اخباروگزارشات کارگری19مهرماه1391
- پیام اتحادیه آزادکارگران ایران به مناسبت آزادی علی نجاتی
- زمینه چینی برای اخراج تعدادی دیگرازکارگران کارخانه لوله سازی سدیدماهشهر
- تعویق 3 ماهه در پرداخت حقوق کارگران خدمات شهری شهرداری اشنویه
- در روز جهانی بهداشت روانی-10اکتبر- مطرح شد :بهداشت روانی کارگران در معرض تهدید
- گفتوگویي تکاندهنده با يک کودک کار
- حملۀ طالبان پاکستان به فعال نوجوان حقوق کودکان
علی نجاتی آزاد شد
بر اساس خبرمنتشر شده از سوی کمیته ی هماهنگیبرای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، حکم یک سال حبس تعزیری علی نجاتی روز دوشنبه سوم مهر به پایان رسید. نجاتی توسط شعبه 13 دادگاه تجدید نظر اهواز بابت اتهامی که قبلا در دادگاه بدوی شوش از آن تبرئه شده بود به یک سال زندان محکوم شده بود که او این مدت را با وجود ناراحتی شدید قلبی و تأکید پزشکان مبنی بر عدم توان تحمل کیفر در زندان به سر برد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تبریک آزادی این فعال کارگری، خواستار منع تعقیب از فعالین کارگری و آزادی دیگر زندانیان کارگری و عقیدتی می باشد.
زمینه چینی برای اخراج تعدادی دیگرازکارگران کارخانه لوله سازی سدیدماهشهر
عطاالله امینی مدیرعامل کارخانه لولهسازی سدید ماهشهر در یک نشست خبری بتاریخ 18مهردر جمع خبرنگاران اظهار داشت:این شرکت در حداکثر ظرفیت توان به کارگیری 120 نفر را دارد که در حال حاضر 270 نفر در آن کار میکنند، اما ممکن است به دلیل بیپولی مجبور شویم تعدادی از آنها را تعدیل کنیم.
بنا به گفته امینی درنشست خبری دیروز،سال پیش هم تحت پوشش نبود كار 120 نفر از كاركنان شركت لولهسازي ماهشهراخراج شدند.
وی با بیان اینکه سه سال است که شرکت گاز، لولهها را از ما خریداری کرده اما آنها را نبرده است گفت: تولید تقریبا در لولهسازی ماهشهر متوقف شده است و ما دیگر جایی برای انبار کردن لولهها نداریم. چنانکه برای انبار کردن آنها زمینهایی را اجاره کردهایم.
وی تصریح کرد: در حالی از ما لوله خریداری نمیشود که از خارج همین لولهها وارد کشور میشود. در صورتی که ما همان لوله را با کیفیت بهتر از نوع خارجی تولید میکنیم.
وی اضافه کرد: ورقهای مورد استفاده در تولید لوله به طور کلی داخلی نیست، عمدتا این ورقها از آلمان و کره خریداری میشود و همانجا آزمایشات مربوط به آن انجام میشود.
امینی اظهار داشت: نیمی از ورقهای ما در گمرک مانده و برای آزادکردن آن پول نداریم و نیمی از ورقهای آزاد شده را نیز نمیتوانیم تولید کنیم، چرا که برای آنها مشتری و محل نگهداری نداریم.
وی افزود: ما 100 میلیون یورو از قرارگاه طلب داریم اما پروژههای آنها به دلیل کمبود منابع اجرا نشده و هم قرارگاه و هم شرکت گاز میگویند نمیتوانند مطالبات خود را پرداخت کنند. چنانکه چیزی حدود 300 کیلومتر لوله در انبار داریم که به گاز و نیروگستر تعلق دارد و آنها این لولهها نبردهاند.
قابل یادآوری است که لولهسازی سدید یکی از کارخانههای بزرگ لولهسازی است که 14 زیرمجموعه ازجمله دو کارخانه بزرگ لولهسازی تهران و ماهشهر را دارد.
کارخانجات گروه سدید در سه بخش تولید لولههای اسپیرال 1 و 2 و کارخانه پوشش لوله در 10 کیلومتری تهران قرار دارد.
محصولات شرکت شامل لولههای قطور فولادی اسپیرال، تا قطر 120 اینچ برای انتقال نفت، گاز و آب به کار میرود.
این شرکت اولین تولیدکننده لوله اسپیرال در ایران است و هماکنون در حوزهی سازههای دریایی، پمپهای بزرگ و آبی و تجهیزات ایمنی راهها فعالیت میکنند.
تعویق 3 ماهه در پرداخت حقوق کارگران خدمات شهری شهرداری اشنویه
به گزارش19مهرموکریان،کارگران خدمات شهری شهرداری اشنویه حدود 3 ماه است که حقوق نگرفته اند.
بنا بهمین گزارش،به نقل از کارگران مشغول به کار در خدمات شهری، این کارگران که روزانه 10 ساعت کار می کنند و اکثراً از اقشار کم درآمد جامعه هستند حدود 3 ماه است که حقوق خود را نگرفته اند.
بر اساس اظهارات این کارگران که تحت نظر شرکت اعتماد کار مشغول به کار هستند، چندین بار اعتراض خود را به اطلاع شورای شهر و شهرداری اشنویه رسانده اند ولی تاکنون پاسخ مناسبی نگرفته اند.
گفته می شود کارگران خدمات شهری شهرداری اشنویه در آخرین اظهار نظر خود عنوان کرده اند چنانکه تا 10 روز آینده حقوق معوقه شان پرداخت نشود دست از کار خواهند کشید.
در روز جهانی بهداشت روانی-10اکتبر- مطرح شد :بهداشت روانی کارگران در معرض تهدید
«کارگران جدا از جامعه نیستند و جزو طبقه ای هستند که قسمت اعظم بار هر جامعه بر دوش آنها است و می توان بهداشت روانی کارگران را به این گونه تعریف کرد که علمی است برای بهتر زیستن ،رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیشآمدهای زندگی و این در حقیقت جزو حق طبیعی کارگران برای داشتن یک زندگی خوب است.»
دکتر پرویز مظاهری ، روانپزشک و دبیر انجمن روانپزشکان ایران در خصوص بهداشت روانی کارگران گفت :« کارگران باید در یک رفاه اجتماعی مناسب قرار بگیرند و به دلیل اینکه همانند سایر اقشار جامعه و حتی می شود گفت بیشتر از آنها در معرض پیشامدهای زندگی هستند. بهداشت روانی به آنها یاد می دهد که چه گونه با این پیش آمدها و مشکلاتی که در زندگی هر فرد هست کنار بیایند و یک برخورد منطقی با آن داشته باشند.»
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه عاملی باعث از بین رفتن بهداشت روانی کارگران می شود گفت :« من اول لازم میدانم که تعریفی از سلامت بدهم تا بتوانم جواب این سوال را بدهم ، سلامت عبارت است از آسایش کامل جسمی ، روانی و اجتماعی وسلامت روانی به این معنی است که شخص با جهان اطرافش سازش داشته باشه و این سازش باعث بشود که شادی و نشاط برایش به وجود بیاید و یک برداشت مفید و موثری از زندگی داشته باشد و به همین دلیل این ضرورت به وجود می آید به خصوص برای کارگران و زحمت کشان عزیز که این سلامت روان را داشته باشند و بتوانند در طول مسیر زندگی با مشکلاتی که به وجود می آید به خوبی کنار بایند چون کارگران از افرادی هستند که هم سلامت جسمی و هم سلامت روحی آنان در مقایسه با دیگر افراد جامعه در معرض خطر است به دلیل این که اغلب این افراد در مکان هایی کار می کنند که سر و صدای زیادی دارد ، آلودگی خیلی زیادی هست و همۀ این موارد بر سلامتی روان این افراد تاثیر دارد به خصوص در مسئلۀ سلامت اجتماعی چون این کارگران هرکدام دارای خانواده هستند ، دارای زن و فرزند هستند و باید بتوانند زندگی خوبی را برای خانوادۀ خودشان تامین کنند و متاسفانه به دلیل سطح درآمد پایین آنگونه که مایل هستند ، نمی توانند به این مقصود برسند و در حقیقت اغلب آنها شرمندۀ خانواده هایشان هستند.»
وی در خصوص فاکتورهای استرسی که در محیط کار بر کارگران وارد میشود اظهار داشت :« استرسی که کارگر در طول زندگی بر او وارد می شود و با آن برخورد می کند به صورت یک سری علائم جسمی و روانی بروز پیدا می کند ، از آنجایی که استرس و اضطراب ارتباط با سیستم عصبی مرکزی دارد که تمامی اعضای بدن از مغز، فلب وتمام سیستم داخلی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و به تبع یک سری علائم مثل علائم گوارشی ، فلبی ، تنفسی و اسکلتی برای این افراد به وجود می آید.»
این دبیر انجمن روانپزشکان ایران در ادامه افزود :« این افراد در محیط هایی کار می کنند که تحت فشار زیادی هستند و در طول مدتی که در این محیط هستند مداوم در حال فعالیت و کار کردن هستند به خصوص کارگرانی که در محیط های صنعتی کار می کنند و با آلودگی های صوتی و محیطی در تماس هستند و آنهایی که حتی در محیط های بیرونی کار می کنند باز به همین ترتیب ؛ بر میگردیم به سطح درآمدی که کسب می کنند که با ساعت کارشان متناسب نیست .
به طور مثال فردی به راحتی در محیط کارش می نشیند و بدون این که فشاری بر او وارد شود درآمدی کسب می کند ولی یک کارگر با 8 یا 10 ساعت کار مداوم و با توجه به اینکه هر چقدر کار می کنند به نتیجۀ دلخواه خود نمی رسند با مشکلات متعددی روبرو هستند به عنوان مثال این افراد خانواده هایی دارند که فرزندانشان هزینۀ تحصیل ، هزینۀ پوشاک ، هزینۀ غذا میخواهند و همینطور به تفریح نیاز دارند و متاسفانه از پس این هزینه ها برنمی آیند، به همین دلیل ممکن است که مورد اعتراض افراد خانواده واقع شوند ، حتی ممکن است که خانواده اعتراض نکند و این مشکلات را بپذیرند ولی خود کارگر این نگران و شرمندگی را همیشه دارد که چرا بچه های من نمیتوانند مثل دیگران آن چیزی را که می خواهند برایشان فراهم کنم به همین خاطر دچار استرس می شوند که به معنای فشار روانی هست.»
دکتر پرویز مظاهری در خصوص علائم بارز این مشکلات گفت :« قسمت اعظم این فشارها به صورت علائم جسمی بروز می کند مثلا دچار دردهای قلبی ، تپش قلب ، تنگی نفس ، دردهای معده و ناراحتی های گوارشی مثل زخم معده و عثنی عشری می شود یا دچار مشکلات کلیه و مجاری ادراری می شوند و یا مشکلات جنسی در این افراد بروز می کند ، که مجددا تاکید میکنم بیشتر استرس هایی که بر آنها وارد می شود به وسیلۀ مشکلات جسمی بروز پیدا میکند در صورتی که منشا آن روانی است یا اینکه علائم روانی هم برای این مشکلات به وجود می آید که می توان به طور مثال گفت که تمرکزشان از بین می رود ، پرخاشگر می شوند ، بی حوصله می شوند و وقتی وارد خانه می شوند از آنجایی که خسته اند و تحت فشار کار و کارفرما بودند ، خستگی و ناراحتی هایشان را به خانه وارد می کنند ،تحمل زن و فرزند را ندارند و این دقیقا می شود یک چرخۀ معیوب که به همین صورت در چرخش است یعنی با ناراحتی وارد خانه میشوند به تبع همسر و فرزند هم توقعاتی دارند و نمی تواند توقعات آنها را برآورده کند و در نتیجه این روند باعث افزایش ناراحتی هایش می شود و دوباره هنگام رفتن به محل کار با ناراحتی وارد محل کار می شود و دوباره همین چرخه تکرار می شود.
یعنی اکثریت موارد به این صورت است و به مرور این افراد دچار مشکلی می شوند که ما به آن فرسودگی شغلی می گوییم که باعث می شود افراد به مرور بعد از چند سال فعالیت شغلی ، کاراییشان را از دست بدهند به همین خاطر در خیلی از کشورها ساعت کار و عمر کار تعریف می کنند ، یعنی مقرر می شود که در هفته 40 ساعت کار کنند و مثلا بعد از بیست سال فعالیت باید بازنشست شوند و بتوانند از مزایای 30 سال کار استفاده کنند که بر حسب مشاغل مختلف متفاوت است .»
این روانپزشک اظهار داشت :« از آنجایی که در کشورهای پیشرفته در این زمینه مطالعات زیادی صورت می گیرد ، رسیدگی به کارگران در سطح خوبی است ، تمام بهداشت روانی محیط کار و بهداشت صنعتی را رعایت می کنند ، در تمام کارخانجات روانپزشک یا روانکاو و مددکار وجود دارد ، حقوق کارگران در سطح بالایی است ، در رفاه نسبی به سر می برند ، تفریح مناسبی دارند و خیلی مزایای دیگر برایشان اختصاص داده می شود ، البته این بدین معنا نیست که در سطح طبقات دیگر جامعۀ خودشان قرار بگیرند چون طبقۀ کارگر به سبب شغلشان در هر کشور جزو ضعیف ترین قشرها تقسیم بندی می شود ولی در کل طبق آمار و ارقام موجود و در بررسی های پژوهشی که انجام شده ، وضعیت کارگران در کشورهای غربی بهتر است ، به دلیل اینکه کارفرماها تحت کنترل خاصی توسط دولت ها هستند و نمی توانند فشار زیادی بر کارگران بیاورند ولی متاسفانه در کشورهایی مثل کشور ما که به عنوان کشورهای جهان سوم نام برده می شود ، دولت تسلط کافی را بر کارفرماها ندارد و کارفرما به سبب این بی توجهی دولت هرچقدر که بخواهد از کارگر کار می کشد و او را استثمار میکند و در خیلی موارد از بیمه کردن کارگران امتناع می کنند و همچنین سطح درآمد کارگران پایین است .»
منبع:سلامت نیوز-19مهر
گفتوگویي تکاندهنده با يک کودک کار
13 سال بيشتر ندارد اما بار سنگيني را بر دوش دارد، بايد بخشي از مخارج خانه و خانواده را تامين کند.
به مناسبت روز جهاني کودک پاي صحبت کودکان کار نشستيم. داوود يا احمد! نميدانست روز کودک چه زماني است و براي چه کسي است؟ او هر شب با پسته، مرغ عشقش که تنها همراه و همکارش در خيابان است در پيادهرو با يک ترازو و کيف مدرسه اش مينشيند. داوود يا احمد! کودکي 13 ساله است که از 10 سالگي مشغول کار شده است.
در مدرسه احمدم، سر کار داوود!
او ميگويد: اسمم در مدرسه احمد است. اما بيرون و اينجا براي کار داوود هستم. اسم واقعيم همان احمد است. روزي سه ساعت کار ميکنم. هر روز صبح ساعت 6 بيدار ميشم تا ساعت 10 يازده مشق مينويسم و درس ميخوانم. دوازده و نيم ميرويم مدرسه تا 5 ،6 تا 9 شب ميآييم در اين محله کار ميکنيم. من همراه رضا پسرخالم اينجا ميآيم. رضا از من کوچکتر است و دو خيابان بالاتر ترازو دارد. هر شب باهم ميآييم و بر ميگرديم راه آهن که خانهمان آنجا است. بعضي اوقات هر هفت روز هفته ميآييم و گاهي سه يا 4 روز ميآييم.
از 10 سالگي کار مي کنم
احمد با بيان اينکه از 10 سالگي شروع به کار کرده است ميگويد: 13 ساله هستم و 3 سال است که کار ميکنم. خودم دوست دارم کار کنم. براي مدرسه و خرجم بايد کار کنم. درسهام خوبه فقط املام ضعيفه. من دوست دارم دکتر بشم. در اين 3 سال فال فروشي و ترازو داشتم. سه تا برادر و يک خواهر دارم. برادر بزرگترم هم کار ميکند اما خواهرم و برادر کوچکم کار نميکنند. پدرم قبلترها راننده تاکسي بوده اما تصادف کرده و الان نميتواند کار کند. مادرم هم توانايي کار ندارد.
260 هزار تومان شهريه مدرسه ميدهم
احمد راجع به حال و هواي مدرسه ميگويد: براي کمک درسي ميرم پيش رفيقام. از همه بچههاي مدرسه خبر ندارم. بعضيهاشون را ميشناسم که کار ميکنند. از من هم نپرسيدند و نگفتم که کار ميکنم. فقط معلمهاي قبليم ميدانند. گاهي درسام زياده نميتوانم انجام بدم، معلمها ميپرسند چرا درس نميخوانيد من هم توضيح ميدهم که کار ميکنم. من مدرسه دولتي ميروم، اما بايد 260 هزار تومان شهريه بدهم. دولتي است ولي پول ميخواهند. سمت ما مدرسه مجاني نيست. فقط مولوي است ولي آنجا خوب نيست.
تابستانها تمام وقت کار ميکنم
وي در مورد اوقات فراغت در تابستانها ميگويد: تابستان سر کار ديگه اي مثل خياطي و مکانيکي ميرم. خيلي هم بهتر است. کاري ياد ميگيرم. اما اينجا بايد بشينم. فقط گاهي ميتوانم اينجا درس بخوانم. من دوست دارم ادامه تحصيل بدهم اما اگر نتوانم دوست دارم مکانيک بشم.
درآمد يک فال فروش
احمد درباره درآمد و مخارجش ميگويد: روزي معمولا 5 هزار تومان درآمد دارم. گاهي اوقات 10 هزار تومان هم ميشود. اول پول مدرسه هست. بقيهش را ميگذارم خانه. کمي هم پسانداز ميکنم خيلي دوست دارم کار ديگهاي داشته باشم اما به ما کار نميدهند. چون مدرسه ميروم ميگويند نميشود. بايد تمام وقت بروم. ساعت زيادي نميتونم برم.
اگر ما را بگيرند دو هفته آزادمان نميکنند
او درباره رفتار مردم با خود ميگويد: بعضي خوبند بعضي هم نه. مثلا مامور ميياد ترازوم را ميزنند يا ميگويند بلند شو برو. تا به حال چند بار من را گرفتهاند. وقتي ميگيرند ما را اذيت ميکنند. ما را در يک مرکزي ميبرند که سمت ميدان شوش است. پدر مادرميآيند تا آزادمان کنند. اگر دو مرتبه گرفته باشند بايد بري دو هفته سه هفته بعد بيايند. من سال پيش موقع امتحانات، بردنم مرکز نتوانستم امتحان بدهم. اما بعد معلمم ميدانست موضوع را از من جداگانه امتحان گرفت.
در مراکز هم از ما کار ميکشند
اين کودک کار خياباني در مورد مرکز ميگويد: آنجا همه بچههايي که کار ميکنند هستند. بزرگ و کوچک. صبح که بلند ميشويد بايد آشپزخانه راتميز کنيم. بعد زمين را جارو بزنيم. اتقارو مرتب کنيم. ظهر بايد بخوابيم. هرکس گوش نکند کتک ميخورد سرش به ديوار پاش ها هم بالا است. بعد ساعت 4 ميبرند حياط يک ساعت فوتبال بازي ميکنيم. بعضي مامورها ترازو و پول ما را ميگيرند بعضي هاشون هم نه.
چرخه کودک کار!
او در پاسخ به اين پرسش که به نظر او چرا اين برخوردها را با آنها دارند ميگويد: براي اينکه ما نياييم سرکار. اما ما مجبوريم دوباره بياييم. تا حالا جاهاي مختلفي رفتيم ولي کسي به ما کمک نميکند. ما وضع مالي مون خرابه. مي گويند برو کميته امداد. کميته امداد ميگويند برو يک مرکز ديگر. ديگري ميگويد ميخواي بموني بيا اينجا بمون. فقط بچهها را نگه ميدارند غذا و خوراک بهشون ميدهند چيز ديگه بهشون نميدهند.
در مراکز بچه معتاد هم وجود دارد، بزرگ و کوچک با هم هستند
وي افزود: بعضيها آنجا دائمي هستند. اما بيشتر بچههاي کارند. معتادهاي بزرگ و 20 به بالا را ميبرند گرم خانه. ولي بچهها را مييارند همان مرکز. من وقتي آنجا بودم ديدم بچههايي را که مواد ميکشند. من خودم رفيقي دارم که الان معتاد شده قبلا با هم کار ميکرديم يک سال از من بزرگ تر است. الان هم در همين محله کيف ميزند و مواد مصرف ميکند. بچههاي کار کمتر از 7 سال را هم يک جاي ديگري ميبرند. اما ما دوست داريم پيش خانواده مان باشيم. نميتوانيم برويم آنجا بمانيم بايد کار کنيم.
زور گيري از کودکان کار توسط ماموران قانوني!
احمد از زورگيري بعضي از ماموران از بچهها ميگويد: بعضي از مامورا اجباري به بچهها فال ميدهند و ميگويند بفروش اگر 100 تومان در بيارد شب 20 تومان بهش ميدهند و ميفرستن خانه. اين بچهها ديگر مدرسه نميروند. من خودم يک بار يکي از مامورا بهم گفت من تو را نميگيرم رفيق تو هستم. فقط تو هرچه من گفتم انجام بده اما من قبول نکردم و من را گرفتند. ميبرند تو اتوبوس اولش و ميزنند. اگر الان بياد ميگذارم که من را ببرند. اگر يک بار بهشان پول بدم هر دفعه مييان پول بگيرند. من دوست دارم کار نکنم اما وضع مالي مون خرابه.
اين کودک کار راجعبه اميدهايش ميگويد: آرزوم اينه که هميشه پيش پدر مادرم باشم و تنمون هم سالم باشه.
وي راجعبه خانوادههایي که ميشناسد ميگويد: بعضي از پدر مادرا بچه هاشون ميفرستن سر چراغ. الان چراغ توحيد و آزادي هر کدام يک خانوادهاند. مادر پدر برادر و خواهر همه با هم آنجا کار ميکنند. اگر مامورا بگيرندشان بايد کلي پول بدهند تا يک آزاد بشوند.
منبع:شهر-17مهر
حملۀ طالبان پاکستان به فعال نوجوان حقوق کودکان
به گزارش10اکتبریورونیوز،روز سه شنبه یکی از اعضای گروه طالبان در منطقۀ سوات، در شمال غرب پاکستان، به ملاله یوسف زی، عضو کمپین تحصیل دختران این کشور تیراندازی کرد.
پس از سوءقصد این دختر چهارده ساله به دلیل شدت جراحت به بیمارستان منتقل شد. گروه طالبان پاکستان مسئولیت سوءقصد را پذیرفته است.
رسول شاه، رئیس پلیس محلی در منطقۀ سوات، در بارۀ چگونگی سوءقصد گفت: «مرد مسلح ناشناسی با نزدیک شدن به سرویس مدرسه و محل تجمع دختران دانش آموز از آن ها پرسید ملاله کیست و بعد از این که ملاله را به او نشان دادند، بدون هیچ حرفی به سر او شلیک کرد.»
به گفتۀ مدیر بیمارستان محل درمان، ملاله یوسف زی به دلیل جراحت سرش در حالت بیهوشی بوده است.
این دختر نوجوان از طالبان پاکستان که تحصیل دختران را در منطقۀ سوات ممنوع کرده اند، انتقاد می کرد و با فعالیت در زمینۀ حقوق کودکان باعث نارضایتی این گروه تندروی اسلامی شده بود.
ملاله یوسف زی توانسته است به دلیل فعالیت هایش نخستین جایزۀ ملی صلح پاکستان را دریافت کند. او همچنین نامزد دریافت جایزۀ بین المللی صلح کودکان بود.
نوزدهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
***********
اخباروگزارشات کارگری20مهرماه1391
- پیام تبریک به مناسبت آزادی علی نجاتی
- گزارش تجمع كارگران شركت واحد در مقابل شهرداري و پيروزي كارگران
- اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با اعتراض رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
- محرومیت کارگران بیسواد از دریافت کارت مهارت وسهمیه بیمه
- احتمال اخراج کارگران کارخانه روغننباتی اردبیل
- درآستانه تعطیلی قرار گرفتن آب معدنی داماش وعدم پرداخت حقوق ومطالبات کارگران
- مرگ 2 کارگر براثر آتش سوزي يک واحد توليدي در شهرک صنعتی حیدریه ضیاء آباد
- تظاهرات برای افزایش دستمزد کارکنان دولتی در آرژانتین
پیام تبریک
آزادی علی نجاتی از اعضاء هیئت مدیره سندیکار نیشکر هفت تپه را به خانواده و همه کارگران آزادی خواه و حق طلب تبریک می گوئیم و همچنین خواهان آزادی دیگر فعالین کارگری هستیم.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان
جمعهای از فعالین کارگری سنندج و کامیاران
20/7/1391
گزارش تجمع كارگران شركت واحد در مقابل شهرداري و پيروزي كارگران
از ساعت 8 ونيم صبح روز سه شنبه 18 مهر ماه حدود 200 نفر از رانندگان شركت واحد و اعضاي سنديكاي كارگران اين شركت در مقابل شهرداري تهران تجمع كردند. تجمع كارگران كه ابتدا جلوي كتابخانه ي پارك شهر و پس از ساعتي به طرف مجلس شوراي شهر به راه افتادند. يك سرهنگ نيروي انتظامي ابتدا از آنان خواست كه به طرف ديگر خيابان نروند و تجمع كنندگان دركناره خيابان نشستند. آنان خواهان ملاقات با شهردار بودند. تا پيگير خواسته هاي خود كه عبارت از ده درصد افزايش حقوق و حق مسكن است،شدند. آنان به مدت بيش از ده ماه با نامه نگاري و تهيه طومار خواسته هاي خود را به گوش مسوولان رسانده بودند. پس از ساعاتي از كارگران خواسته شد كه نمايندگان خود را براي مذاكره با آقاي اماني معاون مالي شهردار بفرستند كه 4 تن از كارگران به نمايندگي فرستاده شدند كه آقايان وحيد فريدوني و حسن سعيدي از اعضاي سنديكاي واحد نيز در ميان آنان بودند. در كنار معاون شهردار آقاي ناصر صادق پيروز، معاون منابع انساني نيز حضور داشت. از تجمع كنندگان خواسته شد كه به مسجد كنار شهرداري رفته و در آنجا از آنان پذيرايي به عمل آمد.
ابتدا معاون شهردار شروع به تهديد نمايندگان كرد كه در اين شرايط بحران آنها خواسته هاي اضافه دارند. نمايندگان اين مساله را رد كردند و كمبودها را مربوط به سوءمديريت دانستند. در انتها نمايندگان شهرداري قبول كردند كه ده درصد اضافه حقوق كارگران شركت واحد پرداخت گردد. اما حاضر به نوشتن و امضاي صورت جلسه نشدند. در نتيجه نمايندگان كارگران از معاون شهردار خواستند كه خود در ميان كارگران حاضر شده و توافقات را به آنان بگويد. كه در انتها معاون منابع انساني در جمع كارگران حاضر شد وقول پرداخت ده درصد را تا آخر سال به آنان داد . حق مسكن نيز براي سال آينده مورد قبول قرار گرفت.
حضور آقاي مددي نايب رييس سنديكا در ميان كارگران بسيار ارزنده بود. در انتها ايشان درمورد معيشت كارگران و فشارهايي كه بر آنان وارد مي شود نيز صحبت كردند.
پس از اين پيروزي و گرفتن قول پيگري مسايل شان، كارگران به تجمع خود خاتمه دادند و تصميم گرفتند در صورت عدم اجراي قول هاي مسوولان، اعتراضات خود را پيگري كنند. اين پيروزي براي كارگران نشان از ضرورت همبستگي و هماهنگي آنان براي دريافت حقوق خود دارد.
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲
اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با اعتراض رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
با رویش ناگزیر جوانه چه می کنید؟
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از 200 نفر از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز سه شنبه 18 مهر ماه در رابطه با مطالبات رفاهی در مقابل ساختمان اصلی شهرداری تهران و شورای شهر دست به اعتراض زدند. اعتراض کارگران شرکت واحد تهران در ادامه اعتراضاتی است که به عدم پرداخت ده در صد اضافه دستمزد به عنوان حق جذب که شامل کلیه پرسنل شهرداری تهران شده است اما کارکنان شرکت واحد تهران از آن محروم شده اند، انجام گرفته است. رانندگان شرکت واحد تهران همچنین به سطح ناچیز مزایای دیگر ازجمله حق مسکن نیز اعتراض کرده اند. این تجمع اعتراضی با وعده مدیر کل منابع انسانی شرکت واحد مبنی بر پرداخت این بدهی و قول افزایش حق مسکن کارگران از ابتدای سال 92 پایان یافته است.
رانندگان شرکت واحد تهران و حومه سالهاست که برای تحقق خواستهای خویش مبارزات متعددی را به پیش برده و هزینه های زیادی را نیز در این راه متحمل شده اند. سندیکای کارگران این شرکت که در سال 1384 که با مشارکت و امضای هزاران کارکنان این شرکت رسمیت یافت اوج این مبارزات بود. خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار که سندیکای کارگران شرکت واحد را خاری بر چشم خود می پنداشتند به محل جلسه هفتگی این سندیکا هجوم برده و با ضرب و شتم اعضای سندیکا و بریدن زبان منصور اسانلو نفرت خود را از حرکت های مستقل کارگری به نمایش گذاشتند. نهاد های قضایی و سرکوب جمهوری اسلامی با دستگیری منتخبین کارگری در دی ماه همین سال عزم خود را در سرکوب اعتراضات رانندگان شرکت واحد نشان دادند. زندانی کردن نمایندگان کارگری از جمله منصور اسانلو واخراج دهها نماینده کارگری نتوانست مانع ادامه مبارزه و اعتراضات رانندگان شرکت واحد شود. رانندگان شرکت واحد تهران و حومه در دی ماه 1384 دست به اعتصاب زده و موفق به آزادی بسیاری از نمایندگان خود شدند. جمهوری اسلامی در ادامه سرکوب کارگران و سندیکای شرکت واحد تهران تعداد بیشتری از نمایندگان رانندگان این شرکت از جمله ابراهیم مددی و رضا شهابی را زندانی کرد که رضا شهابی با وجود بیماری هنوز در زندان بسر می برد و نمایندگان دیگر با تهدیدات بسیاری مبنی بر عدم فعالیت روبرو بوده اند. اما با اعتراضات روز سه شنبه 18 مهر ماه که با هراس مقامات شهرداری و شرکت واحد روبرو شد و با وعده و وعید سر هم بندی شد، پرسش اصلی این است که "گیریم که می زنید، گیریم که می کشید، گیریم که می برید، با رویش ناگزیر جوانه چه می کنید؟"
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران ضمن حمایت از خواستهای برحق کارگران شرکت واحد تهران و حومه بر تداوم این مبارزات از جمله برای آزادی رضا شهابی و تحمیل فعالیت بی قید و شرط سندیکای کارگران شرکت واحد تاکید می کند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۱۰ اکتبر ۲۰۱۲
محرومیت کارگران بیسواد از دریافت کارت مهارت وسهمیه بیمه
صدور كارت مهارت برای كارگران ساختمانی بلحاظ استفاده از سهمیه بیمه ویژه این كارگران، ضروری است
به گزارش20مهرایلنا،اخیرا دستور العملی برای سازمان فنی و حرفهای کشور آمده که شرکت کارگران ساختمانی در آزمون دریافت کارت مهارت را به داشتن مدرک سواد خواندن و نوشتن مشروط میکند.
نماینده اداره کل فنی و حرفهای استان تهران از محرومیت کارگران ساختمانی بیسواد برای شرکت در آزمون دریافت کارت مهارت خبر داد.
سلامتی در تشریح این خبر به ایلنا گفت: اخیرا دستور العملی برای سازمان فنی و حرفهای کشور آمده که شرکت کارگران ساختمانی در آزمون دریافت کارت مهارت را به داشتن مدرک سواد خواندن و نوشتن مشروط میکند.
وی در ادامه افزود: تا پیش از این کارگرانی که سواد خواندن و نوشتن نداشتند از دادن آزمون کتبی برای دریافت کارت مزبور به گونهای معاف بودند اما از این پس کارت مهارت تنها برای کارگران باسواد صادر میشود.
گفتنی است صدور كارت مهارت برای كارگران ساختمانی بلحاظ استفاده از سهمیه بیمه ویژه این كارگران، ضروری است.
احتمال اخراج کارگران کارخانه روغننباتی اردبیل
به گزارش20مهر فارس ، حسین پیرموذن رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اردبیل صبح امروز در کار گروه توسعه بخش کشاورزی در اردبیل اظهار داشت: کارگران کارخانه روغننباتی اردبیل به صورت دستمزدی فعالیت میکنند و بیش از 14 ماه برای راهاندازی این کارخانه زحمت کشیده شده است که با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش میتواند این مجموعه روی پای خود بایستد.
وی از خطر تعدیل کارگران این کارخانه سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: اگر حمایتها از این کارخانه صورت نگیرد به احتمال زیاد این کارخانه کارگران خود را تعدیل کرده و اخراج خواهد کرد.
درآستانه تعطیلی قرار گرفتن آب معدنی داماش وعدم پرداخت حقوق ومطالبات کارگران
به گزارش20مهرایلنا، کارگران آب معدنی داماش علاوه بر حقوق ۳ ماه گذشته خود هر یک حداقل ۶ تا ۷ سال از سنواتشان را نیز از شرکت طلبکارند.
۱۴۰ کارگر شرکت آب معدنی داماش از زیرمجموعههای گروه امیر منصور آریا از اوایل مهرماه در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی از نمایندگان این کارگران با تایید این مطلب که کارگران از مردادماه حقوقی دریافت نکردهاند و صرفا مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به طور علی الحساب به آنها پرداخت شده است، گفت: مدیران آب معدنی داماش که از شرکتهای وابسته به گروه امیرمنصور آریا میباشد علی رغم آنکه میدانند کارگران این منطقه فرصت شغلی دیگری در انتظارشان نیست از اوایل مهرماه اصرار دارند که به دلیل نبود مواد اولیه باید کارخانه تعطیل شود.
این نماینده کارگران آب معدنی داماش تصریح کرد: این در حالی است که هنوز مقدار قابل توجهی مواد اولیه در انبارهای کارخانه موجود است و اینکه گفته میشود به دلیل کمبود و گرانی مواد اولیه باید تولید متوقف شود، بهانهای بیش نیست.
وی افزود: کارگران آب معدنی داماش علاوه بر حقوق ۳ ماه گذشته خود هر یک حداقل ۶ تا ۷ سال از سنواتشان را نیز از شرکت طلبکارند.
این نماینده کارگری گفت: در پیگیریهایی که به عمل آمد فرماندار رودبار و دیگر مسئولان منطقه به کارگران قول دادند که شرکت تعطیل نخواهد شد و نیروی کار نباید نگران آینده شغلی خود باشد. اما در این میان مدیران آب معدنی نظر دیگری دارند که این مساله جای تامل دارد.
لازم به ذکر است که برخی مدیران در شرکت گروه امیر منصور آریا که شرکت آب معدنی داماش نیز از زیرمجموعه آن میباشد، به دلیل مشارکت در تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی یا در بازداشت به سر میبرد و یا آنکه به قید وثیقه آزادند اما در این میان شرکتهای تابعه گروه یکی پس از دیگری دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند.
مرگ 2 کارگر براثر آتش سوزي يک واحد توليدي در شهرک صنعتی حیدریه ضیاء آباد
به گزارش20مهرواحدمرکزی خبر،آتش سوزی در یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی حیدریه ضیاء آباد جان دو کارگر را گرفت.
در این حادثه که بامداد امروز در شرکت ایستابدژ رخ داد بر اثر سرایت دود حاصل از آتش سوزی مواد اولیه به داخل اتاقکی که کارگران در آن استراحت می کردند ، موجب مرگ آنان شد.
به گفته مسئول آتش نشانی شهر ضیاءآباد ، سه گروه از شهرهای ضیاء آباد ، تاکستان و خرمدشت این آتش را به مدت دو ساعت مهار کردند.
محمود لشگری با بیان اینکه بر اثر این آتش سوزی ، 50 درصد این واحد تولیدی خسارت وارد شده است ، افزود: علت این حادثه در دست بررسی است.
شرکت ایستابدژ روزانه 20 هزار متر مربع ایزوگام تولید می کند که بخشی از آن به مصرف داخل اختصاص دارد و بخشی هم صادر می شود.
در این واحد تولیدی 40 نفر مشغول به کار هستند.
تظاهرات برای افزایش دستمزد کارکنان دولتی در آرژانتین
به گزارش11اکتبریورونیوز،روز چهارشنبه پس از فراخوان اتحادیه های کارگری آرژانتین هزاران نفر در بوئنوس آیرس، پایتخت، ضمن برگزاری تظاهرات خواهان افزایش دستمزد کارکنان دولت شدند.
این سومین تظاهرات اعتراضی ظرف کم تر از یک ماه بوده است.
اتحادیه های صنفی خواهان کاهش مالیات بر درآمد و افزایش مزایای رفاهی برای خانوادۀ کارکنان دولتی شده اند.
بیستم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
************
اخباروگزارشات کارگری21و22مهرماه1391
- شاهرخ زمانی را به زندان ارسنجان شیراز منتقل کردند
- تجمع اعتراضی ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی در مقابل وزارت کار
- گزارش تکمیلی تجمع امروز کارگران صنایع فلزی در مقابل وزارت کار- همراه با گزارش تصویری
- اعتصاب کارگران کارخانه بنیان دیزل تبریز
- گزارشی ازکارگران اخراجی وشاغل کارخانه پارت لاستیک مشهد
- تعطیلی 40 درصد واحدهای نساجی اصفهان
- افزایش نرخ بیکاری در 14 استان
-ˈسیلیکوزیسˈ؛ قاتل پنهان کارگران شرکت تامین ماسه فیروزکوه
- گودبرداری غیرایمنی مرگ دوكارگرجوان رارقم زد
- تظاهرات علیه سیاست های ریاضت اقتصادی دراسپانیا وپرتقال
- اعتراض بازنشستگان فرانسوی به سیاستهای مالیاتی دولت
شاهرخ زمانی را به زندان ارسنجان شیراز منتقل کردند
امروز شنبه 22 مهر،شاهرخ زمانی را به زندان ارسنجان شیراز منتقل کردند.
اخبار تکمیلی را ارائه خواهیم داد.
کمیته ی حمایت از شاهرخ زمانی -1391/7/22
تجمع اعتراضی ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی در مقابل وزارت کار
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ششصد کارگر کارخانه های صنایع فلزی شماره 1 و 2 از صبح امروز شنبه 22 مهر ماه در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی در اعتراض به عدم دریافت دستمزد (بمدت 5 ماه) و واریز بیمه هایشان به حساب سازمان تامین اجتماعی، دست به تجمعی اعتراضی زده اند.
این تجمع از ساعت 30/10 آغاز شده است و تا لحظه مخابره این خبر (ساعت 12/10) همچنان ادامه دارد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال شروع این تجمع و عدم توجه مسئولین وزارت کار به اعتراض کارگران، آنان ساعت 30/11 دقیقه به مدت نیم ساعت اقدام به بستن خیابان پر تردد آزادی کردند اما با وعده مامورین انتظامی مبنی بر حضور فوری مسئولین وزارت کار در میان کارگران و رسیدگی به خواستهایشان، خیابان را باز کردند و در حال حاضر در مقابل وزارت کار و محوطه آن به اعتراض خود ادامه میدهند.
گزارش تکمیلی این تجمع متعاقبا منتشر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 22 مهر ماه1391
گزارش تکمیلی تجمع امروز کارگران صنایع فلزی در مقابل وزارت کار- همراه با گزارش تصویری
کارگران کارخانجات صنایع فلزی: تجمعات اعتراضی خود را در مقابل وزارت صنایع ادامه خواهیم داد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی شماره ی1 و 2 در اقدامی متحدانه از صبح امروز 22 مهر ماه دست به یک تجمع اعتراضی در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی زدند.
این تجمع از ساعت 30/10 صبح آغاز شد و بدنبال بی توجهی مسئولین وزارت کار این کارگران خیابان پر تردد آزادی را بمدت نیم ساعت مسدود کردند اما با وعده مامورین انتظامی مبنی بر حضور فوری مسئولین وزارت کار در میان کارگران، آنان تجمع خود را به پیاده رو و محوطه داخلی وزارت کار کشیدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، حدود ساعت 30/12 مسئولین وزارت کار در داخل ساختمان این نهاد با نماینده های کارگران وارد مذاکره شدند. در این مذاکره مسئولین وزارت کار در حالی که این کارگران 5 ماه دستمزد معوقه دارند به آنان اعلام کردند 7 درصد سهم بیمه کارگری را خودتان واریز کنید و 3 درصد را نیز دولت پرداخت کند تا مسئله بازنشستگی تعدادی از کارگران و تمدید دفترچه های درمانی آنان حل شود. در ادامه این مذاکرات مسئولین وزارت کار در مورد دستمزدهای معوقه کارگران و مدیریت و راه اندازی کارخانه نیز اعلام کردند مسئولیت اینکار مربوط به وزرات صنایع است و بدین ترتیب این مذاکره بدون حصول نتیجه ای پایان گرفت.
بنا بر این گزارش، پس از پایان مذاکرات که حدود یک و نیم ساعت طول کشید نماینده های کارگران با حضور در میان همکاران خود نتیجه مذاکرات را با آنان در میان گذاشتند و از آنجا که هیچ نتیجه ای بدست نیامده بود کارگران خشمگینانه اعلام کردند فردا در مقابل وزارت صنایع دست به تجمع خواهیم زد و به تجمع خود در مقابل وزارت کار پایان دادند. در این تجمع مامورین انتظامی موبایل تعدادی از شهروندان را که با ابراز همدردی با کارگران از این تجمع عکس میگرفتند ضبط کردند.
بیمه کارگران صنایع فلزی شماره 1 بمدت 11 ماه و بیمه کارگران صنایع فلزی شماره 2 ، مدت 5 ماه است که واریز نشده است همچنین این کارخانجات در حال حاضر به حال خود رها شده اند و ششصد کارگر آنها مدت 5 ماه است دستمزدی دریافت نکرده اند.
کارگران کارخانجات صنایع فلزی از سال گذشته در خیابان صنایع فلزی(محدوده شادآباد) و مقابل وزارت صنایع در اعتراض به وضعیت خود بارها دست به تجمع اعتراضی زده اند. در آخرین تجمع این کارگران در مقابل وزارت صنایع در روز 24 مرداد ماه سالجاری سه ماه از دستمزدهای معوقه و عیدی این کارگران را پرداخت کردند و وزارت صنایع وعده داد در اسرع وقت مدیریتی جهت اداره کارخانه در محل مستقر خواهد شد و باقیمانده دستمزدهای معوقه کارگران و بیمه های آنان نیز پرداخت خواهد گردید اما با گذشت 2 ماه از این وعده ها وزارت صنایع به هیچیک از تعهداتی که به کارگران داده بود عمل نکرد و به همین دلیل آنان بار دیگر از صبح امروز تجمعات اعتراضی خود را آغاز کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 22 مهر ماه 1391
گزارش تصویری اتحادیه آزاد کارگران ایران از تجمع امروز کارگران کاخانجات صنایع فلزی در مقابل وزارت کار:
http://www.etehadeh.com/?page=news&nid=2631
اعتصاب کارگران کارخانه بنیان دیزل تبریز
به گزارش22مهرآذوح،بیست روز است که کارگران شرکت بنیان دیزل تبریز در اعتراض به تهدیدات مدیریت و مالک کارخانه نسبت به انتقال و اخراج دست از کار کشیده اند.
بنابهمین گزارش،از قرار اطلاع مالک کارخانه با علم به گرانی زمین و واقع شدن کارخانه در جوار شهر قصد دارد کاربری این کارخانه 50ساله را تغییر دهد برای اینکار قصد دارد کارگران را به کارگاههای خود در آذرشهر و عجب شیر منتقل کند و اعلام نموده که کسانی که داوطلبانه منتقل نشوند اخراج و به محض اتمام قراداد بیکار خواهند شد.
کارگران از اول مهرماه ضمن مقاومت در مقابل این دستورالعمل غیرقانونی دست از کار کشیده و به تحصن خود همچنان ادامه میدهند.
کارگران اظهار میدارند که کارخانه از جهت کاری مشکلی ندارد مشکل مدیریتی است که بعلت عدم تخصص و یا بعمد توسط مالک ایجادشده است چرا که کارخانه بیش از یکسال است که مدیرعامل ندارد.
لازم بتوضیح است که شرکت بنیان دیزل نزدیک به 400 کارگر فنی و ماشینکار دارد در حالی که در صورت انتقال به کارگاههای اعلامی در کارهای پایین دستی و غیرایمن فولاد مشغول خواهندشد.
گزارشی ازکارگران اخراجی وشاغل کارخانه پارت لاستیک مشهد
طی سال گذشته 1000کارگرکارخانه پارت لاستیک مشهداخراج شدند.1500حقوق1500کارگرشاغل این کارخانه هم چندین ماه است که پرداخت نشده است.
به گزارش22مهرایلنا،کارخانه پارت لاستیک مشهد در سال گذشته ۲۵۰۰ کارگر داشته است اما در طول یک سال گذشته حدود ۱۰۰۰ کارگر این کارخانه تعدیل شدهاند و کارگران شاغل فعلی نیز با چندین ماه حقوق معوقه رو به رو هستند.
نماینده كارگران بیكار شده مجموعه صنعتی پارت لاستیک مشهد، از بیکاری حدود۱۰۰۰ کارگر این کارخانه در یک سال گذشته خبر داد.
این فعال كارگری در این باره گفت: کارخانه پارت لاستیک مشهد در سال گذشته ۲۵۰۰ کارگر داشته است اما در طول یک سال گذشته حدود ۱۰۰۰ کارگر این کارخانه تعدیل شدهاند و کارگران شاغل فعلی نیز با چندین ماه حقوق معوقه رو به رو هستند. همچنین تعداد زیادی از آنها به صورت روز مزدی برای کارخانه کار میکنند.
این کارگر در پایان اظهار داشت: مجموعه صنعتی پارت لاستیک، قطعات لاستیکی کارخانههای ایران خوردرو و سایپا را تولید میکند. تحریمهای ضد بشری و برخی سیاستهای نادرست اقتصادی باعث کاهش خرید دو کارخانه ایران خوردرو و سایپا از مجموعه صنعتی مذکور شده و برای این کارخانه مشکل به وجود آورده است.
براساس این گزارش،ایرج یزدانبخش، مدیریت مجموعه صنعتی پارت لاستیک در پیگیری از وضعیت این مجموعه، اظهار داشت که بهتر است این موضوع در شرایط فعلی مسکوت باقی بماند.
تعطیلی 40 درصد واحدهای نساجی اصفهان
به گزارش22مهرایمنا،معاون اتحادیه نساجان استان اصفهان گفت: به دلیل کمبود نقدینگی طی ۶ ماه گذشته حدود ۴۰ درصد واحدهای نساجی استان اصفهان تعطیل شده اند.
برپایه این گزارش،مرتضی منصوری با اشاره به این که گرانی دلار عامل اصلی کمبود نقدینگی واحدهای نساجی استان است اظهار داشت: دیگر واحدهای فعال نساجی نیز با کاهش ۳ شفیت کاری خود به یک شیفت با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
وی با تاکید براین که بسیاری از واحدهای نساجی به دلیل نبود مواد اولیه با مشکل روبرو شده اند تصریح کرد: کمبود نقدینگی به وضعیت تورم و گران شدن مواد اولیه برمی گردد تصریح کرد: طی ۶ سال گذشته قیمت یک کیلوگرم الیاف مصنوعی و پلی استر وارداتی ۴ برابر شده همچنین هزینه یک کیلوگرم نخ آکرولیک برای فرش ماشینی از ۵ هزار تومان به ۱۴ هزار تومان افزایش یافته است تا جایی که اکنون قیمت فرش ماشینی نسبت به قبل ۲ برابر شده است.
وی با اشاره به این که دلار تنها عامل افزایش قیمت ها در صنعت نساجی شده است خاطرنشان کرد: تحریم ها درصد جزئی در مشکلات این صنعت دخیل است.
منصوری با بیان این که با وارد شدن دلار به بازار بورس اکنون شاهد ثبات و کاهش جزئی قیمت آن هستیم یادآور شد: تثبیت قیمت دلار موجب تثبیت قیمت مواد اولیه و در نهایت بهبود صنعت نساجی استان می شود.
وی در ادامه با اشاره به این که آبان ماه زمان برداشت پنبه در سراسر دنیاست اظهار داشت: عمده پنبه مورد نیاز واحدهای نساجی ایران، از تاجیکستان و ازبکستان وارد کشور می شود که باید واحدهای نساجی طی دو ماه آینده اقدام به خرید پنبه کنند که امید است با تثبیت قیمت دلار تولیدکنندگان و ریسندگان نخ بتوانند پنبه مورد نیاز خود را با قیمت تثبیت شده تهیه کنند.
افزایش نرخ بیکاری در 14 استان
با اینکه دولت مدعی ایجاد میلیونها فرصت جدید شغلی در سالهای اخیر است اما نرخ بیکاری در 14 استان در یکسال اخیر افزایش یافته، در 7 استان از تک رقمی، دورقمی شده و در 8 استان نیز بالای 14 درصد است.
بررسی آمار نرخ بیکاری و وضعیت اشتغال در استانهای کشور در دوره یکساله بهار 90 تا بهار 91 نشان می دهد که با وجود ادعای دولت مبنی بر اشتغال زایی میلیونی طی دو سه سال اخیر، نرخ بیکاری در استان ها چندان تغییر مناسبی نداشته و حتی در 10 استان نیز بیکاری از 2 تا 3.8 درصد در دوره مورد بررسی افزایش داشته است.
در بیش از 30 درصد کل استان های کشور نه تنها اشتغال زایی 1 میلیون و 600 هزار نفری سال 90 دیده نمی شود بلکه اوضاع بیکاری و تلاش جوانان برای ورود به بازار کار استان هایی مانند مرکزی، مازندران، گیلان، لرستان و قم سختتر نیز شده است.
وضعیت سیاست مهار بیکاری در 10استان
نرخ بیکاری در استان مرکزی از 9.8 درصد در بهار 90 به 13 درصد در بهار سال جاری افزایش یافته که نشان دهنده رشد 3.2 درصدی بیکاری در این استان است، همچنین در استان مازندران نرخ بیکاری از 7.9 درصد بهار 90 به 12.6 درصد در بهار 91 با 3.7 درصد افزایش یافت.
گیلان دیگر استان شمالی کشور نیز اوضاع مناسبی به لحاظ اشتغال به کار جوانان ندارد و نرخ بیکاری در این استان از 11.7 درصد در بهار 90 به 14.5 درصد در بهار 91 با 2.8 درصد رشد، بیشتر شد. در همین حال، این وضعیت در لرستان بدتر شده و نرخ بیکاری از 17.3 درصد با 2 درصد رشد به 19.3 درصد در سال جاری افزایش یافته است.
قمی ها نیز جزو استان های با نرخ بیکاری رشد یافته هستند و بیکاری در این استان از 10.1 درصد به 14.3 درصد در بهار امسال افزایش یافت که نشان دهنده افزایش 3.2 درصدی بیکاری در قم است. اوضاع سیستان و بلوچستان نیز به نحوی است که نرخ بیکاری از 9.6 درصد به 12.1 درصد با 2.5 درصد رشد در فصل اول امسال به ثبت رسیده است.
زنجان از 8.1 درصد بیکاری، طی یکسال به 10.3 درصد رسید و 2.2 درصد بیکاری در این استان هم رشد یافت. پایتخت نشینان هم از گزند بیکاری در امان نیستند و بیکاری در این استان از 12.5 درصد در بهار سال گذشته به 14.6 با 2.1 درصد رشد ادامه دارد.
در ایلام نرخ بیکاری 3.3 درصد رشد یافت و از 16.7 درصد به 21 درصد در بهار امسال رشد یافت. آذربایجان شرقی هم اکنون نرخ بیکاری 12.6 درصدی دارد که نسبت به 8.8 درصد بهار 90، 3.8 درصد رشد نشان می دهد.
به صورت کلی می توان گفت در 10 استان یادشده، نرخ بیکاری از 2 تا 3.8 درصد طی یکسال بهار 90 تا بهار 91 رشد یافته است.
استانهایی که نرخ بیکاری آن در فاصله یکسال 2 رقمی شد
بررسی دقیق تر آمارهای بیکاری در استان ها نشان می دهد که نه تنها نرخ بیکاری 10استان در فاصله بهار 90 تا بهار 91 رشد یافته است، بلکه 5 مورد از استانهای یادشده نیز دچار نرخ بیکاری دورقمی شده اند. البته اگر استانهای خراسان رضوی و خوزستان را نیز به لیست دورقمی ها اضافه کنیم، مجموع استانهایی که در دوره یکساله مورد بررسی نرخ بیکاری در آنها دورقمی شد، به 7 استان خواهد رسید.
در آذربایجان شرقی نرخ بیکاری تک رقمی 8.8 درصدی بهار 90 به 12.6 درصد در بهار امسال افزایش یافت و در استان خراسان رضوی نیز نرخ بیکاری از 8.9 درصد به 10.4 درصد رسید.
خوزستان نرخ بیکاری 9.7 درصدی خود را از دست داد و در بهار امسال به 10 درصد رسید، همچنین زنجانی ها نیز نرخ بیکاری 8.1 درصدی بهار سال گذشته را با بیکاری 10.3 درصدی بهار امسال عوض کرده اند.
در سیستان و بلوچستان نرخ بیکاری بهار 90 به میزان 9.6 درصد بود که بعد از گذشته یکسال به 12.1 درصد رشد یافت، همچنین در مازندران نیز بیکاری از 7.9 به 12.6 درصد رشد کرد و این نرخ در استان مرکزی هم از 9.8 به 13 درصد بالغ شد.
به صورت کلی، وضعیت بیکاری دورقمی شده در استانهایی مانند مازندران، مرکزی، زنجان و آذربایجان شرقی از استانهای دیگر بدتر است، به عبارتی افزایش نرخ بیکاری از تک رقمی به بالای 2 رقمی در این استانها طی یکسال به مراتب بیشتر از استانهایی مانند خراسان رضوی و خوزستان بوده است.
استانهایی که نرخ بیکاری آن کاهش چشمگیری دارد
البرز با 3.6 درصد کاهش نرخ بیکاری خود را از 20.7 درصد در بهار 90 به 16.9 درصد کاهش داد، همچنین در خراسان جنوبی نیز نرخ بیکاری با 2.9 درصد کاهش در یکسال بهار 90 تا بهار 91 از 9.4 به 6.5 درصد کاهش یافت.
در سمنان نرخ بیکاری 2.8 درصد کاهش یافت و از 12.8 به 10 درصد رسید و این وضعیت در استان فارس به گونه ای است که در آن نرخ بیکاری با 2.3 درصد کاهش از 20.6 به 18.3 درصد افت کرد.
همچنین در کرمان نرخ بیکاری 13.8 درصدی با 6.3 درصد کاهش به 7.5 درصد رسید و در استان کهکیلویه و بویراحمد نیز نرخ بیکاری از 19.2 به 9.8 درصد با 9.4 درصد کاهش به ثبت رسیده است.
نکته جالب توجه اینکه در استانهای کرمان و کهکیلویه و بویراحمد به ترتیب با 6.3 و 9.4 درصد افت نرخ بیکاری در یکسال، آمار قابل توجهی به ثبت رسیده است.
رکوردداران بیکاری در کشور
در استان لرستان نرخ بیکاری از 17.3 به 19.3 درصد دربهار 91 افزایش یافت و در گیلان نیز از 11.7 به 14.5 درصد رسید، همچنین بیکاری در قم از 10.1 به 14.3 و در فارس نیز از 20.6 به 18.3 درصد رسید.
تهران نرخ بیکاری 14.6 درصدی دارد که این نرخ در بهار سال گذشته 12.5 درصد بود، همچنین در ایلام نرخ بیکاری از 16.7 به 21 درصد بالغ شد و در البرز نیز بیکاری با بهبود از 20.7 به 16.9 درصد در بهار امسال کاهش یافت، اما بازهم در ردیف استانهای با نرخ بیکاری بالا قرار دارد.
نهایتا در اصفهان نرخ بیکاری از 17.8 به 14.2 درصد در بهار امسال رسید. به صورت کلی با اینکه 8 استان یادشده دارای نرخ بیکاری بالا است اما این وضعیت در استانهای لرستان، ایلام و فارس از بقیه مناطق بدتر است.
منبع:مهر-22مهر
ˈسیلیکوزیسˈ؛ قاتل پنهان کارگران شرکت تامین ماسه فیروزکوه
با گذشت بیش از چهار دهه از فعالیت شرکت تامین ماسه ریخته گری در فیروزکوه و استفاده از ماده اولیه سیلیس به منظور تولید محصول نهایی در آن، بیماری سیلیکوزیس به دردی نام آشنا برای کارگران و پرسنل شاغل در این شرکت تبدیل شده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه در این باره اظهار داشت: از آنجایی که تاکنون برای بیماری سیلیکوزیس درمان مؤثری شناخته نشده است و در افراد مبتلا حتی پس از دوری از این شغل، پیشرفت بیماری ادامه می یابد، لذا تنها راه مبارزه با آن کنترل گرد و غبار موجود در محیط کار است.
دکتر فریبا ملاجعفری گفت: در همه صنایع و در طول مدت عملیاتی که در آن سنگ های معدنی تراشیده، شکسته و خرد می شوند، گرد و غبار سیلیس ممکن است در هوای محیط کار وجود داشته و وارد فضای تنفسی کارگر شود.
وی افزود: در برخی از خاک ها نیز ذرات سیلیس وجود دارد که معمولا در فرآیندهای صنعتی از جمله در تولید سیمان، آجر و دیگر مصالح ساختمانی استفاده می شوند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه ادامه داد: با این اوصاف شاغلان معادن روباز و زیر زمینی، سنگ بری ها و سنگ تراشی ها، شاغلان صنعت ساختمان و راه سازی، کارگران سیمان و بتون، شاغلان کاشی و سرامیک، شاغلان تونل سازی، ریخته گری، تولید شیشه، رنگ و سفالگری، تولید ظروف سفالی، عملیات شن زنی (سند بلاست)، تولید کنندگان و فروشندگان مصالح ساختمانی مثل شن و ماسه، آهک و گچ و نماکاران شدیدا در معرض خطر بیماری سیلیکوزیس می باشند.
وی با اشاره به علائم بیماری سیلیکوزیس، خاطرنشان کرد: سیلیکوزیس مانند بسیاری از بیماری های شغلی می تواند تا چندین سال بدون علامت بماند و فقط می توان از طریق عکس و رادیوگرافی ریه آثار سیلیس را مشاهده کرد.
دکتر ملاجعفری اذعان داشت: علائم بیماری سیلیکوزیس شامل کم شدن طول تنفس، کم شدن حجم ریه، تنگی نفس، سرفه شدید، خس خس سینه و احساس فشار در سینه می باشد؛ تب، کاهش وزن و عرق زیاد هم از دیگر علائم سیلیکوزیس می باشد که در صورت ادامه تماس می تواند سبب مرگ شود، ضمن اینکه تنفس سیلیکای کریستال می تواند باعث بیماری های دیگری مانند سل، بیماری کلیه و سرطان شود.
وی خاطرنشان کرد: تنها راه پیشگیری از بیماری سیلیکوزیس دور نگه داشتن کارگران از استنشاق گرد و غبار سیلیس و جلوگیری از نفوذ گرد و غبار سیلیس به ریه ها و راه های تنفسی است.
همچنین کارشناس مسؤول واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزکوه با اشاره به بروز و ظهور و شیوع این بیماری در بین کارکنان شرکت تامین ماسه ریخته گری فیروزکوه، گفت: این بیماری که تشخیص اولیه آن بین هشت تا 18 ماه طول می کشد، درمان نداشته و تنها راه کاهش عوارض آن، خروج از محیط آلوده و ورود به محیط پاک و عاری از سیلیس است.
مهرداد شیرخانی افزود: اینک از مجموع هر 100 نفر شاغل در این شرکت و کارخانجات سیمان منطقه که مورد پایش قرار می گیرند، دو نفر علائم ابتلای خفیف یا پیشرفته این بیماری را نشان می دهند.
وی ادامه داد: اکثریت افراد مبتلا، کسانی هستند که در بخش های خشک کن و سرند این شرکت اشتغال به کار دارند که در این زمینه، هدایت آنان به سمت آزمایشگاه و محیط های باز پیشنهاد می شود.
کارشناس واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت فیروزکوه تصریح کرد: از سال 87 که مرکز طب کار در شبکه بهداشت و درمان راه اندازی شده است تاکنون، از مجموع دو هزار و 659 کارگر شناسایی شده در سطح شهرستان، 50 نفر آلوده به سیلیس هستند که تاکنون 10 نفر آنان به کمیسسون پزشکی ارجاع داده شده اند.
وی همچنین از فوت دو نفر از کارگران این شرکت اندکی پس از ورود به دوران بازنشستگی در سال 86 خبر داد و اذعان داشت: با عنایت به سنگینی عنصر سیلیس و عدم توانایی پراکندگی آن در سطح وسیع، عملیات مه پاش با آب تا حدود زیادی از آلودگی ها و عوارض آن می کاهد که خوشبختانه در کارخانجات سیمان و تامین ماسه منطقه در حال اجرا می باشد.
شیرخانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر وجود ذرات سیلیس در آب آشامیدنی و آب های سطحی و جاری، خاطرنشان کرد: مهم در پایش و آزمایشات شیمی آب های منطقه مقوله سختی آب است که خوشبختانه، ماده سیلیس حتی در صورت وجود در آب توسط دستگاه گوارش دفع می شود.
به اعتقاد کارشناسان رسیدگی جدی به مسئله آلودگی این ماده خطرناک باید با انجام اقدامات بایسته و مقتضی در اولویت قرار گیرد تا در درجه نخست در جهت رفع مشکلات پرسنل فعال در این بخش و پیشگیری از ابتلاء به این بیماری پرداخته شود و در مرحله بعد، با عنایت به توسعه شهر فیروزکوه و قرار گرفتن این شرکت در محدوده شهر، نسبت به خروج هر چه سریع تر این صنعت که سلامت آحاد مردم این شهرستان را با خطر مواجه می سازد، اقدام شود.
مطابق بررسی های انجام شده اداره حفاظت محیط زیست، کارخانه مذکور در سال 1390، جزو صنایع آلاینده شهرستان شناخته شده است.
شرکت تامین ماسه ریخته گری فیروزکوه بزرگترین شرکت در بخش خود در خاورمیانه می باشد که از سال 1353 آغاز بکار کرده است.
منبع:باشگاه خبرنگاران رودهن-22مهر
گودبرداری غیرایمنی مرگ دوكارگرجوان رارقم زد
به گزارش21مهر پایگاه خبری 125،گودبرداری غیر اصولی در یک عملیات ساختمان سازی، در خیابان شریعتی خیابان اذر شهرتهران، بار دیگر حادثه آفرین شد و روز گذشته مرگ دوكارگر جوان در زیر خروارها خاك را رقم زد.
محمود مقدم افسر آماده منطقه سه عملیات با تشریح فعالیت آتش نشانان در این عملیات گفت: دوكارگر جوان بنامهای مجید وحمید یزدانی 18و22 ساله كه در انتهای قسمت شمالی زمین گودبرداری شده به مساحت 300 متر در حال كاربودند، به دلیل حفاظت غیرایمنی از دیواره های محل گودبرداری شده دچار حادثه شدند و دیواره شمالی این محل در هنگام فعالیت این دو کارگر دچار ریزش شد و آن ها زیر خروارها خاك گرفتار شدند.
تظاهرات علیه سیاست های ریاضت اقتصادی دراسپانیا وپرتقال
به گزارش13اکتبریورونیوز،اسپانیا که باری دیگر روز شنبه با تظاهرات هزاران شهروند ناراضی از وضعیت اقتصادی در پایتخت رو به رو بود، در سال جاری میلادی یونان، ایرلند و پرتغال را پشت سرگذاشته و به مرکز توجه در میان کشورهای اروپایی درگیر بحران مالی بدل شده است.
همزمان با اعتراض شهروندان مادرید در لیسیون، پایتخت پرتقال نیز جنبش مخالفان سیاست های صندوق بین المللی پول و همراهان آن موسوم به جنبش ضد تروئیکا با برپایی کنسرت هزاران تن از مردم را در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت این کشور گردهم آوردند.
اعتراض بازنشستگان فرانسوی به سیاستهای مالیاتی دولت
به گزارش12اکتبریورونیوز، نزدیک به 4 هزار بازنشسته فرانسوی با اعتراض نسبت به سیاستهای مالیاتی دولت اعلام کردند که حساب آنها از آن دسته از ثروتمندانی که میلیون ها یورو در سال درآمد دارند کاملا جداست. این عده شعار می دادند که افزایش مالیات بازنشستگان غیر عادلانه است و باید مالیات بردرآمد ثروتمندان افزایش پیدا کند.
بیست ودوم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
***************
اخباروگزارشات کارگری23مهرماه1391
- کارگران کارخانجات صنایع فلزی تجمع اعتراضی خود را به مقابل استانداری تهران کشاندند
- خبر تکمیلی تجمع اعتراضی ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران
- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان در مقابل ساختمان امور بازنشستگان
- آقای دهقان کیا، شما شریک جرم ایجاد وضعیت مصیبت بار کنونی برای کارگران ایران هستید
- طی یك ماه گذشته اشیمشی ۲۰۰ کارگرش را بیکار کرد
- سال 1390دراصفهان104نفربدلیل حوادث کار جانشان را ازدست دادند
کارگران کارخانجات صنایع فلزی تجمع اعتراضی خود را به مقابل استانداری تهران کشاندند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ششصد کارگر صنایع فلزی پس از تجمع دیروز خود در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی، امروز 23 مهر ماه تجمع اعتراضی خود را به مقابل استانداری تهران کشاندند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، دیروز در تجمع کارگران صنایع فلزی در مقابل وزارت کار مسئولین این وزارتخانه تحقق خواستهای کارگران در مورد دستمزدهای معوقه و دیگر خواستهایشان را به وزارت صنایع موکول کردند.
بنا بر این گزارش علاوه بر اینکه دیروز در تجمع کارگران به آنان اعلام شد وزارت صنایع به خواستهایشان رسیدگی خواهد کرد از مدتها قبل نیز قرار بود در وزارت صنایع جلسه ای برای رسیدگی به مشکلات کارگران صنایع فلزی شماره 1 و 2 تشکیل شود. اما امروز وزارت صنایع اقدام به تشکیل جلسه جهت رسیدگی به خواستهای این کارگران نکرد و به همین دلیل آنان از 30/11 صبح امروز دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری زدند.
بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران صنایع فلزی در مقابل استانداری اقدام به دادن شعارهای اعتراضی کرده اند و در حال حاضر(لحظه مخابره این خبر – ساعت 20/12 ) استاندار تهران با حضور در میان کارگران مشغول سخنرانی برای آنان است.
گزارش تکمیلی این تجمع متعاقبا منتشر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 مهر ماه 1391
خبر تکمیلی تجمع اعتراضی ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران
کارگران کارخانجات صنایع فلزی با وعده حل فوری مشکلات خود به تجمع در مقابل استانداری تهران پایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران کارخانه های صنایع فلزی شماره 1 و 2 ، پس از وعده های رئیس برنامه ریزی استانداری تهران مبنی بر استقرار مدیریت دولتی در کارخانه و حل مسائل و مشکلات کارگران به تجمع اعتراضی خود در مقابل استانداری تهران پایان دادند. این کارگران تصمیم داشتند چنانچه جواب روشنی به آنها داده نشود همچنان در مقابل استانداری بمانند.
دیروز در تجمع کارگران صنایع فلزی در مقابل وزارت کار مسئولین این وزارتخانه تحقق خواستهای کارگران در مورد دستمزدهای معوقه و دیگر خواستهایشان را به وزارت صنایع موکول کردند. از سوی دیگر از مدتها قبل نیز قرار بود امروز جلسه ای در وزارت صنایع برای رسیدگی به مشکلات این کارگران برگزار شود. اما صبح امروز پس از مراجعه نماینده های کارگران به وزارت صنایع در این وزارتخانه به آنان اعلام شد دستهایی در کار است که اجازه نمیدهند ما در مورد کارخانه شما کاری از پیش ببریم.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران منتظر در کارخانه زمانی که از این مسئله مطلع شدند از آنجا که استاندار تهران نیز چند ماه پیش به آنان حل فوری مسائل شان را داده بود اینبار تصمیم به تجمع در مقابل استانداری تهران گرفتند.
بنا بر این گزارش قبل از حضور کارگران در مقابل استانداری نیروهای امنیتی و انتظامی بطور چشمگیری در محل حاضر شده بودند با اینحال کارگران با حالتی تعرضی شروع به سر دادن شعارهای اعتراضی در مقابل استانداری کردند و این امر باعث شد رئیس کمیسیون سیاسی انتظامی استانداری برای آرام کردن کارگران بلافاصله در میان آنان حاضر شود. وی از کارگران خواست به ایشان مهلت دهند تا مسائل شان را حل کند اما کارگران بطور یکپارچه ای شعار دادند: یا مرگ یا زندگی.
بدنبال این وضعیت، استاندار تهران و سپس رئیس برنامه ریزی استانداری به میان کارگران آمدند و نهایتا رئیس برنامه ریزی استانداری با اشاره به جلسه ای که صبح امروز در استانداری پیرامون کارخانه های بحران زده برگزار شده بود اعلام کرد: 1- با هماهنگی که با سازمان تامین اجتماعی بعمل آمده است قرار است از محل تسهیلات استانداری حق بیمه کارگران پرداخت شود تا بیش از 200 کارگر کارخانه قادر به بازنشستگی شوند 2- از صبح فردا مدیریت دولتی در کارخانه مستقر خواهد شد و تولید را راه خواهد انداخت 3- دو مالک اصلی به کارخانه راه داده نخواهند شد و از آنها سلب مالکیت خواهد گردید 4- کلیه معوقات کارگران از محل تسهیلات استانداری تا یکشنبه آینده پرداخت خواهد شد.
در این تجمع کارگران شعار میدادند: 5 ماه حقوق کارگر پرداخت باید گردد، صنایع فلزی آباد باید گردد – مرگ بر سرمایه دار – یا مرگ یا زندگی – صنایع فلزی فلسطین ایران است و...
کارگران کارخانجات صنایع فلزی پس از وعده های رئیس برنامه ریزی استانداری حدود ساعت 14 به تجمع خود پایان دادند و اعلام کردند چنانچه وعده های داده شده سر موعد مقررمحقق نشود تجمعات اعتراضی خود را از سر خواهند گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 مهر ماه 1391
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان در مقابل ساختمان امور بازنشستگان
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران بازنشسته اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق های خود امروز 23 مهر ماه 1391 دست به یک تجمع اعتراضی بزرگ در مقابل ساختمان " امور بازنشستگان" در خیابان نشاط این شهر زدند.
در این تجمع که از حدود ساعت 30/9 صبح شروع شد و زنان حضوری فعال در آن داشتند کارگران راه تردد خودروها در این خیابان را که یکی از خیابانهای مرکزی شهر اصفهان است بستند و مانع عبور و مرور اتوموبیلها شدند.
کارگران بازنشسته شرکت کننده در این تجمع شعار میدادند: ..."رئیسامون که دزدند،کارگرامون بی مزدند - رئیس بی لیاقت استعفا استعفا و...
کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان مدت دو ماه است مستمری خود را دریافت نکرده اند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، عدم پرداخت بموقع مستمری کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان از ماهها پیش ادامه دارد و این کارگران بارها در اعتراض به این وضعیت دست به تجمع اعتراضی در سطح شهر اصفهان زده اند. سال گذشته این کارگران در اقدامی اعتراضی جاده منتهی به ذوب آهن اصفهان را نیز بستند.
کارگران بازنشسته ذوب اهن اصفهان میگویند صندوق بازنشستگان ذوب آهن که زمانی یکی از صندوقهای بسیارمعتبر بازنشستگی بود براثر سوء مدیریت و دزدی های دست اندرکاران آن دچارمشکلات مالی فراوانی شده است و به همین دلیل این صندوق بطور مداوم از پرداخت مطالبات بازنشستگان سرباز میزند.
بنا بر اظهار این کارگران، آخرین حقوق پرداختی آنان نه ازطریق صندوق بازنشستگی ذوب آهن، بلکه براثراعتراضات کارگران بازنشسته، توسط دولت و منابع دیگر تامین و پرداخت شد تا سر و صدای کارگران خوابانده شود با اینحال این مسئله همچنان لاینحل مانده است و کارگران مصمم اند تا حصول نتیجه ای که دوام داشته باشد و متضمن پرداخت بموقع مستمری آنان باشد به اعتراضات خود ادامه دهند.
بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران جلسه امروز نماینده های این کارگران با مسئولین صندوق بازنشستگی بدون حصول نتیجه ای پایان گرفت و به همین دلیل هزاران کارگر بازنشسته ذوب آهن اصفهان مصمم به ادامه اعتراضات خود هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 مهر ماه 1391
آقای دهقان کیا، شما شریک جرم ایجاد وضعیت مصیبت بار کنونی برای کارگران ایران هستید
نویسنده: پروین محمدی
در حالی که فشار گرانی و اخراج و ناامنی شغلی و دستمزدهای معوقه از یک سو و تلاش وزارت کار برای اصلاح قانون کار و تصویب و اجرایی شدن طرح ضد کارگری استاد –شاگردی هر روزه عرصه را برای بقا و زندگی ما کارگران تنگ تر کرده است ما تعدادی از کارگران به عنوان هماهنگ کنندگان طرح جمع آوری طومار اعتراضی بر آن شدیم تا در یک بعد سراسری اعتراض خود را به وضعیت موجود به این شکل ابراز کنیم و خواهان افزایش فوری دستمزدها متناسب با تورم موجود شویم.
افزایش فوری دستمزدها مسئله ای است که بطور واقعی زندگی و معیشت ما کارگران به آن گره خورده است. این مسئله، یک مسئله حیاتی برای ما کارگران امضا کننده طومار و میلیونها کارگر دیگر در سراسر کشور است. حداقل دستمزد کارگران در حال حاضر با موج تورم افسار گسیخته موجود چنان ارزش خود را از دست داده است که بطور واقعی با این دستمزد یک خانوار چهار نفره کارگری به خط مرگ رانده شده است به همین دلیل هم است که هیچ انسان شریف و منصفی قادر به انکار زندگی مصیبت بار ما کارگران و خواست بر حق ما مبنی بر افزایش فوری حداقل دستمزد نمیتواند باشد.
اما تا بوده همین بوده که عده ای در مقام دفاع از منافع اربابان خود کاسه داغ تر از آش شوند. من تا به حال ندیده ام کارفرمایی رسما اعلام کند که حداقل دستمزد کنونی برای زندگی کارگران کفایت میکند، جرات اینکار را ندارند. آنان این ماموریت را چه بصورت کانالیزه شده و چه به توسط عوامل آشکار و پنهان خود از راههای دیگری پیش می برند. من به کسانی که نقاب بر چهره کشیده و با اسامی دیگری در سایتهای مختلف با تئوریزه کردن این مسئله که طومار اعتراضی فایده ای ندارد و کارگران را حتی از حرف زدن و اعتراض مکتوب بوسیله طومار، و بدینگونه از حداقل اعتراض (به بهانه اعتراضات بزرگ تر) برحذر میدارند کاری ندارم. اینان آموزگارانند و آنهم از نوع ضد کارگری ترینشان. به همین دلیل هم هست که اغلب جرات ندارند با تصویر و اسم و رسم خود بر علیه طومار اعتراضی کارگران دست به قلم برند.
اما در این میان دسته دیگری نیز وجود دارند که بطور دست سازی نمایندگی کارگران را یدک میکشند و فی الحال با استفاده از امکانات دولتی به کارگران کارخانه ها نیز دسترسی دارند. اینان با استفاده از شرایط مصیبت بار کارگران، ناامنی شغلی و استیصالی که برای گذران زندگی بر کارگران تحمیل شده است بی فایده بودن اعتراض به حداقل دستمزد را به بهانه های مختلف طوری تئوریزه میکنند تا کارگران را از اعتراض به حداقل دستمزدها بر حذر دارند.
یکی مانند آقای ابوی رئيس هيئت مديره كانون سراسري انجمن هاي صنفي پرسنل فني داروخانه ها و عضو اصلي كانون سراسري انجمن هاي صنفي كارگري كشور اعلام میکند اعتراض به حداقل دستمزدها باید از طریق تشکلهای قانونی!!؟؟ به پیش برده شود.
باید از ایشان پرسید شما که قانونی هستید چه گلی بر سر ما کارگران زده اید. مگر نه این است که هر ساله امضای کسانی امثال شما بر زیر حداقل دستمزد چندین برابر زیر خط فقر گذاشته میشود؟
با ادله های این جناب هیچ کارگری نباید به اخراجش و یا دیگر بی حقوقی های موجود اعتراض کند مگر اینکه از درگاه این جناب و تشکل مطبوع اش کسب اجازه نماید. آقای ابوی! یقین داشته باشید هیچ کارگری از شما و از هیچکس دیگری برای دفاع از بقا و هستی خود اجازه نخواهد گرفت.
به تازگی نیزآقای "علی دهقان کیا" عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران طی مصاحبه ای به تاریخ 18 مهر ماه جاری با خبر گزاری مهر فرموده اند که "باید در مورد افزایش دستمزد کارگران تصمیم دقیق و قابل اجرایی گرفته شود و در ادامه گفته اند:هم اکنون برخی شرکتها در زمینه پرداخت حقوق نیروی کار و بیمه آنها با مشکلات جدی مواجه هستند"
ناگفته معنی حرف آقای دهقان کیا روشن است. وی دارد میگوید سرمایه داران عزیز و گرامی هم اکنون در زمینه پرداخت حقوق نیروی کار و بیمه آنها با مشکلات جدی مواجه هستند و بدینگونه کارگران را از اعتراض به حداقل دستمزد چندین برابر زیر خط فقر بر حذر میدارد.
وی نیز همچون تعدادی قلم بدست دیگر در برخی سایتها برای بازداشتن کارگران از ادامه اعتراض به حداقل دستمزدها در ادامه میگوید: اینکه بخواهیم فکر کنیم با افزایش لجام گسیخته قیمتها و گسترش شکاف بین هزینه ها و درآمد خانوار کارگری می توان در قالب نامه نگاری با وزیر به نتیجه رسید، این مهم غیرممکن است.
آقای دهقان کیا پس کدام مهم ممکن است؟ تن دادن به فقر و گرسنگی؟ بر چیده شدن دائمی شیر و میوه و گوشت و... از سفره خالی کارگران؟ باز ماندن فرزندانمان از تحصیل؟ تن فروشی زنان؟ رو آوری به فروش و مصرف مواد مخدر از سر ناامنی اقتصادی و درماندگی برای گذران زندگی؟ روانه کردن کودکانمان به بازار کار؟ آقای دهقان کیا! ما کارگران به نیکی میدانیم برای شما و امثال شما، اینها اموراتی ممکن ومقدور برای کارگران هستند و لاغیر.
آقای دهقان کیا! یقینا از نظر کسانی امثال شما، ما کارگران نباید دست به تجمع و راهپیمایی بزنیم چون نظم وامنیت اجتماعی بهم میخورد. از نظر شما ما کارگران نباید اعتصاب نکنیم چون صاحبان سرمایه ضرر میکنند و از نظر شما، ما کارگران نباید خواهان تشکل خود ساخته خودمان شویم چرا که آنوقت شماها باید کاسه کوزه تان را جمع کنید.
در ادامه این مصاحبه آقای دهقان کیا ما کارگران را از اخراج و بیکار شدن میترساند و میگوید: اگر کارخانه نتواند به نیروی خود حقوق پرداخت کند، حتما دست به تعدیل نیرو خواهد زد. هم اکنون شرایط به نحوی است که اشتغال زایی جدید چندانی در کشور صورت نمی گیرد و می توان گفت که ایجاد اشتغال جدید در کشور منفی است.
آقای دهقان کیا! کارفرماها خودشان بلدند مشکلاتشان را حل کنند و از دولت برای تداوم سود آوری شان مزایای مناسبی بگیرند، همچنان که همیشه و هر لحظه و در هر مقطع زمانی سی سال گذشته اینکار را کرده اند. شما نگران چه هستید؟ کارگران که هر روزه اخراج میشوند، تعدیل نیرو که همیشه بوده و با وضعیت موجود تشدید خواهد شد، بگویید تا کجا کارگران باید دندان روی جگر بگذارند و صدایش از ترس اخراج و... در نیاید. حضرت دهقان کیا! مطمئن باشید بالاتر از سیاهی رنگ نیست، مطمئن باشید کارگران به آخر خط رسیده اند و افاضات شما مانعی بر سر اعتراضات کارگری و خواست کارگران برای افزایش دستمزدها ایجاد نخواهد کرد.
جناب دهقان کیا! ما نیز تردیدی نداریم در حالی که کسانی امثال شما به همراه صاحبان سرمایه و دولتها زندگی را بر ما و خانواده هایمان سیاه کرده اید طومار اعتراضی کمترین و کمترین کاری است که کارگران در سراسر کشور به آن مبادرت کرده اند. ما به شما و دیگر قلم بدستان در همه سایتها قول میدهیم چنانچه طومار اعتراضی بی نتیجه ماند حتما راه دیگری برای دفاع از هستی و بقا خود پیدا خواهیم کرد. اینرا به شما و آن قلم بدستان قول میدهیم و امید آن داریم تا این مسئله خواب را بر شما و آنان حرام نکند.
طی یك ماه گذشته اشیمشی ۲۰۰ کارگرش را بیکار کرد
به گزارش23مهرایلنا،طی یک ماه گذشته ۲۰۰ کارگر شاغل در گروه تولیدی-بازرگانی اشیمشی بیکار شدهاند.
بنا یهمین گزارش،کارگران اخراجی از ۱۰ تا ۱۲ سال سابقه کار داشتهاند که همگی برای استفاده از بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدهاند.
گفتنی است گروه تولیدی-بازرگانی اشی مشی در سال ۱۳۷۱ راهاندازی شد و در زمینه تولید مواد غذایی، آب و سایر نوشیدنیها فعالیت میکند
سال 1390دراصفهان104نفربدلیل حوادث کار جانشان را ازدست دادند
بیمه برای یک کارگر ساختمانی از دستمزد هم واجبتر است، چرا که هیچ تضمینی برای سالم بیرون آمدن از کارگاههای ناامن و بدون تجهیزات و نظارت ساختمانی وجود ندارد. به همین دلیل است که بیش از ۳۰ هزار کارگر اصفهانی برای استفاده از این چتر حمایتی، دست کم هنگام درمان خود، ثبت نام کردهاند و دهها هزار نفر دیگر هم پشت نوبت قرار دارند.
پس از مشکلات معیشت و دستمزد، «حوادث ناشی از کار»، چالش برانگیزترین موضوع در جامعه کارگری اصفهان به شمار میآید که با نگاهی به آمار تکان دهنده جراحات، قطع عضو و حتی مرگ و میر این قشر در محیطهای کار، میتوان دغدغه ۶۰ درصد از جمعیت استان، برای سالم برگشتن نان آورشان را درک کرد.
بر اساس آمارهایی که رئیس اداره بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان اعلام کرده، در سال ۹۰ بیش از هزار و ۷۳۹ مورد حادثه ناشی از کار در استان رخ داده که ۶ درصد آنها منجر به فوت، ۱۲۰ مورد نقص عضو، ۲۳۲ مورد قطع عضو، ۷۶۰ مورد شکستگی و ۶۲۳ مورد منجر به سایر حوادث شده است.
مرگ ۵۲ کارگر در کارگاههای ساختمانی
امیر مسعود حاجی رستم تعداد مرگهای ناشی از حوادث کار اصفهان در سال گذشته را ۱۰۴ نفر اعلام کرد که نسبت به سال ۸۹، که ۱۰۳ حادثه بود، افزایش مختصری نشان میدهد. اما کارگاههای ساختمانی مهمترین سهم را در وقوع این حوادث ناگوار دارند تا جایی که ۵۰ درصد متوفیان ناشی از حوادث کار در بخش ساختمان بودهاند. بخش صنعت نیز با ثبت ۹۱۲ حادثه کار در جایگاه دومین بخش پرحادثه قرار میگیرد اما در مقایسه تعداد شاغلان ساختمان و بخش صنعت، آمار و ضریب وفور حوادث در بخش ساختمان بیش از صنعت است.
به گفته او مهمترین نقش کارفرمایان در بروز این حوادث، ناامن بودن ماشین آلات و محیط کار، عدم نظارت، نبود آموزش و عدم تهیه تجهیزات حفاظت فردی است اما کارگران نیز به دلیل بیتوجهی به مقررات و ایمنی و تعجیل در کار مقصرند.
بسیاری از کارگران ساختمانی بیمه نیستند
با توجه به این شرایط، حمایتهای درمانی و بیمهای برای این قشر از کارگران اهمیت ویژهای دارد و به همین دلیل بود که از سال ۸۹ طرح بیمه کارگران ساختمانی در دستور کار تامین اجتماعی قرار گرفت.
معاون بیمهای اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان ، مهمترین مانع بیمه شدن تمام فعالان صنعت ساختمان را تعیین سهمیه برای هر استان دانست و افزود: این سهمیه باید از سوی مجلس، تعیین و به سازمان تامین اجتماعی اعلام شود که برای امسال، اقدامی صورت نگرفته است.
سعید وحید با اشاره به ثبت نام بیش از ۳۰ هزار کارگر برای قرار گرفتن زیر پوشش بیمه، گفت: این رقم بر اساس آمارهایی است که اداره کل فنی و حرفهای استان منتشر کرده و رقم دقیقی از کارگران متقاضی بهرهمندی از خدمات بیمه، وجود ندارد.
بیمه برای کارگران، حکم طلا را دارد
وی سهمیههای اعلام شده برای بیمه کارگران ساختمانی استان اصفهان را در سالهای ۸۹ و ۹۰، به ترتیب ۱۴ هزار و ۶۰۰ و ۱۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: به طور کلی در دو سال گذشته ۲۴ هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی، بیمه شدهاند و تعداد متقاضیان در سال جاری نیز قابل توجه است چرا که بیمه برای یک کارگر ساختمانی، حکم طلا را دارد.
معاون بیمهای اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان در ادامه از رضایت کارگران بیمه شده، از خدمات این بخش خبر داد و افزود: تاکنون هیچ مورد شکایت یا انتقادی از سوی بیمه شدگان، دریافت نکردهایم.
اصفهان دومین استان پر حادثه کار
با وجودی که طرح بیمه کارگران ساختمانی به صورت درست و کامل کارگران این بخش را تحت پوشش قرار نداده و هنوز بسیاری از کارگران ساختمانی در استان اصفهان بیمه تامین اجتماعی نیستند، آمارها نشان میدهد اصفهان بعد از تهران بالاترین حوادث کار در بخش ساختمان را به خود اختصاص داده است.
رئیس بازرسی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان دلیل آنرا بالا بودن تعداد شاغلین این نوع فعالیت در استانهای تهران و اصفهان، بالا بودن متراژ پروانههای ساختمانی صادره و بالا بودن پروژههای عمرانی در این دو استان نسبت به سایر استانها میداند.
هزاران کارگران اصفهانی، زیر باران حوادث کار
این در حالی است که خشکسالی و مشکلاتی که سالهای اخیر برای ساکنان حوضه زاینده رود و به ویژه کشاورزان ایجاد کرده در کنار مهاجرپذیر بودن استان، دست به دست هم داده تا جمعیت کارگران ساختمانی در اصفهان روز به روز افزایش یابد و معیشت خانوادههای زیادی به این کارگاههای پرخطر گره خورده است و بیتوجهی به سلامت و امنیت شغلی آنها، ضرر و آسیبهای جدی به جامعه وارد میکند.
منبع:ایلنا-23مهر
بیست وسوم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
*********************
اخباروگزارشات کارگری25مهرماه1391
- تظاهرات کارگران کارخانه برک،نوپوش رشت ویزدبافت مقابل دفترشرکت یزد بافت در اعتراض به عدم دریافت 9 ماه حقوق
- عدم پرداخت 6 ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد گزین یزد
- کارکنان "تخت سلیمان" هفت ماه حقوق دریافت نکرده اند
- اعتراض به بودجه ریاضتی پرتغال در برابر پارلمان این کشور
تظاهرات کارگران کارخانه برک،نوپوش رشت ویزدبافت مقابل دفترشرکت یزد بافت در اعتراض به عدم دریافت 9 ماه حقوق
بنا به گزارشات منتشره،صبح امروز25مهر، جمعی از کارگران کارخانه برک ، نوپوش رشت و یزد بافت در اعتراض به عدم دریافت 9 ماه حقوق مقابل دفتراین شرکت در خیابان انقلاب تجمع کردند .
این کارگران پلاکاردهایی با مضامین زیردردست داشتند:
- منتظر وعده های پوچتان نخواهیم بود
-9ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم ودربلاتکلیفی بسرمی بریم
براساس این گزارشات،تعدادکارگران تظاهرکننده بیش از20نفربوده است که ضمن بنمایش گذاشتن خشم ونارضایتیشان اعلام کردند:
اعتراضاتشان تنها درصورت پرداخت حقوق معوقه شان پایان خواهدیافت.
عدم پرداخت 6 ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد گزین یزد
بنا به گزارشات انتشاریافته، کارخانه فولاد گزین استان یزد از خرداد ماه سال جاری به کارگران خود حقوق پرداخت نکرده است .
براساس این گزارشات،کارفرمایان تحت پوشش افزایش قیمت مواداولیه حدود6ماه است که حقوق کارگران را پرداخت نکرده اند.
علاوه براین کارفرمایان علیرغم مناسب بودن روندتولیدکارخانه،حدود2تا6ماه حق اضافه کاری کارگران را هم پرداخت نکرده اند.
تهدیدبه اخراج دلیل سکوت و عدم اعتراض کارگران این کارخانه است.
کارکنان "تخت سلیمان" هفت ماه حقوق دریافت نکرده اند
به گزارش25مهرعصرایران،کارکنان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان می گویند نزدیک به 7 ماه است حقوق ودستمزدهای خود را دریافت نکرده اند واکنون با مشکلات مالی ومعیشتی فراوانی دست وپنجه نرم می کنند.
چهل نفر از کارگران وکارشناسان بخش های مرمت،پژوهش وراهنمای مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب ماه هاست منتظر در یافت حقوق ودستمزدهای معوقه خود هستند اما تاکنون موفق به در یافت آن نشده اند .
یکی از این کارکنان با ابراز تاسف از پرداخت نشدن حقوق کارکنان مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان تکاب گفت همه ما بصورت روزمزد در این مجموعه مشغول به کار هستیم اما در دریافت حقوق ودستمزد های خود با مشکلات فراوانی مواجه شده وچندین ماه باید برای دریافت حقوق معوقه خود هر روز به واحدهای مختلف مجموعه مراجعه کنیم .
وی افزود: تلاشها وپیگیری های مکرر وروزانه ما برای دریافت دستمزدهای معوقه چندین ماهه تاکنون بی نتیجه مانده ومدیران مجموعه پاسخ مشخصی در خصوص زمان دریافت حقوق عقب افتاده کارکنان به ما نمی دهند.
وی یادآورشد :هم اکنون به دلیل عدم دریافت حقوق معوقه خود قادربه تامین هزینه های زندگی نبوده ودر امور روزمره با سختی های فراوانی مواجه می شویم.
یکی دیگر از کارکنان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب در این زمینه اظهار نمود:با وجود اینکه سالانه بیش از یک میلیارد ریال اعتبار به بخش های مختلف این مجموعه تخصیص می یابد اما معلوم نیست مسوولان این محوطه باستانی به چه دلیل از پرداخت حقوق کارکنان وکارگران این مجموعه خودداری می کنند.
وی تاکید کرد :در پیگیری هایی که کارکنان در خصوص دریافت حقوق معوقه خودانجام داده اند مسائلی همچون وجود اختلاف وعدم هماهنگی بین مدیران مجموعه تخت سلیمان ومسوولان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی در خصوص اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان مطرح شده است.
وی ابراز نمود:مسوولان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی در زمینه عدم پرداخت حقوق کارکنان مجموعه تخت سلیمان می گویند:اعتبار جاری برای پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه وجود ندارداما مدیران مجموعه تخت سلیمان در اظهار نظرهایی ضد ونقیض ادعا می کننداعتبار لازم برای پرداخت حقوق کارکنان وجود دارد اما سازمان میراث از تخصیص وپرداخت آن به کارکنان مجموعه خودداری می نمایند.
وی خاطرنشان کرد :وجود همین اختلافات وناهماهنگی ها در امور اداری سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی ومجموعه تخت سلیمان نهایتا منجر به پرداخت نشدن چندین ماهه حقوق کارکنان مجموعه شده است.
این کارگر با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی ومعیشتی خانواده خود می گوید:هیچ یک از مسوولان ذیربط به مشکلات معیشتی کارکنان توجهی نمی کنند وهر روز وعده ای می دهند که عملی نمی شود وما همچنان در انتظار تصمیم وتدبیر مسوولان مجموعه برای رفع مشکلات مالی وصنفی خود هستیم.
مجموعه آثار باستاني تخت سليمان در 42 كيلومتري شمال شرقي شهرستان تكاب درجنوب استان آذربايجان غربي قرار دارد.
اعتراض به بودجه ریاضتی پرتغال در برابر پارلمان این کشور
به گزارش16اکتبریورونیوز،دوشنبه شب لیسبون، پایتخت پرتغال، شاهد تظاهرات گستردۀ شهروندان در اطراف ساختمان پارلمان در اعتراض به سیاست های صرفه جویی اقتصادی دولت و افزایش مالیات ها بود.
معترضان به تدابیر ریاضتی در لایحۀ بودجۀ سال آینده، خواهان کناره گیری دولت شدند. آن ها همچنین به وام دهندگان بین المللی پرتغال اعتراض کردند که خواهان تدابیر ریاضتی از دولت لیسبون بوده اند.
جمعیت دو هزار نفری معترضان که توسط اتحادیه های صنفی کارگران و کارمندان حمایت می شد، به سر دادن شعار و آتش زدن نمادین حامل دیجیتال طرح بودجه ریاضتی دست زدند.
افزایش مالیات ها، کاهش خدمات عمومی و کمک هزینه های دولتی از جمله تدابیر ریاضتی در این بودجه اند که توسط دولت راست میانه پرتغال به پارلمان ارائه شده است.
بزرگ ترین اتحادیۀ صنفی کارگران پرتغال در تدارک اعتصابی سراسری در هفتۀ پایانی آبان ماه در اعتراض به این طرح بودجه است.
بیست وپنجم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
***************
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد