- کارزار سراسری علیه سرکوب فعالین کارگری ادامه دارد!
- ادامه بی خبری از وضعیت فعال کارگری بازداشت شده
- تجمع کارگران اعتصابی سپاهان اصفهان همراه با خانواده جلوی درب کارخانه
- ازکارگران اخراجی شهاب خودروچه خبر؟
- کارگران تعاونی نساجی کردستان با مهلت 10روزه به مسئولین به تجمع خود پایان دادند
- اخراج كارگران معترض پرليت آسيابدنبال اعتراضاتشان
- نرخ بیکاری در استان البرز به 22 درصد رسيد
- شماری از اعضای هیئت مدیرهی "انجمن صنفی معلمان استان کُردستان" به دادگاه احضار شدند.
- کارگران افغان، «مقصران تازه» در بروز بیکاری گسترده در ایران
- در ایران تبعیض علیه شهروندان افغانی بیداد می کند
- معدنچیان اسپانیا برای اعتراض به مادرید رسیدند
- پایان اعتصاب کارگران صنعت نفت نروژ
-‘افزایش نرخ بیکاری در جهان‘
کارزار سراسری علیه سرکوب فعالین کارگری ادامه دارد!
بدنبال حمله وحشیانه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم جمهوری اسلامی ایران به مجمع عمومی سالیانه "کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری" و دستگیری شرکت کنندگان در این مجمع، کارزاری سراسری علیه سرکوب فعالین کارگری فراخوانده شد. این فراخوان مورد استقبال صمیمانه و فعال بسیاری از فعالین و نهادهای کارگری و همچنین احزاب و سازمانهای چپ و مترقی قرار گرفت.
در شهرها و کشورهای مختلف فعالیت های متنوعی به منظور آگاهی افکار عمومی، به ویژه آگاه سازی نهاد ها و تشکل های کارگری از این رویداد انجام گرفت. تعداد قابل توجه ای از تشکلات و فعالین کارگری نسبت به سرکوب و زندانی کردن فعالین کارگری توسط حکومت جمهوری اسلامی واکنش نشان دادند، آن را شدیدا محکوم کردند و آزادی همه دستگیر شدگان را خواستار شدند . همچنین در کشورهای مختلف تظاهرات و آکسیونهای اعتراضی متعددی در محکومیت این اقدام رژیم و با خواست آزادی بدون قید وشرط همه فعالین کارگری و کلیه زندانیان سیاسی و در دفاع از آزادی بیان و تشکل بر گزار شد.
گسترش این اعتراضات در داخل و خارج از کشور، که رسانه ها، شخصیت ها، نهادها و احزاب و سازمانهای متعدد و تشکلهای مستقل کارگری در سطح ایران و بین المللی در آن سهیم بودند، جمهوری اسلامی را واداشت که اکثر دستگیرشدگان را اگر چه با سپردن وثیقه های سنگین آزاد کند.
اتحاد بین المللی ضمن ابراز خوشنودی از آزادی اکثر دستگیرشدگان کرج و سپاس و قدردانی از همه افراد و سازمانهایی که در این اعتراض، صاحب خانه و سهیم بوده اند تاکید می کند که کارزار برای لغو وثیقه های سنگین و کلیه شروطی که برای آزادشدگان گذاشته شده است و تا آزادی بدون قید و شرط جلیل محمدی و علیرضا عسگری که هنوز در زندان بسر می برند، و با هدف و خواست َآزادی بی قید و شرط همه فعالین کارگری زندانی، کلیه زندانیان سیاسی و آزادی بدون قید و شرط بیان و تشکل ادامه خواهد یافت.
کلیه فعالین کارگری زندانی، فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند!
زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
آزادی بدون قید و شرط بیان و تشکل حق مسلم ما است!
زنده باد همبستگی بین المللی طبقه کارگر!
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۱۹ تیر ۱۳۹۱، برابر با ۹ ژوئیه ۲۰۱۲
ادامه بی خبری از وضعیت فعال کارگری بازداشت شده
با گذشت بیش از 25 روز از بازداشت جلیل محمدی فعال کارگری بازداشت شده هیچ گونه خبری از وضعیت وی در دسترس نیست .
این فعال کارگری در نشست اعضای شورای هماهنگی برای تشکیل کمیته های کارگری در کرج بازداشت و به زندان رجایی شهر انتقال یافت
.خانواده این فعال کارگری در گفتگو با خبرگزاری دیدبان حقوق بشر از بیخبری فرزندشان شدیدا ابراز نگرانی کرده اند.
لازم به ذکر است که دیگر فعال کارگری بازداشت شده علیرضا عسکری همچنان در بازداشت است
دیده بان حقوق بشرکردستان-سه شنبه 20تیرماه
تجمع کارگران اعتصابی سپاهان اصفهان همراه با خانواده جلوی درب کارخانه
کارگران اعتصابی کارخانه سیمان سپاهان اصفهان ازروزدوشنبه19تیر، باتجمع و پرپایی چادرهایی به همراه خانوادههایشان جلوی درب کارخانه خواستار رسیدگی به مسئله تبعیض و بیعدالتی که در حق آنان اعمال شده است، گردیدهاند.
به گزارش 20تیرفارس،700 نفر از کارگران شرکتی شاغل در سیمان سپاهان دارای سوابق کاری از سه تا 26 سال که در مشاغل سخت و زیانآور هستند، مدت 12 روز است در اعتراض به عدم اجرای قوانین کار از جمله اختصاص مزایایی همچون بهرهوری و کارانه دست از کار کشیدهاند.
این کارگران اعلام میدارند که از سه سال گذشته تاکنون و در پی دستور رئیس جمهور و مصوبات هیئت وزیران مرتب پیگیر مسئله یکسانسازی حقوق و مزایای خود بودهاند، اما تاکنون از سوی مدیریت کارخانه به خواسته آنان (کارانه و بهرهوری) ترتیب اثر داده نشده است.
محمدصادق نادری نماینده کارگران در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: مدت 12 روز است صبر کارگران به سر آمده است و مدیریت سیمان سپاهان هیچ گونه اقدامی برای حل مشکل انجام نداده است و در مقابل اعتراض کارگران آنان را تهدید به اخراج کرده است.
وی افزود: از روز یکشنبه در پی سخنان مدیران شرکت مبنی بر اخراج تدریجی،جلوی درب کارخانه تجمع کرده و روز دوشنبه نیز با پرپایی چادرهایی به همراه خانوادههایشان خواستار رسیدگی به مسئله تبعیض و بیعدالتی که در حق آنان اعمال شده است، گردیدهاند.
ازکارگران اخراجی شهاب خودروچه خبر؟
ایسنا 20تیرماه از احتمال بازگشت بکارکارگران اخراجی شهاب خودروخبرداد.
این منبع افزود: پرداخت حقوق چندماه گذشته این کارگران درهاله ای ازابهام است.
قابل یادآوری است که 650کارگرشهاب خودروازآغازسال جاری از کاراخراج شده وتابه امروزحقوقی دریافت نکرده اند.
درهمینجا نظرتان رابه به نظر شما چه باید کرد ؟! ازوبلاگ کارگران شرکت شهاب خودروجلب می کنیم:
نظر سنجی ! به نظر شما چه باید کرد ؟!!!!
سلام دوستان
بعد از سه ماه همچنان بلاتکلیف هستیم !
به هر مرجعی که میتونستیم مراجعه کردیم از دفتر ریاست جمهوری گرفته تا مجلس و وزارت کار !
چه جوابی گرفتیم ؟ چیزی غیر از این بود که گفتند آستان قدس رضوی ........!
نه بکارمون برگشتیم و نه هنوز مقرری بیمه بیکاری گرفتیم از اول تیرماه هم که دفترچه های بیمه تامین اجتماعی مون اعتبار نداره !
واقعا بنظرتون چیکار میشه کرد ؟!
اگر کسی واقعا راه حل یا پیشنهاد منطقی داره بگه !
کارگرشهاب خودرو-6تیرماه1391
کارگران تعاونی نساجی کردستان با مهلت 10روزه به مسئولین به تجمع خود پایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران:در پی تجمع اعتراضی کارگران عضو تعاونی نساجی کردستان دیروز بعد از متفرق شدن کارگران,مسئولین بنیاد مسکن و شهرسازی از اعضای هیئت مدیره دعوت به مذاکره میکنند و جلسه ایی را در بعدازظهر19 تیر ماه 1391 تشکیل میدهند و قول میدهند که ظرف 10 روز آینده به مشکلات کارگران رسیدگی کنند.
امروز بیش از 100 نفرازکارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان ساعت 9 صبح در مقابل این اداره تجمع کردند و مطلع شدند که نمایندگانشان با مسئولین مذاکره کردند و با دادن 10 روز مهلت به مسئولین موافقت کردند و به تجمع خود پایان دادند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
اخراج كارگران معترض پرليت آسيابدنبال اعتراضاتشان
به گزارش مورخ20تیرایلنا، در پي تجمع و اعتراض صنفي كارگران واحد قطعهسازي پرليت آسيا در 21 خردادماه بدليل تاخیرچهار ماهه پرداخت حقوق و همچنين عدم پرداخت عيدي و پاداش، تا كنون 20 كارگر معترض اخراج شدهاند.
بنا بهمین گزارش،در پي اين اعتراض صنفي پنج کارگر در همان روز اخراج و متعاقبا ۱۵ کارگر دیگر ظرف يك ماه گذشته به تدريج اخراج شدند.
نرخ بیکاری در استان البرز به 22 درصد رسيد
مدیرکل امور کار و رفاه اجتماعی استان البرز از نرخ 22 درصدی بیکاری در استان البرز خبر داد.
به گزارش 20تیرایسنا، کاوه حدادپور امروز سهشنبه در هفتمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر استان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان 22 درصد است، اظهار كرد: این میزان رقم قابل توجهی است که مسئولان به جد در صدد رفع آن هستند.
وی افزود: طی برنامهریزیهای انجام شده در کل کشور نرخ بیکاری در طول سند چشمانداز باید به هفت درصد کاهش یابد.
شماری از اعضای هیئت مدیرهی "انجمن صنفی معلمان استان کُردستان" به دادگاه احضار شدند.
به گزارش20تیر کُردپا، شعبهی 5 بازپُرسی دادگاه شهر سنندج، نُه عضو هیئت مدیرهی انجمن صنفی معلمان استان کُردستان را برای روز پنجشنبه بیستودوم تیرماه امسال، احضار کرده است.
این گزارش حاکی از احضار "محمدصدیق صادقی"، "پیمان نودینیان"، "علی قُریشی"، "کمال فکوریان"، "مصطفی سربازان"، "پرویز ناصحی"، "عزت نُصرتی"، "بهاألدین ملکی" و "رامین زندنیا" میباشد.
اواسط اردیبهشتماه 90 این تعداد از اعضای انجمن صنفی معلمان استان کُردستان از سوی مأموران و بازجویانی که از تهران به سنندج آمده بودند، احضار و مورد تهدید قرار گرفتند.
این تعداد از معلمین زیر فشار فعالان مدنی و تودیع وثیق از زندان آزاد شده بودند.
نیروهای امنیتی سال گذشته از این انجمن خواستند که بیانیهی صادره جهت گرامیداشت مراسم ۱۹ اردیبهشت ماه ، سالروز اعدام فرزاد کمانگر و ۴ زندانی سیاسی دیگر را لغو نمایند.
پیشتر دو تن از معلیمن کُرد سنندجی به نامهای پیمان نودینیان و مختار اسدی به ترتیب نزدیک به ۳ سال در تبعید در استان زنجان و چندین ماه انفصال از خدمت و ۲ سال تبعید و ۶ ماه انفصال از خدمت را گذرانده اند.
همچنین از حضور پیمان نودینیان در جلسهی امتحانات کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی توسط نهادهای اطلاعاتی جلوگیری گردید.
کارگران افغان، «مقصران تازه» در بروز بیکاری گسترده در ایران
آيا حضور کارگران خارجی به ويژه کارگران افغان در ايران، عامل بيکاری گسترده در اين کشور است؟
به نوشته روزنامه دنيای اقتصاد، محمد رضا رحيمی، معاون اول رييس جمهوری اسلامی ايران، چنين اعتقادی دارد و گفته است: «قدرتهای بزرگ، سه ميليون ميهمان افغان را بر ما تحميل کردهاند که اگر اين تعداد افغان نباشند، آمار بيکاری کشور به صفر میرسد.»
به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، عبدالرضا شيخ الاسلامی، وزير تعاون و کار و رفاه اجتماعی، نيز به اين پرسش که آيا برنامه ای برای خروج اتباع افغانی و جايگزينی آنها با کارگران ايرانی وجود دارد، پاسخ داده است: «اشتغال به کار اتباع خارجی از جمله افغانستانی ها جز با تاييد مراجع ذيصلاح قانونی، خلاف قانون است.»
بهروز خباز، فعال کارگری مقيم سوئد، درباره سخنان مطرح شده از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ايران به راديو فردا میگويد: «حکومت ايران با توجه به بحران گسترده بيکاری، اين مسئله را در ذهن تودههای نا آگاه مردم فرافکنی کرده و کاسه کوزه بحران بيکاری را بر سر شهروندان افغان خالی میکند.»
علی مبارکی، عضو اتحاد بين المللی در حمايت از کارگران ايرانی مقيم سوئيس، نيز در اين باره به راديو فردا میگويد: «سال ها است کارگران افغانی در ايران کار میکنند و زحمت میکشند؛ آن هم با کمترين حقوق و بدون هيچ مزايايی از جمله بيمه. جمهوری اسلامی از وجود اينها سود برده است، اول اين که سختترين کارها را کارگر افغانی انجام میدهد در حالی که همين کار را اگر کارگر ايرانی با تشکيلات صنفی بخواهد انجام دهد مزايای بيشتری خواهد خواست و به چنين حقوقی راضی نخواهد بود. افغانیها در بدترين شرايط همين کار سخت را انجام میدهند اما وقتی پای بعضی مسايل در ميان میآيد، برای انحراف افکار عمومی کارگران افغانی را جلو میاندازند. همچنين مشکلاتی که خود حکومت برای جامعه به وجود آورده است را به گردن اين انسانهای بيگناه میاندازند.»
در اين ميان، پروين محمدی، نايب رييس هيات مديره اتحاديه آزاد کارگران ايران، در گفت و گو با سايت اتحاد اين پرسش را مطرح کرده که آيا دو سال پيش که در خبرها اعلام شد حدود ۵۰ هزار کارگر در عسلويه بيکار شدند و هر روزه خبر بيکاری کارگران پيمانی پتروشيمی شنيده می شود، تقصير کارگران افغان است و کارگران افغان جايگزين کارگران ايرانی در عسلويه شده اند؟
خانم محمدی افزود: آيا در صورت برگشتن میهمانان افغان، کارگران شهاب خودرو سر کارشان برمی گردند يا بلاتکليفی کارگران مخابرات راه دور شيراز با ۲۶ ماه حقوق معوقه حل خواهد شد و يا مشکل کارگران صنايع فلزی ايران که ماه هاست حقوق دريافت نکرده اند و آينده شغلی شان مشخص نيست، حل خواهد شد؟
تشکلهای غير دولتی کارگری مانند اتحاديه آزاد کارگران ايران، اتحاد بين المللی در حمايت از کارگران در ايران و چند تشکل کارگری ديگر با انتشار بيانيههايی نسبت به سخنان مقام های جمهوری اسلامی ايران واکنش نشان داده اند.
اتحاديه آزاد کارگران ايران با اشاره به انتساب مشکل بيکاری و ناهنجاریهای شديد اجتماعی به کارگران و مهاجران افغان از طريق رسانه ها و بلندگوهای رسمی، نوشت: فقط همين مانده است تا گرانی سرسام آور مسکن و هزينههای زندگی نيز بر دوش اين مهاجرين انداخته شود.
کميته هماهنگی برای کمک به ايجاد تشکل های کارگری، انجمن برق و فلزکار کرمانشاه و چند تشکل ديگر کارگری نوشتند دستگاههای اجرايی با ترويج اين ذهنيت دروغين که دليل اصلی بيکاری در ايران، وجود کارگران افغان و نيروی کار ارزان آنهاست، سعی در سرپوش گذاشتن بر روی مسايل حاد پيش آمده در جامعه دارند.
اتحاد بين المللی در حمايت از کارگران ايران و شورای پشتيبانی از مبارزات مردم در ايران نيز با برگزاری تجمعی در شهر تورنتو کانادا، حمايت خود را از کارگران و مهاجرين افغان در ايران را اعلام کردند.
همچنين ۴۰ تن از فعالان سياسی و مدنی داخل ايران در بيانيه ای نوشتند: «دولت ايران که بنا بر وضعيت نامناسب و ويژه اقتصادی به شدت تحت فشار نارضايتیهای گسترده از سوی کارگران و مزدبگيران است، سعی میکند با مجرم و تبهکار جلوه دادن مهاجران، بار مسئوليت خود را در قبال اين نابسامانیها کاهش دهد.»
امضاکنندگان اين بيانيه خواستار برچيده شدن هرگونه تبعيض و رفتار غير انسانی از سوی حاکميت و يا پارهای از مردم با مهاجران افغان شدند.
با اين همه برخی از تشکلهای کارگری مواضع ديگری دارند. برای مثال، عليرضا محجوب، دبير کل خانه کارگر و نماينده مجلس، با اشاره به اين که ورود مهاجران بدون در نظر گرفتن ظرفيت بازار اشتغال داخلی صورت میگيرد، گفت: پس از مدتی با ماندگار شدن اين مهاجران بسياری از کارگران ايرانی شاغل در برخی از رشتههای شغلی بيکار میشوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، او خواستار آن شد که مجلس آينده تنظيم و کنترل ورود نيروی کار خارجی را بر اساس توانايیها و ظرفيتهای بازار اشتغال داخلی تنظيم کند.
اين گزارش همچنين حاکی است مجتبی موليانی، رييس مجمع نمايندگان کارگران استان اصفهان، در مورد کارگران افغانی مقيم ايران در اين استان گفته است: اين کارگران با وجود سختی و مشقت کار ساختمان و دريافت دستمزد پايين و استفاده بيشتر کارفرمايان از اين کارگران، مشکلاتی را برای کارگران ايرانی ايجاد کرده و فرصتهای شغلی را از بين برده اند.
اما بهروز خباز، فعال کارگری مقيم سوئد، معتقد است: «آقای محجوب و خانه کارگر سال ها است محور شعارهايشان را بر اين بنا کردهاند که مسئله بيکاری را با اخراج کارگران مهاجر حل کنند.»
به گفته اين فعال کارگری، «خانه کارگر به رغم ادعايی که دارد مسئله کار و کارگر را از زاويه منافع سياسی خود دنبال میکند و بيشتر بر کرسیهای مجلس و قدرت معطوف است تا واقعيتهای جاری کشور.»
در اين ميان، سايت «خبرآنلاين» با اشاره به اين که چند هفتهای است شهروندان برخی محلههای تهران با مشکل جمع آوری زبالهها مواجه شدهاند، خبر داد: اداره اتباع خارجی نيروی انتظامی، کارگران خارجی فعال در حوزه خدمات شهری را که عمدتا مهاجران افغانی هستند جمع آوری کرده و به کمپهای ويژه انتقال داده است .
بر اساس اين گزارش، به موجب قوانين جديد به کارگيری اتباع ديگر کشورها بدون اخذ مجوزهای قانونی از مراجع ذیربط ممنوع بوده و پليس میتواند آنها را جمع آوری کند.
خبرآنلاين با اشاره به اين که حدود ۳۰ هزار کارگر در بخشهای فضای سبز و رفت و روب با شهرداری تهران همکاری میکنند، افزود: از اين تعداد ۱۳ هزار تن را کارگران خارجی تشکيل میدهند.
بهروز کارونی-۱۳۹۱/۰۴/۲۰
در ایران تبعیض علیه شهروندان افغانی بیداد می کند
گسترش رفتارهای خشونتآمیز و برخوردهای نابردبارانه علیه شهروندان افغانی مقیم ایران در هفتهها و روزهای اخیر ابعادی کمسابقه یافته است.
در حالیکه وقایع تأسفانگیز یزد، که به آتش زدن خانههای گروهی از افغانهای بیگناه انجامید، ناخشنودی و اعتراضات وسیعی، بویژه در میان ایرانیان مهاجر در کشور های غربی برانگیخت، در عین حال برخی مسئولان و مقامات محلی در نقاط مختلف کشور با بهرهگیری از این حوادث دردناک بر شدت سخت گیری های خود علیه مهاجران افغانی افزوده اند.
همین امروز ، خبرگزاری مهر گزارش داد که معاون پلیس راهور ضمن اعلام این خبر که گواهی نامه های رانندگی تجمیع و سپس بصورت متحد الشکل صادر می شوند، در عین حال اضافه کرد که اتباع افغانی، حتی با کارت اقامت قانونی، نمی توانند گواهینامه بگیرند و گواهی نامه افغانی هم در ایران اعتبار ندارد.
گفته می شود که در برخی از مناطق کشور فروشندگان مواد غذائی و نیز وسائل نقلیه عمومی را وادار کرده اند که به افراد فاقد اجازه اقامت چیزی نفروشند یا خدماتی در اختیارشان قرار ندهند.
***
در مجله رادیوئی پژواک جامعه گفتگوئی داریم با اقای حامد میری- روزنامه نگار و شهروند افغانی مقیم تهران، که شما را به شنیدن آن دعوت می کنیم.
حامد میری در توضیح تبعیضها و نابسامانیهای وضع زندگی افغان ها در ایران، بیش از هر چیز بر مشکلات مهاجران پس از آغاز طرح هدفمندی یارانهها اشاره دارد.
درواقع مهاجران افغانی که درآمدشان نسبت به کارگران ایرانی بمراتب کمتر است، اینک با هدفمند شدن یارانهها، بکلی از لیست کمکهای یارانهای خارج شده اند، در حالیکه گران شدن ناگهانی تمام کالاهائی که قبلاً بکمک سوبسیدهای دولتی با قیمت پائین عرضه می شدند، آنها را در وضعیت بسیار دشوار و مشقت باری قرار داده است.
حامد میری با مثال زدن از دورانی که جوانان ایرانی برای کار کردن به ژاپن می رفتند ، یاد آوری می کند که در آن دوران هم رفتارهای ناسالم یک ایرانی باعث بدنامی همه ایرانیها در میان ژاپنی ها میشد.
او می گوید هم اکنون در ایران هم اگر یک افغانی در یکجائی دچار اشتباهی می شود، بسیاری از مردم، همه افغانها را، حتی اگر از عمل خلاف برائت بجویند، با همان چشم نگاه می کنند.
با این حال او عقیده دارد که اگر بخواهیم بی انصافی نشود، باید گفت که رویهمرفته مردم ایران با وجود اشتراکات فرهنگی، تاریخی و تمدنی با مردم افغانستان، در مجموع تعامل خوبی با افغان ها داشته اند و دارند. او در اثبات این ادعا، به آماری اشاره می کند که از سوی وزارت کشور ایران منتشر شده و از وجود ٧٥ هزار ازدواج مختلط میان ایرانیها و افغانها خبر می دهد.
دکتر حامد میری نتیجه میگیرد که که مردم ایران بطور عموم مشکلی با افغان ها ندارند؛ او البته اعتراف می کند که البته بدرفتاریهائی انجام میگیرند که نباید به تمام ملت ایران تعمیم داد.
بیژن برهمندی-رادیوبین المللی فرانسه-9ژوئیه
معدنچیان اسپانیا برای اعتراض به مادرید رسیدند
به گزارش10ژوئیه یورونیوز، صدها کارگر معادن ذغال سنگ اسپانیا که از شمال این کشور حرکت کرده بودند، روز سه شنبه به مادرید رسیدند تا در اعتراض به برنامه ریاضت اقتصادی دولت تظاهرات بزرگی را سازمان دهند.
این در حالی است که وزرای دارایی حوزه یورو روز سه شنبه مهلت کاهش بدهی های اسپانیا را یکسال افزایش دادند و انتظار می رود ماریانو راخوی نخست وزیر این کشور روز چهارشنبه بودجه ریاضتی خود را تقدیم مجلس کند.
یک معدنچی می گوید:
“ما می خواهیم از شغل خودمان دفاع کنیم، چون معادن درحال نابودی است. اکنون حدود 16 تا 17 هزار معدنچی بیکار شده اند. ما جای دیگری نداریم برویم.”
و یک معدنچی دیگر:“این خیلی بد است. آنها خدمات درمانی را از بین برده اند، آموزش و همه بخش های دیگر خدمات را هم دارند طی این شش ماهی که از حکومتشان می گذرد از بین می برند. البته یک کار دیگر هم می کنند، بانک ها را نجات می دهند!”
معدنچیان معترض که از دو هفته قبل با پای پیاده از دو نقطه در شمال اسپانیا به سمت مادرید حرکت کرده اند، سه شنبه شب و خسته از طی بیش از چهارصد کیلومتر راه، به یکدیگر می رسند تا با در دست داشتن فانوس ویژه معادن، در مرکز شهر تظاهرات کنند و روز چهارشنبه نیز اعتراض خود را در برابر وزارت صنایع اسپانیا ادامه دهند.
همین منبع بتاریخ9ژوئیه تحت عنوان -تداوم اعتصاب و اعتراض های معدنچیان اسپانیایی-گزارش می دهد:
شماری از معدنچیان آستوریاس در شمال اسپانیا که از ماه مه میلادی در اعتصاب به سر بردهاند در حرکتی مسالمت آمیز اقدام به برپایی راهپیمایی کردند و این در حالی است که همزمان درگیریهای خیابانی میان کارگران و نیروهای امنیتی در این کشور ادامه دارد.
راهپیمایان روز دوشنبه به مادرید، پایتخت رسیدند تا اعتراض خود را درباره کاهش دستمزدها به گوش دولت مردان رسانند.
یکی از معدنچیان میگوید: «ما خواستار رعایت توافقی هستیم که در سال ۲۰۰۶ به امضا رسیده است. چیزی که انها باید انجام دهند حفاظت از این موافقتنامه است و نه بیشتر. این همه آنچه است که ما میخواهیم. ما پول بیشتری نخواستهایم.»
اعتصاب و تظاهرات کارگران معادن زغال سنگ در شمال اسپانیا طی ماه ژوئن به درگیری با پلیس انجامید.
معدنچیان در اعتراض به کاهش یارانههای دولتی از ۳۰۰ میلیون یورو به ۱۱۰ میلیون یورو به اعتضاب دست زده بودند. بحران اقتصادی دولت ماریانو راخوی را به در نظر گرفتن سیاستهای ریاضت اقتصادی مجبور ساخته است.
پایان اعتصاب کارگران صنعت نفت نروژ
به گزارش10ژوئیه یورونیوز،درحالی که اعتصاب کارگران صنعت نفت و گاز نروژ در هفتاد سکوی نفتی شانزده روز ادامه داشت، دولت این کشور در نیم شب دوشنبه و با مداخله در این زمینه دستوری جهت توافق بین کارگران و شرکت های کارفرما و پایان دادن به اعتصاب صادر کرد.
بنا به گزارش کارشناسان، اعتصاب کارگران که بر محور مطالبات آنها در مورد دستمزدها و حقوق بازنشستگی شکل گرفته، تا کنون چهارصد و چهارده میلیون یورو زیان متوجه صنعت نفت این کشور کرده است.
هفتصد نفر کارگران صنایع نفت و گاز در تاسیسات ساحلی نروژ در این اعتصاب شرکت کرده بودند.
بنا به قوانین نروژ، با توجه به اهمیت حیاتی صنعت نفت برای اقتصاد این کشور، دولت می تواند کارگران را وادار به پایان دادن به اعتصاب کند.
بهای نفت خام در بازارها تحت تاثیر این اعتصاب روز دوشنبه افزایش یافت.
‘افزایش نرخ بیکاری در جهان‘
به گزارش10ژوئیه یورونیوز، نرخ بیکاری در جهان به این زودیها کاهش نخواهد یافت. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در آخرین گزارش خود که روز سه شنبه منتشر شد نرخ بیکاری ۳۴ کشور عضو این سازمان را در پایان سال ۲۰۱۳، ۷. ۷ درصد تخمین زده است.
بنابر آخرین آمارها، در ماه مه سال ۲۰۱۲، ۹. ۷ درصد یعنی کمی بیشتر از ۴۸ میلیون نفر بیکار در این کشورها گزارش شده است.
این سازمان نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو را نیز صعودی پیش بینی میکند؛ در حالی که در سال ۲۰۱۱ تنها ۱۰ درصد اروپاییان بیکار بودهاند، در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۱ درصد از آنها از بیکاری کوتاه مدت یا بلند مدت رنج خواهند برد.
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه با اشاره به این موضوع تاکید دارد «خطر بزرگی که اکثر بیکاران را تهدید میکند این است که به دلیل طولانی شدن دوره بیکاری برای همیشه توانایی بازگشت به بازار کار را از دست بدهند. و این یک چالش جدید برای اروپا است.»
بعضی از دولتهای حوزه پولی اروپا مانند اسپانیا، یونان و پرتغال (با درصد بیکاریی ۲۵، ۲۱ و ۱۶ درصد) برای کاهش تعداد بیکاران سعی در اشتغالزایی به ویژه با افزایش شغلهای کوتاه مدت کردهاند، در حالی که بسیاری از کارشناسان این سیاستها را ناکام میدانند.
بیست تیرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com