|
اتحاد جمهوریخواهان ایران خواستار پایان دادن به کشتار مردم توسط رژیم حاکم بر سوریه است. ما با اعلام همبستگی عمیق خود با جنبش آزادیخواهانۀ مردم، از هر تلاش سازمان ملل برای متوقف نمودن حمام خون در این کشور استقبال می کنیم. ادامه وضعیت کنونی جز کشتار بیشتر شهروندان کشور و ویرانی بیشتر سوریه حاصلی نخواهد داشت. ما معتقدیم که آغاز دیالوگ ملی و پایان دادن به دیکتاتوری، تنها امکان برای رسیدن به یک راه حل مسالمت آمیز، جهت گذار به دمکراسی است. | |
طی ۱۱ ماه گذشته حکومت سوریه در مقابل چشم جهانیان هزاران نفر از شهروندان کشور را در خیابان ها و در زندان ها قتل عام کرده است. ادامه این وضعیت با بمباران شهر «حمص» طی روز های اخیر به یک فاجعه تمام عیار تبدیل شده است.
بهار عربی در سوریه با سرکوب خشن و کشتار شهروندان این کشور مواجه گشته است. از شروع اعتراضات تا کنون بنا به آمار کمیسر عالی حقوق بشر، بیش از هفت هزار نفر جان باخته اند. صدها هزار نفر آواره شده اند. حمله سازمان یافته ارتش سوریه به راهپیمائی های مسالمت آمیز معترضان به خصوص در شهرهای «حمص» و« حما» با شدت تمام ادامه دارد. تداوم سرکوب خشن اعتراضات، قبل از هر چیز دامنه خشونت در جامعه را گسترش داده است. بخشی ازجریان مخالف نیز با اعلام پیوستن تعدادی از ارتشیان به صفوف مخالفان، به تسلیح نیروهای خود دست زده و این امر بر شدت درگیری ها در مناطق نفوذ مخالفان افزوده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد دولت سوریه را به دلیل گلوله باران شهرها، سرکوب و کشتار معترضان، به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم نموده است. اما تاکنون دو قطعنامه علیه دولت بشار اسد در شورای امنیت سازمان ملل با وتوی روسیه وچین مواجه شده است. جامعه عرب ادامه حضور ناظران خود در سوریه را بدون نتیجه ای متوقف کرده است. آخرین قطعنامۀ پیشنهادی این جامعه در شورای امنیت سازمان ملل وتو شده است. اما این قطعنامه روز پنجشنبه ) ۱۶ فوریه - ۲۷ بهمن) در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با ۱۳۷ رای موافق و تنها ۱۲ رای مخالف (اکوادور، ایران، بلاروس، بولیوی، چین، روسیه، زیمبابوه، سوریه، کره شمالی، کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا) به تصویب رسید. در این قطعنامه از بشار اسد خواسته شده است که از حکومت کناره گیری کند.
مردم سوریه به وعده های حکومت خاندان اسد برای تغییر و اصلاح اموراعتمادی ندارند. عقب نشینی های حکومت بشار اسد در برابر خواست مردم بسیار محدود و تاکنون مورد قبول هیچ کدام از بخش های اپوزیسیون نبوده است. نیاز امروز کشور و مردم سوریه پایان دادن به خشونت ها، آغازگفتگوهای جدی با حضور ناظران بین المللی و ایجاد شرایط مشارکت همه نیروها در آن است. ادامه خشونت و سرکوب از سوی حکومت و تقابل مسلحانۀ بخشی از اپوزیسیون با آن، می تواند زمینه ساز فرادستی اسلامگرایان افراطی که از پشتیبانی رژیم های ارتجاعی منطقه برخوردارند، شده و سوریه را درگیر یک جنگ داخلی تمام عیار بکند که هم مانع رشد آرمان های دموکراسی خواهانه گشته و هم منطقه را بی ثبات کند.
اتحاد جمهوریخواهان ایران خواستار پایان دادن به کشتار مردم توسط رژیم حاکم بر سوریه است. ما با اعلام همبستگی عمیق خود با جنبش آزادیخواهانۀ مردم، از هر تلاش سازمان ملل برای متوقف نمودن حمام خون در این کشور استقبال می کنیم. ادامه وضعیت کنونی جز کشتار بیشتر شهروندان کشور و ویرانی بیشتر سوریه حاصلی نخواهد داشت. ما معتقدیم که آغاز دیالوگ ملی و پایان دادن به دیکتاتوری، تنها امکان برای رسیدن به یک راه حل مسالمت آمیز، جهت گذار به دمکراسی است.
هیات سیاسی اجرائی
اتحاد جمهوریخواهان ایران
۹ اسفند ۱۳۹۰
۲۸ فوريه ۲۰۱۲
نظرات خوانندگان:
بیانیه هوشمندانه اجا شاهین انزلی 2012-02-29 17:37:48
|
انتشار بیانیه اتحاد جمهوری خواهان بسیار هوشمندانه بود با اینکه کمی با تاخیر همراه بود و زودتر از اینها میبایستی واکنش نشان داده میشد اما یک چیز را نبایستی فراموش کرد که سناریوی لیبی کم کم دارد در سوریه به پیش میرود مخالفین شناخته شده دیکتاتوری بشار اسد در سوریه همراه با نیروهایی که به القاعده نزدیکی دارند با حمایتهای پشت جبهه ای ناتو . ترکیه. عربستان بدنبال آوردن بهار دیگری هستند که راه رسیدن به دموکراسی را درسوریه در پس پرده ابهام قرار میدهد . شروع جنگ داخلی در سوریه به مانند لیبی میتواند نقص حقوق بشر را نه فقط از طرف دیکتاتوری بشار اسد ممکن سازد که اینطور هم میباشد بلکه نیروهای موسوم به انقلابی هم در این میان تحت نام دمکراسی و آزادی و رهائی از چنگال بشار اسد دست به انتقام جوی و نقص حقوق بشر هم خواهند زد از میان اپوزسیون ایرانی باید تجربه لیبی را ببیند که دیکتاتور فقط معمر قذافی نبود و نقص حقوق بشر فقط از طرف او نبود که رعایت نمیشد بلکه در جریان به اصطلاح بهار لیبی نقص حقوق بشر از طرف انقلابیون مخالف قذافی هم صورت گرفت که تا به امروز هم ادامه دارد . بشار اسد دیکتاتور است و شکی در این مورد نیست اما سوالی در مورد نیروهای مخالف بشار اسد هم پیش میاید این است که انها تا چه اندازه به مصوبات حقوق بشر احترام قایلند و تا چه اندازه با خود و مردم و سوریه صادقند آیا انها هم دست به جنایات و کشتار نمیزنند. ایا مدافعین بشار اسد را بعد از شناسائی و دستگیری شکنجه و یا اعدام به اصلاح انقلابی نمیکنند و به اسم آزادی و دمکراسی مقدمات قتل صدها هزار انسان را آماده نمیکنند. انقلابیون لیبی و مروز در سوریه با نقش پزشک جهت مداوا امده بودند و امدند ما چیز دیگری شد انها با دخالت و حمایت ارتش دولتهای دیگر و ایجاد ارتش رهایبخش که افسار ان در دست ناتو و کشورهای چون ترکیه . عربستان ووو هستند بدنبال اوردن دموکراسی و آزادی هستند که بیشتر بصورت تنقیهی صورت میگیرد میبایست نگاه دقیق تری به جببه مخالف بشار اسد انداخت هر انقلابی دموکراسی نمیاورد وهر انقلابی هم ازدای خواه ودموکرات نیست . |
فراموشی نقش حکومت ایران در سرکوب مردم سوریه الف. جیلو 2012-02-29 13:30:28
|
قطعاتا حال همه دریافته ایم که رفراندومی که در روز یک شنبه در سوریه همزمان با توپ باران برخی شهرها وکشتار مردم سورخ انجام شد به بشار اسد اجازه میدهد 8 سال دیگر یعنی تا سال 2020 در قدرت بماند. حتی تصویب نمایشی این ماده در رفراندوم آنرا به یکی از شروط بشار اسد در هر نوع مذاکره ای با مخالفان تبدیل میکند. از انتشار بیانیه اتحاد جمهوریخواهان که گامی در جهت شکست سکوت معنی دار وطولانی مدت بسیاری از گروههای اپوزیسیون مستقر در خارج از کشوردر قبال کشتار بیرحمانه مردم سوریه است باید استقبال کرد ولی در عین حال صادر کنندگان این بیانیه وارد حوزه ای شده اند که ارائه راهکار در آن به دلایل عدیده ای خارج ازصلاحیت و موقعیت آنان است . بیانیه میگوید: . بخشی ازجریان مخالف نیز با اعلام پیوستن تعدادی از ارتشیان به صفوف مخالفان، به تسلیح نیروهای خود دست زده و این امر بر شدت درگیری ها در مناطق نفوذ مخالفان افزوده است." خوب معنی چنین اظهاریه ای روشن است. یعنی اینکه یک گروه اپوزیسیون ایرانی از مخالفان دولت سوره میخواهد که :1-از تشویق واعلام پیوستن ارتشیان به صفوف مخالفان اجتناب کنند، 2-از تسلیح مخالفین خودداری کنند چون طبق نظر صادر کنندگان بیانیه این امر به خشونت بیشتر دامن میزند. لابد باید آنها از کشتار مردم سرپیچی نکرده، صفوف ارتش را ترک نکرده و همان کاری را بکنند که فرماندهان ارتش در جریان کشتار وسیع مردم از آنها میخواهند.
در بخش دیگری این بیانیه اعلام میکند: "ادامه خشونت و سرکوب از سوی حکومت و تقابل مسلحانۀ بخشی از اپوزیسیون با آن، می تواند زمینه ساز فرادستی اسلامگرایان افراطی که از پشتیبانی رژیم های ارتجاعی منطقه برخوردارند، شده و سوریه را درگیر یک جنگ داخلی تمام عیار بکند که هم مانع رشد آرمان های دموکراسی خواهانه گشته و هم منطقه را بی ثبات کند". خوب این هم باز به نوعی تکرار صریحتر نظریه پیشین است. یعنی هنگامیکه حکومت بشار اسد مردم خود را با سلاحهای سنگین بیرحمانه کشتار میکند این مخالفین بشار اسد هستند که اگر دست به مقاومت مسلحانه به زنند مسئول رشد اسلامگرایی افراطی در منطقه و...شناخته خواهند شد.
ظاهرا مسئولین اتحاد جمهوریخواهان فراموش کرده اند که چگونه مبارزه کاملا مسالمت آمیز مردم معترض به دیکتاتوری بشار اسد در سوریه هر روز وهر هفته بازور اسلحه وکشار و خونریزی پاسخ داده شد تا کار به این جا رسید. عده ای زیر ماسک مبارزه مسالمت آمیز در این اتحاد، با هر نوع راهبردی که کار را به حضور اعتراضی گسترده مردم به خیابانها بکشاند مشکل جدی دارند. حال فرق نمیکند چه ایران باشد چه سوریه آنها همین تمایل را بروز خواهند داد.
اما مهمتر از نکات پیش گفته، غیبت تاسف آورحتی یک اشارت غیر مستقیم به نقش دولت ایران درتداوم سرکوبهای خونین مردم سوریه است. واقعا مبارک است. خود همین فقدان حدیث مفصلی است خارج از ظرفیت این چند خط.
|
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد