logo





انرژی هسته ای یا انرژی الکلی

جمعه ۱۶ تير ۱۳۹۱ - ۰۶ ژوييه ۲۰۱۲

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo.com
از دید شما، درحال حاضر چه مساله ای در مورد ایران موضوع اصلی رسانه های غربی است. تحریم های جدید برعلیه ایران – موشک پرتاپ کردن جمهوری اسلامی - و یا اعدام های جدید ... راستش را بخواهید همه این ها همچنان در باره ی ایران گفته می شود، ولی در کنارآن، این روزها مساله افزایش قاچاق و مصرف مشروبات الکی در ایران (کشور ملایان) به دیگرعناوین اصلی رسانه های غربی در باره ایران اضافه شده است .
این یکی از بیشمار پارادوکس هایی است که در ایران با محدودیت روبروست. به طور معمول، ورود مشروبات الکلی پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به کشور ممنوع شد، ولی امروز برای ایرانی ها به دست آوردن یک بطری مشروب الکلی خیلی آسان ترشده است . اخیرا رادیو آزاد اروپا به نقل از روزنامه شرق اعلام کرد که امروز ایرانی ها تنها باید هفده دقیقه برای پیدا کردن چیزی برای نوشیدن در انتظار بمانند.
هرسال بین شصت تا هشتاد میلیون لیتر مشروب الکلی به طور غیرقانونی وارد کشور می شود که در مجموع مبلغی در حدود هشتصد و پنجاه میلیون یورو می شود. در این میان گران ترین مشروب ها، ویسکی، ودکاست که با بهای بسیار بالایی به فروش می رسد. شهلا شفیق، نویسنده و جامعه شناس در گفت و گویی با یکی از رسانه های فرانسوی گفت :
حالا دیگر ایرانی ها در ساخت شراب و الکل در خانه کاملا حرفه ای شده اند. بنابراین کاملا معمولی است که مادربزرگ ها را در حمام خانه ببینید که درحال لگد کردن انگور (برای تهیه شراب) هستند.
در اوایل انقلاب که جمهوری اسلامی با شعار (نه غربی , نه شرقی, جمهوری اسلامی) بر (خودکفا بودن) تاکید می کرد. تهیه مشروب در خانه ها به نوعی براین خودکفا بودن طعنه می زد. به جز شراب یک تخصص خانه ای دیگر تهیه عرق (نارگیل و برنج)، نوعی لیکور در ایران است با چهل و پنج درصد الکل اتیلیک (الکل معمولی) خالص. این الکل در همه داروخانه ها پیدا می شود. پس از خرید یک بطری الکل از داروخانه به بهانه ضدعفونی کردن، تقطیر الکل با وانیل شروع می شود. ولی گاهی نوشیدن عرق تولید شده خانگی دردسرآفرین و مرگ آوراست. هرسال بسیاری از سازندگان مشروبات خانگی به دلیل تجربه اشتباهشان جان خود را از دست می دهند.
مجازات مشروب خواری در ایران هشتاد ضربه شلاق است , ولی بنا بر ماده ۱۷۹ قانون مجازات اسلامی ایران: هرگاه کسی چند بار شرب مسکر (مشروب الکلی) بنماید و بعد از هربار حد (شلاق) براو جاری شود در مرتبه سوم کشته (اعدام) خواهد شد.
سازمان دیده بان حقوق بشر اخیرا با انتشار بیانیه ای نسبت به صدور حکم اعدام به دلیل مصرف مشروبات الکی در ایران اعتراض کرد و خواهان لغو ا ین حکم شد. براساس این بیانیه، سارا لی ویتسون رییس بخش خاورمیانه سازمان مزبور معتقد است صدور حکم اعدام به دلیل مصرف مشروبات الکلی یک نشانه وحشتناک از این واقعیت است که قضات ایرانی چه بهای کمی برای زندگی ایرانیان قائل هستند. پیش از این رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی اعلام کرده بود که دو نفر به جرم نوشیدن مشروبات الکلی به اعدام محکوم شده اند و حکم اعدام آنان به تاییید دیوان عالی کشورهم رسیده است .
BBC نیز در گزارشی دراین زمینه به نقل از رییس پلیس تهران از یک افزایش ۶۹ درصدی مصرف الکل در ایران خبر داده است. همجنین آزمایش مستی در حین رانندگی نشان می دهد که ۲۶ درصد از رانندگان مست بوده اند. به گفته رییس پلیس تهران سن مصرف مشروبات الکی به بیست سال رسیده است. به گفته شهلا شفیق این ارقام نشان می دهد که چگونه افسردگی همگانی در جامعه ایران حاکم است .این جامعه شناس، مصرف بسیار الکل در ایران را همچنین ناشی از کمبود میزان سرگرمی در ایران می داند .
نشریه اشپیگل چاپ آلمان در مطلبی با عنوان تاریخچه تولید الکل در جهان یادآورشد: براساس تحقیقات پژوهشگرها , چینی ها دستکم از ۹ هزارسال پیش و ایرانی ها حداقل از ۵ هزارو ۵۰۰ سال پیش نوشابه های الکلی تولید می کرده اند. بنابراین، ایران جزو قدیمی ترین تولیید کنندگان نوشیدنی الکلی در جهان بوده است. در زمان جنگ جهانی دوم ودکای روسی، ویسکی انگلیسی، و بوربون آمریکایی مشروباتی بودند که به همراه اشغالگران وارد ایران شد.
به نقل از دانشنامه آزاد ویکی پدیا: شراب سازی از گذشته های دور در بسیاری از مناطق جهان رواج داشته است . شراب نخستین بار حدود شش هزارسال پیش در ایران کشف شد و ایرانی ها نخستین مردمانی بودند که آن را نوشیدند. در بحث های مربوط به ادبیات عرفانی، واژه شراب و محتوای آن کاملا مقدس می باشد که ریشه آن تاریخی تراز شراب مورد مصرف دارد و در ادبیات شراب عارف را از قیل و قال حجاب های ظلمانی خارج می کند و آن چه حاصل می گردد ترقی در پله های عرفان می باشد. به گفته و تایید دکتر قمشه ای اهل شراب دنیا، آن را از عرفا احاره گرفته اند.
در حالی که مصرف مشروبات الکلی در ایران همچنان با ترس و لرز همراه است، در مورد جرایم تعزیری مانند استعمال مواد مخدر در مقادیر کم مجازات سنگینی مانند اعدام در نطر گرفته نشده است. سالانه حدود ۱۴۰۰ تن مواد مخدر درایران توزیع می شود که بخش عمده آن تریاک است .
در این روزها که نکبت یک رژیم دیکتاتوری به اوج خود رسیده است شاید این بیت از شاعر بزرگ ایران خیام سرمشق مردمانی باشد که در این جهنم گرفتار مانده اند:

می نوش ندانی ز کجا آمده ای
خوش باش ندانی به کجا خواهی رفت

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد