logo





جدیدترین جزئیات از جلسه غیرعلنی مجلس در گفت‌وگوی مشروح فارس با خباز؛

واگذاری صدها هكتار زمین به 'اختلاس‌گر بزرگ' در كیش و كاشانك با قیمت متری 16ریال

حمایت بانك مركزی از این افراد به این صورت بوده كه از زیر مجموعه این بانك چند گزارش خلاف داده شده است و افراد سالمی را به جای فردی متخلف مثل خسروی معرفی كرده و گزارش غلط دادند كه اصلا این افراد عضو هیئت مدیره نیستند،

دوشنبه ۴ مهر ۱۳۹۰ - ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۱

نماینده كاشمر در مجلس ضمن تشریح جزئیات جدیدی از جلسه غیرعلنی مجلس درباره اختلاس 3 هزار میلیاردی، گفت كه امیرمنصور خسروی 230 هكتار زمین در كیش و صدها هكتار زمین در اطراف كاشانك به قیمت متری 16 ریال گرفته است.

محمدرضا خباز نماینده مردم كاشمر و عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو مشروح خود با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس به تشریح جزئیات دیگری از مسائل مطرح شده در جلسه غیرعلنی صبح روز گذشته نمایندگان مجلس با حسینی وزیر اقتصاد، بهمنی مدیركل بانك مركزی، پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی كل كشور و جهرمی مدیركل بانك صادرات پیرامون اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی در بانك‌های كشور پرداخت.

وی با بیان اینكه جلسه امروز در نوع خود بی‌سابقه بود، گفت: به نظر من برگزاری چنین جلسه‌ای بسیار لازم بود و باید این جلسه برگزار می‌شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: اولین فردی كه در این جلسه آغاز سخن كرد، رئیس كل بانك مركزی بود و شروع سخن وی با این جمله بود كه "این اختلاس مسئله كوچكی نیست" و معنی آن این است كه این آقایان اعتراف دارند كه این مسئله، مسئله كوچكی نیست.

* "امیرمنصور خسروی"، عامل اختلاس نجومی اكنون 38 كارخانه فولاد دارد
خباز اضافه كرد: نام فردی كه اختلاس نجومی را انجام داده است، فردی به نام "امیرمنصور خسروی" است كه در سال 85 با 20 میلیارد تومان شركتی را به ثبت رساند ولی اكنون وی 38 كارخانه دارد كه عمدتاً كارخانه‌های فولاد هستند و 18 پروژه نیز در حال اجرا دارد.

* شگردهای خسروی برای اختلاس
این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینكه وی در سال 89 تقاضای تسهیلات می‌كند، گفت كه یكی از شگردهایی كه این فرد به كار برده، این است كه بجای استفاده از تسهیلات از گشایش اعتبار یا ال‌سی كه نوعا ال‌سی داخلی است، استفاده ‌كرده و حدود 105 فقره ال‌سی باز كرده و خیانتی كه این فرد با همكاری طرف مقابل انجام داده است، این بود كه این ال سی‌ها ثبت نمی‌شد لذا بازرس‌های بانك نیز آثاری از این تخلفات را مشاهده نمی‌كردند.

* ارتباط خسروی با ‌بانك‌های صادرات، ملی، سپه، سامان و پارسیان
خباز ادامه داد: این فرد به جای اینكه برای خرید كارخانه‌ها پول پرداخت كند، همان ال‌سی‌ها را باز و سپس در بانك دیگری آنها را اسكونت می‌كرده و با 20 درصد تنزیل آنها را ‌گرفته و در قبال بدهی خود پرداخت می‌كرده است؛ این فرد با بانك‌های متعددی ارتباط گرفته كه بالاترین آن بانك صادرات و سپس با بانك ملی، بانك سامان، بانك سپه، بانك صنعت و معدن و پارسیان بوده است.

وی افزود: "خسروی" هزار و 763 میلیارد تومان، ال‌سی‌ ثبت نشده دارد و به همین دلیل این ماجرا در جایی وجود ندارد همچنین این فرد یك‌هزار میلیارد ال‌ سی‌ها ثبت شده دارد كه جمع این دو مقدار حدودا دو هزار و 800 میلیارد تومان می‌شود كه این یك فساد بزرگ و تبانی غیرقابل تصور است.

این نماینده مجلس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای كمیسیون اقتصادی مجلس تصریح كرد: ایشان در این دیدار تعبیر بسیار زیبایی داشتند و فرمودند كه اگر مفسده اقتصادی در یك دستگاه بود، مفاسد اقتصادی اتفاق می‌افتد، همچنین ایشان در این زمینه مثال ورزشی زدند و فرمودند فرد مفسدی كه در داخل ادارات است، پاس را می‌دهد و فرد متخلف آبشار را می‌زند كه همین اتفاق درخصوص این اختلاس رخ داده است.

* خسروی سه روز قبل از بازداشت 60 میلیون دلار گشایش اعتبار داشته است
خباز با بیان اینكه این فرد سه روز قبل از بازداشت، دو ال‌سی به مبلغ 60 میلیون دلار باز كرده است، خاطرنشان كرد: اكنون افرادی می‌گویند ما از قبل این موضوع را می‌دانستیم كه جای سؤال است كه اگر این افراد از ماجرا با خبر بودند چگونه این فرد "امیر منصور خسروی" سه روز قبل از بازداشتش توانسته دو ال‌سی به مبلغ هر كدام 30 میلیون دلار باز كند و پول‌ها را بگیرد.

وی ادامه داد: در ضمن بدهی‌های دیگر كد رهگیری داشته است و حتی اگر شماره سامانه بانك مشخص نبود و یا تأییدیه ال‌سی‌ها بررسی نمی‌شد، ‌با مقداری دقت و از طریق پیگیری كد رهگیری بدهی‌ها می‌توانستند جلوی این اتفاق را بگیرند.

نماینده مردم كاشمر در خانه ملت با اشاره به این نكته كه این ال‌سی‌های باز شده برای 12 شركت بوده است،‌ گفت: مهمتر از همه اینكه وقتی این شخص ال سی باز می‌كرده باید وثیقه و پیش پرداخت می‌داده اما هیچ كدام از این موارد را انجام نداده است.

* ‌اختلاس 3 هزار میلیاردی طی 5 ماه اتفاق افتاده است
خباز ادامه داد: اوج كار این آقا از اسفند 89 تا پایان تیر 90 است یعنی در ظرف 5 ماه این ماجرا شكل گرفته است كه مشخص است این فرد مورد حمایت‌هایی نیز قرار گرفته است.

وی افزود: پس از روشن شدن موضوع، ابتدا اموال را شناسایی، سپرده‌ها را مسدود و افرادی را بازداشت كردند كه ما معتقدیم بازداشت افراد لازم است ولی دستگاه‌های تولیدی نباید تعطیل شود.

* خسروی سال 85 با برادرانش یك گاوداری داشت
این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینكه این فرد "امیر منصور خسروی" در سال 72 در سربازی بوده است، گفت: وی سال 84 و 85 با برادرانش یك گاوداری داشته و این گاوداری را از امكانات طرح‌های زود بازده كه توسط رئیس جمهور طراحی شده بود، تأسیس كرد كه نخستین بار طعم این پول‌ها به این صورت زیر دندان وی مزه كرد و این تخلف بزرگ و فساد اقتصادی از آنجا آغاز شد.

خباز افزود: بنابراین این فرد در سال 85 توانسته یك وام طرح زود بازده را بگیرد و البته در همان سال نیز یك شركت خانوادگی به ثبت می‌رساند لذا از آنجا كه راه‌ها را یاد گرفته و عواملی نیز در بانك‌ها دارد و طبیعتا پشت‌اش نیز از این جهت گرم است، در سال 89 تقاضای تأسیس بانك می‌كند كه بانك از مهر تا دی ماه سال 89 فشار می‌آورد كه باید سهم مؤسسین را پرداخت كنید.

وی ادامه داد: خسروی در اسفندماه 89 سهم مؤسسین را پرداخت می‌كند و از 20 اسفندماه پذیره‌نویسی آن انجام می‌شود كه آغاز شروع تخلف از این زمان است كه البته مشخص است بانك‌ها باید به كسی وام دهند كه بدهی بانكی نداشته و فرد خوش حسابی باشد.

این نماینده مجلس توصیه‌های برخی مقامات اجرایی و سفارشات دفتر برخی افراد را در بروز این تخلفات مؤثر دانست و یادآور شد: یك شركت تراورس راه‌آهن نیز به قیمت 217 میلیارد تومان از طریق مذاكره به خسروی واگذار می‌شود كه 7 درصد این پول كه حدود 15، 16 میلیارد تومان می‌شود، پرداخت كرده و حدود 200 میلیارد دیگر بدهكار می‌شود همچنین بانك فورا با یك توصیه دیگری كه از آقایان می‌گیرد این فرد را در مناقصه دیگر راه‌آهن به ارزش هزار و 200 میلیارد تومان مزایده برنده كرده و در این مناقصه نیز فقط حدود 10 درصد آن كه 120 میلیارد تومان می‌شود را پرداخت می‌كند.

* واگذاری صدها هكتار زمین به خسروی در كیش و كاشانك به قیمت متری 16 ریال
* پورمحمدی گفت 130 بار از تخلفات دستگاه‌ها به احمدی‌نژاد گزارش داده است
خباز همچنین گفت: خسروی در موارد دیگری نیز 230 هكتار زمین در كیش و صدها هكتار زمین در اطراف كاشانك به قیمت متری 16 ریال می‌گیرد یعنی قیمت هر متر زمین 16 ریال بوده كه با این مبلغ حتی خاك نیز به چشم انسان نمی‌ریزند اما آیا اینكه در خصوص این تخلفات گزارشی داده شده یا نه، باید بگویم كه پورمحمدی ‌گفت كه 130 گزارش در رابطه با تخلفات دستگاه‌ها به آقای رئیس‌جمهور داده‌ایم كه 13 مورد آن در خصوص بانك‌ها بوده است.

وی در ادامه تاكید كرد: حالا این نكته خیلی مهم است كه آیا این افراد كه به طرق مختلف از این فرد حمایت می‌كردند، باید خود را طلبكار دانسته یا اینكه باید در مقابل مردم خود را بدهكار بداند و از اینكه غفلت كردند، اظهار تأسف و ندامت كنند چراكه این اتفاق یك اتفاق مرگبار و كشنده‌ای برای اقتصاد ما است و رسوایی بزرگی را در كشور بوجود آورده است.

این نماینده مجلس اضافه كرد: اعتقاد سازمان بازرسی این بود كه این بحران از زمانی شروع شد كه مدیران نالایق افراد ناشایست را منصوب كردند و حضور این مدیران نالایق نسبت مستقیمی با شروع فساد دارد یعنی زورمداران زرپرست از اعتماد مردم سوء‌‌استفاده كرده و اكنون اعتماد مردم به نظام را كه بالاترین سرمایه آن است، به بهای بالا بردن شاخص‌ها از بین برده‌اند.

خباز با اشاره به سخن لاریجانی رئیس مجلس كه گفته‌ بود "فساد بزرگ به اعتماد مردمی ضربه زد"، گفت: لاریجانی این فساد را به زلزله‌ای تشبیه كرد كه در پیكره اقتصادی كشور به وجود آمده است.

* معلوم نیست فسادهای بزرگتری در سیستم بانكی در حال رخ دادن نباشد
وی با بیان اینكه نمی‌توان یقین كرد اكنون كه ما در حال بررسی این پرونده هستیم، فساد‌های دیگری در سیستم‌های بانكی در حال رخ دادن نیست، تصریح كرد: نمی‌توان یقین داشت كه این آخرین فساد مالی است لذا برای اینكه این مشكلات دوباره پیش نیاید لازم است تا با مقصرین این پرونده برخورد قانونی شود چراكه هر اقدامی كه در این زمینه انجام شود، مورد حمایت مردم است و مقامات نیز باید همگی از این موضوع استقبال كنند.

نماینده كاشمر در مجلس پیشنهاد كرد كه رئیس كل بانك مركزی با صدور بخشنامه‌ای به تمام بانك‌ها، مصوب كند هر فردی قصد دریافت وام و تسهیلات بالای 100 میلیون تومان را دارد، باید از طریق اینترنت به اطلاع همه مردم برساند تا از این طریق بتوان جلوی تخلفات را گرفت و وام‌گیرندگان مجبور شوند تا وام دریافتی را در محلی كه برای آن تسهیلات دریافت كرده‌اند، هزینه كنند.

خباز اعلام كرد كه حدود 3 سال پیش این موضوع را به رئیس جمهور و حتی نمایندگان مجلس گفتم كه تنها راه جلوگیری از فساد، شفافیت است.

* احمدی‌نژاد پاسخی به گزارش‌های سازمان بازرسی درباره تخلفات دستگاه‌ها نداده است
وی در خصوص گزارش‌هایی كه رئیس بازرسی كل كشور درباره تخلفات دستگاه‌ها به رئیس جمهور داده بود گفت كه پورمحمدی اعلام كرد نه تنها پاسخی از سوی رئیس جمهور به این گزارشات داده نشد بلكه این دستگاه‌ها راه خود را ادامه دادند لذا اكنون این افراد باید از مردم عذرخواهی كنند نه اینكه دست به فرافكنی زنند.

این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) كه در خصوص بنی‌صدر گفتند "من به فلانی رای نداده‌ام" و یا زمانی‌كه دیدند جنگ به نتیجه نمی‌رسد فرمودند "من جام زهر را نوشیده‌ام"، تاكید كرد: حالا كه این اتفاق ناشایست در كشور رخ داده، این مسئولین باید عذرخواهی كنند؛ چه آنكه در كشورهای دیگر وقتی فرد متخلف رسوا می‌شود، خودكشی می‌كند اما اكنون به این افراد می‌گوییم كه خودكشی پیشكشتان، استعفا دهید و به دنبال كار خود بروید تا دل مردم خنك شود نه اینكه خود را طلبكار بدانید.

* افرادی كه می‌گویند ما اختلاس زا زودتر فهمیدیم، شریك جرمند
خباز درباره افرادی كه می‌گویند "ما زودتر این اختلاس را فهمیده‌ایم" اما چیزی نگفته‌اند، گفت: این افراد خودشان معاون جرم هستند چراكه باید هر فردی را كه از ماجرا خبر داشتند و اقدام نكرده‌اند، معاون جرم دانست و دستگیر كرد.

وی با بیان اینكه در این جلسه در خصوص اینكه پول از كشور خارج شده یا خیر مطلبی مطرح نشد، تاكید كرد: بررسی این بحث زمان بیشتر از 4 ساعت نیاز دارد چرا‌كه بسیار گسترده است همچنین مشخص است كه اگر پشت این افراد به جایی گرم نبود، نمی‌توانستند دست به چنین فساد گسترده‌ای بزنند.

* نامه بانك مركزی در حمایت از اختلاس‌گر بزرگ
این نماینده مجلس ادامه داد كه در گزارش پورمحمدی آمده بود كه برخی از حامیان خسروی در بانك مركزی بودند، تصریح كرد: وقتی متوجه تبانی این افراد می‌شوند، شورای پول و اعتبار جلوی بانك آریا را می‌گیرد و دلایل آن را نیز مطرح می‌كند اما در بانك مركزی نامه‌ای مبنی بر اینكه اعضای هیئت مدیره بانك آریا "امیر منصور خسروی" و تیم او نیستند، نوشته می‌شود و در آن نامه براساس گزارش غلطی یك سری افراد صاحب نام و سالم را به عنوان اعضای هیئت مدیره این بانك معرفی می‌كنند.

* بانك مركزی با اختلاس‌گران تبانی كرده است
خباز در پایان گفت: لذا حمایت بانك مركزی از این افراد به این صورت بوده كه از زیر مجموعه این بانك چند گزارش خلاف داده شده است و افراد سالمی را به جای فردی متخلف مثل خسروی معرفی كرده و گزارش غلط دادند كه اصلا این افراد عضو هیئت مدیره نیستند، اما بانك را به نام خسروی و تیمش صادر كردند كه این نشان می‌دهد بانك مركزی با این اختلاس‌گران تبانی كرده است.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد