logo





چند سئوال پیرامون آمار ارائه شده اشتغال در مازندران

نگاهی به ظرفیت های فراوان اقتصادی موجود در مازندران حکایت از آن دارد که بدرستی از پتانسیل موجود این بخش استفاده نشده و دست اندرکاران امر نیز نتوانسته اند در مسیر اشتغال پایدار و موثر جوانان مازندرانی از این عوامل استفاده بهینه نمایند.

چهار شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳ آپريل ۲۰۱۱

بدون شک اشتغال به عنوان یک ضرورت اجتناب نا پذیر در زندگی فردی و اجتماعی محسوب شده و تداوم و پویایی هر جامعه بستگی به اشتغال صحیح و پایدار افراد آن جامعه دارد.با در نظر گرفتن این امر مهم یکی از موضوعات مهم و اساسی و به نوعی دغدغه اصلی بیشتر خانواده های مازندرانی بحث اشتغال جوانان و بویژه قشر تحصیلکرده آنان می باشد تا آنجا که استاندار مازندران در اینباره گفته: 30 درصد مراجعین در ملاقات های عمومی مدیران مازندران را جویندگان شغل به خود اختصاص می دهند.
نگاهی به ظرفیت های فراوان اقتصادی موجود در مازندران حکایت از آن دارد که بدرستی از پتانسیل موجود این بخش استفاده نشده و دست اندرکاران امر نیز نتوانسته اند در مسیر اشتغال پایدار و موثر جوانان مازندرانی از این عوامل استفاده بهینه نمایند.
از طرفی آمار بیان شده از سوی مسئولین مازندرانی در زمینه ایجاد شغل در سال 1389 حکایت از آن دارد که تعهد استان به میزان 32 هزار شغل بوده که در پایان سال در مازندران 54 هزار شغل ایجاد شده که این رقم فراتر از تعهد اولیه می باشد.
با توجه به آمار ارائه شده در خصوص اشتغال 54 هزار نفری در سال 89 استان مازندران سئوالی که از مسئولین امر مطرح است این بوده که:
1-آیا آماری از تعداد شاغلین به تفکیک شهرهای استان موجود می باشد؟
2- سطح میزان تحصیلات و سن افرادیکه برایشان در سال گذشته در استان مازندران فرصت شغلی پدید آمده چگونه است؟
3-چند درصد این افراد مطابق با قوانین کار در بهره مندی از حداقل حقوق و پوشش بیمه ای جذب شده اند؟
4-آیا مبنای این اشتغال به لحاظ فصلی بودن و یا دائمی بودن مشخص است؟
5-آیا صدور پروانه کسب واحدهای صنفی،مجوز فعالیت شرکت های تعاونی و..که سرمایه های اولیه تاسیس این واحدها با خود افراد بوده و حتی برای اخذ مجوز فعالیت خود وجوه مختلفی نیز باید بپردازند بعنوان سهم اشتغال دستگاههای اجرایی استان گذارده شده است؟
6-آیا شغل های چند روزه افراد در برخی از پروژه های مسکن و عدم امنیت شغلی کارگران آن به عنوان فرصت شغلی ایجاد شده در این آمار در نظر گرفته شده است؟
امید است مسئولین امر ضمن پاسخگویی به موارد مطرح شده با بکارگیری طرح های لازمه زمینه اشتغال هر چه بیشتر جوانان تحصیلکرده مازندرانی که به گفته معاون استاندار مازندران 41 درصد بیکاری مازندران را به خود اختصاص داده اقدام تا شاهد رخت بر بستن معضل بیکاری در مازندران باشیم.
منبع:شمال نیوز

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد