ایلنا - سنندج: طلاق در سالهای اخیر به یک معضل مهم اجتماعی تبدیل شده است و متاسفانه روز به روز افزایش مییابد و این پدیده در استان کردستان نیز بیشتر از سایر نقاط کشور شایع شده است.
به گزارش ایلنا، استان کردستان با جمعیت یک و نیم میلیون نفری خود، طی چندسال گذشته در زمینه طلاق همیشه یک استان در ردیف پایین قلمداد میشد ولی اگر میزان طلاقهای صورت گرفته را طی شش ماه نخست سال با توجه به جمعیت استان بررسی کنیم متوجه این موضوع میشویم که زنگ خطر در این استان به صدا درآمده است.
طلاق آسیبی جدی و بعضا جبران ناپذیر برای خانوادهها، فرد و جامعه است که آسیبهای ناشی از آن در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در اجتماع مشاهده شده است.
رشد۲. ۶۴درصدی طلاق و کاهش ۹. ۹درصدی ازدواج درکردستان
مدیر کل ثبت احوال استان کردستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در سنندج از افزایش 2/64 درصدی طلاق و کاهش ۹. ۹ درصدی ازدواج در استان طی ۶ ماهه اول سال جاری در استان خبر داد.
عبدالله خسرویزاده اظهار داشت: بنابر گزارشات بدست آمده، تعداد هزار و ۵۵۲ واقعه طلاق در شش ماهه اول سال ۹۱ در سطح استان به ثبت رسیده که این رقم در قیاس با مدت مشابه سال قبل که هزار و۵۱۲ مورد بوده، 2/64 درصد افزایش داشته است.
خسرویزاده همچنین با اشاره به اینکه در نیمه نخست سال جاری نه هزار و ۱۵۵ ازدواج در استان ثبت شده است، اضافه کرد: این تعداد نیز در مقاسیه با مدت مشابه سال گذشته که ده هزار و ۱۶۵ فقره بود، ۹. ۹درصد کاهش یافته است.
وی افزود: براساس این آمارها، شش هزار و ۲۷۴مورد ازدواج شهری ودوهزار و ۸۸۱ مورد ازدواج روستایی داشتهایم و این در حالی است که طلاق شهری با هزار و ۲۲۶ و طلاق روستایی با ۳۲۶ مورد به ثبت رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه در برابر هر شش فقره ازدواج در استان یک مورد طلاق به ثبت میرسد، افزود: افزایش نرخ طلاق در شهرهای استان طبق آمار بیشتر از روستاها است به طوری که شهرستان سنندج بیشترین آمار طلاق و شهرستان سروآباد کمترین رشد طلاق در استان را داشتهاند.
خسرویزاده میانگین سن ازدواج مردان را ۲۰ تا۲۴ و زنان را ۱۵ تا ۱۹ سال عنوان کرد وگفت: درشش ماه اول سال جاری بیشترین طلاق ثبت شده مردان میانگین گروه سنی ۳۲ سال و زنان ۲۸ سال بوده است.
عمرکوتاه زندگی مشترک زوجین درکردستان
متاسفانه بیش از نیمی از طلاقها در اوایل زندگی اتفاق میافتد که نشان دهنده این است که زوجین و خانوادههای آنان بدون شناخت کافی و آموزشهای مناسب، اقدام به تشکیل خانواده و ازدواج کردهاند.
خسرویزاده در ادامه یادآور شد: با نگاهی به وضعیت آمار تعداد طلاقهای ثبت شده برحسب طول مدت ازدواج طی شش ماه گذشته امسال مشاهده میشود که بیشترین فراوانی طلاق ثبت شده (یعنی ۲۵ درصد) مربوط به زوجینی است که طول زندگی مشترک آنها کمتر از یک سال بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت طلاق در حال حاضر در استان به گونهای است که اگر تلاش جدی برای کاهش این روند و متوقف کردن آن صورت نگیرد، روند رو به افزایش آن ادامه یافته و نگرانیها را در این زمینه بیشتر خواهد کرد.
بسیاری از کارشناسان در ایران دلایلی چون عدم شناخت کافی زوج از یکدیگر، دخالت خانواده، توقعات نامعقول دو طرف از هم، عدم وفاداری، اعتیاد، مشکلات عاطفی، مشکلات اقتصادی، کوتاه بودن مدت آشنایی، تفاوت راههای آشنایی دو طرف، عدم روحیه سازش پذیری با مشکلات و از همه بیشتر بیکاری و مشکلات اقتصادی را به عنوان عوامل مهم افزایش آمار طلاق بر شمردهاند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد