logo





نظام ولایی و اصل انصاف!

پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۲

شهباز نخعی

nakhaei.jpg
Shahbaznakhai8@gmail.com‍
آیت الله خمینی درآغاز تکیه زدن برمسند قدرت با تبختر می گفت که درچند قرن گذشته امضاء هیچ آخوندی پای قراردادهای خائنانه و ایران بربادده نبوده است. البته خمینی دراین گفتار ترفندی آخوندی بکار می بست و این را نمی گفت که هیچ آخوندی مصدر مقام رسمی نبوده تا امضایش پای قراردادها باشد یا نباشد. فزون براین، این نکته را نیز به سکوت برگزار می کرد و توضیح نمی داد که ننگین ترین و ایران بربادده ترین قراردادها یعنی گلستان و ترکمنچای که موجب از دست رفتن بخش های وسیعی از ایران شدند، حاصل شکست در جنگ هایی بودند که دراثر تحریکات و حکم جهاد آخوندها برحکومت قاجار تحمیل شدند و از اینرو ناروا نیست اگر گفته شود که بخش بزرگی از مسئولیت این قراردادها برعهده آخوند ها بوده است.

با انقلاب اکتبر 1917 و سرنگونی حکومت تزاری روسیه، جانشین آن یعنی اتحاد جماهیرشوروی دو قرارداد درسال های 1921 و 1940 با دولت ایران امضاء کرد که برخی از شرایط تحمیلی و استعماری در قراردادهای روسیه تزاری با ایران را لغونمود و ازجمله مقرر گردید که مالکیت دریای مازندران (خزر) بصورت مشاع و سهم برابر 50 درصدی بین ایران و اتحاد جماهیرشوروی تقسیم شود.

با فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی در آغازدهه 1990 میلادی، قلمرو آن به 15 کشور تقسیم شد که از آن میان کشورهای آذربایجان، روسیه، ترکمنستان و قزاقستان که در دریای مازندران (خزر) دارای ساحل هستند، در منابع این دریا صاحب سهم شدند. این کشورها در کنفرانسی که درسال 1992 در آلماآتی برگزارشد اعلام کردند که قراردادهای مربوط به اتحاد جماهیرشوروی را محترم می شمارند. با هرنوع منطق و استدلالی حق و انصاف حکم می کرد – و می کند – که این کشورهای نوپا بین خود درمورد تقسیم سهم 50 درصدی مشاع اتحاد جماهیرشوروی به توافق برسند و طبق گفته خودشان سهم 50 درصدی ایران را نیز محترم شمارند. اما متأسفانه به دلیل بی لیاقتی و ناکارآمدی دستگاه دیپلوماسی نظام ولایت مطلقه فقیه و نیاز آن به حمایت روسیه، این سهم و حقوق مسلم ایران نادیده گرفته و پایمال شد. حکومت آخوندی نه تنها نتوانست – یا نخواست – از منافع حتمی و مسلم مردم ایران، دستکم درحد ارجاع مسئله به نهادهای بین المللی مانند دیوان لاهه، دفاع کند بلکه این شرمساری ابدی را برای خود نیز خرید که وزیر امورخارجه اش – منوچهر متکی – اعلام کند که بنابر "اصل انصاف!" سهم ایران از منابع دریای مازندران (خزر) هرگز 50 درصد نبوده است!

دراین پایمال شدن حقوق و منافع ملی ایران، کار به جایی رسید که کشورهای ساحلی دریای مازندران (خزر) که حریف را در دفاع از منافع کشور خود سست و ناتوان دیدند، حتی تقسیم برابر منابع دریا به پنج قسمت یعنی سهم 20 درصدی برای هرکشور، ازجمله ایران، را نیز زیر سئوال بردند و با گستاخی سناریوهایی را پیش کشیدند که سهم ایران را به 13 درصد و کمتر تقلیل می داد. برمبنای یکی از این سناریوها که تقسیم منابع دریا را براساس طول ساحل کشورهای حاشیه دریای مازندران (خزر) تعیین می کند، سهم هریک از کشورها عبارت است از: قزاقستان 28.4 درصد، جمهوری آذربایجان 21 درصد، روسیه 19 درصد، ترکمنستان 18 درصد و ایران 13.6 درصد.

درسال های اخیر، به رغم اعتراض های بسیاری از ایرانیان دلسوز، حکومت آخوندی ضمن تصویب سهم 20 درصدی کشور از منابع دریای مازندران (خزر) در شورای عالی امنیت ملی خود، کوشش بسیاری کرده تا مردم را قانع کند که سهم ایران بیش از 20 درصد نیست. یکی از این کوشش ها، مقاله ای است که در تارنمای "سامان" درتاریخ 30 تیرماه 1391 باعنوان: "گول تبلیغات خارجی درباره سهم ایران از خزر را نخوریم" منتشرشده است. دربخشی از این مقاله، نویسنده بی انصافی که خود را مدافع "اصل انصاف!" کذایی می نمایاند می نویسد: «واقع امر این است که ایران با توجه به اصل انصاف و توجه به شکل سواحل برای تدوین رژیم حقوقی جدید دریای خزر 20 درصد از منابع را حق خود دانسته و به سهم دیگر کشورها هم کاری ندارد»!

البته نویسنده توضیح نمی دهد که این "اصل انصاف!" چه مبنایی دارد و به فرض اگر با فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی 10 یا 20 کشور حاشیه نشین دریای مازندران (خزر) می شدند، "اصل انصاف!" چه حکمی می کرد و سهم ایران چند درصد می شد؟!

در بخش دیگری از مقاله، نویسنده باز تأکید می کند: «سهم ایران از منابع دریای خزر همان 20 درصدی است که این روزها برخی گمان می کنند اگر کمتر درباره آن حرف بزنند بهتراست... درحالی که سهم ایران از دریای خزر یک بحث حاکمیتی و سرزمینی است و حداقل و حداکثر هم ندارد و چنان که به به تأیید شورای عالی امنیت ملی هم رسیده 20 درصد منابع دریا متعلق به ایران است»!

پس از این یاوه گویی های بی شرمانه و نامربوط، نویسنده به زعم خود به نتیجه گیری بی شرمانه و نامربوط تری می رسد: «ایده 50 درصدی دریا برای ایران روی کاغذ درست است ولی درجغرافیا و واقعیت امروز منطقه با چالش های بسیار جدی مواجه و غیرقابل اجراست اما 20 درصد از منابع دریا برای ایران اصلی منطقی و قابل اجرا و حصول است که با توجه به شکل سواحل و رعایت اصل انصاف ازسوی ایران درنظر گرفته شده است»!

ازاین نویسنده بینوا و قلم به مزد باید پرسید که اگر حقوق قلمزنی خودش را هم یکباره 60 درصد کاهش دهند بازهم همینطور برای رعایت "اصل انصاف!" از آن دفاع می کند؟!

درباره اعضاء راه یافته به مجلس شورای اسلامی حرف و حدیث بسیار است. چندی پیش شخصی یک آگهی در صفحه نیازمندی های یکی از روزنامه های تهران چاپ کرده بود که 285 رأس گوسفند زنده به فروش می رسد و شماره تلفن مجلس شورای اسلامی را هم زیر آگهی گذاشته بود و در بحبوحه گرانی و کمیابی گوشت بسیاری از مردم تلفن می کردند تا از قیمت فروش گوسفند آگاهی یابند. با این حال، در بین موجوداتی که با دادن تعهد التزام عملی به ولایت فقیه به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند، گاه کسانی یافت می شوند که در مقام مقایسه صدبار بر آن نویسنده تکرار کننده "اصل انصاف!" شرف دارند. یکی از اینان، عزت الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی است که در گفتگو با پایگاه خبری "اعتدال" می گوید: «در بحث رژیم حقوقی دریای خزر، متأسفانه از ابتدا سیاست نادرستی داشتیم و مواضع دستگاه دیپلوماسی در این مورد کاملا انفعالی بود. مشکلات این دریا را می خواستیم مأخوذ به حیا و با احترام به برخی همسایگان رفع کنیم، اما نتیجه ای نگرفتیم. این رفتار منفعلانه برای حل مشکلات دریای خزر مناسب نبود و با این روند داریم حقوق کشور در دریای خزر را به نابودی می کشانیم».

همین حد از شرافت و شجاعت این عضو مجلس حکومت آخوندی نیز درخور تحسین و تمجید است و نمی توان از او انتظار داشت که پرده را بالا بزند و بی پروا بگوید که شورای عالی امنیت ملی که سهم 20 درصدی ایران از منابع دریای مازندران (خزر) را تصویب کرده، گماشته و گوش به فرمان مقام معظم رهبری است و بدون تأیید – اگرنه حکم و دستور – ولی مطلقه فقیه آب هم نمی خورد.

به هرحال، عضو شریف و شجاع مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از گفتگوی خود می گوید: «حق 50 درصدی ایران در دریای خزر غیرقابل انکار است و طبق همان معاهده ننگین ترکمنچای و 1919 بر حق ایران تصریح شده است و الآن می بینیم خود این کشورها به 4 قسمت تقسیم شده اند و به جای تقسیم از 50 درصد خودشان، سهم کشور ما را به این تقسیم برده اند».

واقعیت دیگری که گفتن آنرا از عضو شریف و شجاع مجلس شورای اسلامی نمی توان انتظار داشت این است که به استناد قانون اساسی حکومت آخوندی و اختیارات بی حد و مرزی که در آن برای ولی مطلقه فقیه درنظرگرفته شده، درنظام ولایی مانند بسیاری از مسائل دیگر، تشخیص این که چه چیز "اصل انصاف!" هست و چه چیز نیست، فقط و فقط برعهده ولی مطلقه فقیه است!

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد