logo





جزئیات عجیبی از شراب خواری در ایران

سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۰ ژوييه ۲۰۱۲

mashroubat.jpg
بازتاب: بررسی میدانی بازار خرده‌فروشی این کالای ممنوعه نشان می‌دهد که سود خالص این تجارت معمولاً بیش از 300درصد و گاه تا 500 درصد است. به طور نمونه، نوعی ازمشروبات الکلی به صورت تک فروشی در دبی قیمتی حدود 25 هزار تومان دارد که خرید عمده آن، قیمت هر بطری آن را به کمتر از 10 هزار تومان می‌رساند. وقتی این محموله وارد کشور و به دست واسطه می‌رسد قیمتی حدود 40 هزار تومان می‌یابد که در مرحله آخر و برای فروش به بیش از 60 هزار تومان می‌رسد. سودی که بسیاری را وسوسه می‌کند با وجود تمام ممنوعیت‌ها به این تجارت نامشروع روی بیاورند. / به گفته یکی از همین فروشندگان مشروبات الکلی تعطیلی‌ها باعث افزایش قیمت مشروبات الکلی می‌شود به‌گونه ای که با روزهای عادی حداقل 5 هزار تومان اختلاف قیمت دارد. او قیمت‌های مشروبات الکلی را به لحاظ حجم، نوع و مارک از حدود 5 هزار تومان تا نزدیک 200 هزار تومان اعلام می‌کند.

چندی پیش بود که سردار احمدی مقدم که برای ارائه گزارش و پاسخ به سوال برخی از نمایندگان به مجلس رفته بود از کاهش 30 درصدی کشف مشروبات الکلی در کشور خبر داد و اعلام کرد: کنترل باندهای فساد ، مشروبات الکلی در دستور کار قرار دارد. در سال 84 پلیس 5 میلیون بطری مشروبات الکلی را کشف کرد در حالیکه این آمار در سال گذشته با کاهش 30 درصدی به 3.5 میلیون بطر کشف رسید.

به گزارش قانون؛ فرمانده نیروی انتظامی هرچند که اعلام کرد امروز پشت پرده فساد و مشروبات الکلی در کنترل قرار گرفته و محدود شده است، اما آیا کاهش 30درصدی کشفیات مشروبات الکی به معنای کاهش میزان مصرف نیز است؟

همانگونه که قاچاق مواد مخدر، ترانزیت و خرید و فروش آن از پرسود‌ترین تجارت‌ها محسوب می‌شود،‌ سود حاصل از قاچاق و خرید و فروش مشروبات الکلی نیز دست کمی از مواد مخدر ندارد. به گفته مقامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا، مشروبات الکلی بیشتر از مرزهای غربی به کشور قاچاق می‌شوند بگونه‌ای که برخی از تجار اقلیم کردستان مشروبات را از بندر مرسین ترکیه وارد کردستان عراق کرده و از آنجا به داخل ایران قاچاق می‌کنند و به دلیل اینکه گمرکی پرداخت نمی‌کنند، سود سرشاری از این کسب و کار غیرقانونی نصیبشان می‌شود.

ررسی میدانی بازار خرده‌فروشی این کالای ممنوعه نشان می‌دهد که سود خالص این تجارت معمولاً بیش از 300درصد و گاه تا 500 درصد است. به طور نمونه، نوعی ازمشروبات الکلی به صورت تک فروشی در دبی قیمتی حدود 25 هزار تومان دارد که خرید عمده آن، قیمت هر بطری آن را به کمتر از 10 هزار تومان می‌رساند. وقتی این محموله وارد کشور و به دست واسطه می‌رسد قیمتی حدود 40 هزار تومان می‌یابد که در مرحله آخر و برای فروش به بیش از 60 هزار تومان می‌رسد. سودی که بسیاری را وسوسه می‌کند با وجود تمام ممنوعیت‌ها به این تجارت نامشروع روی بیاورند.

سال گذشته خبرگزاری مهر در گزارشی، ارزش روزانه ورود مشروبات الکلی به کشور را دو میلیارد تومان اعلام کرد. این گزارش همچنین ارزش سالانه مشروبات الکلی در ایران را ۷۳۰ میلیون دلار ارزیابی کرده بود. البته این رقم تنها مربوط به بخش کشف شده و آمارهای رسمی بازار مشروبات الکلی در ایران به شمار می‌آید.

نکته حائز اهمیت در این خصوص سهولت در تهیه مشروبات الکلی است بگونه‌ای که یا با تردد در میادین اصلی شهر می‌توان از افرادی که دست‌فروش و یا در حال گذر به شما نزدیک شده و در گوش‌تان پیشنهاد خرید مشروب می‌دهند آن را تهیه کنید و یا اینکه به اصطلاح با «ساقی» تماس بگیرید تا در اولین فرصت از لیست متنوع آن‌ها هرچه که سفارش دهید در اختیارتان قرار گیرد.


افزایش قیمت مشروبات در تعطیلات
به گفته یکی از همین فروشندگان مشروبات الکلی تعطیلی‌ها باعث افزایش قیمت مشروبات الکلی می‌شود به‌گونه ای که با روزهای عادی حداقل 5 هزار تومان اختلاف قیمت دارد. او قیمت‌های مشروبات الکلی را به لحاظ حجم، نوع و مارک از حدود 5 هزار تومان تا نزدیک 200 هزار تومان اعلام می‌کند.

در این بین برخی از کارکنان داروخانه‌ها نیز با سوءاستفاده از برخی اختیارات خود و به طور غیرمجاز برخی از اقلام دارویی که فروش آن بدون نسخه ممنوع است همچون الکل سفید و قرص ترامادول را در اختیار افراد می‌گذارند.

مرگ و نابینایی به خاطر مصرف الکل
جدا از مضرات مصرف مشروبات الکلی و عوارض آن بر جسم و روان افراد،‌ سوءمصرف آن موجب مرگ افراد خواهد شد بگونه‌ای که در دهه دوم خردادماه سالجاری بر اثر سوء‌مصرف مشروبات الکلی، هفت‌نفر جان خود را از دست داده و 17 نفر به خاطر مسمومیت ناشی از مصرف راهی بیمارستان‌ها شده‌اند.

از سال گذشته ماموران راهنمایی و رانندگی و در راستای اجرای قانون جدید تخلفات راهنمایی و رانندگی، بویژه اجرای تبصره 2 ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، در مواردی که قرائن وشواهد حاکی از مستی و استفاده از مواد مخدر و روانگردان توسط راننده باشد ، مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی با استفاده از تجهیزات لازم نسبت به تشخیص این حالت از رانندگان تست سلامت به عمل می آورند.‌

در همین راستا ماموران راهنمایی و رانندگی خصوصا در جاده‌های شمالی کشور تست الکل را از رانندگان پرخطر آغاز کردند و در سال‌جاری نیز پلیس راهنمایی و رانندگی تهران، برای کاهش تصادفات و برخورد با متخلفان رانندگی تست سلامت از رانندگان پرخطر را اجرایی کرده است که به گفته خود مقامات پلیس تنها در اردیبهشت ماه سالجاری، تست الکل و اعتیاد 26‌درصد رانندگان تهرانی مثبت اعلام شده است.

مجازات شرب خمر
طبق قانون مجازات اسلامی، جزای خوردن مسکر اعم از اینکه کم باشد یا زیاد، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به حدی که آن را از مسکر بودن خارج نکند، 80 ضربه شلاق است اما اگر فرد چند بار شرب خمر کرده باشد و بعد از هر بار حد بر او جاری شده باشد، درمرتبه سوم کشته (اعدام) خواهد شد. هر چند که در چند سال اخیر کمتر شنیده‌ایم افراد به خاطر شرب خمر اعدام شده باشند اما اخیرا رییس دادگستری مشهد از صدور حکم اعدام برای دو فردی خبر داد که برای بار سوم شرب خمر کرده‌اند.

همچنین طبق ماده 175 همین قانون، افرادی که به ساختن، تهیه،‌ خرید، فروش، حمل و عرضه مشروبات الکلی بپردازند به 6ماه تا 2 سال حبس و یا اگر وسایل آن را فراهم کنند در حکم معاون جرم بوده و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شوند.

بیکاری و نبود تفریحات سالم و بالا بودن هزینه تفریحات سالم،‌ عاملی برای تحریک جوانان به سمت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی است از این رو بارها مقامات نسبت به این موضوع هشدار و حتی چندی پیش باقر لاریجانی قائم‌مقام وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز مصرف الکل را نگران کننده معرفی کرده و آن را نیازمند توجه بیشتر از امراضی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی دانست.

این افزایش مصرف مشروبات می‌تواند تبعات متعددی در پی داشته باشد بگونه‌ای که برخی از نزاع‌هایی که منجر به ضرب و جرح شدید می‌شود،‌ به خاطر مصرف بیش از حد مشروبات الکلی بوده است که فرد به دلیل اینکه اختیاری از خود نداشته و نمی‌توانسته به خوبی فکر کرده و به عواقب کار بیاندیشد،‌ با سلاح سرد فرد یا افرادی را مضروب کرده است.

همانگونه که در بالا بیان شد، فرماندهی نیروی انتظامی باید مشخص کند که آیا این کاهش کشفیات به معنای کاهش مصرف نیز می‌باشد؟ از سوی دیگر اگر کاهش مصرف صورت نگرفته باشد چه اقدامات و سیاست‌هایی برای این امر باید توسط مسئولان در پیش گرفته شود؟

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد