برپایی موفقیت آمیز اعتراضات کارگری درسراسر اروپا
بدنبال فراخوان کنفدراسیون سندیکاهای اروپایی،بیش از صدهزارنفرازفعالین سندیکایی ازسراسراروپا درخیابان های بروکسل راهپیمایی کردند تا اعتراضات خودرا علیه سیاست ریاضت اقتصادی دولت های اروپایی به نمایش گذارند.
این حرکت اعتراضی با اعتصاب عمومی دراسپانیا وتظاهرات درایتالیا،فرانسه،پرتقال،لیتوانی،آلمان،لیتونی،قبرس،سربستان،لهستان،فنلاندوآکسیون اعتراضی 20هزارنفری دربخارست و40هزارنفری درپراگ همراه بود.
اعتراضات امروزیک موفقیت بزرگ برای کارگران اروپا علیه سیاست گزاران اروپایی بود.امروز کارگران به آنها گفتند که به حقوق کارگران بی تفاوت نباشند ونگرانی هایشان را نادیده نگیرند وصرفا پیرو سرمایه داران نباشند واز منافع آنها دفاع نکنندونسبت به تاثیرات مخرب اقتصادی واجتماعی این سیاست هشدار دادند.
جون مونکز دبیر کل کنفدراسیون سندیکاهای اروپا امروز درراهپیمایی بروکسل اعلام کرد:
کارگرانی که امروز درخیابان ها بودند واعتصاب کردند پیامشان به دولتمردان اروپایی این بود که هنوز برای تغییر سیاست هایشان دیر نشده است،سیاست ریاضت اقتصادی برای پرداخت بدهی های دولتی روش درستی نیست وعوارض منفی اقتصادی واجتماعی را بهمراه خواهد داشت.این سیاست قبلادرایرلندویونان تجربه شده است وتاثیرا مخربش را روی رشد واشتغال را شاهد بوده ایم.
بجای پیش گرفتن ریاضت اقتصادی سیاست مبارزه علیه فقر وبیکاری را انتخاب کنید.درراستای ایجادکاربرای جوانان برنامه ریزی کنید.درصنعت با رعایت اصول حفظ محیط زیست سرمایه گذاری کنید.جان کلام راه حل هایی را درپیش بگیرید که رشد پایدار واشتغال را تضمین نماید.
29سپتامبر2010
پاریس-ناصر
اعتصاب صدها هزار کارگر در اروپا
رادیو فردا: صدها هزار نفر از کارگران و نمایندگان اتحادیههای کارگری کشورهای اروپایی روز چهارشنبه، در اعتراض به اقدامات دولتهای اتحادیه اروپا در راستای اجرای طرح «ریاضت اقتصادی» یا صرفهجوییهای اقتصادی کاهش بودجهها و اصلاحات کارگری را در بر دارد، دست به اعتصاب زدند.
به گزارش خبرگزاریها، اتحادیههای کارگری پیش از این از کارگران اروپایی دعوت کردهبودند که روز چهارشنبه، هفتم مهر در اعتراض به تدابیر صرفهجویانه دولتها به منظور کاهش کسری بودجه و اصلاحات کارگری که به باور کارگران بر وضعیت و امنیت مالی کارگران تأثیر منفی خواهد گذاشت، دست به اعتصاب بزنند.
به دنبال این فراخوان، روز چهارشنبه کارگران در کشورهایی نظیر ایرلند، اسپانیا، ایتالیا، یونان و صربستان دست به اعتصاب و راهپیمایی زدند و در بروکسل پایتخت بلژیک نیز هزاران نفر در اعتراض به تصمیم دولتها مبنی بر کاهش بودجهها که متعاقاً موجب کاهش دستمزدها، حقوق بازنشستگی و مزایای کلیدی مشاغل را به دنبال خواهد داشت، در مقابل ساختمان اتحادیه اروپا گرد آمدند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، در اعتراض به این اقدام، حدود صد هزار نفر از سی کشور نظیر آلمان، لهستان و انگلستان، در بروکسل گرد آمده و به سوی ساختمان اتحادیه اروپا راهپیمایی کردند تا به گفته خودشان «هزینههای انسانی کاهش بودجه» را به اتحادیه اروپا گوشزد کنند.
همچنین در اسپانیا که در حال حاضر از هر پنج نفر یک نفر بیکار است، به گفته منابع اتحادیههای صنفی تجاری، در حدود ۹۵ درصد کارگران بخش صنعتی در اعتصاب ۲۴ ساعته شرکت کرده و دست از کار کشیدند که این اعتصاب بخشهای ماشینسازی، آهن، معدن، الکترونیک و صنعت ماهیگیری این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
از زمان آغاز بحران مالی در جهان در حدود دو سال پیش، میلیونها موقعیت شغلی در اروپا از دست رفته است و به دنبال آن با بالا رفتن کسری بودجه دولتهای اروپایی، کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیم به مجازات آن دسته از اعضای اتحادیه اروپا گرفت که دارای کسری بودجه هستند.
به دنبال این تصمیم و به منظور جبران این کسری، دولتهای اروپایی تصمیم بر کاهش بودجهها گرفتند که این مسئله خشم مردم به ویژه کارگران اتحادیه اروپا را برانگیخته است.
اعتصاب در اسپانیا؛ روز اقدام علیه ریاضت اقتصادی در اروپا
بی بی سی: امروز، چهارشنبه، 29 سپتامبر، همزمان با اعتراض یک روزه علیه تدابیر صرفه جویی که در بسیاری از کشورهای اروپایی در جریان خواهد بود، اسپانیا شاهد اعتصاب سراسری است.
انگیزه این اعتصاب اعتراض به اصلاحات در بازار کار و کاهش هزینه های دولتی است.
انتظار می رود تا چند ساعت دیگر نیز دهها هزار معترض به خیابان های بروکسل سرازیر شوند و قرار است معترضان با 30 ملیت گوناگون نیز امروز به سمت نهادهای اروپایی در بروکسل راهپیمایی کنند.
کنفدراسیون اتحادیه کارگری اروپا می گوید اعتراضاتی که برنامه ریزی کرده است ممکن است یکی از بزرگترین اعتراضاتی باشد که در سال های اخیر در پایتخت بلژیک و مقر برخی نهادهای اتحادیه اروپا برگزار شده است.
تجمعات اعتراضی همچنین در یونان، ایتالیا، لتونی، ایرلند و صربستان در دست سازماندهی است.
نرخ کنونی بیکاری در یونان و ایرلند در یک دهه اخیر بی سابقه بوده است و نرخ بیکاری در اسپانیا در سه سال گذشته دو برابر شده است.
دولت بریتانیا درصدد است هزینه های خود را تا 25 درصد کاهش دهد و در همین حال فرانسه شاهد اعتراضات خشم آلود علیه طرح افزایش سن بازنشستگی بوده است.
از دو سال پیش که بحران مالی گریبانگیر جهان شد، میلیون ها موقعیت شغلی در اروپا از دست رفته است و از آنجایی که دولت های اروپایی برای کاهش کسری بودجه درصددند میزان بودجه خود را کاهش دهند این نگرانی وجود دارد که ممکن است این روند شتاب بیشتری بگیرد.
کشورهای اروپایی که تحت فشار بوده اند تا کسری بودجه خود را کاهش دهند، تقریبا 160 میلیارد پوند از بودجه های خود کاسته اند.
در نتیجه، دستمزدها، حقوق بازنشستگی و مزایای کلیدی کاهش یافته اند.
به گفته گزارشگر بی بی سی اکنون رهبران اروپا می توانند دو موضوع را محک بزنند یکی این که میزان خشم کارگران و کارمندان دولتی از صرفه جویی ها چه اندازه است و دیگر این که آنها تا چه اندازه حاضرند در برابر این خشم مقاومت کنند.
اتحادیه های کارگری می گویند که کاهش هزینه ها اروپا را به رکود اقتصادی باز می گرداند و برنامه های اجتماعی را که ارزش زیادی دارند تضعیف می کند.
اما با توجه به این که علائم ضعف در اقتصاد اروپا هنوز مشهود است، معلوم نیست نقطه نظر اتحادیه های کارگری تا چه حد مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
گزارشگر بی بی سی در امور اقتصادی، می گوید امروز آزمونی بزرگ برای اغلب کشورهای اروپایی است که برنامه های صرفه جویی را به اجرا درآورده اند.
واکنش به کاهش ها در بریتانیا
در همین حال، لیام فاکس، وزیر دفاع بریتانیا گفته است که از این که نامه محرمانه او به دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور در باره کاهش بودجه، به رسانه ها درز کرده بسیار خشمگین است.
به عنوان بخشی از بسته صرفه جویی دولت که جامع و فراگیر است و قرار است ماه آینده اعلام شود از وزات دفاع بریتانیا خواسته شده گزینه های کاهش بودجه نظامی تا بیست درصد را شناسایی کند.
اما دکتر فاکس در نامه اش به نخست وزیر بریتانیا هشدار داده که او نمی تواند در حالی که این کشور در افغانستان می جنگد، از این کاهش های سخت حمایت کند.
او گفته است که این دست از کاهش ها برای دولت و حزب محافظه کار عواقب بد سیاسی در پی خواهد داشت.
گزارشگر بی بی سی در امور دفاعی می گوید این نامه نشان می دهد که در داخل دولت در مورد کاهش هزینه ها تنش و اختلاف نظر به وجود آمده است.
******
۲۹ سپتامبر تظاهرات اروپایی دربروکسل بدعوت کنفدراسیون اتحادیه های اروپا
نه به ریاضت، اشتغال و رشد مقدم اند
اروپا با بحران مالی به بدترین وضعیتی رسیده است که ما از دهه ی ۱۹۳۰ بدین سو شاهدش نبودیم. بیست و سه میلیون بیکار در اروپا، میلیون ها شهروند اروپایی تضعیف شده و بحران اجتماعی در همه جا از نتایج این بحران هستند. ریاضت های بیش تر تنها راهی ست که دولت های اروپایی برای مقابله با وضعیت فعلی یافته اند، اما این راه به جایی نمی رود مگر آن که همبستگی اجتماعی را خدشه دار کند و رشد اقتصادی را متوقف نماید. زیرا ریاضت های بیش تر اروپا را به سمت رکود و بیکاری می برند.
از آن جایی که بحران کنونی بحران ما نیست، صورت حساب را باید بانک ها بپردازند و نه زحمتکشان.
ما مخالف نکات زیر هستیم:
* ریاضت های اقتصادی در اروپا، کاهش دستمزدها و حقوق بازنشستگی،
* تضعیف و بیکاری برای جوانان و دیگران،
* بی محتوا نمودن قوانین کار و پسرفت اجتماعی،
* فقر و تبعیض اجتماعی،
* بیش تر شدن نابرابری های اجتماعی.
از آن جایی که ما خواهان اروپایی هستیم که همبستگی و تأمین اجتماعی بیش تری را برای شهروندان خود، به ویژه جوانان، بازنشستگان و زنان به ارمغان آورد.
ما مطالبات زیر را داریم:
* شغل های خوب و با ثبات، گسترش کارآموزی برای همه،
* ضمانت حقوق مناسب،
* یک تأمین اجتماعی قوی که ضامن یکپارچگی اجتماعی و همبستگی باشد،
* محافظت از قدرت خرید،
* حقوق های بازنشستگی تضمین شده،
* خدمات دولتی و اجتماعی مرغوب و برای همه.
از آن جایی که ما خواهان یک رشد پایدار هستیم.
ما خواهان تحقق خواست های زیر هستیم:
* مالیات بستن بر مبادلات مالی تا بتوان یک سیاست سرمایه گذاری دولتی داشت،
* توسعه ی سیاست های صنعتی درازمدت و پرتوان بر اساس آلودگی کم تر،
* تقویت روش های هماهنگی و شفافیت مالی برای جلوگیری دامپینگ اجتماعی
علیه اروپای ریاضت و تضعیف زحمتکشان!
برای اروپای اشتغال، عدالت اجتماعی و همبستگی
کنفدراسیون اتحادیه های اروپا (CES)
ترجمه وتکثیر:اتحادبین المللی درحمایت از کارگران در ایران-پاریس
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد