- پیروزی دیگری برای جنبش کارگری
- اعتصاب کارگران شرکت پارسیان در نیروگاه سنندج
- اجتماعات اعتراضی کارگران شهرداری اهوازبدلیل تاخیرچندماهه پرداخت حقوقشان
- گزارشی از شرکت صنایع فلزی سنندج
- کاهش قدرت خرید کارگران/ دستمزد کارگران چند روزه تمام میشود؟
- نگاهی به وضعیت کار زنان
- مرگ کارگری 17ساله ومصدومیت 2کارگردیگرحاصل گودبرداری غیر اصولی و فرو ریختن آوار
پیروزی دیگری برای جنبش کارگری
با توجه به زندانی بودن شمار زیادی از فعالان صنفی باخبرشدیم که علی اکبر پیرهادی دبیرسندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد، پس از هفت سال پیگیری مستمر با رای دیوان عالی کشور به کار بازگشت.او در اولین اخراجی های شرکت واحد قرار داشت ، با هفت سال شکایت به اداره کار وقوه قضاییه وسپس دیوان عالی کشور وبا فشار سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد وجنبش سندیکایی ایران وجهان در روز 20/2/1391 درمنطقه 6 پایانه اتوبوسرانی مشغول به کار شد.ما ضمن تبریک به سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد وجنبش سندیکایی ایران خواهان بازگشت به کار ابراهیم مددی ومنصور اسالو نایب رییس ورییس هیات مدیره سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد هستیم.همچنین خواستار آزادی فوری کارگران دربند رضا شهابی وعلی نجاتی ودیگر فعالان کارگری هستیم.
کارگران فلزکارمکانیک 20/3/1391
اعتصاب کارگران شرکت پارسیان در نیروگاه سنندج
بر اساس گزارش رسیده تعداد 100 نفر از کارگران شرکت پارسیان، وابسته به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، واقع در روستای قلیان، در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و عدم پاسخگویی کارفرمایان خود مبنی بر مطالبهی حقوق آنان، از تاریخ 13/3/91 دست به اعتصاب زده و خواستار احقاق حقوق و مطالبات خود شدند. کارگران اعلام داشتند تا دریافت تمامی مطالبات خود به اعتصابشان ادامه خواهند داد.
شایان ذکر است اعتصاب آنان تا تاریخ ارسال خبر( 21/3/91) هنوز ادامه دارد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 21 خرداد 1391
اجتماعات اعتراضی کارگران شهرداری اهوازبدلیل تاخیرچندماهه پرداخت حقوقشان
به گزارش21خردادایلنا، ۵۰ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری اهواز در اعتراض به دريافت نكردن سه ماه حقوق، دست از كار كشيده و در مقابل معاونت خدمات شهرداری اهواز تجمع کردهاند.
همین منبع21خرداد طی گزارشی دیگر،ازتجمع کارگران فضای سبز منطقه 6شهرداری اهواز مقابل استانداری خوزستان خبرداد.
براساس این گزارش،بدنبال تجمع کارگران منطقه 5 شهرداری اهواز، کارگران فضای سبز منطقه 6 شهرداری این شهر نیز در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
گزارشی از شرکت صنایع فلزی سنندج
بنا به گزارش رسیده، سی نفر از کارگران شرکت صنایع فلزی که 23 نفر از آنها مرد و 7 نفر دیگر زن می باشند، سه ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. کارگران این شرکت علیرغم ساعت کار طولانی تنها 350 هزار تومان دستمزد دریافت می کنند که البته این دستمزد برای کارگران زن 270هزار تومان است؛همه کارگران بایستی ماهانه 30 هزار تومان از حقوقشان را بابت حق بیمه خود پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که شرکت صنایع فلزی در زمینه ساخت تابلوهای علایم راهنمایی و رانندگی و در کل تابلوهای اداره راه مشغول به فعالیت است و در شهرک صنعتی شماره یک شهر سنندج واقع می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 21 خرداد 1391
کاهش قدرت خرید کارگران/ دستمزد کارگران چند روزه تمام میشود؟
افزایش یکباره قیمتها در ماههای گذشته باعث کاهش قدرت خرید حداقل دستمزد 389 هزار و 700 تومانی سالجاری حداقل بگیران مشمول قانون کار شده است و فعالان کارگری میگویند این رقم حداکثر برای تامین مخارج فقط 10 روز هرماه کافی است!
تعیین حداقل دستمزد سالیانه مشمولان قانون کار طبق پیش بینی های ماده 41 قانون کار هر ساله به منظور بهبود قدرت خرید کارگران و تقویت سبد معیشت خانوار کارگری کشور از سوی شورای عالی کار صورت می گیرد.
در اسفندماه سال 90 که نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی چیزی حدود 20 درصد بوده است، شورای عالی کار در بهترین حالت موفق به افزایش 18 درصدی دستمزد سال 91 کارگران و مشمولان قانون کار کشور شد که آن هم فقط مربوط به حداقل بگیران خواهد بود.
برای سایر گروه های شغلی این افزایش به میزان 6 درصد درنظر گرفته شده است ولی مقامات کارگری معتقدند متوسط افزایش مزد حداقل بگیران نیز به میزان 10 تا 11 درصد است و نه 18 درصد.
رشد واقعی مزد 91 چقدر است؟
طی ماه های پس از اجرای فازاول قانون هدفمند کردن یارانه ها از سوی دولت نیز نرخ تورم در هر ماه به صورت پلکانی افزایش یافته و این روند دست کم در بیش از یکسال گذشته وجود دارد.
در مورد کارگران، شورای عالی کار کمکی غیر از افزایش همان حداقل دستمزد سال 91 به میزان 389 هزار و 700 تومان را نمی تواند انجام دهد چرا که طبق قانون این شورا صرفا در هر سال می تواند فقط یکبار و آن هم طبق شرایط پایان هر سال در مورد افزایش دستمزدها و میزان آن با نمایندگان دولت و کارفرمایان به توافق برسد.
از این رو خلاء ناشی از افزیش قیمتها در سال جدید در طول حداقل دو دهه گذشته برای جامعه کارگری کشور وجود داشته است. صحبت از افزایش قیمتهای سالیانه ای است که به صورت معمول در کشور هر ساله صورت می گرفت ولی میزان افزایش مزد کارگران ثابت می ماند.
برای سال گذشته و امسال نیز علاوه بر افزایشهای معمول هر ساله، افزایش یکباره و جهشی قیمتها به ویژه در مورد اقلام اساسی و مهم در سبد معیشت خانوار نیز به چالشی در زندگی کارگران و مشمولان قانون کار، به ویژه گروه حداقل بگیران تبدیل شده است.
70 درصد کل کارگران حداقل بگیر هستند
این موضوع زمانی از اهمیت بیشتری نیز برخوردار می شود که بدانیم 70 درصد از کل حدود 10 میلیون کارگر شاغل در کشور و مشمولان قانون کار، صرفا به میزان مصوبه حداقل دستمزد هر سال شورای عالی کار دریافت می کنند که برای سال جاری به میزان 389 هزار و700 تومان است.
البته برای گروه قابل توجهی از کارگران نیز برخی کسورات از این محل نیز مانند حق بیمه و موارد دیگر هم صورت می گیرد و در نهایت میزان دریافتی کارگری در این بخش، حتی کمتر از مصوبه شورای عالی کار است که این مسئله باعث افت شدید قدرت خرید و معیشت خانوار کارگری شده است.
منبع:مهر-21خرداد-بخشی ازیک گزارش
نگاهی به وضعیت کار زنان
این روزها و در شرایط نه چندان مطلوب اقتصادی،رکود تولید،ورشکسته شدن واحدهای صنعتی و گسترش بیکاری،شاهد شکل گیری روندی عجیب و البته قابل تامل در بازار کار هستیم؛همه ما هر روزه شاهدآگهی استخدام خانم ها(بویژه خانم های مجرد)بر در و دیوار واحدهای خدماتی و صنعتی هستیم.این مسئله در نگاه اول موجی از امیدواری و قوت قلب را به انسان منتقل میکنند که بالاخره بعد از طی دوران طولانی و تاریکِ پرده نشینی و سکوت زنان،ساز اقبال آنها به نوا آمده است و آنها به حقوق قانونی خود در راستای برابری و مشارکت فعال اجتماعی نائل آمده اند.لیکن این تنها رونما و ظاهر مسئله است؛نگاهی به عمق و بطن این موضوع،حقایقی را اشکار می کند که این چنین خیالبافی های ایده آلیستی را یکسره به خاک می نشاند.شرایط استثماری و ظالمانه حاکم بر این قشر،آنچنان فاحش و هویدا است که دل هر انسانی را به درد می آورد.بسیاری از زنان به رغم تلاش طاقت فرسا و کار توام با تعهد و پاکدستی، از هیچ گونه امتیازی برخوردار نیستند.میانگین درآمد انها حداکثر به ۱۵۰۰۰۰ هزار تومان در ماه میرسد که در خوشبینانه ترین حالت حدود ۵ برابر کمتر از متوسط حقوق ماهیانه یک مرد شاغل است.بسیاری از زنان شاغل در مشاغلی مشغول فعالیت هستند که ساعات کار معینی ندارند وهمین مسئله امکان بهره گیری حداکثری از نیروی کار آنها را تشدید می کند. اینان اغلب از هرگونه حمایت بیمه ای محروم هستند و در بسیاری از موارد تنها به دلیل نمایش جاذبه های جنسی مورد اقبال قرار میگیرند.این امرشرایط نا امن اجتماعی را برای آنها بوجود می آورد و آنها را در معرض آسیب های اجتماعی قرار می دهد.
در رهیافت های انتقادی فمنیستی،رابطه میان جنسیت و اقتصاد همپای ساحت کلان اجتماع،حکایت از بازتولید دوگانگی های تاریخی دیرینه ای دارد که نابرابری وسلطه جنسیتی را در شکلی جدید به منصه ظهور می گذارد.زنان در روابط اقتصادی مدرن به عنوان جنس دوم(به تعبیر سیمون دوبووار) پیوسته در انقیاد مناسبات سرمایه دارای مردسالاری قرار میگیرند.سرمایه داری در راستای کسب سود بیشتر به دنبال تولید و استمرار جذابیت های نوین است.یکی از این راهکارها، «نمایش ویترین جنسی» است.این امر حکایت از آن دارد که بنگاه های اقتصادی جدید، تنها جایگاه فروش مصنوعات محض اقتصادی نیست و سازوکارهای تبلیغ جنسی را نیز در اختیار خود قرار داده است.
در سپهر جامعه ایران فارغ از تحولات جمعیتی و رشد «از جاشدگی» های جنسیتی،به نظر می رسد گسترش استقبال از زنان در بازار کاررابطه مستقیمی با وضعیت کلان اقتصادی داشته باشد؛همزمان با رشد هزینه های تولید و افزایش ریسک اقتصادی،واحدهای تولیدی-خدماتی ترجیح می دهند، بجای بکارگیری مردان، جهت کاهش هزینه های تولید به بهره گیری از نیروی کار زنان روی آورند.در حقیقت می توان گفت که بر خلاف کشورهای پیشرفته که ورود زنان به بازار کارحاصل یک پروسه طبیعی و همزمان با انقلاب صنعتی و رشد و بالندگی اقتصادی و اجتماعی بود، در ایران پذیرش و استقبال از زنان در بازار آزاد، حکایت از رکود و جمود اقتصادی دارد.در شرایط رکود اقتصادی همپای اخراج و مسدود شدن راه ورود مردان به بازار،اقبال به نیروی کار زنان غیر حرفه ای افزایش می یابد.از این منظر، بهره گیری از زنان،نیروی کار ارزان و بدون توقعی را در اختیار واحدهای اقتصادی قرار می دهد که احتمال ریسک اقتصادی آنها را به مراتب کاهش می دهد.
منبع:کرمانشاه پست-21خرداد
مرگ کارگری 17ساله ومصدومیت 2کارگردیگرحاصل گودبرداری غیر اصولی و فرو ریختن آوار
به گزارش 21خرداد115مرکزاورژانس ،این حادثه ریزش آوار ناشی از گودبرداری غیر اصولی ساعت 16:20 دقیقه بعداز ظهر روز شنبه بیستم خرداد ماه در خیابان شریعتی خیابان یخچال، واقع شد.
این گزارش حاکیست،این حادثه مرگ کارگری 17ساله ومصدومیت 2کارگردیگررا بهمراه داشت. مصدومین به بیمارستانهای فیروزگر و شهداء تجریش انتقال داده شدند.
بنا به گزارش21خرداد پایگاه خبری125،دراین حادثه عبدالله - گ گل تبعه افغان 17 ساله جان خود را از دست داد و دو کارگرافعان دیگر بنام های گل اصغر- ب 21 ساله و بهزاد-د 30 ساله از این حادثه جان بدر بردند.
بیست ویکم خردادماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com