logo





رابطه جنبش کارگری با جنبش دموکراسی خواهی در ایران

گفت و گو با خانم فرزانه عظیمی، اسدالله صادقی و محمد رضا شالگونی
زمینه ها و زمانه ها - رادیو بین المللی فرانسه

يکشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۱ مه ۲۰۱۱

لیدا پرچمی

kargar-rfi.jpg
هر سه میهمان این برنامه به اهمیت پیوند جنبش کارگری با جنبش دموکراسی خواهانه مردم ایران تأکید دارند و این موضوع را ناقض منافع کارگران نمی دانند، زیرا به نظر این صاحب نظران تنها با تأمین آزادی های اجتماعی است که حقوق قانونی کارگران در زمینه تشکیل اتحادیه و طرح مطالبات، در جامعه فراهم می شود.
روز جهانی کارگر، امسال در ایران با شرایط ویژه و در بستر بحران سیاسی در جامعه آغاز می شود و فعالین کارگری و سندیکایی در داخل و خارج از ایران، ضمن طرح مطالبات و کمبودها، با اعتراض به سرکوب و تهدید حقوق اجتماعی کارگران، آزادی رهبران سندیکایی را در صدر خواسته های خود قرار داده اند.
یکی از ویژگی های امسال، فراخوان های متعددی است که از جانب تشکل های دموکراتیک و تشکل هایی که پس از سرکوب اخیر معترضین شکل گرفته اند، صادر شده است. از این جمله می توان به بیانیه های "شورای هماهنگی راه سبز امید"، "کمپین سفارت خانه های سبز"، "مادران عزادار" و یا تحرکاتی که بین جوانان در فضای اینترنت به مناسبت این روز بوجود آمده اشاره کرد.
زمینه ها و زمانه های این هفته، ضمن مروری بر وضعیت جنبش کارگری و مطالبات آن در سال گذشته، به بررسی رابطه جنبش کارگری با جنبش دموکراسی خواهانه مردم ایران می پردازد و تأثیر متقابل این دو را مورد سنجش قرار می دهد.
میهمانان این برنامه، خانم فرزانه عظیمی، عضو شورای هماهنگی اتحاد جمهوریخواهان ایران، آقای اسدالله صادقی، فعال و کارشناس حوزه کارگری و آقای محمد رضا شالگونی، فعال سیاسی هستند که در گفتگوهائی جداگانه به طرح نظرات خود می پردازند.
در بخش اول این بحث، اسدالله صادقی، به بررسی حرکت کارگری در سال گذشته می پردازد، مشکلات عمده کارگران را بر می شمرد و نقش خانه کارگر را در برخورد با مطالبات کارگران ارزیابی می کند.
اسدالله صادقی، یادآوری می کند که جمهوری اسلامی ایران با سرکوب تظاهرات کارگران و دستگیری فعالین سندیکایی از همان اول ماه مه سال گذشته، نشان داد که حاضر به پذیرش هیچگونه تشکل و تجمع کارگری نمی باشد. وی تأکید می کند که علیرغم ادامه تهدیدها و دستگیری ها و شدت برخورد با فعالین سندیکائی، اعتصاب ها و اعتراضات کارگری از هر لحاظ گسترش یافته و دامنه آن به صنایع بزرگ رسیده است و در مجموع اگرچه فشار های اقتصادی و بیکاری و ... افزایش یافته است اما حرکات اعتراضی کارگری همچنان جریان دارد و رو به رشد است.
هر سه میهمان این برنامه به اهمیت پیوند جنبش کارگری با جنبش دموکراسی خواهانه مردم ایران تأکید دارند و این موضوع را ناقض منافع کارگران نمی دانند. زیرا به نظر این صاحب نظران تنها با تأمین آزادی های اجتماعی است که حقوق قانونی کارگران در زمینه تشکیل اتحادیه و طرح مطالبات، در جامعه فراهم می شود.
از این رو محمد رضا شالگونی با تکیه بر ویژگی های امسال ازجمله، حوادث منطقه و تحرک دوباره جنبش اعتراضی در ایران، تورم و فشار اقتصادی در پی حذف یارانه ها، بر اهمیت جنبش ضد دیکتاتوری در مبارزات کارگری انگشت می گذارد و فرزانه عظیمی به حمایت گسترده تشکل های مختلف از جنبش کارگری اشاره می کند و انتشار فراخوان مشترک از طرف 79 تشکل در سراسر اروپا و آمریکا برای برگزاری مراسم اول ماه مه را نشانه ای از همبستگی اقشار متفاوت جامعه از کارگران می داند. خانم عظیمی با اشاره به حمایت شورای هماهنگی راه سبز امید، از پیوند جنبش سبز با جنبش کارگری نام می برد، پیوندی که به نظر وی میان دانشجویان، کارگران و همه فعالین اجتماعی بوجود آمده و می تواند نوید بخش باشد.

زمینه ها و زمانه ها را بشنوید


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد