- تعیین وثیقهی 100 میلیون تومانی برای جلیل محمدی و علیرضا عسگری!
- تجمع کارگران کشت و صنعت شمال مقابل فرمانداری میاندرود
- گزارشی درباره وضعیت کارگران شرکتی ادارات بوشهر!
- ضرایب سختی کار پرستاران تامین اجتماعی بر خلاف قانون است!
- شایعترین بیماری شغلی چيست؟
- عواقب بیکاری کارگر60ساله کارگاه ریخته گری وخانواده اش
- تشدید بحران اقتصادی و ترک تحصیل فرزندان کارگران
- تظاهرات در مادرید با برخورد پلیس رو به رو شد
تعیین وثیقهی 100 میلیون تومانی برای جلیل محمدی و علیرضا عسگری!
روز شنبه 24 تیرماه هنگامی که پس از چند روز پیگیری مستمر، خانوادههای «جلیل محمدی» و «علیرضا عسگری» به شعبهی 6 دادگاه انقلاب اسلامی کرج مراجعه کردند به آنان ابلاغ شد که برای هر کدام از این افراد مبلغ 100 میلیون تومان وثیقه تعیین شده است و آنان باید برای آزادی عزیزانشان سند 6دانگ با ارزش 100 میلیون تومان تهیه کنند!
همانطور که در اخبار قبلی نیز منعکس شده است روز جمعه 26 خردادماه هنگامی که اعضای کمیتهی هماهنگی مشغول برگزاری مجمع عمومی سالیانهی خود بودند با حملهی نیروهای امنیتی به این نشست روبهرو شدند و پس از انجام برخوردهای بسیار زننده و توهینآمیز، تمامی افراد حاضر در نشست بازداشت شدند. در ادامه از آنجا که اعضای کمیته هیچ جرمی مرتکب نشده بودند، نیروهای امنیتی طی چند مرحله مجبور به آزاد کردن تمامی اعضای کمیته شدند و اکنون از این افراد تنها جلیل محمدی و علیرضا عسگری در زندان باقی ماندهاند.
کمیتهی هماهنگی ضمن اعتراض شدید به تعیین مبلغ 100 میلیون تومان وثیقه برای علیرضا عسگری و جلیل محمدی، یکبار دیگر تأکید میکند که این دو عضوش نیز مانند دیگر اعضا هیچ جرمی مرتکب نشدهاند و باید مانند دیگران فوراً و بدون وثیقه آزاد شوند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-24 تیرماه 1391
تجمع کارگران کشت و صنعت شمال مقابل فرمانداری میاندرود
به گزارش 24تیرایلنا،جمعی از کارگران کشت وصنعت غنچه به دلیل تعطیلی این کارخانه و پرداخت نشدن حقوق خود مقابل فرمانداری شهرستان تازه تاسیس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
برپایه این گزارش، یکی از کارگران در بیان درد دلهای خود اظهار داشت: چندماهی است که حقوق دریافت نکردهایم و بسیاری از ما کارگران با داشتن سابقه زیاد در شرف بازنشستگی هستیم. همچنین شغل ما در زمره کارهای سخت و زیان آور محسوب میشود و در برخی موارد با مشکلات جسمی و بیماری مواجه میشویم.
شنیدههای کارگران حکایت از این دارد که به دلیل سوء مدیریت و دریافت وامهای کلان توسط شخص آقای مدلل و سرمایه گذاری در بخش دیگری دارد و مدیر عامل کارخانه چندماهی است در دسترس نیست.
کارگران این کارخانه تعطیل شده گفتند: خواسته ما از مسئولان این است که کارخانه یا به کار خود ادامه دهد یا اینکه همه کارگرانش را باز خرید نمایند.
یکی ازکارگران اذعان داشت: مدیریت کارخانه مزبوردرسال گذشته درپی غفلت مسئولان شهرستانی اقدام به جداسازی قطعات اصلی کارخانه و حمل شبانه کرد که در پی هوشیاری تعدای ازبسیجیان منطقه واطلاع به مسئولین مافوق از حمل تمامی قطعات جلوگیری بعمل آمد.
بنا بر این گزارش هم اکنون چند تن از کارگران به عنوان نماینده کارگران معترض وارد فرمانداری شده و با فرماندار وارد مذاکره شدهاند.
در مجتمع کارخانجات روغن نباتی کشت و صنعت شمال با مساحتی بالغ بر ۳۰ هکتار در استان مازندران (شهرستان میاندرود) در ۱۵ کیلومتری شهرستان ساری در روستای اسرم واقع شده است.
فارس بتاریخ24تیردرباره مذاکرات نمایندگان کارگران با فرماندارچنین گزارش می دهد:
علی رجبی فرماندار میاندرود در دیدار با چند نفر از این کارگران که به نمایندگی از دیگران حضور داشتند تصریح کرد: با بررسیهای انجام گرفته در این مورد و با عنایت به موانع اصلی کار این شرکت، سه گزینه برای برای راهاندازی مجدد کشت و صنعت پیگیری میشود.
وی ادامه داد: یکی از این گزینهها استفاده از سرمایهگذار جدید در این شرکت است که بتواند موتور تولید واشتغال را مجدد به راه بیاندازد که البته این آخرین گزینه است و بیشتر پیگیریم که با گشایش اعتباری بتوانیم موانع تامین مواد اولیه را برطرف کنیم و یا اینکه در راه حل سوم مواد اولیه را توسط وزارت بازرگانی تامین کنیم تا سرمایهگذار به صورت مدتدار هزینه آن را پرداخت کند.
فرماندار میاندرودازموافقت مسئولان این شرکت با راهاندازی این کارخانه تا دو ماه آینده با یک سوم ظرفیت خبرداد.
گزارشی درباره وضعیت کارگران شرکتی ادارات بوشهر!
به گزارش بوشهرنیوز،علی رغم تأکید دولت مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم ادارات با نیروهای شرکتی اما برخی ادارات بوشهر همچنان ساز مخالف می زنند.
ادارات بوشهرنه تنها انعقاد قرارداد مستقیم با کارکنان شرکت های خدماتی را اجرایی نکردند بلکه با تغییر قراردادها حقوق پرسنل خدماتی خود را کاهش دادند.
این در حالی است که بر اساس قوانین موجود، همه ساله با افزایش نرخ تورم می بایست مبالغی بر حقوق کارگران ادارات نیز افزوده شود.
هم اکنون در این ادارات تفاوت دستمزدها بین کارکنان خدماتی و کارمندان استخدامی بسیار زیاد بوده و این مهم سبب شده تا برخی از کارگران با مشاهده چنین بی عدالتی هایی انگیزه لازم جهت فعالیت را از دست بدهند.
این گزارش حاکیست،برخی از کارکنان خدماتی با بیان این که در اینگونه ادارات تمامی اضافه کاری ها، جمعه کاری ها، پاداش ها و افزایش حقوق ها متعلق به نیروهای رسمی و استخدامی است، افزودند: این در حالی است که اگر یک روز نیروهای خدماتی فعالیت خود در این ادارات را به تعلیق درآورند، تمامی کارها بر زمین خواهد ماند.
آنان با ابراز نارضایتی از تداوم چنین روندی ابراز داشتند: در حالی که همه ساله دولت درصدی بر حقوق کارمندان ادارات می افزاید اما این موضوع برای کارگران خدماتی متفاوت بوده و برخی مدیران با دور زدن قانون و تغییر قراردادها، حقوق آنان را نسبت به سال های گذشته نیز کاهش می دهند.
این کارگران با ناامیدی از احقاق حقوق خود از طریق استانداری بوشهر از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی خواستند با وزرا درخصوص تغییر قراردادهایشان رایزنی کنند.
آنان همچنین از سازمان بازرسی استان درخواست کردند با مداخله و پیگیری این موضوع در مقابل بی عدالتی ها و یکه تازی های برخی مدیران در استان موضع گیری کرده و با مدیران متخلف برخورد کنند.
گفتنی است اخیرا برخی ادارات در بوشهر نه تنها مصوبه دولت درخصوص انعقاد قرارداد مستقیم با نیروهای خدماتی خود را اجرا نکردند بلکه در اقدامی ناعادلانه نسبت به تغییر قراردادهای سابق و گاهاً با حجم کاری کردن این قراردادها، حقوق آنان را کاهش دادند.
ضرایب سختی کار پرستاران تامین اجتماعی بر خلاف قانون است!
عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: ابلاغیه صندوق تأمین اجتماعی درباره ضرایب سختی کار پرستاران زیر پوشش این سازمان بر خلاف قانون مصوب مجلس است و حقوق پرستاران را ضایع می کند.
به گزارش 24تیرمهر، کوروش نادری اظهار کرد: طبق مصوبه سال پیش مجلس شورای اسلامی، سازمان تامین اجتماعی مکلف شد برای کسانی که مشاغل سخت و زیان آور دارند از جمله پرستاران هر سال خدمت را معادل یک سال و نیم محاسبه کند و این قانون به تایید شورای نگهبان نیز رسید.
وی ادامه داد: این قانون در سال 90 برای اجرا به وزارت رفاه ابلاغ شد اما این وزارتخانه مقرر کرد که این قانون را پس از فراهم کردن مقدمات از ابتدای سال 91 اجرا می کند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آبادان افزود: اما سازمان تامین اجتماعی ضرایب سختی کار را برای اجرای این قانون تغییر داد به نحوی که برای پرستارانی که در بیمارستان کار می کنند یک سال کار را معادل یک سال و سه ماه، برای پرستاران شاغل در درمانگاه یک سال کار را معادل یک سال و 2 ماه و برای پرستارانی که در محیط های غیردرمانی کار می کنند یک سال کار را معادل یک سال و یک ماه در نظر گرفت.
وی گفت: به این ترتیب پرستاران و دیگر صاحبان مشاغل سخت و زیان آور برخلاف قانون مصوب مجلس دیگر با 20 سابقه کار بازنشسته نمی شوند و سالهای بیشتری مثلاً 25 سال باید کار کنند تا بتوانند بازنشسته شوند و این امر خلاف قانون است.
نادری گفت: چون این ابلاغیه مغایر با مصوبه مجلس شورای اسلامی است از این رو مورد اعتراض ما در سازمان نظام پرستاری و بسیاری از پرستاران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی است و از نمایندگان مجلس می خواهیم برای اصلاح این روندخلاف قانون اقدام کنند.
شایع ترین بیماری شغلی چيست؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در حاشیه سمینار آموزشی طب کار با بیان اینکه طب کار به موضوع پیشگیری و درمان بیماری های ناشی از کار در بین شاغلان ميپردازد، افزود: طبق گزارش منتشر شده در سال 1391 توسط مرکز آمار ایران، تقریبا یک سوم از جمعیت کشور در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات مشغول به فعالیت هستند که این موضوع نشان دهنده ی سرمایه ی عظیم و ارزشمند انسانی در معرض آسیب های ناشی از حوادث شغلی است.
به گزارش مورخ 24تیرايسنا، جواد ملکوتی اظهار داشت: بی توجهی به مسائل و موضوعات پیرامون طب کار و بهداشت حرفه ای آسیب ها و صدمات جدی را به شاغلان حرفه های مختلف وارد می کند.
وی با اشاره به اینکه نوع آسیب ها و بیماری ها در مشاغل مختلف با توجه به ماهیت و شرائط کار متفاوت است، گفت: اختلالات اسکلتی و عضلانی از شایع ترین بیماری های شغلی به شمار می رود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم وجود اختلالات اسکلتی و عضلانی و استرس های روانی را در حرفه پزشکی و پرستاری یادآورشد و اضافه کرد: ایستادن چند ساعته پزشک جراح و کادر جراحی بر روی پا در اعمال جراحی چندین ساعته، مواجهه با عومل شیمیایی زیان آور در آزمایشگاهها، نوبت کاری در کارکنان شیفتی و فشارهای روانی از جمله مواردی است که پزشکان و پرستاران با آن روبرو هستند.
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای با بیان اینکه صنایع نقش پررنگ تری در بروز حوادث و ایجاد بیماری های مزمن در افراد دارند، افزود: در صنایع ساختمانی سقوط از ارتفاع یکی از شایع ترین این حوادث در سال های اخیر محسوب می شود که شامل پیامدهایی از آسیب دیدگی های جزئی تا مرگ را شامل می شود.
ملکوتی تصریح کرد: اطلاع رسانی و آموزش کارگران و نظارت بیشتر بر عملکرد کارفرمایان و چگونگی استفاده از تجهیزات کنترلی و حفاظتی می تواند در کاهش آسیب دیدگی های حوادث ناشی از کار موثر باشد.
وی با تاکید براینکه بسیاری از آسیب های جسمی و روانی در مشاغل مختلف قابل پیشگیری هستند، خاطرنشان کرد: بکارگیری کنترل های فنی و مهندسی، آموزش و اطلاع رسانی به افراد و افزایش سطح آگاهی، چرخش شغلی در مشاغل نوبت کاری، بکارگیری صحیح و اصولی از تجهیزات حفاظت فردی از راهکارهای کاهش حوادث و آسیب های ناشی از کار است.
عواقب بیکاری کارگر60ساله کارگاه ریخته گری وخانواده اش
خانهنشینی شوهر روزگار سختی را رقم زده است: «حدودا 8 ماهه که بیکار شده. قبل از آن هم 3 ماه بدون آنکه حقوق بگیرد کار میکرد. در یک کارگاه ریختهگری بزرگ حوالی اسلامشهر مشغول بود. خانه ما هم همان اطراف است. کارگاه ورشکسته شد تا چند ماه به گارگرانش حقوق نداد بعد از آن هم عذر همه را خواست. شوهرم میگوید کارخانه خودروسازی که برایش قطعه تولید میکردیم دیگر به این قطعهها احتیاج ندارد. میگوید تولید آن کارخانه هم با مشکل مواجه شده. قطعههای اصلی که از خارج میآمده، دیگر وارد نمیشود و این قطعههای داخلی هم دیگر به کارشان نمیآید.»
او رنجهای پس از بیکاری شوهرش را چنین بر زبان جاری میسازد: «از همان 8 ماه پیش مشکلات ما شروع شد. درست است که چندماه قبل از آن هم حقوق نمیگرفت اما وضعیت خودش بهتر بود. حداقل امید داشتیم اوضاع روبراه شود. بعد از آن هم مدتی شوهرم به طور روزانه کارگری میکرد اما نتوانست در آن کارها بماند. میگوید میان جمع زیاد کارگران روزمزد، بیشتر صاحبکارها به سراغ جوانها میروند و به او که حالا نزدیک 60 سال، سن دارد، کاری نمیرسد.»
این شرایط بیش از زن، مرد خانه را از نفس انداخته است:« تقریبا شبها خوابش نمیبرد. تا صبح زُل میزند به دیوار کاهگلی اتاق اجارهایمان. صبح هم بعد از نماز از خانه میزند بیرون تا کاری روزانه نصیبش شود اما کمتر موفق میشود. توان بدنی چندانی هم برای بارکشی در بازار ندارد. فقط دو روز در این کار دوام آورد. بعد دیدیم اگر ادامه دهد، خرج دوا و دکترش بیشتر از درآمد او میشود آن هم در این اوضاع که حتی بیمه هم نداریم.»
در این چند ماهی که خبری از درآمد ماهانه نبوده اجاره همان اتاق سه در چهار با آشپزخانه دو متری و دستشویی مشترک هم درنیامده است: «چند ماهی از این طرف و آن طرف اجاره را جور کردیم اما الان 7 ماه است دیگر نتوانستهایم. دو میلیون پیش دادهایم. ماهی 120 هزار تومان. حالا هم اجاره از پول پیش کم میشود. تازه از این ماه قرار است کرایه اضافه شود که با این وضعیت پول پیش، زودتر تمام میشود. باید فکری هم به حال آن کنیم. پیغام داده که اجاره باید ماهی 200 هزار تومان شود. باز خدا پدرش را بیامرزد که ما را آواره خیابان نکرده.»
پیر زن فقط دو دختر بزرگ دارد که دومی 4 سال پیش ازدواج کرده. اولی هم دو سال قبل از آن، خانه شوهر رفته است. می گوید شوهر دومی تو زرد از آب درآمده: «حداقل هفتهای یک بار از زیر کتکهایش فرار میکند به خانه ما میآید. هر بار با هزار دوز و کلک او را راضی میکنم که سر زندگیاش برود. در این اوضاع دیگر جایی برای او نداریم.»
او حالا در غذای روزانهاش هم مانده است. میگوید مدتی است به سطلهای زباله برای پیدا کردن غذا روی آورده: «دیگر هیچ راهی برایمان نمانده است.»
پیرزن که یافتن غذا از لابلای زبالههای شهر را به گدایی ترجیح داده باقی دردهایش را برای خود نگه میدارد. آهی میکشد و به راه خودش در سربالایی تند خیابان ادامه میدهد.
كنار پيادهرو 15،10نفري به صف ايستادهاند. جمعيتِ به خط شده، نگاه پير زن را به دنبال خود ميكشد. ابتداي صف به داخل نانوايي بزرگي بند شده كه پارچه نوشتهاي مقابل آن نصب شده است. پير زن سر را كمي بلند كرده است. كلمات روي پلاكارد ميگويد: «نان با قيمت مصوب 600 توماني عرضه ميشود.» چهرهاش نشاني از افسوس ندارد. فقط سر را پايين مياندازد و راهش را ادامه ميدهد.
حالا آفتاب هم سايهاش را از سر پيرزن كم كرده است و هوا هم نشانههايي از ظلمت را بروز ميدهد. صداي اذان كه از بلندگوي گلدستههاي مسجد بزرگ و مجلل كنار خيابان، پخش ميشود، فضاي اطراف را پر كرده است.
از پيرزن، حالا فقط نقطه سياهي پيداست كه آن هم در لابلاي سياهيِ چادرِ زناني كه خود را با عجله به مسجد ميرسانند، گم میشود...
منبع:ایلنا-24تیربخشی ازیک گزارش
تشدید بحران اقتصادی و ترک تحصیل فرزندان کارگران
ممکن است مراجعه کودکان و نوجوانان کارگر به محیط کار، صرفا برای سرگرمی و آشنایی با محیط کار باشد اما اگر این مراجعه و تقاضا برای امرار معاش و گذران زندگی باشد، به هیچ وجه قابل قبول و پذیرش نیست.
حضور کودکان یا نوجوانانی که در محلهای صنعتی یا خیابانها مشغول به کار هستند برای ما تصویر آشنایی است. از این روی، به نظر میرسد، عاملی پیش بینی نشده در زندگی این افراد، باعث دوری از درس و مدرسه میشود.
به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب و همچنین فقر فرهنگی در میان بسیاری از دهکهای پایین جامعه، همه ساله آمار زیادی از کودکان و نوجوانانی که باید سرکلاسهای درس حاضر شوند، از این امر امتناع و برای کمک به امرار معاش خانواده اقدام به حضور در بازار کار میکنند که اغلب با شرایط جسمی و روحی آنها هم سازگار نیست. به گفته کارشناسان، بخش زیادی از این مساله به دلیل فقر فرهنگی خانوادههایی است که از نظر اقتصادی در سطح بالایی قرار ندارند.
اجبار از سوی خانواده یا احساس مسئولیت؟
طبق بررسیهای انجام شده، فرزندانی که از شرکت در کلاسهای درس امتناع میکنند، یا به اجبار والدین این تصمیم را اتخاذ میکنند یا اینکه بنابر احساس مسئولیت شخصی و برای کمک به امرار معاش خانواده ترک تحصیل میکنند، در هر دو شکل این ماجرا، فقر اقتصادی دلیل اصلی محسوب میشود، چرا که عدم شرکت در کلاس درس، نه تنها به کاهش هزینههای خانوار کمک میکند، بلکه میتواند با حضور کودک یا نوجوان در محیط کار، کمکی هم برای امرار معاش خانواده باشد.
هنوز آمار مشخصی از تعداد دانش آموزانی که مجبور به ترک تحصیل میشوند، مشخص نیست اما حد مسلم آن است که هرمیزانی که از حضور در مدرسه و روند تحصیل خودداری کنند، در نهایت ضرر آن به کلیت جامعه وارد میشود از این حیث که درصدی از نیروهای متخصص آینده کشور به دلیل مشکلات اقتصادی از چرخه سرمایه گذاری و بازدهی کنار میروند.
تحصیل فرزندان جامعه کارگری، قربانی شرایط اقتصادی
به گفته کارشناسان، آمار زیادی از میزان ترک تحصیل یا تحصیل ناتمام دانش آموزان مربوط به خانوادههای جامعه کارگری است که به دلیل هزینههای زیاد و دستمزدهای نامتناسب با شرایط اقتصادی، فرزندانشان به یکی از دو دلیل بالا که اشاره شد، از حضور در مدرسه و محیط تحصیل سرباز میزنند.
منبع:ایلنا-24تیربخشی ازیک گزارش
تظاهرات در مادرید با برخورد پلیس رو به رو شد
به گزارش14ژوئن یورونیوز،تظاهرات کارگران و کارمندان بخش عمومی در مادرید، پایتخت اسپانیا با برخورد پلیس ضد شورش به خشونت گرایید.
پلیس اسپانیا که در تلاش برای متفرق ساختن تظاهرکنندگان بر آمده بود برای مقابله با جمعیت معترض به موج دوم کاهش دستمزدها و اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی از گلولههای پلاستیکی استفاده کرد.
یکی از معترضان مدعی است: «یک نفر که بازداشت شده بود از سوی یکی از نیروهای ضد شورش به طرز وحشتناکی کتک زده شد. به صورت وی مشت میزدند.»
دولت اسپانیا با بحران مالی رو به رو است و برای مهار این بحران در پی تشدید سیاستهای ریاضتی است.
دولت محافظه کار این کشور که با فشار اتحادیه اروپا رو به روست در داخل انتقادهای فراوانی را متوجه خود ساخته است. منتفدان میگویند که سیاستهای ریاضت اقتصادی امنیت شغلی طبقه متوسط و رو به پایین را به خطر میاندازد.
بر اساس برنامه، این دولت باید تا سال ۲۰۱۴ میلادی بالغ بر ۶۵ میلیارد یورو در بودجه عمومی صرفه جویی کند.
از سویی دیگر روز جمعه خوان کارلوس، پادشاه اسپانیا که با اتهام سوءاستفاده مالی داماد خانواده سلطنتی رو به رو است به صورت نمادین برای ابراز حمایت از شهروندان جوان این کشور در جمع هیات دولت حضور یافت.
همچنین لوئیس دخوئیندوس، وزیر اقتصاد اسپانیا در جلسه هیات دولت گفت: «بدترین نتیجه برای اقتصاد اسپانیا این است که موقعیت مالی دولت ناپایدار به نظر میرسد. اگر امورمالی ناپایدار باشند، بحران اقتصادی بسیار بدتر از آنچه در حال حاضر است، خواهد شد.»
قرار است از ماه میلادی سپتامبر سقف مالیاتی افزایش یابد و در پی آن دیگر تصمیم های اقتصادی اجرایی خواهند شد.
بیست وچهارم تیرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com