همت بدرقه ي راه كنيد همراهان
- پروین محمدی در گفتگو با سایت اتحاد
- نامه سرگشاده به مدیر عامل نیروگاه سیكل تركیبی سنندج
- بلاتکلیفی افزایش حقوق بازنشستگان با گذشت 3 ماه از سال
- افزایش جهشی قیمت نان سه بارطی یکسال
- سايه افسردگي بر سر زنان خانهدار
- طي سال گذشته حوادث ناشي از كار در گيلان 47 قرباني گرفت
- مرگ کارگر24ساله افعان دراعماق چاه
- جان باختن 2کارگردرچاه
- بیکاران اسپانیایی خطاب به دولت: اولویت با نجات شهروندان است نه نجات بانکها
همت بدرقه ي راه كنيد همراهان
باخبر شديم محمد استيري درمشهد بدرود حيات گفته است. وي فرزند رنج و كار، از اعضاي سنديكاي كارگران كتابفروش تهران واز نخستين كساني است كه بعد از بهمن 57 ، در كنار زنده ياد كاوه شكري و ديگر ياران كارگرش، تلاش كردند خانه ي كارگر را به عنوان تشكلي مستقل براي حمايت از منافع كارگران به كار گيرند.
ما ضمن تسليت به خانواده ي اين عزيز ، اميدواريم دوستان وي در عرصه ي نشر و كتاب راه وي را ادامه دهند و در احياي تشكل مستقل كارگران شاغل در اين حوزه اهتمام ورزند.
كانون مدافعان حقوق كارگر - 22خرداد 91
پروین محمدی در گفتگو با سایت اتحاد
گرانی بیداد می کند، بیکاری از حد گذشته و تحمیل بی حقوقی افسار گسیخته بر کارگران پایانی ندارد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: روزی نیست که در خبرگزاری های رسمی از زبان گردانندگان جامعه صحبت از اخراج سازی و بیکاری کارگران نشود و یا این بحث تکرار نشود که باید جلو افزایش قیمت ها گرفته شود. اما در این میان و در میان موج تبلیغات مبارزه با گرانفروشی آن چیزی که همه مردم میدانند این است که دولت گروههای مبارزه با گرانفروشی راه میاندازد و در همان حال خود راسا همه چیز را گران میکند و به یک مرتبه قیمت نان سی درصد بالا میرود. پروین محمدی در این رابطه به سایت اتحاد اظهار داشت:
روزی نیست که در مراجع رسمی رسانه ای صحبت از چرایی افزایش سرسام آور قیمتها نشود و یا صحبت از چرایی ورشکسته شدن کارخانجات و بیکاری کارگران و عدم تناسب دستمزد کارگران با هزینه های زندگیشان نشود، اما انگار گردانندگان جامعه یادشان میرود که این صحبتها و سوالات، صحبتها و سوالات عموم مردم است که باید پاسخگوی آنها باشند.
وی ادامه داد: قبل از شروع سال جدید به بهانه عید و خریدهای نوروزی افسار افزایش قیمت ها را ول کردند و وانمود کردند با گذشتن از تعطیلات، قیمت ها را به روز اول باز خواهند گرداند اما هر روز خبری جدید از افزایش قیمتها شوکی مرگبار بر زندگی زیر خط فقر میلیونها خانواده کارگری وارد میکند. یک روز مرغ و تخم مرغ گران میشود و فردا گوشت، لبنیات و میوه و سبزی و مسکن و اکنون نان.
پروین محمدی با طرح سوالی افزود: پرسش من از مسئولینی که خود نمیدانند چگونه سر من کارگر را شیره بمالند و اعلام میکنند که همه چیز آرام و خوب است، این است که تا کجا پیش خواهید رفت . سفره ام را تا کجا خالی خواهید کرد و عمر خانواده ام را تا کجا خواهید گرفت.
روزنامه ها دیگر آب از سرشان گذشته و آمارهای اقتصادی خود را با 30، 60 و یا 240 درصدی گرانی های بازار اعلام میکنند و یادشان می رود زیر این ارقام بزرگ، جان کارگران شاغل و بیکار و آخرین نفسهای آنان و خانواده هایشان در حال گرفته شدن است.
پروین محمدی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: در اخبار امروز خواندم که مسئولین گفته اند گرانی نان ربطی به فاز دوم قطع سوبسیدها ندارد و ستاد تنظیم بازار آن را تعیین نموده و با گران شدن تمام ملزومات تهیه ی نان مثل گندم و برق و آب وغیره، نان در آینده هم گران خواهد شد. این در حالی است که قیمت تضمینی خرید گندم را از کشاورزان فقط 6 درصد افزایش داده اند و با مستمسک قرار دادن آن 30 درصد بر قیمت نان افزوده اند.
وی در پایان این مصاحبه در باره ادامه روند کنونی افزایش قیمتها اظهار داشت: دولت و بازار تصمیم گرفته اند تا مردم و میلیونها خانواده کارگری از تامین حداقل مواد برای زنده ماندن، یعنی تهیه نان هم مستاصل و درمانده شوند. آیا این بازار قرار است آنچنان بچرخد که دارایی جیب های صاحب پول را تنظیم کند یا زندگی انسانهایی که در آن جامعه گرد هم آمده اند را سر وسامان دهد. بازاری که من را بیکار میکند، حقوقم را پایین می آورد، اجناس را گران میکند و بیماریم را به مرگ تبدیل میکند به درد زباله دان میخورد.
نامه سرگشاده به مدیر عامل نیروگاه سیكل تركیبی سنندج
مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق کردستان
جناب آقای مجید رحیمی فر
با سلام
همانگونه که استحضار دارید در راستای تفسیر جدید اصل 44 قانون اساسی مبنی بر فروش دارایی های دولت به بخش خصوصی ( حراج اموال و دارایی های مردم به سرمایه داران کوچک و بزرگ ) ، واگذاری 50 نیروگاه با حدود 15 هزار کارگر در سراسر کشور در دستور كار وزارت نیرو قرار گرفته و نیروگاه سنندج نیز از این رهگذر مقرر شده بابت رد دیون ( تسویه طلب پیمانکاران از دولت ) واگذار گردد. نحوه واگذاری و زمان دقیق آن نامعلوم می باشد ودر این میان از شرکت مپنا به عنوان مالک جدید احتمالی نام برده می شود. این وضعیت شرایط پرابهامی را برای ما کارگران نیروگاه رقم زده است به گونه ایی که حتا در موارد حضوری متفرقه، پاسخ های آن مقام قانع کننده نبوده و نتوانسته است درد مزمن ناامنی شغلی را پس از واگذاری نیروگاه تسکین دهد. ما کارگران ضمن مخالفت با واگذاری نیروگاه به بخش خصوصی و گسترش شوم بیکاری و ناامنی شغلی خواهان توضیح و اطلاع رسانی شفاف و بی پرده شما بوده و از همه همکاران می خواهیم فعالانه برای یافتن راه حلی برای تضمین آینده شغلی مان تلاش کنیم و آگاه باشیم که طرح امکان خرید سهام نیروگاه توسط کارگران به هیچ وجه ضامن امنیت شغلی ما نیست .
تعدادی از کارگران نیروگاه برق سنندج
21/03/1391
منبع:وبلاگ کارگران نیروگاه های ایران
بلاتکلیفی افزایش حقوق بازنشستگان با گذشت 3 ماه از سال
با گذشت 3 ماه از سال هنوز تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان مشخص نیست این در حالی است که نرخ تورم هر روز در جامعه بیشتر می شود و همین موضوع باعث نگرانی بازنشستگان و خانواده های آنان شده است.
به گزارش مهربتاریخ 22خرداد، هر ساله در ماههای ابتدایی سال اقشار مختلف جامعه اعم از کارمندان ، کارگران و بازنشستگان در انتظار مشخص شدن میزان افزایش حقوق خود در لایحه بودجه و ابلاغ آن به دستگاههای مختلف توسط دولت هستند.
امسال با گذشت سه ماه از سال هنوز میزان افزایش حقوقها از سوی دولت ابلاغ و اجرایی نشده و در لایحه بودجه نیز فقط برای کارمندان دولت افزایش 15 درصدی پیش بینی شده که البته آن نیز تاکنون اجرایی نشده است و هیچ صحبتی از افزایش مستمری بازنشستگان به میان نیامده است.
براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی حقوق بازنشستگان باید متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند اما این درحالی است که طی دو سال گذشته این موضوع محقق نشد و در سالهای 90 و 89 در مجموع مستمری بازنشستگان معادل یکسال حقوق افرایش داشت که اعتراض آنها را در پی داشت.
در سال جاری بانک مرکزی نرخ تورم را 21 درصد اعلام کرده و برهمین اساس بازنشستگان نیز انتظار دارند که حقوق آنان مطابق با این نرخ افزایش پیدا کند!
از سوی دیگر کارشناسان رفاه و تامین اجتماعی معتقدند دو سال است که دولت میزان افزایش حقوق بازنشستگان را تعیین و به سازمان تامین اجتماعی اعلام می کند این درصورتی است که تامین اجتماعی سازمان مستقلی بوده و حقوق مستمری بگیران نیز با پول بیمه های واریزی و سرمایه تامین اجتماعی پرداخت می شود به همین دلیل براساس قانون افزایش حقوق ها باید توسط خود سازمان مشخص شود.
براساس نظر آنان ، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید براساس تفاهم میان سازمان تامین اجتماعی، هیئت امنای سازمان و همچنین صندوق بازنشستگی انجام شود.
برپایه این گزارش،مدیرعامل کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی گفت: هنوز هیچ خبری از افزایش میزان حقوق بازنشستگان نیست و تا زمانیکه دولت میزان افزایش حقوق کارکنان خود را اعلام نکند افزایش مستمری بازنشستگان مشخص نمی شود.
علی اکبر خبازها اظهار امیدواری کرد که تا پایان خرداد ماه میزان در نظرگرفته شده برای حقوق این افراد مشخص شود.
وی به تورم شدید موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: در حالیکه هنوز حتی یک ریال به حقوق بازنشستگان اضافه نشده است ، تورم هر روز زیاد تر می شود بطوریکه به تازگی نیز شاهد افزایش قیمت نان بوده ایم.
وی با تاکید بر مشکلات بی شمار بازنشستگان اظهار داشت: با روند فعلی جامعه، از امروز به بعد بازنشستگان برای خرید نان هم مشکل دارند و از عهده تامین مخارج خود و خانواده شان بر نخواهند آمد.
مدیرعامل کانون مستمری بگیران و بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی گفت: مشکلی با سازمان تامین اجتماعی در مورد افزایش حقوق بازنشستگان وجود ندارد فقط منتظر اعلام و ابلاغ دولت هستیم.
به گفته خبازها ، انتظار میرود دولت هرچه سریعتر برای افزایش حقوق پرسنل خود اقدام کند تا تکلیف بازنشستگان تامین اجتماعی هم مشخص شود.
افزایش جهشی قیمت نان سه بارطی یکسال
با وجود تاكيد دولت مبني بر افزايش نیافتن قيمتها پيش از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها، قيمت نان در برخي استانها با تصميم كارگروههاي استاني 20 تا 30درصد افزايش يافت/مبلغ یارانه نان باید دو برابر شود یعنی به ازای هر نفر 10 هزار تومان یارانه پرداخت شود تا فشار ناشی از افزایش بهای نان کمتر به چشم آید.
گفته می شود سرانه سالانه مصرف نان در ایران 160 كیلوگرم و در جهان 25 كیلوگرم است! این بدین معناست که مصرف نان در بین ایرانیان شش برابر دنیاست.
قدیم ترها قیمت نان دو ريال بود.کم کم قیمت نان افزایش یافت و به 5 ریال و 10 ریال و...رسید.در دهه70 هم به 250 ریال رسید،ولی در عرض یک سال سه بار قیمت نان جهشی ارتقا یافت.
مردم می گویند:
-هرگاه مهمان ناخوانده ای داشتیم به راحتی از همسایه نان قرض می گرفتیم ولی با این افزایش قیمت دیگر کسی نان قرض نمی دهد.
-هرچه قیمت افزایش پیدا کرده کیفیت در عوض کاهش یافته است. نان 75 تومانی هم بی کیفیت بود، 250 تومانی هم همینطور 350 تومانی هم تغییری نکرده است!
-در زمان اجرای هدفمندسازی یارانه ها می گفتند این طرح شکاف طبقاتی بین دارا و ندار را از بین می برد،اما اکنون یارانه های انرژی و نان را حذف و در عوض مقرری کمی به ما می دهند که آن را هم مرتب پیامک می دهند که داوطلبانه نگیرید و می خواهند حذفش کنند! چقدر خوشحال بودیم که اگر پول مان به داراها نمی رسد ، ولی پولداراها مثل ما می شوند!
در قانون بودجه سال گذشته حدود 35 هزار ميليارد ريال به عنوان يارانه نقدي نان اختصاص يافت و قيمت انواع نان در كشور اصلاح شد و براساس آن ماهانه 5000 تومان همراه با يارانه نقدي حاصل از اصلاح قيمت حاملهاي انرژي به حساب مردم واريز شد تا فشار ناشی از افزایش قیمت نان بر مردم کاهش یابد .
پس ازاين اقدام به دفعات اعلام شد كه قيمتها همزمان با اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها دوباره اصلاح ميشود، اما تاكيد ستاد هدفمندي يارانهها اين بود كه پيش از اجراي فاز دوم اين قانون هيچ قيمتي تغيير نكند.
با وجود تاكيد دولت مبني بر افزايش نیافتن قيمتها پيش از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها، قيمت نان در برخي استانها با تصميم كارگروههاي استاني 20 تا 30درصد افزايش يافته است.
بنابر اعلام برخي مسوولان در وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزايش قيمت نان مدنظر نبود، بلكه این افزایش ناشي از اصرار وزارت جهاد كشاورزي براي افزايش قيمت خريد تضميني گندم بوده است.
با این اوصاف اگرچه در مرحله اول افزایش قیمت نان برکیفیت و مرغوبیت آن تاکید شده بود، عملا چنین امری اتفاق نیفتاد و نانوایی ها اقدامی در خصوص تغییر کیفیت نان ها انجام ندادند و مردم همچنان از بی کیفیتی نان معترض هستند.
طبق قانون هدفمندی،اگر قرار است یارانه ای هدفمند شود ابتدا یارانه آن باید به صورت نقدی به حساب مردم ریخته شود و سپس یارانه آن قطع شود.
به نظر برخی کارشناسان مسایل اقتصادی، مبلغ یارانه نان باید دو برابر شود یعنی به ازای هر نفر 10 هزار تومان یارانه پرداخت شود تا فشار ناشی از افزایش بهای نان کمتر به چشم آید.
حال این پرسش ها به ذهن می رسد که:
-آيا همزمان با اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها بار ديگر قيمت نان افزايش خواهد يافت؟
-اين افزايش قيمت نان به معناي آغاز فاز دوم اجراي قانون هدفمندي يارانههاست؟
-آيا با افزايش قيمت نان، مبلغ جديدي به عنوان يارانه نقدي نان به حساب مردم واريز خواهد شد یا نه؟
گفتنی است بر اساس مصوبه جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، نان بربری با وزن چانه 430 گرم، به 350 تومان ، نان تافتون با وزن چانه 320 گرم به 300 تومان ، قیمت نان لواش با وزن چانه 180 گرم 150 تومان و نان سنگک با وزن نان 450 گرم 500 تومان و نان لواش زنجانی با وزن چانه 120 گرم به 110 تومان افزایش یافت.
منبع:مازندنومه-21خرداد
سايه افسردگي بر سر زنان خانهدار
خستگی جسمی و افسردگی روحی دو روی سكهای شده كه سالهاست قرار است در ازای كار خانگی در دست زنان خانهدار قرار گیرد. سهم نادیده گرفته شده زنان خانهدار در تولید ناخالص ملی كشور ما بر اساس برخی محاسبات در سال 85 به 7/16 درصد میرسد.
زنانی كه بخش اعظمی از وقت روزانه خود را صرف پختوپز، تمیزكردن خانه، شستشو و بچهداری میكنند و بابت آن هیچ حقوقی دریافت نمیكنند و بیمهای نیز آینده آنها را برای دوران بازنشستگی تضمین نمیكند. زنان خانهدار فعالیت اقتصادی مولدی ندارند، بلكه با خدمت به دیگر اعضای خانواده در فعالیتهای اقتصادی سهیم هستند. اما این خدمت بیمزد و مواجب بر اساس برخی تحقیقات ماهانه 640 هزار تومان ارزش اقتصادی افزوده دارد كه در اغلب اوقات نهتنها مورد بیتوجهی برنامهریزان و تصمیمگیران كشور قرار میگیرد، بلكه حتی توجه اعضای خانواده را جلب نمیكند. بسیاری از زنان خانهدار هنگام ابراز خستگی در پایان كار روزانه با این سوال همسران خود روبهرو شدهاند كه «مگه چی كار كردی؟»
تنهایی، كار مداوم و تكراری، استرسهای فرزندپروری، نبود تضمین مالی، برآورده نشدن انتظارات از ازدواج، در دسترس نبودن فرصتهای شغلی یا تحصیلی و موضوعاتی از این دست، زنان خانهدار را در معرض انواع بیماریهای روحی و روانی قرار میدهد.
افسردگی از جمله بیماریهایی است كه بسیاری از زنان خانهدار با آن دست به گریبان هستند. بیماریها و اختلالات روانی اگرچه یكی از بیماریهای شایع در بین همه افراد جامعه است، اما سهم زنان از این مشكل در كشور ما دو برابر مردان است. در این میان، رقم افسردگی در میان زنان خانهدار در حال افزایش است. كمرنگشدن حضور مردان در خانه به علت مشكلات معیشتی به تنهایی زنان خانهدار دامن میزند، ضمن این كه بار مشكلات و مسائل خانه را بیشتر بر دوش زنان میافكند. از سوی دیگر، متاسفانه برخی زنان تحت خشونتهای روحی یا جسمی قرار دارند كه این موضوع به افسردگی و تشدید سایر اختلالات روانی در آنها دامن میزند.
اما مشكلات روحی و روانی زنان خانهدار به همینجا ختم نمیشود. كارشناسان معتقدند شكایت از مشكلات و بیماریهای جسمی در بسیاری از موارد، ریشه در نابسامانیهای روحی دارد. سردرد، سوءهاضمه، اختلالات روان تنی و فلجشدن عضلات، بیماریهای جسمی است كه میتواند ریشه در مشكلات روانی داشته باشد. كدبانویی كه نمیداند اوقات فراغت خود را چگونه بگذراند یا توانایی مالی برای گذراندن درست و مناسب اوقات فراغت یا تفریح ندارد و از آن بالاتر در بیشتر موارد، نیازهای خود را برای رفع نیازهای دیگر اعضای خانواده در آخرین مرتبه اهمیت قرار میدهد، همه شرایط لازم را برای افسردگی و دیگر اختلالات روانی دارد. فقدان اراده و قدرت تصمیمگیری، خستگی مداوم و بیاعتنایی نسبت به امور بیرونی در این زنان بسیار رایج است. خودباوری در این زنان كم است و این احساس بیارزشی نیز به مشكلات روحی آنها دامن میزند.
به این ترتیب، زنی كه قرار است پایه اصلی استحكام و شادابی در خانواده باشد، خود غمگینترین عضو خانه میشود. زنی كه در خود احساس شادی و نشاط ندارد، نه از عهده كارهای منزل بر میآید و نه قادر به ایفای نقشی در خور و ایجاد ارتباط مناسب با همسر و فرزندان است. این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان میدهد كه بدانیم 15میلیون زن خانهدار در كشور ما وجود دارند كه در زمره جمعیت غیرفعال قرار میگیرند. از این رو توجه بیشتر مسوولان كشور به مشكلات این دسته از زنان نهتنها میتواند بهرهوری آنها را بالا برد، بلكه آثار مثبت اجتماعی چشمگيري در پي دارد. برگزاری كلاسهای آموزشی و فراهمكردن امكانات مناسب و ارزانقیمت برای گذران اوقات فراغت و در كنار آن فرهنگسازی برای توجه بیشتر زنان خانهدار به خود میتواند زمینهساز كاهش مشكلات این قشر شود.
منبع:جام جم-21خرداد
طي سال گذشته حوادث ناشي از كار در گيلان 47 قرباني گرفت
به گزارش22خرداد ايلنا ، فریبرز آیتی فیروز آبادی اضافه کرد: تعداد مصدومین ناشی از حوادث کار در سال گذشته در استان گیلان ۵۵۰ نفر بوده که ۲۱ نفر زن و ۵۲۹ نفر مرد بودهاند. آمار مصدومین حوادث ناشی از کار در استان گیلان نسبت به سال ۸۹ شش درصد افزایش داشته است.
مدیر کل پزشکی قانونی گیلان گفت: در سال ۹۰ تعداد كشتهشدگان حوادث ناشی از کار ۴۷ نفر بوده است که این آمار نسبت به آمار سال ۸۹ ده درصد کاهش داشته است.
به گفته آیتی فیروز آبادی در سال ۸۹، گیلان از لحاظ متوفیات ناشی از حوادث کار در رتبه هفتم کشوری بعد از استانهای تهران، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، هرمزگان و کرمان قرار داشته است.
مرگ کارگر24ساله افعان دراعماق چاه
باز هم رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام کار، کارگر جوان را به اعماق چاه بیست متری فرستاد.
به گزارش 22خردادپایگاه خبری 125، این حادثه عصر دیروز در خیابان پاسداران خیابان ساقدوش بوستان ششم پلاک 12 رخ داد.
مسعود جلالی فراهانی رئیس ایستگاه 75 که در محل حادثه حضور داشت دراین باره گفت: یکی از کارگران در عمق بیست متری چاهی در یک زمین در حال گود برداری شده به مساحت 800 متر مربع مشغول کار بود که به دلیل نامعلومی در عمق چاه قادر به صحبت و ایجاد عکس العمل نبود.
وی افزود: آتش نشانان بی درنگ پس از فرستادن دستگاه تنفسی و دستگاه دم به عمق چاه از تهویه هوا و همچنین نبود گازهای سمی آگاه شدند، سپس یکی از آتش نشانان خود را به تجهیزات نجات مجهز کرده و بوسیله چرخ چاه خود را به کارگر جوان رساند.
جلالی فراهانی خاطر نشان کرد: آتش نشانان پس از انتقال این کارگر 24 ساله به نام (عزیز-س) از تبعه افغانستان، به خارج از چاه وهمچنین تائید فوت آن کارگر توسط عوامل اورژانس به عملیات خود پایان دادند.
جان باختن 2کارگردرچاه
به گزارش مورخ 22خردادایسنا،بنقل از دكتر فرزاد بزرگي اين حادثه صبح روز22 خرداد در منطقه كريمآباد شهرستان تنكابن رخ داده است.
براساس این گزارش،رييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي مازندران از سقوط چهار نفر داخل چاهي در تنكابن خبرداد و گفت: دو نفر از اين افراد به دليل نشت گاز در چاه، جان خود را از دست دادند.
این گزارش حاکیست، كارگري که مشغول حفاری درچاه بودبدلیل گازگرفتگی دچار خفگی شد و سه تن از همراهان وي با ديدن اين صحنه براي كمك و نجات جان او، يك به يك وارد حفره چاه شدند كه آنان نيز دچار گازگرفتگي شدند.
درنهايت دو نفر ازاين افراد بر اثر نشت گاز جان خود را از دست دادند و دو نفر ديگر نيز به بيمارستان شهيدرجايي تنكابن اعزام شدند و تحت مراقبت قرار گرفتند.
بیکاران اسپانیایی خطاب به دولت: اولویت با نجات شهروندان است نه نجات بانکها
به گزارش11ژوئن یورونیوز، درخواست کمک دولت مادرید از اتحادیه اروپا برای نجات بانکهای این کشورعدهای از بیکاران اسپانیا را برآن داشت تا روز دوشنبه مقابل دفتر استخدامات دولتی در پایتخت تجمع کنند. به زعم آنها دولت بیش از آنکه به فکر بانکها باشد باید به فکر شهروندان باشد.
یکی از جویندگان کار در مورد شرایط خود میگوید: «من خوشبین نیستم. هر روز شرایط بدتر میشود… من بیکارم، با دو فرزند و از همسرم هم جدا شدهام. من نمیتوانم هزینه آنها را بپردازم. ۳۳ درصد معلولیت دارم و شرکتها هم در واقع ما را تا آنجا که میتوانند استثمار میکنند.»
اسپانیا چهارمین اقتصاد برتر منطقه پولی یورو بشمار میرود و در همین حال با چهار میلیون و هفتصد هزار بیکار مقام نخست را از این حیث در میان کشورهای اروپایی داراست.
بیست ودوم خردادماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com