logo





ديرکل گسترش وزارت علوم: صدور مجوز جديد برای ۱۲ رشته علوم انسانی متوقف شد

محتوای اين رشته‌ها با مبانی دينی اسلامی هماهنگی ندارد و غربی است

يکشنبه ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۲۴ اکتبر ۲۰۱۰

ايسنا: مدير کل دفتر گسترش وزارت علوم، تحقيقات و فناوری از توقف صدور مجوز جديد برای ۱۲ رشته علوم انسانی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ‌توسعه اين ۱۲ رشته پس از بازنگری محتوا و متون درسی و با لحاظ سياست‌های موجود انجام می‌گيرد.
دکتر حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينکه طبق مصوبات شورای برنامه ريزی وزارت علوم هر برنامه آموزشی از زمان تصويب تا پنج سال قابليت اجرا دارد، افزود: بايد عنوان و محتوای دروس، منابع و ماخذ برنامه‌های آموزشی پس از پنج سال، حداقل تا۷۰ درصد مورد بازنگری قرار گيرد.
به گفته مدير کل دفتر گسترش وزارت علوم از آنجا که عمر اکثر برنامه‌های آموزشی درعلوم انسانی از زمان تصويب بيش از پنج سال می‌گذرد، بنابراين تصميم وزارت متبوع از يک جهت بر اين اساس اتخاذ شده است.
وی در ادامه گفت: جنبه ديگر اين تصميم که بسيار مهم و تعيين کننده است براين مبناست که محتوای برنامه‌های آموزشی موجود در ۱۲ رشته با مبانی دينی (اسلام) هماهنگی ندارد و پايه و اساس آنها بر پايه مکاتب غربی عموما مادی تنظيم شده و نياز است که محتوا و متون درسی اين رشته‌ها با توجه به مبانی عقيدتی دينی و بومی بازنگری شود.
حسنی تصريح کرد: ۱۲ رشته ذکر شده در حال حاضر در دانشگاه‌ها داير است و دانشجو در اين رشته‌ها پذيرش می‌شوند، اما توسعه آنها در دانشگاه‌های متقاضی تا زمان بازنگری در اولويت نمی‌باشد.
مدير کل دفتر گسترش وزارت علوم خاطرنشان کرد: در ضمن توسعه ظرفيت رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه‌ها بر اساس طرح آمايش سرزمين انجام می‌گيرد.

اسامی ۱۲ رشته علوم انسانی که توسعه آنها منوط به بازنگری شد
مهر: مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با اعلام اسامی ۱۲ رشته علوم انسانی که توسعه و پذیرش دانشجو در آنها منوط به بازنگری شده است گفت: ۷۰ درصد محتوای این رشته ها با محوریت بومی و دینی بازنگری می شود که بازنگری تا تابستان سال آینده نهایی می شود.
ابوالفضل حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پذیرش و توسعه ۱۲ رشته علوم انسانی شامل حقوق، مطالعات زنان، حقوق بشر، مدیریت، مدیریت فرهنگی و هنری، جامعه شناسی، علوم اجتماعی، فلسفه، روانشناسی، علوم تربیتی و علوم سیاسی منوط به بازنگری، بومی سازی و به روز کردن شده است.
وی اظهار داشت: این رشته ها باید با اولویت های بومی و دین محوری بازنگری شوند به طوریکه محتوای آنها که بیشتر غربی است با محورهای دینی و اسلامی هماهنگ شود.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: دانشگاه هایی که این رشته ها را ندارند و می خواهند اقدام به راه اندازی آنها کنند باید اول صبر کنند تا طرح آمایش سرزمین مبنی بر نیازسنجی آماده شود و ببینیم نیاز هست که این رشته ها در دانشگاههای متقاضی راه اندازی شود یا نه سپس در مرحله بعدی باید بازنگری این رشته ها به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه محتوای این ۱۲ رشته تا ۷۰ درصد بازنگری می شوند به مهر گفت: بازنگری برخی از رشته ها را تا پایان سال و برخی دیگر را تا تابستان سال آینده نهایی می کنیم.
حسنی اضافه کرد: این بازنگری در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری صورت می گیرد البته منوط شدن توسعه این رشته ها به بازنگری شامل دوره های کارشناسی نیز می شود.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد