ابراهيم يونسي (۱۳۰۵-۱۳۹۰) اديب، نويسنده، مترجم توانمند، فعال اجتماعي و سياسي، و عضو برجسته و پيگير كانون نويسندگان ايران درگذشت.
يونسي در همهي عمر از دغدغهي سرنوشت مردم فارغ نبود و از همين رو در پي كودتاي ننگين ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ چندين سال را در بند و زندان به سر برد. در چند دورهاي كه كانون نويسندگان ايران مجال برگزاري مجمع عمومي را يافت، ابراهيم يونسي همواره عضو ارشد و سنّي و آغازگر مجمع بود. او تا واپسين سالهاي زندگي پُربار خويش دست از نوشتن و ترجمه برنداشت؛ بيش از ۸۰ اثر از ادبيات اروپايي را به فارسي درآورد كه برخي از نويسندگان بزرگ جهان از جمله چارلز ديكنز و لارنس استرن و تامس هاردي را به فارسيزبانان معرفي كرد و در نشر فرهنگ پيشرو و انساني سهمي برجسته داشت. گسترهي وسيع و رنگارنگ آثاري كه يونسي به عرصهي فرهنگ و ادب و سياست اين مرز و بوم عرضه كرد (از تريسترام شندي، آرزوهاي بزرگ، و جنبههاي رمان تا كُرد و كردستان، جنبش ملي كُرد، جامعهشناسي مردم كُرد، تاريخ اجتماعي هنر، دفتر يادداشتهاي يك نويسنده و . . .) نشاندهندهي نوانديشي، وسعت نظر و تسلط او بر زبان و ادب ايران است، ولي بيش از همه از آزادمنشي، نگاه بيتعصب، مردمگرايي، ترقيخواهي، و تعهد و اشتياق او به ارتقاي آگاهي و دانش و بينش مخاطبان حكايت دارد. بيگمان ادبيات اجتماعي و مخاطبمحور ايران يكي از بزرگان قدرِ اول خود را از دست داد.
كانون نويسندگان ايران درگذشت استاد ابراهيم يونسي را به خانواده و ياران او و جامعهي فرهنگي مستقل كشور تسليت ميگويد و در مراسم بزرگداشتِ اين دانشيمردِ عرصهي فرهنگ در كنار خانوادهاش خواهد بود.
كانون نويسندگان ايران
۱۹ بهمن ۱۳۹۰
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد