logo





زنان بدون برقع

دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۷ مارس ۲۰۱۱

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo.com‍
سرانجام مفاد بخشنامه اجرای قانون منع پوشاندن چهره زن های مسلمان در کشور فرانسه در سوم مارس در روزنامه رسمی این کشور منتشرشد . در این بخشنامه که بر اجرای این قانون بسیار تاکید شده , برقع , نقاب و یا هرچیزدیگری که به طور کامل چهره را می پوشاند خلاف سیاست های فرانسه که خود را کشوری سکولار می داند عنوان شده است . در بخشنامه آمده است :

پنهان کردن چهره , شخص را در وضعیتی ناتوان و عاجز قرار می دهد که در تعارض با اصول آزادی , برابری , و کرامت انسانی در فرانسه است .

براساس این قانون هیچ فردی نمی تواند در اماکن عمومی ماند جاده ها و خیابانها , فروشگاهها , مراکز تجاری , مدارس , ادارات پست ,بیمارستان ها , دادگاهها و غیره چهره خودرا بپوشاند. البته در قانون مزبور قید شده که پنهان کردن چهره در مواردی مانند شرکت در جشن ها ی سنتی و ملی مجاز است .

این قانون که از یازدهم آوریل به مرحله اجرا در می آید به امضای فرانسوا فیون نخست وزیرفرانسه رسیده است . فیون می گوید : این بخشنامه به طور قاطعانه ای بر ارزش های جمهوری تاکید مجدد می کند و از لزوم درکنار یکدیگر زندگی کردن می گوید.

فیون که اخیرا از ریاست جمهوری مجدد نیکلا سرکوزی در انتخابات 2012 حمایت کرده و اورا بهترین گزینه برای احراز ریاست جمهوری مجدد دانسته عضو حزب راست میانه فرانسه است . او همچنین اخیرا خواستار اعمال تحریم های شدیدی علیه رژیم جمهوری اسلامی ایران شده بود.

شخصیت دیگری که بر تصویب این بخشنامه تاکید داشت آندره گرن یکی از نمایندگان مجلس ملی فرانسه و نیز عضو حزب کمونیست این کشور است . درژوئن 2009 به درخواست گرن یک کمیسیون تحقیق پارلمانی نقاب و برقع را برای زن های مسلمان غیرقانونی اعلام کرد .

اخیرا اعلامیه هایی نیز در مکان های عمومی نصب شده که برروی آن نوشته شده : جمهوری در انظار مردم زندگی خواهد کرد. که کنایه ای است ملامت گونه ازپوشاندن چهره در انظار عمومی .

این قانون برای زنانی که خلاف این قانون عمل کنند یک جریمه 150 یوروئی در نظرگرفته است و در صورت سرپیچی از فرد خواسته می شود تا به عنوان مجازا ت در خدمات عمومی کاری انجام دهد .که درواقع نوعی بیگاری محسوب می شود. وادارکردن زنان به برقع و یانقاب نیز یک سال زندان و سی هزاریورو جریمه نقدی دارد . واد ار کردن زنان غیرمسلمان به انجام این کارنیز دوسال زندان و شصت هزار یورو جریمه نقدی به دنبال دارد.

اجرای این قانون واکنش های مختلفی را به راه ا نداخته است . برخی معتقدند که این اقدام آزادی ادیان را در تنگنا قرارمی دهد. ولی مجمع قانون اساسی فرانسه معتقد است که این قانون مانع ار فعالیت ادیان نیست بلکه مطابق قانون اساسی است . میشله آلیوماری وزیر دادگستری فرانسه نیز معتقد است که تصویب این لایحه ربطی به امنیت یا مذهب ندارد بلکه احترام به کشوری است که سرزمین سکولاریسم است و احترام به همه مذاهب را تضمین می کند. پنهان کردن صورت تحت یک پوشش مغایر با اصول و نظم اجتماعی جامعه فرانسه است .

مسعود شجره رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلستان اقدام مجلس فرانسه در تصویب لایحه ممنوعیت استفاده از برقع توسط زنانن را در اماکن عمومی محکوم کرد و آن را مقدمه ای برای آغاز یک دوره جدید از اسلام هراسی و نژاد پرستی دولتی در فرانسه خواند .

گفته می شود بارک اوباما رییس جمهور فرانسه و ایمن الظواهری مرد شماره دو القاده نیز تصویب قانون منع پوشاندن چهره را مجکوم و آن را توهین به مسلمانان عنوان کرده اند !! ازطرفی در جمهوری اسلامی ایران نیز که زن همچنان ( ضعیفه ) به شمار می رود این اقدام کشور فرانسه مردود شمرده شده است که البته چندان هم عجیب نیست .

فرانسه بیش ترین جمعیت مسلمان را در بین 27 عضو اتحادیه اروپا دارد و حدود ده درصد از جمعیت 62 میلیونی فرانسه را مسلمانان تشکیل می دهند . براساس گزارش وزارت داخلی فرانسه در این کشور تنها 1900 زن مسلمان از پوشش برقع استفاده می کند

سایت رسمی دولت فرانسه مفاد بخشنامه را علاوه بر زبان فرانسوی به دو زبان انگلیسی و عربی نیز منتشر کرده است که د کنسولگری های فرانسه در کشورهای خارجی در اختیارمسافرانی که قصد دیدار از فرانسه را دارند قرار داده خواهد شد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد