اخبار و گزارشات کارگری ۳ آبان ماه۱۳۹۱
- محکومیت حکم زندان فعال کارگری پدرام نصرالهی
- تجمع کارگران مخابرات همدان در اعتراض به تحمیل قرارداد پارهوقت
- ادامه اعتصاب کارگران سد آزاد(بنیر) وابسته به شرکت جهاد توسعه
- تجمع اعتراضی کارگران شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران طبس مقابل اداره کار شهرستان طبس
- اعتصاب رانندگان تاکسی در سنندج
- اخراج 25 کارگران کارخانه توحید پلاستیک اردکان یزد
- حقوق هاي ۳۰۰هزار توماني پرداخت نشده و پاداش هاي ميلياردي
- جان باختن2راننده درتهران
- مرگ15کارگربراثرحوادث کاردرکردستان طی سه ماهه دوم سال جاری
- هزاران کارگر خودروسازی فورد شغل خود را از دست می دهند
- اعتراض اسپانیاییها به بودجۀ ریاضتی دولت در سال آینده
- کارگران مهاجر در روسیه به شکل جارو ترسیم شدند
محکومیت حکم زندان فعال کارگری پدرام نصرالهی
بنا به گزارش رسیده، دادگاه تجدید نظر سنندج حکم پدرام نصرالهی را که پیشتر به اتهام عضویت در کمیته و ارتباط با یکی از گروه های اپوزیسیون به سه سال حبس محکوم شده بود ، به 19 ماه حبس تبدیل کرد. کمیته هماهنگی همان طور که بارها اعلام کرده به هیچ عنوان خود را حتی به استناد همین قوانین جاری و قانون اساسی کشور غیر قانونی نمی داند و مادام که این کمیته در دادگاه صالحه غیر قانونی اعلام نشده باشد نمی توان افراد را به واسطه عضویت در آن تحت تعقیب قضایی قرار داد.
ما اعضای کمیته هماهنگی، رای دادگاه پدرام نصر الهی را که به اتهام عضویت در کمیته و اتهام واهی ارتباط با یکی ازاحزاب اپوزیسیون که این روزها برای از میدان خارج کردن فعالین کارگری به آنها نسبت می دهند را به شدت محکوم می کنیم و خواهان منع تعقیب قضایی ایشان و آزادی کارگران و فعالین کارگری دربند می باشیم.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-1 آبان 1391
تجمع کارگران مخابرات همدان در اعتراض به تحمیل قرارداد پارهوقت
به گزارش3آبان ایلنا،در تازهترین اقدام، قرارداد ما به سطح پاره وقت تنزل پیدا كرده و کارگزاران روستایی به ازای هر ۴ ساعت کار در روز حقوق دریافت میکنند که این مسئله باتوجه به تورم موجود، ما را در تامین معاش خانوادههای خود با مشكل مواجه كرده است.
کارگزاران و رانندگان قراردادی شرکت مخابرات استان همدان در اعتراض به کم شدن حقوق ماهیانه خود برای دومین بار در سال جاری اقدام به برپایی یک تجمع اعتراض آمیز در مقابل ساختمان مرکزی این شرکت كردند.
براساس این گزارش ، كارگران حاضر در این تجمع، علت این اقدام اعتراضی را كاهش حقوق و مزایای ماهیانه خود عنوان میكنند.
یکی از کارگزاران شرکت مخابرات در دفاتر خدمات روستایی، در این باره گفت: طی چند سال گذشته که با این شرکت همکاری داشتهایم هرساله مسئولین شرکت به بهانههای مختلف اقدام به کم كردن حقوق و مزایای کارکنان كردهاند.
این كارگر افزود: در تازهترین اقدام، قرارداد ما به سطح پاره وقت تنزل پیدا كرده و کارگزاران روستایی به ازای هر ۴ ساعت کار در روز حقوق دریافت میکنند که این مسئله باتوجه به تورم موجود، ما را در تامین معاش خانوادههای خود با مشكل مواجه كرده است.
همچنین یکی از رانندگان که تحت قرارداد با شرکت مخابرات مشغول کار است دراین خصوص گفت: طی ۳ سال گذشته شرکت مخابرات اقدام به استفاده از رانندگان بخش خصوص كرده که طی این مدت با وجود افزایش سالیانه نرخ کرایه، مسئولین شرکت مخابرات هربار حقوق و مزایایی که به رانندگان طرف قرارداد تعلق میگیرد را کمتر میكنند.
به گفته این كارگر در حال حاضر کرایه دریافتی از این رانندگان نصف کرایه رانندگان اتومبیل آژانسها است و این درحالیست که رانندگان از هیچگونه حقوق ازقبیل اضافه کار، سنوات، عیدی و... بهرهمند نیستند.
ادامه اعتصاب کارگران سد آزاد(بنیر) وابسته به شرکت جهاد توسعه
بر طبق آخرین اخبار رسیده، بعد از سه روز اعتصاب کارفرمای سد آزاد (بنیر) به کارگران وعده داده است که تا ساعت 24 روز سه شنبه 2/8/91 حقوق معوقه یک ماه را پرداخت نماید به شرطی که کارگران در روز بعد اعتصاب خود را شکسته و مشغول به کار شوند. کارگران اعتصابی اعلام کرده اند چنانچه کارفرما به وعده ی خود عمل نکند اعتصاب تا دریافت حقوق های معوقه ادامه خواهد یافت.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری- 2 آبان 1391
تجمع اعتراضی کارگران شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران طبس مقابل اداره کار شهرستان طبس
به گزارش3آبان ایلنا،صبح دیروز۱۴نفراز کارگران شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران طبس در اعتراض به عدم دریافت سه ماه مطالباتشان در مقابل اداره کار شهرستان طبس تجمع کردند.
برپایه این گزارش، شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران طبس حقوق سه ماهه مرداد، شهریور و مهر ۲۰ نفر از ۴۶ کارگرش را پرداخت نکرده است.
این تجمع اعتراضی با وعده پیمانکارمبنی برپرداخت یک ماه ازحقوق معوقه کارگران خاتمه یافت.
این گزارش حاکیست،مدیر پروژه و نماینده شرکت پیمانکاری سازه صنعت کاران طبس، ضمن تایید ادعای کارگران مبنی بر عدم پرداخت حقوق، وعده پرداخت معوقات این کارگران راطی روزهای آینده دادند.
اعتصاب رانندگان تاکسی در سنندج
طبق گزارش رسیده صبح روز سهشنبه 2 /8/91 رانندگان تاکسی خط حسن آباد سنندج، به مدت 4 ساعت(7 الی 11 صبح) در خیابان حسن آباد روبه روی بانک کشاورزی، دست به اعتصاب زدند.
آنان خواستار اضافه نمودن کرایه و همچنین اختصاص دادن محلی به عنوان ایستگاه تاکسی برای خود شدند. لازم به ذکر است طی مراجعه تعدادی از این رانندگان به ادارهی تاکسی رانی، وعدهی برآورده نمودن خواسته هایشان در دو روز آینده داده شده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-2 آبان 1391
اخراج 25 کارگران کارخانه توحید پلاستیک اردکان یزد
25کارگراخراجی کارخانه توحید پلاستیک اردکان بدلیل شرایط ومحیط کارشان ازمشکلات ریوی رنج می برندودرانتظار بازنشسته شدن با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آوربودند.
بنا به انتشارگزارشی بتاریخ3آبان،دیروز 25نفر از کارگران کارخانه توحید پلاستیک اردکان یزداخراج شدند.
بنا بهمین گزارش،25کارگراخراجی کارخانه توحید پلاستیک اردکان بدلیل شرایط ومحیط کارشان ازمشکلات ریوی رنج می برندودرانتظار بازنشسته شدن با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آوربودند.اخراج این کارگران باچنین وضعیت جسمی وداشتن سابقه کاری بالادرروندبازنشستگیشان هم اختلال ایجادمی کند.
کارگران اخراجی کارخانه توحید پلاستیک اردکان در اعتراض به اخراجشان با داشتن چنین سابقه کاری به اداره کار استان شکایت کرده اند و خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
این گزارش حاکیست حقوق کارگران این کارخانه مدت 2ماه است پرداخت نشده است.
حقوق هاي ۳۰۰هزار توماني پرداخت نشده و پاداش هاي ميلياردي
حدود ۱۴۵ کيلومتر راه از ميان جاده هاي پرپيچ و خم و کوهستاني طي کرديم تا از مشهد به ورودي شهر کلات نادري رسيديم و از سر دوراهي کلات و لائين حدود ۳۰کيلومتر در مسير لائين طي کرديم تا به روستاي رباط رسيديم.
حالا ديگر راه آسفالت تمام شد، بيش از ۳۰کيلومتر ديگر بايد با خودروهاي شاسي بلند کمک دار در جاده خاکي پرپيچ و خم و غيرهموار تا ارتفاع حدود ۳هزارمتري طي مي کرديم و بعد از آن در مسير دره اي عميق سرازير مي شديم تا به ايستگاه حفاظت منابع طبيعي در قلب جنگل هاي اُرس در کنار رودخانه اي جاري با آبي به زلالي باران بهاري مي رسيديم.
با اين که روزهاي آخر اولين ماه پاييز را پشت سر مي گذاريم اما هوا در اين منطقه به گونه اي سرد شده که آب در بعضي جاها به قطر چند سانتي متر يخ زده بود. اتاق هاي ساختمان ايستگاه با بخاري هاي نفتي و آن بوي کذايي گرم مي شود. در تمام مجموعه فقط چند عدد لامپ کم مصرف با استفاده از انرژي خورشيدي اتاق ها را در شب ها کمي روشن مي کند.
تازه حالا که وضع خوب است چون لااقل با اين ماشين هاي شاسي بلند مي توان نفت و آذوقه به نگهبانان و حافظان منابع طبيعي رساند اما وقتي فصل باران و برف شروع مي شود گاه تا ارديبهشت سال بعد حتي همين خودروهاي شاسي بلند کمک دار توان رفتن در اين جاده ها را ندارند و خدا مي داند در اين شب و روزهاي سرد و سخت بر حافظان منابع طبيعي مستقر در اين جا چه مي گذرد. غيور مرداني که صورت هايشان آفتاب سوخته و تکيده بود اما مصمم و مهربان.
با افتخار در کنارشان چند عکس يادگاري گرفتيم، اما وقتي از طريق يکي از همراهان مطلع شدم که اين عزيزان به ازاي کار سختي که دونفري در اين جنگل هاي قرق شده با وجود انواع حيوانات و خطرها دريافت مي کنند فقط ماهي ۳۰۰هزار تومان است، غمي بزرگ بر دلم نشست. اين غم وقتي سنگين تر و تلخ تر شد که شنيدم همين حقوق اندک نيز بيش از ۲ماه است که به اين عزيزان پرداخت نشده است و چه قصه تلخي است که حقوق اندک اين عزيزان زحمتکش به بهانه کمبود بودجه پرداخت نمي شود اما برخي از مديران در حالي که در اتاق هاي شيک و مجلل دفتر محل کار خود در تهران و برخي کلانشهرها در بهترين شرايط بر صندلي رياست تکيه زده اند و بهترين وسايل آسايش و همچنين خودروهاي مدل بالا و راننده و رئيس دفتر و منشي و دفتردار دارند علاوه بر حقوق هاي ميليوني به خاطر زحمات طاقت فرسايي که مي کشند! پاداش هاي ميلياردي نيز دريافت مي کنند تازه وقتي از مسئولان بالادستي سوال مي کني مي گويند بر اساس قانون است! اما من مي گويم آيا در اين گونه قانون ها و اين گونه دريافت ها و پرداخت ها چيزي به نام عدالت وجود دارد؟
منبع:خراسان-3آبان
جان باختن2راننده درتهران
واژگون شدن کامیون حامل خاک، مرگ راننده را در بزرگراه شهید تندگویان در بر داشت
به گزارش پایگاه خبری125 بتاریخ 3آبان،بنقل از یداله مهرپرور(افسر آماده منطقه پنج عملیات) ، صبح امروز در بزرگراه شهید سردارعلی هاشمی در بلوار امام خمینی،روبروی ایستگاه مترو یك دستگاه كامیون بعلت نامعلوم از مسیر اصلی منحرف و در سمت راست بلوار واژگون شده و راننده نیز در زیر کامیون محبوس و گرفتار شده بود.
وی درادامه افزود: سنگینی بیش از حد كامیون که مقدار بسیار زیادی خاك را حمل می کرد، آتش نشانان را بر آن داشت تا بوسیله یك دستگاه جرثقیل 20 تنی از ایستگاه 50، کامیون را از قسمت جلو بلند کرده و راننده را از زیر کامیون خارج کردند که متأسفانه فوت وی از سوی امدادگران اورژانس اعلام شد.
سقوط جک باگت یک کشته برجای گذاشت
به گزارش 3آبان پایگاه خبری 125، قدیر كارگری(رئیس ایستگاههای 16و59) كه در محل حادثه حضور داشت درباره این حادثه گفت: روزگذشته در خیابان خلیج فارس، خیابان ابوسعید شرقی، خیابان فربت، كوچه شن ما، راننده خاور 608 مشغول تعمیر جك باگت خودرو بود که ناگهان باگت برروی شخص سقوط کرده و راننده بین جعبه ابزار ثابت و شاسی خودرو گرفتار شده بود.
مرگ15کارگربراثرحوادث کاردرکردستان طی سه ماهه دوم سال جاری
ادب حمیدی مسئول آمار وانفورماتیک اداره کل پزشکی قانونی کردستان از رشد تلفات ناشی از حوادث کار در استان کردستان خبرداد.
به گزارش اول آبان، واحد آمار اداره کل پزشکی قانونی کردستان، در سه ماهه دوم امسال 15 نفر بر اثر حودث کار در استان کردستان جان خود را از دست داده اند. این آمار در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته که تعداد فوتی های حوادث کار هفت نفر بود رشد قابل توجهی نشان می دهد.
هزاران کارگر خودروسازی فورد شغل خود را از دست می دهند
به گزارش24اکتبریورونیوز،رهبران اتحادیه کارگران خودروسازی فورد در بلژیک، روز چهارشنبه به کارگرانی که در محوطه این کارخانه گردآمده بودند اعلام کردند که بنا به تصمیم هیئت مدیره، این خودروسازی در سال 2014 تعطیل خواهد شد.
این کارخانه که در شهر گنک واقع است چهار هزار و سیصد کارگر دارد و شغل هزاران کارگر دیگر در خارج از این کارخانه نیز وابسته به فعالیت این خودروسازی است.
یکی از کارگران می گوید:
“امیدوارم کسانی که مسئول این وضع هستند بتوانند امشب راحت بخوابند. اما کودکان بسیاری از خانواده هایی که اکنون به خیابان آمده اند چگونه می توانند به مدرسه بروند و تحصیل کنند؟ این پرسش بجایی است.”
و کارگری دیگر:
“آنچه دارد برای ما اتفاق می افتد وحشتناک است. من جوانم و می خواهم آینده ای داشته باشم. وضع برای ده هزار نفری که شغلشان را از دست می دهند هرچه دشوارتر می شود.”
دلیل تعطیلی این شعبه کارخانه فورد در بلژیک، تصمیم صاحبان این کارخانه آمریکایی به جبران زیان های ناشی از بحران اقتصادی در اروپا و مقابله با کاهش تقاضا در بازار خودرو است.
بازار خودرو در اروپا به خاطر بودجه های ریاضتی در کشورهای حوزه یورو، طی یکسال گذشته با کاهش مداوم تقاضا مواجه بوده است.
اعتراض اسپانیاییها به بودجۀ ریاضتی دولت در سال آینده
به گزارش24اکتبریورونیوز،سه شنبه شب هزاران شهروند اسپانیا نزدیک ساختمان پارلمان این کشور در مادرید، پایتخت، تظاهرات کردند. این اقدام همزمان با نشست پارلمان در بارۀ طرح بودجۀ سال آیندۀ میلادی صورت گرفت.
تظاهرات علیه تدابیر ریاضتی در بودجۀ دولت و شرایط نامساعد اقتصادی با خواست کناره گیری دولت همراه شد.
معترضان از شبکههای اجتماعی اینترنت برای سازماندهی تظاهرات استفاده کرده بودند.
از دید بعضی احزاب چپ گرا در اسپانیا مردم فقیر در بعضی کشورهای اروپایی مانند آلمان، اسپانیا، یونان و پرتغال که مستقیم یا غیرمستقیم با بحران اقتصادی درگیر هستند، همواره آسیب میبینند.
تدابیر صرفه جویی اقتصادی در بودجۀ سال آیندۀ اسپانیا در نوع خود کم سابقه بودهاند.
دولت ماریانو راخوی، نخست وزیر، از جمله با تدابیر ریاضتی در پی کاهش کسری بودجۀ کشور از ۹ / ۸ درصد تولید ناخالص داخلی در سال گذشته به ۳ / ۶ درصد در سال جاری و رساندن آن به ۵ / ۴ درصد تولید ناخالص داخلی در سال آیندۀ میلادی است.
کارگران مهاجر در روسیه به شکل جارو ترسیم شدند
به گزارش24اکتبریورونیوز،نیت خیر، نتیجه توهین آمیز. بگفته منتقدان، این حاصل چاپ کتابچههای راهنما برای کارگران مهاجر در سن پترزبورگ روسیه است که در آن کارگران به شکل اسباب و ابزار کار مثل جارو، برس رنگزنی و کاردک ترسیم شدهاند.
الکساندر شیشلوف، فعال در زمینه حقوق بشر در باره این کتابچهها که توسط یک شرکت غیردولتی در ۱۰ هزار نسخه به زبانهای روسی، تاجیکی، ازبکی و قیرقیزی، چاپ و در وب سایتی دولتی نیز تبلیغ شد می گوید:«وقتی کارگرانی که از ازبکستان و تاجیکستان و دیگر کشورها میآیند مثل کاردک و برس و ابزار کار و دیگر شخصیتهای کتابچه به طور معمولی نقاشی میشوند، در مقام مقایسه، این کار تا حدی توهین آمیز است و شهروندان را در مقابل آنهایی قرار میدهد که وارد این جامعه میشوند.»
مقامات دولتی روسیه می گویند دخالتی در چاپ کتابچههای راهنمای زندگی روزانه برای کارگران مهاجر نداشتهاند.
چاپ کتابچهها خشم ازبکها را برانگیخته و تاجیکستان خواستار جمع آوری آنها شده است.
سوم آبان ماه1391
********************
اخبار و گزارشات کارگری ۴ آبان ماه۱۳۹۱
- پنج روز پس از محاکمه علی نجاتی، همسر وی شهناز سگوند نیز به شعبه 2 دادگاه جزایی دادگستری شوش احضار شد
- اعتصاب تانکرداران سوخت در اصفهان
-62 کارگر ذوب آهن فولاد زاگرس استان کردستان از کار اخراج شدند
- کسی پاسخگوی بی حقوقی های تحمیل شده بر کارگران شهرداری برازجان نیست
- اعتراض کارگران اخراج شده در پروژه های دو سد " آناهیتا و قشلاق تپه"ی شهرستان کنگاور به عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشته
- تعطیلی کارخانه آجر سفال سرخه وبیکاری ۶۰ کارگر آن با سه ماه حقوق معوقه
- مرگ کارگرجوان در عمق چاه
- مرگ دو کولبر در منطقهی قطور استان آذربایجانغربی
- آتش سوزی خانه های چادری زلزله زدگان ارسباران وسوختن دستمزدکارگران ساکن این چادرها
- اعتصاب کارکنان راه آهن فرانسه
- سرنوشت نامعلوم ۸ هزار کارگرشرکت پژو- سیتروئن
پنج روز پس از محاکمه علی نجاتی، همسر وی شهناز سگوند نیز به شعبه 2 دادگاه جزایی دادگستری شوش احضار شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: دیروز چهارشنبه سوم آبانماه ماه 1391 همسر علی نجاتی، خانم شهناز سگوند به شعبه 2 دادگاه جزایی دادگستری شوش احضار شد. بر اساس این احضاریه خانم شنهاز سگوند می باید ساعت 9 صبح روز یکشنبه هفتم آبانماه جاری در دادگاه شعبه 2 جزایی دادگستری شوش حاضر شود تا به اتهاماتی که بر وی وارد شده است رسیدگی شود. اتهام خانم سگوند تبلیغ علیه نظام عنوان و نشر اکاذیب عنوان شده است.
اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب یک اتهام واهی و شناخته شده ای است که چندین سال است مامورین امنیتی بر علیه کارگران معترض و خانواده هایشان بکار میگیرند. شهناز سگوند هیچ جرمی جز دفاع از همسر زندانی اش مرتکب نشده است و این بدیهی ترین حقوق انسانی وی می باشد.
با احضار خانم سگوند که 9 روز پس از محاکمه همسرش علی نجاتی، می باید در شعبه 2 دادگاه جزایی دادگستری شوش حاضر شود بیش از پیش روشن میشود که مامورین امنیتی قصد پرونده سازی مجدد و آزار و اذیت علی نجاتی و خانواده اش را در دستور گذاشته اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران هر گونه پرونده سازی جدید بر علیه علی نجاتی و شهناز سگوند را قویا محکوم میکند و از همه تشکلها و نهادهای کارگری میخواهد تا با اعتراضات خود اجازه ندهند این پرونده سازی به سرانجامی برسد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – چهارم آبانماه 1391
اعتصاب تانکرداران سوخت در اصفهان
ایلنا بتاریخ4آبان، از اعتراض صنفی تانکرداران سوخت و ازدحام مردم در پمپ بنزینهای شهر اصفهان خبر داد.
براساس این گزارش، تانکرداران سوخت در شهر اصفهان در اعتراض به میزان کرایه خود برای جابه جایی سوخت، از شب گذشته دست از کار کشیدهاند و به یک اعتراض صنفی اقدام كرده اند.
این گزارش حاکیست،عدم سوخت رسانی به جایگاهها و وقفهای که در این بین پیش آمده، باعث ازدحام مردم در جایگاههای سوخت شده است.
به گزارش25اکتبربی بی سی، با پایان اعتصاب تانکرداران سوخت در شهر اصفهان، معترضان می گویند که استانداری اصفهان قول داده به مشکلات آنها در زمینه گرانی لوازم خودرو، محدودیت سوخت مصرفی و ثابت ماندن کرایهها رسیدگی کند.
یک فرد مطلع در اصفهان که نخواست نامش فاش شود به بیبیسی فارسی گفت: "براساس آنچه که ما شنیدیم،معترضان در گفت و گو با استاندار اصفهان در انتظار بررسی هستند و قرار است تا اواسط آبانماه به وضعیت آنها رسیدگی شود."
این منبع مطلع گفت که "دلیل اعتصاب نفتکشهای شهری به خاطر کرایههای پائین نسبت به باری است که جا به جا میکنند،ضمن اینکه وسایل خودروها نیز در این مدت به شدت گران شده است."
به گفته این فرد مطلع، کرایه تانکرداران بین شهری از اواسط مهرماه ۲۲ درصد افزایش یافته است، اما بقیه کالاها نیز گران شده است، او اضافه کرد: "با افزایش کرایه تانکرها قیمت یک جفت لاستیک که پیش از آن ۲ میلیون تومان بود درحال حاضر به ۴ میلیون تومان افزایش یافته است.همچنین سهمیه سوخت تریلیها نیز از مهرماه کم شده است و در پی اعتراض به این کاهش گفته شده که هر کس بیش از حد تعیین شده نیاز دارد، آزاد بزند."
در همین حال یک شاهد عینی به بیبیسی فارسی گفت: "در طول اعتصاب تانکرداران صفهای طولانی در پمپ بنزین تشکیل شده و شهر به شکل کامل فلج شده بود. با پایان اعتصاب هنوز صفهای طولانی مقابل پمپ بنزینها وجود دارد و مردم به شدت نگران هستند."
اما در مقابل این اظهارنظرها یک شاهد دیگر عنوان کرده که "این اعتصاب هیچ تاثیری در شهر نداشته و تنها دلیل شلوغی پمپ بنزینها تعطیلات عید قربان است."
62 کارگر ذوب آهن فولاد زاگرس استان کردستان از کار اخراج شدند
به گزارش 4آبان موکریان به نقل از منابع محلی، نمایندگان این کارگران عصر چهارشنبه با حضور در استانداری کردستان با مسئولان استانداری و مدیرکل تامین اجتماعی کردستان دیدار کردند.
در این دیدار کارگران به مشکلات پیش آمده برای این کارخانه اظهار داشتند: متاسفانه بعد از چند سال کار و تلاش کارگران کارخانه فولاد زاگرس کردستان در شهرستان قروه که از 10 سال تا 15 سال سابقه کاری داشته اند، به دلیل سیاستهای نادرست مدیران و مسئولان غیر متخصص از کار اخراج شده اند و تاکنون کسی پاسخگوی این مشکلات نبوده است.
این کارگران تصریح کردند: مدیریت جدید این کارخانه با جذب نیروهای غیر بومی که تعداد آنها به بیش از 100 نفر میرسد، به کارگران قدیمی شاغل خود گفته است سر کار حاضر نشوند.
آنها ادامه دادند: کارخانهای با این عظمت که با تلاش و کوشش متخصصان و کارگران رونق گرفته است هم اکنون با اخراج 60 نفر رو به نابودی و ورشکستگی رفته و ما از مسئولان میخواهیم قبل از اینکه این واحد نیز بطور جدیتری دچار مشکل شود بداد کارخانه و کارگران آن برسند.
این کارگران با بیان اینکه شرایط سختی کار نیز در این کارخانه رعایت نمی شود، افزودند: نبود تجهیزات و ایمنسازی محیط کار عامل بروز بیماریهای ریوی شده و در مواردی پیمانکار کارگران بیمار را اخراج کرده و سایر کارگران بیمار از ترس اخراج بیماری را تحمل میکنند.
همچنین 25 نفر از کارگرانی که در لیست اخراج قرار دارند، پیش از این دچار حوادث ناشی از کار شدهاند اما با این حال مدیران کارخانه حاضر به تمدید قرارداد آنها نیستند.
به گفته این کارگران مدیر عامل جدید حتی یکی از کارکنان قبلی را که اخراج شده بود بر سرکار آورده است که این فرد ادعا میکند تمامی تصمیمات در کارخانه توسط وی گرفته میشود.
آنها میگویند: تعداد کارکنان این کارخانه در مجموع 370 نفر است که در زمان مدیرعامل قبلی از امکاناتی نظیر سبد کالا برخوردار بودند که در زمان مدیرعامل جدید قطع شده است.
در پایان این جلسه قرار بر این شد که مسئولان استانداری در طول یک هفته به بررسی مسائل پیش آمده بپردازند.
کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس که از سال ۱۳۸۲ به بهره برداری رسیده و بزرگترین پروژه صنعتی کردستان نام گرفته، با تولید سالانه هفت هزار تن چدن خام و اشتغال۳۵۰ کارگر از دو ماه گذشته تولید خود را متوقف کرده است
کسی پاسخگوی بی حقوقی های تحمیل شده بر کارگران شهرداری برازجان نیست
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران شهرداری برازجان در اعتراض به بی حقوقی خود بارها دست به اعتصاب و اعتراض زده اند اما علیرغم وعده هایی که به این کارگران داده شده است تاکنون هیچیک از مطالبات آنان بر آورده نشده است. این کارگران میگویند برای رسیدن به خواست هایمان از شورای شهر برازجان تا نماینده مردم دشستان را در جریان گذشته ایم و بارها نیز دست به اعتراض و اعتصاب زده ایم اما هیچکس پاسخگوی ما نیست و اقدامی برای حل مشکلات ما صورت نمیگیرد.
اهم بی حقوقی هایی که این کارگران با آن مواجه اند و آنرا به اتحادیه آزاد کارگران ایران ارسال کرده اند به شرح زیر است.
1-سهل انگاری و قانون گریزی واحد اداری، مالی شهرداری برازجان در رابطه با عدم پرداخت مطالبات کارگران
2- 7 درصد بیمه سهم کارگران از مبلغ اضافه کاری کم میشود ولی به حساب تامین اجتماعی واریز نمیگردد
3-عدم تامین لباس کار کارگران
4- عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار
5- عدم پرداخت ما بالتفاوت حقوق به مدت 8 ماه از تاریخ 1/12/90 تا 31/7/91 که بعضی از کارگران از سال 87 تاکنون ما بالتفاوت حقوق خود را دریافت نکرده اند
6- عدم پرداخت اضافه کاری از تاریخ1/12/90 تا 31/7/91
7-کسر مالیات از اضافه کاری کارگران و عدم پرداخت آن به اداره دارایی
8- عدم پرداخت 60 ساعت اضافه کاری تشویقی که مازاد بر اضافه کاری 120 ساعتی است که مدیر واحد گزارش میدهد. این 60 ساعت اضافه کاری طبق پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه مشمول کلیه پرسنل اداری و کارگری می باشد و از مورخه 2/2/87 تاکنون به کارگران شهرداری برازجان پرداخت نشده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – چهارم آبانماه 1391
اعتراض کارگران اخراج شده در پروژه های دو سد " آناهیتا و قشلاق تپه"ی شهرستان کنگاور به عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشته
به گزارش4آبان کُردپا، احداث پروژهی دو سد آناهیتا(کبوترلانه) و"قشلاق تپه"در شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه به علت عدم مدبریت درست و کمی بودجه متوقف و کارگران آن اخراج شدند.
بنابهمین گزارش، احداث پروژهی دو سد آناهیتا(کبوتر لانه) و"قشلاق تپه" در کنگاور از شهرستانهای استان کرمانشاه از سال 1391 به علت عدم پرداخت اعتبارات مالی از سوی وزارت نیرو و نبود مدیریت صحیح، متوقف شده است.
این گزارش حاکیست،جمعی از کارگران اخراج شدهی سد آناهیتا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشتهی خود دست به اعتصاب زده و خواستار حقوق معوقه هستند.
سد آناهیتا در 10 کیلومتری غرب شهر کنگاور و شهر صحنه واقع شده است و از سال 1389به دنبال مشکلات زیادی که برای تأمین آب آشامیدنی و همچنین آب کشاورزی وجود داشت آغاز به بکارکرد و تصمیم بر این است سال 1392به بهربرداری برسد.
پروژه"قشلاق تپه"هم که در اطراف شهر صحنه ساخته می شود به علت کمی بودجه متوقف شده است.
تعطیلی کارخانه آجر سفال سرخه وبیکاری ۶۰ کارگر آن با سه ماه حقوق معوقه
به گزارش مورخ4آبان ایلنا، واحد تولیدی کننده آجر سفال سرخه تعطیل شد و ۶۰ کارگر آن با سه ماه حقوق معوقه بیکار شدند.
بنا بهمین گزارش،اغلب كارگران این واحد تولیدی بیش از ۷ سال سابقه كار دارند كه با دست دادن شغل، یافتن شغل جدید برای آنان بسیار مشكل است.
مرگ کارگرجوان در عمق چاه
به گزارش4آبان پایگاه خبری 125، دیشب کارگرمقنی 25 ساله ای در داخل آشپزخانه یک ساختمان در خیابان مرتضوی کوچه زابلی مشغول حفر چاه جدید بود که بر اثر ترکیدن چاه فاضلاب مجاور و جاری شدن فاضلاب آن به درون چاه جدید این کارگر در عمق 30متری چاه در میان آب و فاضلاب مدفون شدوجانش را ازدست داد.
مرگ دو کولبر در منطقهی قطور استان آذربایجانغربی
به گزارش4آبان کُردپا، شب گذشته نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران دو کولبر کُرد را در منطقهی قطور استان آذربایجانغربی با شلیک مستقیم کشتند.
براساس این گزارش، شامگاه روز گذشته سوم آبانماه دو شهروند کُرد به نامهای "جبرئیل و میکائیل محمدپور" فرزند عباس که در مناطق مرزی شهرستان خوی مشغول کولبری بودند هدف تیراندازی مأموران انتظامی حکومت اسلامی ایران قرار گرفته و از دم جان خود را از دست دادند.
این دو برادر کولبر از اهالی روستای "هستهجوک" از توابع بخش قطور میباشند که اجساد آنان امروز به پزشکی قانونی ارومیه انتقال داده شد.
آتش سوزی خانه های چادری زلزله زدگان ارسباران وسوختن دستمزدکارگران ساکن این چادرها
به گزارش4آبان مهر،سه چادر در مناطق زلزله زده پس از گذشت 74 روز از وقوع زمین لرزه برای بار چهارم طعمه حریق شدند.
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر ، سه چادر در روستای "ملالار" از توابع شهرستان اهر بامداد امروز پنجشنبه آتش گرفت و وسایل و مقداری پول به مبلغی بالغ بر سه میلیون تومان دستمزد کارگران که در این چادرها نگهداری می شد ، طعمه حریق شدند.
اعتصاب کارکنان راه آهن فرانسه
به گزارش25اکتبریورونیوز، کارکنان بخش حمل و نقل عمومی و راه آهن فرانسه روز پنجشنبه دست به اعتصاب زدند.
به گفته شرکت راه آهن فرانسه حرکت شش قطار از ده قطار سریع السیر مختل نخواهد شد.
این اعتصاب که از سوی چهار سندیکا سازماندهی شده است تا روز جمعه صبح ادامه دارد.
سرنوشت نامعلوم ۸ هزار کارگرشرکت پژو- سیتروئن
به گزارش25اکتبریورونیوز، پژوسیتروئن درصدد تعطیلی واحد تولیدی «اولنه» خود است، تصمیمی که باعث بیکار شدن ۸ هزار نفر خواهد شد. بیتردید، کارکنان به این تصمیم معترضند و اتحادیه کارگری و حتی دولت فرانسه درصدد یافتن راهکاری برای جلوگیری از بیکارشدن هزاران کارگران هستند.
ژان پیر مرسیر، رئیس اتحادیه کارگری واحد «اولنه» پژوسیتروئن: «با شرکتی مواجهم که سرسخت است و مدیریتی که حاضر به کوتاه آمدن نیست. اما بسیار خرسندیم چرا که امروز به کمک کارگران موفق شدیم اولین امتیاز مهم خود را بدست آوریم.»
دولت سوسیالیست فرانسه به مدت سه سال وامهای پژوسیتروئن را تا سقف هفت میلیارد یورو ضمانت کند.
«فیلپ وران»، مدیر عامل پژوسیتروئن می گوید:« واحد اولنه تعطیل خواهد شد و ۸ هزار شغل از این تعطیلی تاثیر خواهد پذیرفت اما همانگونه که از ابتداء گفتهایم اهم تلاش ما در کاستن از تاثیرات اجتماعی حاصله از این تعطیلی است.»
با همه این اوصاف مذاکرات سه جانبه اتحادیه کارگری، شرکت پژوسیتروئن و دولت سوسیالیست فرانسه عصر امروز ادامه مییابد، هرچند مدیر شرکت میگوید این فقط یک دیدار خواهد بود و نه یک مذاکره.
چهارم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com