logo





اخباروگزارشات کارگری۲۸ و ۲۹مهرماه۱۳۹۱

يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۱ - ۲۱ اکتبر ۲۰۱۲

اخباروگزارشات کارگری۲۸ مهرماه۱۳۹۱

- بر کارگران کارخانجات نورد و پروفیل ساوه چه میگذرد؟
- عدم پرداخت 18ماه حقوق ومزایای کارگران کارخانه نیرو رسانی برق فارس
- جزئیات مستند پرونده 2 ساله بیکاری/ کاهش 600 هزار شاغل در پایتخت
- کارگری جوان زیر آوار جان باخت
- یورش پلیس یونان به تظاهرات مردم یونان با گازاشک آور
- تظاهرات گسترده در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی اسپانیا

بر کارگران کارخانجات نورد و پروفیل ساوه چه میگذرد؟

مسافرانی که از جاده پر ترافیک و قدیمی ساوه به اراک یا اصفهان عبور میکنند در سه کیلومتری شهر ساوه چند هزار متر نرده های شکیل، دو پست نگهبانی با سر در کارخانجات نورد و پروفیل ساوه و یک ساختمان چهار طبقه بسیار بزرگ و مجهز را در سمت چپ جاده خواهند دید. این مسافران که به احتمال زیاد برند معروف لوله و پروفیل ساوه در ذهن شان آشناست هرگز نمیتوانند تصور کنند که کارگران این مجموعه با چه درد و رنجی قوطی و پروفیل، لوله های صنعتی و گالوانیزه و قاب در و زهوار و... را تولید و آنرا در اختیار جامعه قرار میدهند.
تقریبا سی و پنج سال پیش این کارخانه با پنج سالن برش و خطوط تولیدی لوله و پروفیل و نزدیک به صدو پنجاه کارگر شروع به کارکرد و به مرور تعداد خطوط تولیدی و کارگرانش اضافه شد. کارگران قدیمی تعریف میکردند که در آن زمان چگونه و با چه مشقاتی آب آشامیدنی تهیه میکردند و در گرمای طاقت فرسا و زمستان سخت چگونه با کمترین امکانات سرمایشی و گرمایشی تولید میکردند و اکثر کارهای خطوط تولیدی و تعمیرات را به علت قدیمی بودن دستگاهها و کمبود ابزار بوسیله دست و نیروی عضلانی انجام میدادند. ایمنی و بهداشتی عملا وجود نداشت اکثر کارگران قدیمی که من از نزدیک دیدم هر یک چند یادگاری از قطع عضو و جراحات عمیق بر سر و صورت داشتند مضاف بر اینکه دسیک کمر و گردن، آرتروز زانو، ضعف شنوایی، تنگی نفس و شکستگی دست و پا با ایجاد خلل در حرکتهای معمول بدن، انجام کارهای محوله را بقدری دشوار میساخت که باعث تشدید سوانح و ضربه پذیری آنان در حین کار میشد. این کارگران در لباس کثیف و مندرس کارگری بیشتر به انسانهای مفلوک و درمانده ای شباهت داشتند که انگار مسخ کار شده بودند و اینطور به نظر میرسید که به غیر از کار چیزی را در زندگی تجربه نکرده بودند. اکثر این کارگران اکنون در قید حیات نیستند و هرگز فرصت نکردند که از حقوق ایام بازنشستگی خود بهره ای ببرند از نظر حقوق و مزایا با توجه به چهار ساعت اضافه کاری همیشگی ( شاید هم بیشتر) دستمزدشان بسیار رقت انگیز بود و خودشان تعریف میکردند که ما در آن زمان تقریبا مجانی کار میکردیم. مجموع دریافتی کارگرانی که به عنوان کوتل گذار، جوشکار، سنگ زن، اپراتور و بسته بند در سال 1368 بین 4 تا 8 هزار تومان بود.
از سال 1370 با تغییر مدیریت، توسعه و گسترش کارخانه در زمینی چند هزار هکتاری و با در اختیار گرفتن دستگاهای مدرن با پست برق 63.5 کیلو وات با ساخت 23 سالن جدید و با بکار گیری هزار و دویست کارگر در دو شیفت 12 ساعته و چهار صد کارگر روز مزد ساختمانی با سرعتی باور نکردنی در کمتر از چند سال به بهره برداری رسید. اما این تکنولوژی مدرن نه تنها برای کارگران آرامش در کار و آسایش در زندگی به همراه نداشت بلکه سرعت و شدت کار دستگاهای مدرن، رنج و عذاب و سختی و استرس در کار، آلایندگی شیمیایی، گردو غبار ذرات فلزی، سروصدای ناهنجار، قطع عضو، مجروح شدن تا کشته شدن در حین کار را برای کارگران به ارمغان آورد و سود سرشارش کارفرما را به حدی چاق کرد که کارخانجاتی در مشهد و کاشان و تهران تا دوبی و آلمان و انگلیس را دایر نمود.
مکانیزم کار در خطوط تولید کارخانجات نورد و پروفیل ساوه استفاده از رولهای فولادی (کویل)از ضخامت 8/0 تا 20 میلیمتر در تناژ 8 تا 18 تن در سایزهای متفاوتی بوسیله دستگاهای عظیم با تیغه های فولادی برش داده میشود تا در خطوط نورد تحت فشار قالبها با محرک DCموتورها به صورت لوله و پروفیل تولید شود. به همین دلیل عبور ورق فولادی با سرعت بیش از 100 در دقیقه از میان قطعات فولادی و قالبها سروصدای بسیار گوش خراش (بیش از 85 دسی بل ) ایجاد میکند. استفاده از آب صابون برای خنک کردن لوله بعد از جوش القایی فرکانس باعث تصاعد گازهای شیمیایی در محیط کار میشود. جدا شدن ذرات فلزی از ورقها در هنگام برش و نورد و گرما و غبار توام با ذرات فلزی، آلاینگی محیط کار را بشدت افزایش میدهد و در این شرایط کارگران باید هر گونه خلل و اشکال در حین کار را رفع و مانع توقف تولید شوند. سرعت و شدت و سختی کار (12 ساعت کار در شیفت شب و روز )، نقص مدیریت صحیح ایمنی و ترس از توقف تولید، چنان فشار جسمی و روانی طاقت فرسایی بر کارگران وارد میکند که هر لحظه آنان را در معرض سوانح ناشی از کار قرار میدهد. در واحدهای پیک لینگ، تست های هیدرواستاتیک و حدیده گالوانیزه وضعیت بمراتب بدتر از این هم است.
در گالوانیزه دمای وان حاوی سرب مذاب و روی بیش از 500 درجه است. بخار سرب حتی از روی پوست جذب بدن میشود و به مرور انسان را دچار اختلال حواس و روان پریش میکند. مواد مذاب به اطراف پراکنده میشوند و کارگران را دچار سوختگی میکنند. بخاری (اسیتم) نیز که برای تمیز کردن داخل لوله های گالوانیزه با فشار زیاد کمپرس میشود همواره برای کارگران خطر ساز میباشد. گرد وغبار سرب و روی، بخار داغ، مذاب گالوانیزه، سر و صدای گوشخراش (بیش از 85 دسی بل) و سختی و شدت کار، زیان آورترین شرایط کاری را برای کارگران در واحد گالوانیزه رقم میزند. در واحد پیک لینگ از فلاکس اسید و آب داغ برای چربی زدایی لوله ها استفاده میکنند و پاشش و بخار این مواد شیمیایی کارگران این واحد را همیشه در معرض خطر قرار میدهد. در واحد برش، کارگری به نام رضا صادقی در حین کار درون غلطک تیغه های فولادی برش قرار گرفت و جسد او را قطعه قطعه بیرون کشیدند. چنان ضربه ایی در حین کار به آذر پیرا در واحد پیک لینگ وارد شد که در آمبولانس جان باخت و به بیمارستان نرسید . دو نفر از کارگران به نامهای والی و خاکی در حین کار دچار برق گرفتگی شدند و در جا جان باختند. سختی کار در واحدهای فنی نظیر تاسیسات، مکانیک، تعمیرات جرثقیل، هیدرولیک و ....دست کمی از واحدهای تولیدی ندارند.
کلیه تعمیرات این دستگاهای عظیم و سنگین از قبیل مکانیکی، جوشکاری، آهنگری و... از سه متر زیر زمین تا ده متر ارتفاع توسط واحدهای تاسیسات و مکانیک انجام میپذیرد. کارگران این بخشها اکثر تعمیرات را روی دستگاهای تولیدی که توام با سرو صدای زیاد و آلایندگی محیطی سالن میباشد انجام میدهند. کمتر نیروی واحد تاسیسات و مکانیک و فنی را میتوان یافت که به عارضه های دسیک کمر، آرتروز، ضعف شنوایی، مشکلات ریوی، شکستگی دست و پا، وارد شدن ضربات شدید به سر و صورت و قطع انگشتان دست و پا، دچار نشده باشند.
تحت چنین شرایطی برای کارگران بود که در سالهای 80 تا 82 کارخانجات نورد و پروفیل ساوه 90 درصد از تولیدات خود را به اروپا و سایر نقاط جهان صادر کرد و اعتباری ملی و جهانی بدست آورد و از این ره گذر کارفرمای کارخانه جایزه بیشترین صادرات غیر نفتی را نیز به خود اختصاص داد. کارگران این همه سود و ثروت و خیر و برکت برای حاج آقا تولید کردند اما حاصل اینهمه تولید ثروت و افتخار ملی و جهانی برای کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه چیزی جز اشک و خون، جسمهای رنجور، بیشترین آمار حوادث ناشی از کار، سکته قلبی و پنج ماه حقوق معوقه و اخراج و بیکاری نبوده است. کارگرانی که با سخت ترین آزمایشهای پزشکی سلامتشان تایید میشود و به استخدام (قرارداد موقت)شرکت پروفیل ساوه در میآیند اما بعد از چندین سال کار سخت و طاقت فرسا که دچار عارضه های مختلفی میشوند قرار داد موقت آنها لغو و اخراج میشوند. پزشک و واحد بهداشت این شرکت نه برای سلامتی و گذاشتن مرهم بر زخم کارگران بلکه برای پرونده سازی پزشکی و اخراج کارگران اقدام مینماید. واحد ایمنی این شرکت نه برای جلوگیری از حوادث و تامین ایمنی در محیط کار، بلکه برای پرونده سازی و مقصر جلوه دادن کارگران در حوادث با جمله همیشگی و معروف "سهل انگاری کارگر باعث حادثه شد" بوجود آمده است. اما کارگران نورد و پروفیل ساوه هیچگاه در مقابل این همه ستم کارفرما ساکت نبودند. در سال 1375 اکثر کارگران در مسجد کارخانه اجتماع کردند و خواهان برپایی شورای کارگری شدند. اداره کار ساوه در مجمع عمومی کارگران حاضر شد و انتخابات برگزار شد و کارگران یازده نماینده خود را انتخاب کردند اما فردا صبح همگی نمایندگان کارگران را اخراج کردند. در سال 1386 نیز در یک کشمکش چند ماهه جهت اجرای قانون کار سخت و زیان آور (بازنشستگی 20 ساله) کارگران با ارسال طوماری با 1200 امضا به اداره کار ساوه خواستار تشکل صنفی کارگران با معرفی دو نفر به عنوان نماینده های خود شدند. اما کارفرما با حمایت اداره کار شهرستان ساوه با اخراج این دو نماینده و بیش از سیصد نفر از کارگران معترض این مطالبه بر حق کارگری را نیز سرکوب کرد.
اما کارگران نورد و پروفیل ساوه هیچگاه ساکت ننشستند و نهایتا موفق شدند تاییدیه کمیته استانی مشاغل سخت وزیان آور را برای اعمال این قانون در کارخانه اخذ کنند. بطوریکه جهت اجرای مراحل نهایی این قانون بیش از دویست نفر از کارگران فرمهای مربوطه را پر کردند با اینحال در حال حاضر با اعمال نفوذ کارفرما و کارشکنی اداره کار شهرستان ساوه، پیگیری مراحل بعدی اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور دچار وقفه شده است و کارفرما برای انتقام جویی از کارگران فشار در محیط کار را بر آنان چندین و چندین برابر کرده است. کارفرمای این کارخانه از طریق جابجایی مداوم محل کار کارگران، تغییر شیفت، قطع اضافه کاری، قطع سختی کار، قطع وام، اخراج و ارعاب و تهدید چنان محیط پلیسی و امنیتی در کارخانه ایجاد کرده است تا کارگران نه تنها از پیگیری مطالبه قانونی خود در مورد مشاغل سخت و زیان آور منصرف شوند بلکه حتی معترض به عدم پرداخت 5 ماه از دستمزدهای خود نیز نشوند.
کل این مجموعه اوضاع و احوال، کارد را به استخوان کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه رسانده است. بدون تردید این کارگران تسلیم شرایط برده وار موجود نخواهند شد و بیش از پیش با اتحاد و همبستگی، دفاع از حقوق انسانی خود را در اولویت قرار خواهند داد.
شاپور احسانی راد نماینده اخرجی کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه و عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران – 28 مهر ماه 1391

عدم پرداخت 18ماه حقوق ومزایای کارگران کارخانه نیرو رسانی برق فارس

براساس گزارشات منتشره، پس از واگذاری کارخانه نیرو رسانی برق فارس درسال85به بخش خصوصی کارگران بامشکلات فراوانی روبرو شده اندازجمله حدود 18ماه است که حقوق و مزایاشان را دریافت نکرده اند.علاوه براین حق بیمه آنها نیز پرداخت نشده‌ است و پرداخت حق بیمه آنها منوط به کسر از حقوق شان است.
این کارگران بارها مقابل استانداری فارس و دفتر امام جمعه استان تجمع کرده‌اند، اما هیچ جواب‌قانع کننده ای دریافت نکرده‌اند.
تعدادی از این کارگران با داشتن 20 تا 25 سال سابقه خدمت اما متاسفانه نه بازنشسته شده‌اند و نه مشغول کار هستند و درحال حاضردر بلاتکلیفی بسرمی برند.

جزئیات مستند پرونده 2 ساله بیکاری/ کاهش 600 هزار شاغل در پایتخت

به گزارش مهربتاریخ28مهر،در حالی که دولت مدعی ایجاد چندمیلیون فرصت جدید شغلی در سال‌های اخیر است، اما از تعداد بیکاران کشور در فاصله سال‌های 89 تا پایان 90 تنها 340هزارنفر کاسته شد و البته 487هزار نفر از جمعیت فعال کشور نیز کاهش یافت!
براساس این گزارش،بررسی آمار رسمی مربوط به وضعیت اشتغال و بیکاری کشور در دو سال 89 و 90 نشان می دهد که تعداد شاغلان کشور از 20 میلیون و 656 هزار و 693 نفر سال 89 به 20 میلیون و 510 هزار و 25 نفر در سال 90 رسیده که این میزان نشان دهنده کاهش 146هزار و 668 نفری اشتغال از سال 89 تا 90 است که احتمالا این آمار به جمع بیکاران کشور پیوسته اند.
بر پایه این گزارش، در حالی که از جمعیت شاغل سال 90 کشور کاسته شده است، آمارها جمعیت فعال کشور در سال 90 را به نسبت 23 میلیون و 875 هزار و 23 نفر سال 89، 23 میلیون و 387 هزار و 633 نفر نشان می دهد که کاهش جمعیت فعال در فاصله سال های 89 و 90 به روایت آمارها، 487 هزار و 390 نفر است.
کاهش 487هزار نفر جمعیت فعال
اغلب کارشناسان بازار کار و فعالان حوزه اشتغال، کاهش تعداد جمعیت فعال کشور را ریزش نیروی کار و اخراج افراد از بنگاه ها و واحدهای تولیدی و به عبارتی تعدیل نیرو معنا می کنند، اما برخی مقامات دولتی می گویند ممکن است بخشی از جمعیت فعال تصمیم بگیرد برای مدتی از جستجوی شغل به دلیل ادامه تحصیل انصراف دهد و یا در مورد زنان انصراف کلی از ورود به بازار کار اتفاق بیافتد.
باید گفت در حالی که دولت در سال های اخیر تبلیغات فراوانی را در زمینه ایجاد میلیون ها فرصت شغلی جدید در کشور داشته است و این آمارها به 2.5 میلیون فرصت شغلی در یکسال نیز رسیده، اما تعداد بیکاران کشور در فاصله سال 89 تا 90 از 3 میلیون و 218 هزار و 329 نفر به 2 میلیون و 877 هزار و 608 نفر رسیده که این آمار رسمی تنها نشان دهنده کاهش 340 هزار و 721 نفر بیکار است!
هرچند مقامات دولتی به تازگی عنوان کردند که بخش بیشتر مشاغل میلیونی سال های اخیر که به عنوان عملکرد دولت در حوزه بازار کار مطرح است مربوط به حفظ اشتغال موجود و یا جا به جایی نیروها در بازار کار است؛ اما با این حال، 340 هزار کاهش تعداد بیکاران نمی تواند مستندات کافی در نشان دادن تزریق میلیون ها فرصت شغلی جدید به بازار کار در اختیار قرار دهد.
دلایل دولت برای نامحسوس بودن فعالیت‌های اشتغال‌زایی
یکی از دلایل عمده دولتی ها در قابل ردیابی نبودن اشتغال زایی میلیونی در بازار کار مربوط به این است که آنها معتقدند سالیانه حدود 1 میلیون و 200 هزار متقاضی جدید وارد بازار کار کشور می شود که این میزان به آمارهای بیکاران می افزاید و برای اینکه تاثیر واقعی اقدامات دولت در این حوزه مشاهده شود، سیاست های اشتغال زایی باید چند سال پیاپی دنبال شود.
همچنین باقی ماندن متولدین دهه 60 و وفور تقاضا برای کار از سوی کارجویان دهه شصتی به عنوان دیگر دیلی دولتی ها در این حوزه مطرح و قابل توجه است. با این حال افزایش دوباره تعداد بیکاران از 2 میلیون و 800 هزار نفر سال 90 به بیش از 3 میلیون نفر در بهار سال جاری؛ قابل تامل و نشان از ادامه بحران بیکاری جوانان است.
بررسی جداول آماری و مستندات استان ها در دو سال 89 و 90 نشان می دهد که تجمع اصلی بیکاران کشور در سال 89 مربوط به استان های اصفهان با 259 هزار 893 نفر بیکار، تهران با 679 هزار و 891 نفر، خراسان رضوی 216 هزار و 948 نفر، خوزستان با 203 هزار و 130 نفر و فارس با 297 هزار و 613 نفر بوده است.
تجمع بیکاران در کجاست؟
مقایسه وضعیت استان های بیکار از سال 89 به 90 نیز نشان می دهد که تغییراتی در وضعیت تعداد بیکاران استان ها ایجاد شده و در اصفهان تعداد بیکاران با اندکی کاهش به 221 هزار و 28 نفر رسیده و در تهران نیز با کاهش بهتری به 447 هزار و 510 نفر رسید، ولی در استان فارس هنوز هم تعداد بیکاران بالا است و در پایان سال 90 به 272 هزار و 702 نفر رسید.
استان های ایلام با 27 هزار و 962 نفر بیکار در سال 89 به همراه استان های خراسان جنوبی با 18 هزار و 231 نفر، خراسان شمالی با 16 هزار و 680 نفر، سمنان با 20 هزار و 652 نفر، کهکیلویه و بویراحمد با 20 هزار و 469 نفر و یزد با 29 هزار و 102 نفر بیکار؛ بهترین وضعیت را در جدول بیکاران استان های کشور داشته اند.
این وضعیت در سال 90 نشان می دهد که در این سال نیز استان ایلام با 27 هزار و 636 نفر بیکار، بوشهر با 28 هزار و 786 نفر، خراسان جنوبی 16 هزار و 873 نفر، زنجان با 28 هزار و 684 نفر، سمنان با 17 هزار و 53 نفر، کهکیلویه و بویراحمد 22 هزار و 274 نفر و یزد با 18 هزار و 82 نفر بیکار؛ بهترین وضعیت را در بین 31 استان کشور داشته اند.

کارگری جوان زیر آوار جان باخت

به گزارش 28مهر پایگاه خبری 125،تخریب غیر اصولی ساختمان قدیمی بار دیگر حادثه‌ای مرگبار را رقم زد و موجب مرگ کارگری جوان در جریان عملیات تخریب ساختمانی در خیابان اقدسیه خیابان فیروز شد.
به گفته بهمن رضایی نیا فرمانده آتش نشانان اعزامی، در محل مشاهده کردیم که کارگر 18 ساله‌ای از اتباع افغانستان درکنار راه پله در زیر آوار مدفون شده بود.
وی افزود: بنابه اظهار شاهدین، قبل از وقوع این حادثه چند تن از کارگران سرگرم تخریب ساختمان دو طبقه قدیمی بودند که ناگهان بخشی از این ساختمان فروریخت و یکی از کارگران بنام صحبت اله-غ 18 ساله در زیر آوار ویکی از تیر آهن های سقف گرفتار شد.
این فرمانده آتش نشانی علت بروز این حادثه را رعایت نکردن اصول ایمنی در هنگام تخریب ساختمان و در نتیجه ریزش آن ذکر کرد.

یورش پلیس یونان به تظاهرات مردم یونان با گازاشک آور

به گزارش19اکتبریورونیوز،تظاهرات مردم یونان در اعتراض به سیاست های سختگیرانه اقتصادی در شهر آتن به خشونت کشیده شد.
نیروهای پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان که شمار آنها حدود چهل هزار نفر تخمین زده شده است، اقدام به استفاده از گاز اشک آور کردند.
این تظاهرات که در آستانه نشست رهبران اروپایی در بروکسل انجام شد، یکی از خشن ترین اعتراض های مردم یونان در چند هفته اخیر است.
یکی از متعرضان با اشاره به نشست رهبران اروپایی می گوید: «هیچ کارگری در یونان نیست که زندگی اش بدتر نشده باشد. ما دیگر به آنها اطمینان نداریم، آنها از هر سو به ما فشار می آورند.»
معترض دیگری می افزاید: «امیدوارم آنها ما را ببینند. به آنها می گوییم که واکنش نشان می دهیم و اجازه نخواهیم داد که این اقدامات علیه کارگرها انجام شود.»

تظاهرات و اعتصاب چهار روزه مردم یونان به دعوت اتحادیه های عمده کارگری این کشور انجام می شود.
فرودگاهها، بنادر و وسایط نقلیه عمومی نیز از اعتصاب در امان نمانده اند. در فرودگاه آتن تمام پروازها به دلیل اعتراض کارکنان لغو شده اند.

تظاهرات گسترده در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی اسپانیا

به گزارش19اکتبریورونیوز،مادرید، پایتخت اسپانیا، برای سومین روز پیاپی شاهد برگزاری تظاهراتی گسترده بود. هزاران آموزگار، دانشجو، دانش آموز و والدین آن‌ها، روز پنجشنبه در اعتراض به تدابیر ریاضتی دولت و اصلاحات نظام آموزشی این کشور راهپیمایی کردند و خواستار استعفای وزیرعلوم و آموزش پرورش شدند.
دبیر کل اتحادیه دانشجویان گفت: «[در این روز‌ها] بیش از سه میلیون جوان به خیابانها ریختند تا به نحوِ دمکراتیک مخالفتشان را با حزب حاکم نشان دهند و بگویند اجازه نخواهند داد دولت نظام آموزشی را نابود کند.»
دولت ماریانو راخوی در ادامه تدابیر سختگیرانه، از ابتدای سال جدید تحصیلی، مالیات بر ارزش افزوده تمامی کلا‌ها از جمله لوازم تحریر را که پیش‌تر تنها ۴ درصد بود به ۲۱ درصد افزایش داد.
علاوه بر این، وزارت آموزش و پرورش برای کاهش هزینه‌های خود، بخش اعظم کمک‌های مالی و بورس‌های تحصیلی دانشجویان را لغو کرد و لایحه حذف سه هزار فرصت شغلی آموزگاران را به اجرا گذاشت.
بیست وهشتم مهرماه1391

*****************

اخباروگزارشات کارگری29مهرماه1391

- علی نجاتی امروز محاکمه شد
تلاش برای پرونده سازی جدید علیه علی نجاتی را قویا محکوم میکنیم
- بازپرسی علی نجاتی در شعبه 2 دادگاه انقلاب شوش
- محرمیت کارگران بوشهری ازحق بدی آب وهوا
- كارگران مطب‌خانه‌های سیستان وبلوچستان از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردارند
- فیلم خیابانی کارگران فصلی اصفهان
- طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن «کک خیز» پرداخت نمی‌شود
- بانک ‌مرکزی اعلام کرد:نرخ تورم شهریور ماه 24 درصد
- مرگ جانگدازچهارکارگردرتهران
- بریتانیا؛ تظاهرات گسترده علیه تدابیر ریاضت اقتصادی

علی نجاتی امروز محاکمه شد
تلاش برای پرونده سازی جدید علیه علی نجاتی را قویا محکوم میکنیم

امروز شنبه 29 مهر ماه، علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بر اساس احضاریه ای که سه روز پیش به وی ابلاغ شده بود در شعبه اول دادیاری دادگستری شهرستان شوش حاضر شد.
در این دادگاه به علی نجاتی اعلام شد شما بر اساس مستندات سی دی ایی که بر روی پرونده همسرتان است سال گذشته به کردستان رفته و در آنجا سخنرانی کرده و ترانه حماسی و تحریک کننده "دایه دایه وقت جنگه" را خوانده اید. علی نجاتی نیز اعلام کرد ما در یک جمع بزرگ خانوادگی حضور داشتیم و در چنین جمع هایی طبیعی است که آدمها صحبت بکنند یا آواز بخوانند، اینکه جرمی نیست. در ادامه این بازجویی از سوی دادیار شعبه یک دادگستری شهرستان شوش، وی با تعیین وثیقه ده میلیون ریالی برای آزادی علی نجاتی اعلام کرد ما این سی دی را جهت تحقیقات و تکمیل پرونده به دادگستری استان کردستان خواهیم فرستاد و چنانچه دادگستری این استان قصد محاکمه شما را در آنجا نداشته باشد همینجا به پرونده شما رسیدگی خواهیم کرد.
هنوز یک ماه از آزادی علی نجاتی از زندان نگذشته است. اتهامات وارده بر علی نجاتی آنچنان یک بهانه جویی ساده انگارانه است که هیچ چیزی جز تداوم آزار و اذیت این فعال کارگری توجیه گر برگزاری چنین دادگاهی برای وی نیست. این یک پرونده سازی آشکار و ناشیانه بر علیه علی نجاتی است و ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنرا قویا محکوم میکنیم.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام میدارد بر پایی تشکل کارگری و اعتراض کارگران به وضعیت مشقت بار کنونی یکی از پایه ای ترین حقوق انسانی طبقه کارگر ایران است و احضار و محاکمه کارگران معترض به هر بهانه ای، خدشه ای در تلاش و مبارزه ما کارگران در دفاع از زندگی و هستی مان وارد نخواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 29 مهر ماه 1391

بازپرسی علی نجاتی در شعبه 2 دادگاه انقلاب شوش

به گزارش رسیده علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه امروز شنبه 29 مهر در شعبه 2 بازپرسی داگاه انقلاب شوش به اتهام واهی اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با کارگران کردستان و خواندن آواز لری!! مورد بازپرسی قرار گرفت.
بعد از دفاعیات علی نجاتی، بازپرس برای وی قرار کفالت به مبلغ ده میلیون ریال صادر و نامبرده با قید کفالت آزاد گردیده است. این اقدام در حالی صورت گرفته است که بازپرس به وی ابلاغ کرده است که پرونده وی برای بررسی بیشتر به دادگاه انقلاب کردستان در سنندج فرستاده خواهد شد. لازم به ذکر است که علی نجاتی بعد از تحمل یک سال زندان به تازگی در سوم مهرماه 1391 از زندان آزاد شده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک ضمن محکوم کردن احضار نامبرده، چنین اتهاماتی را در راستای فشار بر کارگران و فعالین کارگری می داند و خواهان رفع اتهام از وی و همچنین آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-29 مهر ماه 1391

محرمیت کارگران بوشهری ازحق بدی آب وهوا

شایسته نیست کارگرانی که در گرمای طاقت فرسای تابستان در استان به فعالیت های بدنی مشغول بوده و سلامتی خود را در معرض خطر قرار می دهند، اینگونه مورد بی مهری قرار گیرند.
به گزارش 29مهربوشهرنیوز،فوق العاده بدی آب و هوا مدتی است از فیش حقوقی کارکنان دولت در استان بوشهر حذف شده و همین موضوع نگرانی هایی در بین کارمندان به وجود آورده است.
اما زمانی این مشکل حادتر و البته نگران کننده تر می شود که بدانیم کارگران بوشهری علی رغم انجام فعالیت بدنی در گرمای طاقت فرسای تابستان از این حق محروم بوده و ریالی از بابت کارکردن در شرایط سخت به آن ها تعلق نمی گیرد.
با نگاهی بر فعالیت بدنی کارگران بوشهری در برخی شرکت ها به خصوص کارخانجات استان مشاهده می شود که این کارگران برای به دست آوردن لقمه ای حلال با سلامتی و جان خود بازی کرده و این مهم وظیفه دولت را برای جبران زحمات تلاش های کارگران بیش از پیش سنگین می کند.
چه بسا اگر کارگران استان در گرمای تابستان کار را رها کرده و حاضر به انجام آن نباشند چرخ های تولید و صنعت استان بوشهر که یکی از استان های مهم و تولیدکننده کشور به شمار می آید خواهد ایستاد و این موضوع چندان خوشایند نیست.
كارگران مطب‌خانه‌های سیستان وبلوچستان از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردارند
از آنجایی که در استان سیستان و بلوچستان کارخانه‌های صنعتی برزگ و فعال یک پدیده نادر تلقی می‌شود بیشتر کارگران در واحدهای صنفی کوچک مشغول به کار هستند و عموم کارفرمایان این واحد‌ها نیز با بهانه قراردادن وضع نامطلوب اقتصادی از پرداخت مطالبات کامل کارگران خود خودداری می‌کنند.
به گزارش29مهرایلنا،در استان سیستان وبلوچستان دستمزد بیشتر کسانی که در مطب خانه (مطب پزشکان) کار می‌کنند ۲۰ تا ۵۰ درصد کمتر از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار است وبرای بیشتر این افراد از سوی کارفرما حداکثر ماهانه ۱۵ روز حق بیمه رد می‌شود .به این ترتیب كارگران «مطب‌خانه‌ها» از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردار می‌شوند.
براساس این گزارش،کارکنان مطب خانه‌ها زنان و مردان کارگری هستند که برای تامین معاش خانواده خود در مطب پزشکان به انجام کارهای توامانی چون منشی‌گری و نظافت مشغول هستند، گفت: متاسفانه این پدیده به یک عرف جاری در استان تبدیل شده است.
از آنجایی که در استان سیستان و بلوچستان کارخانه‌های صنعتی برزگ و فعال یک پدیده نادر تلقی می‌شود بیشتر کارگران در واحدهای صنفی کوچک مشغول به کار هستند و عموم کارفرمایان این واحد‌ها نیز با بهانه قراردادن وضع نامطلوب اقتصادی از پرداخت مطالبات کامل کارگران خود خودداری می‌کنند.

فیلم خیابانی کارگران فصلی اصفهان

اینجا میدان است، میدان قراردادهای نانوشته میدان کارگران فصلی، کشاورزان دیروز و کارگران بیکار امروز، اینجا میدان است با کلی آدم‌هایی که در سرما و گرما منتظرند و گویی اکنون خزان کارگران فصلی فرا رسیده است.
همیشه او را می بینی، همیشه کلاه بافتنی خاک گرفته بر سر دارد، همیشه با یک سطل و کلی طناب سر میدان احمد آباد با انبوهی مثل خودش منتظر است. پشتش کمی خمیده و پیرهن و شلوارش کهنه و گاهی سوراخ است. پوستش آفتاب سوخته و دهانش بدون دندان است. همیشه اخم کرده و گاهی٬ انگار که با خودش حرف بزند ٬ سرش را بالا وپائین تکان می دهد. بند بند انگشتانش محکم و بزرگ و پینه بسته است.انگشتانش آدم را یاد زمینهای گندم می اندازد یا برنج شاید. همه چیزش به یک کشاورز زحمت کش آفتاب خورده می ماند."کارگر نمی خواهید؟"این دیالوگ معروف مش حسین است کسی که هیچکس حال و حوصله اش را ندارد.پیرمرد را کمتر کسی به حساب می آورد. نه دعایت می کند نه التماس.
رضا اما اخم کرده و عصبانی است: "زندگیمان در همین میدان است، نه مرخصی داریم، نه از عیدی و پاداش خبری هست، هر روز هم که کار نکنی، مزد نداری، بیمه هم که نیستیم، الان هشت سال است که کارگری می کنم .به هزار امید و آرزو زمین فروختیم آمدیم اینجا .آمدیم شهر.رضا ساده و بی ریا است. بدون حاشیه در حاشیه زندگی می کند. اهل کوهپایه است و وقتی تکه زمین پدریش را فروخته ،وقتی زمینشان تشنه شده بقچه اش را زده زیر بغل آمده اینجا تا به نوایی برسد.حالا سه تا بچه قد و نیم قد دارد. کارگران ساختمانی همه همینطورند از سن پایینشان گرفته تا پیرمرد.همه این کارگران به نوعی فصلی و دست به دامان طبیعت هستند.
علی فرهمند اهل کرمان است، دیپلم دارد و پنج سالی می شود که ساکن همین میدان شده تا کاری گیر بیاورد.خانه اش حوالی حصه است در هفته خیلی نصیبش نمی شود اما همین نان بخور و نمیر برای اهل خانه بس است به کم قانعند.
خانواده اش با او زندگی نمی کنند، نه می تواند نه می خواهد آنها دربه در شهر شوند.زیرلب به خودش لعنت می فرستد: از صبح تا شب کارمان همین است. او هم یک کارگر ساختمانی است نه بیمه دارد و نه حقوقی که بتواند پشتوانه اش باشد.
بقیه اوضاعشان بهتر نیست ابراهیم اهل جنوب است، این را از لهجه اش خوب متوجه می شوی گرم و داغ زده می گوید: انگار ما در آمار هیچ دستگاهی نمی گنجیم اصلا انگار همه با ما قهرند.ما کارگرانی هستیم که به هیچ دل بسته هستیم همین.
برای کارگران ساختمانی و فصلی نه قانونی هست نه آیین نامه ای، کارفرما است که قانون را مشخص می کند او رنج قیمت را بر اساس روزمزدی و نیروی بدنی کارگران مشخص می کند.
آنها زندگی می کنند برای کار، خواب اول صبح وقت خروس خوان تقریبا برای آنها حکم رویا دارد آنها جمع می شوند تا انتخاب شوند و زمان را با قدمهایشان می شمارند تا صبح غروب شود و شاید در این ثانیه ها و دقیقه ها هیچکس سراغی نگیرد نه کسی که نیاز به ساختمان دارد نه کسی که عمله بخواهد برای سیمان کاری و ...
به پاتوق کارگران که پا بگذاری همه این دردها مثل یک فیلم خیابانی برایت اکران می شود.دغدغه این کارگران تنها یک لقمه نان است و بس شاید این شده تمام زندگی کارگرانی که خود را به سرنوشت سپرده اند.
با اینکه مدیر کل تامین اجتماعی استان اصفهان چندی پیش از بیمه کارگران ساختمانی در استان اصفهان سخن گفته بود اما در همین رابطه حاج رسولیها رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با اظهار نظر در مورد این افراد گفت: بیمه این کارگران امکانپذیر نیست.
بر اساس ماده 41 قانون کار، شورای عالی کار موظف است، بر اساس درصد تورم سالانه اعلام شده توسط بانک مرکزی، حقوق کارگران را افزایش دهد.
اما این اتفاق نادر می افتد و به همین خاطر شک و شبه پیش می آید و همین جاست که این قانون زیر سوال می رود واقعیاتی که مربوط به دستمزدهای این کارگران می شود و بی عدالتیهایی که در کارگاههای زیرزمینی و غیر رسمی اتفاق می افتد.
منبع:مهر-29مهر-بخش هایی ازیک گزارش

طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن «کک خیز» پرداخت نمی‌شود

ایلنابتاریخ29مهرطی گزارشی ، از طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران از مسئولان این معدن خبر داد.
این گزارش حاکیست،کارگران معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران، نزدیک به ۲ سال است که با مراجعه به وزارت کار و دادگستری به دنبال وصول طلب ۱۰۱ میلیونی خود از مسئولان شرکت هستند.
درهمین رابطه،مسئولان وزارت کار و دادگستری اعلام کرده‌اند به دلیل عدم وجود اعتبار و نقدینگی شرکت کک خیز، امکان پرداخت این مبلغ به کارگران وجود ندارد.
بنا بهمین گزارش، کارگران این معدن قصد دارند تا با تشکیل یک شرکت تعاونی، این معدن را دوباره راه اندازی کنند.

بانک ‌مرکزی اعلام کرد:نرخ تورم شهریور ماه 24 درصد

اداره آمار بانک ‌مرکزی نرخ تورم در شهریورماه 1391 را معادل 24 درصد اعلام کرد.
به گزارش29مهرایسنا،‌ خلاصه نتایج به دست‌آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر‌اساس سال پایه 100=1383 در شهریورماه 1391 به شرح زیر است:
- شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریورماه 1391 به عدد 348.8 رسید.
- نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریورماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریورماه 1390 معادل 24 درصد است.
برپایه این گزارش،از سوی بانک مرکزی نرخ تورم در فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مردادماه امسال نیز به ترتیب معادل 21.8 22.2 22.4 22.9 و 23.5 درصد اعلام شده بود.

مرگ جانگدازچهارکارگردرتهران

سقوط مرگبار کارگران آسانسور در شهرک ولیعصر
به گزارش 29مهرپایگاه خبری 125، رعایت نكردن اصول ایمنی هنگام کار با آسانسور مرگ دو كارگر نصاب رادر شهرك ولیعصر، خیابان سجاد جنوبی، كوچه سعیدی رقم زد.
مهدی فتحی(افسر آماده منطقه پنج عملیات) در این باره اظهار داشت: در این حادثه یکی از كارگران كه در طبقه چهارم مشغول بكار بود براثر بی احتیاطی به روی كابین آسانسور كه در طبقه دوم قرار گرفته بود سقوط كرده و جان خود را از دست می دهد كارگر دوم نیز به كمك فرد سقوط كرده می شتابد كه وی نیز بعلت اتصالی برق كابین آسانسور دچار برق گرفتگی شده و در دم فوت کرده بود.
برخورد جرثقيل با كابل برق فشار قوي 20هزار ولتي فاجعه آفريد
به گزارش26مهر پايگاه اطلاع رساني پليس،روز25مهربر اثر برخورد يک دستگاه جرثقيل خاور با كابل برق فشار قوي20هزار ولتي در برزگراه محلاتي تهران،راننده بخت برگشته را در کسري از ثانيه تبديل به خاکستر کرد.
اين گزارش حاکيست، راننده جوان يک دستگاه خودرو چرثقيل سبز رنگ که "حميد رضا" نام داشت قسمت جرثقيل خودرو با كابل برق فشار قوي 20هزار ولتي برخورد کرده و راننده بخت برگشته غافل از اينکه تمام خودرو بر اثر اتصال با کابل برق فشار قوي، برق دار شده هنگام پياده شدن از خودرو و دست زدن به درب آن دچار برق گرفتگي شده است.شدت برق گرفتگي به حدي بالا بوده که دست راننده جوان در کسري از ثانيه قطع و لحظاتي بعد خود وي نيز سوخته و در نهايت فوت نموده است.

جان باختن کارگرساختمانی به علت سقوط از طبقه 17 در پروژه آفتاب

بنا به گزارش ديگري ازهمین منبع بتاریخ26مهر،روز25مهرمرد جواني به نام "جواد" که اهل استان ايلام و به عنوان كارگر ساختماني در پروژه آفتاب واقع در آدرس اتوبان آزادگان نرسيده به شهرك راه آهن مشغول به کار بوده به علت سقوط از طبقه 17 مجتمع به شدت مجروح و در دم فوت نموده است.
شايان ذکر است،با هماهنگي مقام قضايي پيکر بي جان کارگر جوان جهت سير تشريفات قانوني به پزشکي قانوني منتقل و کارفرماي پروژه مذکور به کلانتري 141 شهرک گلستان احضار و تحقيقات پلسيي به منظور مشخص شدن علت اصلي حادثه ادامه دارد.

بریتانیا؛ تظاهرات گسترده علیه تدابیر ریاضت اقتصادی

به گزارش20اکتبریورونیوز، دهها هزار نفر در لندن و همچنین در اسکاتلند و ایرلند شمالی علیه تدابیر ریاضت اقتصادی تظاهرات کردند.
از آتشنشان و پرستار و معلم گرفته تا افراد بیکار و نمایندگان سندیکاها و احزاب مخالف دولت محافظه کار دیوید کامرون، در این تظاهرات گسترده شرکت داشتند.
دیو پرنتیس، دبیر کل سندیکای “یونی سان” در این باره می گوید: “ما از یک طرف شاهد حذف 700 هزار شغل در بخش دولتی و آسیب پذیری اقشاری چون پرستارها و کارکنان خدمات درمانی و از طرف دیگر شاهد ثروتمندتر شدن ثروتمندان در کشورمان هستیم. این روند باید متوقف شود.”
نگرانی از آینده و افزایش اختلاف طبقاتی در جامعه بریتانیا از دغدغه های تظاهرکنندگان بود.
یکی از آنها می گوید: “پیام من این است که نمی خواهیم فرزندانمان در جامعه ای بزرگ شوند که شانس برابر را به همه نمی دهد.”
دیگری هم می گوید: “ما خیلی ناراحتیم زیرا نمی خواهیم سیستم تامین اجتماعی که در سراسر اروپا وجود دارد برداشته شود. ما برای آن باید مبارزه کنیم.”
بیست ونهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد