چراغی در گفتوگو با فارس بتاریخ 14آبان ماه، با اشاره به تجمع اعتراض آمیز هفته گذشته کارگران شرکت کشت و صنعت کارون استان خوزستان مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اظهار داشت: این کارگران در سال 6 تا 9 ماه مشغول فعالیت هستند و حل مشکل بیمه و ناکافی بودن حقوق از خواستههای آنان است.
وی ادامه داد: حق بیمه توسط کارفرما از کارگر گرفته میشود اما برای تمام سال کارگران از بیمه تامین اجتماعی برخوردار نیستند.
این کارگر کشت و صنعت کارون با بیان اینکه این شرکت 2 هزار کارگر در مزارع نیشکر دارد، گفت: هیچگونه مزایا و سنوات بازنشستگی به کارگران تعلق نمیگیرد همچنین در گذشته این شرکت 16 هزار کارمند داشت که بسیاری از آنان بازنشسته شدند.
چراغی با اشاره به اینکه کارفرما معتقد است باید کارگر 40 سال سابقه کار داشته باشد تا بتواند بازنشست شود، تصریح کرد: مسئولان وزارت تعاون و کار رفاه اجتماعی حاضر نشدند پاسخگو باشند و فقط رئیس حراست که هیچ مسئولیتی در قبال کارگر ندارد قولهایی به کارگران داد.
وی افزود: وزیر و معاونان آن حاضر نشدند صدای کارگران را بشنوند.
به گفته این فعال کارگری، تجمع کارگران مقابل نهاد ریاست جمهوری، مجلس و وزارت تعاون، کار و رفاه انجام شد و مسئولی پاسخگو نبود و بدون جواب و حل مشکل خود به ناچار برگشتیم.
چراغی تاکید کرد: کارگران مانند توپ فوتبال میان مسئولان پاسکاری میشوند و فقط قول بررسی مشکلات را دادند.
این کارگر خاطر نشان کرد: شرکت سهم بیمه کارگر را دریافت میکند اما سابقه کارگر را در تامین اجتماعی ثبت نمیکند و اضافه کار نیز به کارگران تعلق نمیگیرد.
وی با اشاره به مشکلات بهداشتی مزارع نیشکر بیان کرد: دود نیشکر سیستم تنفسی و گوارشی را اذیت میکند و موارد ایمنی و بهداشتی از سوی کارفرما رعایت نمیشود.
چراغی در خصوص نحوه قرار دادها گفت: به هیچ وجه اجازه به کارگر نمیدهند که مفاد قرارداد را بخواند و فقط اجازه امضاء دارد و یک نسخه آن را نیز در اختیار کارگر قرار نمیدهند و مدت قرار داد تا پایان برداشت محصول است.
به گفته چراغی، نیروی انتظامی و دیگر دستگاه اجازه ارائه خواستههای کارگران به مسئولان را نمیدهد و مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی چند ماه پیش قول داد تا یک هفته دیگر مشکل بیمه و سنوات کارگران حل شود اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
قابل یادآوری است که کارگران نی بر کشت وصنعت کارون وهفت تپه خوزستان بدلیل بی توجهی به خواسته هایشان ،ازروز4آبان ماه دست به اعتصاب زدندوازروزهفتم آبان ماه، درچهارمین روزاعتصابشان عازم تهران شدند وبمدت 5روز،تجمعات اعتراضی ،مقابل مجلس،نهادرسیدگی به شکایات مردمی ریاست جمهوری ووزارت کار ،درراستای رسیدگی به مشکلاتشان وتحقق خواسته هایشان، برپا داشتند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد