logo





قاسملو، سمبل اتحاد مبارزاتی ملت کرد

چهار شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۰ - ۱۳ ژوييه ۲۰۱۱

قادر وریا

ghassemloo.jpg
واقعیت این است که‌ ترور دکتر قاسملو و همراهانش در پای میز مذاکره،‌ تا حد زیادی آن را با دیگر ترورهای صورت گرفته‌ از جانب جمهوری اسلامی متمایز نموده‌ است. هرچند دیگر ترورهای صورت گرفته‌ از جانب جمهوری اسلامی به‌ نسبت رهبران کرد به‌ نوبه‌ی خود خسارتهای فراوانی بر بدنه‌ی جنبش ملی کرد وارد کرده‌ است، اما ترور این رهبر سیاسی، آنهم در پای میز مذاکره‌ از یک سو نشانگر شخصیت آشتی طلب و مسالمت جوی دکتر قاسملو است و از سوی دیگر اوج بی اخلاقی و درنده‌خویی حاکمان جمهوری اسلامی را نمایان می‌سازد.
نه‌ دکتر قاسملو اولین رهبر سیاسی کرد است که‌ توسط جمهوری اسلامی به‌ شهادت میرسد و نه‌ 22 تیر تنها روزی است که‌ در آن جنایتی بر ضد ملت کرد روی داده‌ است. این مسأله‌ هم درست است که‌ تروری که‌ در روز 13 ژوئیه‌ 1989 (22 تیر 1368) در شهر «وین» روی داد،‌ اولین و آخرین ترور سازمان یافته‌ نبود که‌ از جانب جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت. اگر چنین است به‌ چه‌ علتی «22 تیر» و یادبود و خاطره‌ی «د. قاسملو» از میان تمامی رخدادهایی که‌ در طی سه‌ دهه‌ی گذشته‌ روی داده‌، به‌ فرصتی بدل شده‌ که‌ در آن مردم کردستان ایران نفرت و انزجار خود را به‌ نسبت به‌ حاکمیت جمهوری اسلامی ایران ابراز می‌دارند. به‌ چه‌ علت علاوه‌ بر اعضاء و هواداران حزب دمکرات، سایر افراد وابسته‌ به‌ جریانهای سیاسی دیگر در کردستان و همچنین بخش عظیمی از مردم عادی جامعه‌ و فعالین مدنی نیز در این روز به‌ نسبت جنایت روی داده‌ موضع گیری مینمایند و از این طریق وفاداری خود را به‌ راه‌ و آرمانهای دکتر قاسملو، که‌ همان راه‌ و آرمان ملت کرد است اعلام میدارند.

باسخ این پرسش از یک سو مستلزم واکاوی موشکافانه‌ی ترور دکتر قاسملو میباشد و از سوی دیگر نیازمند تحلیل و بررسی شخصیت سیاسی و اجتماعی ایشان و نحوه‌ برخورد و تعامل و تجلی فکر و اندیشه‌ی ایشان در گفتار و نوشته‌هایش است.

واقعیت این است که‌ ترور دکتر قاسملو و همراهانش در پای میز مذاکره،‌ تا حد زیادی آن را با دیگر ترورهای صورت گرفته‌ از جانب جمهوری اسلامی متمایز نموده‌ است. هرچند دیگر ترورهای صورت گرفته‌ از جانب جمهوری اسلامی به‌ نسبت رهبران کرد به‌ نوبه‌ی خود خسارتهای فراوانی بر بدنه‌ی جنبش ملی کرد وارد کرده‌ است، اما ترور این رهبر سیاسی، آنهم در پای میز مذاکره‌ از یک سو نشانگر شخصیت آشتی طلب و مسالمت جوی دکتر قاسملو است و از سوی دیگر اوج بی اخلاقی و درنده‌خویی حاکمان جمهوری اسلامی را نمایان می‌سازد. سازماندهی این جنایت از جانب عالی رتبه‌ترین مقامات ایرانی و توسل به‌ ترور در پای میز مذاکره‌ سبب شده‌ است که‌ وجدان عمومی ملت کرد برانگیخته‌ شود‌ و احساسات ملی کردها جریحه‌دار گردد.

شخصیت والای دکتر قاسملو، نگرش دمکراتیک و انسانیش به‌ مسائل، به‌ همراه‌ باور قلبی به‌ دیالوگ و حل مسالمت آمیز مسأله‌ی کرد،‌ و همچنین ایثار جانش در راه‌ همین افکار و عقاید در پای میز مذاکره‌ باعث شده تا جایگاه‌ ویژه‌ای در میان ملت کرد داشته‌ باشد. اگرچه‌ دکتر قاسملو به‌ عنوان دبیر کل حزب دمکرات در پای میز مذاکره‌ با جمهوری اسلامی ایران حاضر شده‌ بود اما در واقع جنبش رهاییبخش ملتی را نمایندگی می‌کرد و حامل مطالبات انسانی یک ملت تحت ستم بود. جمهوری اسلامی هم در واقع با فرستادن دیپلمات تروریستهای خود به‌ وین بر آن بود تا قلب و مغز یک جنبش را از پای درآرود. به‌ همین خاطر است که‌ ملت کرد ترور انجام شده‌ را فراتر از ترور چند شخص مبارز میداند و آن را به‌ مثابه‌ی توهین و تحقیر به‌ یک ملت میداند.

یکی از عوامل مهم دیگری که‌ باعث شده‌ قاسملو و تیر ماه‌ به‌ سمبل مبارزات ملت کرد بدل شوند رشد روزافزون آگاهی عمومی به‌ نسبت مسأله‌ی ملی در بین ملت کرد است. این هوشیاری عمومی در بین ملت کرد در کردستان ایران در نهایت منجر به‌ انسجام و یکپارچگی صفوف مبارزاتی ملت کرد شده‌ است و از همین زاویه‌ دکتر قاسملو را منحصر به‌ حزب دمکرات کردستان نمی‌دانند و وی را به‌ نماد و سمبل ملی خود مبدل ساخته‌اند. در واقع اعتراضات و اعتصابات عمومی در روز 22 تیر به‌ تقابل عینی ملت کرد در مقابل نظام خودکامه‌ و مستبد جمهوری اسلامی ایران بدل شده‌ است و عزم کردها بر آن است که‌ در نهایت ملت کرد پیروز واقعی این میدان بشود.
12 / 7 / 2011

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد