دور جدید بازداشت های دانشجویی دراصفهان،تهران،شیراز و ادامه بازداشت فعالان دانشجویی دانشگاه پلی تکنیک
ادوارنیوز: با بازداشت سه فعال دانشجویی درتهران، اصفهان و کرج، همچنین ادامه بازداشت دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک و شیراز، دور تازه ای از بازداشت دانشجویان آغاز شده است.
صبح امروز کاوه رضایی فعال دانشجویی دانشگاه همدان در خانه اش در حومه تهران بازداشت شده است. ماموران امنیتی ضمن تفتیش منزل، به خانواده رضایی اعلام کرده اند که فرزندشان به شهر همدان منتقل خواهد شد.
از سوی دیگر در شهر اصفهان علیرضا داوودی و در تهران محمد پور عبدالله دو دانشجوی طیف چپ نیز بازداشت شده اند.
این در حالی است که حسین ترکاشوند، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، اسماعیل سلمانپور و کوروش دانشیار، اعضای شورای مرکزی انجمن و مجید توکلی، عضو سابق شوری مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر،همچنان در بازداشت به سر می برند.
موج وسیع بازداشت دانشجویان
خبرنامه آزادی برابری: به گزارش آفتاب علیرضا جمشیدی، معاون حقوقی و توسعه و سخنگوی قوه قضائیه در زمینه موج اخیر بازداشت دانشجویان گفت: «ما هیچگونه تمایلی برای بازداشت دانشجویان نداریم و موافق برخورد قضایی با دانشجویان هم نیستیم و اگر گاه اعتراض و شلوغکاریهایی هم از سوی دانشجویان دیده میشود امری طبیعی است و طبیعت دانشجو این است و ما نیز در این مورد صبر پیشه میکنیم»
این بیانات در شرایطی از سوی سخنگوی قوه قضاییه مطرح می شود که وزارت اطلاعات به عنوان ضابط اجرایی این قوه، در ماههای اخیر اشکال بی سابقه ای از برخورد با فعالین جنبش دانشجویی را برگزیده است.
بنا به گزارشات رسیده به خبرنامه آزادی و برابری، مامورین وزارت اطلاعات با تماس های مکرر تلفنی با فعالین دانشجویی و خانواده های آنها در ماههای اخیر، مقدمات موج جدید این بازداشت ها را فراهم کرده اند.
لازم به ذکر است که در طی یکی از تماس های تلفنی مذکور، بازجوی پیشین محمد پورعبدالله، پدر محمد را تهدید به آتش زدن منزل وی کرده است. وی تاکید داشته است: «یا فرزند خود را از نوشتن مقاله در وبلاگ شخصی اش منع کنید و یا با حمله به منزل مسکونیتان، هستی تان را به آتش خواهیم کشید».
گزارش ها حاکی از آنست که عدم پاسخگویی فعالین دانشجویی به تماس های تلفنی مکرر ماموران وزارت اطلاعات خشم این ماموران را برانگیخته است.
در همین راستا مامورین وزارت اطلاعات پس از بازداشت محمد پورعبدالله، ضمن تهدید یکی از دوستان وی که شاهد دستگیری محمد بوده است،عدم بازداشت دیگر فعالین جنبش دانشجویی را به پذیرش دو شرط از جانب دانشجویان مشروط کرده اند:
اول، عدم اطلاع رسانی در باب موج جدید بازداشت فعالین جنبش دانشجویی
دوم، پاسخگویی به تماس های تلفنی ماموران وزارت اطلاعات
دوگانگی دیدگاه مسئولین قوه قضائیه و وزارت اطلاعات در خوشبینانه ترین حالت حاکی از عدم هماهنگی میان دستگاههای مذکور و خود سری بخشی از وزارت اطلاعات در پیشبرد پروژه سرکوب دانشجویان است.
لیست اسامی دانشجویان بازداشتی در طی موج جدید سرکوب فعالین جنبش دانشجویی به قرار زیر است:
محمد پورعبدالله دانشجوی دانشگاه تهران
حسین ترکاشوند دانشجوی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)
مجید توکلی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)
اسماعیل جلیلوند دانشجوی دانشگاه شیراز
کوروش دانشیار دانشجوی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)
علیرضا داوودی دانشجوی دانشگاه اصفهان
اسماعیل سلمانپور دانشجوی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)
یونس میرحسینی دانشجوی دانشگاه شیراز
رضا نگهداری دانشجوی دانشگاه تهران
سحر یزدانی دانشجوی دانشگاه شیراز
معاون پارلمانی وزير علوم: فعاليت دفتر تحکيم وحدت از سال ۸۳ غيرقانونی اعلام شده بود
ایسنا: معاون پارلمانی وزير علوم ،تحقيقات در مورد بررسی انحلال دفتر تحکيم وحدت که قرار است در جلسهی فراکسيون فرهنگيان بررسی شود و آخرين تصميمات در مورد آن اتخاذ شود، گفت: اين سوال را شما بايد از آقای خرمشاد معاون فرهنگی وزارت علوم بپرسيد، زيرا اخيرا جلساتی داشته و آخرين تصميمات را در مورد دفتر تحکيم وحدت گرفته اند و من نسبت به آخرين تصميمات بی اطلاعم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، حسينی در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب، افزود : ما مشوق فعاليت سياسی دانشجويان هستيم و بر آن تاکيد میکنيم و فکر میکنيم در آغاز دوره، نوعی سياستزدگی در بين دانشجويان به وجود آمده بود، اما ما با تشويق دانشجويان میبينيم که اکنون دانشجويان همچنان به فعاليت سياسی خود میپردازند.
وی افزود: البته ديگر آن جنجالهايی که در بحث کوی دانشگاه وجود داشت را شاهد نيستيم، اما در فضای سياسی فعاليت دانشجويان را میبينيم که نمونه ی آن حضور فعال دانشجويان در مورد غزه بود.
وی در پاسخ به اين سوال که آيا انحلال دفتر تحکيم وحدت و اين گونه انحلالها در فعاليت سياسی دانشجويان تاثيرگذار نخواهد بود، گفت: اين انحلال نيست، بلکه يک اعلام موضع است و از قبل هم فعاليت دفتر تحکيم وحدت غيرقانونی بود، ضمن آنکه اخيرا آنها حرکت ناشايستی را انجام دادهاند و نيروهای مقاومت حماس را تروريست معرفی کردند که اين باعث شد حتی روزنامهی کارگزاران که آن را منتشر کرده بود، تعطيل شود.
وی يادآور شد که فعاليت اين گروه از سال ۸۳ غيرقانونی اعلام شده بود وفعاليتهای آنها را از قبل غيرقانونی می دانستيم و به رسميت نمیشناختيم.
معاون پارلمانی در مورد ديگر فعاليتهای سياسی دانشجويان گفت: دانشجويان میتوانند فعاليت سياسی داشته باشند و طبق ضوابط اگر تعدادشان حداقل ۳ درصد دانشجويان يک دانشگاه باشد؛ میتوانند تشکل داشته باشند. البته افرادی که در آن فعاليت خواهند کرد؛ مورد بررسی قرار میگيرند و سوابق آن دانشجويان که میخواهند اين تشکيلات را داشته باشند از طرف هيات نظارت دانشگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد