logo





ملاقات نمايندگان کنگره مليتهای ايران فدرال با مقامات دولت جديد آمريکا

در اين ملاقات که در وزارت امور خارجه برگزار گرديد مسائل مختلفی از جمله نقض حقوق بشر در ايران علی الخصوص نقض حقوق بشر اقليتهای ملی و مذهبی به تفصيل بحث شد.

دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۲۳ فوريه ۲۰۰۹

روز ۵ شنبه هفته گذشته ۱۸ فوريه ۲۰۰۹، هياتی از جانب کنگره مليتهای ايران فدرال در واشنگتن با نمايندگان ديپلماتيک حکومت جديد آمريکا، پرزيدنت اوباما رئيس جمهور ملاقات نمودند. در اين ملاقات که در وزارت امور خارجه برگزار گرديد مسائل مختلفی از جمله نقض حقوق بشر در ايران علی الخصوص نقض حقوق بشر اقليتهای ملی و مذهبی به تفصيل بحث شد.
در آغاز، نمايندگی کنگره مقدمه ای را در مورد چگونگی تشکيل کنگره و وضعيت کنونی آن برای نمايندگان آمريکا بازگو نمود ه و به حضور و نفوذ سازمانهای عضو کنگره مليتهای ايران فدرال درکليه استان های مرزی و در بين اقشار متفاوت خلقهای تحت ستم در ايران اشاره نمودند.
نمايندگان کنگره مليتهای ايران فدرال تاًکيد کردند که حکومت قبلی آمريکا به مسائل حقوق بشر و مخصوصاً به نقض گسترده حقوق بشر در مناطق محل سکونت مليتهای ساكن در کردستان، آذربايجان، خوزستان، بلوچستان و ترکمن صحرا حساسيت کمتری نشان داده و اميد است حکومت جديد در اين مورد واکنش بيشتری مبذول دارد.
نمايندگان کنگره سپس موارد مشخص دستگيری، حبس و اعدام زنان، دانشجويان، فعالين کارگری و نيز دستگری و شکنجه فعالان مدنی و حقوق بشری در کردستان، بمباران دهات و شهر ها در بلوچستان، پاکسازی قومی و انحراف رود کارون از مناطق عرب نشين به رفسنجان، قم، اصفهان و ديگرمناطق فارس نشين، غصب وسيع و كلان اراضی دهقانان در مناطق عرب و ترکمن نشين و سرکوب وسيع جنبش هويت طلبی و خواهان تدريس زبان مادری در آذربايجاان، ارائه دادند.
در بخش ديگری از اين ملاقات يکی از نمايندگان کنگره مليتهای ايران فدرال به ديپلماتهای مسئول بخش های مختلف وزارتخارجه، از جمله بخش خاورميانه، بخش ايران بخش دمکراسی و حقوق بشر توضيح دادند که ايران کشوری است کثير المله با تعدد ملی، زبانی و قومی و بنا براين لزوم مشارکت سياسی همگانی کليه ملل ساکن آن و از جمله خلقهای تحت ستم دوگانه و خارج از دايره حكومت (ترك و كرد و عرب و بلوج و تركمن) و نيز شرکت وسيع و فعال زنان، تنها ضامن استقرار دمکراسی و پايداری آن در ايران خواهد بود. اين نماينده سپس آماری ار وضعيت دموگرافيک ايران و محل سکونت مليتهای مختلف ايرانی در پهنه کشور را ارائه دادند. هم چنين نمايندگان کنگره از لزوم تدوين برنامه با شمول تری در سياست برنامه ريزی رسانه های فارسی زبان آمريکا مانند بخش فارسی صدای آمريکا و راديو فردا برای شکستن سانسور حكومتی و اينکه اين رسانه ها بدليل عدم تکلم به زبانهای مناطق خارج از مرکز مانند زبانهای تركی و عربی و بلوچی فاقد ابزار لازم برای پوشش کشوری و گزارش اخبار و مبارزات دمکراتيک و مردمی در مناطق خوزستان، آذربايجان، بلوچستان، کردستان و ترکمن صحرا ميباشند. توضيح داده شد که اين رسانه ها به زبان مليتهای اين مناطق که غير فارسی است برنامه ندارند و بنابرای حداقل نصف جمعيت ايران خارج ار پوشش زبانی اين رسانه ها ميباشد. قرار شد با طرح اين پيشنهاد در کنکره امريکا برای ازدياد برنامه و پخش اخبار به زبانهای ايرانی غير فارسی يعنی ترکی و عربی و بلوچی و کردی اهتمام شود. هم چنين بحث شد که صحبت از دمکراسی بدون داشتن موضع شفاف در دفاع از شرکت دو رکن اساسی جامعه ايرانی يعنی زنان و مليتهای غير فارس در حاکميت ملی، در بهترين حالت عدم اطلاع از شرايط اقليمی و ديناميزم جمعيتی درايران است.
در قسمت سوم برنامه به سوالات ديپلماتهای بخش های مختلف وزارت خارجه در مورد برنامه اتمی ايران و موضع کنگره مليتهای ايران فدرال و ديگرسازمانهای سياسی مليتهای مختلف ايران در قبال آن و نيز به سوالاتی در مورد نقش ايران در تروريسم منطقه ای و بين المللی، تعداد و وضعيت زندانيان سياسی در ايران و غيره جواب داده شد.
در خاتمه از کنگره مليتهای ايران فدرال تقاضا شد که در موارد نقض حقوق ملل تحت ستم و نيز اقليتهای مذهبی بيشتر مورد مشاورت وزارت امور خارجه آمريکا قرار گيرد.
رياست هيئت اعزامی كنگره را نمايندگان حزب دمكرات كردستان ايران در آمريکا و و حزب همبستگی دمکراتيك اهواز بعهده داشتند.
کنگره مليتهای ايران فدرال
۲۳ فوريه ۲۰۰۹


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

hashakkor
sAHRAOGLY
2009-02-28 05:30:25
از اینکه ترکمن ها را از یاد نبرده اید ممنون هستم.
برای شما در کارهای بزرگی که انجام می دهید موفقیت آرزومندم

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد