logo





اعتصاب معدنچیان آفریقای جنوبی سی کشته برجا گذاشت

جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۷ اوت ۲۰۱۲

south_africa2.jpg
بی بی سی : پلیس آفریقای جنوبی گفته است که در درگیری میان کارگران معدنی که دست به اعتصاب زده بودند و نیروهای پلیس در معدن ماریکانا دست کم سی نفر کشته شدند.
بنا به گفته شاهدان عینی، پلیس بر روی معدنچیانی که مسلح به قمه و میله بودند، آتش گشود.
روز گذشته نیز ده نفر در جریان این اعتصاب کشته شدند. همچنین افزایش تنش میان دو اتحادیه کارگری بر شدت خشونت ها افزوده است.
ناتی متهتوا، وزیر پلیس آفریقای جنوبی در گفت و گو با یک شبکه رادیویی محلی ضمن تائید افزایش کشته شدگان گفت: "بسیاری مجروح شده بودند و تعداد (کشته شدگان) همچنان در حال افزایش است."
این رخداد یکی از خونبارترین درگیری ها در صنعت آفریقای جنوبی از زمان فروپاشی آپارتاید بوده است.
این معدن پلاتین در صد کیلومتری شمال غربی ژوهانسبورگ قرار دارد. هزاران کارگری که اعتصاب کرده اند خواهان افزایش حقوق خود به بیش از ۱۰۰۰ دلار در ماه شده اند.
آفریقای جنوبی بیش از ۸۰ در صد ذخیزه پلاتین جهان را در اختیار دارد و بزرگترین صادر کننده این عنصر است.
معدن ماریکانا یکی از بزرگترین معادن پلاتین این کشور است و متعلق به شرکت لانمین است که دفتر مرکزی آن در لندن مستقر است.

*****

اعتصاب معدنچیان در آفریقای جنوبی
پلیس آفریقای جنوبی با گشودن آتش بر روی کارگران اعتصابی معدن پلاتین ماریناکا در نزدیکی شهر روستن بورگ تعدادی از کارگران اعتصابی را بقتل رساند وتعداد بیشتری را بشدت مجروح کرد . هنوز تعداد دقیق کشته شدگان و مجروحین روشن نیست .بی بی سی و چند بنگاه خبری بزرگ جهانی از کشته شدن حداقل هفت کارگر معدن گزارش میدهند. این معدن متعلق بشرکت انگلیسی لمین میباشد و دارای دو سندیکای کارگری است . در روز پنجشنبه گذشته این دو سندیکا در مورد چگونگی ادامه اعتصاب و پذیرش پیشنهادات کار فرما نتوانستند به توافق دست یابند . کار فرما تهدید نمود که کلیه کارگرانیکه روز جمعه سر کار حاظر نشوند اخراج خواهند شد.3000 تن از کارگران پس از شنیدن این تهدید بر فراز تپه ها و بلندیهای اطرف معدن اجتماع کردنند پلیس با ساختن باریگارد و سنگر عملن به محاصره آنان پرداخت .از آن پس جو حاکم هر روز بحرانی تر از روز پیش گردید که سر انجام در روز پنجشنبه شانزدهم ماه اوت پلیس با گشودن آتش بر روی کارگران که حاضر به ترک محل اجتماع خود نبودند این اعتصاب را بخاک و خون کشید .
خبرگزاریهای آلمان از قول شاهدان عینی نقل میکنند که این واقعه درست مشابه سرکوب تظاهراتهای ضد نزاد پرستی ده های شصت و هفتاد قرن پیش بود .
پرویز مختاری

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد