logo





کمک یک ایرانی به موزه لوور

يکشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۰ - ۱۷ ژوييه ۲۰۱۱

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo.com
در حالی که هرگونه همکاری فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و موزه لوور پاریس به پایان رسیده است انتشار این خبرکه یک ایرانی ساکن آمریکا به این موزه کمک کرده می تواند نشانگر این واقعیت باشد که ایرانی در هرجای جهان باشد پیوندی ناگسستنی با فرهنگ دارد.هرچند یک حکومت ضد فرهنگ برایران حاکم باشد.

حمید بقایی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران در نیمه فروردین امسال دریک نشست خبری که در محل موزه ملی ایران برپاشده بود با قاطعیت هرچه تمام تر ( !! ) گفت : از همین جا اعلام می کنم که از امروز هیچ نوع همکاری با موزه لوور نخواهیم داشت .

البته امروز اگر مونالیزا ( ژوکوند ) لوور جان داشت با شنیدن این حرف به حای آن لبخند مرموزش با صدای بلند می خندید !!! و بنابراین عنوان تابلو هم به جای لبخند مونالیزا به خنده مونالیزا تبدیل می شد !!!

موزه معتبر لوور چندی پیش اعلا م کرد که پی یرامیدیار سرپرست ایرانی تبارسایت eBay ( نخستین و معروف ترین سایت مخصوص حراح و خرید و فروش اینترنتی ) که در سن خوزه آمریکا زندگی می کند سه میلیون دلار ( دومیلیون و صدو پنجاه هزار یورو ) به این موزه کمک کرده است .

دراواخر سال 2009 موزه لوور برای نخستین بار در فرانسه اقدام به گشایش یک صندوق وقف به منظور یاری رساندن کشورها به موزه به منظور توسعه برنامه ها ی فرهنگی کرد. اقدامی که در موسسات فرهنگی آمریکا بسیار رایج است . درسال 2010 پس از توافق میان فرانسه و امارات متحده عربی مجموعه موزه با صرف 120 میلیون پوند اهدایی امارات عربی مجهز شد.

درسال جاری نیز پس از تماس امید یار با هانری لویرت مدیر موزه لوور آمادگی خودرا برای اهدای سه میلیون دلار به موزه لوور اعلام کرد.

مدیر موزه لوور با ذکر این نکته که پول اهدایی برای اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی و بورس تحصیلی در زمینه تاریخ هنر و فرهنگ ایران در موزه لوور و تمرکز برفرهنگ ایران و گسترش مجموعه های ایران در موزه لوور اختصاص داده می شود خاطرنشان ساخت که مبلغ مزبور با یاری (میراث فرهنگی روشن ) که توسط خانم الهه میرجلالی ( مادرامیدیار ) در آمریکا تاسیس شده به موزه اهدا شده است . میراث فرهنگی روشن با هدف ترویج فرهنگ ایرانی در آمریکا تاسیس شد.خانم امیدیار مدرک دکترای زبان شناسی خود را از دانشگاه سوربن پاریس گرفته است .

مدیر موزه لوور همچنین اعلام کرد که موزه لوور برنامه های دراز مدتی برای توسعه مجموعه های فارسی زبان و نیز آثار باستانی شرق تدارک دیده است . وی اضافه کرد که بخش جدیدی در مورد هنراسلامی در سال آینده در این موزه گشایش خواهد یافت .

پی یرامیدیار سرپرست سایت eBay متولد 21 ژوئن 1967 در پاریس از پدر و مادری ایرانی است و نامی که در بدو تولد به او داده شد پرویز بود. وی شش ساله بود که همراه خانواده اش به مریلند آمریکا رفت. امید یار در چهارده سالگی با نوشتن یک برنامه رایانه ای برای کتابخانه مدرسه اش پا به دنیای بیت ها گذاشت .او در واشینگتن بزرگ شد و درسال 1988 با مدرک علوم کامپیوتر از دانشگاه تافتز فارغ التحصیل شد . اندکی بعد برای کار به شرکت ( کلارس ) یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ( اپل ) رفت .

همسر امید یار که در کار بازاریابی برای جعبه های شکلاتی به نام PEZ بود به عنوان یک پیشنهاد از همسرش درخواست کرد که که برای او یک وب سایت طراحی کند که در آن بتواند اطلاعات مربوط به این محصول را به نمایش بگذارد و آن ها را به فروش برساند .مشتریان این جعبه های شکلات افراد کلکسیونری بودند که به شخصیت هایی که تصویرشان برروی این جعبه ها کشیده می شد علاقه داشتند در نتیجه امکان داشت که این افراد بخواهند برسرخرید یک جعبه شکلات با هم رقابت کنند. به همین دلیل موضوع حراجی مطرح شد که در آن برای خرید هرکدام ازین جعبه ها مشتریان می توانستند پیشنهاد بدهند و هرکسی که بیشترین پیشنهاد را می داد برنده آن جعبه می شدو در ازای پرداخت مبلغ پیشنهادی اش صاحب آن می شد.

پی یر امیدیار به تدریج با دریافت حق مبادله در این بازار اینترنتی که به سرعت رو به رشد بود درآمد خوبی کسب کرد. وی در ابتدا با این کار به صورت یک کار پاره وقت برخورد می کرد اما زمانی که هر ماهه مبلغ خوبی نصیبش شد کارش را رها کرد و در سال 1996 تمام وقتش را برروی سایت eBay گذاشت تا امروز که eBay به عنوان بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان مطرح است .

این شرکت یا به تعیبری این فروشگاه اینترنتی به موفقیت های بسیار گسترده ای در جهان دست پیدا کرده و باعث شده تا بتواند شرکت های بزرگ دیگری را در زمینه تجارت الکترونیک خریدار کند .

هرروز نزدیک به سی و شش میلیون کالای مختلف برای فروش برروی سایت eBay قرار می گیرد. گفتنی است که امید یار در سال 2009 نیز حدود دو میلیون دلار به بنیاد ویکی پدیا کمک کرده بود.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد