logo





اخبار و گزارشات کارگری ۱۲ مهرماه۱۳۹۱

پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۴ اکتبر ۲۰۱۲

- ضرورت همبستگي و اتحاد در جامعه كارگري
- تعطیلی موقت کارخانه زرین سلولز و مرخصی اجباری ۲۸۰ کارگر
- اخراج210کارگراز شرکتهای گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریادررودبار- تعطیلی کارخانه آب معدنی داماش واحتمال اخراج60کارگر
- عدم پرداخت۷ ماه حقوق ۲۰ کارگر پیمانکاری فرآیند کاوطبس
- گسترش اعتراض‌ کارگران معادن در آفریقای جنوبی
- اعتصاب سراسری در شبکه حمل و نقل ریلی بلژیک
- فراخوان اتحادیه‌های کارگری پرتغال برای اعتصاب سراسری در چهاردهم نوامبر


ضرورت همبستگي و اتحاد در جامعه كارگري

در يكي دو ماه اخير حوادث تلخ و وحشتناكي رخ داده كه هيچ انسان آزاده اي نمي توانست در محكوميت آن ترديد داشته باشد و مايه تاسف جامعه ي كارگري از يك طرف و ضرورت هوشياري ومقابله با چنين حوادثي از طرف ديگر خود را نشان داد.
يورش وحشيانه ي پليس و نيروهاي امنيتي درافريقاي جنوبي به كارگران اعتصابي و كشتار وحشيانه بيش از 40معدنچي كه تنها خواهان اضافه دستمزد ودريافت حق وحقوق خود بودند هنوز همه را آزار مي داد كه خبر سوختن كارگران پاكستاني در كارگاهي به آن اضافه شد. بر طبق معمول اين آتش سوزي ها وكشتار كارگران تنها به علت عدم رعايت شرايط ايمني و در حقيقت سودطلبي سرمايه داري است. در همين زمينه كشته شدن بيش از 4 تن از كارگران ماهشهر در يك آتش سوزي و زخمي شدن تعداد زيادي از كارگران هم به دليل سودطلبي سرمايه داري است.
نظام سرمايه داري جهاني يا انسان ها را براي تداوم سودطلبي خود به گلوله مي بندد تا بتواند آنان را استثمار كند يا آنكه در شرايطي سخت و طاقت فرسا بدون ايمني به كار مي گيرد تا باز هم بر سودهاي خود بيافزايد. اين كشتار از هر نوع چه به وسيله ي پليس هاي تا دندان مسلح و چه به وسيله ي شعله هاي آتش كه در اثر سودطلبي سرمايه درا ي جان كارگران را مي گيرد و چه به وسيله ي انواع و اقسام بي حقوقي هاي تحميلي به كارگران و زحمتكشان در سراسر جهان ضرورت وحدت هر چه بيشتر صفوف كارگران را در برابر نظام عقب مانده و ارتجاعي سرمايه داري از هر نوعش آشكار مي كند. امروزه كارگران و زحمتكشان در سراسر جهان چه به وسيله ي نيروهاي مسلح و چه با اهرم هاي فشار اقتصادي و اجتماعي، تحت فشارهاي شديد و بي وقفه نظام سرمايه داري قرار دارند و نيروهاي سركوبگر اين نظام از آن چنان سبعيتي برخوردار شده اند كه براي حفظ سود خود از هيچ جنايتي فروگذار نمي كنند.
پيروزي كارگران معادن افريقاي جنوبي در به دست آوردن اضافه دستمزد مورد تقاضا هر چند پيروزي اندكي در مقابله با استثمار سراسري وحشيانه سرمايه داري است اما بيانگر آن است كه كارگران مي توانند با مبارزات متحدانه شرايط را تغيير دهند.
امروزه ضرورت اتحاد و همبستگي تشكل هاي كارگري و مدافعان حقوق كارگر نه تنها در يك كشور و منطقه بلكه در سراسر جهان بيش از هر زمان ديگري احساس مي شود. درحالي كه سرمايه داري و نظام منحط آن از هر نوع و دسته اش چه ليبرالي و چه محافظه كار،‌ چه مذهبي و چه سكولار خواهان به بند كشيدن هر چه بيشتر كارگران و زحمتكشان است. كارگران و زحمتكشان نيز چاره اي جز همبستگي و وحدت و همدلي وهمگامي براي به دست آوردن ابتدايي ترين و طبيعي ترين حق و حقوق خود ندارند.
نظام سرمايه داري كه كه با انحطاط اقتصادي و اجتماعي واخلاقي هر روز معيارهاي شناخته شده ومورد قبول خود را زير پا مي گذارد براي فرار از بحران هاي روزافزون خود به جنگ طلبي وكشتار روي مي آورد و كارگران و زحمتكشان را فداي توسعه طلبي ها و حل بحران هاي خود قرارمي دهد.
كارگران وزحمتكشان و مدافعان حقوق آنان مي توانند با همدلي وهمبستگي و در پيش گرفتن راه هاي مختلف مبارزاتي هر چه بيشتر صفوف خود را هماهنگ تر كرده و بنيان هاي نظام سرمايه داري كه مبادرت از بهره كشي انسان از انسان است را مورد تهاجم قرار دهند.
امروزه ديگر روشن است كه اندكي از سرمايه داران كه انحصارات مالي و اقتصادي را در دست دارند و مبارزان ضد سرمايه داري آنان را يك درصدي ها نام نهاده اند،‌ با قدرت سرنيزه و اسلحه و با استخدام مزدوران سركوبگر به نام پليس و نيروهاي امنيتي بر 99 درصد مردم حكومت مي كنند و براي حفظ حكومت خود دست به هر جنايتي مي زنند و براي ديگران هيچ حقي جز استثمار شدن قائل نيستند.
آن حكومت ها مراكز قدرت و بنگاه هاي اقتصادي و تبليغاتي را در اختيار دارند وحقوق اكثريت قاطع مردم را پايمال مي كنند. تنها با همبستگي واتحاد هر چه بيشتر كارگران و زحمتكشان مدافعان حقوق زنان وكودكان و انسان هاي آزاده و باشرف است كه مي توان در برابر اين اقليتي ناچيز ولي صاحب قدرت ايستاد و مقابله كرد.
پيش به سوي اتحاد هر چه بيشتر كارگران و زحمتكشان و كليه اقشار تحت ستم حاكميت سرمايه كانون مدافعان حقوق كارگر

تعطیلی موقت کارخانه زرین سلولز و مرخصی اجباری ۲۸۰ کارگر

به گزارش12مهرایلنا،کارخانه زرین سلولز به سبب نداشتن مواد اولیه تولید موقتاً تعطیل و۲۸۰ کارگر قرار دادی آن به مدت یک هفته به مرخصی اجباری فرستاده شدند.
لازم به ذکر است کارخانه زرین سلولز سلولز واقع در شهر صنعتی کاوه وابسته به بخش خصوصی، تولید کننده انواع نوار بهداشتی، پوشک نوزاد، شیشه و پستانک بچه، دستمال کاغذی و ایزولایف است.

اخراج210کارگراز شرکتهای گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریادررودبار- تعطیلی کارخانه آب معدنی داماش واحتمال اخراج60کارگر
به گزارش مورخ12مهرایلنا،کارخانه آب معدنی داماش رودباراز دو روز پیش به خاطر نداشتن مواد اولیه تولید بطری به حالت تعلیق در آمده که امروز مشکل مواد اولیه مرتفع شده و پس از افزایش و تصویب قیمت محصول توسط اداره صنعت، معدن وتجارت مجددا" وارد چرخه تولید خواهد شد
براساس این گزارش،رئیس اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی رودبار از تعطیل شدن کارخانه آب معدنی داماش به عنوان اولین کارخانه گیلان در تولید این محصول خبر داد.
فاطمه فلاح مراد اظهار داشت: شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است.
وی خاطر نشان کرد: این کارخانه از دو روز پیش به خاطر نداشتن مواد اولیه تولید بطری به حالت تعلیق در آمده که امروز مشکل مواد اولیه مرتفع شده و پس از افزایش و تصویب قیمت محصول توسط اداره صنعت، معدن و تجارت مجددا «وارد چرخه تولید خواهد شد.
این مقام مسئول در پایان دلیل افزایش قیمت محصول این شرکت را افزایش قیمت مواد اولیه از ۱۱۷۰ ریال به ۱۵۰۰ ریال عنوان و اذعان کرد: ۱۴۲ گارگر این شرکت ۲۵ هرماه حقوق دریافت می‌کنند که یک ماه حقوق معوقه دارند در ضمن تمام حقوق و مزایای چند روز تعلیق کارگران این شرکت به خاطر عدم وجود مواد اولیه پرداخت خواهد شد.
پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای مه آفرید خسروی در شهرستان رودبار، این شرکت‌ها توسط دادستانی کشور مدیریت شده و هرگونه جذب یا اخراج نیرو با دستور دادستانی صورت می‌گیرد.
از ابتدای مصادره شرکتهای گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در مجموع ۲۱۰ نفر کارگر تا فروردین سال جاری از شرکتهای واقع در شهرستان رودبار (آهن وفولاد لوشان، معدن شکافان،‌ام دی اف لوشان، سایت شیشه وشفاف شیمی) اخراج شده‌اند.
این در حالی است که در صورت دستور تعدیل نیرو از مجموع ۱۴۲ کارگر شاغل در شرکت آب معدنی ۶۰ نفر اخراج خواهند شد.

عدم پرداخت۷ ماه حقوق ۲۰ کارگر پیمانکاری فرآیند کاوطبس

ایلنا بتاریخ12مهرازعدم پرداخت 7ماه حقوق 20کارگر شرکت پیمانکاری «فرآیند کاو» طبس خبرداد.
این گزارش حاکیست، شرکت پیمانکاری فرآیند کاو که تحت نظارت شرکت آب و فاضلاب طبس فعالیت دارد از اسفند ماه سال ۹۰ تا هم اکنون، در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر خود قصور كرده است و پیمانکار سعی دارد به دلیل آنجه «افزایش مشکلات مالی» ذكر می‌كند با تمامی کارگران خود تسویه حساب کند.
برپایه این گزارش،این واحد پیمانکاری در گذشته حدود ۵۰ کارگر داشت که این تعداد هم اکنون به ۲۰ نفر رسیده است.

گسترش اعتراض‌ کارگران معادن در آفریقای جنوبی

به گزارش3اکتبریورونیوز، اعتصاب معدنکاران آفریقای جنوبی برای افزایش دستمزد‌ها به اغلب معادن این کشور گسترش یافته است.
گزارش‌ها حاکی از آنست که در پی فراخوان اتحادیه ملی معدنچیان آفریقای جنوبی، هزاران کارگر از معادن سنگ آهن، طلا و پلاتین در شهرهای مختلف در آفریقای جنوبی ضمن برپایی تظاهرات گسترده خواستار افزایش دستمزد‌ها شدند.
روز سه شنبه نیز حدود دو هزار تن از معدنچیان اخراج شده که عمدتا از معادن طلایی در نزدیکی ژوهانسبورگ بوده‌اند، اقدام به برپایی تظاهرات کردند.
یکی از معترضان با اشاره به حمله نیروهای پلیس و کشتار معدنچیان معترض معدن ماریکانا می‌گوید: «معدن تمام چیزی است که ما داریم، اول به ما شلیک کردند و اکنون ما را از پناهگاه‌هایمان بیرون انداخته‌اند همه این‌ها برای این است که ما برای حق خود می‌جنگیم.»
اعتصاب معدنچیان در آفریقای جنوبی بیشتر از یک ماه پیش در معدن پلاتین ماریکانا آغاز شد که این اعتراضات به درگیری با نیروهای پلیس و مرگ ۳۴ معدنچی منجر شد. دولت جیکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی اعتصاب‌های کارگری را غیر قانونی اعلام کرده است.

اعتصاب سراسری در شبکه حمل و نقل ریلی بلژیک

به گزارش3اکتبریورونیوز،کارگران و کارمندان حمل و نقل ریلی بلژیک در اعتصابی سراسری به سر می‌برند.
این اعتصاب که به مدت ۲۴ ساعت به طول خواهد انجامید نخستین اعتصاب در حمل و نقل ریلی بلژیک از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون به شمار می‌رود. کارگران و کارمندان این بخش از ساعت ۲۲ شب گذشته دست از کار کشیده‌اند.
فیلیپ پیرس از اتحادیه صنفی خدمات عمومی در اینباره می‌گوید: «در بروکسل اعتصاب موفق آمیز است. حدود هشتاد تا نود درصد کارمندان در اعتصاب به سر می‌برند. بنابر این می‌توانم بگویم هیچ قطاری در بروکسل یافت نخواهد شد.»
شرکت های قطار تالیس و یورواستار تمامی سفرهای خود را به بروکسل لغو اعلام کرده‌اند. یکی از کارمندان در این شهر ساعاتی پیش از آغاز اعتصاب می‌گوید: «من شش، هفت روز پیش درخصوص اعتصاب شنیدم و چون در یک سازمان کوچک غیرانتفاعی مشغول هستم زود‌تر از خانه‌ام بیرون زدم تا سر وقت به بروکسل برسم. من باید در دفتر کارم بخوابم. ما باید با این موضوع کنار بیاییم و سازگار شویم. اعتصاب حق همه است.»
اعتصاب کنندگان تصمیم دولت این کشور مبنی بر کاهش شرکت‌های ناظر بر کنترل ترافیک ریلی و متصدی قطار‌ها اعتراض دارند. دولت بلژیک می‌خواهد سه شرکت متصدی را به یک شرکت کاهش دهد.

فراخوان اتحادیه‌های کارگری پرتغال برای اعتصاب سراسری در چهاردهم نوامبر

پرتغالی های خشمگین نه تنها دولتمردان خود، بلکه وام دهندگان بین المللی همچون صندوق بین المللی پول را باعث و بانی روزهای سختی می دانند که در آن گرفتار آمده اند.
به گزارش3اکتبریورونیوز،برغم اعتراض شهروندان پرتغال، دولت این کشور با افزایش مالیات بر درآمد، درصدد کاهش بدهی‌های خود است. ویتور گاسپار، وزیر دارایی پرتغال می‌گوید «کشور در لحظه بحران مالی و اضطرار اجتماعی قرار دارد.»
وی روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت:«میانگین مالیات بر درآمد از ۸. ۹ به ۸. ۱۱ درصد افزایش خواهد یافت. هر چقدر میزان درآمد بیشتر باشد میزان مالیات نیز بیشتر خواهد بود. این تغییر باعث تضمین عادلانه‌تر درآمد‌ها در پرتغال خواهد شد.»
وزیر دارایی پرتغال می‌گوید، دولت درصدد است مالیات صاحبان سرمایه و دارایی‌های کلان، نقل و انتقالات مالی، صنعت تنباکو، و کالا‌ها و محصولات تجملاتی را نیز افزایش دهد.
افزایش مالیاتها و کاهش خدمات عمومی و دستمزدها، زندگی روزانه را بر پرتغالی ها هر روز سخت تر از دیروز می کند.
پرتغالی های خشمگین نه تنها دولتمردان خود، بلکه وام دهندگان بین المللی همچون صندوق بین المللی پول را باعث و بانی روزهای سختی می دانند که در آن گرفتار آمده اند.
همزمان با افزایش میزان مالیات بر درآمد در پرتغال توسط دولت، اتحادیه‌های کارگری این کشور برای اعتصاب سراسری در چهاردهم نوامبر فراخوان دادند.
دوازدهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد