گزارش گردهم آيی ۱۴ ژانويه ۲۰۰۹ در پاريس
„چه کسی می خواهد
من و تو ما نشويم
خانه اش ويران باد!“
چهار شنبه ۲۵ دی ۱۳۸۷ برابر با ۱۴ ژانويه ۲۰۰۹ از ساعت ۱۴ به وقت پاريس، جمعی از ايرانيان مقيم پاريس در کنار فرانسويان به دعوت جوانان ايرانی آزاد – پاريس و کميته جوانان ايرانی در اروپا در مقابل دانشگاه سربن و مدرسه سن لويی در کادر آکسيون های مشترک کميته جوانان ايرانی در اروپا، که به صورت همزمان در بروکسل توسط کميته دانشجويی - بلژيک و در هانوفر توسط کانون شصت و هفت برگزار می شد، دست به تظاهرات ايستاده زدند. اين آکسيون که در روزهای آتی در لندن نيز برگزار خواهد شد در حمايت از جنبش دانشجويی و بويژه دانشجويان دانشگاه شيراز صورت پذيرفت.
جوانان با تصاوير سمبليکی در حمايت از آزادی بيان، آزادی مطبوعات و آزادی دانشگاه و دانشجو و همچنين اسامی دانشجويان در بند و احضار شده به کميته های انضباطی و وزارت اطلاعات، کف پوش سنگی ميدان سربن را فرش کرده بودند.
آکسيون با خواندن فراخوان دعوت به گردهم آيی و پيام کميته جوانان ايرانی در اروپا به دو زبان فرانسه و فارسی شروع به کار کرد. همچنين متن بيانيه های سازمان ها و انجمن های حمايت کننده از بلنگوها بخش شد.
جوانان با پخش اعلاميه هايشان عابرين را در جريان جنبش دانشجويی امروز ايران قرار دادند. ده ها تن از رهگذران با امضای متن پيام کميته جوانان ايرانی در اروپا به دانشجويان دانشگاه شيراز، حمايت خود از آنان را ابراز کردند.
در ميانه گردهم آيی کميته دانشجويی بلژيک پيام خود را با تلفن از مقابل سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل به شرکت کنندگان در پاريس رساندند، که از بلندگو ها پخش و مورد توجه خاص حاضرين قرار گرفت.
در انتها جوانان با خواندن قطع نامه به زبان های فارسی و فرانسوی به گردهم آيی خود پايان دادند.
جوانان ايرانی آزاد - پاريس
قطعنامه
۱ - در کنار دانشجويان دانشگاه شيراز ايستادهييم. ايستادهايم تا در کشاکش دلاورانهی آن ها با استبداد در کنارشان باشيم. ايستادهييم تا از سنگر مقاومت برای رهايی انسان دفاع کرده باشيم. ايستادهييم تا جامعهی ايرانی چنين سترون نباشد. ايستادهييم تا تبهکارانه معترض بمانيم. ما در کنار تبهکاریهای دانشجويان دانشگاه شيراز ايستادهايم.
۲ - ما را پراکنده میخواهند و تنها. میخواهند با هم نباشيم تا در سوداگری کاسبکارانهی پول و سلاح نفت، آبروی زمين را تاراج کنند. راهزنان شرف، از شيراز و کابل و بغداد تا غزه و هراره و موگاديشو، از اوکساکا و بوينس آيرس و ليما تا برلين و آتن و نيويورک، آدمی را چوب حراج زدهاند. ما مردم جهان، ما که هنوز باور داريم جهان ديگری ممکن است در مقابل هر گلولهيی که سينهی انسانی را میدرد، مسئوليم. ما در مقابل هر مرگی از گرسنگی مسئوليم. و اينک میخواهيم در مقابل سرکوب دژخويانهی يارانمان در دانشگاه شيراز اين مسئوليت را به ياد جهان بياوريم. ما میخواهيم هر کجا که وجدان بيداری هنوز باقی مانده است در کنار ما باشد.
۳ - ما برای دريوزگی آزادی يارانمان از هيچ مقام „محترمی“ نيامدهييم. در کنار دانشجويان دانشگاه شيراز و جنبش دانشجويی ايران میمانيم تا آزادشان کنيم.
۴ - زندان میسازند تا ما را از متن جامعه به حاشيه برانند. هرگاه از حاشيهی سکوت به متن میرويم به حاشيهی زندان رانده میشويم. ما در حاشيه ايستادهييم. در کنار کارگران و زنان و معلمان، در کنار دگرباشان جنسی و اقليتهای مذهبی و غيرمذهبی، در کنار کرد و ترک بلوچ، عرب و ترکمن. ما در کنار همهی آنهايی ايستادهييم که در حاشيه ايستادهاند و اطمينان داريم روزی متن را تسخير خواهيم کرد. جامعه از آن ماست.
بايد خود به رهايی خويش برخيزيم
گزارش گردهم آيی ۱۴ ژانويه ۲۰۰۹ در هانوفر
بر اساس اعلام قبلی، مراسم همبستگی با جنبش دانشجويی در ايران بويژه دانشجويان دانشگاه شيراز در سلف سرويس اصلی دانشگاه هانوفر از ساعت دوازده به دعوت کانون ۶۷ آلمان آغاز شد. اين مراسم در هماهنگی با کميته جوانان ايرانی در اروپا و با حمايت جمهوری خواهان دمکرات لائيک ايران - هانوفر برگزار شد.
در ابتدای مراسم پلاکاردهايی به زبان آلمانی، در محل تجمع و اطراف آن نسب شد که بر آنها نوشته شده بود: همبستگی بين المللی، هيچ قهرمانی و هيچ خدايی و هيچ قيصری نمی تواند ما را ياری دهد، بايد خود به رهايی برخيزيم، در آخرين نبرد ما پيروز می شويم، هر شکستی برای ما آغاز پيروزی دوباره ايست، در ايران دانشجويان در زندانند و جلادان در دانشگاه، آلمان به ايران ابزار شکنجه صادر می کند.
در طول مراسم بارها سرود انترناسيونال، ترانه های ويکتور خارا و ترانه های اعتراضی به زبان فارسی پخش شد. بيانيه سخنی با دانشجويان دانشگاه شيراز و قطع نامه مشترک کميته جوانان ايرانی در اروپا به دو زبان فارسی و آلمانی پخش شد.
اعضای کانون ۶۷ با دانشجويان و استادان آلمانی به بحث و گفتگو در مورد مسائل ايران و سرکوب جنبش های اجتماعی در ايران پرداختند و از آن ها خواستند برای همبستگی با جنبش دانشجويی در ايران و دانشجويان دانشگاه شيراز قطع نامه کميته جوانان ايرانی در اروپا را امضا کنند که با استقبال آنها مواجه شد.
همچنين در محل تجمع ماکتی به نمايش گذاشته شد که بصورت سمبليک دانشگاه در ايران را در چنبره سيم خاردار نشان می داد که البته جوانه های رويش از درزهای آن بيرون زده بود.
اعضای کانون در طول برگزاری مراسم در مصاحبه با رسانه های فارسی زبان آلمان به معرفی کميته جوانان ايرانی اروپا پرداختند و ضمن تاکيد بر برگزاری همزمان چنين آکسيونی در پاريس و بروکسل به هويت جوان کميته و ادبيات نوين اعتراضی قطع نامه اشاره کردند. نکته قابل توجه در حاشيه اين تجمع تماس برخی دانشجويان ايرانی هانوفر و اعلام آمادگی آنها برای همکاری با کميته بود و نيز حمايت دانشجويان چپ آلمانی از مبارزات مردم ايران. برخی استادان دانشگاه که در جنبش دانشجويی دهه شصت آلمان فعال بودند اعضای کانون را به ادامه فعاليت هايشان تشويق کردند و يکی از آنها با اهدای دسته ای گل برای اعضای کميته جوانان ايرانی اروپا آرزوی موفقيت کرد.
اين مراسم در ساعت چهارده و سی دقيقه به وقت آلمان در شرايطی پايان يافت که تجمع جوانان ايرانی آزاد – پاريس و کميته دانشجويی – بلژيک آغاز شده بود.
کانون ۶۷ - آلمان
گزارش گردهم آيی ۱۴ ژانويه ۲۰۰۹ در بروکسل
ما را بگيريد،
ما را بگيريد،
زندان شما دانشگاه ماست
امروز ۱۴ ژانويه (۲۵ ديماه) آکسيونی اعتراضی در برابر سفارت جمهوری اسلامی و دانشگاه آزاد بروکسل توسط کميته دانشجويی - بلژيک برگزار شد. اين برنامه همزمان و در هماهنگی کامل با آکسيونهای برگزار شده در پاريس و هانوفر آلمان بود که به ترتيب توسط جوانان آزاد ايرانی- پاريس و کانون ۶۷ در آلمان برگزار می شد. برنامه مشترکی که تحت نام "کميته جوانان ايرانی در اروپا" جهت حمايت از جنبش دانشجويی و بويژه دانشجويان دانشگاه شيراز با فراخوان و قطعنامه ها و شعارهای مشترک سازماندهی شد.
با حضور زود هنگام پليس ويژه، رفقای جوان کميته دانشجويی با نصب نمايشگاه عکسی از دانشجويان دربند شيراز و طرح هايی از "کميته جوانان ايرانی در اروپا"، بنر روز دانشجو... پلاکاردهايی حاوی شعار به زبان های فارسی و فرانسه در بين جمعيت توزيع کردند.
شعار هايی از قبيل:
زنده باد همبستگی بين المللي
ما رفقايمان را آزاد می کنيم.
من از سه چيز متنفرم: سرمايه، بنيادگرايی مذهبی، جمهوری اسلامي
دانشگاه سنگر آزادی است، صدايتان را فرياد می کنيم.
نبرد آخرين را ما می بريم، هر نبردی که ما در آن شکست بخوريم بمعنی پيروزی بعدی ماست
در ايران دانشجو در زندان است و جلادان در دانشگاه
ما را بگيريد، ما را بگيريد، زندان شما دانشگاه ماست
مبارزه شما، مبارزه ماست، از ايران تا يونان
دانشجويان بلژيکی حاضر در محل بعلت تداخل برنامه امتحاناتشان نتوانستند نقشی ويژه در آکسيون بگيرند و فقط ايجاد ارتباط سياسی با آنها، ثمره کار ما بود.
برنامه در ساعت ۱۴ با خواندن فراخوان آکسيون و معرفی کميته جوانان و دانشجويان فعال اروپا و حرکت مشترک ما شروع شد. ماهيت سياسی سرکوب دانشجويان شيراز در سخنرانی کوتاه و بسيار محکمی تشريح شد. بعد از آن يکی از رهبران حزب سوسياليست چپ بلژيک ضمن اعلام پيام حمايت کوتاهی به رفقای شيراز، تنها چاره بقای رژيم تئوکراتيک جمهوری اسلامی را سرکوب مقاومت برحق مردم در هر صحنه ای دانست. در اينجا شعارهای آهنگين ما در حمايت از جنبش دانشجويی، رفقای شيراز و تمام مبارزات بر حق مردم ايران طنين انداز شد که انعکاس خوبی داشت. خشم فعالين ايرانی حاضر در آکسيون با خشم رفقايمان در ايران گره می خورد.
در ادامه برنامه پيام نيروهای حمايت کننده از جمله پيام نشريه دانشجويی بذر از داخل، کانون دفاع از حقوق بشر در ايران- بلژيک داده شد و از نيروهای حامی تظاهرات از جمله راديو کمپوس- بروکسل، انجمن دفاع از زندانيان سياسی و عقيدتی در ايران- پاريس، جمهوری خواهان دموکرات و لائيک ايران- هانوفر، سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران، کانون دفاع از زندانيان سياسی – آلمان، کميته جوانان هانوفر، حزب چپ سوسياليست- بلژيک، کميته برگزار کننده تظاهرات-آتلانتا، سازمان عفو بين الملل و... قدردانی شد.
سپس پيام کميته دانشجويی بلژيک به مردم غزه و افشای تجاوز امپرياليستی و حاکميت ارتجاع اسلامی و ضرورت گسست مردم غزه از انتخاب بين اين دو خوانده شد.
رفيقی به دو زبان فرانسه و فارسی تأييد مجدد حکم اعدام فرزاد کمانگر را اعلام و محکوم کرد و از ستم مضاعفی که به اقليتهای قومی و... می شود نام برد و يادی از رفيق مبارز در بندمان عابد توانچه بعمل آمد.
در ميانه شعارهايمان، پيام کوتاه رفقای پاريس از محل برگزاری آکسيون آنها، توسط موبايل و بلندگو پخش شد.
جمعيت حاضر تا آخرين لحظه تظاهرات را همراهی کردند و با شنيدن قطعنامه سياسی انتهای برنامه به دو زبان فارسی و فرانسه، اعتراض خود را به سرکوب دانشجويان و فعالان سياسی، مدنی و چپ در ايران ابراز کردند.
در انتها با قطعه ای از سرود انترناسيونال برنامه پايان يافت.
نکته جالب برنامه اين بود که جوانان کميته دانشجويی بعد از اختتام آکسيون و در حين جمع آوری وسايل، با ديدن کوچکترين تحرکی در اطراف سفارت، آنها را به باد شعارهای راديکال خود می گرفتند، که اين آنها را وادار به بازگشت به داخل سفارت می کرد.
کميته دانشجويی – بلژيک
١٤ ژانويه ٢٠٠٩
نظرات خوانندگان:
jalal 2009-01-19 21:39:49
|
ba dorod faravan be javanani ke mobarezin dron keshvar ra tanha namigozarand |
tajammoate... mihan 2009-01-16 12:11:02
|
ba doroode faravan be hameye dastandarkaran baraye
gerdehamai jahate hemayate
daneshjooyane hamvataneman dar iran;
eteghad daram tanha az tarighe
yek jonbeshe sarasari ba
sherkate hameye azadikhahan
dar iran va sarasare jahan
movafagh be residan be ahdafe
azadi va democrasi khahim
shod.
ba sepas va ehterame faravan.
mihan jazani paris. |
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد