logo





سوز سرما و ستم حاکمیت ایران بر زلزله زدگان

پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۲

ائلچین حاتمی

elchin-hatami.jpg
بیش از چهل روز از وقوع زلزله قره داغ آذربایجان می گذرد. زلزله ای که صدها نفر را کشت و هزاران زخمی برجای گذاشت و نزدیک به صد هزار نفر را بی خانمان کرد. به قول نمایندگان اهر، ورزقان و هریس بیشتر وعده های دولت در مورد زلزله آذربایجان تا حالا محقق نشده است و مردم صدها روستا که در اثر زلزله تخریب شده به ناچار همچنان در چادر بسر می برند و این چادر ها یارای مقاومت در برابر وزش باد شدید، بارندگی و سرمای شدید را ندارد. منطقه قره داغ یک منطقه کوهستانی است و فصل سرما در مناطق کوهستانی سریعتر شروع می شود.

عباس فلاحی باباجان، نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری های داخلی گفته است که از ۳۰۵ روستای اهر، تعداد ۲۰۰ روستا در حدی تخریب شده که مردم تا کنون به منازل خود نرفته‌اند و با وجود سرمای شدید در چادرها به سر می‌برند.

الهوردی دهقانی، نماینده ورزقان به ایلنا گفت هنوز اقدامات انجام شده برای ساخت مسکن موقت به جایی نرسیده است و مسوولان که وعده احداث ۴۵ روزه مسکن موقت را داده بودند، با گذشت ۴۰ روز از زمان شروع فعالیت‌ها هنوز در ابتدای کار هستند.

محمود مظفر، رییس سازمان هلال احمر ایران در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه بنیاد مسکن که وظیفه تامین کانکس را دارد، آن را تامین نمی‌کند و جهاد کشاورزی هم دغدغه دام‌ها را ندارد به نحوی که برخی از روستاییان دام‌های خود را زیر قیمت حراج کرده‌اند از مردم خواسته بود که به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزله‌زده ارسال کنند.

سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی هم مناطق زلزله زده را تحت کنترل شدید خود دارد و از ورود کمک های مردمی توسط امدادرسان ها جلوگیری می کنند و تا حالا نزدیک به 50 نفر از امدادرسان ها دستگیر شده و با اتهامات واهی مثل توزیع اجناس آلوده و تبلیغ پان ترکیزم و مذهب وهابیت نیروهای سپاهی و امنیتی روانه زندان شده اند و یک عده از آنها همچنان در بازداشت تحت شکنجه و بازجویی نیروهای امنیتی هستند. به گزارش رادیو فردا نیروهای سپاه پاسداران برای ضبط کمک‌های مردمی جمع آوری شده از سوی فعالان داوطلب وارد عمل شده و تاکید کرده‌اند که کمک‌های مردمی باید به این نهاد تحویل داده شود. سپاه می خواهد این کمک ها را از طرف حاکمیت در برابر چشمان مردم جلوه دهد.

در این زلزله که نزدیک به 500 روستا تخریب شد در اثر بی توجهی ارگان های دولتی مثل اداره جهاد کشاورزی بعد از وقوع زلزله آسیب جدی به احشام و دامپروری منطقه که اساس اقتصاد و درآمد این روستاها را تشکیل می دهند وارد شده است. زلزله هزاران کارگاه قالی بافی را بکلی نابود کرده است. شبکه گاز خیلی از روستاها قطع شده است. شبکه برق منطقه هم پاسخگوی استفاده از هیترهای الکتریکی در چادرها نیست.

الهوردی دهقانی گفته است کانکس های وعده داده شده توسط دولت هنوز بدست مردم نرسیده است. بنا به اظهارات آقای دهقانی حاکمیت از مردم خواسته که کانکس اهدا کنند که این مسئله وظیفه دولت است. خواست حکومت از مردم برای تهیه کانکس و سایر اقلام ناتوانی دولت ایران برای کمک به زلزله زدگان آذربایجان را نشان می دهد که خود با بحران های اقتصادی و انزوای شدید بین المللی دست به گریبان است.

به گزارش بی بی سی بعضی ساکنان می گویند آوار برداری در اکثر روستاهای آسیب دیده هنوز به پایان نرسیده است و این مسئله به کندی پیش می رود.

در جریان زلزله اخیر در آذربایجان گروه‌های مردمی و غیردولتی با جمع آوری کمک به امدادرسانی به زلزله زدگان خارج از نظارت حکومت دست زدند که قوه قهریه حاکمیت با توسل به زور مانع ادامه این روند به مناطق زلزله زده شد. هنوز هم پتو و مواد غذایی جز نیازهای اصلی زلزله زدگان در فصل سرما می باشند.

شواهد و مستندات موجود عدم تحقق وعده های دولت ایران را در کمک به زلزله زدگان نشان می دهد. اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند مردم تحمل سوز سرمای این منطقه را که یکی از مناطق سرد جغرافیایی ایران محسوب می شود، نخواهند داشت. در چنین شرایطی مردم چاره ای جز ترک چادرها و مهاجرت به شهرها بویژه شهرهای مرکزی نخواهند داشت. در این صورت مهاجرت اکثریت قریب به اتفاق زلزله زدگان به شهرها به معنی نابودی کامل این روستاها و تیره روزی این افراد می باشد که در حاشیه شهرها در خانه های اجاره ای سکنی خواهند گزید. اگر هم این مهاجرت به تحقق نپیوندد امکان این که بسیاری از افراد و احشام آنها از سرما و یخبندان که در سردترین زمان فصل سرما در بسیاری از مناطق زلزله زده به بیش از 20 درجه زیر صفر می رسد زیاد است. اگر چاره ای در این باره توسط ارگان های حاکمیت اندیشیده نشود مسئولیت حوادث بعدی به عهده حاکمیت ایران خواهد بود که با واکنش کند، بی توجهی و سوء مدیریت خود در کمک به زلزله زدگان موجب فراهم آوردن مقدمات و تحمیل این شرایط سخت و طاقت فرسا بر آسیب دیدگان این حادثه طبیعی شده است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد