- اطلاعیه اعلام موجودیت انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان
- طوماراعتراضی کارگران آذربایجان شرقی
- فوقالعاده «بدی آب و هوا» کارمندان لغو شد+سند
- بیکاری ۴۰۰ کارگر زاگرس خودرو
- گفتگو با كارگران مصدوم حادثه آلياژگستر قشم
- خودسوزی مردی در اسرائیل در اعتراض به شرایط اقتصادی
اطلاعیه اعلام موجودیت انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان
در زمانی به سر می بریم که فشارهای اجتماعی و اقتصادی هر روزه بیش از پیش به طبقه کارگر وارد میشود . سرمایه داری شیوه برده داری خود را هر لحظه بیشتر به کارگران تحمیل می کند در این میان برای رهایی کارگران و زحمتکشان راهی جز اتحاد و همبستگی برای خلاصی از این وضعیت اسفناک وجود ندارد. با هر تعداد در هر زمان و مکان کارگران باید متحد شوند ، آگاهی طبقاتی خود را بالا برده و به تقابل رو در رو با سرمایه داری بپردازد.
در این شرایط جمعی از کارگران برق و ساختمان استان اصفهان موجودیت خود را اعلام کرده و این همبستگی را به طبقه کارگر ایران تبریک گفته ، از همه کارگران می خواهیم که متحد شده و جمع های کارگری خود را سازماندهی کنند تا همه با هم از دست رنجمان دفاع کرده و در نگاهی وسیع تر کل جامعه را از استثمار طبقاتی که بر آنان اعمال می شود نجات دهیم . قبل از اینکه تاریخ مصرفمان برای سرمایه داری تمام شود و به ته مانده های نیروی کارشان تبدیل شویم باید خود را از کالا بودن نجات داد ، و هویت انسانی مان را که ته نشین در لایه های پلید این سیستم شده بیرون بکشیم.
ما اعلام میکنیم ، از تمامی حرکت های کارگری و اعتراضی در جامعه حمایت میکنیم و در هر لحظه دست در دست سایر کارگران ایران و رهبران کارگری در برابر سرمایه داری قوی تر قد علم کرده و تا تحقق خواسته های به حق کارگران در هر منطقه از پای نمی نشینیم.
زنده باد اتحاد سراسری کارگران ایران
21/4/1391
طوماراعتراضی کارگران آذربایجان شرقی
به گزارش 25تیرایلنا،جمعی از کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی استان آذربایجان شرقی با ارسال طوماری به دفتر ریاست جمهوری اسلامی ، نمایندگان مجلس و وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی خواستار توجه جدی به وضعیت سطح معیشتی کارگران شدند.
بنا بهمین گزارش،کارگران استان آذربایجان شرقی در این طومار خطاب به دولتمردان و مجلسیان با اشاره به اجرای فاز اول طرح هدفمندسازی یارانه ها تصریح کرده اند: با اجرای این طرح،یارانه کالاها قطع و در این وضعیت بهای اقلام و کالاهای اساسی چندین برابر افزایش قیمت داشته و این در حالی است که در طول این مدت میانگین دستمزد کارگران بر روی هم در سال 90 و سال جاری،نسبت به سالهای قبل از اجرای فاز اول قطع یارانه ها حتی کاهش نیز پیدا کرده است و علاوه بر آن در طول این مدت با اعمال قانون ارزش افزوده بر روی کلیه کالاهای مصرفی عملا حدود 5 درصد از دستمزد روزانه زیر خط فقر ما کارگران به خزانه دولت سرازیر شده است.
در بخش دیگری از این طومار با تاکید بر اینکه عدم پرداخت به موقع دستمزد کارگران بیداد می کند آمده است در این شرایط اسفبار و غیر قابل تحمل در مورد دستمزدها، اصلاحیه ای بسیار ضد کارگری بر روی قانون کار که امنیت شغلی و معشیت کارگران را نشانه رفته تهیه شده و قرار است به زودی به مجلس ارائه شود که بر مبنای آن میانگین حقوق دو سال آخر کارگران برای تعیین حقوق بازنشستگی به میانگین حقوق 5 سال آخر آنان تغییر پیدا کرده که باعث افت شدید حقوق کارگران و بازنشستگان شده است.
کارگران استان آذربایجان شرقی در این نامه همچنین با ابراز نگرانی شدید خود به این وضعیت به موضوع بیمه میلیونها کارگر ساختمانی اشاره و یادآور شدهاند: علیرغم ثبت نام و تحمل هزینه، از سوی کارگران ساختمانی هنوز به سرانجامی نرسیده است و شرکتهای پیمانکاری همچنان مشغول چپاول دسترنج کارگران هستند.
در بخش دیگری از این طومار با تاکید بر اینکه ناامنی شغلی، اخراج و تعطیلی کارخانهها که در بدترین وضعیت نسبت به سالهای پیش قرار دارد، تصریح شده است: بدون تردید نه تنها ما کارگران بلکه هیچ انسان شریف و منصفی تحمل چنین شرایطی را بر میلیونها کارگر و خانواده های آنان برنمی تابد، لذا ما کارگران امضاء کننده این طومار بعنوان اقدامی بسیار مبرم و عاجل برای پایان دادن به وضعیت مشقت بار موجود مصرانه خواهان افزایش حداقل دستمزد بر اساس تورم واقعا موجود و تامین شرافتمندانه سبد هزینه.یک خانوار چهار نفره با دخالت نماینده های منتخب مجامع عمومی کارگران کارخانه ها و مراکز تولیدی و خدماتی هستیم.
کارگران استان آذربایجانشرقی در بخش دیگری از این طومار همچنین بر کنار گذاشتن طرح اصلاحیه قانون کار و باردیگر بر توقف احتساب حقوق بازنشستگی کارگران بر مبنای میانگین دستمزد 5 سال آخر تاکید و خواستار اجرای فوری بیمه کارگران ساختمانی و مصوبه هیئت وزیران مبنی بر حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم و دائمی با کارگران و ایجاد ساز و کار قانونی قاطع برای پرداخت به موقع دستمزدها و تعقیب قضائی کارفرمایانی هستیم که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضاء و دستمزدهای معوقه وادار به کار میکنند شده اند.
فوقالعاده «بدی آب و هوا» کارمندان لغو شد+سند
به گزارش 25تیرمشرق، دی ماه سال 90 بود که هیئت دولت افزایش حقوق کارمندان دولت در قالب "فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی" را با تبلیغات فراوان اعلام و موجی از خوشحالی را در بین شاغلان حاضر در مناطق محروم و مرزی ایجاد کرد.
بر اساس این مصوبه که با امضای محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد، چنین آمده است:
"فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی که شاغلین آنها دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می باشند به میزان 25 درصد امتیاز حقوق ثابت و برای سایر مشاغل 20 درصد حقوق ثابت هر کدام از کارمندان واجد شرایط تعیین می شود."
http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/4/24/184848_992.jpg
چندی بعد در حالی که هنوز این موضوع یک خبر خوش برای کارمندان محسوب می شد، دولتی ها بی سر و صدا با افزودن چند کلمه به مصوبه قبلی خود ، آن را به رقم های پایین تر تقلیل دادند و در دومین روز کاری سال 1391 (6 فروردین) هیات وزیران مصوب کرد که « میزان فوق العاده یاد شده متناسب با درجه بندی مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا که توسط معاونت مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور اعلام می کردد پرداخت می شود»
http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/4/24/184849_594.jpg
این اتفاق موجب شد تا دولتی ها سرعت فعالیت خود در نوروز را به رخ دیگر قوا بکشند و در تاریخ 7 فروردین 1391، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور با ابلاغ دستورالعملی ، 20 و 25 درصد مصوب دولت را به طرز ظریفی کاهش داد و بدین ترتیب برای مشاغل تخصصی با مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر ، 25 درصد قبلی تبدیل به "حداکثر 25 درصد" شد و در رده های مختلف تا 9 درصد کاهش یافت و 20 درصد سایر مدارک تحصیلی نیز با تبدیل به "حداکثر 20 درصد" در ضرایب مختلف تا 6 درصد کاهش یافت.
http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/4/24/184850_508.jpg
بدین ترتیب کسانی که امیدوار بودند با مصوبه هیات دولت افزایش 20 و 25 درصدی در این خصوص داشته باشند ، با اقدام نوروزی دولت از این افزایش محروم شدند و به قول رسانه ها، علی رغم اطلاع رسانی تبلیغاتی رسانه های دولتی در خصوص "آن افزایش" ، این بار "این کاهش" در سکوت همان رسانه ها برگزار شده است!
http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/4/24/184851_402.jpg
اما ماجرا به اینجا ختم نشد و متاسفانه در بخشنامه اخیر دولت، همان مبلغ ناچیز افزایش حقوق بابت "فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی" لغو شد تا مشخص نشود این همه پیگیری و مصوبه و بخشنامه بابت چه موضوعی بوده است و پیشنهاد تصویب و بعد لغو این مصوبه مهم چگونه در کابینه دهم رای آورده است؟!
بیکاری ۴۰۰ کارگر زاگرس خودرو
به گزارش مورخ 25تیرایلنا،زاگرس خودرو به دليل قطع روابط کاری با کشور مالزی که طرف قرارداد این واحد تولیدی است واخراج۴۰۰ کارگر خودبه صورت نيمه تعطيل درآمده است.
زاگرس خودرو یکی از کارخانههای خودروسازی ایران در منطقه اشترینان بروجرد است که در زمینه مونتاژ اتومبیل فعالیت دارد و از سال ۱۳۷۵ شروع به فعالیت کرده است.
گفتگو با كارگران مصدوم حادثه آلياژگستر قشم
روز پنجشنبه (۲۲تیرماه)، یکی از کورههای کارخانه تولید کننده آلیاژهای سربی واقع در غرب جزیره قشم، به دلیل اخلال در سیستم خنک کننده، منفجر شد که به مصدومیت ۱۵ کارگر از مجموع ۱۰۰ نفر کارگر این کارخانه انجامید كه حال دو تن از مصدومان وخيم گزارش شده است.
مصدومیت شدید ۲ نفر از کارگران
انفجار کوره کارخانه آلیاژ گستر قشم که به دلیل نرسیدن آب به سیستم خنک کننده به وقوع پیوسته است باعث زخمی شدن ۱۵ کارگر این کارگاه شده که دو نفر از این تعداد به نامهای علی کمالی و عباس حقیقی به دلیل شدت جراحات و سوختگی بالای ۴۰ درصد از ناحیه صورت و کمر به بیمارستان شهید محمدی بندر عباس منتقل شده و تحت درمان قرار دارند.
علی کمالی، یکی از کارگران مصدوم گفت: بیاحتیاطی در نگهداری کورهای کارخانه را علت اصلی حادثه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر از ناحیه کمر به بالا دچار سوختگی شدید شدهام و از سوی دیگر دست چپ و راستم به شدت آسیب دیدهاند که به نظر میرسد دست راستم، از ناحیه مچ شکسته باشد.
عباس حقیقی، دیگر کارگر کارخانه آلیاژ گستر قشم در تشریح آخرین وضعیت خود گفت: بعلت بروز حادثه موردنظر و ریزش آتش بر روی دست و صورت و به طور کلی بدنم، دچار سوختگی شدیدی شدهام و بخشهایی از کمرم به علت ریزش اسید، سوراخ شده است که کار درمان و مداوا ادامه دارد.
قرارداد کار و بیمه نداریم
عباس حقیقی ۴۰ساله یکی از دو کارگر مصدم شده درباره وضعیت قرار داد کار و بیمه خود میگوید: من تنها ۲ روز بود که وارد این محیط کار شده بودم و از زمان انجام صحبتهای اولیه تا شروع به کارم در کارخانه آلیاژ گستر قشم، صحبتهایی از درنظرگرفتن بیمه و دیگر مزایا شده بود اما در زمان حادثه این مساله به جایی نرسیده بود.
علی کمالی، ۳۸ ساله نیز تنها ۱۲ روز بود که در این کارخانه به کار مشغول شده بود که به گفته وی، او هم از داشتن قرارداد کار و بیمه تامین اجتماعی محروم بوده و تا به حال صحبتی از سوی کارفرما با وی نشده بود.
کمالی در خصوص روند پذیرش در بیمارستان گفت: مسئولین بیمارستان شهید محمدی بدون اینکه درخواست واریز وجه داشته باشند، ما را پذیرش کردند که این مساله جای تقدیر دارد اما هنوز معلوم نیست که در نهایت هزینه بیمارستان را چه کسانی میپردازند.
وی ادامه داد: شرکت آلیاژ گستر قشم تا امروز مبلغی را برای مخارج بیمارستان به ما پرداخت کرده است که البته به نظر نمیرسد براي تمامي مراحل درمان کفایت کند.
کارگران مصدوم آلیاژ گستر قشم در نهایت خواستار رسیدگی مسئولان کارخانه به وضعیت ایشان شدند و تاکید کردند که توانایی پرداخت هزینههای احتمالی بیمارستان را ندارند و کارفرما در این زمینه باید مسئولیت خود را بپذیرد.
منبع:ایلنا-25تیر
خودسوزی مردی در اسرائیل در اعتراض به شرایط اقتصادی
به گزارش15ژوئیه یورونیوز، در جریان تظاهراتی بر ضد سیاستهای اقتصادی دولت در تل آویو یک مرد خود را به آتش کشید.
این مرد حدودا پنجاه ساله پس از ریختن گازوییل بر روی بدنش، خود را آتش زد.
اطرافیان تلاش کردند آتش را خاموش کنند و او بلافاصله به بیمارستان منتقل شد. اما به گزارش مسئولان بیمارستان در وضعیت بحرانی است.
روز شنبه هزاران نفر در شهر تل آویو اسرائیل در سالگرد تظاهرات سراسری سال گذشته راه پیمایی کردند.
یک سال قبل دانشجویان تل آویوی در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت و افزایش هزینه ها در نقاط مختلف شهر چادر زدند. این حرکت تبدیل به جنبشی فراگیر در شهرهای دیگر اسرائیل شد که صدها هزار نفر را به خود جذب کرد.
با بالاگرفتن اعتراضها دولت اسرائیل تلاش کرد با ارائه کمک هزینه های تحصیلی و مسکن معترضان را آرام کند.
بیست وپنجم تیرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com