logo





با درگذشت 'کیم جونگ ایل' پسرش 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی شد

کیم جونگ ایل رهبر کره شمالی درگذشت

رهبر جدید کره شمالی کیست؟

دوشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۹ دسامبر ۲۰۱۱

kim_korea.jpg
بی بی سی: تلویزیون دولتی کره شمالی اعلام کرده است که کیم جونگ ایل رهبر این کشور در سن ۶۹ سالگی در اثر حمله قلبی درگذشته است.
خبر مرگ او در یک بیانیه احساساتی در تلویزیون ملی قرائت شد.
گوینده خبر که لباس سیاه به تن داشت گفت که او روز شنبه ۱۷ دسامبر در اثر فشار کار زیاد بر جسم و ذهنش درگذشت.
در این خبر گفته شد که آقای کیم در یک قطار هنگام دیدار از ناحیه ای در خارج از پایتخت درگذشت.
کیم جونگ ایل از سال ۱۹۹۴ پس از مرگ پدرش رهبر این کشور فقرزده کمونیست بوده است.
او در سال ۲۰۰۸ دچار سکته مغزی شد و برای چندین ماه از انظار عمومی دور بود.
تصور می شود که "کیم جونگ اون" پسر سومش که بیش از ۲۵ سال دارد به عنوان جانشین او تعیین شده باشد.
"کی سی ان اِی" خبرگزاری دولتی کره شمالی مردم این کشور را ترغیب کرد پشت سر کیم جونگ اون متحد شود.
این خبرگزاری نوشت: "تمامی اعضای حزب، مردان نظامی و عموم باید با وفاداری رهبری رفیق کیم جونگ اون را دنبال کنند و جبهه واحد حزب، ارتش و عمومی را حفاظت و تقویت کنند."
این خبرگزاری نوشت که مراسم بزرگداشت کیم جونگ ایل روز ۲۸ دسامبر در پیونگ یانگ برگزار خواهد شد و کیم جونگ اون کمیته برگزارکننده مراسم را هدایت خواهد کرد.
از ۱۷ تا ۲۹ دسامبر یک دوره عزای ملی اعلام شده است.
لوسی ویلیامسون خبرنگار بی بی سی در سئول می گوید که مرگ او باعث شوک عظیمی در کره شمالی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، کره جنوبی می گوید که در پی اعلام این خبر ارتش را به حالت آماده باش در آورده است و شورای امنیت ملی آن کشور برای یک جلسه فوق العاده آماده می شود.
آقای کیم در عکس ها و ویدئوهای اخیر از سفر به روسیه و چین نسبتا سرحال به نظر می رسید.
گفته می شود که کیم جونگ ایل که در کره شمالی "رهبر عزیز" خوانده می شد علاقه زیادی به سیگار برگ و کونیاک داشت و تصور می شود که از دیابت و بیماری قلبی رنج می برد.
سخنگوی کاخ سفید در آخرین ساعت یکشنبه شب به وقت واشنگتن در بیانیه ای نوشت: "ما از نزدیک گزارش های مربوط به مرگ کیم جوگ ایل را زیر نظر داریم. رئیس جمهوری مطلع شده است، و ما در تماس نزدیک با متحدان خود در کره جنوبی و ژاپن هستیم. ما همچنان به ثبات در شبه جزیره کره و آزادی و امنیت متحدان خود متعهدیم."
در پی انتشار خبر بازارهای بورس آسیا افت کرد.
آقای کیم مشغول مقدمه چینی بیشتر برای استقرار پسرش در راس قدرت بود.
پروفسور لی جونگ هون استاد روابط بین الملل در دانشگاه یونسی در سئول به بی بی سی گفت که با توجه به ناکامل بودن فرآیند انتقال قدرت از پدر به پسر، مرگ آقای کیم می تواند پیش درآمد "دوره ای بسیار بی ثبات" در کره شمالی باشد.
او گفت: "ما باید خیلی نگران باشیم زیرا هرگاه کره شمالی از درون دچار بی ثباتی می شود مایل است وضعیتی بیرونی برای انحراف توجه از آن پیدا کند - از جمله دست به تحریک بزند."

با درگذشت 'کیم جونگ ایل' پسرش 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی شد
در پی درگذشت کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، رسانه های دولتی کره شمالی آغاز زمامداری رهبر جدید این کشو را اعلام کرده اند.
روز دوشنبه، ۲۸ آذر (۱۹ دسامبر)، تلویزیون دولتی کره شمالی که ساعاتی قبل خبر درگذشت کیم جونگ ایل، "رهبر اعظم" این کشور را گزارش کرده بود، اعلام داشت که کیم جونگ اون، پسر رهبر سابق، با لقب "وارث کبیر" جانشین پدر شده است.
کیم جونگ اون سومین نسل از خاندان کیم است که در نظام کمونیستی کره شمالی به رهبری می رسد و قدرت حکومتی را در اختیار می گیرد.
کیم ایل سونگ، نخستین رهبر نظام کمونیستی کره شمالی، هنگام حکومت بر این کشور از عنوان رئیس جمهوری دموکراتیک خلق کره استفاده می کرد اما پس از درگذشت او، کاربرد این لقب، ظاهرا به منظور حفظ حرمت بنیانگذار نظام کمونیستی این کشور، متوقف شد.
کیم جونگ ایل، فرزند کیم ایل سونگ، با لقب "رهبر اعظم" یا رهبر ارشد یا "رهبر محبوب" بر کره شمالی حکومت کرد و به گزارش منابع خبری کره شمالی، روز شنبه درگذشت.
در اطلاعیه ای که در مورد جانشینی کیم جونگ ایل از تلویزیون دولتی کره شمالی خوانده شد آمده است که "مهار ارابه انقلاب عظیم کره را اینک کیم جونگ اون در دست دارد که وارث کبیر آرمان های انقلاب و مرام خود اتکایی کشور و رهبر حزب، ارتش و خلق ماست."
این اطلاعیه می افزاید که "رهبری داهیانه کیم جونگ اون تضمین کننده پیگیری اهداف انقلاب در خلال نسل های متوالی است، اهدافی که کیم ایل سونگ پایه گذاشت و کیم جونگ ایل به پیروزی هدایت کرد."
اطلاعیه رسمی حکومت کره شمالی حاوی جزئیاتی از نحوه انتخاب یا انتصاب رهبر جدید و مراسم احتمالی آغاز زمامداری او نیست.
مانند بسیاری دیگر از جنبه های زندگی در کره شمالی، از جمله شرح حال کیم جونگ ایل، زندگینانه کیم جونگ اون هم چندان روشن نیست و ابهاماتی در آن وجود دارد.
آنچه که در اختیار رسانه های بین المللی قرار دارد حاکی از آن است که کیم جونگ اون در سال ۱۹۸۳ یا ۱۹۸۴ از همسر کیم جونگ ایل به نام کو یانگ هی، به دنیا آمد و سومین و کوچکترین پسر رهبر سابق کره شمالی است و منابع رسمی کره شمالی روز ۸ ژانویه سال ۱۹۸۴ را روز تولد او ذکر کرده اند.
ظاهرا کیم جونگ اون جوان در اواخر دهه ۱۹۹۰ برای فراگیری زبان انگلیسی با نام مستعار برای مدتی کوتاه در مدرسه ای در سوئیس به تحصیل پرداخت اما از جزئیات زندگی او پس از این زمان اطلاعی در دست نیست.
پیشتر گفته می شد که احتمالا پس از کیم جونگ ایل، پسر بزرگ او به نام کیم جون نام رهبری کره شمالی را در دست خواهد گرفت اما به دلایلی، این تصمیم عملی نشد و دو سال پیش، رسانه های کره جنوبی نوشتند که شایع شده رهبر کره شمالی کیم جونگ اون را به جانشینی برگزیده است.

جانشینی جونگ اون

در ماه های بعد، گزارش های پراکنده ای از حضور کیم جونگ اون در برخی مراسم دولتی انتشار یافت و بعدها خبرگزاری رسمی کره شمالی اعلام کرد که وی به درجه ژنرالی ارتش خلق کره منصوب شده است.
در پائیز سال گذشته، رسانه های خبری کره شمالی گزارش کردند که کیم جونگ اون همراه با پدرش در مراسم شصت و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کارگران کره شمالی شرکت کرده و این خبر به عنوان تاییدی بر انتخاب او به جانشینی رهبر وقت کره شمالی تلقی شد.
رسانه های دولتی کره شمالی در گزارش های خود از کیم جونگ اون به عنوان فردی با نبوغ استثنایی نظامی ستایش کرده اند که نشان می دهد انتخاب او از حمایت کامل ارتش، که یکی از نهادهای تعیین کننده در نظام حکومتی کره شمالی محسوب می شود، برخوردار بوده است.
در عین حال، این نکته نیز قابل انکار نیست که کیم جونگ اون در حالی قدرت مطلقه در کره شمالی را در دست می گیرد که تجربه چندانی در حکومتگری ندارد و مشخص نیست که چه افراد و نهادهایی احتمالا خواهند توانست از طریق نفوذ بر این رهبر جوان، قدرت واقعی را در اختیار بگیرند.
تا کنون حکومتگران کره شمالی به منظور جلوگیری از بروز هر گونه تحول سیاسی، این کشور را در انزوای کامل قرار داده اند، معلوم نیست که آیا تغییر رهبری باعث گشایشی هر چند اندک در فضای سیاسی این کشور خواهد شد یا نه.
در سال های اخیر، مقامات کره شمالی از آزمایش تسلیحات اتمی در این کشور خبر داده اند و کارشناسان نظامی معتقدند که ارتش کره شمالی از توانایی موشکی قابل توجهی هم برخوردار است.
تغییر رهبری در کره شمالی، روی کار آمدن رهبری بی تجربه و روشن نبودن روند تحولات آتی در این کشور و تاثیر آن بر ثبات منطقه باعث نگرانی در بازارهای مالی شرق آسیا شده و در معاملات روز دوشنبه، شاخص بهای سهام در اکثر این بازارها به شدت تنزل کرد.
دولت کره جنوبی، که از دید حکومت کره شمالی، متحد اصلی آمریکا در منطقه و در نتیجه، یکی از دشمنان عمده "خلق کره" محسوب می شود، اعلام کرده است که به منظور مقابله با حوادث احتمالی، نیروهای خود را به حالت آماده باش در آورده است.
لی میون باک، رئیس جمهوری کره جنوبی، از مردم این کشور خواسته است تا آرامش خود را حفظ کنند و از بروز واکنش های غیر متعارف نسبت به تحولات اخیر کره شمالی خودداری ورزند.
دفتر رئیس جمهوری کره جنوبی گفته است که وی در تماس تلفنی با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، تحولات احتمالی منطقه را مورد گفتگو قرار داده است.
دولت ژاین تاکید کرده است که برای مقابله با هر گونه تحولات جدید آمادگی دارد و وزارت خارجه چین، با صدور بیانیه ای، مراتب تاثر خود از درگذشت کیم جونگ ایل را ابراز داشته است.
جمهوری اسلامی از جمله کشورهای جهان است که همواره با حکومت کره شمالی روابط و همکاری نزدیکی داشته در حالیکه از روابط گسترده اقتصادی با کره جنوبی نیز برخوردار بوده است.

******

رهبر جدید کره شمالی کیست؟

دویچه وله: پس از درگذشت کیم جونگ ایل، رهبر کره‌ شمالی قرار است پسرش کیم جونگ اون جانشین او شود. کیم اون ظاهرا ۲۹ سال دارد، مدتی در سوئیس تحصیل می‌کرده و به بستکبال علاقمند است. او تا یک سال پیش در انظار عمومی ظاهر نشده بود.
حکومت موروثی در یکی از معدود کشورهای کمونیستی جهان ادامه خواهد یافت؛ پس از درگذشت کیم جونگ ایل که رهبری جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره‌ شمالی) را در سال ۱۹۹۴ از پدرش به ارث برده بود، یکی از پسرانش میراث‌دار او خواهد بود. این خبر بامداد دوشنبه، ۲۸ آذر رسما مورد تایید مقام‌های دولتی کره ‌شمالی قرار گرفت.

حاکمان پرده‌نشین

کره پس از جنگ جهانی دوم، در ابتدای سال ۱۹۴۵ میلادی به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و کنترل شمال به دست نیروهای اتحاد شوروی سابق افتاد. چهار سال بعد کیم ایل سونگ به نام "رئیس جمهور منتخب" رهبری کره ‌شمالی را در دست گرفت و آغازگر حکومت سلسله‌ی سونگ در این کشور کمونیستی شد.
پس از مرگ کیم ‌ایل سونگ پسرش قدرت را در دست گرفت و برای رفع هرگونه شبهه در مورد موروثی بودن حکومت در کشور، پدرش را "رئیس جمهور ابدی" کره شمالی لقب داد. از ابتدای روی کار آمدن خاندان سونگ، سنتی در کشور رایج شد که همچنان ادامه دارد؛ زندگی شخصی رهبران سیاسی که اغلب مناصب نظامی نیز دارند به کلی دور از چشم شهروندان جریان دارد. کره‌شمالی که از چند دهه پیش در انزوای کامل قرار دارد تا یک سال پیش هیچ تصویر و خبری در مورد جانشین احتمالی رهبر منتشر نکرده بود.

سومین پسر سومین همسر

با مرگ رهبر کره شمالی و تایید جانشینی او به وسیله یکی از پسرانش، رسانه‌ها و محافل سیاسی بین‌المللی بیش از پیش در مورد کیم جونگ اون کنجکاو شده‌اند. گفته می‌شود کیم اون فرزند سومین همسر ایل بوده که شش سال پیش بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت. خبرگزاری آلمان تاریخ تولد رهبر جدید کره شمالی را "حدود سال ۱۹۸۳" گزارش کرده است.
از حدود سه سال پیش که رهبر کره شمالی دچار سکته شد شایعه‌ی جانشینی او توسط اون به گوش می‌رسید. این شایعات از ماه سپتامبر سال گذشته بسیار جدی شد. از آن زمان پسر جوان رهبر کره ‌شمالی به درجه‌ی ژنرالی رسید، به عضویت کمیته مرکزی حزب کمونیست درآمد و در مناسبت‌های رسمی در کنار پدرش دیده می‌شد. همراهی او با کیم جونگ ایل در مراسم رژه نظامی تقریبا تردیدها در مورد "ولیعهد"ی سومین پسر دیکتاتور کره‌ شمالی را از میان برد.

تحصیل در سوئیس و عشق به بسکتبال

هفته‌نامه سوئیسی "لبدو" در ماه مارس سال ۲۰۱۰ در گزارشی نوشت کیم جون اون تا سال ۱۹۹۸ با نام مستعار در این کشور به "مدرسه بین‌المللی برن" می‌رفته است. به نوشته این هفته‌نامه کیم ‌اون تا پانزده سالگی در سوئیس بوده اما بدون به پایان رساندن تحصیلاتش این کشور را ترک کرده است. اشپیگل آنلاین دوران تحصیل کیم اون در سوئیس را سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ گزارش کرده است.
همکلاسی‌های جانشین رهبر کره‌ شمالی او را "کم‌رو و تودار" توصیف کرده‌اند. آنها همچنین گفته‌اند کیم جونگ اون از شیفتگان مایکل جردن بستکتبالیست مشهور آمریکایی و از تحسین کنندگان ژان کلود ون دام هنرپیشه بلژیکی بوده که که به خاطر آشنایی با ورزش‌های رزمی و بازی در فیلم‌های اکشن به "عضلات بروکسل" شهرت دارد. یکی از آشپزان سابق رهبر کره شمالی در خاطراتش می‌نویسد، سومین پسر کیم جونگ ایل به لحاظ شخصیت و ظاهر، بیشترین شباهت را با پدرش داشته است.

شباهت به پدربزرگ با جراحی پلاستیک؟

خبرگزاری آلمان به نقل از روزنامه‌ی "هرالد کره" که در کره جنوبی منتشر می‌شود گزارش می‌دهد، کیم جونگ اون خیلی زود مجذوب قدرت و اقتدار شده است. به نوشته‌ی این روزنامه رهبر جدید کره شمالی شباهت ظاهری بیشتری به پدر بزرگش دارد و ظاهرا برای تشدید این شباهت تن به جراحی پلاستیک داده است.
ظاهرا کیش شخصیتی که در کشورهای سوسیالیستی مرسوم است از هم اکنون دست به کار شده تا رهبر جوان کره‌شمالی را نیز مانند پدر و پدربزرگش به عنوان "رهبر مجبوب و عظیم‌الشان" معرفی کند. تلویزیون دولتی کره‌ شمالی از قول یکی از ساکنان پایتخت ادعا می‌کند «انقلاب ما امروز و فردا پیروز خواهد بود، چرا که ما رفیق کیم جونگ اون را داریم.» رهبر جدید کره ‌شمالی به دستور پدر از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ در آکادمی ارتش تحصیل کرده و از سال گذشته به عضویت نهاد پرقدرت "کمیسیون دفاع ملی" در آمده است.

مردان و زنان پشت پرده‌ی قدرت

گرچه خبرگزاری دولتی کره‌ شمالی کیم جونگ اون را «جانشین و رهبری عظیم‌الشأن برای حزب، ارتش و مردم» معرفی کرده و خواستار اعلام وفاداری همه نسبت به او شده، طاهرا برخی دیگر از اعضای خانواده‌ی کیم جونگ ایل نیز سرنخ‌های قدرت را در پس پرده در دست دارند.
یکی از این افراد کیم کیونگ هی، خواهر ۶۵ ساله‌ی رهبر پیشین است که به عنوان نخستین زن در کشورش ژنرال چهار ستاره ارتش و عضو کمیته مرکزی حزب حاکم شد. همسر او چانگ سونگ تیک نیز یکی دیگر از مردان پرقدرت کره شمالی محسوب می‌شود. به گزارش اشپیگل آنلاین برخی از مهاجران او را مرد شماره ۲ کره شمالی خوانده‌اند. افراد دیگری نیز از اعضای خانواده رهبر وجود دارند که در سال‌های گذشته برای تثبیت حکومت این خاندان به پست‌های مهم دولت، حزب و ارتش منصوب شده‌اند.
به رغم این، هنوز هیچ خبر و نشانه‌ای از برنامه‌های آینده‌ی رهبر جدید کره‌شمالی در دست نیست. شهروندان این قدرت اتمی، از فقیرترین مردمان جهان به شمار می‌روند و گرسنگی سلامتی میلیون‌ها نفر از جمعیت ۲۳ میلیونی کره‌شمالی را تهدید می‌کند. برابر برخی برآوردها در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ بیش از یک میلیون نفر در این کشور بر اثر گرسنگی جان سپرده‌اند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد