به گزارش ایلنا از دقایق اولیه صبح امروز پيش از مراسم افتتاح فاز سوم پالايشگاه آبادان (بنزين سازی) ناگهان شنیدن صدای انفجار و برخاستن دود عظیم از پالایشگاه حاضران را دچار حیرت كرد براساس بررسي ها به دلیل عمل نکردن دقیق یکی از کمپرسورهای پالايشگاه آبادان ،اين پالايشگاه دچار حريق شد
بر اسا اين گزارش مسولان بیمارستانی شرکت نفت آبادان از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن 25 نفر در این حادثه خبر دادند که دو نفر از زخمی ها بدلیل وخامت سوختگی به بیمارستان آیت الله طالقانی اهواز منتقل شده اند .
به گزارش مهرپس از انجام مراسم رونمایی از نماد طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان توسط رئیس جمهور، انفجار یکی از واحدهای فرآیندی منجر به آتش سوزی، انفجار و انتشار یک دود غلیظ در سطح پالایشگاه نفت شده است.
در حال حاضر عملیات مهار آتش سوزی توسط نیروهای آتش نشانی و امداد به طور کامل انجام و بررسی برای دلایل این حادثه در سطح پالایشگاه آغاز شده است.
از سوی دیگر پیگیریهای خبرنگار مهر نشان می دهد که تعداد کشته شدگان حادثه امروز در پالایشگاه نفت آبادان به چهار نفر افزایش یافته است. این در حالی است که مهربان مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان در گفتگو با بخش خبری تلویزیون مدعی شد که تعداد کشته شدگان این حادثه تنها یک نفر است.
به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه پالایشگاه نفت آبادان علاوه بر تولید بنزین سوپر با عدد اکتان 93، تولید روزانه 250 تن پروپیلن، 330 تن خوراک گازی صنایع پتروشیمی و یکصد تن گوگرد است.
با اجرا و تکمیل این طرح ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی در قدیمیترین پالایشگاه نفت خاورمیانه 45 هزار بشکه به ظرفیت فعلی آن که حدود 430 هزار بشکه است، افزوده خواهد شد.
پیش بینی می شد با راه اندازی کامل این پروژه نفتی روزانه 4.5 میلیون لیتر بنزین به ظرفیت تولید کشور افزوده شود.
بنا به گزارش مهر نشتی گاز یکی از واحدهای فرآیندی پالایشگاه آبادان عامل اصلی انفجار و آتش سوزی در پالایشگاه نفت اعلام شده، ضمن آنکه انتشار گسترده گازهای سمی منجر به مسمومیت و گازگرفتگی برخی از کارکنان شده است.
کارشناسان آتش سوزی پالایشگاه آبادان را پیش بینی کرده بودند
مهر به نقل از نماینده آبادان در مجلس نوشت:با توجه به آزمایشی که پیش از این صورت گرفته بود احتمال وقوع آتش سوزی در مراسم افتتاحیه پروژه پالایشگاه آبادان قابل پیش بینی بود و ما خواستار لغو این مراسم بودیم.
سیدعلی موسوی جرف در گفتگو با مهر اظهار داشت: دو هفته قبل در هنگام تست اولیه واحد بنزین سازی پالایشگاه آبادان یک آتش سوزی رخ داد که کارشناسان امر اعتقاد داشتند این آتش سوزی در مراسم افتتاحیه نیز اتفاق خواهد افتاد و باید برای جلوگیری از آن راهکاری اندیشید.
وی افزود: به همین دلیل و به علت نگرانی از سلامت افراد شرکت کننده در مراسم افتتاحیه به مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش اعلام کردیم این مراسم به زمان دیگری موکول شود تا در آن زمان هیچگونه خطری مبنی بر آتش سوزی وجود نداشته باشد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: با وجود تذکرات متوالی ما در این خصوص مدیران پالایشگاه حاضر به صرفنظر از برگزاری این مراسم نبودند و اصرار داشتند که مراسم افتتاحیه باید برگزار شود و اینگونه شد که این اصرار غیر منطقی باعث تکرار چنین حادثه ای شد.
چرا پالایشگاه آبادان به جای بندرعباس افتتاح شد؟/تغییر طرح افتتاحی در دقیقه 90
به گزارش خبرآنلاین قراربود پالایشگاه بندرعباس در روز آزادی خرمشهر با حضور رئیس جمهور افتتاح شود اما در روزهای آخر این سیاست تغییرکرد.
در حالی که مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در 21 اردیبهشت ماه امسال از افتتاح فاز نخست طرح توسعه پالایشگاه نفت بندرعباس در 3 خرداد توسط رئیس جمهور خبرداده بود اما طی چندروز گذشته تبلیغات برای افتتاح طرح توسعه پالایشگاه آبادان در روز جاری آغازشد و در نهایت نیز این افتتاح زودهنگام منجر به انفجار و جان باختن چندی از کارکنان نفتی شد.
ضیغمی در 21 اردیبهشت ماه امسال در گفت وگو با یکی از خبرگزاری های رسمی کشور در خصوص پالایشگاه آبادان تنها به این نکته اکتفا کرده که این پروژه نزدیک به صد درصد پیشرفت دارد و به زودی وارد مدار بهره برداری خواهد شد. وی در عین حال به جریان بهره برداری ها اشاره کرد و تاکید کرده در سوم خرداد که روز آزادسازی خرمشهر است قراراست از فازنخست طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس باحضور رئیس جمهور افتتاح شود. حال این سوال ایجاد می شود که در شرایطی که نمایندگان کمیسیون انرژی از عدم بهره برداری زودهنگام پالایشگاه آبادان تاکید کرده بودند و حتی ضیغمی در کمتر از 15روز قبل از این تصمیم از نزدیک شدن پیشرفت این پروژه به صددرصد خبرداده بود چه مساله ای باعث تغییر استراتژی شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی و تغییر مراسم افتتاح شده است؟
این در حالی است که کارشناسان معتقدند:بعید به نظر می رسد پروژه ای که چند سال است اجرای آن به طول انجامیده ظرف 15روز پیشرفت آن به صددرصد برسد و در عین حال تست های ضروری برروی آن انجام شود. در این بین شاید بد نباشد به اظهارات سید عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی اشاره کنیم. سید عماد حسینی تاکید دارد: تست های نهایی و ضروری بر روی واحدهای این پالایشگاه انجام نشده بود و این امر دلیل اصلی مخالفت اعضای کمیسیون انرژی مجلس با این افتتاحیه زودهنگام بوده است. شاید لازم باشد بازهم این پرسش در انتهای این مطلب تکرار شود که چه مساله ای باعث تغییر استراتژی شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی و تغییر مراسم افتتاح شده است؟
رمز گشایی از حادثه امروز پالایشگاه آبادان/ رئیس پالایشگاه بدلیل مخالفت با افتتاح درمراسم حاضرنشد
به گزارش خبرآنلاین بهارستانی ها به عدم افتتاح زودهنگام پالایشگاه آبادان هشدار داده بودند اما دولت این افتتاح را در برنامه قرارداده بود که به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی با وجود تمام این هشدار هنوز قصد دولت از این افتتاح زودهنگام مشخص نیست.
در شرایطی که نمایندگان مجلس بالاخص اعضای کمیسیون انرژی مجلس از احتمال حادثه در پالایشگاه آبادان هشدار داده بودند و خواستار عدم افتتاح زودهنگام این پالایشگاه شده بودند اما این پالایشگاه امروز با بی اعتنایی به نظر بهارستانی ها و توسط احمدی نژاد افتتاح شد که نتیجه این افتتاح غیرکارشناسانه انفجار و ازدست دادن یکی از کارکنان و مصدومیت29 تن از کارکنان صنعت نفت شد.
عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره بر اینکه رئیس کمیسیون انرژی مجلس و دیگر اعضای این کمیسیون نسبت به عدم افتتاح رسمی این پروژه ملی هشدار داده بودند اما دولت به دلایلی نامعلوم افتتاح زودهنگام پالایشگاه آبادان را در برنامه قرارداد تاکید کرد: همین امر امروز باعث حادثه ای شد که بهره برداری از این پروژه ملی را با تاخیر چندماهه مواجه خواهد کرد.
این در حالی است که شنیده ها حاکی از آن است که امروز به دلیل مخالفت با این افتتاح رئیس پالایشگاه آبادان در این مراسم شرکت نکرده است.
در پی این رخداد، کاربران خبرآنلاین که در محل حادثه حضور دارند، با ارسال کامنت های خود اخبار غیررسمی تازه ای در اختیار خبرآنلاین گذاشتند
. به گفته کاربری به نام امید آبادانی، همزمان با افتتاح بخش کت کراکر جدید توسط رئیس جمهور این واحد آتش گرفت که تا کنون(9:40 صبح امروز) 4 نفر آتش گرفتند و یک نفر فوت کرده است. همچنین کاربر بدون نامی هم این کامنت را نوشته است:"با کشته و زخمی شدن حداقل 8 نفر و آتش سوزی مهیبی که تا نزدیکی های ساعت 10 صبح هنوز مهار نشده است."
مهندس آبادانی هم این کامنت را نوشته است:"البته این آتش سوزی دقیقا در همان واحدی که توسط رییس جمهور افتتاح شد به وقوع پیوسته که تا کنون به کشته و زخمی شدن بیش از 8 نفر از کارگران پیمانکار این واحد منجر شده است."
امید آبادانی در کامنت جدید خود(10:52) نوشته است:"بیش از 8 نفر بر اثر شدت جراحات وارده برای اعزام به تهران به فرودگاه منتقل شدند. و بیش از 6 نفر از کارکنان شرکت تخصصی راه انداز کمپرسور منفجر شده مفقود شده اند. تا کنون تعداد کشته شدگان 30 نفر اعلام شده است. در ضمن این دستگاه ها چینی نبوده و آلمانی هستند ولی با وجود اینکه قرار بود این دستگاه توسط متخصصان آلمانی راه اندازی اما آنها از حضور در ایران منصرف شدند."
2468-سوم خرداد-ناصرپارسی
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد