logo





فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه( دی ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده، مستمر
و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران

سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۸۷ - ۲۰ ژانويه ۲۰۰۹

نهادهای مدافع حقوق بشر !
ايرانيان مدافع حقوق بشر !

در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم:

بین المللی:
1 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در حالی که اتحادیه اروپا و مجمع عمومی سازمان ملل جمهوری اسلامی را به رعایت حقوق بشر و حقوق زندانیان فرا خوانده اند. گزارشگران بدون مرز از مقامات مسئول ایران می خواهد رای صادره از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران در محکومیت امید رضا میر صیافی را لغو کند. این وبلاگ نویس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به خمینی و خامنه ای به دو سال و نیم زندان محکوم شده است. گزارشکران بدون مرز در این باره اعلام می کند: صدور این حکم سنگین برای ابراز نظر یک وبلاگ نویس سنگین و نا موجه است ایران از جمله کشورهای سرکوبگر در عرصه اینترنت است. وبلاگ نویسانی که صدای اعتراض خود را بلند می کنند با محکومیت های سنگین مواجه می شوند.
(گزارشگران بدون مرز 29/9/87)

2 ـ اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای از وخیم شدن وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده است .در این بیانیه اتحادیه اروپا از ایران خواستار لغو مجازات اعدام ، عدم برخورد با اقدام مسالمت آمیز و قانونی زنان مدافع حقوق بشر و فعالان صنفی و پایان دادن به فشارهای وارده بر آنها ، تضمین شرایط مناسب برای همه زندانیان ، از جمله مراقبت های پزشکی برای منصور اسانلو رئیس شرکت واحد اتوبوسرانی ، تضمین شرایط مناسب و قانونی بازداشت حسین درخشان وبلاگ نویس و اقدام برای آزادی این افراد شده است . در کنار 27 کشور عضو اتحادیه ، کرواسی ، مقدونیه ، مونته نگرو ، ایسلند ، صربستان ، نروژ ، اوکراین ، مولداوی و لیختن اشتاین نیز از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرده و جزو امضاءکنندگان این بیانیه هستند .
(رادیو فردا 1/10/87)

3 ـ پانزده تن از نمایندگان پارلمان اروپا با انتشار بیانیه ای خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند. در این بیانیه آمده است : ما شماری از نمایندگان پارلمان اروپا ، ناخشنودی خود را در مورد وضعیت زندانها و شکنجه های وارده بر زندانیان سیاسی به ویژه زندانیان سیاسی کرد اعلام می داریم و به شدت این رفتارها را محکوم می کنیم . همچنین در ارتباط با و ضعیت نامشخص آقای فزراد کمانگر اظهار نگرانی می کنیم . از مسئولین جمهوری اسلامی ایران می خواهیم که بر اساس قوانین بین المللی حقوق بشر ، قانون اعدام را لغو کرده و شکنجه و رفتار غیر انسانی نسبت به زندانیان سیاسی و به ویژه زندانیان سیاسی کرد را متوقف نمائید . از مقامات ایران می خواهیم فورا زندانیان سیاسی را در ایران آزاد کنید .
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 1/10/87)

4 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط محمد صدیق کبودوند شد. در این بیانیه آمده است: آقای کبودوند در 17 دسامبر در زندان اوین دچار حمله قلبی شده است. در بندی که آقای کبودوند نگهداری می شود زندانیان از خدمات پزشکی کافی محروم هستند و زندانیان از مشکلات جدی پزشکی رنج می برند.شرایط آقای کبودوند در صورتی که در زندان بماند بدتر نیز خواهد شد. به توصیه پزشکان وی حداقل به یک ماه مراقبت های پزشکی خارج از زندان نیاز دارد. محمد صدیق کبودوند به دلیل تاسیس "سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان" در تاریخ 28 سپتامبر 2008 به 10 سال زندان محکوم شده است. عفو بین الملل محمد صدیق کبودوند را یک زندانی عقیدتی می داند که صرفا بدلیل اعمال صلح طلبانه و استفاده از حق آزادی بیان و ایجاد تشکل به زندان افتاده است.( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 2/10/87 )

5 ـ سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر با انتشار اطلاعیه ای پلمپ شدن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر تنها سازمان غیر دولتی مستقل در زمینه حقوق بشر در داخل ایران را بشدت محکوم کردند . در این اطلاعیه آمده است : دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران که یکی از اعضای فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر نیز به شمار می رود ، به شکلی وحشیانه و زورگویانه و بدون صدور هیچ گونه حکمی از سوی قاضی پلمپ شد . این اتفاق زمانی روی داد که قرار بود مراسمی در این دفتر به مناسبت شصتمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزار شود . عبدالکریم لاهیجی نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر ، در این مورد اظهار داشت: " چند هفته بود که نگران بسته شدن کانون مدافعان حقوق بشر بودیم . خانم شیرین عبادی ، یکی از موسسان این کانون بارها تحت فشار و تهدید های مکرر و روزافزون بوده تا بلکه فعالیت این کانون قطع شود . نمایندگان وزارت اطلاعات طی دو دیدار در دفتر وکالت ایشان از وی خواسته بودند که به فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر خاتمه دهد و هر دو بار با مخالفت قاطعانه خانم عبادی روبرو شدند". اریک سوتاس دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه ، در این رابطه اظهار داشت: "دولتمردان جمهوری اسلامی روز به روز سرکوب های خود را در قبال مدافعان حقوق بشر در ایران افزایش می دهند . دستگیری ، تعقیب های جزایی و صدور محکومیت های سنگین بسیار افزایش یافته است . کانون مدافعان حقوق بشر حود را متعهد به انجام مسائلی کرده که برای آینده کشور بسیار حائز اهمیت اند. حمایت از زندانیان سیاسی و خانواده های آنان ، انتشار اخبار مربوط به تخلفات حقوق بشری ، حمایت از کمپین ایجاد برابری برای زنان ، بررسی قوانین و رویه های انتخاباتی و تشکیل گروهی برای ترویج صلح و مسایل مربوط به حقوق بشر ".(عصر نو 2/10/87)

6 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مشترکا از دولت ایران خواستند که فورا اجازه بدهند که کانون مدافعان حقوق بشر دفترش را باز کند. مدیر کل دیده بان حقوق بشر گفت : " پلمپ کانون مدافعان حقوق بشر فقط حمله به شیرین عبادی و همکاران ایشان در کانون نیست ، بلکه حمله به تمامی جامعه بین المللی حقوق بشر است که ایشان یک عضو موثر و بسیار مهم آن است.
(کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 2/10/87)

7 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد : بستن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را توسط مقامات قضایی ایران قاطعانه محکوم می کند و حمایت همه جانبه خود را از کانون مدافعان حقوق بشر ایران که فعالانه از آزادی بیان و مطبوعات و حقوق روزنامه نگاران دفاع می کند اعلام می دارد . گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند ." ما جامعه جهانی و همه ی مدافعان حقوق بشر را به محکوم کردن این اقدام غیرقانونی فرا می خوانیم ، این ضربه ای دیگر بر پیکر حقوق بشر و برای به سکوت وادار کردن صدای مدافعان آزادی بیان و مطبوعات در ایران است . ما به مقامات جمهوری اسلامی درباره هر اقدامی علیه مسئولان کانون مدافعان حقوق بشر در ایران هشدار می دهیم . این انجمن غیر دولتی باید به انجام وظایفش ادامه دهد".
(گزارشگران بدون مرز 2/10/87)

8 ـ فرانسه به عنوان رئیس نوبتی اتحادیه اروپا ، از دولت ایران به خاطر پلمپ کردن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران به شدت انتقاد کرد . اتحادیه اروپا از مقامات ایران خواست هر چه زودتر به رفع پلمپ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر اقدام کنند . در بیانیه ریاست اتحادیه اروپا آمده است : این اتحادیه بستن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را به شدت محکوم می کند. اتحادیه اروپا گفته است ، تهران باید به تعهدات بین المللی خود در خصوص رعایت حقوق بشر عمل کند و اجازه دهد کانون مدافعان حقوق بشر به فعالیت آزادانه ی خود ادامه دهد . (دویچه وله 2/10/87)

9 ـ همزمان با ششمین ماه بازداشت دکتر آرش علایی و دکتر کامیار علایی ، سازمان دیده بان حقوق بشر ، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ، سازمان پزشکان حقوق بشر و فعالان ایرانی مبارزه با ایذر خواستار آزادی فوری این دو برادر شدند . برادران علایی که از پزشکان و فعالان شناخته شده در سطح بین المللی در زمینه مبارزه با بیماری ایذر هستند ، از تیر ماه 1387 در زندان اوین بازداشت هستند . مقام های قضایی ایران ، آنها را به اتهام ارتباط با "دولتهای متخاصم" بازداشت کرده اند . (بی بی سی 3/10/87)

10 ـ سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر با انتشار بیانیه ای اعلام کردند : آقای محمد صدیق کبودوند دبیر سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و مدیر مسئول هفته نامه توقیف شده " پیام مردم کردستان " در زمانی که در حبس خودسرانه بسر می برده متحمل حمله قلبی شده و اکنون نیاز فوری به درمان پزشکی دارد . آقای کبودوند در 17 دسامبر 2007 در داخل سلولش دچار حمله قلبی شد و از این پس جان او در خطر می باشد .در این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته شده است : تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمانی آقای محمدصدیق کبودوند را تضمین کنند و اطیمنان دهند که او از هر گونه مداوای پزشکی برخوردار خواهد شد. هر چه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی محمدصدیق کبودوند را آزاد کنند زیرا حبس او کاملا خودسرانه است . سریعا به هر گونه اقدام تهدیدآمیز و آزار دهنده در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران و همچنین آقای کبودوند پایان دهند . به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر ، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آن را رعایت کنند . به ویژه ماده اول آنکه می گوید : " هر شخصی به صورت فردی یا گروهی این حق را دارد که در سطوح ملی و بین المللی اقدام به حمایت از حقوق بشر کند و آزادیهای اصلی را تحقق بخشد . " بطور کلی ، تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهدنامه های بین المللی و منطقه ای که در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند و ایران نیز آنها را به رسمیت می شناسد رعایت خواهند شد.(اخبار روز 3/10/87)

11 ـ اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایران با ارسال نامه ای خطاب به رهبر و رئیس جمهور ، جمهوری اسلامی ایران دستگیری محسن حکیمی عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری و بیژن امیری کارگر خودروسازی و عضو هئیت کوهنوردی کارگران را محکوم کرد . در این نامه آمده است : ما ضمن محکوم کردن دستگیری این فعالین کارگری ، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط محسن حکیمی و بیژن امیری هستیم و در این زمینه به سهم خود تلاش خواهیم کرد . تمامی فعالین کارگری دستگیر و زندانی شده از جمله منصور اسانلو و افشین شمس باید فورا آزاد گردند. (عصرنو 5/10/87)

12 ـ جولیا سوسا دبیر سندیکاهای آرژانتین طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: فعالان اتحادیه های کارگری و حقوق بشر در سرتاسر جهان بار دیگر از شنیدن دستگیری ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد تهران ، نگران شده اند . این نخستین بار نیست که مسئولین ایرانی طی تعطیلات کریسمس اقدامات ناعادلانه ای را علیه تشکیلات واقعی کارگری اعمال نموده اند . کمتر از یک هفته پیش محسن حکیمی عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری و بیژن امیری از کارگران خودروسازی کارخانه پارس خودرو توسط پلیس مخفی بازداشت شده اند . بدون شک دولت ایران از فشارهای مداوم بین المللی بر خود نسبت به تخطی از پیمان های ILO همچون آزادی تشکل و حق قرار دادهای دسته جمعی کاملا آگاه می باشد . ما از دولت جمهوری اسلامی ایران می خواهیم تا بدون قید و شرط ابراهیم مددی ، محسن حکیمی ، بیژن امیری ، منصور اسانلو و فرزاد کمانگر را آزاد نمایند. همچنین کنفدراسیون اتحادیه های کارگران راه آهن ژاپن ، اتحادیه کارگران حمل ونقل امریکا ، اتحادیه ترابری اتریش و کنفدراسیون سراسری کارگران انگلستان با انتشار بیانیه های بازداشت ابراهیم مددی را محکوم کرده و از مقامات ایرانی خواسته اند بدون قید وشرط ابراهیم مددی و سایر فعالین کارگری را آزاد کنند.
(سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه 7/10/87)

13 ـ دیوید کاکرافت دبیر کل فدراسیون جهانی حمل و نقل با انتشار نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، جمهوری اسلامی ایران بازداشت و تماس های تلفنی بی رویه توسط نهادهای امنیتی با فعالین کارگری را محکوم کرد . نامبرده خواستار آزادی بی قید و شرط فعالین کارگری از جمله منصور اسانلو ، ابراهیم مددی ، بیژن امیری ، محسن حکیمی و فرزاد کمانگر شد.( سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران 7/10/87)

14 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه ای مشترک اعلام کردند : که دولت ایران باید هر چه سریعتر به آزار و اذیت شدید خود علیه خانم دکتر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل 2003 و مدافع پیشتاز حقوق بشر در ایران پایان دهد . مدیر کل دیده بان حقوق بشر در این زمینه گفت : ما بی نهایت نگران امنیت خانم عبادی هستیم . ما همچنین نگرانیم که ایشان نتوانند به کار بسیار مهم خود در حوزه حقوق بشر ادامه بدهند . این دو نهاد حقوق بشری از مقامات ایرانی خواستند که اسناد و کامپیوتر های مصادر شده را صحیح و سالم به خانم عبادی برگرادنند و به آزار و اذیت ایشان و همه مدافعان حقوق بشر در ایران پایان بدهند . در این بیانیه از دولتها ، سازمانهای بین المللی و مراجع حقوق بشر سازمان ملل می خواهند که اعتراض شدید خود به آزار و اذیت خانم عبادی و سایر مدافعان حقوق بشر را به دولت ایران صریحا ابراز کنند. ( کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 10/10/87)

15 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار بیانیه ای ، ادامه اذیت و آزارها نسبت به خانم شیرین عبادی وکیل دادگستری به ویژه در دعاوی حقوق بشری را بشدت محکوم کردند . در این بیانیه آمده است : پنج بازرس مالیاتی به دفتر وکالت خانم عبادی در تهران یورش بردند و پس از پنج ساعت بازرسی دفتر ، بایگانی ، اسناد مالی ، مدارک شخصی و پرونده های وکالتی خانم عبادی ، بیش از 70 کارتن از اسناد شخصی و حرفه ای ایشان و دو کیس کامپیوتر را با خود بردند.در این بیانیه از دولتمردان جمهوری اسلامی خواسته شده است هر چه سریعتر به هر گونه عمل سرکوب گرایانه در قبال مدافعان حقوق بشر پایان دهند و مطابق با اعلامیه مدافعان حقوق بشر سازمان ملل، اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای در زمینه حقوق بشر که ایران به آنها ملحق شده رفتار کنند.(گویا 10/10/87)

16 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای دستگیری حسین درخشان وبلاگ نویس سایت "سردبیر خودم" را محکوم کرد.تایید دستگیری رسمی حسین درخشان توسط سخنگوی قوه قضائیه ، نمونه ای دیگر از محدودیت آزادی بیان در ایران است . این شیوه دستگیری و چگونگی انتشار خبر آن اقدامی برای ایجاد رعب و وحشت در میان وبلاگ نویسان است . ما از مقامات قضایی خواهان مشخص کردن اتهامات این وبلاگ نویس و آزادی وی بنابر قوانین جاری کشور هستیم . حسین درخشان در تاریخ 11 آبان توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد . در سال 2008 ایران یکی از سرکوبگرترین کشورها در عرصه اینترنت بوده است . ده ها وبلاگ نویس برای انتشار مطالب بر روی سایت های خود بازداشت و مورد تهدید قرار گرفتند. (گزارشگران بدون مرز 11/10/87)

17 ـ فرانسه به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با احضار سفیر ایران در پاریس نارضایتی اتحادیه اروپا از رفتار جمهوری اسلامی ایران با شیرین عبادی را اعلام کردند . در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه در این باره اشاره شده است که رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با قاطعیت به سفیر ایران اعلام کرد که تهدید علیه خانم عبادی و همکاران او را غیر قابل قبول می داند. (رادیو فردا 11/10/87)

18 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای توقیف روزنامه کارگزاران و حمله به خانه شیرین عبادی توسط بسیجیان هوادار حکومت را محکوم کرد . گزارشگران بدون مرز سوءاستفاده دولت جمهوری اسلامی از رویدادهای بین المللی را برای توقیف روزنامه کارگزاران و بسیج طرفداران حکومت برای حمله به خانه وکیل مدافع حقوق بشر شیرین عبادی را محکوم می کند . در سال 2008 در ایران 30 نشریه توقیف شده است که 22 مورد توقیف از سوی هئیت نظارت بر مطبوعات انجام گرفته است . این ارگان سانسور ، شمشیر دولت احمدی نژاد در " جنگ علیه مطبوعات " است . از سوی دیگر بسیجیان سازماندهی شده از سوی سپاه پاسداران در مقابل منزل شیرین عبادی تجمع کرده، علیه وی و کانون مدافعان حقوق بشر شعار دادند.(گزارشگران بدون مرز 13/10/87)

19 ـ کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد : بدنبال تهاجمات گسترده دولتی بر علیه خانم شیرین عبادی دبیر کل سازمان ملل با انتشار بیانیه ای از نامبرده حمایت کرد . متن بیانیه چنین است: " دبیر کل سازمان ملل متحد بشدت نگران گزارشات در مورد شیرین عبادی وکیل ایرانی ، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل می باشد . بر اساس این گزارشات عبادی در طی روزهای اخیر تهدید شده دفتر کانون مدافعان حقوق بشر و دفتر وکالت وی مورد تعرض قرار گرفته و مدارک آنها برده شده اند و تجمعات خصمانه در مقابل خانه و دفتر وی بسیج شده اند . دبیرکل از مقامات ایرانی درخواست می کند که فورا برای جلوگیری از هرگونه آزار و اذیت وی اقدام کرده و امنیت و سلامتی وی را تضمین کنند . (کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 14/10/87)

20 ـ خانم جودی ویلیامز برنده جایزه صلح نوبل 1997 و عضو انجمن زنان نوبل در گفتگو با رادیو آزادی گفت: مدت هاست که شیرین عبادی تحت فشار مداوم است . این فشارها ابتدا از رسانه ها آغاز شد و روز 21 دسامبرمرکز کانون مدافعان حقوق بشر بسته شد . بعد هم در روز 29 دسامبر به دفتر وکالت وی ریختند و اسناد و کامپیوترهای وی را بردند . همین اواخر شاهد آن بودیم که حدود 150 نفر(بسیجی) در مقابل خانه او علیه وی شعار دادند . با توجه به این موارد فکر می کنم همه ما دلیل کافی برای نگرانی داریم . وی افزود: من از تمام کسانی که به حقوق بشر اعتقاد دارند می خواهم که از مدافعان حقوق بشر دفاع کنند . شیرین عبادی و افراد دیگری نظیر وی ، زندگی خود را برای این هدف (دفاع از حقوق بشر) به خطر می اندازند . هر کسی که به صحبت های من گوش می دهد و می تواند نامه ای به حکومت ایران بنویسد ، باید خواستار حفاظت از شیرین عبادی شد .(رادیو فردا 18/10/87)

21 ـ ژان فرانسوا ژولیارد دبیر اول گزارشگران بدون مرز با ارسال نامه ای خطاب به نخست وزیر جمهوری چک ریاست دوره ای اتحادیه اروپا نسبت به وخیم شدن وضعیت حقوق بشر در ایران هشدار داد . در این نامه از رئیس دوره ای اتحادیه اروپا خواسته شده است که همه تلاش خود را برای آزادی 11 وب نگار و روز نامه نگار ایرانی بکار گیرد . در این نامه تاکید شده است که در سال 2008 ایران باز هم از جمله سرکوبگرترین کشورهای خاورمیانه برای روزنامه نگاران و وب نگاران بود که همچنان قربانی آزار و تهدید بدون توقف حاکمیت هستند . گزارشگران بدون مرز در این نامه به تفصیل در رابطه وضعیت وب نگاران زندانی شهناز غلامی ، مجتبی لطفی ، اسماعیل جعفری ، داود آزادفر و حسین درخشان و همچنین روزنامه نگاران زندانی محمد صدیق کبودوند ، بهمن توتونچی ، مسعود کردپور، محمد حسن فلاحیه زاده و عدنان حسن پور توضیح داده است.(گزارشگران بدون مرز 18/10/87)

22 ـ گروه " سبزها ـ ائتلاف آزاد اروپایی " در پارلمان اروپا بیانیه ای منتشر کرد . در این بیانیه از حکومت ایران خواسته شده به تهدید ها علیه خانم شیرین عبادی پایان داده شود . خانم آنگلیکا بر ، سخنگوی سیاست خارجی و امنیتی " گروه سبزها " و رئیس گروه ایران در پارلمان اروپا می گوید : " ما با نگرانی زیاد شاهد آن هستیم که پا به پای آغاز مبارزات انتخاباتی ، حقوق بشر در ایران به طور گسترده نقض می شود . به ویژه ما نگران تازه ترین حمله ها به خانم شیرین عبادی دارنده جایزه صلح نوبل و بسته شدن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر هستیم ، اقدامی که از سوی حکومت هدایت شده است . در ادامه بیانیه آمده است : حوادث پیش آمده اخیرا برای ما به هیچ وجه پذیرفتنی نیستند . ما از مسئولین حکومت در تهران می خواهیم امنیت جانی خانم عبادی را تضمین کنند ، دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران را مجددا باز نموده و به مسئولیت های خود در مورد کنوانسیون های بین المللی حمایت از حقوق بشر پایبند بمانند .(دویچه وله 18/10/87)

23 ـ جایزه " سیمون دوبووار" فمنیست فرانسوی به خاطر شجاعت و ابتکار عمل زنان ایرانی در مبارزه برای رسیدن به برابری جنسیتی به "کمپین جمع آوری یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز" تعلق گرفت . جولیا کریستوا عضو هئیت داوران جایزه " سیمون دوبووار " می گوید : این حرکت بسیار شجاعانه و اصولی است و برای رسیدن به آزادی حقوقی زنان تلاش می کند . فعالان این کمپین علیه تبعیض هایی که در قوانین ایران نسبت به زنان وجود دارد مبارزه می کنند و ما می خواهیم از طریق این جایزه همبستگی خود را با زنان ایرانی اعلام کنیم .(دویچه وله 20/10/87)

24 ـ ژان فرانسوا کورب رئیس ث.ژ.ت ، سندیکای عمومی کارگران فرانسه در نامه ای به سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه نوشت : بار دیگر اعتراض و تقبیح خود را بخاطر نقض حقوق سندیکایی وتلاش دولت ایران جهت سرکوب سندیکالیسم مستقل اعلام می داریم . ث.ژ.ت از دستگیری ابراهیم مددی ، محسن حکیمی و بیژن امیری اطلاع یافت و قاطعانه رفتار دولت در جهت خفه کردن سندیکالیسم مستقل با اعمال زور توسط قوای دولتی را محکوم می کند . ما خواهان آزادی بدون قید وشرط تمامی فعالین سندیکای از جمله منصور اسانلو دبیر کل سندیکای شرکت واحد و لغو هرگونه تعقیب قانونی علیه آنها می باشیم . (اخبار روز 24/10/87)

25 ـ جمهوری چک بعنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای اجرای سنگسار در ایران را شدیدا محکوم کرد . در این بیانیه آمده است : اتحادیه اروپا موارد جدید اعدام با شیوه سنگسار در جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم می کند . اتحادیه اروپا درخواست فوری دارد که مقام های جمهوری اسلامی ایران درباره این مورد تحقیق کنند و اطیمنان دهند که انجام اعدام به شیوه سنگسار به صورت دائمی و واقعی ممنوع شده است . ما از ایران می خواهیم که مجازات غیر انسانی و ظالمانه سنگسار را از قوانین خود حذف کند . در بخش دیگر بیانیه اتحادیه اروپا آمده است : اعدام های اخیر نه تنها برخلاف تعهد ایران به توقف سنگسار است بلکه به صورت نگران کننده ای گامی قهقرایی به عقب محسوب می شود . بیانیه اتحادیه اروپا که بیانگر دیدگاه های 27 کشور عضو آن است از سوی کشورهای غیر عضو همچون ترکیه ، نروژ ، کرواسی ، اکراین ، مقدونیه ، ایسلند و مولداوی نیز مورد حمایت قرار گرفته است . (رادیو فردا 25/10/87)

26 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، با انتشار بیانیه ای دستگیری ژینوس سبحانی، منشی اداری "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" را بشدت محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: این بازداشت خودسرانه را که بار دیگر نشان دهنده تصمیم دولتمردان جمهوری اسلامی به تشدید سرکوب جامعه مدنی است به شدت محکوم می کنیم. بدین وسیله از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهیم که موارد ذیل را در چهارچوب تعهدات بین المللی شان رعایت کنند. تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم ژینوس سبحانی را تضمین کنند. هر چه سریعتر محل حبس خانم سبحانی را مشخص و او را آزاد کنند، زیرا بازداشت او کاملا خود سرانه است و صرفا بدلیل فعالیت های وی در زمینه حقوق بشر صورت گرفته. سریعا به هر گونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده در قبال خانم سبحانی و دیگر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و همچنین تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. هر چه سریعتر امکان باز شدن مجدد "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" را فراهم نمایند. زیرا تعطیل شدن این دو کانون کاملا خودسرانه و در تناقض کامل عهدنامه های بین المللی حقوق بشر در آزادی تشکیل انجمن می باشد. به طور کلی، مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر، اعلامیه بین المللی حمایت از مدافعان حقوق بشر و دیگر عهد نامه های حقوق بشر که ایران متعهد آنهاست را رعایت نمایند. (اخبار روز 26/10/87)

27 ـ رئیس فدراسیون اتحادیه های کارگری سراسر پاکستان و سازمان زنان کارگر پاکستان طی نامه ای خطاب به رهبر، رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، به موج جدید دستگیری و سرکوب فعالین کارگری در ایران اعتراض کردند. در این نامه با اشاره به بازداشت و مدت محکومیت منصور اسانلو، افشین شمس، فرزاد کمانگر، محسن حکیمی، بیژن امیری، ابراهیم مددی، پدرام نصراللهی، بختیار رحیمی، نوشته شده: فدراسیون اتحادیه های کارگری سراسر پاکستان و سازمان زنان کارگر توجه شما را جلب می کند که تعداد زیادی از فعالان کارگری در ایران بخاطر فعالیتهای کارگری به حبس های تعلیقی محکوم شده اند و یا در حال دادگاهی شدن هستند و یا از کار معلق و یا اخراج شده اند. بنابراین ما قویا همه این بازداشتها و سرکوب فعالین و تشکلات کارگری در ایران رامحکوم می کنیم و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمام کارگران بازداشتی هستیم. ما همچنین از حکومت ایران می خواهیم که حقوق کارگران مبنی بر سازمان تشکل، تجمع و اعتصاب را محترم شمرده و به آزار و ستم نسبت به فعالین کارگری خاتمه داده و در امور مربوط به تشکلات مستقل کارگران مداخله ننمائید. (اخبار روز 26/10/87)

28 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر، گزارش سالانه خود را منتشر کرد. در این گزارش آمده است: سوء استفاده از قوانین در ایران برای سرکوب افراد، رویداد تازه ای نیست، ولی این امر از آغاز دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد شدیدتر شده است. دیده بان حقوق بشر از دولت ایران خواسته است که عبارت کلی و مبهم قوانین امنیت ملی را که برای سرکوب مخالفت های صلح آمیز در مناطق کردنشین از آن استفاده می شود، اصلاح یا حذف کند و به بازداشتهای خود سرانه مخالفان و منتقدان کرد پایان دهد. این گزارش همچنین از توقیف روزنامه ها وکتابها، مجازات ناشران، روزنامه نگاران و نویسندگان منتقد سیاستهای دولت یاد کرده است. در گزارش آمده است که مقامات ایران با عدم صدور مجوز برای نهادهای مدنی مشروع و با وارد کردن اتهامات واهی به فعالان این نهادها، فعالیت قانونی را سرکوب می کنند. یکی از قربانیان سرکوب دولتی فرزاد کمانگر است. وی مدیر دبیرستانی در شهر کامیاران بوده و با سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان فعالیت می کرده است. از ژوئیه 2006 در زندان بسر می برد. نامبرده در زندان مورد شکنجه قرار گرفته و در شعبه 30 دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. معاون مدیر بخش خاورمیانه و افریقای شمالی سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید: مقامات ایرانی برای مخالفت سیاسی از سوی شهروندان تحمل ناچیزی دارد. آنان به ویژه نسبت به هرگونه مخالفت سیاسی در مناطق اقلیت های قومی حساس هستند. در این گزارش افزون بر ایران، کشورهای عربستان سعودی، کوبا، برمه، کره شمالی و زیمبابوه به نقض شدید حقوق بشر متهم شده اند.
(دویچه وله 26/10/87)

اخبار دانشجویی:
29 ـ خانواده دانشجویان دانشگاه تهران که منازل آنها شب قبل از تجمع دفتر تحکیم وحدت به مناسبت روز دانشجو از سوی مامورین امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته بود به کمیته پیگیری وزارت اطلاعات احضار شدند .
(امیر کبیر 8/10/87)

30 ـ دختر دانشجویی که یک سال پیش مورد تعرض معاون حراست دانشگاه کرمانشاه قرار گرفته بود ، تحت فشارهای وارده از سوی مسئولین این دانشگاه مجبور به انصراف از تحصیل شد. (امیر کبیر 8/10/87)

31 ـ خانواده محسن برزگر دبیر فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صعنتی نوشیروانی بابل به اداره اطلاعات بابل احضار و از آنها خواسته اند که جلو جمع آوری امضاء بر علیه قربانی رئیس حراست دانشگاه را بگیرند. بدنبال این حادثه بین نیروهای حراست و 30 نفر از دانشجویان درگیری پیش آمد . (امیر کبیر 25/10/87)

دانشجويان: بازداشت شده
32 ـ عنایت تقوی ، دانشجوی دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مسئولان نظام توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت شد. (امیرکبیر 21/10/87)

33 ـ حمدالله نامجو و خانم آلما رنجبر دانشجویان دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مسئولان نظام توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت شدند.(امیر کبیر 26/10/87)

توقیف سایتها و نشریات دانشجویی:
34 ـ نشریه دانشجویی " طاق بستان "به مدیر مسئولی اشکان مسیبیان به حکم علی بید مشکی رئیس کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه توقیف شد . (امیر کبیر 13/10/87)

35 ـ نشریه دانشجویی ترکی ـ فارسی " خلج " پس از انتشار دو شماره به اتهام قومیت گرایی و پان ترکیسم به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه یزد توقیف گردید.( امیر کبیر21/10/87)

36 ـ نشریه دانشجویی " نگاه نو " به اتهام توهین به مقدسات به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی برای مدت 6 ماه توقیف گردید . (امیر کبیر 29/10/87)

دانشجويان: احضار:
37 ـ 19 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند . اسامی تعدادی از دانشجویان احضار شده به این شرح است : نسیم دالوند ، ندا اسکندری ، فاطمه آقایی ، محدثه محوی شیرازی ، دلیر بار خدا ، روح الله قاسمی ، اسماعیل جلیل وند ، یونس میر حسینی ، امین درستی ، احسان هاشمی ، محسن زرین کمر ، اسماعیل معدنچی ، کامران محمدی ، همت جهانشاهی و محمد امین کریمی. لازم به یادآوری است که هفته گذشته نیز 16 دانشجو جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند . اتهام تمامی این 35 دانشجو شرکت در تجمعات 16 آذر ماه در دانشگاه شیراز عنوان شده است .(امیرکبیر 1/10/87)

38 ـ سهراب کریمی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط با احزاب مخالف نظام جهت محاکمه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده سال گذشته در مراسم روز دانشجو بازداشت شد و پس از 75 روز زندان با قرار وثیقه 150 میلیون تومانی از زندان آزاد شد .(سازمان دفاع ار حقوق بشر کردستان 2/10/87)

39 ـ شهناز میرحیدری ، مهشید پور میرزایی و المیرا چتریان دانشجویان دانشگاه آزاد شهرری به اتهام عدم رعایت شئون دانشجویی جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 9/10/87)

40 ـ امین نظری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان به کمیته انضباطی احضار شد . دکتر زلفی گل رئیس دانشگاه ، امین نظری را به علت خبری کردن استفاده از گاز اشک آور در دانشگاه تهدید به اخراج از دانشگاه کرده است.(امیرکبیر 9/10/87)

41 ـ سیاوش حاتم دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ، محمد صیادی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان ، پوریا شریفیان ، علی رضایی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان و فرشاد دوستی پور فعال دانشجویی جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند .(بوعلی سینا 9/10/87)

42 ـ علی تقی پور ، معین اسلامی جم ، محسن برزگر و حمید جهان تیغ دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به اتهام برگزاری مراسم روز دانشجو و نقد دولت جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند.(امیرکبیر 14/10/87)

43 ـ محبوبه خادمی دانشجوی دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و توهین به مسئولین نظام در اداره اطلاعات شیراز مورد بازجویی قرار گرفت. (امیرکبیر 17/10/87)

44 ـ سعید فیض الله زاده ، صادق شجاعی و مهدیه گلرو از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در کمیته انضباطی محاکمه شدند . این دانشجویان پس از 18 ماه ممنوع الورودی به دانشگاه مجدد به کمیته انضباطی احضار شده بودند . (بامداد خبر 26/10/87)

45 ـ سیزده نفر از دانشجویان دانشگاه مازندان به اتهام برگزاری مراسم روز دانشجو و تجمع دوم دی ماه جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند . رضا عرب دبیر تشکیلات انجمن اسلامی دانشجویان ، علیرضا کیانی دبیر سیاسی انجمن ، میلاد حسینی کشتان ، سیاوش صفوی ، آرنوش ازرحیمی ، علی اصغر آینه وند ، مهدی داودیان و علی نظری اعضای شورای مرکزی انجمن از جمله دانشجویان احضار شده به کمیته انضباطی هستند . تجمع دوم دی ماه در اعتراض به سوء مدیریت معاونت دانشجویی دانشگاه و مرگ دو دانشجوی دختر این دانشگاه در خوابگاه این دانشگاه بوده است.(ادوار نیوز 28/10/87)

دانشجويان: احکام صادر شده
46 ـ سالار عراقی ، حجت عراقی ، علی اکبر عبداللهی دانشجویان دانشگاه ارومیه ، سلمان عراقی دانشجوی دانشگاه پیام نور خوی ، و پیام علم قلیلو دانشجوی دانشگاه آزاد قزوین از فعالان دانشجویی آذربایجانی به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی خوی به ریاست قاضی نوروزی هر کدام به یکسال حبس تعلیقی به مدت دوسال محکوم شدند. (ساوالان سسی 3/10/87)

47 ـ علی نیکو نسبتی عضو شورای مشورتی دفتر تحکیم وحدت به اتهام اخلال در نظم عمومی در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به 4 ماه حبس و 10 ضربه شلاق محکوم شد . این حکم به جزای نقدی تبدیل گردید . علی نیکو نسبتی ، علی عزیزی ، آرمان صداقتی ، پدرام رفعتی و چند تن دیگر از شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت به علت سئوال از احمدی نژاد بدستور وزارت اطلاعات بازداشت و برای آنها پرونده سازی شده و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی محاکمه می شوند .(امیرکبیر 8/10/87)

48 ـ کاظم رضایی ، سعید خلعتبری ، عبدالجلیل رضایی ، عنایت تقوی و دو تن دیگر از دانشجویان دانشگاه شیراز به اتهام توهین به شعائر اسلامی یا ملی و ارتکاب اعمال بر ضد نظام جمهوری اسلامی در کمیته انضباطی هر کدام به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات و ارجاع پرونده کمیته انضباطی مرکزی در وزارت علوم محکوم شدند . همچنین آرش روستایی ، هادی الم لی و حمدالله نامجو به اتهام ایجاد بلوا و آشوب در محیط دانشگاه ، توهین به شعائر اسلامی یا ملی و ارتکاب اعمالی بر ضد نظام در کمیته انضباطی دانشگاه شیراز هر کدام به یک ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات و ارجاع پرونده به کمیته انضباطی مرکزی محکوم شدند . این دانشجویان به علت شرکت در مراسم روز دانشجو با شکایت دانشجویان بسیجی محکوم شده اند.(امیر کبیر 10/10/87)

49 ـ محسن زرین کمر ، اکبر حسن پور ، لقمان قدیری ، افشین هوشنگ و آلما رنجبر دانشجویان دانشگاه شیراز به اتهام توهین به شعائر اسلامی یا ملی و ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی در کمیته انضباطی هر کدام به دو ترم ممنوعیت از تحصیل با احتساب سنوات و ارجاع پرونده به کمیته انضباطی مرکزی محکوم شدند . امین کریمی و آرمین برازش هر کدام به یک ترم ممنوعیت از تحصیل و امین درستی به توبیخ کتبی با درج در پرونده محکوم شدند . جرم محسن زرین کمر انتقاد از مسئولین نظام از جمله در سخنرانی علی لاریجانی در دانشگاه شیراز می باشد . (امیرکبیر 12/10/87)

50 ـ طیبه جهانگیرفام ، سعادت دلفانی ، نادر دیناری ، مجتبی وکیلی و محسن فخری از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بدستور محمد هادی ایمانیه رئیس دانشگاه برای مدت یک ماه به تمامی فضای دانشگاه از جمله خوابگاه ممنوع الورود شدند . همچنین یاسر رحمانی به مدت 2 ماه ممنوع الورود گردید . (امیرکبیر 23/10/87)

51 ـ زهره اسدپور دانشجوی دانشگاه گیلان، سیامک کریمی دانشجوی دانشگاه بوعلی سینا همدان و دانشگاه آزاد، امیر سلیمی دانشجوی رشته ریاضی محض دانشگاه تهران، رضا محسنی دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه اصفهان و هادی حاج امینی دانشجوی دانشگاه سنندج بدستور سازمان سنجش از ادامه تحصیل محروم شدند. بر اساس پیگیری های شورای دفاع از حق تحصیل تعداد 40 دانشجو در آزمون اخیر دانشگاه آزاد موفق به دریافت کارنامه نشده اند.(کمیته گزارشگران حقوق بشر 29/10/87)

52 ـ محمد صیادی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان به اتهام فعالیت تبلیغی بر علیه جمهوری اسلامی ، توهین به خمینی، ایجاد و اداره تشکل غیر قانونی در دادگاه به 6 سال و 6 ماه حبس قطعی و پرداخت 250 هزارتومان جریمه نقدی محکوم شد. (بوعلی سینا 30/10/87)

دانشجويان صدور قرار وثیقه:
53 ـ عبدالجیل رضایی ، کاظم رضایی ، لقمان قدیری گل تپه و محسن زرین کمر دانشجویان دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مسئولان نظام توسط اداره اطلاعات شهر شیراز بازداشت شده بودند پس از 10 روز با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند. سه دانشجوی اول هر کدام با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی و نفر آخر با قرار وثیقه 60 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.(امیرکبیر 23/10/87)

54 ـ مهرداد حسینی از فعالان دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه پس از 3 روز بازداشت در شعبه 3 بازپرسی دادگاه انقلاب کرمانشاه مورد بازجویی قرار گرفت و با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 29/10/87)

55 ـ سعید خلعتبری ، آرش روستایی ، هادی الم لی و احمد کهنسال دانشجویان دانشگاه شیراز که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مسئولان نظام توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت شده بودند. پس از 8 روز بازداشت هر کدام با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. (امیر کبیر 30/10/87)

جلوگیری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدنی:
56 ـ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر مستقر در خیابان یوسف آباد تهران توسط نیروهای انتظامی و امنیتی بدون ارائه حکم قضائی پلمپ شد. این دفتر با قسمتی از جایزه صلح نوبل که در سال 2003 به شیرین عبادی تعلق گرفته بود، خریداری شده و در اختیار کانون قرار گرفته بود. در این دفتر علاوه بر کانون مدافعان حقوق بشر، نهاد مردمی دیگری بنام کانون مشارکت برای پاکسازی مین که آن نیز توسط شیرین عبادی و گروهی از همفکران وی تاسیس شده بود، اداره می شد. کانون مدافعان حقوق بشر، طبق اساسنامه خود سه وظیفه اصلی بر عهده دارد. "دفاع رایگاه از متهمان سیاسی و عقیدتی" ، "حمایت از خانواده های زندانیان سیاسی و عقیدتی" و "گزارش دهی منظم و مستمر در موارد نقض حقوق بشر در ایران". قرار بود کانون مدافعان حقوق بشر به مناسبت شصتمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سازمان ملل جایزه ای را به تقی رحمانی اهدا کند که بیش از 15 سال از عمر خود را در زندان سپری کرده است. کانون مدافعان حقوق بشر در سال 1379 توسط پنج وکیل دادگستری بنامهای شیرین عبادی، محمد علی دادخواه، محمد سیف زاده، محمد شریف و عبد الفتاح سلطانی تاسیس شد. (ادوارنیوز 1/10/87)

57 ـ سخنرانی تقی رحمانی از فعالان ملی مذهبی در حسینیه ارشاد به مناسبت عاشورا به دستور نهادهای امنیتی لغو گردید . (ادوارنیوز 15/10/87)

58 ـ گروه مادران صلح با انتشار فراخوانی از نیروهای فعال و آزادیخواه و همه مردم صلح دوست خواسته بودند اعتراض شدید خود را نسبت به حملات اسرائیل در غزه و وادار کردن این حکومت به رعایت قطعنامه های سازمان ملل ، ابراز دارند . تجمعی در اعتراض به جنایات اسرائیل در غزه در مقابل سفارت فلسطین در تهران شکل گرفت ، ماموران امنیتی لباس شخصی با حمله به تجمع کنندگان مانع ادامه کار آنها شدند . ماموران امنیتی در مقابل شعار صلح ، صلح ، آتش بس ، مدام شعار می دادند : " مرگ بر صلح طلب " و " جنگ جنگ تا پیروزی " در این تجمع بهمن احمدی امویی " روزنامه نگار مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به صورت خونین او اسپری فلفل پاشیده شد . دوربین راحله عسگری را ضبط کردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.فرخنده احتسابیان را به داخل جوی هل دادند و آیدا سعادت روزنامه نگار را مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
(میدان زنان 22/10/87)

58 ـ بدستور نیروهای امنیتی و انتظامی مراسم برگزاری روز جهانی حقوق بشر در منزل دکتر ابراهیم یزدی لغو گردید. این مراسم به مناسبت شصتمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر به دعوت نهضت آزادی ایران قرار بود،برگزار شود. در روز 25 دی خیابان منتهی به خانه دکتر یزدی تحت محافظت شدید امنیتی قرار گرفته و از مراجعه افراد جلوگیری شد. قرار بود در این مراسم از چند فعال حقوق بشر که در تاسیس "کانون مدافعان حقوق بشر " و " انجمن دفاع از حقو زندانیان " نقش اساسی داشته اند، قدردانی بشود.(میزان نیوز 29/10/87)

فیلتر کردن سایتهای خبری:
60ـ سایت خبری "انتخاب " برای ششمین بار بدستور شورای عالی انقلاب فرهنگی فیلتر شد.(انتخاب 9/10/87)

61 ـ سایت "کانون مدافعان حقوق بشر" در اولین روز آغاز بکار و پیش از اعلام رسمی اش با فیلترینگ مواجه شد. کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن بر عهده شیرین عبادی است یکی از نهادهای شناخته شده حقوق بشری است که در مدت فعالیت خود دفاع بسیاری از متهمان امنیتی و قضایی را به صورت رایگان بر عهده داشته و کلیه امور وکالتی را وکلای داوطلب این کانون به صورت رایگان انجام داده اند.(تغییر برای برابری 28/10/87)

مطبوعات توقیف شده:
62 ـ ثریا عزیز پناه مدیر مسئول ماهنامه " راسان " چاپ سقز اعلام کرد : در چند ماه گذشته و بعد از چاپ مطلبی در نشریه مشکلاتی برای بنده بوجود آمد و باعث نگرانی هایی در شورای نویسندگان شد . وی افزود : اصل مسئله در تصمیم بنده برای تعطیلی موقت " راسان " بخاطر برخی فشارهای وارده بر مطبوعات مستقل است و از سوی دیگر نیز شورای نویسندگان " راسان " از ادامه کار این وضعیت نگران بودند . همچنین حسین رحیمیان ، امیر سجادی ، جلال حاجی زاده ، یونس قربانی فر ، شورش سعید پور ، وریا نوروزی و افخم مرادیان اعضای شورای نویسندگان نشریه " راسان " با انتشار اطلاعیه ای استعفا دادند . (شار نیوز 9/10/87)

63 ـ روزنامه " کارگزاران " ارگان حزب کارگزاران سازندگی بدلیل چاپ بخشی از بیانیه دفتر تحکیم وحدت طیف علامه در خصوص حمله اسرائیل به غزه بدستور هئیت نظارت بر مطبوعات به اتهام تطیهر جنایات اسرائیل در غزه توقیف گردید . از این روزنامه تاکنون 676 شماره منتشر شده بود . (ادوار نیوز 11/10/87)

64 ـ دو هفته نامه کردی ـ فارسی " روژ هه لات " به مدیر مسئولی عبدالله سهرابی و سردبیری محمد علی توفیقی پس از انتشار چهار شماره بدستور هیات نظارت بر مطبوعات توقیف گردید.(موکریان نیوز 23/10/87)
مطبوعات: احضار روزنامه نگاران
65 ـ مدیران مسئول نشریه های " ابتکار " ، " گل " ، " تولید " و " کنکاش " جهت محاکمه به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران احضار شدند . (ایسنا 2/10/87)

66 ـ مدیر مسئول نشریه توقیف شده "ایران جوان" به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، توهین و افتراء با شکایت مدعی العموم جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد.(ایسنا 15/10/87)

مطبوعات: ضرب و شتم روزنامه نگاران
67 ـ حمیدرضا صمدی دبیر کل "جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاه" و نماینده صاحب امتیاز هفته نامه " ندای جامعه " توسط مسئول وام های زود بازده اداره ارشاد کرمانشاه مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
(موکریان نیوز 17/10/87)

مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران
68 ـ کاریکاتوریست هفته نامه "غرب" چاپ کرمانشاه به اتهام کشیدن کاریکاتور محمود احمدی نژاد با شکایت مدعی العموم برای مدت 24 ساعت بازداشت گردید. (اعتماد ملی 1/10/87)

69 ـ داود آزادفر مدیر وبلاگ " صدای عدالت " به علت انتقاد از شهرداری مهاباد و شورای شهر مهاباد با شکایت این دو نهاد بدستور قوه قضائیه در مهاباد بازداشت شد . ( موکریان نیوز 2/10/87)

مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاهها:
70 ـ انور ساعد موچشی عضو هیات تحریریه هفته نامه توقیف شده "کرفتو" به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به یک سال زندان به مدت 5 سال تعلیقی و اخراج از کارش محکوم شد . همچنین یعقوب ساعد موچشی به 4 ماه حبس تعلیقی به مدت 2 سال محکوم شد.
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 11/10/87)

اخبار مربوط به فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:
71 ـ لایحه "انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات" مصوب مجلس شورای اسلامی ، بار دیگر از سوی شورای نگهبان رد شد . شورای نگهبان این لایحه را " مغایر با شرع و قانون " اعلام کرد . (ایسنا 7/10/87)

72 ـ پنج مامور امنیتی تحت پوشش مامور مالیاتی به دفتر وکالت شیرین عبادی یورش برده و اقدام به تفتیش نمودند ، ماموران دو عدد کیس کامپیوتر دفتر شیرین عبادی را همراه خود بردند.(تغییر برای برابری 9/10/87)

73 ـ محمد علی جعفریه عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اعلام کرد : در سه سال گذشته 250 کتابفروشی بدلیل مشکلات موجود در عرصه نشر تعطیل شده اند . وی افزود : روز به روز دایره فعالیت تنگ تر و شرایط برای کتاب فروشان سخت تر می شود ، مسئله اصلی این است که در زمینه فروش و توزیع کتاب ما به نقطه پایانی رسیده ایم (سایت خبری کلمه 10/10/87)

74 ـ مواد لایحه جرایم رایانه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید . بر اساس یکی از مواد این لایحه اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با شرکت افراد زیر تشکیل می شود . دادستان کل کشور ، وزیر اطلاعات ، وزیر دادگستری ، وزیر آموزش و پرورش ، وزیر علوم تحقیقات و فن آوری ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات ، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ، رئیس سازمان صدا وسیما ، فرمانده نیروی انتظامی ، یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ، یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی. ریاست کار این کمیته به عهده دادستان کل کشور خواهد بود .همچنین این کمیته موظف است هر 6ماه گزارشی در خصوص فیلتر محتوای مجرمانه را به روسای قوای 3 گانه و شورای عالی امنیت تقدیم کند. (ایسنا 11/10/87)

75 ـ " کمیته دفاع از انتخابات آزاد ، سالم و عادلانه " با انتشار بیانیه ای اعلام کرد : اخلال در روند فعالیت "کانون مدافعان حقوق بشر " و پلمپ دفتر این (NGO) را به مثابه شاهدی جدید از افزایش محدودیت در ایران و گواهی دیگر از اعمال فشار فزاینده بر فعالیت نهادهای ناظر و مستقل در جامعه مدنی ـ آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم ـ ارزیابی می کند . برخورد امنیتی با " کانون مدافعان حقوق بشر " فعالیت یکی از مهم ترین و موثرترین تهادهای مدنی ناظر بر امر انتخابات را در ایران ، دچار آسیب های جدی می کند و اقدامی به شدت قابل تامل است . تداوم روند موجود و ایجاد اختلال در فعالیت های کانون ، به معنای عزم حکومت در برگزاری غیر شفاف و ناسالم انتخابات آتی خواهد بود. (کمیته دفاع از انتخابات آزاد و سالم و عادلانه 11/10/87)

76 ـ جمعی 150 نفره از دانشجویان بسیجی در مقابل منزل شیرین عبادی تجمع کرده و تابلوی دفتر وی را به بهانه سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر جنایات اسرائیل در غزه به پائین کشیدند. بسیجیان شعار می دادند: "مرگ بر قلم بدست مزدور" ، "اسرائیل جنایت می کند، عبادی حمایت می کند" ، "آتش و خون در غزه" و "مدعیان حقوق بشر کجائید" لازم به یاد آوری است این اقدام و طرح چنین شعارهائی در حالی صورت می گیرد که، کانون مدافعان حقوق بشر با صدور اطلاعیه ای در محکومیت خشونت های صورت گرفته در نوار غزه، خواستار سرعت عمل مجامع بین المللی و حقوق بشری شده بود. (شبکه خبر دانشجو 12/10/87)

77 ـ کیوان صمیمی مدیر مسئول ماهنامه توقیف شده "نامه" عضو هیات اجرایی شورای ملی صلح ، رئیس انجمن حامیان حق تحصیل ، عضو کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه ، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و عضو کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب توسط نیروهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفت . همچنین ماموران اداره اماکن نیروی انتظامی در خصوص ساکنان ساختمان ماهنامه نامه از همسایگان آنها تحقیقاتی را بعمل آورده بودند. در ضمن دو مامور افراد حاضر در دفتر "نامه" را مورد شناسایی قرار دادند .
(ادوار نیوز 22/10/87)

78 ـ شیرین عبادی که طی دو هفته گذشته از بسته شدن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر تا حمله به محل کار خود و تجمع بسیجی ها در جلوی منزل خود را تجربه کرده است ، در پاسخ به این سئوال روز آنلاین " برای بسیاری نسبتی که شما با جنبش حقوق بشر دارید مانند نسبتی است که سعید حجاریان با جنبش اصلاحات داشت و به این خاطر هم مورد سوءقصد قرار گرفت . این مقایسه چقدر در مورد شما صدق می کند" پاسخ می دهد من نه تنها با حجاریان شباهت دارم بلکه با پروانه و داریوش فروهر که به وسیله گروه هایی از وزارت اطلاعات تکه تکه شدند نیز مشابهتی دارم . هنگامی که پرونده قتل های زنجیره ای را به عنوان وکیل خانواده فروهر ها می خواندم ، در آنجا کسانی که به عنوان قاتل محاکمه می شدند عنوان کرده بودند که به وزیر اطلاعات وقت (دادستان کل کشور فعلی ) مراجعه کرده اند و از او مجوز ترور و کشتن من را گرفته بودند که خوشبختانه قبل از اینکه من ترور بشوم ، اینها زمان آقای خاتمی دستگیر شدند. وی افزود : تمامی کسانی که در قتل های زنجیره ای دستگیر و محاکمه شدند ، تمامی آنها به غیر از یک نفر به حبس های کوتاه مدت محکوم شده و از زندان آزاد شدند و تنها یک نفر در حبس ابد است که نمی دانم در زندان است یا مرخصی . شیرین عبادی در رابطه با تظاهرات بسیجی ها در مقابل منزلش گفت : من هر لحظه بیم این را داشتم که بیایند داخل و در آن شلوغی اگر کسی کشته می شد مسلما قاتل مورد شناسایی قرار نمی گرفت . نکته جالب این است ، من پلیس را خبر کردم . دو مامور پلیس آمدند و ناظر اینها (بسیجی ها ) بودند و هیچ اقدامی برای جلوگیری از هجوم اینها انجام ندادند . یعنی تخریب منزل من در مقابل چشمان پلیس انجام شد.(روز 22/10/87)

79 ـ علی کاییدی عضو شورای مرکزی هئیت نظارت بر انتخابات نظام پزشکی اعلام کرد : صلاحیت 350 نفر از نامزدهای عضویت در هئیت مدیره نظام پزشکی رد صلاحیت شدند . بیش از 180 هزار پزشک عضو سازمان نظام پزشکی هستند . حدود 10 تا 14 هزار نفر از پزشکان جوان بیکار هستند و به کارهای دیگری به جز پزشکی مشغول هستند . (فارس 22/10/87)

80 ـ دکتر فخرالدین حیدریان عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران ، کاندیدای انتخابات سازمان نظام پزشکی ، توسط هئیت نظارت استان همدان بر این انتخابات رد صلاحیت شد.(ادوار نیوز 22/10/87)

81 ـ دکتر عبدالرحیم احدی لاری پس از 8 سال فعالیت به عنوان رئیس نظام پزشکی شیراز در انتخابات جدید هئیت مدیره نظام پزشکی شیراز به اتهام عدم احراز به دین مبین اسلام و تابعیت از قانون اساسی رد صلاحیت شد . (نوروز 24/10/87)

82 ـ محمد علی توقیفی سردبیر دوهفته نامه توقیف شده " روژهه لات " گفت : در شرایط فعلی کشور امکان انتشار یک نشریه ، حقی نیست که بتوانید هر موقع یا هرگونه که خواستید از آن استفاده کنید بلکه امتیازی است ، که توسط حاکمیت اجازه آن فقط به برخی افراد آن هم خودی اعطا می شود و ظاهرا ما هم از این حق محروم هستیم . (رادیو زمانه 24/10/87)

83 ـ گلزار خاوران محل دفن زندانیان سیاسی که در تابستان سال 1367 قتل عام شدند، توسط مامورین دولتی تخریب شده است.در سال 84 طرح سازماندهی و بازسازی خاوران با مقاومت خانواده های جانباختگان روبر شد. آنان اجرای طرح را در گرو این دانستند که نام و نشان ، چگونگی و زمان اعدام و چگونگی محل دفن جانباختگان روشن شود.کیوان صمیمی که دو برادرش را در اعدامهای دهه شصت از دست داده ، اعلام کرد: کسانی که روز جمعه 27 دی ماه به گورستان خاوران رفته اند، تغییراتی را دیده اند. انگار آنجا را با وسایل مکانیزه شخم زده بودند.جدول های سیمانی محوطه نیز شکسته شده بودند. روی یک بخش از زمین را که خانواده ها شناسایی کرده اند که گورهای دستجمعی است، خاک نرم و تازه ریخته بودند و در بخش دیگری هم یک سری نهال و قلمه درخت کاشته بودند.ممکن است این شروع پروژه پارک کردن خاوران باشد. همچنین کمیته ای از بستگان جانباختگان تشکیل شده که کارش پیگیری تعرض ها ی تازه به گلزار خاوران است. (دویچه وله 29/10/87)

احضار فعالین سیاسی، فرهنگی، اجتماعی به دادگاهها:
84 ـ منصور بایزیدی توسط ماموران اداره اماکن نیروی انتظامی مهاباد بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت . وی جهت ادامه بازجویی به اداره اطلاعات مهاباد احضار شد .(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 14/10/87)


بازداشت فعالین سیاسی، فرهنگی، اجتماعی به دادگاهها:
85 ـ محسن حکیمی عضو کانون نویسندگان ایران ، شامگاه دوم دی ماه هنگامی که برای دیدار یکی از دوستان خانوادگی خود به منزل او می رود از سوی مامورانی که برای بازرسی به آن محل رفته بودند بازداشت می شود . (کانون نویسندگان ایران 3/10/87)

86 ـ وحید شیخ بگلو از فعالین آذربایجانی در تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.(ساوالان سسی 5/10/87)

87 ـ دوازده نفر از اعضای کانون های صنفی معلمان ایران در مقابل مجلس شورای اسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به دادسرای انقلاب منتقل شدند . این معلمان برای دیدار با نمایندگان مجلس و تاکید بر اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری از شهرهای مختلف به تهران آمده بودند . اسامی معلمان بازداشت شده به شرح ذیل می باشد : علی اکبر باغانی ، مختار اسدی ، میراکبر رئیس زاده ، رسول بداغی ، مجتبی قریشان ، علیرضا اباذری ، اسماعیل عبدی ، بشیر قنبری ، محمدحسن داودی ، دهقان آزاد ، ضیا بری ، رحمتی .
(کانون صنفی معلمان 11/10/87)

88 ـ فرید صفاری عضو انجمن فرهنگی "شاهو" توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد . از 10 روز پیش تاکنون اطلاعی از نامبرده در دست نیست. (کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 11/10/87)

89 ـ حجت الاسلام غلامحسین قیصری نماینده آیت الله حسین علی منتظری در نجف آباد و امام جماعت حسینیه اعظم بدستور دادگاه ویژه روحانیت قم بازداشت شد . (امیرکبیر 14/10/87)

90 ـ 22 نفر از شهروندانی که اول آذر ماه در جریان تجمعی در بهشت زهرا بازداشت شده بودند از بندهای 209 و 240 به بند عمومی زندان اوین منتقل شدند . در جریان تجمع مذکور 95 مرد و 25 زن بازداشت شدند . 95 نفر از بازداشت شدگان طی یک ماه گذشته با قرار کفالت و تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند .
( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 14/10/87)

91 ـ احمد رضا راینی 25 ساله ، شهروند کرمانی به اتهام ارتباط با گروههای سیاسی بلوچ توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بازداشت شد .(فعالان حقوق بشر در ایران 15/10/87)

92 ـ جمهور پاشایی 27 ساله ، داریوش پاشایی 29 ساله ، داود پاشایی 32 ساله ، امیر حامدی 24 ساله ، صمد لایقی 25 ساله و محمد حسنی 47 ساله اهل روستای " خور خوره " از توابع شهرستان سلماس توسط نیروهای سپاه پاسداران مورد ضرب وشتم قرار گرفته و بازداشت شدند .
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر در کردستان 16/10/87)

93 ـ نیروهای ضدشورش به تظاهرکنندگان عرب اهوازی در استان خوزستان که در حمایت از مردم غزه در فلسطین به خیابانها آمده بودند، هجوم برده و بیش از 40 نفر را بازداشت کردند. اسامی 37 نفر از بازداشت شدگان به این شرح است : رضا احمدی ، طهران احمدی ، حمید باوی ، احمد بنی طرف ، نسیم بنی طرف ، محمد جنادله ، امین چلداوی ، زعلان چلداوی ، یوسف چلداوی ، فاخر حمودی ، رشید حیدری ، فواد حیدری ، فیصل حیدری ، محمود حیدری ، حمزه خسرجی ، منصور غاغله ، جابر سعدونی ، یعقوب سعیداوی ، منصور سواری ، نصرالله سواری ، یاسر سواری ، مهدی طرف ، رحیم عبادی ، داود عبیات ، علی پور عبیات ، محمد علی عبیات ، عبدالامیر فاضلی ، بشیر کروشات ، عمار کروشات ، حامد کنانی ، عزیز کنانی ، رسول محمدی ، جابر منصوری ، علی موسوی ، ناصر مهاوی ، غازی نیسی و مصطفی نیسی . (سازمان حقوق بشر اهواز 23/10/87)

94 ـ سازمان دفاع از حقوق بشر در کردستان اسامی و مشخصات 33 نفر از شهروندان تهرانی را که به اتهام شرکت در تجمع بدون مجوز و ادای احترام به قربانیان جنگ ایران و عراق، در گورستان بهشت زهرا از اول آذر ماه در بازداشت بسر می برند را منتشر کرد. این بازداشت شدگان در بازداشتگاههای امنیتی تحت بازجوئی بوده و اکنون در انتظار دادگاهی در زندان بسر می برند. فاطمه قاسمی، سمیه (سوزان) زندلشتی، عباس محسنی نژاد، محمدرضا میرزاپورشفتی، مرتضی پیروزی جدی، محمدرضا سالاران، امیر عزیزی اصل، ایوب عزیزی اصل، پرویز پورنجاری، امیر حسین کیانی، فرامرز عزیزی اصل، حامد ثابتی، محمد ساعی، علی راهنورد، سیاوش (امیر) تراغه، مهدی عطائی، داود پارسا، مهدی باباخانی، محمدرسول کریم پور آراسته، مهرداد طاهری، شیرزاد صفری، بهزاد زرین گل، محمد حسینی، اسماعیل اکبری، عبدالرضا جباری، عباس حاج رحیمی، ناصر داودپور، سعید شاه محمدی، ذبیح الله پیروزی جدی، افشین صادقی، مرتضی رجبی، سعید قائد رحمت (مهربد) و عباس جوادی دوست. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 25/10/87)

95 ـ پیمان علیزاده ، اسعد دامنگیر ، هژار پژمان ، بیژن پژمان و ریبوار بیرامپور از اهالی روستای "ساروقامیش" از توابع شهرستان بوکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند .(موکریان نیوز 25/10/87)

96 ـ جواد علیزاده دانشجوی اخراجی رشته حقوق دانشگاه علامه طباطبائی و همکار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در پی شرکت در مراسم بزرگداشت ابراهیم لطف اللهی دانشجوی کرد که حدود یکسال قبل در اداره اطلاعات سنندج جان خود را از دست داد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
(فعالان حقوق بشر در ایران 26/10/87)

97 ـ تجمعی به دعوت یکی از گروههای اپوزیسیون در محدوده میدان مجسمه سی وسه پل اصفهان برگزار شد . معترضین با شعارهایی از زندانیان سیاسی و دانشجویان حمایت کردند. دهها تن از شرکت کنندگان در تظاهرات توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 27/10/87)

98 ـ امیر سلطان تلخاب 23 ساله ، ریبوار احمدزاده 24 ساله و حمزه حسن زاده 24 ساله از اهالی روستای تالاو از توابع مهاباد 6 روز پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اداره اطلاعات مهاباد منتقل شدند .
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 27/10/87)

99 ـ حدود 18 نفر از خانم هایی که قصد دیدار با فرزندانشان در قرارگاه اشرف در عراق را داشتند در فرودگاه مهرآباد تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند 209 زندان منتقل شدند . دستگیرشدگان با گرفتن ویزا و بلیط به صورت قانونی قصد پرواز داشتند . کبری بنازاده امیرخیزی 56 ساله و مادر84 ساله اش از جمله دستگیرشدگان می باشند .در سالهای اخیر تعدادی از مادران و پدران پیر به دلیل ملاقات فرزندانشان در قرارگاه اشرف در عراق دستگیر و به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند . از جمله آنها : عباس عسگری زاده ، جواد علیقلی ، زهرا علیقلی ، زهرا اسدپورگرجی ، فاطمه جوشن ، شهلا زرین فر، حمید بنازاده امیرخیزی ، اصغر بنازاده امیرخیزی ، شیرمحمد رضایی ، هود یازرلو و چندین نفر دیگر می باشند .
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 28/10/87)

فعالين سياسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها
100 ـ امیر علی ذبیحی فعال حرکت ملی آذربایجان و فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد تبریز جهت گذارندن حکم 8 ماه حبس حدود یک ماه پیش بازداشت و به زندان تبریز فرستاده شد .
(کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 1/10/87)

101 ـ مهندس اکبر حسین زاده ، علی صدیقی و حمید وحید رضایی نیا ، فعالین حرکت ملی آذربایجان به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز هر کدام به یکسال حبس تعریزی محکوم شدند . (ساوالان سسی 1/10/87)

102 ـ جعفر صنم ساکن روستای " ده شمس " از توابع اشنویه به اتهام ارتباط با یکی از احزاب اپوزیسیون کرد ، در دادگاه به 5 سال حبس قطعی محکوم شد . وی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اشنویه منتقل گردید.(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 3/10/87)

103 ـ احمد اسلامی استاد دانشگاه کاشان ، مدرس سابق دانشگاه اصفهان و عضو شورای سردبیری روزنامه توقیف شده "بیان" بدستور دکتر ساداتی نژاد از دانشگاه اخراج شد. (امیر کبیر 7/10/87)

104 ـ ابراهیم عبدالله نژاد ، علی حلمی ، علی حسین نژاد اصل ، محسن حسین زاده ،صابر بیت اللهی و بهمن نصیرزاده از فعالان آذربایجانی در شهر ماکو به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب خوی به ریاست قاضی نوروزی به زندان و جریمه نقدی محکوم شدند . احکام صادره به شرح ذیل می باشد : ابراهیم عبدالله نژاد یکسال حبس تعریزی ، علی حلمی یکسال حبس تعلیقی به مدت 2 سال، علی حسین نژاد اصل 500 هزارتومان جریمه نقدی بدل از 10 ماه حبس تعلیقی ، محسن حسین زاده 500 هزار تومان جریمه نقدی بدل از 10 ماه حبس تعلیقی ، صابر بیت اللهی و بهمن نصیری هر کدام به یکسال حبس تعزیری محکوم شدند . (ساوالان سسی 10/10/87)

105 ـ احمد دانش پذیر فعال سیاسی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد . نامبرده 10 ماه پیش توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید . همچنین فرزند وی بنام دامون دانش پذیر به اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل یک سال حبس تعلیقی به مدت 5 سال محکوم شد.(کمیته گزارشگران حقوق بشر 11/10/87)

106 ـ صلاح الدین پیروی ، لطیف شرافت و عبدالواحد عبدالله زاده از اهالی روستای اطراف ارومیه به اتهام همکاری با احزاب مخالف نظام در دادگاه هر کدام به 2 سال زندان محکوم شدند . نامبردگان از یک ماه پیش در زندان ارومیه بسر می بردند . (موکریان نیوز 11/10/87)

107 ـ جلال مرسنه اهل سردشت به اتهام همکاری با احزاب اپوزیسیون کرد مخالف نظام در دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد به 17 سال زندان محکوم شد . وی در زندان مورد شکنجه قرار گرفته است .
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 11/10/87)

108 ـ علی حسین نژاد اصل 35 ساله از فعالین حرکت ملی آذربایجان در ماکو به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه دهم دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان به 8 ماه حبس تعزیری قطعی محکوم شد.(ساوالان سسی 14/10/87)

109 ـ جبرئیل خسروی اهل سنندج به اتهام عضویت در یکی از احزاب کردی به اتهام محاربه در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی بابایی به 20 سال حبس تعزیری توام با تبعید به زندان بندرعباس محکوم شد . نامبرده اوائل سال جاری توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت گردید.
(فعالان حقوق بشر در ایران 23/10/87)

110 ـ ده نفر از فعالین "مکتب قرآن" شهرستان بوکان به اسامی ابراهیم اسماعیل پور ، علی رسول نژاد ، اسماعیل ادیب حسامی ، خالد خدا کرمی ، ناصر حاج پیروتی ، نادر بایزیدی ، محمد کریمی ، مصطفی نادری ، طاهر کریمی و حسین شاوردی به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب مهاباد هر یک به 91 روز حبس تعزیری محکوم شدند . (فعالان حقوق بشر در ایران 23/10/87)

111 ـ هیمن صوفی و جلال صوفی از اهالی روستاهای اطراف مهباد به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به 6 ماه حبس تعزیری و 18 ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.(موکریان نیوز 12/10/87)

112 ـ وریا اسکندری فعال سیاسی به اتهام خروج غیرقانونی از مرز در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی بابایی به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شد . (فعالان حقوق بشر در ایران 24/10/87)

صدور قرار وثیقه برای آزادی زندانيان سياسی:
113 ـ نوید سلطانی ، سعید محمودی ، حجت محمودی ، مدینه قاسمی ، رحمان قاسمی و هومن قاسمی از فعالین آذربایجانی پس از 25 روز بازداشت به قید وثیقه و قرار کفالت از زندان آزاد شدند. نوید سلطانی به قید وثیقه 30 میلیون تومانی ، سعید محمودی و حجت محمودی هر کدام به قید وثیقه 20 میلیون تومانی ، مدینه قاسمی به قید وثیقه 16 میلیون تومانی ، رحمان و هومن قاسمی به قید کفالت آزاد شدند. اتهامات نامبردگان تبلیغ علیه نظام می باشد . (ساوالان سسی 16/10/87)

اخبار مربوط به زندانيان سياسی:
114 ـ وزارت اطلاعات و معاونت امنیت دادستانی انقلاب با در خواست محمد صدیق کبودوند جهت مرخصی استعلاجی و یا اعزام به مراکز درمانی جهت معالجه و درمان ، که قرار بود مورد بررسی و موافقت مقامات زندان و قضایی قرار گیرد ، مخالفت کردند. نماینده دادگاه انقلاب تصریح نمود که موضوع درخواست مرخصی استعلاجی و یا اعزام به بیمارستان کبودوند از سوی وزارت اطلاعات و معاونت امنیت دادگاه انقلاب رد شده و مراجع مذکور با معالجه و درمان ایشان در خارج از زندان مخالفت کردند. شایان ذکر است ، زندانیان سیاسی در تمام طول دوران بازجویی ، بازپرسی ، محاکمه و تحمل حبس تحت نظر مستقیم وزارت اطلاعات قرار دارند و اگر چه حکم از سوی دادگاه انقلاب صادر و امضاء می شود اما در عمل میزان حبس و چگونگی تحمل آن را وزارت اطلاعات تعیین می کند . لازم به یادآوری است رئیس زندان اوین برای آزار و اذیت زندانیان بیمار بیدار باش و برنامه صبحگاهی را از ساعت 6.30 بامداد به 5.30 وقت اذان صبح افزایش داده است و برنامه هواخوری اجباری که از سوی زندانیان به برنامه سرماخوری اجباری معروف شده اقدامی شکنجه گرانه برای زندان بیمار است .
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 9/10/87)

115 ـ هاشم شاهینی نیا ، بیش از یکسال است که در زندان مرکزی بوشهر بصورت تبعید محکومیت هفت ساله خود را سپری می کند . وی که چهارمین سال ایام محکومیت خود را سپری می کند در زندان به عارضه قلبی دچار گردیده است .علیرغم تایید پزشکی قانونی و نیاز این زندانی به رسیدگی تخصصی پزشکی مسئولان مربوطه از اعطای مرخصی استعلاجی یا فراهم آوردن شرایط رسیدگی پزشکی به این زندانی خودداری می نمایند . نامبرده به اتهام شرکت در تجمع اعتراضی سال 84 در مقابل زندان اوین و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق بازداشت گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران 13/10/87)

116 ـ شیر کوه معارفی 30 ساله اهل بانه به اتهام محاربه از 10 مهر در زندان اداره اطلاعات بانه بسر می برد و ممنوع الملاقات می باشد . لقمان رایزن وکیل مدافع نامبرده می گوید : شیرکو معارفی با اختیار خود به داخل کشور آمده و خود را در اختیار نیروهای امنیتی گذاشته است ، پس نباید با او همچون یک فرد دستگیر شده عضو اپوزیسیون برخورد شود . (کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر در کردستان 15/10/87)

117 ـ وریا مروتی دانشجوی دانشگاه پیام نور بیجار که از دو ماه پیش در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج بسر می برد ، به زندان مرکزی سنندج منقل گردید.پرونده نامبرده در شعبه 4 دادگاه انقلاب سنندج مفتوح است اما وی فاقد وکیل است.(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر در کردستان 16/10/87)

118 ـ احمد دانش پذیر زندانی سیاسی به دلیل آنچه "توهین به قاضی دادگاه" اعلام شده است به سلول انفرادی بند 240 زندان اوین انتقال یافت . دانش پذیر می گوید :" چندی پیش زمانی که یکی از زندانیان اتباع خارجه قصد صحبت با قاضی پرونده اش را داشت ، من به دلیل مسلط نبودن او به زبان فارسی با قاضی تماس گرفتم و زمانی که با عدم پاسخگویی او مواجه شدم به منشی دفتر وی گفتم که "انسانیت و عدالت حکم می کند که شما در برابر افراد پاسخگو باشید." قاضی این پرونده در تماسی با مسئولان زندان اعلام کرده است که دانش پذیر به قاضی توهین کرده است . (کمیته گزارشگران حقوق بشر 22/10/87)

119 ـ حبیب الله لطیفی دانشجوی محکوم به اعدامی که پرونده اش در مرحله تجدید نظر خواهی قرار دارد، به بند انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل گردید . خانواده حبیب از این انتقال ناگهانی شدیدا ابراز نگرانی کرده و خواستار روشن شدن هر چه سریعتر دلایل آن شده اند.
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر در کردستان 23/10/87)

120 ـ منصور اسانلو رئیس مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از 5 ماه پیش به بند 4 زندان گوهردشت کرج تبعید شده است ، تمامی معالجات پزشکی او متوقف شده است، منصور اسانلو از بیماریهای چشم ، قلب و کمر رنج می برد . قاضی حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد دستور تبعید ، قطع معالجات پزشکی و محرومیت از ملاقات حضوری منصور اسانلو را صادر کرده است.
(فعالین حقوق و دمکراسی در ایران 23/10/87)

121 ـ محمد شریف وکیل مدافع محسن حکیمی از اعضای کانون نویسندگان ایران که مدتی است در بازداشت بسر می برد ، نسبت به وضعیت وی ابراز نگرانی کرد . وی افزود: متاسفانه علیرغم درخواست های مکرر از تماس موکلم با اینجانب ممانعت به عمل می آید . همچنین دادیار پرونده از تبدیل قرار بازداشت به وثیقه مخالفت می کند.(ادوارنیوز 26/10/87)

122 ـ ارژنگ داودی زندانی سیاسی که در آبان ماه سال 82 بازداشت و در اسفند ماه سال 83 در شعبه 26 دادگاه انقلاب به 15 سال حبس تعزیری و 70 ضربه شلاق محکوم شده است . بدستور رئیس زندان گوهردشت توسط محمود مغنیان رئیس بند 4 و پاسدارها مورد ضرب وشتم شدید قرار گرفت و به بهداری زندان منتقل گردید . (فعالین حقوق بشر و دمکراسی 27/10/87)

نقض حقوق اقلیتهای مذهبی:
123 ـ هاشم نوری امام جماعت اهل سنت روستای " یلغوز آغاج " از توابع شهرستان قروه که از یک ماه پیش به اتهام تحریک احساسات مذهبی و قومی در بازداشت بسر می برد با قرار وثیقه 80 میلیون تومانی بصورت موقت از زندان آزاد شد . (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 2/10/87)

124 ـ کامران جمشیدی فعال فرهنگی و مسئول کتابفروشی " طلوع " در شهر اراک دو هفته پیش توسط مامورین اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی بازداشت و پس از 24 ساعت به اداره اطلاعات اراک منتقل گردید . مدت دو هفته است که در بازداشتگاه اداره اطلاعات اراک بسر می برد و در این مدت از ملاقات با خانواده محروم می باشد ، اتهام وی تبلیغ برای بهائیت اعلام شده است . (6/10/87)

125 ـ سیف الله حسینی امام جماعت مسجد خاتم انبیاء جوانرود و حسین حسینی امام جماعت مسجد سیدالشهداء حمزه جوانرود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند . این دو روحانی اهل سنت سال گذشته بدلیل اقامه نماز جمعه در حاشیه شهر جوانرود بازداشت شده بودند . در دادگاه ویژه روحانیت همدان سیف الله حسینی به 30 ماه زندان و 6 سال تبعید به شهر سمیرم اصفهان و حسین حسینی به 10 ماه زندان و 4 سال تبعید به شهر قیدران زنجان محکوم شدند. (میزان نیوز 8/10/87)

126 ـ مامورین امنیتی لباس شخصی و نیروی انتظامی در جزیره کیش پس از پلمپ کردن حسینیه دراویش سلسله نعمت اللهی گنبادی به نماز جماعت دراویش حمله کرده ، آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و هشت نفر را بازداشت کردند. فرشید یداللهی وکیل مدافع دراویش بازداشت شده اعلام کرد: از قاضی پرونده تقاضای ملاقات حضوری با موکلین خود را کردیم، ولی متاسفانه قاضی دادگاه، با این دلیل که پرونده محرمانه است اصلا به تقاضای ما توجه نکرد. وی افزود: هر سال با شروع ماه محرم، دراویش را بازجوئی و زندان می کنند. امسال نیز در نقاط مختلف ایران، دراویش نعمت اللهی گنابادی مورد تهدید و بازداشت قرار گرفته اند، از جمله در کرج، سروستان، یاسوج، میبد و جزیره کیش. فرشید یداللهی گفت بدستور رئیس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی کیش عبدالله گودرزی، محمد جعفر انتصاری، هادی حبیبی، رویا اسدی، مراد کوچک زاده بهمراه همسر و فرزند خردسالش، علی اکبر نعمتی، بایرام زاده و یک خانم بازداشت شدند. بازداشت شدگان در بازداشتگاه اداره اطلاعات کیش زندانی می باشند. (رادیو فردا 11/10/87)

127 ـ عادل فنائیان ، عباس نورانی و طاهر اسکندریان از مسئولان فعلی و اسبق جامعه بهائیان سمنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند . حدود 20 روز پیش خانم صهبا رضوانی یکی دیگر از مسئولان جامعه بهائیان سمنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد . (فعالان حقوق بشر در ایران 15/10/87)

128 ـ پگاه سنائی 20 ساله و فیروزه یگان از بهائیان قائمشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین آقای سهراب لقائی جهت بازجویی به اداره اطلاعات قائمشهر احضار شد.(فعالان حقوق بشر در ایران 23/10/87)

129 ـ عیسی برمکی از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی توسط مامورین حراست اداره آموزش و پرورش شهرستان بندر دیلم مورد تهدید قرار گرفت . از ایشان خواسته اند جلسات هفتگی این سلسله را تعطیل کند و در صورت امتناع از این دستور وی را به بندر نخل تقی تبعید خواهند کرد . همچنین فرج امیرزاده مجلس دار جلسات دراویش در بندر دیلم اخیرا در دو مرحله مورد تهاجم و ضرب و شتم نیروهای امنیتی لباس شخصی قرار گرفته است . (فعالان حقوق بشر در ایران 23/10/87)

130 ـ آقای اکرم باشی نژاد از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی توسط توسط فرماندار شهرستان گراش از توابع استان فارس مورد بازجویی قرار گرفت . حجت الاسلام حلاجی امام جمعه گراش نمازگزاران را ترغیب به برخورد با دارویش گنابادی نموده است . (فعالان حقوق بشر در ایران 24/10/87)

131 ـ نسیم معطر ، نیلوفر کنعانی ، غزل صادقی ، مهنوش دهقان ، لوا باغی ، آرمان روشنی ، بینا ممتازی ، سپهر قدرت و دانیال مطهری دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان به جرم اعتقاد به آئین بهائیت بدستور سازمان سنجش آموزش کشور از تحصیل در دانشگاه محروم شدند . (فعالان حقوق بشر در ایران 25/10/87)

132 ـ ژینوس سبحانی ، شاهرخ طائف ، عزیزالله سمندری ، پیام اغصانی و دیدار رئوفی از بهائیان تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. ژینوس سبحانی منشی دفتر "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" می باشد . نامبرده از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است .
(فعالان حقوق بشر در ایران 26/10/87)

133 ـ سرهنگ سلیمان ملک زاده فرمانده انتظامی ویژه جزیره کیش اعلام کرد: پس از یک سری اقدامات اطلاعاتی و انتظامی هشت نفر بهائی در یکی از بازارهای کیش بازداشت شدند. افراد دستگیر شده در بازجوئی ها گفته اند که ساکن شهر تهران هستند و جهت تفریح و مسافرت به کیش سفر کرده اند.
(پایگاه اطلاع رسانی پلیس 26/10/87)

134 ـ پیمان فتاحی رهبر جمعیت آل یاسین ، نازی حسامی ، سعید صورتی ، حمید صورتی و مرتضی رسولیان از اعضای این جمعیت توسط اداره ادیان وزارت اطلاعات پس از بازجویی بازداشت شدند . همچنین ندا ستاری و نیلگون ستاری جهت بازجویی به اداره ادیان وزارت اطلاعات احضار شدند.(جمعیت آل یاسین 26/10/87)

135 ـ محمد جعفر انتصاری ، عبدالرضا گودرزی ، احمد گودرزی ، امید حسن زاده ، مهران اسدپور و تورج یگانه از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی در جزیره کیش توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند .(میزان نیوز 27/10/87)

136 ـ خانم ها شهناز سعادتی ، فرزانه احمدزادگان ، انیس فنائیان ، ترانه سنائی و امیلیا فنائیان به جرم اعتقاد به آئین بهائیت توسط نیروهای امنیتی در قائمشهر بازداشت شدند. (فعالان حقوق بشر در ایران 29/10/87)

137 ـ نرگس غفارزداه و مریم عظیمی از هواداران آیت الله کاظمینی بروجردی به دادگاه ویژه روحانیت تهران احضار شدند.( فعالان حقوق بشر در ایران 30/10/87)

اخبار فعالان جنبش زنان:
138 ـ مهری مشرفی 53 ساله از اعضای کمیته مادران کمپین یک میلیون امضاء به همراه همسرش عباس جوادی دوست 57 ساله، و دو فرندش بنامهای بهاره 24 ساله و پیمان 17 ساله در روز اول آذر ماه توسط مامورین امنیتی بازداشت و در بند 209 زندان اوین بسر می بردند. آنها پس از 37 روز به بند عمومی منتقل شده اند . دختر و پسر خانواده از زندان آزاد شدند. این خانواده در روز اول آذر ماه هنگامی که به سر مزار عمومی خود در بهشت زهرا رفته بودند بازداشت شدند .(مدرسه فمنیستی 8/10/87)

139 ـ هانا عبدی فعال حقوق زنان و عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان که از 14 ماه پیش در زندان بسر می برد ، در دادگاه تجدید نظر به 18 ماه زندان و تبعید به زندان " رزن " در نزدیکی همدان محکوم شده بود . هنگامی که نامبرده به تبعیدگاه رزن برده می شود مقامات قضایی متوجه می شوند که زندان رزن فاقد بند زنان است ، او را به زندان همدان منتقل می کنند . هانا عبدی در زندان تقاضای مرخصی می کند ، قاضی پرونده و دادستانی سنندج از تبعید نامبرده اظهار بی اطلاعی کرده و مجددا پرونده را به دادگاه تجدید نظر می فرستند . دادگاه هانا عبدی را به زندان مشکین شهر در استان اردبیل تبعید می کند . (انجمن زنان آذر مهر کردستان 21/10/87)

140 ـ ناهید میرحاج عضو کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان 23 خرداد 87 به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستورات پلیس در دادسرای انقلاب توسط قاضی سبحانی مورد بازجویی قرار گرفت . (تغییر برای برابری 22/10/87)

141 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد : عشا مومنی عضو کمپین یک میلیون امضا و دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا ممنوع الخروج است . عشا مومنی در تاریخ 28 مهر بازداشت و در تاریخ 21 آبان با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد . (ایسنا 24/10/87)

142 ـ نسرین ستوده وکیل کمپین یک میلیون امضاء و جلوه جواهری از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان 22 خرداد 87 جهت بازجویی به شعبه اول دادیاری امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.
(مدرسه فمینستی 25/10/87)

143 ـ روناک صفارزاده فعال کمپین یک میلیون امضاء و عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان به اتهام مشارکت در اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و مدنی کرد ، در دادگاه مورد بازجویی قرار گرفت.
( انجمن زنان آذر مهر کردستان 25/10/87)

144 ـ شهناز غلامی وب نگار ، عضو انجمن روزنامه نگاران زن و فعال حقوق زنان در آذربایجان که به اتهام تشویش اذهان عمومی با شکایت نیروی انتظامی بازداشت شده بود ، پس از 69 روز با قرار وثیقه 20 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. نامبرده از 19 آبان در زندان تبریز بسر می برد . وی از اول دی ماه در اعتراض به طولانی شدن مدت بازداشت موقتش به مدت 8 روز دست به اعتصاب غذا زده بود. ( روز آنلاین 30/10/87)

اخبار کارگری:
145 ـ کارخانه مپنا ژنراتور با شکایت شهرداری منطقه 3 کرج به حکم دادستانی پلمپ شد. از روز 24 آذر 1500 کارگر در پشت درهای پلمپ شده کارخانه وقت را سپری می کنند. (ایلنا 1/10/87)

146 ـ علی نجاتی ، فریدون نیکو فرد ، قربان علی پور ، جلیل احمدی و محمد حیدری مهر از اعضای هئیت مدیره سندیکای نیشکر هفت تپه و یک خبرنگار بنام ابوالفضل عابدینی به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه دزفول محاکمه شدند . (وبلاگ سندیکای هفت تپه 1/10/87)

147 ـ یک کارگر بر اثر انفجار گاز در یک کارگاه سنگبری در یزد کشته شد . (جمهوری اسلامی 1/10/87)

148 ـ کارگران کارخانه صنایع فلزی 2 به علت عدم دریافت 11 ماه حقوق در 6 سال گذشته در مقابل پارک ساعی دست به تجمع اعتراضی زدند . در این کارخانه قبلا 1500 نفر بکار مشغول بودند ولی اکنون به 300 نفر کاهش پیدا کرده است . (ایلنا 2/10/87)

149 ـ اقبال رضایی دبیر اجرایی خانه کارگر استان کردستان اعلام کرد : 150 نفر از کارگران "سد استر اتوس " سقز از کار اخراج شدند. (ایلنا 4/10/87)

150 ـ پدرام نصراللهی فعال کارگری توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت شد . ماموران امنیتی پس از بازرسی منزل کامپیوتر وی را با خود بردند. (کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری 4/10/87)

151 ـ اسدالله شیری دبیر اجرایی خانه کارگر ارومیه اعلام کرد : حدود 150 تا 200 نفر از کارگران کارخانه قند ارومیه به علت نبود مواد اولیه و کمبود نقدینگی از کار بیکار شدند .(ایلنا 7/10/87)

152 ـ ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه توسط مامورین امنیتی بازداشت شد . وی از سوی دادگاه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به تحمل سه سال و نیم حبس محکوم شده بود . (ایلنا 7/10/87)

153 ـ عید علی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین اعلام کرد : حدود هزار کارگر کارخانه های فرنخ ، مه نخ و نازنخ مدت 3 ماه است حقوق دریافت نکرده اند . کارگران با آتش زدن لاستیک جاده بین المللی قزوین را بستند .
(ایلنا 8/10/87)

154 ـ بیش از 300 کارگر مجتمع صنعتی شمال غرب تبریز بدلیل پرداخت نشدن حقوق ، حق بیمه ، توجه نکردن به مسایل بهداشتی و رفاهی کارگران دست از کار کشیدند . (ایلنا 9/10/87)

155 ـ مجید ناصر رئیس کارخانه صنایع دفاعی زرین شهر اصفهان اعلام کرد : در پی انفجار در خط تولید کارخانه صنایع دفاعی زرین شهر اصفهان 8 تن از کارکنان این کارخانه کشته شدند .(اعتماد 9/10/87)

156 ـ محمد حسین زاده 33 ساله هنگامی که مشغول جوشکاری اسکلت ساختمان یک مسجد در روستای فرتان اسفراین بود بر اثر انفجار گاز جان خود را از دست داد . (کیهان 11/10/87)

157 ـ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اعلام کرد : از زمستان سال گذشته تاکنون نزدیک به 150 نفر از کارگران شرکت واحد به دلایلی چون غیبت ، کم کاری و اعتیاد به حکم کمیته های انضباط کار این شرکت از کار اخراج شده اند . تاکنون 85 نفر از کارگران اخراج شده در ادارات کار نسبت به اخراج خود اقامه دعوی کرده اند. ( ایلنا 11/10/87)

158 ـ حقوق 100 نفر از کارگران کارخانه پتروشیمی هگمتانه همدان مدت 4 ماه است که پرداخت نشده است ، کارگران در اعتراض به مطالبات معوقه از 20 روز پیش در اعتصاب هستند . (ایلنا 11/10/87)

159 ـ قریب خدایار شهردار رامهرمز اعلام کرد : حقوق 500 کارگر خدماتی ، فضای سبز ، آتش نشانی ، حمل ونقل موتوری و اداری شهرداری رامهرمز مدت 6 ماه است که پرداخت نشده است و کارگران برای اعتراض به مدت 3 روز اعتصاب کرده اند . نامبرده افزود: شهرداری مبلغ یک میلیارد تومان از سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان آب و فاضلاب طلبکار است ولی این نهادها از پرداخت بدهی های خود به شهرداری خودداری می کنند.
(ایلنا 11/10/87)

160 ـ آقایار حسینی دبیر اجرایی خانه کارگر آبادان اعلام کرد : حقوق 150 کارگر منطقه یک شهرداری آبادان مدت 3 ماه است که پرداخت نشده است . بدلیل پرداخت نشدن حقوق معوقه و حق بیمه کارگران اعتصاب کرده اند . (ایلنا 14/10/87)

161 ـ داود امرانژاد مدیر عامل کارخانه تراکتورسازی استان کردستان اعلام کرد: به علت سیاستهای انقباضی بانک مرکزی این کارخانه با کاهش تولید و مشکلات اقتصادی مواجه است و 15 نفر از کارگران شاغل از کار اخراج شدند. ( ایلنا 15/10/87)

162 ـ اقبال رضایی دبیر اجرایی خانه کار استان کردستان اعلام کرد: حقوق 200 نفر از کارگران شهردار سقز مدت 3 ماه است که پرداخت نشده است . همچنین 15 کارگر شهرداری از کار اخراج شده اند . (ایلنا 15/10/87)

163 ـ عید علی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین اعلام کرد : کارخانه آلوم تک مدت 2 ماه است که تعطیل شده و 400 کارگر این کارخانه در معرض آسیب های جدی اجتماعی قرار دارد . (ایلنا 21/10/87)

164 ـ صدرالله شقاقی مسئول شورای اسلامی کار کارخانه فرش پارس قزوین اعلام کرد : حقوق 307 کارگر این کارخانه مدت 4 ماه است که پرداخت نشده است. 150 نفر از کارگران در مقابل وزارت کار دست به تجمع اعتراضی زدند.(ایلنا 23/10/87)

165 ـ آقایار حسینی دبیر اجرائی خانه کارگر استان خوزستان اعلام کرد: بخش تعمیرات کشتی سازی اروندان تعطیل شد و 45 کارگر شاغل در این بخش با سابقه کاری 3 تا 30 سال از کار اخراج شدند. طی دو سال گذشته 150 کارگر این شرکت از کار اخراج شده اند. کارگران اخراجی دو ماه حقوق و بن سال 86 را طلبکار هستند.
(ایلنا 26/10/87)

166 ـ قربانعلی میر شکاری دبیر اجرایی خانه کارگر استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: 50 نفر از کارگران شرکت آرمین شرق به دلیل اخراج از کار در مقابل اداره کار و امور اجتماعی زاهدان دست به تجمع اعتراضی زدند.(ایلنا 30/10/87)

167 ـ یک کارگر جوان 25 ساله بنام محسن به علت اخراج از کار ، با پرتاب خود از طبقه هشتم محل کارش در تهران خودکش کرد.(اعتماد 30/10/87)

قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی:
168 ـ در پی ممانعت نیروی انتظامی از زدن زنجیرهای تیغ دار در محله آدریان خمینی شهر و دستگیری 69 نفر ، 1500 نفر جهت اعتراض در مقابل فرمانداری خمینی شهر دست به تجمع می زنند نیروی انتظامی با پرتاب گاز اشک آور و تیراندازی تجمع اعتراضی را سرکوب می کند یک جوان 17 ساله کشته و 2 نفر بشدت مجروح می شوند.(امیر کبیر 17/10/87)

مرگ مشکوک:
169 ـ احمد نقوی معلم کلاس اول دبستان چمران شهر دزفول پس از ملاقات با یکی از مسئولان در راه بازگشت به منزل خود ناپدید و روز بعد جسد وی در حاشیه رود دز پیدا شد . خانواده نامبرده مدعی هستند که در روز حادثه وی برای اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی خود به نزد یکی از مسئولان ارشد شهر رفته بود و مرگ غیر منتظره احمد نقوی را عادی نمی دانند . (فعالان حقوق بشر در ایران 13/10/87)

محکومین به سنگسار:
170 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد : افسانه . ر در دادگاه بدوی شیراز محکوم به سنگسار شده است ، ولی حکم هنوز به تایید قضات دیوانعالی کشور نرسیده است . (ایسنا 10/10/87)

171 ـ کمپین قانون بی سنگسار با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد:در نخستین هفته دی ماه ، سه مرد در بهشت رضا ، گورستان شهر مشهد به جرم زنا محصنه سنگسار شدند . یکی از آنها بنام محمود تبعه افغانستان توانست در حالی که بشدت زخمی شده بود از گودال سنگسار نجات یابد اما دو نفر دیگر که یکی از آنها هوشنگ خداداد نام داشت و هویت دیگری هنوز معلوم نیست بر اثر ضربات سنگ وجراحات ناشی از آن جان سپردند . پس از سنگسار جعفر کیانی در خرداد 86 و سنگسار محبوبه .م و عباس . ح در اردیبهشت 85 این جدید ترین مورد گزارش شده اجرای حکم سنگسار است . در حال حاضر حداقل 10 نفر دیگر در زندانهای مختلف کشور با خطر قطعی سنگسار مواجه هستند . " کبری نجار " زندان رجایی شهر کرج ،" ایران . الف " زندان سپیدار اهواز ، " خیریه .و " زندان سپیدار اهواز ، "اشرف کلهری " زندان اوین تهران ، " عبدالله فریور " زندان ساری ، " گیلان محمدی " زندان مرکزی اصفهان ، " غلامعلی اسکندری " زندان مرکزی اصفهان ، " افسانه، ر " زندان عادل آباد شیراز ، " م. خ" (زن) زندان وکیل آباد مشهد ، " م.ه "(زن) زندان وکیل آباد مشهد . از مرداد ماه 80 تاکنون به علت فعالیت کمپین قانون بی سنگسار 8 زن و یک مرد از مجازات سنگسار نجات یافته اند .
(میدان زنان 21/10/87)

172 ـ زهره کبیری و آذر کبیری به اتهام زنای محصنه در شعبه 77 دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شدند . این دو خواهر جوان ساکن محله خادم آباد ، در حاشیه شهریار ـ کرج در دادگاه بدوی و با تایید دیوانعالی کشور محکوم به سنگسار شده بودند . با شکایت آقای جبار صولتی وکیل این دو خواهر که دواطلبانه کار دفاع از آنها را بر عهده گرفته است . حکم سنگسار توسط دادستان کل کشور و رئیس قوه قضائیه نقض و رسیدگی مجدد پرونده به شعبه 77 دادگاه کیفری استان تهران محول می شود. (میدان زنان 23/10/87)

173 ـ دادستان اصفهان و دادیار زندان مرکزی اصفهان از ملاقات شادی صدر و محمد مصطفایی از وکلای داوطلب با دو متهم محکوم به سنگسار بنام گیلان محمدی و غلامعلی اسکندری در زندان مرکزی اصفهان ممانعت بعمل آوردند . دادستان اصفهان حتی اجازه ارسال وکالتنامه به داخل زندان و کسب امضاء از این محکومان توسط مقامات زندان را هم نداد و این حق قانونی را از این دو متهم و وکلای پرونده سلب کرد.(اعتماد ملی 26/10/87)

اجرای حکم سنگسار:
174 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد : مجازات دو مرد به اتهام زنای محصنه در مشهد اجرا شده ، ( حکم در رابطه با هوشنگ خداداد 36 ساله به مرحله اجرا در آمده و محمود تبعه افغانستان پس از جراحات شدید موفق به نجات خود از گودال شده است. این حکم از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان و با تائید دیوانعالی کشور به مرحله اجرا در آمده است.) با توجه به فرار یکی از آنها ، سنگسار برای او اجرا نشده است . نامبرده درباره توقف اجرای حکم سنگسار از سوی رئیس قوه قضائیه با توجه به احکام صادره در مشهد گفت : رئیس قوه قضائیه در لایحه جدید تمهیداتی برای محکومیت مجازات سنگسار پیش بینی شده توصیه هایی داشتند اما قضات به صرف توصیه رئیس قوه با توجه به استقلال شان تا زمانی که قانون مدون به تصویب نرسد ، نمی توانند عمل کنند . (ایسنا 24/10/87)

زندانیان سیاسی عقیدتی محکوم به اعدام:
175 ـ زینب جلالیان 27 ساله اهل شهرستان ماکو واقع در استان آذربایجان غربی به اتهام عضویت در یک حزب کردستانی در دادگاه انقلاب کرمانشاه به عنوان محارب محکوم به اعدام شد . وی 8 ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اطلاعات سپاه پاسداران منتقل شده است.
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 28/10/87)

محکومين به اعدام:
176 ـ صباح به اتهام تجاوز و قتل لیلا 16 ساله دختر همسر صیغه اش از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به شلاق ، زندان و اعدام محکوم شد .(اعتماد 1/10/87)

177 ـ دو جوان افغانی به اتهام تجاوز به یک دختر 15 ساله که ناتوان ذهنی بوده از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شدند . (روزنامه قدس 5/10/87)

178 ـ پسر جوانی به اتهام قتل پدر 43 ساله اش در شهر نیشابور از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شد .(روزنامه قدس 7/10/87)

179 ـ مصطفی به اتهام قتل محسن از سوی شعبه 17 دادگاه کیفری استان اصفهان به ریاست قاضی هاشم رضایی به اعدام محکوم گردید . این حکم از سوی شعبه 37 دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(7/10/87)

180 ـ حمید 27 ساله به جرم قتل ایمان 30 که از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی به اعدام محکوم شده بود حکم اعدام وی از سوی شعبه 27 دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(ایسکانیوز 7/10/87)

181 ـ سوگل 37 ساله که متهم است برای فرار از ازدواج اجباری فرید 21 ساله را به قتل رسانده از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان فارس به ریاست قاضی رضائیان به اعدام محکوم شد. حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(اعتماد 8/10/87)

182 ـ محمد به اتهام قتل پسر عمویش ابراهیم که از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شده بود . این حکم از سوی دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت . (اعتماد 8/10/87)

183 ـ عباس به اتهام قتل اسماعیل که از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان فارس به اعدام محکوم شده بود حکم وی از سوی شعبه دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(اعتماد 9/10/87)

184 ـ امیر به اتهام قتل حسین 35 ساله از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد . (اعتماد 11/10/87)

185 ـ امید 18 ساله به اتهام قتل داود در جریان یک عروسی در شهرستان قوچان به حکم شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شد .(قدس 12/10/87)

186 ـ حسام 19 ساله به جرم قتل مادرش مینا 43 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد . (خراسان 12/10/87)

187 ـ رامین .س 23 ساله به اتهام سرقت و تجاوز از سوی دادگاه کیفری استان خراسان شمالی به اعدام محکوم شد .(ایسکانیوز 15/10/87)

188 ـ فردی به اتهام قتل مهدی در جریان یک عروسی از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی محکوم به اعدام شد .(قدس 16/10/87)

189 ـ حکم مردی به اتهام قتل قاسم که از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شده بود از سوی دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(ایران 16/10/87)

190 ـ لطف الله 28 ساله به اتهام قتل هادی 28 ساله که سرهنگ نیرویی انتظامی بود به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد . (ایسکانیوز 21/10/87)

191 ـ محمد 23 ساله به اتهام قتل اصغر 26 ساله از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شد . (اعتماد 22/10/87)

192 ـ امیر 35 ساله به اتهام قتل حسین از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام و 99 ضربه شلاق محکوم شد.(ابتکار 22/10/87)

مرگ در زندانها:
193 ـ علی صادقی 35 ساله که حدود 23 روز پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به دایره مبارزه با موادمخدر منتقل شده بود بر اثر شکنجه های شدید و از کار افتادن کلیه های وی در بهداری زندان جان سپرد .
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 1/10/87)

194 ـ حسین شیرازی 46 ساله که از 14 سال پیش به اتهام سرقت دامهای سپاه پاسداران در زندان بسر می برد ، در زندان مرکزی اصفهان خودکشی نمود و بدلیل عدم رسیدگی درمانی این زندانی جان سپرد . نامبرده طی نامه ای که از خود باقی گذاشته دلایل خودکشی خود را فقر شدید خانواده و فشار های طاقت فرسا و اذیت و آزارهایی که توسط پاسدارهای زندان بر علیه او روا داشته می شد اعلام کرده است .
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 10/10/87)

195 ـ جانعلی مرادی غریب وند 34 ساله پس از 5 سال زندان در سلول 17 بند 3 زندان دستگرد اصفهان خود کشی نمود . همچنین علی ترکی 35 ساله پس از تحمل 4 سال زندان در بند مشاوره رفتاری زندان دستگرد اصفهان خودکشی کرد . آمار خودکشی در این زندان بالاست و علت اکثر این خودکشیها فشارها و اذیت و آزارها و تحقیر هایی است که پاسداران بندها با این زندانیان دارند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 17/10/87)

196 ـ هاشم رمضانی که به اتهام فعالیت سیاسی در روز یازده دی ماه ، توسط مامورین امنیتی در مهاباد بازداشت شده بود ، بر اثر شکنجه در اداره اطلاعات ارومیه به قتل رسید . مسئولین امنیتی اعلام نموده اند که هاشم رمضانی در زندان اقدام به خودکشی کرده است . ولی زمانی که خانواده رمضانی خواستار این شدند که جسد وی برای انجام تحقیقات به پزشکی قانونی تحویل داده شود ، با تهدید مسئولین اداره اطلاعات رویرو شده و حتی به آنها اعلام شده که نباید به هیچ صورتی خبر جان باختن فرزند خود را منتشر نمایید . لازم به یادآوری است که قبل از نامبرده زهرا کاظمی ، اکبر محمدی ، ولی الله فیض مهدوی ، زهرا بنی یعقوب ، ابراهیم لطف اللهی ، کاوه عزیزپور ، فرهاد محسنی نگارستانی ، عبدالرضا رجبی و ... به شکل مشکوکی در زندانها به قتل رسیده اند . (کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر در کردستان 20/10/87)

197 ـ مادر و خواهر ابراهیم لطف اللهی دانشجویی که سال گذشته پس از ده روز بازداشت در اداره اطلاعات سنندج به شکل مشکوکی به قتل رسید اعلام کردند: ده روز پس از بازداشت ابراهیم ساعت 6 بعدازظهر به ستاد خبری اداره اطلاعات احضار شدیم در آنجا گفتند: ابراهیم خودکشی کرده و جسدش نیز در پزشک قانونی است. ما به پزشک قانونی مراجعه کردیم اما بسته بود. گفتند که او را به بهشت محمدی برده اند، به قبرستان رفتیم اما مسئولان آنجا گفتند بعد از ساعت هفت غروب به بعد دفنی صورت نخواهد گرفت. ساعت حدود 9 شب بود، دیدیم هیچ فایده ای ندارد به خانه رفتیم و صبح روز بعد دوباره به قبرستان بهشت محمدی رفتیم. مسئولین آنجا گفتند دیشب حوالی ساعت 11 شب چندین ماشین و ماموران امنیتی مسلح، جنازه ای را به اینجا آوردند و خودشان او را دفن کرده اند و به ما گفتند که اگر فردا خانواده ابراهیم لطف اللهی بدنبال جنازه پسرشان مراجعه کردند این قبر را نشانشان دهید. حتی لباسهای او را به ما پس ندادند. چندین بار به جاهای مختلف رفتیم ولی هیچ وقت جواب درست و قانع کننده ای به ما ندادند. مشخص شدن علت مرگ ابراهیم از طریق نبش قبر و کالبد شکافی میسر بود، که متاسفانه به این خواسته قانونی و شرعی ما توجهی نشده است. انتظار داشتیم که به خواسته ما رسیدگی کنند. علت واقعی مرگ ابراهیم را بگویند. چرا جسد ابراهیم را به ما نشان ندادند؟ چرا قبر ابراهیم را بتن ریخته اند؟ ما واقعا از کجا بدانیم که آن قبر متعلق به ابراهیم است. این گفتگو قرار بود در دو هفته نامه "روژهلات" چاپ شود، به علت توقیف آن در روز آنلاین چاپ گردید. (روز 26/10/87)

اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی:
198 ـ علیرضا پیغان 41 ساله نویسنده کتاب 673 صفحه ای " القائم " به جرم ادعای امام دوازدهم شیعیان بودن ، به اتهام افساد فی الارض به حکم شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی قم به دار آویخته شد . نامبرده در چهارم آبان 85 در حال سخنرانی برای 21 مرد و 29 زن توسط اداره اطلاعات قم بازداشت شده بود . (ایران 1/10/87)

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:
199 ـ محمدرضا 37 ساله به جرم تجاوز به یک پسر بچه 12 ساله و حمید 22 ساله به جرم تجاوز به یک پسر بچه 14 ساله به حکم شعبه 8 دادگاه تجدید نظر قم و با تایید دیوانعالی کشور در زندان قم به دار آویخته شدند.(ایران 1/10/87)

200 ـ حسین 37 ساله و اسماعیل 26 ساله به جرم قاچاق مواد مخدر به حکم شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی قم در زندان قم به دار آویخته شدند . (ایران 1/10/87)

201 ـ وحید . ف که به اتهام قتل از سوی دادگاه کیفری استان همدان به اعدام محکوم شده بود با تایید شعبه 33 دیوان عالی کشور در محوطه زندان ملایر به دار آویخته شد . (ایسکانیوز 2/10/87)

202 ـ طیبه 28 ساله به جرم قتل الهه 8 ساله به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

203 ـ روشن 27 ساله به جرم قتل محمد به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

204 ـ اکبر به جرم قتل ظاهر به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

205 ـ سهیل 30 ساله به جرم قتل محرم به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

206 ـ ذبیح الله به جرم قتل رحمت الله به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

207 ـ مجتبی 40 ساله به جرم قتل فرهاد به حکم دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

208 ـ غلامرضا 28 ساله به جرم قتل نادر 27 ساله به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

209 ـ امیر 24 ساله به جرم قتل محمد 23 ساله به حکم دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

210 ـ محمدرضا به جرم قتل حسن به حکم دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

211 ـ عبدالرحمن بلوچی فرزند دادالله به اتهام قتل آمینه 24 ساله و دختر 4 ساله اش که از سوی دادگاه کیفری استان سیستان و بلوچستان به اعدام محکوم شده بود با تایید دیوان عالی کشور در ملاء عام در شهرستان نیک شهر به دار آویخته شد . (جمهورس اسلامی 10/10/87)

212 ـ بهادر نارویی و جلال اکبر جمعه البلوشی به اتهام سرقت ، قاچاق مواد مخدر و برهم زدن امنیت مردم به حکم دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان و با تایید دیوان عالی کشور در محوطه زندان زاهدان به دار آویخته شدند. (ایسکانیوز 14/10/87)

213 ـ احمد زارعی به جرم قتل پس از تحمل 6 سال زندان به حکم قوه قضائیه در زندان سنندج به دار آویخته شد . نامبرده در سن 17 سالگی مرتکب جرم شده بود .(فعالان حقوق بشر در ایران 20/10/87)

اخبار اجتماعی:
214 ـ حسین تیموری کرمانی مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت : متاسفانه به رغم تمام مکاتبات و در خواستهای مکرر هنوز متولی تست ادواری تاکسی های گاز سوز مشخص نشده و خطر جدی ، این تاکسی ها و شهروندان را تهدید می کند . وی افزود : تست های ادواری خودروهای گازسوز باید هر 6 ماه یکبار صورت گیرد . نامبرده اعلام کرد : در حال حاضر بیش از 17 هزار تاکسی گازسوز شهر تهران نیاز به تست ادواری دارند که هریک از آنها با خطر انفجار مواجهند و در واقع مسئله سلامتی و زندگی هزاران شهروند مطرح است اما کسی به این موضوع توجه نمی کند . (فارس 1/10/87)

215 ـ حاجی سعید آسنوی ساکن روستای " آسنوه " از توابع شهرستان مریوان بر اثر انفجار مین کشته شد . (کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 1/10/87)

216 ـ سرهنگ دوم سیری سرپرست پلیس راه استان گیلان اعلام کرد : در 9 ماهه سال جاری بالغ بر 7200 مورد تصادف در جاده های گیلان اتفاق افتاده که بر اثر این حوادث 566 نفر کشته و 3400 نفر مجروح شده اند. (ایسنا 4/10/87)

217 ـ محمد افشین مشهور به ممد آتاری از اعضای فعال یک نهاد امنیتی که صاحب یک کلوپ بازیهای رایانه ای در شهرستان دهدشت واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد بوده در 3 سال گذشته با تشکیل یک باند 80 کودک را مورد تجاوز قرار داده اند . این باند اقدام به فیلمبرداری از اذیت و آزار کودکان کرده و از آنها می خواسته اند تا برای حفظ آبرویشان با آنها همکاری کرده و دوستان خود را به تله های از پیش طراحی شده در این باره دعوت کنند . (خرداد 17/10/87)

218 ـ طی یک هفته 3 نوجوان، صادق نصرتی 14 ساله، فرخنده 16 ساله و یک نوجوان 12 ساله، در روستاهای اطراف سرپل ذهاب، به علت فقر و مشکلات مادی اقدام به خودکشی کردند. (امیرکبیر 20/10/87)



"فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی"

ihrnena@gmail.com 30/10/1387 برابر با 19/01/2009

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca
siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحادیه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا: adhri1@yahoo.com
info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آلمان:
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان:
HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org: کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com:کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
komitenoran@yahoo.noکمیته نوران(کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ):
yebarak@yahoo.ca: سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
kupg_iran@yahoo.de: کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین
mnrecht@hotmail.comفعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد