logo





اخبار و گزارشات کارگری ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۰

- کارگران پیمانکاری پتروشیمی های ماهشهر اعتصاب خود را به تعویق انداختند
- اجتماع کارگران شهرداری تبریز در مقابل ساختمان فرمانداری در اعتراض به عدم حذف شرکت‌های پیمانکاری

دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳ فوريه ۲۰۱۲

- کارگران پیمانکاری پتروشیمی های ماهشهر اعتصاب خود را به تعویق انداختند
- اجتماع کارگران شهرداری تبریز در مقابل ساختمان فرمانداری در اعتراض به عدم حذف شرکت‌های پیمانکاری
- اولین ملاقات پس از 25 روز با شاهرخ
- شریف ساعد پناه در شعبه 4 دادیاری سنندج
-40 درصد جمعیت شاغلین کشور بیمه نیستند
-750 هزار تومان، حداقل نياز ماهانه يك خانواده 4نفره براي زندگي
-1260 حادثه ناشی ازکاردر اصفهان درسال جاری

قرار است طی روزهای آینده پاداش نفت این کارگران پرداخت شود
کارگران پیمانکاری پتروشیمی های ماهشهر اعتصاب خود را به تعویق انداختند

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال طرح مسئله پرداخت پاداش نفت سالیانه کارگران پیمانکاری پتروشیمی های ماهشهر، این کارگران طی جلسه ای که دیروز در محل ناهار خوری برگزار کردند توافق نمودند اعتصاب خود در اعتراض به عدم اجرای بخشنامه ضرب العجل هیئت وزیران مبنی بر بر چیده شدن شرکتهای پیمانکاری را به تعویق بیاندازند.
کارگران شرکتهای پیمانکاری در مجتمع های پتروشیمی ماهشهر در روز 18 بهمن ماه و پس از بن بست مذاکرات خود با رئیس امور اداری پتروشیمی بندر امام تصمیم به اعتصاب گرفته بودند و اطلاعیه شماره چهار خود مبنی بر شروع اعتصاب در روز 23 بهمن ماه را نیز پخش کرده بودند اما با قوت گرفتن پرداخت پاداش نفت سالیانه به این کارگران، آنان روز 21 بهمن ماه و همچنین دیروز در نشستی در ناهار خوری تصمیم به عدم آغاز اعتصاب گرفتند.
یکی از کارگران در مجتمع های پتروشیمی های ماهشهر به سایت اتحاد اظهار داشت: ما از خواست خود مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم و اجرای مصوبه دولت برای بر چیده شدن شرکتهای پیمانکاری مطلقا عقب نشینی نخواهیم کرد اما بدلیل پرداخت پاداش سالیانه نفت و توافقی که در میان خود به آن رسیدیم اعتصاب را به تعویق انداختیم اما چنانچه این خواست بر حق ما و مصوبه دولت اجرا نشود از پای نخواهیم نشست.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، از آنجا که قرار بود اعتصاب در مجتمع های پتروشیمی ماهشهر با تجمع کارگران در پارکینگ اتوبوسها (درب شماره 4) آغاز شود امروز و علیرغم تصمیم قبلی کارگران مبنی بر عدم شروع اعتصاب، این محل بشدت زیر کنترل مامورین حراست قرار گرفته بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 بهمن ماه 1390

اجتماع کارگران شهرداری تبریز در مقابل ساختمان فرمانداری در اعتراض به عدم حذف شرکت‌های پیمانکاری

به گزارش مورخ23بهمن ماه ایلنا،جمعی از کارگران شهرداری تبریز در اعتراض به عدم حذف شرکت‌های پیمانکاری در مقابل ساختمان فرمانداری تبریز از صبح امروز دست به یک تجمع آرام زدند.
بنا بهمین گزارش، در این تجمع کارگران خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود و پاسخ قاطع مسولان در این زمینه شدند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: با وجود تصویب هیئت وزیران مبنی بر آنکه دستگاه‌های اجرایی مکلفند قراردادهای منعقد شده با شرکت‌های پیمانکاری برای تامین نیروی انسانی را ظرف ۱۵ روز پس از ابلاغ مصوبه، (شانزدهم بهمن ماه) فسخ کرده و با کارکنان شرکتی به طور مستقیم قرارداد ببندند شهرداری تبریز از این اقدام خودداری می‌کند.
وی گفت: مسئولان شهرداری تبریز با این بهانه که این مصوبه فقط مشمول دستگاه‌های اجرایی موضوع مواد (۵) و (۱۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری (شامل کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی، شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی و شرکت‌های مشابه به استثنای نهاد‌ها، موسسات و تشکیلات و سازمان‌هایی که زیر نظر مستقیم مقام معظم رهبری اداره می‌شوند، وزارت اطلاعات، نهادهای عمومی غیردولتی، اعضاء هیات علمی و قضاوت هیات‌های مستشاری دیوان محاسبات، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری) هستند می‌شود از اجرای آن سربازمی‌زنند.
یک کارگر دیگر شرکتی شهرداری تبریز نیز به خبرنگار ایلنا گفت: ما از مسئولان می‌خواهیم اجرای این قانون را مبنی بر حذف شرکتهای پیمانکاری در شهرداری‌ها هم اجرایی کنند و قطعا با اجرای این قانون حق و حقوق کارگران شهرداری‌ها هم بدون هیچ اجحافی پرداخت خواهد شد و نگرانی هم از این بابت وجود نخواهد داشت.
همین گزارش حاکی است با تصویب هیئت وزیران، همه دستگاه‌های اجرایی مکلف شده‌اند قراردادهای منعقد شده با شرکت‌های پیمانکاری برای تامین نیروی انسانی را ظرف ۱۵ روز پس از ابلاغ مصوبه شانزدهم بهمن ماه فسخ کرده و با کارکنان شرکتی به طور مستقیم قرارداد ببندند.
بر پایه همین گزارش فروزنده؛ معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور نیز چندی پیش در گفت‌و‌گوی اختصاصی با برنامه جوان ایرانی سلام در شبکه رادیویی جوان نیز صرحتا اعلام کرد.
شهرداری‌ها نیز شامل این قانون نمی‌شوند چرا که زیر نظر دولت نیستند و تابع قوانین خاص خودشان هستند هر چند که ما به آن‌ها توصیه کرده‌ایم که شرکت‌های واسطه را تا حد امکان حذف کنند.

بیانیه-31-اولین ملاقات پس از 25 روز با شاهرخ

پس از تلاش و فعالیت بسیارزیاد خانواده شاهرخ بالاخره روز چهار شنبه 19 /11/1390 توانستند بعد از25 روز با شاهرخ زمانی که همچنان در بند قرنطینه در شرایط بسیار بد نگهداری می شود ملاقاتی داشته باشند . در این ملاقات علی رغم وجود فشار های روحی و جسمی علیه شاهرخ و محمد آنها دارای روحیه بسیار بالای بودند و همچنان به اعتراضات خود ادامه می دهند . همچنین شاهرخ نامه ای دیگری برای دادگاه شعبه 29 دیوان عالی کشور نوشته و ارسال کرده است شماره پرونده آنها در شعبه 29 دادگاه دیوان عالی کشور 900559 است که هنوز هیچ اظهار نظری اعلام نکرده، بنا براین اگرتشکل ها و نهاد های کارگری ، نهاد های بین المللی حقوق بشر و آزادیخواهان ، سازمانها و احزاب انقلابی بیشتر تلاش کنند و هرچه بیشتر فشار بیاورند می توانند شعبه 29 دادگاه دیوان عالی کشور را وادار به شکستن حکم صادر علیه شاهرخ زمانی و محمد جراحی نمایند .
کارگران ، دانشجویان ، زنان ، جوانان انقلابی ، تشکل ها ، سازمانها و احزاب انقلابی باید از فرصت در حال گذر پیش رو هر چه زودتر و هرچه بیشتر استفاده کنیم تا تلاش ها و مبارزات عمومی ثمر بدهد و آزادی زندانیان را، یا حداقل کمتر شدن حکم صادره علیه آنها را بدست آوریم.
همچنین خبر دار شدیم که در درگیری روز سه شنبه 18/11/1390 بین اراذل و اوباش با محمد جراحی هیچ اتفاق نا گواری پیش نیامده است .اما همچنان جو بند با طرح و نقشه های از پیش طراحی شده توسط اطاق 37 در بند قرنطینه متشنج و آبستن حوادث می باشد.
لازم به ذکر است که امروز یکشنبه 23/11/1390 شاهرخ زمانی و محمد جراحی نامه دیگری به مسئولین زندان مرکزی تبریز نوشته اند که هرچه زودتر آنها را به بند عمومی انتقال دهند در نامه فوق به مسئولین زندان اعلام کرده اند که اگر به در خواست ما جواب مثبت ندهید فردا دست به اعتصاب غذای نا محدود خواهیم زد و در جواب به انها گفته اند که ما امروز با مسئولین پرونده شما(اطاق 37) جلسه داریم بنا براین صبر کنید با انها به توافق برسیم و شما را به بند عمومی انتقال بدهیم .دوستان و رفقا در این رابطه نیز تلاش و مبارزات ما می تواند کمک حال زندانیان باشد بیاید هر چه بیشتر و متحدانه تر اعتراض کنیم .
پیش بسوی اتحاد بیشتر، برای فشار بیشتر!!!
پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار :
کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی-23/11/1390

شریف ساعد پناه در شعبه 4 دادیاری سنندج:
عضویت در هیئت مدیره اتحادیه، حق قانونی و مسلم من و همه کارگران است

شریف ساعد پناه از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، که در روز 18 دی ماه توسط مامورین امنیتی دستگیر و پس از نزدیک به دو هفته بازداشت در مورخه 29 دی ماه همراه با مظفر صالح نیا یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره اتحادیه از زندان آزاد شد، ساعت 10 صبح امروز و با احضاریه کتبی شعبه چهار دادیاری دادگاه انقلاب سنندج در این دادیاری حضور پیدا کرد و بعنوان آخرین دفاعیه در پرونده اش، اتهامات وارده توسط مامورین امنیتی بر خود را رد کرد و بطور شفاهی و همچنین طی دفاعیه ای کتبی از عضویت خود در هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و داشتن بولتن خبری اتحادیه در منزل اش دفاع کرد و بر حقانیت کارگران برای اعتراض و داشتن تشکلهایی که بدست خود برپا میکنند تاکید نمود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن بازداشت و به زندان افکندن شریف ساعد پناه اعلام میدارد: برپایی تشکل مستقل کارگری، اعتصاب، تجمع و اعتراض به بی حقوقی، حق مسلم و خدشه ناپذیر کارگران است و می باید فورا قرار منع تعقیب قضائی در مورد شریف ساعد پناه و دیگر کارگران در معرض دادگاهی شدن صادر و تمامی کارگران زندانی بی قید و شرط آزاد شوند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 بهمن ماه 1390

40 درصد جمعیت شاغلین کشور بیمه نیستند

مدیرکل بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بیمه نبودن 40 درصد جمیعیت شاغلین کشور یعنی حدود 8 میلیون خانوار شاغل خبر داد.
دکتر مظفر کریمی در گفتگو با مهربتاریخ23بهمن ماه، با بیان این مطلب افزود: براساس قانون برنامه پنجم توسعه مکلف هستیم راهی برای بیمه بازنشستگی تمامی آحاد جامعه پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد شاغلین کشور مشمول بیمه های اجباری نیستند تاکید کرد: این درحالی است که 8 میلیون نفر از خانوار شاغلین در کشور نیز اصلا تحت پوشش بیمه قرار ندارند.
مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: البته این افراد می‌توانند بیمه شوند اما پرداخت حق بیمه آنقدر برایشان سخت است که از عهده آن بر نمی آیند و یا اینکه پس از گذشت مدتی از پرداخت حق بیمه، شرایط ادامه پرداخت را ندارند.
کریمی از شناسایی هشت میلیون خانوار شاغلی که توانایی پرداخت حق بیمه ندارند خبر داد و گفت: این افراد نیازمند شناسایی شده اند و هم اکنون بدنبال راه حلی برای تامین منابع پرداخت حق بیمه این افراد هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بیمه بازنشستگی اولویت با مردان است افزود: قوانین ما مرد را مسئول تامین معیشت خانواده می داند و با توجه به اینکه فقط مردان در صورت بیمه شدن می توانند خانواده خود را نیز تحت پوشش قرار دهند به همین دلیل به نفع خانواده هاست که مرد بیمه شود مگر در شرایطی که از کار افتاده باشد.
وی اظهار داشت: در مجموع سرپرست خانوار در اولویت بیمه شدن قرار دارد.

750 هزار تومان، حداقل نياز ماهانه يك خانواده 4نفره براي زندگي

گلايه‌هاي فزاينده مردم ما را بر آن داشت تا گزارشي مقايسه‌يي از قيمت اقلام خوراكي در سال‌هاي 1384 و بهمن 1389و بهمن 1390 و همچنين مصرف يك خانواده چهارنفره با هزينه آنها داشته باشيم تا اين افزايش را نه‌تنها در قالب گلايه‌هاي روزمره شهروندان بلكه در قالب اعداد و ارقام عيني كنيم.
اوضاع و احوال اقتصادي كشور با توجه به فشارهاي جهاني و در عين حال تلاش سوداگران براي ماهي گرفتن از آب گل‌آلود ادامه دارد. در اين ميان قشر محروم كه تنها درآمد آنها حقوق كارمندي يا بازنشستگي است قرباني اين فشارها مي‌شوند.وظيفه مضاعف دولت و مسوولان است كه يا با نظارت دقيق و كنترل بازار و يا با ايجاد بازارهاي ارزان‌قيمت به اين قشر از جامعه كمك و از آسيب‌ديدن آنها جلوگيري كنند.
در اين ميان برخي از اقلام خوراكي مثل سيب‌زميني، پياز، ليموترش و پرتقال كاهش قيمت داشته‌‌اند و برخي از اقلام افزايش قيمتي نداشته‌اند. اما در برخي ديگر از اقلام خوراكي مانند برنج، گوشت و نان كه نيازهاي عمده و ضروري خانوارهاي ايراني است، وضعيت نگران‌كننده است. گلايه‌هاي فزاينده مردم ما را بر آن داشت تا گزارشي مقايسه‌يي از قيمت اقلام خوراكي در سال‌هاي 1384 و بهمن 1389و بهمن 1390 و همچنين مصرف يك خانواده چهارنفره با هزينه آنها داشته باشيم تا اين افزايش را نه‌تنها در قالب گلايه‌هاي روزمره شهروندان بلكه در قالب اعداد و ارقام عيني كنيم تا شايد چاره‌يي انديشيده شود. هر چند از آنجا كه ديگر بانك مركزي قيمت اقلام را به صورت هفتگي از خرداد امسال منتشر نمي‌كند، قيمت‌هاي بهمن 1390 از فروشگاه‌هاي زنجيره‌يي گرفته شدند كه تقريبا همگي 10درصد پايين‌تر از قيمت خرده‌فروشي‌هاي عادي هستند.
بنا بر اين گزارش و جدول مقايسه‌يي آن، اگر به‌طور متوسط يك خانواده چهارنفره اين كالاها را مصرف كند، هزينه ماهانه تهيه اقلام ضروري در نيمه بهمن سال قبل بالغ بر 165 هزار تومان بوده است.
به اين رقم حداقل اجاره‌ 300 هزار توماني خانه مسكوني را اضافه كنيد. اگر در اين خانواده حداقل يكي از فرزندان نيز دانشجوي دانشگاه آزاد در رشته‌هاي علوم انساني باشد، براي هر ترم نزديك به 600 هزار تومان هزينه تحصيل او براي خانواده اهميت دارد. اين يعني هر ماه نيز 200 هزار تومان هزينه تحصيل فرزند خانواده به ليست بالا اضافه مي‌شود. قاعدتا اين خانواده نياز به اياب‌وذهاب هم دارند. حتي اگر روزانه تنها 500 تومان هر كدام از اعضاي خانواده هزينه كرايه كنند، يعني هر ماه نزديك به 60 هزار تومان نيز هزينه رفت‌وآمد به اين ليست اضافه خواهد شد. اگر اين خانواده ماهانه شش قالب صابون مصرف كنند يعني سه هزار تومان نيز بايد هزينه صابون (صابون ايراني ارزان‌قيمت) كنند، يك شامپو هم لااقل 2500 تومان براي يك خانواده در ماه به نظر زياد نمي‌رسد. لااقل چهار بسته پودر رختشويي به قيمت 850 تومان هم براي شست‌وشو ضروري به نظر مي‌رسد كه سرجمع نزديك به 3500 تومان نيز هزينه پودر رختشويي خواهد بود. اضافه كنيد به اين ليست يك بسته مايع ظرفشويي 900 توماني را، خداي ناكرده در اثر بيماري و... آن ‌هم در فصل سرما شايد هر ماه به‌طور ميانگين 10، 20 هزار تومان (با وجود بيمه) هزينه درمان شود. بهاي گاز، برق، تلفن، شارژ آپارتمان و... به حساب يارانه نقدي كنار گذاشته مي‌شود. خريد لباس، تفريح، لوازم غيرضروري خانگي، احتمالا عطر و... را هم كنار مي‌گذاريم. يعني يك خانواده چهارنفره جمع‌وجور نزديك به 750 هزار تومان ماهانه نياز دارند. اين خانواده هيچ پس‌اندازي نخواهد داشت. بسياري از خانواده‌ها درگير انواع اقساط نيز هستند، در چنين شرايطي بايد چه كار كرد؟ موضوع كم يا زياد مصرف كردن نيست.
موضوع، داشتن يك زندگي اشرافي و... هم نيست. ما درباره حداقل‌هاي زندگي در تهران سال 90 صحبت مي‌كنيم. از بهمن ماه سال گذشته تا امسال دستمزدها افزايش چنداني نداشتند اما اتفاقات زيادي در بازار افتاده، از طلا و ارز كه بگذريم، قيمت خوراكي و آشاميدني، اجاره‌بهاي مسكن، حمل‌ونقل، پوشاك و... همگي رشد داشتند.
سيب‌زميني و پياز ارزان شدند
در روزگاري نه‌چندان دور يعني تا همين هفته سوم خرداد امسال هر هفته فهرستي از قيمت خوراكي‌ها منتشر مي‌شد، اما بعد از هفته سوم خردادماه انتشار اين فهرست به شكل ناگهاني متوقف شد. بنابراين خبرنگار «اعتماد» براي كسب قيمت خوراكي‌هاي موجود در آن فهرست سري به فروشگاه‌هاي بزرگ تهران زده كه عموما مواد غذايي را 10درصد پايين‌تر از قيمت بازار عرضه مي‌كنند.
لبنيات: قيمت هر كيلو ماست پاستوريزه هم‌اكنون در بازار 10555 ريال است كه نسبت به زمان مشابه سال قبل (هفته دوم بهمن‌ماه 89) نزديك به 4 درصد كاهش قيمت داشته، قيمت هر كيلو پنير پاستوريزه نيز با 8 درصد كاهش به هر كيلو 62500 ريال رسيده است. اما بسته‌هاي 450 گرمي پنير پاستوريزه با افزايش قيمت 26درصدي به 19125 ريال رسيده. قيمت هر كيلو كره پاستوريزه نيز با افزايش نزديك به 19درصدي به 83000 ريال رسيده است. قيمت هر ليتر شير نيز با افزايش دو و نيم درصدي به 10250 ريال رسيده است. به اين ترتيب به‌طور متوسط لبنيات در هفته دوم بهمن امسال نسبت به سال گذشته 31درصد افزايش قيمت داشته است.
گوشت و تخم‌مرغ: قيمت تخم‌مرغ در هفته دوم بهمن‌ماه امسال نسبت به سال گذشته نزديك به 61درصد رشد داشته و از 33780 ريال در سال 89 به 54500 در هفته دوم بهمن امسال رسيده است. قيمت هر كيلو گوشت گوسفندي با استخوان از 170510 در هفته دوم بهمن سال پيش به 222500 در نيمه بهمن امسال رسيده كه حاكي از رشد سي و نيم‌ درصدي قيمت آن است، قيمت گوشت گوساله نيز بيش از 52درصد رشد داشته و از 118220 ريال در نيمه بهمن پارسال به 180هزار ريال در نيمه بهمن امسال رسيده است. هر كيلو مرغ هم سال قبل در بازار 31830 ريال ثبت قيمت شده كه امسال در نيمه بهمن در فروشگاه‌ها به قيمت 33000 ريال به فروش مي‌رسد كه نشان‌دهنده رشد سه و شش درصدي قيمت آن است. اين يعني در اين گروه به‌طور ميانگين قيمت‌ها 37درصد طي يك سال رشد داشتند.
حبوبات: حبوبات به‌طور ميانگين 29درصد طي يك‌ سال رشد قيمت داشتند. قيمت هر كيلو لپه نخود هم‌اكنون 28000 ريال است كه نشان‌دهنده رشد 23درصدي آن است. قيمت هر كيلو نخود 35444 ريال است كه از رشد 58 درصدي آن نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر مي‌دهد. هر كيلو عدس 33167 ريال، هر كيلو لوبياچيتي 37222 ريال، هر كيلو لوبيا چشم‌بلبلي 33555 ريال، هر كيلو لوبياسفيد 25667 ريال و هر كيلو لوبياقرمز 10440 ريال قيمت دارند كه به ترتيب نشان‌دهنده رشد 23، 44، 45، 35، 15، 19و كاهش 6درصدي قيمت اين اقلام نسبت به زمان مشابه سال قبل است.
ميوه و سبزيجات: قيمت هر كيلو سيب قرمز هم‌اكنون هر كيلو 18500 ريال است كه نسبت به‌ مدت مشابه سال قبل نزديك به 6درصد كاهش قيمت داشته، قيمت سيب سفيد هر كيلو 20000 ريال است كه نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد 10درصدي را نشان مي‌دهد. هر كيلو ليموشيرين نيز با رشد 2درصدي به 12500 ريال رسيده است. پرتقال نسبت به زمان مشابه سال قبل نزديك به 23درصد كاهش قيمت داشته و هر كيلو 12000 ريال در بازار به فروش مي‌رسد.
اما قيمت خيار با رشد 95درصدي به هر كيلو 22000 ريال رسيده، قيمت گوجه با رشد 4درصدي به هر كيلو 85000 ريال رسيده و هر كيلو بادمجان در بازار به قيمت 17500 ريال به‌فروش مي‌رسد كه نشان‌دهنده رشد قيمت 69درصدي آن است.
هر كيلو سيب‌زميني نيز هم‌اكنون 5000 ريال قيمت دارد كه در مقايسه با قيمت آن در نيمه بهمن سال قبل نزديك به 36درصد كاهش قيمت داشته، پياز هم با نزديك به 28درصد كاهش به قيمت هر كيلو 7000 ريال رسيده است. لوبياسبز نزديك به 14درصد رشد قيمت داشته و هر كيلو 32500 ريال به‌فروش مي‌رسد.
قند، شكر و چاي: قيمت هر كيلو قند سال گذشته 14030 ريال ثبت شده كه در نيمه بهمن ماه امسال در فروشگاه‌ها هر كيلو قند به قيمت 20643 ريال عرضه مي‌شود كه حاكي از رشد 47درصدي قيمت آن است. هر كيلو شكر نيز به‌طور متوسط هم‌اكنون 45000 ريال قيمت دارد كه در مقايسه با قيمت سال قبل يعني 11610 ريال نشان‌دهنده رشد 294درصدي آن است. بسته‌هاي نيم‌كيلويي چاي خارجي نيز به‌طور متوسط 64267 ريال قيمت دارند كه در مقايسه با قيمت سال قبل يعني 52920 ريال نزديك به 21درصد رشد قيمت دارند.
روغن: هر حلب 5 كيلويي روغن جامد هم‌اكنون 118889 ريال قيمت دارد كه در مقايسه با قيمت نيمه بهمن سال قبل 103840 ريال نزديك به 14درصد رشد قيمت داشته است. بسته‌هاي روغن مايع نيز سال گذشته حدودا 19590 ريال قيمت داشتند كه قيمت آنها امسال حدودا به 33018 ريال رسيده است كه اين نيز حاكي از رشد 68درصدي قيمت آنهاست.
برنج: هر كيلو برنج ايراني درجه يك سال گذشته در هفته دوم بهمن‌ماه به قيمت 31080 ريال فروش مي‌رفته، اينك اما هر كيلو برنج ايراني درجه يك حدودا 45000 ريال قيمت دارد كه نشان‌دهنده رشد 45درصدي قيمت آن است. هر كيلو برنج خارجي غيرتايلندي نيز سال گذشته 21230 ريال قيمت داشته كه قيمت آن امسال به 26350 ريال رسيده. اين نيز نشان‌دهنده رشد 24درصدي قيمت برنج خارجي غيرتايلندي است. اگر طبق جدول به‌طور متوسط يك خانواده چهارنفري از اين اقلام مصرف كند يعني هزينه ماهانه تهيه اقلام ضروري در نيمه بهمن سال قبل بالغ بر 165 هزار تومان بوده است. اين مبلغ با همين نسبت در نيمه بهمن‌ماه امسال به 214 هزار تومان رسيده كه نشان‌دهنده رشد نزديك به 30درصدي بهاي اين سبد است. توجه داشته باشيد كه علاوه بر اين سبد كوچك، خوراكي‌ها و اقلام مصرفي ديگري نيز وجود دارند؛ اقلامي نظير نان و غلات، رب گوجه‌فرنگي، انواع سس‌ها، انواع سبزيجات و... همچنين مايحتاج ضروري يك خانواده را تنها خوراكي‌ها تشكيل نمي‌دهند، بلكه شوينده‌ها نيز نقش مهمي در مصرف يك خانواده دارند كه قيمت آنها در نيمه بهمن سال قبل به‌طور دقيق در دسترس نيست. براي مثال شاخص قيمت نان و غلات كه در سبد مصرفي خانوار بانك مركزي از ضريب اهميت 28درصدي نيز برخوردار است، در آذرماه امسال نسبت به آذرماه سال قبل 67درصد افزايش داشته است. شاخص قيمت ماهي و حيوانات دريايي كه در سبد قيمت خرده‌فروشي به آن پرداخته نشده است نيز در همين مدت نزديك به 20درصد رشد داشته است.
افزيش قيمت‌ها در پاييز
آخرين آماري كه درباره مجموع قيمت‌ها منتشر شده است، در آذرماه امسال توسط اداره آمار بانك مركزي انتشار يافته كه حاكي از افزايش نزديك به 28درصدي شاخص كالاها، 16درصدي خدمات و 21درصدي مسكن، آب، برق، گاز و ساير سوخت‌هاست. شاخص اجاره‌بهاي مسكن كه ضريب اهميت آن 17/19درصد در آمارهاي رسمي ذكر مي‌شود نزديك به 5/12درصد رشد داشته، با اين شرح كه ضريب اهميت در واقع سهمي است كه هر كدام از اين اقلام از درآمد خانوار بر اساس آمارهاي رسمي به خود اختصاص دادند. بهاي تعميرات و خدمات ساختماني نزديك به 18درصد افزايش قيمت داشته و اثاث و لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه نزديك به 17درصد افزايش قيمت داشته است. رشد شاخص قيمت پوشاك و كفش در آذرماه امسال نسبت به آذرماه سال قبل 23درصد بوده و بهداشت و درمان نزديك به 19درصد طي مدت يك ‌سال افزايش قيمت داشته است. حمل‌و‌نقل 33درصد و ارتباطات 5/1درصد افزايش قيمت داشتند. تفريح و امور فرهنگي 16درصد و بهاي استفاده از رستوران و هتل‌ها نزديك به 18درصد در آذرماه امسال نسبت به آذرماه سال گذشته افزايش قيمت داشته است. تحصيل نيز افزايش 16درصدي داشته است. با وجود رشد نزديك به 22درصدي شاخص بهاي كالا و خدمات مصرفي آن‌ هم بر اساس آمارهاي رسمي بانك مركزي در آذرماه امسال (كه احتمالا طي ماه‌هاي دي و بهمن رشد بيشتري نيز داشته، اما آمار آنها هنوز اعلام نشده است) حقوق و درآمد و دستمزد مردم رشد قابل‌توجهي نداشته است. بر اين اساس تنها راه باقي‌مانده كاهش مصرف است. تمام اينها در حالي است كه بر اساس اظهارنظرها، در آينده قرار است بخشي از يارانه نقدي برخي اقشار نيز حذف شود.
تهران، نيمه بهمن سال 90
منبع:اعتماد-23بهمن ماه 1390

1260 حادثه ناشی ازکاردر اصفهان درسال جاری

غلام‌علی قادری مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان قطب اول صنعت در کشور است، اظهار داشت: در سال جاری یک هزار و 260مورد حادثه ناشی از کار در کل استان اتفاق افتاده که بیشترین میزان حوادث مربوط به بخش صنعت است.
منبع:مهر23بهمن ماه
بیست وسوم بهمن ماه1390
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد