logo





اخبار کارگری ۳۰ آبان

بیانیه انجمن صنفی کارگران خباز مریوان و سروآباد و جمعی از کارگران خباز سنندج و حومه به مناسبت 29 آبان و ...

دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰ - ۲۱ نوامبر ۲۰۱۱

-بیانیه انجمن صنفی کارگران خباز مریوان و سروآباد و جمعی از کارگران خباز سنندج و حومه به مناسبت 29 آبان
بیست و نهم آبان ماه ، قانون کار، 21 ساله می شود.قانونی که پس از 12 سال از انقلاب سال 57 که به بهانه های اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی ،جنگ 8 ساله و ... تصویب نشده بود، و در این سال ها بی حقوقی مطلق را برای کارگران به همراه داشت ، سرانجام در آبان ماه 1369 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. این قانون پس از قانون اساسی مهم ترین قانون جاری کشور است. قانونی که طی این مدت فراز و نشیب های زیادی به خود دیده و در همان اوان تصویب ، مورد اعتراض سرمایه داران قرار گرفت. در سال 1373 اولین ضربه به پیکر این حداقل ها و به ضرر کارگران وارد آمد ، عیدی سال 1374 کارگران ، قراردادهای موقت و سفید امضا ، تسویه حساب شاغلین و تعدیل نیرو ، دریافت چک و سفته به عنوان ضمانت نامه ، خارج نمودن کارگاه های زیر 10 نفر از شمول قانون کار و .... ارمغان ضرر و هجوم به کارگران بود.
علی رغم تمامی بی حقوقی هایی که طی این 21 سال ، طبقه کارگر ایران با آن روبرو بوده ، کارگران هرگز ساکت ننشسته اند و در گوشه و کنار ایران علیه بی حقوقی و استثماری که از طرف سرمایه داران و حامیانشان به آنان روا داشته اند، اعتراض کرده و خواهان احقاق حقوق از دست رفته خود بوده اند. اما دست اندرکاران سرمایه در ایران با استدلال و به بهانه اینکه قانون کار از کارگران ، زیادی حمایت می کند،در صدد اصلاح آن به نفع سرمایه داران برآمده اند و طی 73 ماده ، آن اصلاحیه را به مجلس فرستاده اند تا بی حقوقی های بیشتری باز هم قانونی شود.
ما کارگران خباز در سنندج ، مریوان و سروآباد به مناسبت بیست و یکمین سالروز تصویب قانون کار، فرصت را مغتنم می شماریم تا همچون هم طبقه ای هایمان در ایران نسبت به استثمار قانونی و تداوم آن اعتراض خود را نشان داده و اعلام داریم که طبقه کارگر دیگر این تحقیر را تحمل نخواهد کرد..
انجمن صنفی کارگران خباز مریوان و سروآباد و جمعی از کارگران خباز سنندج و حومه

-تجمع اعتراضي كارگران آجر پزي شل مقابل اداره كار سنندج

روز يكشنبه 29/8/90 تعداد 40 نفر از كارگران آجر پزي شل واقع در جاده سنندج - كامياران در اعتراض به اخراج و حقوق هاي معوقه خود در مقابل اداره كار سنندج دست به تجمع زدند.
لازم به ذكر است كه مدتي پس از تجمع كارگران مقابل اداره كار، مسئولين اين نهاد به ناچار طي تماس تلفني با حساب دار كارخانه شل از ايشان خواستند تا در جمع كارگران حضور پيدا كنند و در ادامه طي مذاكراتي كه بين كارگران و مسئولين اداره كار و حساب دار شركت صورت گرفت ‏ ،به كارگران قول مساعد داده شد تا 15 روز آينده گزارش كاملي از حقوق معوقه كارگران به اداره كار ارائه داده شود تا اداره كار تصميمات لازم را در اين مورد اتخاذ نمايد .
كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري

30 آبان 1390

-گودبرداری ناایمن، مرگ دو کارگر را رقم زد

اجرای گودبرداری ناایمن و غیر اصولی در ساختمان نیمه ساز موجب ریزش دیواره های ساختمان شد که مرگ دو کارگر را به دنبال داشت.
به گزارش مورخ 30آبان پایگاه خبری 125،ریزش ساختمان درشهرک غرب خیابان فلامک شمالی ، فرو ریختن دیوارهای سست این ساختمان نیمه کاره ،همچنین گودبرداری ناایمن و غیر اصولی باعث مرگ دو کارگری شد که در این محل مشغول به کار بودند.
-اجازه ندهید ناله های بازنشستگان به فریاد تبدیل شود
رئیس کانون مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی با انتقاد از تفاوت حقوق بازنشستگان این صندوق با بازنشستگان لشکری و کشوری و اجرا نشدن قانون همسان سازی حقوق گفت: در این رابطه از ابتدای سال تاکنون سه نامه ارسال کرده‌ایم اما پاسخی نداده‌اند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر خبازها روز دوشنبه در مراسم تکریم از بازنشستگان افزود: حقوقی که بازنشستگان تامین اجتماعی دریافت می کنند بسیار کمتر از سایر بازنشستگان است به طوریکه بازنشستگان ما سهمی از منابع عمومی ندارند.
وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه مجلس، دولت 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته این در حالی است که قانون همسان سازی تاکنون اجرایی نشده و ما حق خودمان می دانیم که این امر را از مجلس و دولت مطالبه کنیم.
خبازها از ارسال سه نامه به رئیس جمهور برای اجرای قانون همسان سازی خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون سه نامه ارسال کرده ایم در حالیکه هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.
وزارت رفاه نامه رئیس جمهور را پیگیری نمی‌کند
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی گفت: بر اساس پیگیریهای انجام شده، رئیس جمهور دستور رسیدگی این موضوع را به وزارت رفاه داده است اما تاکنون از سوی این وزارتخانه توفیقی حاصل نشده است و جای تعجب است که آخرین نامه رئیس جمهور بعد از گذشت 5 ماه مورد رسیدگی قرار نگرفته است.
وی به حقوق پایین مستمری بگیران اشاره کرد و افزود: فرد بازنشسته با 400 هزار تومان حقوق ماهانه که حتی کفاف تامین هزینه های اولیه یک خانواده را نیز نمی دهد چگونه می تواند از پس هزینه های سنگین زندگی برآید.
اجازه ندهید ناله های بازنشستگان به فریاد تبدیل شود
خبازها خطاب به مسئولان گفت: اجازه ندهید ناله های بازنشستگان به فریاد تبدیل شود. کارگران برای این کشور زحمات زیادی کشیده اند به همین دلیل نباید تمام منابع و اعتبارات به بازنشستگان لشکری و کشوری برسد و مستمری بگیران تامین اجتماعی از این منابع بی بهره باشند.
وی افزود: از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی انتظار داریم از افراد بازنشسته حمایت کند و پیگیر مطالبات و حقوق این افرادباشد.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی پیشنهاد کرد که در هیئت امنا و هیئت مدیره تامین اجتماعی و همچنین شورای عالی نمایندگانی از جامعه کارگری و بازنشستگان نیز حضور داشته باشند تا بتوانند در زمینه ارائه و رفع مشکلات آنان اقدام کنند.
بازنشستگان سهمی از منابع عمومی ندارند
خبازها با طرح این سئوال که سهم بازنشستگان تامین اجتماعی از منابع عمومی کجاست، گفت: برای بازنشستگان دیگر عائله مندی و همچنین منابع خاصی برای ارائه وام و تسهیلات دیگر در نظر گرفته می شود این در حالی است که بازنشستگان تامین اجتماعی از این موارد سهمی ندارند.
گلایه از حاضر نشدن وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وی از عدم حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گلایه کرد و اظهار داشت: بازنشستگان برای اینکه به وزارت بهداشت منتقل نشده و با وزارت کار ادغام شوند بسیار تلاش کرده اند و حال که سه وزارتخانه در یکدیگر ادغام شده اند انتظار داشتیم که آقای شیخ الاسلام حداقل در این مراسم حضور پیدا می کرد و به درد و دل و مشکلات بازنشستگان گوش می داد.

خبازها تاکید کرد: به هیچ فرد و مدیری اجازه نخواهیم داد در امر درمان و بیمه تامین اجتماعی دخالت کند و فقط حق نظارت بر سازمان تامین اجتماعی وجود دارد نه دخالت.
-جان باخت يك كارگر بر اثر ريزش تونل
امروز مورخ 30/8/1390 براي چندمين بار متوالي يكي ديگر از نيرو هاي كاري جوان با نام حميد اسماعيلي كه در سد داريان مشغول به كاربود بر اثر ريزش تونل جان باخت و به جمع قربانيان نظام سرمايه داري پيوست .
سد داريان در چند كيلومتري پاوه واقع شده و در طول اين يك سال به علت عدم وجود ايمني و همچنين عدم توجه مسئولين به محل و شرايط كاري كارگران ،چندين حادثه كارگري رخ داده كه متاسفانه در همه موارد منجر به مرگ آنها شده .
ما نيز جان باختن اين كارگر و هم طبقه اي خود را به دوستان و خانواده وي تسليت گفته و اعلام مي داريم كه نظام سرمايه داري به دليل خصلت دروني خود كه چيزي نيست جز افزايش روز افزون سرمايه ، توجهي به شرايط كاري كارگران نداشته و به همين دليل هر روز شاهد افزايش قربانيان در حال كار هستيم و چاره اي نيست جز اتحاد و و متشكل شدن كارگران براي دفاع از حقوق خود .
كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري

30 آبان 1390

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد