logo





تشکر وزارت خارجه آمریکا از همدردی ایرانیان
با قربانیان ۱۱ سپتامبر

یادبود قربانیان ۱۱ سپتامبر در ۹۰ کشور جهان

يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱

shamha-dar
رادیو فردا: در حالی که محمود احمدی‌نژاد، در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر، بار دیگر این رویداد را «یک بازی طراحی شده» و «بهانه‌ای» برای حمله‌های آمریکا نامید، وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در دهمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر از همدردی مردم ایران در سال ۲۰۰۱ تشکر کرد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که در صفحه وبلاگ این وزارتخانه منتشر شده آمده‌است: «هرگز مهربانی مردم ایران را در آن روزهای دشوار فراموش نخواهیم کرد و از شما سپاسگزاریم.»

این بیانیه ادامه می‌دهد که «در سراسر جهان از جمله شهرهای ایران مردم به نشانه همدردی به قربانیان این حادثه شمع روشن کرده و برای لحظاتی سکوت کردند» و «ما از همدردی مردم ایران در سال ۲۰۰۱ متشکریم.»

در جریان حملات تروریستیِ نیروهای وابسته به سازمان القاعده در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی، در نیویورک و واشینگتن حدود سه هزار تن کشته و شش هزار تن دیگر زخمی شدند.

ساعاتی پس از این رویداد، محمد خاتمی، رئیس جمهور وقت ایران، با محکوم کردن این اقدام تروریستی، «به نام مردم ایران» با مردم آمریکا ابراز همدردی کرد.

ایران از نخستین کشورهایی بود که پس از این حادثه پیام همدردی با مردم آمریکا ارسال کرد و عده‌ای از مردم ایران نیز با حضور در محل سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع آمریکا در ایران است، با روشن کردن شمع با مردم آمریکا ابراز همدردی کردند.

در پیام محمد خاتمی در روز یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آمده‌بود: «به نام ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران، اقدام تروریستی هواپیماربایی و حمله به مراکز عمومی در شهرهای آمریکا را که شمار زیادی از مردم بی‌دفاع را به کام مرگ کشید محکوم می‌کنم و تأسف عمیق و همدردی خود را با ملت آمریکا به‌ویژه آسیب‌دیدگان و خانواده قربانیان حادثه اعلام می‌دارم.»

وی در پیام خود افزوده بود: «تروریسم محکوم است و جامعه جهانی باید ریشه‌ها و ابعاد آن را بشناسد و برای خشکاندن آن گام‌های اساسی بردارد. اراده اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران قطعاً در این مسیر قرار دارد و برای تحقق این باور اسلامی و انسانی از هیچ اقدامی دریغ نخواهد داشت.»

اما با تغییر رئیس جمهور در ایران موضع جمهوری اسلامی نسبت به این رخداد نیز تغییر کرد و محمود احمدی‌نژاد بارها در سخنرانی‌های خود رخداد ۱۱ سپتامبر را «یک دروغ بزرگ» نامید.

در این میان روز یکشنبه نیز رئیس‌جمهور ایران با اشاره به این حادثه گفت: «۱۱ سپتامبر در اصل یک بازی طراحی شده برای تحت تاثیر قرار دادن عواطف جامعه بشری و پیدا کردن بهانه برای حمله به منطقه اسلامی و اشغال عراق و افغانستان بود و باعث شد یک میلیون انسان بی‌گناه کشته شوند.»

محمود احمدی‌نژاد در سال ۲۰۱۰ خواستار بازدید از محل برج‌های تجارت جهانی نیویورک شده‌بود اما مقام‌های آمریکایی این درخواست وی را نپذیرفتند.

یادبود قربانیان ۱۱ سپتامبر در ۹۰ کشور جهان

دویچه وله: در۹۰ کشور جهان، از نیوزیلند تا آمریکا مراسمی مختلفی به احترام قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر برگزار می‌شود. در آلمان، رئیس‌جمهور این کشور همراه سفیر آمریکا و جمعی از مسیحیان، یهودیان و مسلمانان در مراسم دعا شرکت کرد.

یکی از نخستین مراسم یادبود قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، روز یکشنبه (۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱) در نیوزیلند برگزار شد. این مراسم در شهر نیو پلی‌موت‌، با حضور اعضای تیم ملی راگبی آمریکا که برای شرکت در مسابقات جهانی در این شهر به سر می‌برند، و سفیر آمریکا، دیوید هوبنر، برگزار شد.

دیوید هوبنر که برادرش از حملات ترویستی ۱۱ سپتامبر به مرکز تجارت جهانی جان سالم به در برد، در حضور صدها شرکت‌کننده‌ی مراسم یادبود دهمین سالگرد این حملات تروریستی، ضمن محکوم کردن «مرگ وحشیانه ۳ هزار نفر»، «پیروزی صفات نیک انسانی» را ستود.

سکوت و مراسم دعا با حضور مسیحیان، یهودیان و مسلمانان

در استرالیا، مالزی و ژاپن نیز مراسم مختلفی به منظور یادبود قربانیان دهمین سالگرد حوادث ۱۱ سپتامبر برگزار شد. در توکیو هزار تن یاد کارمند ژاپنی بانک تجارت جهانی را که در حملات ۱۱ سپتامبر کشته شد، گرامی داشتند.

ظهر یکشنبه مردم کشورهای مختلف اروپایی، از جمله آلمان، با شرکت در مراسم دعا با مردم آمریکا همدردی کردند.در آلمان مراسم دعا و یک دقیقه سکوت با حضور رئیس جمهور این کشور،‌ کریستین وولف، و سفیر آمریکا، فیلیپ د.مورفوی، برگزار شد.

در این مراسم به نقل از سفارت آمریکا، پیروان ادیان مختلف از جمله مسیحیان، یهودیان و مسلمانان حضور داشتند. رئیس جمهور آلمان پس این مراسم، در مراسم دیگری در شهر مونیخ شرکت کرده و پس از آن نیز شامگاه یکشنبه در کلیسای بزرگ شهر برلین سخنرانی خواهد کرد.

یادبود خدمه و مسافرانی که در مقابل هواپیماربایان ایستادند

رئیس‌جمهور آمریکا قرار است در هر سه منطقه‌ای که ۱۰ سال پیش هدف حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر قرار گرفتند، سخنرانی کند. در این حملات دو هواپیما با برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی برخورد کردند.

هواپیمای سوم به ساختمان پنتاگون برخورد کرد و هواپیمای چهارم به دنبال درگیری سرنشینانش با هواپیماربایان، در مزرعه‌ای در شنکسویل پنسیلوانیا سقوط کرد.

روز شنبه (۱۰ سپتامبر) روسای جمهوری پیشین آمریکا، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون، به همراه معاون باراک اوباما، در پرده‌برداری از بنای یادبود ۴۰ مسافر و خدمه‌ی پروازی که اجازه ندادند هواپیما در واشنکتن سقوط کند، شرکت کردند.

القاعده در فکر انتقام

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، و همسرش میشل، صبح روز یکشنبه ابتدا در گورستان آرلینگتون در نزدیکی واشنگتن بر مزار سربازان آمریکایی کشته‌شده در عراق و افغانستان حاضر شدند.

باراک اوباما پس از خروج از گورستان بار دیگر تأکید کرد: «ترور ما را در هم نخواهد شکست.» رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در نطقی که در تمام رسانه‌های این کشور پخش شد، گفته بود: «تروریست‌ها قصد داشتند به وحدت ملی مردم ایالات متحده ضربه بزنند، اما نتوانستند در میان مردم نفاق ایجاد کنند».

او افزود که مردم امریکا با صیانت از آزادی‌ها و ارزش‌های خود، از قدرت و امنیت بیشتری برخوردار می‌شوند. او گفت: «تنوع و چندرنگی در سراسر کره زمین به جامعه آمریکا سیمایی یگانه بخشیده است.»

همزمان رسانه‌های آمریکایی از احتمال حملات تروریستی در ‎روز یکشنبه ۱۱ سپتامبر خبر دادند. شبکه تلویزونی "ای بی ‌سی" در گزارشی از صدور فرمان این حملات توسط ایمن الظواهری‌، رئیس القاعده، برای گرفتن انتقام اسامه بن لادن خبر داده است.

گفته می‌شود، سه فرد مظنون به همکاری با القاعده، خاک افغانستان را به مقصد نامشخصی ترک کرده‌اند. با این حال، مقام‌های آمریکایی وضعیت هشدار را در این کشور افزایش ندادند. تدابیر امنیتی اما در شهرهای نیویورک و واشنگتن افزایش یافته است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد