوان زیرآوار
- تظاهرات دراردن دراعتراض به حذف یارانۀ فرآوردههای سوختی و افزایش بهای سوخت
- پاناسونیک ۸ هزار فرصت شغلی در این شرکت را حذف میکند
- افزایش متقاضیان حقوق بیکاری در بریتانیا
پدرام نصر اللهی بازداشت و روانه زندان شد
به گزارش رسیده، امروز چهارشنبه 24/8/91 «پدرام نصراللهی» فعال کارگری و عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری پس از مراجعه به دادگاه بازداشت شد. وی جهت گذراندن حکم 19 ماه زندان صادره، که در دادگاه تجدید نظر تایید شده بود، روانه زندان مرکزی سنندج شد.
کمیته ی هماهنگی ضمن محکوم کردن بازداشت پدرام نصرالهی، خواهان آزادی بی قید و شرط وی و همه کارگران و فعالان دربند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-24 آبان 1391
حادثه اي در پارس جنوبي
ياور
گرما و باز هم هواي گرم و شرجي. سيل عرق از سر و صورت به پايين سرازير شده است. ديگر نسبت به خيس شدن لباس ها و جاري شدن قطرات عرق بي تفاوت شده ام. ولي قطره هاي عرق قصد دارند به هر نحوي اعصاب مرا به چالش بگيرند. براي ديدن
مشخصات روي خط لوله و فلنج هايش بايد خم شوم و اين به دانه هاي عرق فرصت مي دهد كه خود را به روي شيشه عينكم بياندازند.
متن کامل :
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2012/11/blog-post_14.html
وسایل خانه کارکنان وبازنشستگان نفتی مهمان خیابانهای آبادان شد
دررابطه با تجمع دیروز كاركنان و بازنشستگان شركت پالايش و پخش پالايشگاه نفت آبادان در مقابل نهاد رياستجمهوري و وزارت نفت:
ادامه روند اخراج كاركنان و بازنشستگان شركت پالايش و پخش پالايشگاه نفت آبادان از خانههاي سازماني، تجمع روز گذشته تعدادي از آنها در مقابل نهاد رياستجمهوري و وزارت نفت را به دنبال داشت. از چندي پيش مسوولان پالايشگاه نفت آبادان با گرفتن حكم قانوني، ماموران نيروي انتظامي را راهي خانههاي سازماني شاغلان و بازنشستگان اين شركت كردهاند تا ساكنان اين خانهها را كه از كاركنان و بازنشستگان پالايشگاه نفت آبادان هستند از خانهها بيرون كنند.
يكي از كاركنان شاغل در شركت پالايش و پخش پالايشگاه آبادان ميگويد: «تاكنون شش خانواده به زور نيروي انتظامي از خانههايشان بيرون رانده شدهاند و در صورت مقاومت اثاثشان به خيابان ريخته ميشود.»
اين كارمند پالايشگاه نفت ادامه داد: «بعد از اينكه اعترضاتمان به مسوولان شركت جواب نداد، حدود 15 نفر از ما به عنوان نماينده كاركنان و بازنشستگان شركت به تهران آمديم و به نهاد رياستجمهوري مراجعه كرديم. از آنجا به وزارت نفت و از اداره نفت به اداره پالايش فرستاده شديم اما در اينجا كسي پاسخگو نيست و ما همچنان منتظر هستيم.»
اين كارمند پالايشگاه آبادان ادامه ميدهد: «اين اتفاق در سه منطقه افتاده است. در حالي كه هر كدام از ما از 10 ميليون تا صد ميليون بابت خانهها نزد شركت وديعه داريم و حاضريم خانهها را بخريم اما مسوولان قبول نميكنند.» اين در حالي است كه به گفته او در همين روزهاي گذشته از سوي شركت يك خانه به اسم يكي از نمايندههاي آبادان شده است.
منبع:اعتماد-24آبان
جان باختن 2کارگرچاه کن براثرگازگرفتگی
رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام کار در چاه، مرگ دو کارگر جوان را در اعماق چاه رقم زد.
به گزارش24آبان پایگاه خبری 125، صبح امروزدر تهران پارس ، قنات کوثر ، بلوار مطهری ،خیابان 130 غربی دو کارگر جوان در اعماق چاه براثرگازگرفتگی جان باختند.
براساس این گزارش،داوود علی پوری در این باره گفت: در قسمت زیر زمین یک ساختمان سه طبقه در حال احداث، کارگران در حال کندن چاه بودند که دونفر از کارگران وارد چاه شده بودند وقصد داشتند کار روزانه خود را شروع کنند که به محض ورود بی حال در کف چاه می افتند.
وی در ادامه افزود: آتش نشانان هردو کارگر را از چاه 18متری خارج کردند که متاسفانه مرگ هر دو کارگر به نام های(ذبیح اله- تاجیک) 26 ساله و(آقا- تاجیک) 22 ساله توسط امدادگران اورژانس تائید شد.
مرگ دو کارگر نوجوان زیرآوار
به گزارش24آبان ایسنا، شب گذشته ریزشآوار درخیابان دی کوچه آقاتهرانی موجب مرگ دو کارگرنوجوان افغان شد.
سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی و ایمنی خدمات تهران گفت: در یک ساختمان درحال ساخت بخشی از ساختمان قدیمی را تخریب نکرده و از آن به عنوان محل اسکان نگهبانان و کارگران استفاده میکردند که همین بخش از ساختمان قدیمی ریزش کرده بود.
ملکی با بیان اینکه در بررسیهای اولیه مشخص شد که دو کارگر افغان در این قسمت بودهاند اظهارکرد: آتشنشانان عملیات آواربرداری را آغازکرده و پس ازمدتی دو کارگر را از زیرآوار بیرون کشیدند که پس از تحویل این دو به عوامل اوژانس مستقر درمحل حادثه آنان مرگ دو کارگر افغان را تایید کردند.
وی سن دو کارگر را 16 و 18 سال عنوانکرد و گفت: متاسفانه در کارگاههای ساختمانسازی گاهی بخشی از قسمت ساختمان قدیمی را تخریب نکرده و ازآن به عنوان اسکان کارگران و نگهبانان استفاده میکنند که با توجه به این که این ساختمانها فرسوده است و مقاومت کافی را نیز ندارند احتمال بروز چنین خطراتی به ویژه در ایام بارندگی وجود دارد.
تظاهرات دراردن دراعتراض به حذف یارانۀ فرآوردههای سوختی و افزایش بهای سوخت
به گزارش14نوامبریورونیوز، بیش از ۱۰۰۰ نفر از شهروندان اردنی سه شنبه در امان، پایتخت، در اعتراض به افزایش بهای سوخت تظاهرات کردند.
بعضی از معترضان با حمل پارچه-نوشتههایی در خیابانهای پایتخت از عبدالله النسور، نخست وزیر اردن خواستند به دلیل افزایش بهای سوخت از سمت خود استعفا بدهد.
بهای گاز شهری، منبع انرژی بسیاری از شهروندان اردنی، تا ۵۰ درصد افزایش داشته است.
علت افزایش بهای سوخت تصمیم به لغو یارانۀ فرآوردههای سوختی از سوی دولت عبدالله النسور برای مقابله با کسری بودجۀ ۵ / ۳ میلیارد دلاری آن کشور اعلام شده است.
دویچه وله 14نوامبردرهمین رابطه تحت عنوان - اعتراضات خیابانی در اردن به روز دوم کشیده شد-نوشت:
صدها اردنی در چندین شهر این کشور در اعتراض به تصمیم دولت مبنی بر حذف یارانههای سوخت و افزایش قیمتها روز چهارشنبه (۱۴ نوامبر/۲۴ آبان) به خیابان آمدند. معترضان با پرتاب سنگ و آتش زدن لاستیک خودرو، شماری از خیابانهای اصلی ۹ شهر را بستهاند. وضعیت در شهر امان، پایتخت اردن، آرام گزارش شده است. دو تن از افسران پلیس به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند که تا کنون گزارشی مبنی بر زخمیشدن مأموران یا تظاهرکنندگان دریافت نشده است.
با حذف یارانههای سوخت قیمت گاز مصرفی خانهها ۵۴ درصد افزایش یافته است. پیش از این نیز اتحادیه معلمان اردن خواستار اعتصاب عمومی معلمان در روز چهارشنبه شده بود.
پاناسونیک ۸ هزار فرصت شغلی در این شرکت را حذف میکند
به گزارش دویچه وله بتاریخ 14نوامبر،شرکت پاناسونیک اعلام کرده است که در نیمه دوم سال جاری میلادی قصد کاهش ۸ هزار فرصت شغلی را دارد. این اقدام در پی اعلام کاهش رتبه اعتباری پاناسونیک در چارچوب تغییرات اساسی و با هدف حفظ تعادل در این شرکت صورت میگیرد.
بنا بهمین گزارش،پاناسونیک در شش ماه نخست امسال نیز ۸ هزار کارمند را اخراج کرده بود. سخنگوی این شرکت ژاپنی گفته بود که بخشی از کارمندان حذف شده از این مجموعه به سن بازنشستگی رسیده بودند.
هم اکنون ۳۲۲ هزار نفر در سراسر جهان در استخدام پاناسونیک هستند. در ابتدای سال جاری میلادی مؤسسه اعتباری "استاندارد اند پور" رتبه اعتباری این شرکت را پس از آنکه مسئولان پاناسونیک نسبت به از دست دادن بیش از نه و نیم میلیارد دلار درآمد سالانه خود هشدار دادند، کاهش داد.
افزایش متقاضیان حقوق بیکاری در بریتانیا
به گزارش مورخ14نوامبریورونیوز، تعداد متقاضیان حقوق بیکاری در بریتانیا در ماه اکتبر با سرعت بالایی افزایش یافت.
در این ماه بیش از ده هزار نفر بیشتر از ماه قبل از آن برای حقوق بیکاری تقاضا داده اند. این بیشترین میزان افزایش تعداد متقاضیان حقوق بیکار از ماه سپتامبر سال گذشته است. کارشناسان دلیل این افزایش را بیکاری افرادی می دانند که به دلیل پایان یافتن مسابقات المپیک شغل خود را از دست داده اند.
بیست وجهارم آبان ماه1391
************
ضمیمه اخباروگزارشات کارگری ۲۴ آبان ماه۱۳۹۱
ضمیمه ۱۴ نوامبر،روز اعتراض عمومی علیه ریاضت اقتصادی در اروپا
- روز بسیج عمومی علیه ریاضت اقتصادی در اروپا
- اعتصاب و تظاهرات جنوب اروپا را فلج کرد
- اعتراض های گسترده به سیاست ریاضت اقتصادی، اروپا را فرا گرفت
روز بسیج عمومی علیه تدابیر ریاضت اقتصادی در اروپا
*در حالیکه روز چهارشنبه روز اعتصاب عمومی در اسپانیا و پرتغال تعیین شده دیگر کشورهای جنوب اروپا نظیر ایتالیا و یونان هم شاهد اعتصاب بخشهای مختلف در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولتهای متبوع خود هستند.
در این روز که روز همبستگی در اروپا هم هست در کشورهای دیگری نظیر فرانسه و بلژیک نیز به دعوت اتحادیه های کارگری اعتصابات و یا تظاهراتهایی ترتیب داده شده است.
در اسپانیا نسبت به اعتصاب عمومی پیشین مردم بیشتری مخالف سیاست های ریاضتی دولت شده اند، مسئله ای که کار نیروهای پلیس بویژه در بارسلون را سخت کرده است.
یکی از تظاهرکنندگان می گوید: “دولت اسپانیا تدابیر ریاضتی ناعادلانه ای را اتخاذ کرده که مستقیما زندگی آنهایی را که در بوجود آمدن وضعیت کنونی هیچ گناهی نداشته اند تحت تاثیر قرار می دهد. در حالیکه در طول بحران کمپانی های بزرگ و بانکها پول زیادی به جیب زدند و بقیه شهروندان فقط به بشدت کار کردند و زندگی ساده ای داشتند.”
یک معترض دیگر می گوید: “آنها باید بنشینند و خط مشی ها و سیاست هایی را تبیین کنند که کل مردم را در بر بگیرد نه تنها ثروتمندان را. باید تدابیرشان را در مورد بانکها عملی کنند چرا که دیگر نمی توان پول مردم را در بانکها تزریق کرد.”
در همین راستا و در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه پلیس اسپانیا حداقل 32 نفر ازاعتصابگران را بازداشت کرد و مجبور شد برای تضمین فعالیت بخشی از ناوگان حمل و نقل عمومی، اتوبوسها را اسکورت کند.
*تظاهرات آتنیها در روز اعتصاب سراسری در اروپا
ماموران آتش نشان در آتن اعتصاب سراسری را به خیابانها کشاندند و در برابر پارلمان یونان تجمع کردند. آتش نشانهایی هم که کار می کردند شیفت خود را سه ساعت زودتر نیمه کاره رها کردند و به معترضان پیوستند.
آتنیهای معترض با حمل پرچم پرتغال، اسپانیا و ایتالیا، دیگر اقتصادهای بحران زده منطقه یورو اتحاد مردم خشمگین اروپا را به نمایش گذاشتند.
پارلمان یونان هفته گذشته بار دیگر طرح دولت برای تشدید سیاستهای ریاضت اقتصادی را تایید کرد. این امر به معنای کاهش دستمزدها و افزایش مالیاتها و در نهایت سخت تر شدن شرایط زندگی برای مردم این کشور است.
*وضعیت ناوگان حمل و نقل لیسبون در روز اعتصاب سراسری
همزمان با درخواست اتحادیه های اصلی کارگری پرتغال و اعتصاب سراسری، حمل و نقل عمومی در این کشور را به حالت فلج درآمده است. سیاستهای ریاضتی لیسبون هر روز شهروندان بیشتری را با مشکلات عدیده اقتصادی روبرو می کند . برخی از آنها حتی در تامین نیازهای اولیه خانوادهایشان هم مانده اند.
یک راننده اتوبوس می گوید: “خدمات حداقلی را باید تضمین کنیم و مجبوریم که کار کنیم. او در پاسخ به این سئوال که “اگر کار نکند چه اتفاقی می افتد” ادامه می دهد: “خوب آنوقت حقوقمان را نمی دهند و بعد ما را به کمیته انضباطی اداره می فرستند.”
یک معترض دیگر می گوید: “من برنامه قایق ها را چک کرده ام و می دانم که هیچ قایقی بین کاسیلیاش و اینجا کار نمی کند. برای همین منتظر اتوبوسم.”
اعتصاب فراگیر در پرتغال ناوگان حمل و نقل عمومی را بشدت در لیسبون مختل کرده است. مترو و اتوبوسهای دریایی کاملا تعطیلند و مسافران مجبورند برای جابجایی های درون شهری از اتوبوس هایی استفاده کنند که خدمات محدود ارائه می دهند.
*اعتصاب و تظاهرات در سراسر پرتغال، درگیری مقابل پارلمان
هزاران نفر از مردم خشمگین پرتغال روز چهارشنبه در لیسبون و شهرهای دیگر این کشور دست به تظاهرات زدند.
اعتصاب سراسری عمومی از پیش و بنا به دعوت اتحادیه های کارگری برای این روز پیش بینی شده بود و متعاقب آن، همزمان با اختلال شدید ناوگان حمل و نقل عمومی، هزاران پرتغالی معترض به سیاستهای اقتصادی دولت به خیابانها آمدند.
در پایتخت تجمع ناراضیان مقابل پارلمان این کشور به خشونت کشیده شد. تعدادی از مردم خشمگین با پرتاب مواد محترقه بسوی نیروهای امنیتی و سر دادن شعارهایی تند در مخالفت با سیاستهای دولت و اعلام همبستگی با شهروندان دیگر کشورهای بحران زده اروپایی، خواهان پایان اعمال نفوذ ارگانهایی نظیر صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا در کشورشان شدند.
از ماه مارس تاکنون این برای دومین بار است که پرتغال شاهد یک اعتصاب سراسری آنهم در چنین حد وسیعی بوده است.
*اسپانیا؛ زد و خورد میان پلیس و تظاهرکنندگان در روز اعتصاب سراسری
تظاهرات و اعتصاب سراسری در روز “بسیج عمومی علیه ریاضت اقتصادی در اروپا“، کشورهای بحران زده این قاره را فرا گرفته است.
از اسپانیا و پرتغال گرفته تا فرانسه، یونان و ایتالیا، تظاهرات گسترده ای علیه تدابیر ریاضت اقتصادی اتخاذ شده توسط دولتهای این کشورها برگزار شد.
اولین نشانه های این اعتصاب در اختلال در وسائل حمل و نقل عمومی در اسپانیا و پرتغال مشهود بود.
پلیس در مادرید و دیگر شهرهای اسپانیا به ضرب و شتم تظاهرکنندگان پرداخت و حداقل 42 نفر از آنها را دستگیر کرد.
یکی از اعتصاب کنندگان اسپانیایی می گوید:“دارند تمام حقوق ما را پایمال می کنند. بانکها و دیگر تجار با دزدیدن حقوق ما، ما را به خیابان آورده اند. ما دیگر هیچ حقی نداریم.”
تصاویر ارسالی از ایستگاه اصلی راه آهن مادرید، تجمع گسترده اعتصاب کنندگان را در آن نشان می دهد.
یکی از اعضای سندیکای اسپانیا می گوید: “از دزدی دست بردارید و کار مفیدی انجام دهید. لطفا از ما ندزدید. این مردم خیلی محتاجند. شرم آور است که ببینیم این گونه کشور را ترک می کنند.”
حرکت حدود 70 تا 80 درصد قطارهای بین شهری و درون شهری در اسپانیا و 600 پرواز که عمدتا متعلق به شرکتهای ایبریا و ولینگ هستند نیز لغو شده است.
*وضعیت ایتالیا در روز اعتصاب های اروپا
همزمان با اعتصابات و تظاهرتهای فراگیر در شهرهای مختلف اروپا، هزاران نفر از کارگران و دانشجویان ایتالیایی با تجمع در خیابانهای پایتخت به سیاست های ریاضتی دولت ماریو مونتی اعتراض کردند.
یک بازنشسته ایتالیایی می گوید: “امیدوارم همه اتحادیه های کارگری در سراسر اروپا بر ضد این بحران که بارش فقط روی دوش فقراء است بتوانند بسیج شوند.”
یک شهروند دیگر می گوید“وضعیت اسف باری است. فقط کاهش بودجه، کاهش بودجه و کاهش بودجه.”
یک معلم ایتالیایی می گوید: “آینده تاریک است و قعطا این سیاستهای اقتصادی سیاستهایی نیستند که ما باید دنبال کنیم.”
معترضان با پشتیبانی سندیکاهای اصلی کارگری و دانشجویی یک اعتصاب چهار ساعته در رم و برخی شهرهای دیگر نظیر میلان و تورین ترتیب داده اند و طبق آخرین گزارش ها پلیس پایتخت در مواردی با دانشجویان درگیر شده است.
*اعتراض های خیابانی در ایتالیا به خشونت کشیده شد
اعتراض های خیابانی در ایتالیا به خشونت کشیده شد. بنا بر آخرین گزارش های دریافتی پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک آور متوسل شده و در مواردی با خشونت زیاد مبادرت به بازداشت افراد کرده است.
اما این اعتراضات که در پی دعوت اتحادیه های کارگری و در روز مخالفت با سیاست های ریاضتی در اقصی نقاط اروپا در حال برگزاری است، تنها به خیابانهای پایتخت ختم نشد.
در شهرهایی مثل برشیا خشونت ها جدی تر بود. معترضان خشمگین، اکثرا از سندیکاهای دانشجویی و دانش آموزی شهر پس از یک درگیری طولانی، برای ساعاتی ایستگاه مرکزی راه آهن را به تصرف خود درآورند.
در تورین در پایان اعتصاب چهار ساعته، کار به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شد. شش پلیس زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
و نهایتا در شهر صنعتی میلان هم دانشجویان با پرتاب سنگ و بطری های شیشه ای بسمت پلیس اینگونه مخالفت خود را با سیاست های ریاضتی دولت که عرصه زندگی را بر آنها تنگ کرده است اعتراض کردند. پنج پلیس هم در میلان مجروح شدند.
*فرانسوی ها هم به تدابیر ریاضت اقتصادی “نه” گفتند
فرانسوی ها هم مانند مردم بسیاری دیگر از کشورهای بحران زده اروپایی در روز “بسیج عمومی علیه تدابیر ریاضت اقتصادی در اروپا” در بیش از 130 تظاهرات شرکت کردند.
گرچه تعداد آنها به اندازه معترضان اسپانیایی و یا یونانی نبود، ولی هزاران تن از آنها فرصت را غنیمت شمردند تا اعتراض خود را علیه آنچه که بی عملی رییس جمهور جدیدشان می نامند نشان دهند.
یکی از تظاهرکنندگان می گوید: “ما کاملا با هم متحدیم زیرا آنچه که مسلم است این است که امروز اقتصاد به کشور و یا منطقه ما محدود نمی شود. اروپا تقریبا کوچک است ولی شما می بینید که بازارها جهانی هستند. ما نیاز داریم که حداقل در سطح اروپا با یکدیگر همبستگی داشته باشیم.”
این اولین تظاهرات گسترده با شرکت تمام سندیکاهای بزرگ پس از راه یابی فرانسوا اولاند به کاخ الیزه در حدود شش ماه پیش است.
فرانسوا شرک، دبیر کل کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه، با تاکید بر این که این تظاهرات حامل پیام به رهبران اروپایی است، گفت: “تمام این رهبران، اعم از رهبران آلمان، فرانسه و یا ایتالیا، مخاطب این پیام هستند. امروز آنها هستند که در سطح اروپا تصمیم گیری کرده و ما را در وضعیت غیرقابل قبولی گذاشته اند. شرایط یونان، اسپانیا و پرتغال از فرانسه سخت تر است.”
تظاهرکنندگان فرانسوی دست نوشته هایی را حمل می کردند که بر روی آن نوشته شده بود “ما همه یونانی هستیم”.
این تظاهرات به ابتکار 5 سندیکای بزرگ فرانسه سازمان دهی شده واین اولین تظاهرات پس از به قدرت رسیدن سوسیالیستها در فرانسه بود.
منبع:یورونیوز-14نوامبر
اعتصاب و تظاهرات جنوب اروپا را فلج کرد
اعتراض به سیاستهای ریاضت ملی روز چهارشنبه ۱۴ اکتبر زندگی عمومی را در کشورهای جنوب اروپا فلج کرد. در اسپانیا و ایتالیا اعتصابها به درگیریمیان پلیس و مردم انجامید و تعداد زیادی زخمی یا بازداشت شدند.
صدها هزار نفر از مردم فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و پرتغال روز چهارشنبه (۱۴ اکتبر، ۲۴ آبان) در اعتراض به سیاستهای صرفهجوئی ملی ناشی از بحران اقتصادی دست به اعتصاب سراسری و راهپیمائی در خیابانها زدند. بهگزارش خبرگزاری آلمان، همایشهای مردم در برخی از شهرهای ایتالیا و اسپانیا به خشونت انجامید و تعدادی از تظاهرکنندگان زخمی یا دستگیر شدند.
«علیه دولتهای بیکاری و مشقت»
شبکههای حملونقل در اسپانیا و پرتغال کاملا فلج و بسیاری از پروازها قطع شد. در اسپانیا مدارس و کارخانهها با اعلام اعتصاب سراسری ۲۴ ساعته تعطیل شدند. در برابر کارخانهها، مغازهها، بازارها و ایستگاههای راهآهن شهرهای بزرگ، اعتصابیون صفآرائی کردند. در این شهرها تنها بخش کوچکی از متروها و اتوبوسها مسافران را جابهجا میکردند. ایگناتسیو فرناندس توکسو دبیرکل سندیکای حمل و نقل گفت:«اعتصابها دولت بیکاری و مشقت را نشانه گرفتهاند.»
هنگامی که صدها تظاهرکننده در یکی از میدانهای اصلی مادرید قصد شکستن راهبندان پلیس را داشتند، پلیسضد شورش با باتوم به آنها حمله کرد و با شلیک هوائی گلولههای پلاستیکی کوشید آنها را به عقبنشینی وادار کند. بهگزارش وزارت کشور اسپانیا در سراسر این کشور ۳۴ نفر مجروح و حدود ۸۰ نفر دستگیر شدند. ۱۸ نفر از مجروحان مامور پلیس بودند.
در پرتغال نیز کارکنان مترو و خطوط اتوبوسرانی دست از کار کشیدند و شرکت هواپیمائی این کشور تقریبا نیمی از پروازهای خود را تعطیل کرد. نزدیک به ۹۰ درصد کارکنان بیمارستانها نیز به اعتصاب پیوستند و حمل زباله در همهجا متوقف ماند.
اعتصابیون پرتغال روی پلاکاتهای خود نوشته بودند:«تروئیکا، برو بیرون». تروئیکا به نمایندگان گروه سهگانه اتحادیهاروپا، صندوق بینالمللی پول و بانک مرکزی اروپا گفته میشود که تامین کمک مالی برای کشورهای بدهکار حوزه یورو را به اجرای ریاضت اقتصادی در این کشورها مشروط کرده اند.
در شهر تورین ایتالیا، یک مامور پلیس مورد حمله قرار گرفت و به سختی مجروح شد. بهگزارش منابع دولتی در درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس در سراسر ایتالیا در مجموع حدود ده مامور پلیس زخمی شدند.
*همبستگی فرانسه و آلمان
اعتصاب و تظاهرات به کشورهای جنوب اروپا محدود نماند. در پاریس، مارسی و لیل فرانسه نیز هزاران نفر به پیام سندیکاها پاسخ مثبت گفتند و با شعار «کار، همبستگی در اروپا و علیه سیاست ریاضتکشی» دست به تظاهرات خیابانی زدند.
حرکت قطارهای اروپائی معروف به تالس نیز که شهرهای بزرگ فرانسه را به کلانشهرهای اروپا وصل میکند، متوقف شد. به این ترتیب، ارتباط میان فرانسه با آلمان، بلژیک و هلند نیز قطع شد.
*در آلمان نیز اتحادیه سندیکاهای کارگری از اعتصابیون اروپا پشتیبانی کرد
در آلمان نیز اتحادیه سندیکاهای کارگری از اعتصابیون اروپا پشتیبانی کرد. میشائیل زومر رئیس این اتحادیه خواستار توجه بیشتر به توازن اجتماعی در حل بحران بدهیها شد. وی گفت که سیاست صرفهجوئی ملی، نه تنها بیمعنی است، بلکه خطرناک هم هست. بهجای این برنامهها باید با برنامههای جامع سرمایهگذاری و تقویت رشد اقتصادی به مقابله با بحران رفت.
به عقیده رئیس اتحادیه سندیکاهای آلمان، حرکت اعتراضی مشترک روز چهارشنبه در اروپا آشکارا نشان میدهد که سیاستهای موجود برای حل بحران بدهیها قابل پذیرش نیست.
آمارهای تازه نشان میدهند که اقتصاد یونان و پرتغال سیر منفی را طی میکند. رشد اقتصادی سهماهه سوم امسال یونان نسبت به زمان مشابه سال پیش بیش از هفت درصد کاهش یافته است. کاهش رشد اقتصادی پرتغال در همین مدت نزدیک به سهونیم درصد بوده است.
منبع:دویچه وله-14نوامبر
اعتراض های گسترده به سیاست ریاضت اقتصادی، اروپا را فرا گرفت
کشورهای محتلف اروپایی روز چهارشنبه، ۱۴نوامبر، شاهد يکی از بزرگترين حرکت های اعتراضی در سالهای اخير بودند. ۴۰ اتحاديه کارگری در۲۳ کشور اروپايی از فراخوان راهپیمایی در این روز در اعتراض به ریاضت اقتصادی حمايت کرده اند.
در تعدادی از کشورهای اروپايی خطوط حمل و نقل شهری به طور کامل متوقف شدند، ميليون ها کارگر دست از کار کشيدند، مدارس به حال تعطيل در آمدند، بنادر بزرگ تجاری فعاليت های خود را متوقف کردند، بسياری از پروازهای داخلی و بين المللی لغو شدند.
در بيشتر شهرهای اروپايی تظاهرات گسترده ای در اعتراض به سياست رياضت های اقتصادی اتحاديه اروپا سازماندهی شده است.
برای نخستين بار اتحاديه های کارگری اسپانيا و پرتغال نيز در اقدامی هماهنگ دست به اعتصاب عمومی زدند.
اتحاديه های کارگری و نهادهای مختلف چهارشنبه را روز اروپايی همبستگی و حرکت اعلام کرده و از مردم خواسته اند که در حرکت های اعتراضی شرکت کنند. ۴۰ اتحاديه کارگری در ۲۳ کشور اروپايی از اين فراخوان حمايت کرده اند.
در تظاهرات خيابانی صبح چهارشنبه در اسپانيا دستکم ۶۰ نفر از تظاهرکنندگان بازداشت شدند و دهها نفر از جمله ۱۸ نيروی امنيتی نيز مجروح شدند.
نرخ بيکاری در اسپانيا که چهارمين اقتصاد بزرگ اروپاست به ۲۵ درصد رسيده و با اخراج تدريجی هزاران نفر از کارگران و کارمندان که در شرکت های خصوصی و دولتی مشغول به کار هستند، روز به روز بر تعداد بيکاران کشور افزوده می شود.
در پرتغال هم که سال گذشته ميلياردها دلار وام و کمک های نقدی از اتحاديه اروپا و صندوق بين المللی پول دريافت کرد، اعتراض های خيابانی و اعتصاب ها ادامه دارد.
در اين حرکت های اعتراضی و اعتصاب ها اتحاديه های کارگری نقش عمده ای بازی کرده اند.
در اسپانيا حدود پنج ميليون نفر از کارگران و کارمندان عضو اتحاديه های کارگری هستند و در پرتغال هم اتحاديه های کارگری بيش از يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر عضو دارند.
در کنار اسپانيا و پرتغال و يونان که بيش از همه با بحران اقتصادی روبرو شده اند در ايتاليا، فرانسه، بلژيک و تعداد ديگری از کشورهای اروپايی حرکت های اعتراضی مشابهی برنامه ريزی شده است.
از سوی ديگر آماری که روز چهارشنبه منتشر شد نشان می دهد که نرخ توليد در ۱۷ کشور عضو واحد پولی يورو در ماه سپتامبر ۲.۵ درصد کاهش يافته است.
در همين حال اختلاف بين صندوق بين المللی پول و اتحاديه اروپا بر سر چگونگی دادن وام به کشورهای بحران زده و شرايط آن شدت گرفته است.
از سوی ديگر برخی از کشورهای اروپايی خواهان کنترل بودجه کشورهای مقروض از طرف اتحاديه اروپا هستند و لی تعداد ديگری از اعضای اتحاديه اروپا مخالف اجرای چنين سياستی هستند.
صندوق ثبات مالی اروپا که با ۷۵۰ ميليارد يورو سرمايه در اوايل سال جاری برای کمک به کشورهای عضو اتحاديه اروپا تشکيل شد وظيفه دارد با تصويب رهبران اتحاديه اروپا وام های کوتاه مدت و بلند مدت در اختيار کشورهای مقروض قرار دهد و چگونگی هزينه کردن اين وام ها را نيز کنترل کند.
منبع:رادیوفردا-24آبان
بیست وچهارم آبان ماه1391
**************
اخباروگزارشات کارگری ۲۵آبان ماه۱۳۹۱
- دوگزارش کوتاه از اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد
- گفتگوی نمایندگان بازنشستگان معترض صنایع فلزی ایران با مسئولان استانداری تهران
- اعتراض به تصميم ستمکارانه دولت در افزايش قيمت فرآوردههای نفتی دراردن
- موج اعتصابات در نیل
- اعتراض گستردۀ اروپاییان به سیاستهای ریاضتی در یک نگاه
دوگزارش کوتاه از اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد
1- اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد در فاز ۱۲ منطقه پارس جنوبی وارد سومین روز خود شد این اعتصاب بدنبال عدم پرداخت حقوق و اخراج تعدادی از کارگران صورت گرفته وطبق اعلام نمایندگان انتخاب شده از سوی کارگران تنها درصورت تحقق خواسته هایشان به اعتصاب پایان خواهند داد.
2- امروز سه شنبه ۲۳/۸/۹۱ کارگران سازه پاد که اعتصاب خود رااز روزشنبه آغاز کرده بودند پس از آنکه حراست فاز مانع ازورود آنان به درون سایت شد،اعتصابشان را درمقابل درب ورودی برگذار کردند.همچنین ۱۵۰نفراز جوشکاران این شرکت که در اعتصاب حضور داشتند اخراج شدند درنتیجه با این اخراج دسته جمعی اعتصاب پایان یافت.
منبع:وبلاگ انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان
گفتگوی نمایندگان بازنشستگان معترض صنایع فلزی ایران با مسئولان استانداری تهران
صبح روزسه شنبه23آبان بیش از یکصد نفر از بازنشستگان كارخانههای شماره یک و دو صنایع فلزی ایران به نمایندگی از مجموع ۱۸۰ بازنشسته، در اعتراض به آنچه بیتوجهای صاحبان کارخانه صنایع فلزی ایران در پرداخت سنوات بازنشستگیشان عنوان میكردند در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران تجمع کردند.
پروین محمدی به نمایندگی از سایر بازنشستگان در این باره گفت: در پی اعتراضات مکرر بازنشستگان طی دو هفته جاری در کارخانه در خصوص عدم دریافت سنوات بازنشستگیشان، و قولهای بیعمل مدیرعامل جدید کارخانه که به عنوان نماینده دولت از سوی استانداری در این کارخانه منصوب شده است، متاسفانه ناچار شدیم در پی این بیتوجهایها در مقابل معاونت برنامهریزی استانداری تهران معترض شویم.
او رقم سنوات بازنشستگان این دو كارخانه را دو میلیارد و دویست میلیون تومان عنوان کرد و افزود: هشتصد میلیون تومان مربوط به سنوات بازنشستگان صنایع فلزی شماره یک و یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان نیز مربوط به سنوات ۹۷ نفر بازنشستگان صنایع فلزی شماره دو است که بعد از گذشت چندین سال هنوز پرداخت نشده است.
این بازنشسته اضافه کرد: معاونت برنامه ریزی استانداری تهران بعد از اعتراض بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل ساختمان معاونت، با آنان در نمازخانه به گفتگو نشست و قول مساعد داد با همکاری چهار نمایندهای که از سوی بازنشستگان انتخاب شدهاند پی گیر مطالبات آنان شود.
محمدی اظهار داشت: همچنین در این جلسه از سوی معاونت استانداری از بازنشستگان خواسته شد تا نتیجه نهایی جلسهای که با حضور مالکان کارخانه و نماینده بازنشستگان در روز یکشنبه هفته آینده در محل معاونت استانداری برگزار خواهد شد، صبر کنند.
او در خاتمه گفت: معاونت برنامه ریزی استانداری تهران در جمع بازنشستگان صنایع فلزی قول داد در صورت عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان از جانب کارخانه، استانداری به عنوان نماینده دولت میزان سنوات خدمتی این ۱۸۰ بازنشسته را پرداخت خواهد کرد.
منبع:ایلنا-25آبان
اعتراض به تصميم ستمکارانه دولت در افزايش قيمت فرآوردههای نفتی دراردن
دولت اردن به منظور مقابله با کسری بودجه امسال، قیمت فرآورده های نفتی را از ۱۰ تا ۵۳ درصد افزايش داد.
از سوی ديگر سازمان حمل و نقل اردن اعلام کرد که قيمت کرايههای خودروهای عمومی را از ۹ تا ۱۱ درصد افزايش خواهد داد.
حدود يک ساعت پس از این تصمیم دولت، حدود دو هزار نفر در فلکه وزارت کشور در مرکز امان تجمع کرده و شعار دادند: «هر کس قيمتها را بالا میبرد میخواهد کشوررا در آتش بسوزاند» و «ای نسور برو برو»، در اشاره به عبد الله نسور نخست وزير اردن.
نيروهای پليس برای متفرق کردن تجمع کنندگان گاز اشک آور شليک کرد.
اما به سرعت اعتراضها و ناآرامیها به ديگر شهرهای اردن همچون اربد، رمثا، مفرق، کرک و معان سرايت کرد. در اين شهرها، هزاران نفر اقدام به بستن راهها با لاستيکهای مشتعل و حمله به ساختمانهای دولتی و مراکز امنيتی کردند.
نيروهای امنيتی در شماری از شهرها برای متفرق کردن معترضان ازشليک گاز اشک آور و آب با فشار زياداستفاده کرد.
عکاس خبرگزاری فرانسه هم گفته است ۵۰۰ نفر شامگاه چهارشنبه برای رسيدن به فلکه وزارت کشور امان تلاش کردند که نيروهای امنيتی با شليک گاز اشک آور با آنها مقابله کردند.
نيروهای امنيتی برای متفرق کردن معترضان خشمگين از محوطه منزل عبد الله نسور نخست وزير اردن از شليک گاز اشک آور استفاده کردند.
سنديکای معلمان اردن چهارشنبه در بيانيه ای اعلام کرد که حدود ۱۲۰ هزار معلم مدارس اين کشور، اعتصابی در پاسخ به «تصميم ستمکارانه دولت در افزايش قيمت فرآوردههای نفتی که به منظور آسيب رساندن به درآمدهای شهروندان و اجرای سياست فقير و گرسنه نگاه داشتن مردم اعمال شده است» آغاز خواهند کرد.
سنديکاهای کارگری نيز خود را برای برداشتن گامهايی مشابه آماده میکنند.
منبع:رادیوفردا-25آبان-بخش هایی ازیک گزارش
موج اعتصابات در نیل
رائول ریگو: پس از شعار "چماق به جای هویج" اخوان المسلمین حاکم بر مصر در صدد است تا جنبش کارگری جوان و مقاوم مصر را در هم بشکند. تلاشی که تاکنون ناموفق بوده است.
از قیام موفقیت آمیز مردم مصر علیه مبارک بیست ماه و از زمان روی کار آمدن محمد مرسی در اولین انتخابات آزاد ریاست جمهوری در مصر سه ماه می گذرد. با وجود این هنوز هم اعتراضات بر فضای مصر حاکم است و در حالیکه دموکراسی پارلمانی علی رغم مشکلات فراوان شکل می گیرد، تعداد همواره بیشتری از مردم برای بهبود ملموس در شرایط کار و معیشت خود به خیابان می آیند.
برگزاری دو تظاهرات بزرگ در اواسط اکتبر و در طی هشت روز نقطه اوج اعتراضات بود. طرفداران اخوان المسلمین در 12 اکتبر به میدان تحریر هجوم آوردند و تریبون سخنرانی را به آتش کشیدند. متعاقب آن یک مارش یادبود به سوی مرکز انقلاب ژانویه- فوریه، توسط 29 حزب و جنبش چپ، لیبرال-چپ و اتحادیه های کارگری برگزار گردید. دهها هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند.
فراخوان عمومی این بود: "ما می خواهیم عدالت اجتماعی را ایجاد کنیم. ما خواهان یک قانون اساسی عادلانه و یک پروسه حقوقی علیه قاتلین تظاهرات کنندگان هستیم". مطالبات مشخص عبارت بودند از:
- حداقل دستمزد معادل 191 یورو. – کنترل سرعت افزایش قیمت ها توسط دولت. و بازگرداندن سرمایه هایی که توسط نمایندگان رژیم سابق به خارج منتقل شده اند. همچنین این نیروهای ترقیخواه درخواست دولت مرسی از صندوق بین المللی پول برای اعتباری به مبلغ 4.8 میلیارد دلار -که در ازای پیش شرط های نئولیبرالی از سوی این صندوق صورت می گیرد- را رد می کنند.
برای چپ به ظاهر بزرگ اما پراکنده مصر این دو تظاهرات قدم بزرگی در جهت اتحاد محسوب می شود. همزمان با این روند موج اعتصابات نیز همچنان در حال افزایش است. بر اساس جدیدترین نظرسنجی مرکز حقوق اقتصادی- اجتماعی مصر (CESR) تنها در نیمه اول ماه سپتامبر، 300 اعتراض در محیط های کار بوقوع پیوسته است. این بالاترین حد اعتراضات از آغاز سال جاری است. زمینه های این اعتراضات پیش از هر چیز افزایش دستمزد، بهبود شرایط کار، قراردادهای طولانی مدت و اعاده حیثیت و بازگشت به کار همکارانی است که در جریان اعتراض های پیشین اخراج و یا دادگاهی شده اند. اکثر اعتصابات با تعداد 131 مورد در حوزه خدمات عمومی صورت گرفته است و به دنبال آن 61 مورد اعتصاب در صنایع، 41 مورد در آموزش حرفه ای، 21 مورد در دانشگاه ها، 11 مورد در خدمات حمل و نقل و 10 مورد در بیمارستان ها جامعه مصر را به صحنه اعتراضات کارگری تبدیل کرده است. حتی بخشی از پلیس و دستگاه امامت جماعت مساجد نیز از جریان این اعتراضات مصون نبوده است.
بنابر ارزیابی رییس "هولدینگ نساجی عَرَفا"؛ الله عرفا، این نوعی "انتقام اجتماعی" است. رییس این کنسرن اظهار داشت که: «این همه "اعتصابات وحشی" باعث وارد آمدن صدمات زیادی به کسب و کار شده و به شهرت مصر برای سرمایه گذاری لطمه می زند». وی در ادامه افزود: «ما به نوعی دیالوگ با کارگران نیاز داریم. ما باید اعتصابات را تحت کنترل و نظم قرار دهیم». همین که کمپانی نصر –به عنوان بخش مهمی از امپراطوری اقتصادی ارتش- نیز در اعتصاب بسر می برد می تواند به گسترش نظرات فوق الذکر کمک کند. این نکته نیز حائز اهمیت است که برای اولین بار در تاریخ کشور، کارمندان هفت کارخانه کانگو مرات خواستار عزل مدیر شرکت، "سرلشکر لبیب" و همه افسران پست های مدیریت شدند.
درحالی که حکومت روی طرح قانونی کنترل حق اعتصاب کار می کند، ارگان های اجرایی نیز با بازوهایی قوی درگیر سرکوب کارگران هستند. پس از اینکه در اوایل ماه اکتبر دو اتحادیه مستقل EFITU و EDLC گزارشی درباره سرکوب منتشر کردند، حکومت به همان تاکتیک هایی متوسل شد که رژیم قبلی به کار می گرفت. 32 کادر این اتحادیه ها به خاطر سازمان دهی اعتصابات محاکمه شده اند و این در حالی است که پنج نفر دیگر نیز قبلا به 3 تا 5 سال حبس محکوم شده و تعداد کسانی که پرونده آن ها در حال بررسی است به صدها تن می رسد. در عین حال شرکت ها با استخدام گروه های ضربت و با کمک پلیسِ بدنامِ ضد شورش به سرکوب اعتراضات مبادرت می ورزند. نمونه ای از این گونه سرکوب ها را رانندگان اتوبوس در اواسط سپتامبر تجربه کردند.
طارق البحری یکی از رهبران اعتراضات می گوید: "اعتصاب جرم نیست. اما این کلمه در گفتمان رسمی مترادف رفتارهای خودسرانه ای قلمداد می شود که به تخریب جامعه می انجامد"
با وجود این روز به روز کارگران کمتری مرعوب این شرایط می شوند . این امر را صدها تن از کارگران بندر در اواخر اکتبر اثبات نمودند. کارگران این بندر یک اعتصاب دو هفته ای را در نزدیکی سوئز واقع در منطقه توریستی "آین سوخانا" سازمان دادند. آن ها یکی از مهمترین بنادر کشور را به حالت فلج درآوردند و دست اندکاران بندر DP WORLD را که ملیتش متعلق به دبی است، مجبور کردند که هشت کارگر اخراجی را دوباره به سر کار بازگردانند.
احمد حسن البروج پرفسور حقوق کار و وزیر کار سابق در کنفرانس ملی رقابت در ارتباط با درگیری ها هشدار داد که: «من قبلا هم گفته ام که کاربرد خشونت علیه کارگران اعتصابی به افزایش ناآرامی ها منجر خواهد شد و آتشی را می افروزد که دیگر قابل خاموش کردن نیست».
البته تا رسیدن به آن زمان، جنبش کارگری نیاز به تلاش های سازمانگرانه بیشتری دارد. زیرا با وجود آنکه اتحادیه کارگری EFITU و اتحادیه کارگری میانه روتر EDLC تعداد اعضای خود را 2.5 میلیون اعلام کرده اند، اما با این حال این اتحادیه ها تا کسب توانایی لازم برای سازمان دهی اعتصاباتی گسترده در یک شاخه از صنعت و یا برگزاری اعتصابات سراسری فاصله زیادی دارند. در این شرایط حدود 1200 اتحادیه مستقل محلی- کارخانه ای هنوز هم نقش تعیین کننده ای دارند و به همین دلیل هم هست که معمولا اعتراضات به یک کارخانه یا موسسه محدود می شوند. با این وجود همیشه موارد همبستگی و ایجاد شبکه هایی از مزدبگیران در میان شرکت ها و شهرهای مختلف با موجی از شعف و شادی همراه بوده است. و علی رغم همه این ها در جریان هردو تظاهرات در نیمه اکتبر، دو اتحادیه کارگری مستقل به همراه حدود یک دوجین از احزاب و سازمان های چپ روی مسئله جبهه ملی دفاع از حقوق کار، و آزادی های اتحادیه ای به وحدت رسیدند. در همین حال نیز EFITU و EDLC بر سر راه های ممکن ادغام در حال گفتگو هستند.
رائول ریگو
Raoul Rigault
ترجمه: وحید صمدی
مأخذ:
junge Welt, Dienstag, 06. November 2012
برگرفته ازسایت جنبش کارگری-25آبان
اعتراض گستردۀ اروپاییان به سیاستهای ریاضتی در یک نگاه
به گزارش15نوامبریورونیوز، اعتصاب و اعتراض های خیابانی چهارشنبه علیه سیاست های ریاضتی از جمله در اسپانیا، پرتغال و ایتالیا با خشونت همراه شد و فعالیت بخش های گوناگون را با اختلال رو به رو کرد. هزاران شهروند اسپانیایی از جمله در مادرید، پایتخت، و بارسلون علیه تدابیر صرفه جویی اقتصادی دولت تظاهرات کردند.
چهارشنبه، چهاردهم نوامبر، از سوی «کنفدراسیون اتحادیههای کارگری اروپا» روز همبستگی و اعتراض علیه سیاست ریاضت اقتصادی در کشورهای اروپایی اعلام شده بود.
در اسپانیا بیش از ۷۴ نفر در درگیریهای خیابانی زخمی شدند و دست کم ۱۲۰ نفر از اعتصاب کنندگان طی درگیری با نیروهای پلیس بازداشت شدند.
در مجموع، ۴۰ اتحادیۀ صنفی از ۲۳ کشور در اعتصاب سراسری روز چهارشنبه در کشورهای مختلف اروپایی سهیم بودند.
در بروکسل، پایتخت بلژیک، اعتصاب و تظاهرات چهارشنبه آرام آغاز شد. بخشی از اعتراض های این شهر متوجه آلمان، مدافع اعمال سیاست های ریاضتی در کشورهای اروپایی بود. معترضان در پایتخت بلژیک به سوی سفارت آلمان سنگ پرتاب کردند.
در همین شرایط نزدیک ۳۰۰۰ نفر نیز در آتن، پایتخت یونان، در مخالفت با سیاستهای ریاضتی دولت در برابر پارلمان تجمع کردند.
بیست وپنجم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com