خبرنامه امیرکبیر: با برکناری هادی ندیمی در سال۸۴ که با تحریکاتی در درون دانشگاه (مانند تحصن ۲۴مهر۸۴ در ولنجک) انجام گرفت حمید لطیفی جانشین وی گشت که با وجود وابستگی به دولت احمدی نژاد اقدامات مثبتی را برای پیشبرد اهداف دانشگاه انجام داد و جو سیاسی دانشگاه را اندکی باز نموده و از تمرکز امور در دست ریاست دانشگاه کاست.
در این میان با به وجود آمدن جنگ منافع میان تیم مدیریتی دانشگاه به سرگردگی فریدون عباسی معاون دانشجویی و حمید لطیفی رییس دانشگاه در یک طرف و مهندس طالبی که رییس امور ایثارگران و مهندس فخار رییس حراست و دکتر شعبانی رییس فعلی دانشگاه در سوی دیگر آن بودند و امتیاز ندادن تیم مدیریتی دانشگاه مقدمات برکناری حمید لطیفی فراهم آمد و در روز۲۷مهر۸۶ در حالی که وزیر علوم خارج از کشور به سر می برد احمد شعبانی به عنوان سرپرست دانشگاه معارفه شد. و اکنون همه کاره دانشگاه مهندس طالبی است که رییس دفتر احمد شعبانی است.
مدیریت به اندازه ای ناکارآمد است که دانشکده های معماری و حقوق این دانشگاه که از نقاط قوت این دانشگاه هستند به گفته اعضای هیئت علمی خود این شرایط را مدیون استقلال نسبی این دانشکده ها از سیستم مدیریتی دانشگاه می دانند.
جو امنیتی و سختگیرانه
به گزارش خبرنامه امیرکبیر حسین زاده دبیر کمیته انضباطی در این دوره از افراد تیم سعید امامی در وزارت اطلاعات بوده است که با تصفیه سعید امامی و عواملش وی نیز به حراست وزارت علوم تبعید شده و بعد از مدتی در کمیته انضباطی دانشگاه شهید بهشتی مشغول به کار گشت. سختگیری های وی به قدری شدید بوده است که به گفته دانشجویان وی برای نظارت بر دانشجویان دختر شبها را در کیوسک نگهبانی کوی دختران به صبح می رسانده است! و البته به دانشجویان دختر اجازه نمی داده که با روسری از خوابگاه خارج شوند.
اما روند گفته شده در کمیته انضباطی با برکناری حسین زاده به دلیل پیشنهاد نامشروع به یکی از دانشجویان دختر که فرزند یکی از نمایندگان پیشین مجلس بوده است دگرگون شده است.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر در دوره تازه که از سال ۱۳۸۵آغاز می شود یوسف جعفری به دبیری کمیته انضباطی رسید.جعفری که کارگر خدماتی قسمت حقوقی دانشگاه بوده است چند سال پیش و با مساعدت مسئولان دانشگاه موفق به دریافت لیسانس حقوق از دانشگاه علمی،کاربردی شد و از آن پس به عنوان کارشناس حقوقی مشغول به کار گشت. پس از برکناری حسین زاده با نظر مستقیم کمیته انضباطی مرکزی وزارت علوم جعفری به دبیری کمیته انضباطی رسید تا بدنامی کمیته انضباطی در دوره حسین زاده را بپوشاند. در دوره مدیریت وی کمیته انضباطی ابتکار عمل را از دست داد و برخورد با دانشجویان به حراست و به شخصی به نام یوسف برهانی منتقل گشت.
برهانی در زمان مدیریت هادی ندیمی رییس ۲۳ساله دانشگاه منشی رضائیان رییس پیشین حراست بوده است ولی با عزل و محاکمه رضائیان برهانی به عنوان مامور برخورد با دانشجویان به کار گرفته شد. وی که در میان دانشجویان به یوسف بیکار شهرت یافته است هر روز با یک موتور هوندا در دانشگاه تردد می کند و با هر موردی اعم از سیاسی،اجتماعی،فرهنگی برخورد می کند. دانشجویان خوابگاهی عنوان می کنند که برهانی را صبحهای ۵شنبه و جمعه در مکانهایی مانند دربند،درکه،تلکابین توچال و بام تهران مشاهده کرده اند که برای نظارت بر دانشجویان حضور داشته است. در موارد انضباطی که برای دانشجویان به وجود می آید برهانی در مقابل استدلال های حقوقی دانشجویان ادعا می کند که خود اینجا هم وضع کننده قانون و هم مجری آن است.
پس از طی این مراحل با امضای جواد فخار مدیر حراست پرونده به کمیته انضباطی و یوسف جعفری فرستاده داده می شود که حکم ماشین حکم زنی حراست را پیدا کرده است چرا که شورای انضباطی تنها بر پایه گزارش حراست دانشگاه و نه بر مبنای تحقیقات خود به صدور رای می پردازد.
صدور راحت حکم توسط این شورای انضباطی به قدری شهره عام و خاص است که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی که به دلایل ضوابط خاص خود در صدور احکام سنگین دست باز ندارند ابتدا با احکامی دانشجویان به زعم خود خاطی را به دانشگاه شهید بهشتی منتقل می کنند و سپس شورای انضباطی این دانشگاه اقدام به صدور احکام سنگین برای ایشان می کند.
فعالیت های دانشجویی،فرهنگی
در این دانشگاه نه تنها فعالیت صنفی وجود ندارد بلکه فعالیت های فرهنگی و هنری و سیاسی که در هر دانشگاهی وجود دارد نیز با محدودیت فراوانی روبرو می شود.
نمونه بارز این امر نمایش فیلم آتش بس در این دانشگاه بود که بعد از اعتراضات بسیج دانشجویی اعضای کانون فیلم و عکس دانشگاه به حراست و کمیته انضباطی احضار شدند. نمونه دیگر اردوی دانشجویان در شیراز بوده است که حراست دانشگاه شیراز با درخواست دانشگاه بهشتی به صورت غیرقانونی از دانشجویان شرکت کننده در اردو عکس برداری کرده و در اختیار این دانشگاه قرار دادند. در این دانشگاه حتی برگزاری شب شعر هم با برخورد روبرو می شود و سال گذشته ۲دانشجو به علت شرکت در شب شعر مختلط به یک ترم تعلیق محکوم شدند.
فعالیت های علمی،دانشجویی علی القاعده باید توسط انجمن های علمی دانشجویی صورت گیرد ولی در این دانشگاه در حالی که انجمنهای علمی با انواع محدودیت ها در مرحله تشکیل به سر می برند بسیج دانشجویی هر روز با برخورداری از میلیونها تومان بودجه به برگزاری همایش هایی نظیر قانون گریزی و طرح تحول اقتصادی می پردازد.
نشریات دانشجویی نیز کاملا عرصه مانور بسیج است می توان گفت صاحب امتیاز بیش از ۷۰%نشریات دانشجویی بسیج است. به گزارش خبرنامه امیرکبیر در این میان نهاد رهبری نیز با راه اندازی نشریه ای به نام پژواک که دارای امکاناتی فوق العاده است توانسته است جو فرهنگی دانشگاه را در راستای اهداف خود تحت کنترل گیرد.
در این میان امورفرهنگی دانشگاه که متصدی اصلی فرهنگ است تحت مدیریت خانم زاهدی است که فرزند یک روحانی است و مراحل تحصیل خود را با استفاده از رانت فروان انجام داده است. خانم زاهدی نوه عموی سرلشکر فضل الله زاهدی عامل کودتای ۲۸مرداد است.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر فعالیت های سیاسی این دانشگاه تحت کنترل بسیج است. و انجمن اسلامی دانشگاه هم با وجودی که عضو طیف علامه دفتر تحکیم وحدت است اما فوق العاده محافظ کار است و دبیر آن کورش جعفری که نسبت خانوادگی با موسوی لاری وزیر سابق کشور دارد از رابطه نزدیکی با حراست دانشگاه و وزارت اطلاعات برخورداراست. گفتنی است کورش جعفری از اعضای حزب اعتماد ملی است
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد