Der Bundاز روزنامه آلمانی زبان
15 اکتبر2010
سی کشور جهان، متعهد گشته اند که موشک های دور بُرد را ساخته و در اختیار گیرند. در روز چهارشنبه چهاردهم اکتبر، بیست و هشت کشور عضو پیمان ناتو در بروکسل گردهم آمده که به استراتژی مشترک و انعقاد پیمانی که قرار است در اجلاس لیسبون در ماه نوامبر امسال نهائی گردد، دست یابند.
دلیلی که این کشور ها را به چنین اندیشه ای واداشته است،احتمال دستیابی ایران به سلاح های اتمی و استفاده آن برعلیه کشور های مخالف است. استقرار چتر حفاظتی در اروپا که در این رابطه مورد بحث قرار گرفته است به تشدید اختلافات سران این کشور ها دامن زده است.
آمریکائی ها قصد دارند، پروژه سیستم دفاع موشکی با بُرد زیاد را به تنهائی راه اندازی کرده و در پایگاه های نظامی خود در کشور های لهستان و چک مستقر سازند. امری که شدیدآ مورد مناقشه با روسیه قرار داشته و آنرا که در نزدیکی با مرز هایش قرار خواهد گرفت تهدیدی برای خود می بینند. مخالفت های روسیه باعث گردیده که در حال حاضر آمریکا ناچار به توقیق اجرای این پروژه شود.
کشورهای فرانسه و آلمان احساس می کنند که از قافله جدا افتاده و کلاه بر سرشان رفته است. کشورهای عضو ناتو سعی دارند تحت لوای پیمان ناتو به این راکت ها دست یابند.امری که همانگونه که گفته شد به اختلافات دو کشور فرانسه وآلمان دامن زده است. وزرای خارجه و دفاع آلمان آقای«وستو وله» و آقای «گوتنبرگ» سعی دارند، تحت عنوان کاهش تسلیحات اتمی، به تقویت سیستم دفاعی خویش دست بزنند. وستو وله صریحآ می گوید: ما می خواهیم به کاهش تسلیحات اتمی اقدام کرده و در عوض به ساخت موشک های دفاعی با بُرد زیاد دست بزنیم.
کشور آلمان خود فاقد سلاح های اتمی است ولی دویست وچهل بمب اتمی آمریکا در پایگاههای نظامی این کشور در آلمان مستقر هستند که آلمان قصد دارد آنها را در دیگر کشورهای اروپائی انبار سازد.
وستر وله از آنجا که می داند مردم کشورش خواهان کاهش و از بین بردن سلاح های اتمی هستند، بدینوسیله می خواهد به هدف خود، یعنی دستیابی به کلاهک های اتمی برسد. در صورتی که فرانسه اعتقاد دارد که آنچه که از طرف ناتو تحت عنوان کاهش تسلیحات اتمی امروز مطرح می شود تنها استراتژی است که خود را بر روی کاغذ نشان می دهد و معتقد است که این دول می خواهند طرح حمله خود را مخفی نگه داشته و مخفیانه آن را به انجام برسانند.
آقای «مورین» وزیر دفاع فرانسه در طی اجلاس بروکسل اظهار کرد، که ما قصد نداریم، استراتژی کاغذی ناتو را بلوکه کنیم .او سیستم دفاعی مورد نظر ناتو را با دیوار حفاظتی فرانسه در مقابل آلمان در طی جنگ دوم جهانی که موفق هم نبود مقایسه کرد.
قرار است تا اواخر ماه نوامبر2010، بین اعضای ناتو و بروکسل توافقی در این زمینه حاصل شود. وستو وله در نشست برکسل خود را پیروز می داند و معتقد است که،ظرف دهسال گذشته در زمینه کاهش سلاح های اتمی تغیر مثبت صورت گرفته است. وی اعتقاد دارد که استراتژی کتبی در مقایسه با طرح 1999متعادل بوده و استقرار صلحی عادلانه را بهمراه خواهد داشت.
«رابرت گیتس» وزیر دفاع آمریکا ضمن رد پیشنهاد «وستو وله » و ضمن بی اعتنائی نسبت به گفته های وی در مورد کاهش سلاح های اتمی و سیستم دفاع موشکی، گفت: که تا زمانی که در جهان سلاح های اتمی وجود دارد، ناتو هم باید اینگونه تسلیحات را در اختیار داشته باشد. ساخت سلاح های اتمی در طی یک برنامه هشت ساله هزینه ای بالغ بر دویست میلیون دلار را در بر خواهد داشت. این هزینه در راستای حفظ استقلال اعضای ناتو به مصرف خواهد رسید.
برخلاف برنامه های بوش،این طرح باید منجر به دعوت و همکاری روسیه در این زمینه شود.وستو وله می گوید: که احساس می کند طرح همکاری ناتو، باعث کاهش فشارها و تشدید همکاری و همیاری اعضای ناتو خواهد شد.
دبیر کل ناتو«راس موسن» معتقد است که با توجه به بحران های مالی، باید هزینه ها را کاهش داد. او اضافه می کند که اگر این کار را نکنیم چون نمی توانیم از چربی بزنیم ناچارآ ماهیچه و استخوان را باید ببریم.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد