در باره ما
به نام آنکه جان را فکرت آموخت
دوره جدید سایت «ملی – مذهبی» دغدغه «ایران فردا » را دارد.
امروز ۲۹ اسفند ۹۰ سال روز ملی شدن صنعت نفت و «پیروزی نهضت ملی ایران» به رهبری دکتر محمد مصدق است. اینک حدود شش دهه پس از آن پیروزی،ابرهای تیره ای آسمان نورورزی میهن مان را فرا گرفته است.
دوره جدید فعالیت سایت ملی-مذهبی در شرایط بسیار دشوار و خطیر داخلی و بینالمللی که مردم و میهنمان دچارش شدهاند ؛ آغاز میشود. وظیفه شهروندی و ملی تک تک ایرانیان برخورد مسئولانه با این شرایطی است که حاکمیت نظامی – امنیتی اما متکی به رانتهای برآمده از درآمد سرشار نفتی، با سرکوب فضای سیاسی – مدنی داخلی و سیاست های ماجراجویانه بین المللی ، به وجود آوردهاست.
سایت «ملی – مذهبی» مرحله مبارزاتی این دوران را «دموکراسی ملی» میداند و به سان تجربه «ایران فردا»یی که به همت مرحوم مهندس سحابی و دوستاناش منتشر میشد، تلاش میکند «دربرگیرنده» باشد و تریبون همه صداهایی باشد که به دنبال نجات مردم و میهن از طریق دموکراسی با رویکردی وطنخواهانه و ملی هستند.
سایت ملی – مذهبی تلاش می کند به دور از دستهبندیهای مذهبی – غیرمذهبی، اصلاحطلب – تحولخواه، کندرو و میانهرو و تندرو، لیبرال – سوسیالیست و ... هم زمان نظرات همه را بازتاب دهد و همه آنها را فرزندان ایرانزمین و سازندگان «ایران فردا» بداند.( پر واضح است که از زدن مطالبی که متضمن توهین، تهمت و افترا به اشخاص حقیقی و حقوقی باشد معذور است) .
تبار و هویت این سایت ، «ملی – مذهبی» است یعنی به «هویت» دربرگیرنده تمامی تاریخ ایران ومردمان این سرزمین (که قبل و بعد از اسلاماش را تفکیک نمیکند و تکثر درونی ساکنانش را نادیده نمی گیرد ) ، و نیز «منافع ملی» اعتقاد دارد . خود را علاقه مند به نحله نواندیشی دینی می داند که به نقد سنت و به خصوص سنت دینی می پردازد و بدیل نو اندیشانه ارائه می دهد. به نقد فلسفی ، انسان شناختی و سیاسی هم زمان سنت و مدرنیته محقق باور دارد . به جدایی دین از دولت معتقد است . هم چنین هم به لحاظ اعتقادی و باور مذهبی اش و هم به لحاظ کارکردی و جامعه شناختی به نوزایی فرهنگی به خصوص در حوزه دینی باور دارد. ضمن آن که این سایت به «خط مشی» کلی و مشترک ملی – مذهبیها ،که باید مستقلا به آن پرداخت، پایبند است. البته ملی – مذهبی را بیشتر یک «تفکر» میداند تا یک «تشکل» (آن هم تشکلی که به لحاظ درونی متکثر است). سایت ضمن اعتقاد به این مرام و مشی و منش، اما ؛ به لحاظ حقوقی مستقل است و خود پاسخگوی رفتار رسانهایاش خواهد بود.
سایت ملی – مذهبی ضمن هویت ملی – مذهبی و استقلال حقوقی خود؛ اما در مرحله اول یک «رسانه» است. رسانهای که میخواهد منصفانه و بیطرفانه بازتاب دهنده خبرها ونظرات و به ویژه صداهای محذوف و کمتر شنیده شده مردماش و مبارزان راه آزادی و دموکراسی و طرفداران منافع ملی باشد. «رسانه» بودن اقتضائات خاص خودش را دارد، از جمله دربرگیرندگی و بیطرفی. از این رو جدا از هر نظری که خود و تبار و هویت و یا خط مشی و استراتژیاش درباره جریانات فکری – سیاسی و از جمله احزاب و گرایشات مختلف دارد، مثلا در ستون بیانیههای احزاب و تشکلها ، به کار رسانهای میپردازد و نظرات و بیانیههای آنها را بازتاب میدهد. این بازتاب به عنوان یک کار رسانهای طبعا به معنای تایید و یا تکذیب این یا آن جریان و نیزاین یا آن نظر و موضع باز نشر یافته نیست.
سایت ملی – مذهبی یک رسانه است. اما در واقعیت مستقل از ذهن ما، هیچ رسانهای «خنثی» و «بیطرف» و خالی از اندیشه و مرام
...