دبيرکل خانه پرستار از تجمع صبح امروز تعداد کثيري از پرستاران بيمارستان شريعتي تهران در اعتراض به پايين بودن کارانه خبر داد.
محمد شريفي مقدم با اعلام اين خبر در گفتگو با مهر افزود: صبح امروز تعداد کثيري از پرستاران بيمارستان شريعتي وابسته به دانشگاه علوم پزشکي تهران با تجمع در دفتر مديريت بيمارستان، اعتراض خود را نسبت به پايين بودن کارانه دريافتي اعلام کردند.
وي با اشاره به اينکه پرستاران مطالبات زيادي دارند که مهمترين آنها پايين بودن کارانه است، گفت: پرستاران معتقدند که به رغم افزايش هر ساله تعرفه ها اما ميزان کارانه ها همواره ثابت مانده است.
شریفی مقدم درگفتگویی دیگر با ایلنا درباره تجمع امروز پرستاران گفت:
تجمع پرستاران بيمارستان شريعتي در اعتراض به بحث تبعيض در پرداخت كارانه بين اعضاء هيات علمي بيمارستان و كاركنان غير هيات علمي اين بيمارستان است.«20درصد از درآمد بيمارستان كه قرار است در قالب طرح كارانه به پرسنل پرداخت شود، به اعضا غير هيات علمي اختصاص مييابد در حاليكه 65درصد درآمد بيمارستان به اعضا هيات علمي بيمارستان و 10درصد به خود بيمارستان و 5 درصد نيز به دانشگاه اختصاص داده ميشود.»
به گفته وي كارانه هيات علمي بيمارستانها 100برابر بيشتر از كارانه پرسنل غير هيات علمي است. اين درحالي است كه افزايش هر ساله تعرفهها نيز باعث ميشود اين فاصله بيشتر شود.
وافزود:«تبعيض زياد موجود در گروه بهداشت و درمان كشور موجب افزايش موج اعتراض در بين تمام پرستاران در تمام كشور شدهاست. ميتوان به صراحت گفت فضاي جامعه پرستاري به شدت ملتهب است.»
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار ايلنا در مورد اصلاحات قانوني كه قرار بود در حوزه كار پرستاري صورت گيرد، گفت: «در چهار سال گذشته سر و صداي زيادي مبني بر بهبود وضعيت پرستاران مطرح شد، اما هيچ اقدامي صورت نگرفت.»
شريفي بهعنوان نمونه به موضوع دو قانون تعرفهگذاري و ارتقاء بهرهوري اشاره كرد و افزود: «مجلس هفتم قانون تعرفهگذاري خدمات پرستاري را تصويب كرد و و مصوب شد كه وزرات بهداشت،وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاري آييننامه اين كار را آماده كنند. اما پس از گذشت چهار سال از اين مصوبه هيچ اقدامي انجام نشدهاست.
در قانون ارتقاء بهرهوري نيز در خوشبينانهترين حالت پرستار با سابقه بالا هفتهاي 37 ساعت كار ميكند كه از كاركنان بخش اداري سيستم بهداشتي 5ساعت بيشتر است و پرستاران جديد الاستخدام نيز در هفته 42ساعت كار ميكنند كه آنهم 10 ساعت بيشتر از كاركنان اداري است.
شريفي تصريح كرد: اگر چه با موضوع اين دو قانون سر و صداي زيادي در دفاع از پرستاران مطرح شد اما در عمل از نظر معيشتي و رفاهي هيچ گامي براي پرستاران برداشته نشد.
اين در حالي است كه اغلب مراكز درماني بهويژه بيمارستانها با كمبود نيروي شديد پرستاري مواجه هستند؛ بر اساس استاندارد شوراي بين المللي پرستاران به ازاي چهار بيمار در بخش عمومي يك پرستار بايد وجود داشته باشد اما در حال حاضر اين نسبت به 12 تا 15 بيمار يك پرستار رسيده است.»
شریفی دررابطه با چگونگی پایان گرفتن تجمع امروز پرستاران بیمارستان شریعتی به مهر گفت:
مسئولان بيمارستان به پرستاران قول دادند که به خواسته هاي آنها رسيدگي کنندو اين توافق باعث شد که پرستاران به تجمع خود پايان بدهند.
وافزود: البته قول مسئولين بيمارستان قانع کننده نبوده و قرار شده نمايندگاني از پرستاران با مسئولين بيمارستان صحبت کنند.
شریفی مقدم با اظهار نارضايتي از وفا نكردن مديران و روساي بيمارستانها به قول خود در مواجهه با پرستاران به ایلنا گفت: «مسئولان بيمارستاني در واكنش به اعتراضات و تجمعات پرستاري از قول بررسي بهعنوان ابزاري براي شكاندن فشاراستفاده ميكنند.»
2468-دوازدهم مردادماه
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد