ترور چهارمين دانشمند هستهاي
شرق - گروه سياسي: با ترور يك استاد فيزيك و از متخصصان مرتبط با سازمان انرژي هستهاي، شمار ترور دانشمندان هستهاي طي دو سال گذشته به رقم چهار رسيد. عصر ديروز در ادامه حذف دانشمندان هستهاي ايران، «داريوش رضايي» 35 ساله، داراي دكتراي فيزيك و استاد دانشگاه به ضرب گلوله يك موتورسوار در جلوي منزلش در خيابان بنيهاشم، خيابان خادم رضاييان به قتل رسيد. در پي وقوع اين حادثه بازپرس كشيك قتل پايتخت در صحنه جنايت حضور يافت و دستورات لازم را جهت شناسايي و بازداشت عامل يا عاملان جنايت صادر كرد. تا لحظه تنظيم اين گزارش هيچ مظنوني شناسايي و بازداشت نشده است. معاون سياسي استاندار تهران با تاييد خبر وقوع اين ترور، گفت: تاكنون فردي در اين راستا بازداشت نشده است.
«صفرعلي براتلو»، در گفتوگو با ايسنا، در پاسخ به اين سوال كه آيا «داريوش رضايي» كه بعدازظهر ديروز، در خيابان «بنيهاشم» تهران ترور شده است، از دانشمندان هستهاي كشور بوده است؟ گفت: اين موضوع در حال بررسي است و هنوز قطعيت پيدا نكرده است. معاون سياسي استاندار تهران خاطرنشان كرد: مسوولان اطلاعاتي و امنيتي در حال بررسي جزييات اين حادثه هستند و نتايج به دست آمده را هرچه سريعتر به اطلاع مردم خواهيم رساند. ترور اين دانشمند هستهاي در حالي رخ داد كه طي دو سال گذشته سه نفر از دانشمندان هستهاي ديگر نيز توسط جوخههاي ترور به شهادت رسيدند. نخستين فردي كه مورد هدف تروريستها قرار گرفت استاد فيزيك دانشگاه تهران و از جمله متخصصان مرتبط با برنامه هستهاي ايران بود. زندهياد دكتر مسعود عليمحمدي، استاد پايه 22 فيزيك دانشگاه تهران ديماه سال 1388 هنگام خروج از منزل بر اثر انفجار بمب به شهادت رسيد. نزديك به يكسال پس از آن حادثه، در دو نقطه تهران انفجارهايي رخ داد كه هدف آن دو استاد ديگر دانشگاههاي تهران بود. يكي از اين انفجارها در ولنجك و ديگري در بلوار ارتش روي داده است كه موجب شهادت دكتر مجيد شهرياري، استاد علوم پايه دانشگاه شده و دكتر فريدون دوانيعباسي استاد دانشگاه عالي دفاع ملي نيز از حادثه جان سالم به در برد. پس از آن نيز عباسي تا جايگاه معاونت رياستجمهوري و رياست سازمان انرژي اتمي ارتقا يافت.
پس از اين حادثه نيز دكتر قاسمي همسر شهيد شهرياري به مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي نامهاي نوشت و از پديده شوم ترور دانشمندان انتقاد كرد و اعلام كرد كه از آژانس اين انتظار وجود دارد كه براي محكوم كردن و جلوگيري از تكرار اين حوادث اقداماتي را در دستور كار قرار دهد. يوكيا آمانو مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز شخصا به اين نامه پاسخ داد و ضمن ابراز تاسف عميق و همدردي با وي اطمينان داد كه به عنوان مديركل آژانس از هيچ تلاشي براي جلوگيري از توسعه سلاحهاي هستهاي و استفاده عموم مردم از انرژي صلحآميز هستهاي دريغ نخواهد كرد.
جزئیات تازه» از حادثه ترور در خیابان بنیهاشم تهران
رادیو فردا: ساعاتی پس از انتشار خبر سوءقصد به جان «یک متخصص هستهای ایران»، خبرگزاری فارس فرد ترور شده را «دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر و از همکاران وزارت دفاع» معرفی کرد و رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز در پیامی ترور وی را محکوم کرد.
جزئیات تازه از سوءقصد به جان این «همکار وزارت دفاع» و «دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق» در دانشگاه خواجه نصیر در حالی منتشر میشود که گزارشهای اولیه خبرگزاریهای داخلی ایران، آقای رضایینژاد را از دانشمندان هستهای و استاد دانشگاه محقق اردبیلی معرفی کرده بودند.
با این حال این خبر به سرعت بر خروجی خبرگزاریها دستخوش تغییر شد و دو خبرگزاری ایسنا و ایرنا به نقل از معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، درباره اینکه آیا فرد ترور شده از دانشمندان کشور بوده است یا نه اعلام کرده که این موضوع در دست بررسی است و هنوز قطعیت پیدا نکرده است.
اکنون پس از انتشار چندین گزارش ضد و نقیض در مورد ماجرای سوءقصد در خیابان بنیهاشم تهران، تازهترین گزارشها در منابع دولتی حاکی است که داریوش رضایینژاد، نه یک متخصص هستهای که تنها دانشجوی کارشناسی ارشدی بود که با وزارت دفاع همکاری داشته است.
در گزارشهای اولیه همچنین محل سوءقصد به جان آقای رضایینژاد، مقابل منزل مسکونی وی اعلام شده بود اما پس از ساعتی ایرنا گزارش داد که این حادثه زمانی رخ داد که «داریوش رضایینژاد به همراه همسرش در زمان بازگشت محل کار به مهد کودکی که فرزندانشان که در آنجا نگهداری میشد مراجعه کردند و در مقابل مهد کودک مورد سوءقصد قرار گرفت.»
در تازهترین گزارش منتشر شده در مورد این سوءقصد، خبرگزاری فارس بار دیگر محل سوءقصد را مقابل منزل آقای رضایینژاد اعلام کرده و افزوده است که «همسر و کودک این فرد نیز مصدوم و هم اینک برای مداوا به یکی از بیمارستانهای تهران منتقل شدهاند.»
در این میان مجید قاسمی، رئیس دانشگاه خواجهنصیر تهران، با انتشار پیامی با محکوم کردن این حادثه ترور، آن را نشانگر نگرانی دشمنان خارجی از توانایی و پیشرفتهای ملت ایران دانسته است.
رئیس دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی، داریوش رضایینژاد را «از نخبگان علمی و دانشجوی سال اول مقطع کارشناسیارشد دانشکده برق با گرایش قدرت»، معرفی کرده و سوءقصد با جان وی را با ترور مسعود علیمحمدی و مجید شهریاری مقایسه کرده است.
در عین حال وب سایت آینده، آقای رضایینژاد را دانش آموخته دانشگاه صنعتی مالک اشتر معرفی کرده که «در موضوعات مربوط به انرژی هستهای فعالیت داشته است».
وب سایت آینده در تأیید این موضوع، به یکی ار مقالات ارائه شده آقای رضایینژاد به چهاردهمین کنفرانس مهندسی برق ایران ارجاع داده که در این مقاله، آقای رضایینژاد دانشجوی دانشگاه مالک اشتر معرفی شده است. این مقاله در مورد طراحی و شبیهسازی یک مولد انرژی الکتریسیته است.
دانشگاه صنعتی مالک اشتر، زیر نظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی فعالیت میکند و با پروژههای موشکی و هستهای ایران در ارتباط است.
در دو سال گذشته سه تن از دانشمندان فیزیک ایران هدف سوءقصد قرار گرفتند که از میان آنها مسعود علیمحمدی و مجید شهریاری جان باختند اما فریدون عباسی دوانی که اکنون هدایت سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده دارد از سوءقصد جان سالم به در برد.
ایران سرویس جاسوسی اسرائیل را مسئول این ترورها معرفی کرده و در عین حال تأیید کرده است مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی هر دو از متخصصان ارشد هستهای ایران بودهاند.
پس از ترور این دو دانشمند هستهای، ایران رسماً اعلام کرد که سطح حفاظت از دانشمندان هستهای خود را افزایش داده است.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد