دویچه وله: رژیم بشار اسد همزمان با بمباران شهرهای ناآرام همهپرسی قانون اساسی را در سوریه برگزار میکند. سه سناتور آمریکایی خواستار کمک تسلیحاتی به مخالفان شدهاند و اتحادیه اروپا تحریمهای جدید وضع خواهد کرد.
در شرایطی که بمباران شهرهای حمص، حماه و حلب و سرکوب و پیگرد مخالفان در دیگر نقاط سوریه در جریان است، از ساعت ۷ صبح روز یکشنبه (۲۶ فوریه / ۷ اسفند) ۱۴ هزار حوزهی اخذ رأی در سطح سوریه کار خود را آغاز کردند تا ۱۵ میلیون واجد شرایط بتوانند در رفراندوم قانون اساسی جدید این کشور شرکت کنند.
مهمترین نکتهی جدیدی که در متن پیشنویس قانون اساسی جدید به چشم میخورد، حذف جایگاه انحصاری حزب حکومتی بعث سوریه است. اپوزیسیون سوریه با انتقاد از متن این پیشنویس میگوید که در آن هیچ محدودیتی در حوزهی قدرت رئیس جمهور در نظر گرفته نشده است.
اپوزیسیون سوریه که این رفراندوم را تحریم کرده معتقد است، در آینده فقط گروهها و احزاب نزدیک به حکومت اجازه تأسیس و فعالیت سیاسی خواهند داشت.
بر اساس دادههای فعالان سوری، فقط در روز شنبه (۲۵ فوریه / ۷ اسفند) حدود ۱۰۰ نفر در سراسر سوریه کشته شدهاند. اکثر کشتهشدگان از شهرهای حمص، حماه و حلب بودهاند.
در این روز واحدهای نظامی ارتش بار دیگر نقاطی از حمص و حماه را هدف حملات توپخانهی خود قرار دادند. این حملات به مرگ دهها نفر انجامید.
موج اعتراضات که از یک سال پیش علیه بشار اسد آغاز شده، تاکنون به مرگ بیش از ۷ هزار نفر انجامیده است.
خبرنگاران همچنان در محاصرهی ارتش
در این میان کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ توانسته است نخستین گروه از مجروحان را از منطقهی درگیری خارج کند. خبرنگارانی که چند روز پیش در حمص زخمی شده بودند، در میان این گروه نبودهاند.
ادیت بوویر، خبرنگار زن فرانسوی، و پل کانروی، خبرنگار عکاس بریتانیایی، چهارشنبهی گذشته در پی حملات شدید توپخانهی ارتش سوریه از ناحیهی پا مجروح شدهاند.
حملات شدید آتشبار ارتش در این روز منجر به کشته شدن خبرنگار مشهور آمریکایی، ماری کالوین، و خبرنگار عکاس فرانسوی، رمی اوشلیک، شد.
درگیریهای شدید مسلحانه در حمص
یک فعال سوری به خبرگزاری آلمان گفت، دهها خمپاره به سمت منطقهی خالدیه در شهر حمص شلیک شده است. گفته میشود که وضعیت منطقهی باب عمرو در این شهر بسیار اسفناک است.
در باب عمرو صدها مجروح وجود دارد که نمیتوان آنها را به دلیل کمبود امداد پزشکی به نحو مطلوب درمان کرد. یکی از کمبودهای اساسی فقدان ذخیرهی خون است.
با وجود این، رژیم بشار اسد بیتوجه به وضعیت نیمهجنگی در سطح کشور، در این روز، یکشنبه، همهپرسی قانون اساسی برگزار کرده است. نیروهای اپوزیسیون این انتخابات را نمایشی میدانند.
انتقال نخستین مجروحان
صلیب سرخ جهانی اعلام کرد، نخستین گروه از زنان و کودکان مجروح را از منطقهی درگیری خارج کرده است. هشام حسن، سخنگوی صلیب سرخ جهانی، به شبکهی الجزیره گفت، ۷ مجروح و ۲۰ زن و کودک به منطقهای امن منتقل شدهاند.
گفته میشود، کاروان آمبولانسهای هلال احمر و صلیب سرخ جهانی بعدازظهر روز جمعه به منطقهی باب عمرو رفتهاند و این افراد را از آنجا خارج کردهاند. این در حالی است که در این لحظات هیچ آتشبسی داده نشده بوده است.
سناتورهای آمریکایی خواستار مسلح کردن مخالفان
سه سناتور پرنفوذ آمریکایی خواستار پشتیبانی تسلیحاتی از مخالفان حکومت سوریه شدهاند.
جان مککین و لیندسی گراهام از حزب جمهوریخواه و سناتور مستقل، جو لیبرمن، خواستار کمکهای "محسوس"، ازجمله تسلیحات، کمکهای پزشکی، ابزار ارتباطگیری و نیز دادن اطلاعات محرمانه به نیروهای مخالف رژیم سوریه شدند.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا
روز دوشنبه (۲۷ فوریه) قرار است وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی را علیه رژیم بشار اسد تصویب کنند.
به گفتهی دیپلماتها، در اجلاسی که در بروکسل برگزار خواهد شد، وضعیت حاکم بر سوریه پس از برگزاری رفراندوم قانون اساسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
گفته میشود، وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیهی اروپا بر موضع پیشین خود مبنی بر کنارهگیری بشار اسد باقی خواهند ماند.
این تحریمها از جمله شامل ممنوعیت ورود ۷ وزیر کابینهی بشار اسد به قلمرو اتحادیه اروپا خواهد شد.
دیگر موردهای تحریمی عبارتاند از مسدود شدن کلیهی داراییهای بانک مرکزی سوریه، ممنوعیت معاملهی طلا، فلزات قیمتی و سنگهای نادر قیمتی با این کشور، و نیز ممنوعیت پرواز هواپیماهای باری میان سوریه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا.
تاکنون علیه ۱۰۸ فرد حقیقی سوری ممنوعیت صدور ویزا وضع شده است.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد