logo





جنایت بی عقوبت؛ گزارش اول
شکنجه جنسی زندانیان زن در دهه ۶۰

عدالت برای ایران

يکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۸ دسامبر ۲۰۱۱

jeld-jenayat-bioghobat.jpg
تحقیق پیش رو، براساس مطالعه ادبیات منتشر شده و نیز مصاحبه با ۷۶ زندانی سیاسی دهه ۶۰ و ۱۶ فرد مطلع، به این سئوالات پاسخ می دهد که تجاوز و شکنجه جنسی در دهه ۶۰ تا چه حد سازماندهی شده (سیستماتیک) و یا فراگیر (گسترده) بوده است؟ شکنجه جنسی علیه زندانیان سیاسی زن چگونه و با استفاده از چه شیوه هایی توجیه و اعمال می شده است؟ و در نهایت، چه اهداف و مقاصدی را دنبال می کرده است؟
عدالت برای ایران هم زمان با ده دسامبر، روز جهانی حقوق بشر،اولین گزارش تحقیق پیرامون شکنجه و خشونت جنسی علیه زندانیان سیاسی زن را منتشر می کند. در این گزارش، موارد متعدد تجاوز، شکنجه جنسی و خشونت های مبتنی بر جنسیت در زندانهای ایران در دهه ۶۰ شمسی مورد بررسی قرار گرفته است.

در طول بیش از سه دهه که از استقرار جمهوری اسلامی در ایران می گذرد، هزاران نفر به اتهام همکاری با سازمانهای سیاسی مخالف، فعالیت در جنبش های مدنی یا صرفا انتقاد از سیاستهای دولتی بازداشت و زندانی شده اند. هرچند تاکنون گزارشهای متعدد و معتبری از اعمال شکنجه علیه زندانیان سیاسی- عقیدتی منتشر شده است اما هیچ تحقیق جامعی به طور خاص درباره تجاوز و سایر انواع شکنجه جنسی زندانیان زن در طول بیش از سه دهه گذشته انجام نشده بود . برای پرکردن این خلا، پروژه “جنایت بی عقوبت” مستند سازی موارد تجاوز و سایر انواع شکنجه جنسی زندانیان سیاسی زن در را مورد هدف قرار داده است. آنچه در ادامه خواهد آمد، گزارش بخش اول از این تحقیق سه قسمتی است که مربوط به دهه ۶۰ می شود. بخش دوم گزارش به موارد شکنجه جنسی در دهه ۷۰ تا پیش از انتخابات ۱۳۸۸ ریاست جمهوری اسلامی خواهد پرداخت و بخش سوم و آخر گزارش درباره وقایع پس از انتخابات خواهد بود.

تحقیق پیش رو، براساس مطالعه ادبیات منتشر شده و نیز مصاحبه با ۷۶ زندانی سیاسی دهه ۶۰ و ۱۶ فرد مطلع، به این سئوالات پاسخ می دهد که تجاوز و شکنجه جنسی در دهه ۶۰ تا چه حد سازماندهی شده (سیستماتیک) و یا فراگیر (گسترده) بوده است؟ شکنجه جنسی علیه زندانیان سیاسی زن چگونه و با استفاده از چه شیوه هایی توجیه و اعمال می شده است؟ و در نهایت، چه اهداف و مقاصدی را دنبال می کرده است؟

براساس نتایج این تحقیق، برخی از انواع شکنجه جنسی همچون تجاوز به دختران باکره پیش از اعدام، به طور سازماندهی شده و براساس فتوای آیت الله منتظری، به نقل از آیت الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی اعمال می شده است؛ هرچند به گفته آیت الله منتظری از دستور او سوءبرداشت شده بوده است. همچنین، آیاتی از قرآن و نیز فتاوای شرعی که زنانی را که در جنگ با کفار یا سایر دشمنان اسلام به اسارت گرفته می شدند، غنیمت جنگی و در حکم اموال سپاهیان اسلام تلقی می کند، در خدمت توجیه شرعی تجاوز به زنان زندانی قرار می گرفته است.این تحقیق همچنین ثابت می کند که زنان زندانی مواردی از آزار و شکنجه جنسی را به شکلی گسترده و فراگیر تجربه کرده اند. به علاوه، بخشی از این تحقیق به مواردی از شکنجه اختصاص یافته که زنان تنها به دلیل جنسیت خود متحمل آن شده اند. نتایج این تحقیق فرضیه اولیه ما را که تجاوز و شکنجه جنسی علیه زندانیان سیاسی زن در دهه ۶۰، بخش غیرقابل انکاری از تاریخ نقض گسترده و شدید حقوق بشر در ایران را تشکیل می دهد ثابت می کند. این تحقیق همچنین ثابت می کند که جنایاتی که به تفضیل شرح آن خواهد رفت، پس از گذشت بیش از دو دهه، همچنان بی عقوبت مانده اند و عاملان و آمران آن هنوز از مزایای مصونیت و عدم پاسخگویی برخوردارند.

این تحقیق، تنها گام اول است، برای شکستن سکوت و نورانداختن بر حقیقت از یک سو و پاسخگو کردن آمران و عاملان این جنایات، از سویی دیگر.


برای خواندن متن کامل گزارش روی عنوان زیر کلیک کنید:

شکنجه و خشونت جنسی علیه زندانیان سیاسی زن در جمهوری اسلامی – گزارش اول



google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:


ghassm
2011-12-19 17:29:13
شادی امین وشادی صدردرود بر شما۰ کا ر بسیاربجا و مهمی انجا م داد ه اید که اثر ات خود را در آیندهٔ نزدیک بر جا خواهد گذ شت۰ من خود سرتا سر دههٔ ۳۶۰ ۱ را به عنوان زندانی سیا سی در زندان بود ه ام وخا طرات بسیاری از زندانیا ن سیا سی مربوط به این دوره را خو انده ویا شنیده ام۰ اما هیچکدام از آنها، ما نند کار شما ،به مسا لهٔ تجا وزجنسی به عنوان ابزاری دردستان رژیم جمهوری اسلا می برای خرد کردن شخصیت و مقا ومت مبا رزین نمی پردازد۰ بنا به شنیده هایم شکنجه گران جمهوری اسلا می در دههٔ ۶۰ تجاوز ویا تهدید به انجام آن را نسبت به مبا رزین مرد نیز اعما ل می کرده اند ( مخصوصاً نسبت به زندانیان مجا هد بسیا ر مذ هبی ویا زند انیان جوان ورزشکا ر یا تنومند)۰ اجا زه بدهید بگویم که من با نظر اشرف دهقا نی دائر بر اینکه تجا وز جنسی شکل خاصی از شکنجه است موافق هستم ۰ تجاوز جنسی خرد کردن روح و روان شکنجه شده را هدف خود قرارمیدهد۰وتنها روش موثر برای مبارزه برعلیه اثرات روحی و روانی آن، پذیرش این امر است که تجاوزنیز نوعی شکنجه میباشد۰ من بسیار متا سف هستم که جریا نا ت سیا سی پیش از این در مورد قربانیا ن تجا وزات جنسی درزندا نها صحبت نکر ده اند۰ آیا تحت تاثیر جو جا معه نبوده اند؟ دوستا ن عزیز صحبت بسیار است اما در آخر فقط می گویم که تحقیق شما به همهٔ آنهايی که قلبشا ن برای آزادی و بر ابری و برقراری جا معه ا ی عا ری از ستم وشکنجه می تپد انگیزه می دهد تا به رژیم جمهوری اسلا می و حا میان دا خلی وخا رجیش بگو یند :نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم۰ دستتان را می فشارم وبرا یتان آرزوی موفقیت می کنم۰

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد