آینده نیوز: اگرچه آمار ایدز در میان زندانیان زن در ایران در حال كاهش است اما آمار خودكشی در زندان، ۵ تا ۸ برابر خودكشی در جامعه است.
به گزارش«۲۴»، آمار زندانیان كشورمان در حال حاضر ۲۲۰ هزار نفر اعلام شده اما این تعداد در زندانهایی نگهداری میشوند كه تنها ظرفیت نگهداری از ۶۰ هزار نفر را دارند و عمر اغلب آنها بیش از ۵۰ سال است.
بنابراین گزارش، تعداد زندانیان كشور در سال ۱۳۵۸ كه جمعیت كشور ۳۵ میلیون نفر بوده، ۲۰ هزار نفر، در سال ۱۳۸۱ با جمعیت ۶۵ میلیون نفر، ۱۷۰ هزار نفر و در سال ۱۳۹۰ با جمعیت ۷۵ میلیون نفر ۲۲۰ هزار نفر گزارش شده است.
عمده زندانیان كشور در شهرهای مرزی و یا شهرهایی با شرایط بد اقتصادی و اجتماعی به سر میبرند، زندان زنان در خراسان جنوبی بعد از تهران رتبه دوم را دارد و شهركرد كمترین تعداد زندانی در كل كشور.
با این حال خراسان جنوبی و خراسان رضوی بیشترین آمار زندانی بر اساس میزان زندانی در هر صدهزار نفر را به خود اختصاص دادهاند و رتبه سوم بیشترین زندانی به شهر قم رسیده است.
اگرچه آمار ایدز در میان زندانیان زن در ایران در حال كاهش است اما به گفته معاون پژوهشی سازمان پزشكی قانونی، افسردگی شایعترین بیماری روحی در میان زندانیان بعد از رفتن به زندان است كه این مساله منجر به خودكشیهای فراوان شده است، به طوری كه آمار خودشكی در زندان، ۵ تا ۸ برابر خودكشی در جامعه است.
بر اساس این گزارش، ایران در آسیا رتبه سوم تعداد زندانیان در یك كشور را دارد و در در بخش زندانیان زن نیز رتبه ۸۸ از میان ۱۸۳ كشور دنیا. بر اساس گزارشی كه روزنامه شرق منتشر كرده، كشور آمریكا، بیشترین تعداد زندانیان در جهان را بر اساس سرانه زندانی متناسب با جمعیت دارد و بعد از آن كشورهایی چون روسیه و بلاروس. ایران در این جدول جهانی، رتبه ۳۳ را دارد.
همچنین در جدول كشورهای دارای بیشترین زندانی، آمریكا با آماری بالغ بر ۲ میلیون نفر، چین با آماری بالغ بر ۱.۵ میلیون نفر و روسیه با ۸۵۰ هزار زندانی، رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد